Politika 0

05.03.2024.

22:19

Otvara se ambasada Irske u Beogradu

Irska diplomatkinja, Karolina O Bešan, objavila je na svom nalogu na društvenoj mreži Iks da će Irska uskoro otvoriti svoju ambsadu u Beogradu.

Izvor: Tanjug, B92

Otvara se ambasada Irske u Beogradu
Shutterstock/L F File

Podeli:

"Kao deo programa Globalna Irska, kojim širimo svoj međunarodni trag, ministar spoljnih poslova, Mišel Martin najavio je otvaranje pet novih ambasada," objavljeno je na nalogu Ministarstva spoljnih poslova Irske.

Nove ambasade biće otvorene u Beogradu, Sarajevu i Kišinjevu.

Kako se navodi, zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Irske Mišel Martin dobio je odobrenje vlade za otvaranje novih ambasada u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Moldaviji, kao i za otvaranje novih konzulata u španskom gradu Malagi i australijskom gradu Melburnu. "

Irska širi svoje postojeće mreže i gradi nova partnerstva širom sveta. Današnja odluka će povećati broj novih misija otvorenih od 2018. na 27. Ovo proširenje pojačava glas Irske u svetu", poručio je Mišel.

Dodao je da nove ambasade u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Moldaviji ukazuju na posvećenost Irske proširenju Evropske unije.

"Ovo predstavlja veliko povećanje našeg prisustva na Zapadnom Balkanu i u istočnom susedstvu, gde smo snažan zagovornik regionalne stabilnosti i postkonfliktnog pomirenja. Zemlje u regionu gledaju na Irsku kao na primer kako neka zemlja može imati koristi od Evropske unije i doprinositi joj", poručio je irski ministar spoljnih poslova.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: