Politika 13

21.03.2024.

13:12

Razgovarali Makron i Vučić; Uskoro susret u Parizu FOTO/VIDEO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se s predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom na prvom globalnom Samitu o nuklearnoj energiji u Briselu.

Izvor: B92.net

Razgovarali Makron i Vučić; Uskoro susret u Parizu FOTO/VIDEO
Profimedia

Podeli:

"Srdačan susret sa Emanuelom Makronom sa kojim sam razmenio mišljenja o brojnim važnim pitanjima, kao i o daljem snaženju partnerskih odnosa Srbije i Francuske. Informisao sam ga o razvoju situacije na Kosovu i Metohiji, kao i o sve većim pritiscima na srpski narod koji je doveden u izuzetno težak položaj nakon najnovijih poteza Prištine", napisao je Vučić na svom profilu na  Instagramu uz fotografiju. 

Vučić je novinarima, nakon samita, rekao i da je sa Makronom razgovarao o poseti Francuskoj i da ga je pozvao u posetu Srbiji, kao i da je razgovarao sa slovačkim premijerom Robertom Ficom, čiju brzu posetu Srbiji očekuje.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: