Politika 9

25.04.2024.

10:06

Mediji: Ne menja se broj ministara

Sednica Skupštine Srbije na kojoj će biti izabrana nova vlada trebalo bi da počne 29. ili 30. aprila, nezvanično saznaju "Novosti".

Izvor: Novosti

Mediji: Ne menja se broj ministara
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Podeli:

Prema informacijama Novosti, neće biti promene strukture kabineta, broj resora ostaje isti i samim tim se neće menjati Zakon o ministarstvima. Kadrovska rešenja se drže u tajnosti, a sednica Predsedništva Srpske napredne stranke najverovatnije će biti održava u nedelju, kada će kandidat za premijera i predsednik SNS Miloš Vučević obelodaniti ko će biti članovi Vlade. Sa istim zadatkom za vikend trebalo da se okupe i socijalisti.

Prema planu rada, poslanici bi mogli da naprave pauzu 1. maja, a onda da nastave polemiku i ustoliče novu izvršnu vlast do 3. maja. Poslednji rok da premijer i ministri budu izabrani je 6. maj. U javnosti se dosta nagađalo o tome ko će sesti za veliki ovalni sto u Nemnjinoj 11. Izvesno je da će uz premijera Vučevića ostati ministar finansija Siniša Mali i da bi portfelj u ime SPS trebalo da zdrži Ivica Dačić. Očekuje se da će biti i novih lica, pa se tako spekulisalo da bi u izvršnu vlast mogla da uđe i Milica Đurđević Stamenkovski iz "Zavetnika".

Nova Vlada Srbije biće 18. po redu od uvođenja višestranačja 1991. godine, a 12. od petooktobarskih promena 2000. Najduže su, po četiri godine, trajale prva vlada Mirka Marjanovića i tim Mirka Cvetkovića od 2008. do 2012. godine.

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: