Kosovo 0

13.04.2024.

14:51

Kurti nastavlja progon: Uhapšen Srećko Sofronijević

Srbin iz Zvečana Srećko Sofronijević uhapsen je danas na administrativnom prelazu Brnjak i sa lisicama na rukama, bez ikakvog obrazloženja, odveden južno od Ibra, saopštila je kancelarija za Kosovo i Metrohiju.

Izvor: B92.net

Kurti nastavlja progon: Uhapšen Srećko Sofronijević
Ustupljena fotografija

Podeli:

Sofronijević je u trenutku hapšenja bio sa suprugom, koja je očevidac ove najnovije represije kosovske policije. Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je obezbedila advokata uhapšenom Srbinu, koji će proveriti sve elemente ovog slučaja.

Reč je o Srbinu koji je teško ranjen 13. oktobra 2021. godine od strane pripadnika Kurtijeve Rosu policije koja je tada upala na sever Kosova i Metohije kako bi izazvala incidente.

Sofronijević se mesecima oporavljao od posledica ranjavanja, a metak je tada primio dok su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komsiluk, a on pokušao da skloni dete.

Iako je on mirno nastavio da živi u svom domu s porodicom, ne želeći da napusti sever Kosova i Metohije, današnje privođenje nastavak je zastrašivanja i provokacija kojima je izložen s ciljem da napusti svoje ognjište, ali i da se pošalje poruka srpskom narodu na ovim prostorima da nikad neće imati mira dok god je Kurti na vlasti.

Zahtevamo od međunarodne zajednice da se uključe i isprate slučaj uhapšenog Sofronijevića, jer Srbima na KiM Priština ne garantuje niti poštuje ikakva prava.

0 Komentari

Možda vas zanima

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

15 h

Podeli: