Politika 2

08.04.2024.

16:50

Brnabić pozvala poslaničke grupe na dijalog o izmenama zakona

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić uputila je danas svim poslaničkim grupama poziv za novi sastanak u četvrtak, u 10 časova.

Izvor: B92.net

Brnabić pozvala poslaničke grupe na dijalog o izmenama zakona
TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Podeli:

Brnabić je, kako se navodi u pozivu, sve poslaničke grupe u parlamentu iz želje da se u okviru Narodne skupštine, kao institucije sa najvećim demokratskim kapacitetom, nastavi dijalog o temi oko koje nesumnjivo postoji širok politički konsenzus, a to je primena svih preporuka ODIHR-a usmerenih ka unapređenju izbornog procesa u Republici Srbiji.

Kako je Brnabić u pozivu navela, u fokusu sastanka će biti radne verzije izmena zakona koje je u svrhu primene preporuka ODIHR pripremila Radna grupa Vlade za saradnju sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava.

Pored parlamentarnih stranaka, za sastanak u četvrtak poziv su dobile i organizacije civilnog društva - CeSID, CRTA, Transparentnost Srbija kao i međunarodni partneri Republike Srbije koji su do sada učestvovali na stastancima u vezi sa primenom preporuka ODIHR-a.

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: