Politika 5

15.04.2024.

18:29

Brnabić odgovorila poslaničkim grupama: Predlog opozicije je protivustavan

Predsednica Skupština Srbije Ana Brnabić odgovorila je danas svim poslaničkim grupama, navodeći da prihvata sve njihove predloge osim jednog, koji se tiče odlaganja izbora u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Brnabić odgovorila poslaničkim grupama: Predlog opozicije je protivustavan
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Brnabić je u odgovoru navela da prihvata sve predloge, osim jednog koji se tiče odlaganja izbora u Beogradu i koji je, kako je navela, direktno suprotan Ustavu Republike Srbije.

Ona je istakla da ne može da se prihvati da se odlože izbori u Beogradu koji su zakazani u skladu sa zakonom za 02. jun, što znači da izbori u Beogradu ne mogu biti spojeni sa lokalnim izborima.

''S tim u vezi, sledeći razgovor, a na temu pristiglih predloga i daljeg rada, zakazujem za sredu, 17. aprila, u 9.00 časova, u Kralja Milana'', navela je predsednica parlamenta.

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

17 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: