Srbija 11

20.04.2024.

10:43

Vučić: Američke kompanije će graditi velike projekte u Srbiji VIDEO

"Imamo velike ekonomske projekte", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa pomoćnikom sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsom O'Brajanom.

Izvor: B92.net

Vučić: Američke kompanije će graditi velike projekte u Srbiji VIDEO
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Podeli:

"Američke kompanije grade auto-puteve, a gradiće i neke od najvećih hidroelektrana u Srbiji i druge velike projekte", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naglasio kako je važno da ekonomska saradnja dve zemlje raste.

"Imao sam sastanke sa mnogim predstavnicima američkih kompanija u poslednjih 14 dana. Naša saradnja je izuzetna i napreduje i verujem da će u budućnosti biti još bolja", istakao je on.

"Predsednik Vučić je s pravom ponosan na to što ekonomija Srbije dobro stoji", rekao je O'Brajan odgovarajući na pitanja novinara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

"U Srbiji ima gradova i mesta koji zahvaljujući američkim kompanijama dobro žive i zahvalan sam našim američkim partnerima na tome", objasnio je Vučić.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: