Politika 0

21.04.2024.

12:28

Đorđević: U presudnim trenucima važno je da pružimo punu podršku predsedniku Vučiću i njegovoj misiji u UN

Zoran Ðorđević, član Glavnog odbora SNS, u otvorenom pismu podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poručio je da je u ovim presudnim trenucima važno da građani pruže punu podršku predsedniku i njegovoj misiji u UN.

Izvor: Kurir.rs

Đorđević: U presudnim trenucima važno je da pružimo punu podršku predsedniku Vučiću i njegovoj misiji u UN
Milos Tesic/ATAImages

Podeli:

Podsetimo, predsednik Vučić boravi u Njujorku, gde će u ponedeljak predstavljati Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Đorđević je, obraćajući se građanima Republike Srbije, naveo: "Želim da uputim reči podrške i solidarnosti našem predsedniku, Aleksandru Vučiću, za neumoran rad i borbu koju nastavlja da vodi u odbrani državnih I nacionalnih interesa naše zemlje, ovom prilikom u Organizaciji Ujedinjenih Nacija. U vremenu koje nam nameće ispitivanje naše odlučnosti i jedinstva, ključno je shvatiti značaj koji predstavnici naše zemlje, a pre svih naš predsednik, imaju u toj borbi na međunarodnoj sceni.

Predsednik Vučić, sa svojim timom, ne samo da zastupa interese Srbije, i aktivno se bori za očuvanje njenog suvereniteta, bez obzira da li se radilo o rešavanju naših odnosa sa privremenim institucijama u Prištini ili suprotstvaljanju pokušaju tendencioznog i zlonamernog tumačenja zločina koji se dogodio u Srebrenici pre tri decenije, već istovremeno promoviše mir, stabilnost, i razvoj čitavog regiona. Njegov angažman u međunarodnim odnosima, posebno u kontekstu dijaloga i kooperacije, kompromisnog pristupa rešavanju svih problema, govori o dubokom razumevanju složenosti globalnog sveta u kojem živimo. U ovim presudnim trenucima, važno je da kao građani pružimo punu podršku našem predsedniku i njegovoj misiji u UN. Naša podrška treba da bude odraz naše zajedničke posvećenosti miru, prosperitetu, i napretku Srbije. Stanimo, stoga, ujedinjeni u odbranu naših nacionalnih interesa i u promociji vrednosti koje nas kao narod definisu. Svesni izazova koji se nalaze pred nama, važno je da zadržimo veru i optimizam, i da pružimo podršku našem predsedniku u svakom koraku koji preduzima na međunarodnom planu. Naša solidarnost i jedinstvo su naše najveće oružje u svakoj borbi koja je pred nama. Zajedno, sa predsednikom Vučićem na čelu, možemo se suprotstaviti izazovima, zaštititi naše interese i graditi snažniju, prosperitetniju budućnost za Srbiju u međunarodnoj zajednici", navodi Đorđević u otvorenom pismu.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: