Politika 10

10.07.2024.

16:16

Vučić odgovorio Bajdenu i KIarku: Srbija neće biti plen kao 1999. godine VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da Srbija nije i neće biti plen kao što je bila 1999. godine.

Izvor: B92.net

Vučić odgovorio Bajdenu i KIarku: Srbija neće biti plen kao 1999. godine VIDEO
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs

Podeli:

Vučić je kazao da su se za nas zakačili mnogi, a poslednjih dana i Vesli Klark, kao i Džozef Bajden.

"Pričali su o Balkanu i 1999. Moje je da kažem da mi nikoga ne diramo, ali Srbija više nikada neće biti bilo čiji plen, kao 1999. godine! Srbija je danas ozbiljna i odgovorna država, želi mir, ali nikome neće dati da ugrozi slobodu našeg naroda", naglasio je Vučić.

Vučić je rekao i da je Vesli Klark ostavio neizbrisiv trag na Balkanu, ali ne tako što je gradio puteve, već ubijanjem našeg naroda i naše dece.

"To su istorijske činjenice", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Potom je dodao:

"To niko neće izbrisati nikada. Što se tiče mojih želja, ja nemam portparola. Neretko se obraćam javnosti. Da mi je ideja pravljenje velike Srbije, rekao bih. Meni je drago da oni uživaju u napadima na Srbiju, to znači da smo osnažili i ojačali. A još se i koriste neistinama, što je dokaz da su nemoćni".

Rekao je i da mu je interesantna izjava Klarka da smo mi agenti ili pioni Rusije na Balkanu.

"Moja poruka njemu je da nismo ničiji pioni. Kako nismo ruski, nismo ni američki. I nikada nećemo biti. Ovde živi slobodarski narod, koji je cenio i ginuo svoju slobodu. Sloboda je najpreča, i to bi bilo dobro da je tu lekciju i 1999. savladao. Nekima prođe ceo život, a ne savladaju lekcije. Srbija ne služi nijednoj velikoj sili, već samo svom narodu", poručio je Vučić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je rekonstruisani put Studenica–Rudno. On je, pre obilaska puta, posetio manastir Studenicu.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: