Srbija 11

20.04.2024.

10:43

Vučić: Američke kompanije će graditi velike projekte u Srbiji VIDEO

"Imamo velike ekonomske projekte", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa pomoćnikom sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsom O'Brajanom.

Izvor: B92.net

Vučić: Američke kompanije će graditi velike projekte u Srbiji VIDEO
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Podeli:

"Američke kompanije grade auto-puteve, a gradiće i neke od najvećih hidroelektrana u Srbiji i druge velike projekte", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naglasio kako je važno da ekonomska saradnja dve zemlje raste.

"Imao sam sastanke sa mnogim predstavnicima američkih kompanija u poslednjih 14 dana. Naša saradnja je izuzetna i napreduje i verujem da će u budućnosti biti još bolja", istakao je on.

"Predsednik Vučić je s pravom ponosan na to što ekonomija Srbije dobro stoji", rekao je O'Brajan odgovarajući na pitanja novinara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

"U Srbiji ima gradova i mesta koji zahvaljujući američkim kompanijama dobro žive i zahvalan sam našim američkim partnerima na tome", objasnio je Vučić.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: