Politika 7

20.04.2024.

11:07

Vučić jasno poručio: Suprotstavićemo se u UN

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros sa pomoćnikom sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsom O'Brajanom.

Izvor: B92.net

Vučić jasno poručio: Suprotstavićemo se u UN
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Podeli:

Vučić je rekao da su govorili dugo o Srebrenici i da zna šta to znači i koliko će da promeni stvari u regionu.

"Pitanje je protivpravno izmešeno u Generalnu skupštinu, i gle čudo pokrenuto baš na 29. godišnjicu, nije upereno provit Srba i sve je onako... Mi Srbi to nismo tako razumeli i susprotstavićemo se UN onoliko koliko možemo. Srećan sam što sam imao priliku da razgoavaram sa O Brajanom, znam stavove Amerike. Nadam se da će neke mlađe generacije voditi bolju politiku sa manje jeda. Ali kada izgubimo u Savetu Evrope i Generlanoj skupštini UN moraćemo da se borimo dalje za plan rasta, za život naše dece i idemo uzdignute glave bez bozira na to što su pokušali silom da nam spuste glavu. Moraćemo da raunamo na amerikance i druge partnere", rekao je.

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: