Kosovo 1

18.04.2024.

17:41

"Kurti je jedini krivac"

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti obmanjuje međunarodnu zajednicu da je uhapšeno petoro lica sa Kosova i Metohije i poručio da je Kurti krivac za svaku tenziju.

Izvor: Tanjug

"Kurti je jedini krivac"
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Podeli:

"Osvedočeni lažov, zajedno sa svojim poslušnikom Dželjajem Svečljom širi bezočne laži da je uhapšeno petoro lica sa Kosova i Metohije, a radi se o tome da je jedno lice samo zadržano. Zato, neka korumpirani kriminalac Kurti prestane da obmanjuje međunarodnu zajednicu i kompletnu javnost, jer su njegove neistine toliko providne da je svakom pametnom jasno da su one isključivo proizvod mržnje prema Srbima na KiM i predsedniku Aleksandru Vučiću", upozorio je Petković.

On je istakao da je Kurti najveći zločinac i kriminalac na prostoru Zapadnog Balkana koji je, kako je naveo, prvo svojom destruktivnom i nasilnom politikom zapalio Kosovo i Metohiju, a sada želi da svojom šovinističkom politikom zapali i Severnu Makedoniju, Crnu Goru i čitav region.

"Kurti je jedini faktor nestabilnosti na ovim prostorima, koji svakodnevno maltretira, hapsi, prebija i upucava Srbe i isključivi je krivac za svaku tenziju i krizu koju imamo na prostoru Kosova i Metohije", zaključio je Petković, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kako je Tanjugu rečeno danas u MUP-u, nakon privođenja četiri pripadnika tzv. kosovske policije, određeno je zadržavanje do 48 sati zameniku direktora tzv. kosovske policije Dejanu Jankoviću, radi utvrđivanja činjenica i neophodnih provera u pogledu bezbednosti Republike Srbije, dok su ostala lica, nakon utvrđenih bezbednosnih provera, puštena.

Prethodno je u MUP-u rečeno da su četvorica pripadnika tzv. kosovske policije privedena u sredu prilikom kontrole na administrativnom prelazu, a jedan od njih je zadržan.

MUP je ranije saopštio da su neosnovane tvrdnje Prištine o navodnom zadržavanju autobusa sa registracionim oznakama sa teritorije Kosova i Metohije na graničnom prelazu Batrovci i naveo da policija nije nikoga zadržavala niti sprečavala ulazak i prolazak bilo kom građaninu sa teritorije Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohija.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: