Politika 2

19.03.2024.

11:55

Brnabić: "Jedan je ustav za Mariniku, a drugi za sve nas obične građane"

Ana Brnabić, kandidatkinja za predsednicu Narodne Skupštine, izjavila je da se Marinika Tepić i njene kolege ponašaju kao da za njih postoji jedan ustav i jedna pravila, zato što su elita.

Izvor: B92

Brnabić: "Jedan je ustav za Mariniku, a drugi za sve nas obične građane"
TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ bg

Podeli:

Dodaje da za sve druge građane važe druga pravila.

Ona je demantovala da je protivustavno u skupštinskim klupama kao poslanica, podsetivši je da je samim raspisivanjem izbora Vlada i svi njeni članovi u ostavci i demantovala optužbe Marinike Tepić da je ikome pretila.

"Zapanjujuće je i poražavajuće je što narodna poslanica Marinika Tepić ne zna da sam ja predsednica Vlade u ostavci. Ali se vi ponašate onako kako najbolje znate - jedna istina važi za vas, a druga za sve ostale. Kao što ste vi svi građani prvog reda, i vama se sve može, a mi smo svi građani drugog reda i mi ništa ne možemo. Za vas važi jedan ustav, jer ste vi elita, a za sve nas obične građane važi drugi ustav.

Takođe, ja nikome nisam pretila, imate stenogram i možete sve da vidite, pomerila se sa ovog mesta nisam. A vi ste nasrnuli fizički na Stojana Radenovića, našeg najboljeg matematičara, čoveka koji je vratio Univerzitet u Beogradu među 300 najboljih na svetu, na takvog čoveka ste nasrnuli? Rekli ste mu da je nula, gestikulirali ste mu da je lud, da ništa ne zna. E to je vaša realnost", rekla je Brnabić.

Ona je takođe podsetila da Marinika Tepić optužuje druge za promenu stranaka, a da ih je ona promenila mngoo više od svih.

"Nikako samo ne mogu da se setim, drage kolege poslanici, u kojoj stranci je Marinika bila u vreme kada je nešto spočitavala ostalima, pošto ih je od tada promenila sedam“, rekla je Brnabić.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: