Region 0

20.06.2024.

17:28

Oglasio se direktor crnogorske policije: Ovo je crvena linija, ovaj dan ne sme više nikad da se ponovi

Povodom stravične eksplozije koja se jutro u 9 sati i minuta dogodila ispred Sportskog cetra u Cetinju, a u kojem su dva lica nastradala a nekoliko ljudi povređeno, oglasio se i Aleksandar Radović, direktor Uprave policije.

Izvor: RINA

Oglasio se direktor crnogorske policije: Ovo je crvena linija, ovaj dan ne sme više nikad da se ponovi
RINA

Podeli:

On je istakao da eksplozija na Cetinju baca senku na dobre rezultate koja je crnogorska policija napravila u prethodnom peirodu.

"Naložio sam angažovanje kompletnog sastava sa svim raspolozivim ljudstvom koje imamo radi preduzimanja svih mjera i radnji, a sve u cilju da se što pre pronađu krivci za ovaj nemili događaj. Razumem uznemirenost građana, posebno u situacijama kada imamo slučajne žrtve, ovo je crvena linija, Crna Gora ne može sebi dozvoliti nijednu slučajnu žrtvu. Dužni smo da se suprotstavimo svakom obliku nasilja i kriminala, na svakom mestu, u svakom gradu, u svakoj ulici u Crnoj Gori. Borba protiv kriminala mora biti prioritet, neće biti laka, ali država će pobediti, a ne kriminal. Koristim ovu priliku da pozovem sve nadležne, sve političare da daju svoj konkretan doprinos u rešavanju ove situacije. Ovaj dan ne sme više nikad da se ponovi", poručio je Radović.

Prema podacima dobijenim iz policije eksplozivna naprava bila je postavljena na drvetu visokom sedam metara i da je aktivirana u trenutku kada su četiri osobe ulazile u Sportski centar. Stradala i ranjena lica praćena su tokom dužeg vremenskog perioda, napadačima su bile poznate njihove navike.

RINA

"Državno tužilaštvo hitno će preduzeti sve mere i radnje, kako bi se u što kraćem roku rasvetlio događaj i kako bi se došlo do saznanja ko su izvršioci. Tokom uviđaja izuzeti brojni tragovi koji će biti predmet različitih veštačenja. Tragove su izuzimali policijski službenici, forenzičari, ali i veštak za požare, eksplozije i havarije. Naložena je obdukcija tela stradalih", kazala je tužiteljka Danka Ivanović Đerić.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: