Region 0

21.04.2024.

17:30

"Veje već satima": Žabljak pod snegom FOTO

Snega nije bilo kad je trebalo, u jeku zimkse sezone, ali zato u aprilu pada već drugi put.

Izvor: RINA

"Veje već satima": Žabljak pod snegom FOTO
RINA

Podeli:

Tokom jutarnjih i popodnevnih sati obeleli su planinski vrovi Durmitora, ali i livade, pašnjaci i gradsko područje Žabljaka. Meštani kažu da je ovde sneg redovna pojava na proleće, ali da ga ovog ipak i nisu baš očekivali jer je zima bila nikad blaža, a temperature letnje.

"Ovo je prva zima gde snega nije bilo skoro nikako, temperature se prethodnih dana bile visoke tako da nas je sneg ipak iznenadio. Na seoskom području ima ga oko 15, a na gradskom oko 10 centimetara. Veje satima, i još uvek ne staje pa je pitanje koliki će napadati. Ranijih godina je u aprilu znalo da padne i do metar snega na Žabljaku, a u maju čak do pola metra. Velika je nadmorska visina ovde kod nas", rekao je za RINU Radovan Čepić iz durmitorskog sela Uskoci.

RINA

Sneg u ovom delu Crne Gore za sada meštanima nije zadao veće probleme, putevi su prohodni i nema zavejanih domaćinstava.

Nadležni apeluju na sve vozače koji krenu ka severnom delu zemlje, da budu oprezni i pažljivi jer je većina vozača do sada skinula zimske pneumatike koji su bili obavezni tokom zimske sezone.

Podeli:

Tagovi

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

22 h

Podeli: