Politika 3

24.04.2024.

17:09

Vučić sa članicama UN iz Azijsko-pacifičke grupe o rezoluciji o Srebrenici: Upozorio sam na posledice

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić predstavio je pozicije Srbije u vezi Nacrta rezolucije "Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici“ državama članicama UN iz Azijsko-pacifičke grupe.

Izvor: Tanjug

Vučić sa članicama UN iz Azijsko-pacifičke grupe o rezoluciji o Srebrenici: Upozorio sam na posledice
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Nakon jučerašnjih sastanaka sa predstavnicima zemalja Afričke i Južno-američke i karipske grupe u UN, danas sam države iz Azijsko-pacifičke grupe informisao o našoj borbi za istinu, pravo i pravdu i za očuvanje slobodarskog i ponosnog duha srpskog naroda.

Upozorio sam na posledice i nepopravljivu štetu koju usvajanje rezolucije o Srebrenici može da ima po stabilnost i budućnost Zapadnog Balkana, poštovanje međunarodnog javnog prava, ali i po kredibilitet samih UN, kao garanta mira i pravnog poretka u svetu.

Zahvalio sam svim državama koje su izdvojile vreme, pokazale poštovanje i razumevanje za poziciju Srbije i ponovio našu odlučnost da se suprotstavimo pritiscima i političkim manipulacijama, koji podrivaju poverenje, krše postojeće sporazume i otvaraju Pandorinu kutiju samovoljnog i selektivnog određivanje prava i istine", naveo je Vučić na svom Instagram nalogu. 

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: