Region 1

19.04.2024.

17:29

Milanović: Ovo je priprema za državni udar; Sada je gotovo, ne mogu ništa...

Zoran Milanović se obratio hrvatsko javnosti nakon saopštenja Ustavnog suda da mu je zabranjeno da bude mandatar.

Izvor: Index.hr

Milanović: Ovo je priprema za državni udar; Sada je gotovo, ne mogu ništa...
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Podeli:

Podsetimo, predsednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović saopštio je odluku tog suda da predsednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, niti može biti predsednik Vlade, ističući da bilo druga interpretacija ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

"Prvo bih da smirim građane koji su ljuti. Ovo danas može da kaže Ustavni sud, ali ne može ništa da uradi. Izbori su održani, odlučiće volja građana, a ne ustavne sudije. Mogli su da prate pre izbora, ja nisam išao na mitinge. To je bila pretnja koja bi mogla da proizvede materijalne posledice," rekao je Milanović na početku.

"Sada je gotovo, ne mogu ništa, većina može odabrati bilo koga za mandatara," poručio je on.

"Protiv ovoga nema pravnog leka, ništa se ne može učiniti protiv volje građana."

"Ovo je priprema za državni udar. To su pripreme za sutra, kum korupcije Plenković da kaže da ima odluku Ustavnog suda i da to ne želi da uradi. Ta priča da je ustav iznad hrvatskog naroda, to može smisliti samo čudna pamet, ako je to uopšte pamet. Ne bojte se. Ovo je samo priprema Ustavnog suda da Plenković odbije sabor," odlučno je rekao Milanović.

"Taj čovjek je spreman sutra da kaže – ne idem iz Banskog dvora zbog odluke Ustavnog suda. Hoće li mi zabraniti političko delovanje? Hoće li mi oduzeti državljanstvo? Ovi ljudi nemaju meru," doda je on.

"Odlučeno je. Državu će voditi onaj ko bude imao 76 ruku," zaključio je Milanović.
 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: