Svet 12

07.04.2024.

19:18

Razbijen ruski konvoj; Otkriveno ko stoji iza napada VIDEO

U akciji je navodno poginulo 50 ruskih boraca, a na snimku se vidi kako ukrajinske kamikaze bespilotne letelice idu ka liniji oklopnih vozila

Izvor: Jutarnji.hr

Razbijen ruski konvoj; Otkriveno ko stoji iza napada VIDEO
Profimedia

Podeli:

"Vojnici 12. Azovske brigade i 95. Vazdušno-jurišne brigade razbili su neprijateljski konvoj kod sela Terni", saopštila je brigada Azov na Telegramu.

Ruske snage su izgubile 11 komada opreme, a ukrajinska brigada je zauzela tenk T-72B2M, tvrde oni.

Uz sve, priložili su i video. To je značajna poruka ruskim vojnicima sada čuvene brigade Azov, uoči velike ofanzive Vladimira Putina, koja se očekuje početkom maja.

"Ukrajinske snage napale su oklopnu kolonu u blizini ukrajinskih položaja u blizini istočnog grada Kremina, koji kontroliše Rusija," napisali su dalje u saopštenju za javnost brigade Azov, koja je sada deo ukrajinske Nacionalne garde.

U akciji je poginulo ukupno 50 ruskih boraca, a na snimku se vidi kako ukrajinski dronovi kamikaze idu ka koloni oklopnih vozila, dok dronovi u vazduhu beleže eksplozije duž konvoja. U poslednjem kadru se vidi tenk za koji stručnjaci tvrde da je pomenuti ruski T-72B2M.

Podsetimo, brigada Azov je postala globalno poznata zahvaljujući dugogodišnjoj odbrani Mariupolja, a nastala je od bataljona Azov, koji ima jasne korene u krajnje desničarskoj ideologiji i ultranacionalizmu.

Američki novinari nisu mogli da provere tvrdnje Brigade Azov, kao ni autentičnost snimaka koje su objavili. Ministarstvo odbrane Rusije odbilo je da komentariše.

Ukrajinska vojska piše da su njene snage u subotu "odbile" sedam ruskih napada oko Ternija.

Inače, ruske snage polako napreduju na zapad ka selu Terni, a američki istraživački centar, Institut za proučavanje rata (ISV), nedavno je procenio da su moskovske trupe udaljene oko 700 metara od sela.

Ukrajinska vojska je sada objavila da su njene snage u subotu "odbile" sedam ruskih napada oko Ternija.
 

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: