Napuštena deca teško do novog doma

Beograd -- Procedura usvajanja dece u Srbiji traje dugo i roditelji često ne žele da usvajaju decu s teškoćama u razvoju. Ipak, 2014. usvojeno je više dece nego ranije.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Mali je broj zdrave dece koja se mogu usvojiti, i takva deca uglavnom odlaze u inostranstvo ( sto iskreno smatram da je nepravda prema parovima iz Srbije).Postoji velkiki broj dece koja su u domovima, ali ne mogu biti usvojena(roditelji su ih samo ostavili, nisu ih dali na usvajanje itd...).Kao sto je neko vec rekao u svom komentaru "kada bi svi prolazili ovakve provere za roditeljstvo (kao oni koji zele da usvoje decu)" bilo bi manje tuznih prica.
  (samo kazem, 1. april 2015 07:57)

  # Link komentara

 2. Meni nije jasna nasa drzava, toliko se trazi od roditelja koji zele da usvoje decu toliko uslova da ispune, a sa druge strane se nekim porodicama daje cak ne jedno nego i 2 a mozda i vide dece u hraniteljske porodice i oni za svako dete od drzave dobiju novac koji nije bas ni mali, ko npr plata kod dosta privatnika cak i u Beogradu. Tako npr roditelji koji hoce da usvoje decu imaju toliko preprreka za usvajanje i trazenje nemogucih uslova a koji za to dete verovatno ne bi trazili novce od drzava, a sa druge strane dete moze da ode u hraniteljsku porodicu i bese sa jednim clanomo.
  Trebali bi promeniti zakon i dozvoliti i da pojedinici mogu da usvajaju decu kao sto je to moguce u mnogim drzavama a kod nas bese nije moguce jos.
  (NN, 1. april 2015 05:19)

  # Link komentara

 3. Pa dozvolite gaj parovima usvajanje, nije idealno ali bi se smanjio broj dece u sirotistima a stvarno su divni roditelji bar ovi iz nase zgrade.Ovde gotovo da nema dece po sirotistima.
   (swe, 31. mart 2015 22:31)

  # Link komentara

 4. ...bilo bi fenomenalno kada bi se to dvo-fazno testiranje vrsilo na svim buducim roditeljima...mislim da bi to resilo problem napustene dece.
  (Realista, 31. mart 2015 21:21)

  # Link komentara

 5. I jel kontaktiraju policiju u inostranstvu da provere da li su registrovani kao pedofili?
  (vojkan, 31. mart 2015 20:49)

  # Link komentara