Svet 15

02.04.2024.

22:25

Mapa pokazala šokantan podatak: Najdublji udar Ukrajinaca od početka rata - 1.200 kilometara FOTO

Po prvi put u ratu koji je pokrenula Moskva, ukrajinski dronovi su preleteli oko 1200 kilometara da bi stigli do cilja u ruskoj republici Tatarstan, izvestili su lokalni mediji danas.

Izvor: newsweek

Mapa pokazala šokantan podatak: Najdublji udar Ukrajinaca od početka rata - 1.200 kilometara FOTO
Profimedia

Podeli:

Izveštava se da je napad dronom na Jelabugu i Nižnjekamsk u Tatarstanu pogodio industrijsku zonu koja proizvodi bespilotne letelic iranskog dizajna Šahid, koje Moskva intenzivno koristi u ratu u Ukrajini.

To je bio prvi put da je dron iz Ukrajine stigao do republike, i to je najdublji udar na rusko tlo od početka rata, navode lokalni mediji.

Rusija je pogođena talasima udara bespilotnih letelica otkako je predsednik Vladimir Putin započeo invaziju na Ukrajinu 2022. godine, a neki napadi su stigli do glavnog grada Moskve.

Mnogi udari su usmereni na skladišta i magacine municije. Ukrajina retko preuzima odgovornost za napade na rusko tlo, ali je Kremlj optužio Kijev da pokušava da izvede terorističke napade pomoću dronova.

Podeli:

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: