Politika 3

22.04.2024.

15:57

Vučić se sastao sa predsedavajućom SB Vanesom Frejzir

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas pre početka sednice Saveta bezbednosti sa predsedavajućom Savetu bezbednosti UN i stalnom predstavnicom Malte pri UN Vanesom Frejzir u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Izvor: Tanjug

Vučić se sastao sa predsedavajućom SB Vanesom Frejzir
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Sa Vanesom Frejzir o sednici koju je zakazala za danas, a na kojoj ću se boriti za pozicije Srbije, poštovanje principa UN i međunarodnog prava. Istakao sam da je više nego ikada neophodno da UN raspravlja o svim pitanjima u skladu sa načelima na kojima je zasnovan. Boriću se svim snagama za istinu, ali i da se ta istina glasno čuje u celom svetu. Živela Srbija", naveo je Vučić na Instagram nalogu. 

Sednicu Saveta bezbednosti otvoriće predsedavajuća Savetu bezbednosti Vanesa Frejzir. Srbiju će predstavljati predsednik Vučić, a Prištinu predsednica privemenih institucija Vjosa Osmani.

Specijalna predštavnica generalnog sekretara UN i šefica UNMIK-a Karoline Zijade, predstaviće na sednici redovni šestomesečni izveštaj o radu Misije UN na Kosovu i Metohiji.

Tokom dana, predsednik Vučić prisustvovaće prijemu koji priređuje Stalna misija Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama za stalne predstavnike država članica UN. Vučić se sastati i sa stalnim predstavnikom Ruske Federacije pri UN Vasilijem Nebenzjom, kao i sa Mohamedom Abušahabom, stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: