Politika 3

24.05.2024.

22:37

Predsednik Srbije o ratu u Ukrajini: Plašim se da se približavamo svetkom sukobu

Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je od mađarskog premijera Viktora Orbana dobio informacije da su u toku pripreme za ulazak Evrope u rat u Ukrajini, kao i da se plaši da je ostalo još veoma malo vremena da se rat zaustavi i da bi u suprotnom mogli da ima

Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije o ratu u Ukrajini: Plašim se da se približavamo svetkom sukobu
Profimedia

Podeli:

On je takođe rekao da ga plaši da je ostalo još malo vremena da se rat zaustavi i da bi u suprotnom mogli da imamo veću tragediju nego u Drugom svetskom ratu.

"To je Orban izgovorio danas, rekao da se u Briselu u toku pripreme za ulazak Evrope u rat. Kaže da Mađarska mora da ojača svoje odbrambene kapacitete. Pričao sam o tome sa Viktorom dva puta. On naravno ima obaveštajne podatke iz NATO koje ja nemam", rekao je Vučić gostujući na TV Prvoj.

Naveo je da se plaši da je još malo vremena ostalo da se rat u Ukrajini zaustavi.

"Nadam se da je to moguće, ali plašim se da nije. Moja procena je da će stvari biti mnogo teže i mnogo gore i da može da se dogodi da imamo veću tragediju nego što smo imali u Drugom svetskom ratu. Voleo bih da nisam u pravu. Plašim se da se približavamo velikom svetskom sukobu", rekao je Vučić.

Dodaje da kad ratna mašinerija krene da se zagreva, onda više nema nazad zbog vojnih lobija.

"Teško je to zaustaviti. Zato mislim da je krajnje vreme da neko stvarno pokuša nešto, a ne samo da se prebacuje krivica na drugu stranu. Ako se to ne desi, plašim se da idemo u katastrofu", naveo je Vučić.

Rekao je da se plaši da smo mnogo daleko od bilo kakvog dogovora.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: