Svet 0

01.04.2024.

19:40

Izbori u Turskoj "seju" smrt: Umro drugi opozicionar

Član turske opozicione Republikanske narodne stranke Mehmet Palaz preminuo je danas u bolnici nakon što je teško povređen kada se urušio balkon na zgradi u kojoj je sedište te stranke u okrugu Tavas u turskoj provinciji Denizli tokom proslave pobede.

Izvor: Tanjug

Izbori u Turskoj "seju" smrt: Umro drugi opozicionar
Tanjug/AP Photo/Ali Unal

Podeli:

Palaz, koji je zadobio povredu glave i bio u životnoj opasnosti, upućen je u Univerzitetsku bolnicu Pamukale nakon što je prvo primljen u državnu bolnicu Tavas, objavio je Džumhurijet.

Nakon što su nezvanični rezultati počeli da pristižu u nedelju uveče, mnogi članovi stranke okupili su se ispred zgrade stranke da proslave izbornu pobedu, a velika grupa je ispunila dva balkona zgrade u kojoj je sedište stranke kada se jedan od njih urušio, povredivši osmoro članova, od kojih troje teže.

Palaz je bio zamenik šefa stranke za okrug Tavas. Prema nezvaničnim rezultatima lokalnih izbora, kandidat Republikanske narodne stranke za gradonačelnika Kadir Tatik pobedio je u okrugu Tavas.

Na osnovu rezultata sa 99,9 odsto biračkih mesta, Republikanska narodna stranka pobedila je u 35 gradova na lokalnim izborima, dok je vladajuća Partija pravde i razvoja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana pobedila u 24 grada, saopštio je danas predsednik Visoke izborne komisije Ahmet Jener.

Podsećamo, nakon objavljivanja rezultata izbora u Turskoj jedan opozicioni kandidat je umro od posledica srčanog udara.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: