Svet 3

07.04.2024.

9:18

Zelenski: Imamo kombinovanu zaštitu; "Rusija se toga plaši"

Volodimir Zelenski, ukrjinski predsednik, izjavio je da se njegova zemlja oslanja na kombinovanu zaštitu od ruskih navođenih bombi koje se bacaju iz aviona, kao i da razvija sopstveno oružje za zaustavljanje letelica koje šalje Moskva.

Izvor: Blic.rs

Zelenski: Imamo kombinovanu zaštitu; "Rusija se toga plaši"
Profimedia

Podeli:

Ukrinform prenosi da je Zelenski to kazao u intervjuu za "Junajted njuz" tokom teletona održanog u Černihovskoj oblasti.

"Ukrajina sada može da računa na kombinovanu zaštitu od navođenih bombi koje se bacaju iz aviona. Do sada su odbrambene snage (Ukrajine) koristile samo sisteme protivvazdušne odbrane (PVO) protiv ruskih letelica koje su nosile te bombe. Njihova efikasna upotreba naterala je neprijatelja da lansira bombe sa veće udaljenosti ", rekao je Zelenski.

Ukrajinski predsednik je naveo da su na osnovu udaljenosti na kojoj su ukrajinske snage obarale letelice koje su nosile te bombe Rusi shvatili da ne bi trebalo da šalju takve avione toliko duboko unutar teritorije Ukrajine.

"Zbog toga su povećali udaljenost (sa koje napadaju). Mi moramo da uvećamo broj PVO sistema velikog dometa. Naglašavam da se Rusija toga plaši", poručio je Zelenski.

  • Situacija će se značajno poboljšati dolaskom aviona F-16

On je ocenio da će se situacija značajno poboljšati dolaskom borbenih aviona F-16, koje će ukrajinsko Ratno vazduhoplovstvo uskoro da dobije.

"Ipak, njihova količina neće biti dovoljna za potpunu zaštitu od navođenih bombi koje se bacaju iz aviona. Zato Ukrajina razvija i oružje kojim će zaustaviti ruske letelice", zaključio je Zelenski.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: