Politika 17

10.05.2024.

12:05

Vučić sa ministrom odbrane UAE: Pridajemo poseban značaj našem partnerstvu i prijateljskim vezama FOTO

Aleksandar Vučić sastao se sa državnim ministrom za odbranu Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom bin Mubarakom Bin Fadelom Al Mazruijem.

Izvor: B92.net

Vučić sa ministrom odbrane UAE: Pridajemo poseban značaj našem partnerstvu i prijateljskim vezama FOTO
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

On je na svom Instagram nalogu napisao:

"Sa uvaženim ministrom Al Mazruijem o složenim aspektima aktuelnih geopolitičkih prilika, globalnim bezbednosnim pitanjima, kao i o jačanju vojnotehničke saradnje između Srbije i UAE.

Detaljno sam upoznao ministra sa situacijom na Kosovu i Metohiji, kao i sa kretanjima u regionu Zapadnog Balkana i istakao posvećenost Srbije da sa prijateljima i partnerima nastavi da radi na rešavanju zajedničkih izazova i pretnji regionalnom i međunarodnom miru i bezbednosti.

Naglasio smo potrebu za kontinuiranom saradnjom i koordinacijom i u oblastima kao što su borba protiv terorizma, sajber bezbednost i regionalna stabilnost, pogotovo imajući u vidu opšte usložnjavanje situacije u svetu. Jedna od tema razgovora bila je i konkretizacija planova o kojima je bilo reči prošle godine tokom međunarodnog sajma IDEX 2023, kao i brojni tipovi naoružanja koje proizvodi srpska vojna industrija, a za koju su Emirati iskazali interes.

Takođe, iskoristio sam priliku da ponovo ukažem na poseban značaj koji Srbija pridaje partnerstvu i prijateljskim vezama sa UAE, uz posebnu zahvalnost šeiku Muhamedu ibn Zajedu koji je i lično doprineo našim neraskidivim bilateralnim i ekonomskim odnosima. Zamolio sam ministra Al Mazruija da šeiku prenese moje srdačne pozdrave uz uvek otvoren poziv da ponovo poseti Srbiju."

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: