Politika 3

24.04.2024.

17:09

Vučić sa članicama UN iz Azijsko-pacifičke grupe o rezoluciji o Srebrenici: Upozorio sam na posledice

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić predstavio je pozicije Srbije u vezi Nacrta rezolucije "Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici“ državama članicama UN iz Azijsko-pacifičke grupe.

Izvor: Tanjug

Vučić sa članicama UN iz Azijsko-pacifičke grupe o rezoluciji o Srebrenici: Upozorio sam na posledice
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Nakon jučerašnjih sastanaka sa predstavnicima zemalja Afričke i Južno-američke i karipske grupe u UN, danas sam države iz Azijsko-pacifičke grupe informisao o našoj borbi za istinu, pravo i pravdu i za očuvanje slobodarskog i ponosnog duha srpskog naroda.

Upozorio sam na posledice i nepopravljivu štetu koju usvajanje rezolucije o Srebrenici može da ima po stabilnost i budućnost Zapadnog Balkana, poštovanje međunarodnog javnog prava, ali i po kredibilitet samih UN, kao garanta mira i pravnog poretka u svetu.

Zahvalio sam svim državama koje su izdvojile vreme, pokazale poštovanje i razumevanje za poziciju Srbije i ponovio našu odlučnost da se suprotstavimo pritiscima i političkim manipulacijama, koji podrivaju poverenje, krše postojeće sporazume i otvaraju Pandorinu kutiju samovoljnog i selektivnog određivanje prava i istine", naveo je Vučić na svom Instagram nalogu. 

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Podeli: