Kosovo 0

13.04.2024.

14:58

Kancelarija za KiM najavila: Otkrićemo koji centri moći stoje iza odmazde nad Srbima na severu Kosova

Današnje hapšenje Srećka Sofronijevića nastavak je brutalnog progona srpskog naroda, čiji je Aljbin Kurti izvršilac, saopštila je kancelarija za KiM.

Izvor: B92.net

Kancelarija za KiM najavila: Otkrićemo koji centri moći stoje iza odmazde nad Srbima na severu Kosova
Profimedia/Vudi Xhymshiti / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Podeli:

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će  u naredna dva sata objaviti koji svetski centri moći stoje iza ove najnovije odmazde nad Srbima sa severa KiM.

Srbin iz Zvečana Srećko Sofronijević uhapšen je danas na administrativnom prelazu Brnjak i sa lisicama na rukama, bez ikakvog obrazloženja, odveden južno od Ibra, saopšteno je ranije iz Kancelarije.

Sofronijević je u trenutku hapšenja bio sa suprugom, koja je očevidac ove najnovije represije kosovske policije. Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je obezbedila advokata uhapšenom Srbinu, koji će proveriti sve elemente ovog slučaja.

Reč je o Srbinu koji je teško ranjen 13. oktobra 2021. godine od strane pripadnika Kurtijeve Rosu policije koja je tada upala na sever Kosova i Metohije kako bi izazvala incidente, naglašavaju iz Kancelarije za KiM.

Napominju da se Sofronijević mesecima oporavljao od posledica ranjavanja, a da je metak "tada primio dok su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komšiluk, a on pokušao da skloni dete".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: