Region 1

14.03.2024.

9:37

Zavladao haos, vanredno se obratili: "Morate da budete spremni..."

"Kada živite na seizmički aktivnom području uvek morate da budete spremni, opreznost je uvek potrebna na ovakvom području", rekla je Milena Tomanović iz Seizmološkog zavoda Crne Gore.

Izvor: B92.net

Zavladao haos, vanredno se obratili: "Morate da budete spremni..."
Profimedia

Podeli:

Ona je to rekla odgovarajući na pitanje o mogućim novim zemljotresima, nakon što je Crnu Goru pogodio veoma jak zemljotres, posle kog se tlo treslo više od 30 puta.

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore (ZHMS) odmah je sazvao vanredu konferenciju na kojoj su objasnili šta se dešavalo tokom noći.

Istakli su da očekuju smirivanje tla, ali još uvek ne mogu predvide da li će uslediti još neki veoma jak potres.

  • Pričinjena veća materijalna šteta

Predsednik Mesne zajednice Krstac, Dragoljub Manojlović, kazao je "Vijestima" da je u Goliji, gde je bio epicentar zemljotresa, kod sela Čarađe, pričinjena veća materijalna šteta.

"Miladinu Manojloviću je srušena štala, a iz svakog sela u Goliji me zovu da kažu da su im popucale kuće, štale, da je dosta oštećenih krovova. Na putu Nikšić - Krstac ima više odrona", kazao je Manojlović.

Podsetimo, zemljotres jačine 5,7 stepeni, koji je registrovan na 32 kilometara severozapadno od Nikšića u 4.06 probudio je i Beograd. Zemljotres se osetio u Sarajevu, Dubrovniku...

Pročitajte još:

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: