Region 0

14.03.2024.

8:33

Panika u regionu: Donete prve mere

Zemljotres koji se jutros dogodio 28 kilometara od Nikšića u Crnoj Gori osetio se i u Hercegovini, odnosno u Republici Srpskoj, prenosi RTRS.

Izvor: Novosti

Panika u regionu: Donete prve mere
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Podeli:

U Bileći danas zbog toga neće biti nastave u školama.

Prema rečima načelnika Civilne zaštite Bileća, Veselina Vujovića, koji je govorio za Radio Republike Srpske, zemljotres se jako osetio u 4.07 sati, ali i tridesetak manjih zemljotresa nakon toga.

"Neprirodna huka se osetila i sat vremena nakon tog prvog, najjačeg zemljotresa. Obilazimo teren od ranog jutra i dobro je da za sada nema materijalne štete. Ipak, procenili smo da osnovne škole i vrtići ne rade", rekao je Vujović.

Evropsko mediteranski seizmološki centar prethodno je objavio da je jačina zemljotresa 5,4 stepena Rihterove skale. 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: