Politika 2

16.05.2024.

13:32

Vučić: Izuzetno sam se potresao zbog atentata na Fica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je još jednom istakao da ga je vest o atentatu izuzetno potresla.

Izvor: B92.net

Vučić: Izuzetno sam se potresao zbog atentata na Fica
TANJUG/ Vlada Crne Gore

Podeli:

"Osim uobičajenog, želim da kažem da sam izuzetno potresen. Verujem da ću u danima pred nama dobiti dozvolu da ga posetim. Nadam se da će sve ovo da prevaziđe, on je borac, snažan lider u mentalnom smislu", rekao je Vučić.

"Oni koji su govorili da sam ja sledeći, sa njima se postupa u skladu sa zakonom. Ovaj što mi je pretio svaki dan je činio krivična dela. Da li je moguće da i ovakvih ima, 50 dela naređano", kazao je.

O govoru na ruskom jeziku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je tokom jučerašnjeg obraćanja u Ruskom domu bilo prikladno da deo izlaganja govori na ruskom, deo na srpskom jeziku, kao i da ga baš briga šta će ko da mu zameri.

"Sam ću odlučivati koji jezik ću da koristim, uvek onaj najsvrsishodniji za datu priliku i uz poštovanje činjenice da predstavljam građane Srbije i Srbiju", rekao je on.

Govoreći o Danu Evrope, on je rekao da su Šumanova deklaracija i Dan Evrope važno nasleđe, da ga poštujemo, ali da nikada nećemo zaboraviti da 9. maja slavimo Dan pobede nad fašizmom.

"Bez toga ne bismo imali ni zemlju ni ljude i pitanje je gde bismo se danas nalazili", rekao je Vučić.  

O Srebrenici

Vučić je prokomentarisao i inicijativu za usvajanje rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.

"Iz Sarajeva mogu da prate šta hoće, da li ću da posustanem neću nikada, čak ni kada usvoje rezoluciju. Šta je smisao toga? To nije odavanje počasti žrtvama. Šta je cilj? Naplata ratne štete? Da li će ukinuti Republiku Srpsku, voleli bi ali neće", istakao je Vučić.

Dodao je da je ponosan što Srbija uzdignute glave može da se usprotivi velikim silama.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: