Politika 8

26.03.2024.

11:56

Vučić posetio Konak kneginje Ljubice: Ulažemo novac u kupovinu svega što pripada našoj kulturnoj baštini FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je sa svojom suprugom Tamarom Vučić i ministarkom kulture Majom Gojković Konak kneginje Ljubice.

Izvor: B92

Vučić posetio Konak kneginje Ljubice: Ulažemo novac u kupovinu svega što pripada našoj kulturnoj baštini FOTO
Printscreen: Instagram/buducnostsrbijeav

Podeli:

U Konaku je izložena slika "Odmor bašibozuka" Paje Jovanovića koju smo, kako je napisao Vučić na svom Instagram profilu, kao narod i država uspeli da vratimo u Srbiju.

"Zajedno sa Tamarom Vučić i Majom Gojković posetio sam Konak kneginje Ljubice i uverio se u svu lepotu ovog dela, kao veličanstvenog primerka srpskog realizma.

Srbija će nastaviti da ulaže novac u kupovinu svega što pripada kulturnoj baštini našeg naroda, a nalazi se u inostranstvu.

Iz godine u godinu, ulagaćemo sve više novca i taj posao smatramo važnim nacionalnim zadatkom," navedeno je u Instagram objavi na profilu "buducnostsrbijeav".

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

17 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: