Politika 0

22.05.2024.

15:03

Francuska zabrinuta zbog najnovijih dešavanja na KiM

Francuska je zabrinuta zbog nedavnih operacija tzv. kosovske policije koje su uzrokovale zatvaranje kancelarija srpskih poštanskih banaka na severu KiM.

Izvor: B92.net

Francuska zabrinuta zbog najnovijih dešavanja na KiM
Shutterstock/Dragan Mujan

Podeli:

"Ove nove unilateralne akcije doprinose eskalaciji tenzija i stavljaju u opasnost pregovore koji su u toku, pod okriljem EU, čiji je cilj iznalaženje privremenog rešenja za osobe na koje utiče sprovođenje regulative tzv. kosovske centralne banke. One (akcije) utiču na svakodnevni život srpske zajednice na KiM i u suprotnosti su sa naporima za normalizaciju odnosa sa Srbijom, preduslova za konkretizaciju evropske perspektive dve 'zemlje'" navodi se u saopštenju.

Francuska poziva tzv. kosovske vlasti da se uzdrže od svake nove unilateralne akcije.

Ohrabruje obe strane da se vrate za pregovarački sto i da rade na poslednjem predlogu kompromisa koji je predstavio evropski pregovarač, i koji je jedina realistična osnova kako bi se postigao dogovor koji bi omogućio odgovarajućim korisnicima da prime finansijske transfere iz Srbije.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: