Četvrtak, 19.03.2015.

17:25

Komunalci privodili ili asistirali?

Aktiviste inicijative "Ne da(vi)mo Beograd", koji se protive projektu "Beograd na vodi", novinarku i jednog građanina priveli su pripadnici Komunalne policije.

Izvor: B92

Komunalci privodili ili asistirali? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

solar

pre 9 godina

Španci, Francuzi, Nemci, Italijani, a posebno Grci i Turci bi ovu bratiju do sada vatrom isterali iz fotelja. Oni se na NAZNAKE socijalnih nepravdi, bez ikakvih stranačkih upliva, okupe na ulici i pokažu vlasti kako će proći ako misle da idu preko njihovih glava.
Mi... pisaćemo komentare dok većina stanovništva ne bude direktno objekat represije.
Uostalom, narod ih je birao, a ni oni nisu iz rupe izašli, i oni su narod - znači sve je po zasluzi.
Ah, da - bitno je da gejevi neće šetati, tu pobedu ćemo sipati u automobile i stavljati na sto umesto jela.

Vuk

pre 9 godina

SS na delu. Krivicne prijave svim policajcima zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja. Rasformirati to dok ne bude prekasno. Policijo zastiti narod od ovakvih postupaka komunalaca dok ne bude kasno.

MisterNo

pre 9 godina

Kad su dosli po komuniste nisam se bunio
jer nisam bio komunista

Kad su dosli po Jevreje nisam se bunio
jer nisam bio Jevrej

Kraj poeme znate....

jedva cekam mart 2018.

pre 9 godina

Teror laznog doktora i vremesnog partijskog preletaca u funkciji ulizivanja njihovom velikom sefu!!!
Nadam se da ce komunalna policija isto ovsko revnosno reagovati protiv SNS i promptno pisati prekrsajne prijave jer su njeni aktivisti lepili partijske plakate sa na nedozvoljenim mestima i time ruzili grad!!!

hm...

pre 9 godina

Može li neko da mi protumači ovaj strogi uslov pri izboru kandidata:

Načelnik komunalne policije, odnosno komunalni policajac, pored uslova predviđenih propisima iz člana 31. ovog zakona, mora da ispunjava i posebne uslove, i to da:
....
3) nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci;

analiticar amater

pre 9 godina

da se prezivaju vucic i mali i da idu kod mame na rucak uz vojno obezbedjenje........sad bi se svi tuzioci sjatili da ih brane

duki

pre 9 godina

Činjenica je da je Komunalna policija, stranačka policija. Jedino se ne sećam da su u vreme vlasti DS prebijali, privodili i na bilo koji način maltretiralii građane. Kako je veliki Mali postao gradonačelnik, po novinama samo o ovima čitam. Kako napisa neko, i u Nemačkoj su tako čike u braon košuljama....

duda13

pre 9 godina

Pre par dana na adi Huji, tridesetak automobila parkirano je na zelenoj povrsini, cak je jedan "akademik" spustio auto blize vodi da ga "plakne"! Patrola "ZARDINJERIJE" je prosla par puta, ocigledno da im d...e vidi put, ni opomene ni kazne

Magdalena

pre 9 godina

U jednoj evropskoj zemlji su tridesetih godina proslog veka prvo dozvolili pripadnicima jedne partije da nose uniforme. Posle su im dali palice, pa pravo da hapse i na kraju podelili oruzje. Paralelno su gradili kult vodje i vodili agresivnu propagandu. Zaustavili su ih tek kod Staljingrada. Na srecu pa mi zivimo u demokratskoj Srbiji gde nema ovakvih stvari.

Marko, Beograd

pre 9 godina

Par stvari mi nije jasno:

1. Imaju li aktivisti uredno izdatu dozvolu za skup i deljenje propagandnog materijala ili nemaju?

2. Otkad i zbog čega komunalna policija privodi novinare na zadatku i slučajne prolaznike?

3. Zbog čega je tzv. "Beograd na vodi" (glupog li naziva!) takva tabu tema sa strogom zabranom kritikovanja?

4. Da li to znači da svi što dele letke u gradu treba da imaju dozvole? Na potezu Terazije-Kalemegdan dobijem pola kile letaka a nikada nisam video da komunalna policija obraća pažnju na ljude koji ih dele.

5. Ko ovde koga za***ava???

zoran

pre 9 godina

Danas sam prošetao kroz grad. Pa Vučić se smeje SA SVAKE BANDERE, sa svake žardinjere, sa svakog razvodnog ormana za semafore... Ne znam... Možda je to neki znak?

Djosa

pre 9 godina

"Prema njihovim rečima, pripadnici komunalne policije samo su asistirali komunalnim inspektorima u privođenju lica"

Komunalni inspektor NEMA PRAVA PRIVODJENJA, sta se bre desava u ovoj zemlji. SAMO POLICIJA i iskljucivo policija i niko vise u Srbiji nema pravo privodjenja odnosno LISAVANJA SLOBODE. Komunalna bagra je jos jednom pokazala da je privatna policija ovog rezima i da je treba pod hitno rasformirati. Pitanje je, zasto nisu hapsili one koji su bezobrazno izlepili ceo grad sa likom velikog vodje i to na dan zalosti. Srbiji treba jedno prolacno ciscenje.

tako je bilo i 1936

pre 9 godina

Tako je i 1936 bilo u jednoj zemlji gde je nesto sto je bila kao neka partijska policija prerasla u oruzanu silu koja je zavela ne samo teror u svojoj zemlji nego i van granica. Na srecu manji smo od te zemlje pa ce da nas tamnice i bacaju u bukagije samo na lokalu. Sad samo jos da ih naoruzaju i podele im dobose i na ruke trake sa oznakama vladajuce partije.

Традиција утовара бураније

pre 9 godina

Мени није јасан овај незадовољан народ... Ако нас је Слоба јахао 10+ година, па Досманлије 10+, па ваљда и Вучић има право да испуни квоту 10+?

Своју традицију трпељивости требамо поштовати.

Никола

pre 9 godina

Дајте имена часне службенице и инспектора псовача, како ОН не би сутра био шеф посланичке групе.

crno nam se pise!

pre 9 godina

Kada je formirana Komunalna policija u nju su prijoritetno zaposljanavi kadrovi i simpatizeri Demokratske stranke, e eto vam ga sad.
(Voja, 19. mart 2015 21:00)

Vidis Vojo, nama bi "prijoritet" trebao da bude sto brze sklanjanja vas sa vlasti, jer ce nam uskoro sva deca biti pismena kao ti i tvoje kolege, jer je ocigledno da je tvom gazdi bas takvi odgovaraju, zato i gusi prosvetne radnike, lekare i "elitu" (svako ko razmislja svojom glavom i veruje svojim ocima i usima)!!!

crazy processor

pre 9 godina

Da je pametna regularna policija pa da pokrene totalni strajk dok se ne ugasi komunalna, cak je i mene sramota od komunalaca, a kamo li njih. Da l' iko vise postuje ustav ili svaka vlast formira paravojne formacije. Reaguj milicijo!

Stefan

pre 9 godina

Rodjen sam na Dorcolu i svaki drugi dan prodjem pored tog dela grada tj Karadjordjevu ulicu i nista apsolutno nista se ne desava niti se bilo sta uklanja. Jednom recju Smehoteka :)

Naftaš

pre 9 godina

Izgled Prvomajske ulice u Zemunu danas pokazuje kako vladajuća stranka shvatala privredu i arhitekturu nekada. Hvala im što nam ulepšavaju i unapređuju grad i državu.

Bezite odavde na vreme

pre 9 godina

U normalnim drzavama sa sloznim narodom koji ima i tri grama mozga se lepo izadje na ulice i ljudi se ne vracaju kucama dok direktor komunalne policije i gradonacelnik ne podnesu ostavku.

U Srbiji u roku od 24 sata narod se nece secati nicega.Apsolutno nicega.

Djura NS

pre 9 godina

Hajde, molim vas, proverite koliko su prijava pisali za dejenje letaka od kako postoji komunalna policija pa dodajte na tekst. Verujem mizeran broj, ako ne i nula puta.

Luiz

pre 9 godina

Komunalni "policajci" NEMAJU i NE SMEJU IMATI ovlašćenje da privode gradjane, ograničavaju im slobodu kretanja ili utvrdjuju njihov identitet. To mogu i smeju SAMO ovlašćeni službenici Ministarstva unutrašnjih poslova.
Komunalna "policija" je PARAPOLICIJA sa neustavnim ovlašćenjima koja su im data Zakonom o komunalnoj policiji koji je donela i izglasala tzv. demokratska stranka. Ovaj zakon i ova ovlašćenja MORAJU biti ukinuta!!! Ovo je neustavno!!! I jako opasno!!!

Bata

pre 9 godina

Ovo prerasta u privatan teror Siniše Malog. Hapse ljude mimo zakona i niko im ništa ne može, jer je sve u njihovim rukama. Rešili su po svaku cenu da se obogate u toj korupciji zvanoj Beograd na vodi, i to bukvalno po svaku cenu.

Milosav

pre 9 godina

Teško je zauzeti stav bez izjave druge strane. Ovako gledano to je još jedna glupost u nizu. Ako je tačno što novinarka kaže za tu radnicu komunalnog, onda tu imamo i mobing na poslu. Preko toga ne bi smelo olako preći.
Ono što me posebno iritira je standardna rečenica "zašto baš sada". Gluposti veće nema. A kada? Hoće li neko da odredjuje kada se smeju pokretati neke teme? Da li ćemo doživeti saopšenja tipa "Dana tog i tog se pozivaju svi, koji imaju nešto da kažu na temu tu i tu, da svoj stav iznesu u vremenu od 12,00 do 12,15h. Da se ne bi pravila gužva u lepo sređenom gradu, i načisto sređenoj državi, mesto za iskazivanje mišljenja je Šar planina".

gandra

pre 9 godina

zasto nisu zvali pravu policiju da ih zastiti od kriminalnih radnji te neformmalne grupe odevene u uniforme koje lice na policijske - nadam se da ce pre ili kasnije neko od ovih komunalaca da naleteti na nekog savesnog iz nase policije -

inace ovo su SA jeinice Borman i drustvo - kasnije dolaze elitne SS jedinice sa Himlerom na celu

feribot

pre 9 godina

kome ovo odgovara i zasto bas sada !?!
sada kada je jasno da ce sa gradnjom poceti ako ne sutra, onda prekosutra...
jasno je da pajtic stoji iza privodjenja!

mlekdazija

pre 9 godina

Siguran znak da od fantazmagorije BG na vodi nema nista. Kao i ona dva sanduka za koje koliko cujemo vlada nesluceno interesovanje...

Bezbednosni konsultant

pre 9 godina

Komunalna policija je zloupotrebljavana od svog osnivanja od strane političkih stranaka na vlasti na gradskom nivou. Razlog je jednostavan, za razliku od republičkih organa koji imaju više nivoa kontrole (od skupštine,preko nezavisnih institucija pa sve do samih građana),za kontrolu rada komunalne policije je praktično zadužen samo gradonačelnik (po čijim nalozima ona najčešće i postupa). Zbog ovog događaja trebao bi se oglasiti zaštitnik prava građana (sa republičkog nivoa),jer čigledno gradski ima iste šefove kao i komunalna policija i inspekcija.

Boa II

pre 9 godina

Mislim da Beogradjani jos ne shvataju da nije problem ako BGH2O ne bude izgradjen vec upravo ako bude. Vec prva gradjevina (kula?) vise pristaje Majamiju, Sao Paolu ili Akapulku. Svaka cast istima ali u Evropi to ne ide. Ne daje Boze da se i nastavi u tom stilu jer cemo zavideti Skoplju na "antickim" spomenicima. Setite se sta je ista ova partija uradila sa Zemunom za samo nekoliko godina. Jos nije kasno da odbranimo nas grad.

Petar

pre 9 godina

Zastrašujuće je to u kolikoj meri i sa kolikom arogancijom Komunalna policija krši Zakone i propise. Ponašaju se kao lokalne siledžije i pri tome nisam još video da je neko od njih odgovarao za svoje postupke.

MILOJKO

pre 9 godina

Zasto ta policija uopste postoji kada nicemu ne sluzi osim da primaju plate,leti na Adi sede u kaficima dok pored njih biciklisti i ljudi na motorima malte ne jure pesake na stazi predvidjenoj za setnju.

алекса

pre 9 godina

Текст сам читао до тренутка кад Градска управа треба да објасни да су, ипак они најпаметнији, најбољи и увек и једини у праву и рекох себи:,, Немој Алекса, чувај разум, немаш га још пуно..." што и свима а посебно драгим и вредним ботовима топло препоручујем.

viktor

pre 9 godina

Ovi su pukli totalno, vise nemaju osecaj za realnost. Ne shvataju da je narod sve vise protiv ove vlasti, da je nam je jednostavno - dosta!
Puna podrska za akciju, i da nas bude sve vise!

Istina

pre 9 godina

Vesicevi i Malovi kerovi, bez casti i morala. Svaka cast casnoj sluzbenici koja je ustala protiv terora i time mnogo rizikovala ali brzo ce kraj ovom teroru, ovo je prevrsilo svaku meru.

msc.Milos

pre 9 godina

sve je to u redu. Samo prvo idite i pohapsite one sto palicama tuku vozace autobusa recimo, e tek onda mozete da imate kakav takav kredibilitet za bilo kakva hapsenja.

miha

pre 9 godina

Pre tacno 20 godina...Europolis – Ovaj projekat je još jedan u nizu koji je služio u reklamne svrhe Socijalističke partije Srbije, a glavni inicijator je bivši ministar Milutin Mrkonjić. Ovaj projekat je imao radni naslov “Beograd na Savi 2000”. On je 1995. kada je najavljivana investicija izjavio: “Do 2000. mora biti završen Beogradski čvor, pruga Beograd-Subotica i oslobođeno zemljište za Europolis”. na žalost, projekat je bio politički, rađen za potrebu predizborne kampanje SPS. U njemu nije bilo nikakvog ozbiljnog urbanističkog istraživanja

More, bre!

pre 9 godina

Gde ste bili junacine kada su lepili Vuciceve plakate, sakrili ste se u rupe misevi jedni. Zasto niste priveli SNS aktiviste, imate dokaze svuda po gradu.

građanin

pre 9 godina

A, ove što lepe vođine populističke, samoproklamatorske plakate?
To je ok? Ko će to da skine? I da li će da skine?
Čemu to služi? On i inače iskače iz frižidera!
Hoću da gledam prostor - bez Njega! Ovo je nametanje, naturanje!

ma idi

pre 9 godina

Šta je dužnost komunalanih landara? Izmet kućnih ljibimaca svuda po trotoarima,odpatci na sve strane, zelenu površinu gaze čime stignu zajedno sa džukcima,grđevinski materijal ostavljaju gde im se prohte. A oni ? Gde su ? Na protestu građana da još nekom stave lisice.

hvalite vodju ako mislite da vam bude objavljen komentar

pre 9 godina

komunalci pa kako to da niste priveli sve one koji su lepili vodjine plakate i utvrdili da li imaju pravo da oblepe ceo Beograd, pa i to je uradjeno po necijem naredjenju ali brat bratu nije ceo Beograd mesto gde treba lepiti plakate.

gorca

pre 9 godina

Ovo je represija i očigledno gradonacelnik Beograda stoji iza ovoga. Zbog čega bi inače jedna komunalna policija sprecavala održavanje javnih skupova, a ne recimo policija? Komunalna policija da sprecava slobodu okupljanja, e to je vec nesto novo. Nisam ni mogao da zamislim da ce komunalna policija vrsiti represiju nad gradjanima.

Gradjanin pokorni

pre 9 godina

Meni su danas neki tipovi ubacili u poštansko sanduče (i ne samo moje) reklamni materijal jedne naše političke stranke, zajedno sa slikom njenog nacerenog predsednika. Smem li ubuduće da nad takvima izvedem gradjansko hapšenje? Napominjem da im nikad i nikako nisam dao dozvolu da se smucaju po mom haustoru.

Gradjanin

pre 9 godina

I nema diktature i cenzure u medijima???
Jos gore ako Vucic ne zna. Tog ko je ovo bez njega naredio treba momentalno uhapsiti i osuditi na tesku robiju, a i poslati kod psihijatra.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Strasno, strasno, u sta se pretvara paramilitarna grupa, koju su oformili, istina, prethodna vlast, uz obecanje da ce se sprecavati prljanje i ruzenje Beograda, da bi OVA od nje pravila O NARODNOM TROSKU paramiliciju i sluzbi privatne firme (busplus), a evo sada i privatnu policiju stranke na vlasti. Strasno.
Naoruzani, osilili, neskolovani za posao javnog reda i mira, izgleda trenirani za najvecu surovost nad gradjanima, strasno.

Labud

pre 9 godina

Raspitacu se gde je kcija sledeci put pa da i mene uhapse kao Beogradjanina koga samo intetesuje sta se desava sa gradom i kakvu mu buducnost spremaju.
Usput glasilo stize i na kucne adrese, ja vec dobio i procitao Kesicev txt.

Michbju

pre 9 godina

Ja sam mislio da je uloga komunalne policije drugacija; Trazenje rupa na putevima, nedozvoljenog odlaganja smeca, nepokosene trave i nepodsisane zivice, kontrola pljuvanja, pikenja i kakenja na javnom mestu, slikanje oronulih fasada, kontrola prodaje zivine, stoke, prehrambenih proizvoda...na nedozvoljenim mestima, pa ono..; gde curi voda, gde se pusta glasna muzika,gde nema struje, gde su prljave ulice..bla,bla...nisam znao da su ovlasceni za hapsenja. Pa to je zalosno. Meni bi bilo ispod casti da me ti ljudi hapse. Ne vredjam nikoga, ali komunalna policija je puna iskompleksiranih ljudi koji sebi daju svasta za pravo i jos glume pravu policiju...Koja budala im je to dozvolila?

ZoranNS

pre 9 godina

Vojska diktature na delu, zakoni im ništa ne znače, čak ni dozvola legalne policije, oni su iznad, oni su na ivršavanju partijskih zadataka.

Marko

pre 9 godina

Sramota??? ljudi su bili vrlo fini i originalni delili su novine iz male patkice na naduvavanje ??? vrlo originalno. Koja je razlika izmedju ovih movina i 24h?????? Nije ni bitno da li se ljudi bore za pravi cilj ili ne ali imaju pravo da se bore za svoje misljenje!!!!!!! Sramota za srbiju!!! ****** vas samovolja i obmanjivanje?
Moja podrska slobodi misljenja i informisanja!!!

kraja

pre 9 godina

...svakog dana uprkos protivljenju gradjana i isticanju poruka deliocima flajera, u nasim sanducicima zavrsavaju tone oglasnog materijala...
...nisam primetio da se komunalna policija oglasila bilo kada po tom pitanju...
...da li cemo konacno saznati u celini koja su sve ovlascenja ovih parapolicijskih organa...???
...ili vlada ceka da neki gradjani iznervirani primitivnim ponasanjem policije uzmu zakon u svoje ruke...???
...da li ce poreski obveznici opet placati obestecenje slucajnom prolazniku koga je ovaj "parapolicajac" priveo jer mu se cefnulo...???
...gde mozemo da se informisemo sta je ovaj paraorgan ucinio za beograd i gradjane od njegovog formiranja...

despot

pre 9 godina

Napredno u budućnost, nema šta.Tako i treba sa ovima koji se usude nešto tu da zapitkuju.Ako je vođa rekao da Beograd mora biti na vodi onda mora.Ja se samo bojim da zbog tog megaprojekta svi zajedno ne ostanemo na hlebu i vodi.

Ja

pre 9 godina

A onda se ljudi ovde uzbudjuju, kao diktatura u Rusiji, Belorusiji, gusenje sloboda medija itd. Pa ovoga ne da nema tamo, ovo je nivo Severne Koreje - hapsenje aktivista, novinara pa cak i slucajnih prolaznika za svaki slucaj.

Smuleco

pre 9 godina

Ova komunalna policija je prilično neprijateljski nastrojena prema građanima koji je plaćaju. Za to, u poslednje vreme, na žalost ima puno dokaza! Zavođenje reda, ne bi trebalo da bude, " treniranje strogoće".

Laki

pre 9 godina

APSOLUTNA PODRŠKA za incijativu "Ne Davimo Beograd"! Oni su dali najkonkretniji okvir i stvorili platformu koja integriše sva negodovanja vezano za Navodni Beograd. Komunalna policija i ostali akteri iz sistema teba treba da se srame budući da su prihvatili da suzbijanje ovog demokratičnog procesa bude u opisu njihovog posla. Zar ništa nismo postigli u poslednjih 15 godina? Dole sa diktatorima!

Antisejk

pre 9 godina

Zar je moguce da im dozvola nista ne znaci? Da su toliko bahati da hapse slucajne prolaznike? Nisam slobodan u svom gradu da se krecem gde zelim? Hocu odgovore na ova pitanja. Komunalna policija se nakon ovoga dokazala kao parapolicijska rezimska sluzba represije. Oni su partijska vojska. Mislim da to zahteva i adekvatno reakciju gradjana, ovo je preslo svaku meru. Pretvaramo se u UEA, sa sejkom Vucicem. Inace jeste citali kako Blera ne voli palestinka vlast? A ko je dobio drzavljanstvo? Protivnik palestinke vlasti, ergo Blerov prijatelj. S kim UAE saradjuju poslednjih dana? Sa naprednom Saudijskom Arabijom, i oni imaju svoje komunalce takozvana moralna policja. Pa vi vidite ko nam okupira grad, kakvi su to dilovi koje ni ne slutimo.Protiv projekta takvih faca da se ne sme nista? I da mogao bi neko da se pozabavi ovim nije valjda da toliko niko ne razmislja i povezuje.

Vladimir

pre 9 godina

Samo se brukaju...mislim na gradsku vlast i komunalnu policiju koja ispade nesto kao partijska policija ili mi se cini. Hapse ljude zbog izrazavanja misljenja i jos gore hapse novinarku koja je to zabelezila...eeeeeej 21. vek. I samo jedno pitanje, gde su ih priveli?

Mile

pre 9 godina

Vučićevi žutokošuljaši uvode "red". Svako ko priča protiv firera i njegovih veličanstvenih ideja zapravo pravi "nered". Šta nije jasno?

Osveta

pre 9 godina

Takozvana "komunalna policija" samo šetka po centru grada i ništa pametno ne radi, samo izmišljaju neke gluposti i potpuno nepotrebno maltretiraju gradjane. Na sve strane nepravilno parkirani automobili i razni drugi komunalni prekršaji, ništa ne gledaju niti rešavaju, samo bespotrebno troše novac poreskih obveznika...

kapetan esid

pre 9 godina

Pa kada na dan žalosti lepiš plakate velikog vođe nasmejanog što nam sve tako dobro ide u životima, to onda nije prekršaj za žardinjeriju. Međutim ako deliš materijal gde se objašnjava da je maketa BGH2O laž, to onda nema prijavljen skup policiji to se hapse aktivisti, novinari, slučajni prolaznici otpuštaju neposlušni zaposleni... jer ni bog otac neće i ne sme loše govoriti o omiljenoj maketi gospodarevoj dok njega štite komunalni odredi.

MILE

pre 9 godina

Bahato a sta drugo. To je njihovo shvatanje demokratije. Sledeca akcija ce privuci stotine ljudi. Ovo ce postati muzda i pokret protiv krsenja gradjanskih sloboda.

Hromi

pre 9 godina

Svaka cast za aktiviste, a ovi nesrecnici su vam ovim cinom samo pomogli da se akcija bolje cuje. Obavezno da tuzite gradske institucije zbog nelegalnog privodjenja.

građanin

pre 9 godina

A, ove što lepe vođine populističke, samoproklamatorske plakate?
To je ok? Ko će to da skine? I da li će da skine?
Čemu to služi? On i inače iskače iz frižidera!
Hoću da gledam prostor - bez Njega! Ovo je nametanje, naturanje!

Mile

pre 9 godina

Vučićevi žutokošuljaši uvode "red". Svako ko priča protiv firera i njegovih veličanstvenih ideja zapravo pravi "nered". Šta nije jasno?

Laki

pre 9 godina

APSOLUTNA PODRŠKA za incijativu "Ne Davimo Beograd"! Oni su dali najkonkretniji okvir i stvorili platformu koja integriše sva negodovanja vezano za Navodni Beograd. Komunalna policija i ostali akteri iz sistema teba treba da se srame budući da su prihvatili da suzbijanje ovog demokratičnog procesa bude u opisu njihovog posla. Zar ništa nismo postigli u poslednjih 15 godina? Dole sa diktatorima!

Istina

pre 9 godina

Vesicevi i Malovi kerovi, bez casti i morala. Svaka cast casnoj sluzbenici koja je ustala protiv terora i time mnogo rizikovala ali brzo ce kraj ovom teroru, ovo je prevrsilo svaku meru.

Традиција утовара бураније

pre 9 godina

Мени није јасан овај незадовољан народ... Ако нас је Слоба јахао 10+ година, па Досманлије 10+, па ваљда и Вучић има право да испуни квоту 10+?

Своју традицију трпељивости требамо поштовати.

Gradjanin pokorni

pre 9 godina

Meni su danas neki tipovi ubacili u poštansko sanduče (i ne samo moje) reklamni materijal jedne naše političke stranke, zajedno sa slikom njenog nacerenog predsednika. Smem li ubuduće da nad takvima izvedem gradjansko hapšenje? Napominjem da im nikad i nikako nisam dao dozvolu da se smucaju po mom haustoru.

viktor

pre 9 godina

Ovi su pukli totalno, vise nemaju osecaj za realnost. Ne shvataju da je narod sve vise protiv ove vlasti, da je nam je jednostavno - dosta!
Puna podrska za akciju, i da nas bude sve vise!

More, bre!

pre 9 godina

Gde ste bili junacine kada su lepili Vuciceve plakate, sakrili ste se u rupe misevi jedni. Zasto niste priveli SNS aktiviste, imate dokaze svuda po gradu.

Stefan

pre 9 godina

Rodjen sam na Dorcolu i svaki drugi dan prodjem pored tog dela grada tj Karadjordjevu ulicu i nista apsolutno nista se ne desava niti se bilo sta uklanja. Jednom recju Smehoteka :)

Djura NS

pre 9 godina

Hajde, molim vas, proverite koliko su prijava pisali za dejenje letaka od kako postoji komunalna policija pa dodajte na tekst. Verujem mizeran broj, ako ne i nula puta.

solar

pre 9 godina

Španci, Francuzi, Nemci, Italijani, a posebno Grci i Turci bi ovu bratiju do sada vatrom isterali iz fotelja. Oni se na NAZNAKE socijalnih nepravdi, bez ikakvih stranačkih upliva, okupe na ulici i pokažu vlasti kako će proći ako misle da idu preko njihovih glava.
Mi... pisaćemo komentare dok većina stanovništva ne bude direktno objekat represije.
Uostalom, narod ih je birao, a ni oni nisu iz rupe izašli, i oni su narod - znači sve je po zasluzi.
Ah, da - bitno je da gejevi neće šetati, tu pobedu ćemo sipati u automobile i stavljati na sto umesto jela.

Marko, Beograd

pre 9 godina

Par stvari mi nije jasno:

1. Imaju li aktivisti uredno izdatu dozvolu za skup i deljenje propagandnog materijala ili nemaju?

2. Otkad i zbog čega komunalna policija privodi novinare na zadatku i slučajne prolaznike?

3. Zbog čega je tzv. "Beograd na vodi" (glupog li naziva!) takva tabu tema sa strogom zabranom kritikovanja?

4. Da li to znači da svi što dele letke u gradu treba da imaju dozvole? Na potezu Terazije-Kalemegdan dobijem pola kile letaka a nikada nisam video da komunalna policija obraća pažnju na ljude koji ih dele.

5. Ko ovde koga za***ava???

Luiz

pre 9 godina

Komunalni "policajci" NEMAJU i NE SMEJU IMATI ovlašćenje da privode gradjane, ograničavaju im slobodu kretanja ili utvrdjuju njihov identitet. To mogu i smeju SAMO ovlašćeni službenici Ministarstva unutrašnjih poslova.
Komunalna "policija" je PARAPOLICIJA sa neustavnim ovlašćenjima koja su im data Zakonom o komunalnoj policiji koji je donela i izglasala tzv. demokratska stranka. Ovaj zakon i ova ovlašćenja MORAJU biti ukinuta!!! Ovo je neustavno!!! I jako opasno!!!

алекса

pre 9 godina

Текст сам читао до тренутка кад Градска управа треба да објасни да су, ипак они најпаметнији, најбољи и увек и једини у праву и рекох себи:,, Немој Алекса, чувај разум, немаш га још пуно..." што и свима а посебно драгим и вредним ботовима топло препоручујем.

hvalite vodju ako mislite da vam bude objavljen komentar

pre 9 godina

komunalci pa kako to da niste priveli sve one koji su lepili vodjine plakate i utvrdili da li imaju pravo da oblepe ceo Beograd, pa i to je uradjeno po necijem naredjenju ali brat bratu nije ceo Beograd mesto gde treba lepiti plakate.

Bezite odavde na vreme

pre 9 godina

U normalnim drzavama sa sloznim narodom koji ima i tri grama mozga se lepo izadje na ulice i ljudi se ne vracaju kucama dok direktor komunalne policije i gradonacelnik ne podnesu ostavku.

U Srbiji u roku od 24 sata narod se nece secati nicega.Apsolutno nicega.

Magdalena

pre 9 godina

U jednoj evropskoj zemlji su tridesetih godina proslog veka prvo dozvolili pripadnicima jedne partije da nose uniforme. Posle su im dali palice, pa pravo da hapse i na kraju podelili oruzje. Paralelno su gradili kult vodje i vodili agresivnu propagandu. Zaustavili su ih tek kod Staljingrada. Na srecu pa mi zivimo u demokratskoj Srbiji gde nema ovakvih stvari.

gorca

pre 9 godina

Ovo je represija i očigledno gradonacelnik Beograda stoji iza ovoga. Zbog čega bi inače jedna komunalna policija sprecavala održavanje javnih skupova, a ne recimo policija? Komunalna policija da sprecava slobodu okupljanja, e to je vec nesto novo. Nisam ni mogao da zamislim da ce komunalna policija vrsiti represiju nad gradjanima.

Michbju

pre 9 godina

Ja sam mislio da je uloga komunalne policije drugacija; Trazenje rupa na putevima, nedozvoljenog odlaganja smeca, nepokosene trave i nepodsisane zivice, kontrola pljuvanja, pikenja i kakenja na javnom mestu, slikanje oronulih fasada, kontrola prodaje zivine, stoke, prehrambenih proizvoda...na nedozvoljenim mestima, pa ono..; gde curi voda, gde se pusta glasna muzika,gde nema struje, gde su prljave ulice..bla,bla...nisam znao da su ovlasceni za hapsenja. Pa to je zalosno. Meni bi bilo ispod casti da me ti ljudi hapse. Ne vredjam nikoga, ali komunalna policija je puna iskompleksiranih ljudi koji sebi daju svasta za pravo i jos glume pravu policiju...Koja budala im je to dozvolila?

MisterNo

pre 9 godina

Kad su dosli po komuniste nisam se bunio
jer nisam bio komunista

Kad su dosli po Jevreje nisam se bunio
jer nisam bio Jevrej

Kraj poeme znate....

Vuk

pre 9 godina

SS na delu. Krivicne prijave svim policajcima zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja. Rasformirati to dok ne bude prekasno. Policijo zastiti narod od ovakvih postupaka komunalaca dok ne bude kasno.

analiticar amater

pre 9 godina

da se prezivaju vucic i mali i da idu kod mame na rucak uz vojno obezbedjenje........sad bi se svi tuzioci sjatili da ih brane

kapetan esid

pre 9 godina

Pa kada na dan žalosti lepiš plakate velikog vođe nasmejanog što nam sve tako dobro ide u životima, to onda nije prekršaj za žardinjeriju. Međutim ako deliš materijal gde se objašnjava da je maketa BGH2O laž, to onda nema prijavljen skup policiji to se hapse aktivisti, novinari, slučajni prolaznici otpuštaju neposlušni zaposleni... jer ni bog otac neće i ne sme loše govoriti o omiljenoj maketi gospodarevoj dok njega štite komunalni odredi.

zoran

pre 9 godina

Danas sam prošetao kroz grad. Pa Vučić se smeje SA SVAKE BANDERE, sa svake žardinjere, sa svakog razvodnog ormana za semafore... Ne znam... Možda je to neki znak?

Osveta

pre 9 godina

Takozvana "komunalna policija" samo šetka po centru grada i ništa pametno ne radi, samo izmišljaju neke gluposti i potpuno nepotrebno maltretiraju gradjane. Na sve strane nepravilno parkirani automobili i razni drugi komunalni prekršaji, ništa ne gledaju niti rešavaju, samo bespotrebno troše novac poreskih obveznika...

Smuleco

pre 9 godina

Ova komunalna policija je prilično neprijateljski nastrojena prema građanima koji je plaćaju. Za to, u poslednje vreme, na žalost ima puno dokaza! Zavođenje reda, ne bi trebalo da bude, " treniranje strogoće".

Bezbednosni konsultant

pre 9 godina

Komunalna policija je zloupotrebljavana od svog osnivanja od strane političkih stranaka na vlasti na gradskom nivou. Razlog je jednostavan, za razliku od republičkih organa koji imaju više nivoa kontrole (od skupštine,preko nezavisnih institucija pa sve do samih građana),za kontrolu rada komunalne policije je praktično zadužen samo gradonačelnik (po čijim nalozima ona najčešće i postupa). Zbog ovog događaja trebao bi se oglasiti zaštitnik prava građana (sa republičkog nivoa),jer čigledno gradski ima iste šefove kao i komunalna policija i inspekcija.

ma idi

pre 9 godina

Šta je dužnost komunalanih landara? Izmet kućnih ljibimaca svuda po trotoarima,odpatci na sve strane, zelenu površinu gaze čime stignu zajedno sa džukcima,grđevinski materijal ostavljaju gde im se prohte. A oni ? Gde su ? Na protestu građana da još nekom stave lisice.

MILOJKO

pre 9 godina

Zasto ta policija uopste postoji kada nicemu ne sluzi osim da primaju plate,leti na Adi sede u kaficima dok pored njih biciklisti i ljudi na motorima malte ne jure pesake na stazi predvidjenoj za setnju.

Marko

pre 9 godina

Sramota??? ljudi su bili vrlo fini i originalni delili su novine iz male patkice na naduvavanje ??? vrlo originalno. Koja je razlika izmedju ovih movina i 24h?????? Nije ni bitno da li se ljudi bore za pravi cilj ili ne ali imaju pravo da se bore za svoje misljenje!!!!!!! Sramota za srbiju!!! ****** vas samovolja i obmanjivanje?
Moja podrska slobodi misljenja i informisanja!!!

duda13

pre 9 godina

Pre par dana na adi Huji, tridesetak automobila parkirano je na zelenoj povrsini, cak je jedan "akademik" spustio auto blize vodi da ga "plakne"! Patrola "ZARDINJERIJE" je prosla par puta, ocigledno da im d...e vidi put, ni opomene ni kazne

kraja

pre 9 godina

...svakog dana uprkos protivljenju gradjana i isticanju poruka deliocima flajera, u nasim sanducicima zavrsavaju tone oglasnog materijala...
...nisam primetio da se komunalna policija oglasila bilo kada po tom pitanju...
...da li cemo konacno saznati u celini koja su sve ovlascenja ovih parapolicijskih organa...???
...ili vlada ceka da neki gradjani iznervirani primitivnim ponasanjem policije uzmu zakon u svoje ruke...???
...da li ce poreski obveznici opet placati obestecenje slucajnom prolazniku koga je ovaj "parapolicajac" priveo jer mu se cefnulo...???
...gde mozemo da se informisemo sta je ovaj paraorgan ucinio za beograd i gradjane od njegovog formiranja...

duki

pre 9 godina

Činjenica je da je Komunalna policija, stranačka policija. Jedino se ne sećam da su u vreme vlasti DS prebijali, privodili i na bilo koji način maltretiralii građane. Kako je veliki Mali postao gradonačelnik, po novinama samo o ovima čitam. Kako napisa neko, i u Nemačkoj su tako čike u braon košuljama....

Ja

pre 9 godina

A onda se ljudi ovde uzbudjuju, kao diktatura u Rusiji, Belorusiji, gusenje sloboda medija itd. Pa ovoga ne da nema tamo, ovo je nivo Severne Koreje - hapsenje aktivista, novinara pa cak i slucajnih prolaznika za svaki slucaj.

ZoranNS

pre 9 godina

Vojska diktature na delu, zakoni im ništa ne znače, čak ni dozvola legalne policije, oni su iznad, oni su na ivršavanju partijskih zadataka.

miha

pre 9 godina

Pre tacno 20 godina...Europolis – Ovaj projekat je još jedan u nizu koji je služio u reklamne svrhe Socijalističke partije Srbije, a glavni inicijator je bivši ministar Milutin Mrkonjić. Ovaj projekat je imao radni naslov “Beograd na Savi 2000”. On je 1995. kada je najavljivana investicija izjavio: “Do 2000. mora biti završen Beogradski čvor, pruga Beograd-Subotica i oslobođeno zemljište za Europolis”. na žalost, projekat je bio politički, rađen za potrebu predizborne kampanje SPS. U njemu nije bilo nikakvog ozbiljnog urbanističkog istraživanja

Gradjanin

pre 9 godina

I nema diktature i cenzure u medijima???
Jos gore ako Vucic ne zna. Tog ko je ovo bez njega naredio treba momentalno uhapsiti i osuditi na tesku robiju, a i poslati kod psihijatra.

Antisejk

pre 9 godina

Zar je moguce da im dozvola nista ne znaci? Da su toliko bahati da hapse slucajne prolaznike? Nisam slobodan u svom gradu da se krecem gde zelim? Hocu odgovore na ova pitanja. Komunalna policija se nakon ovoga dokazala kao parapolicijska rezimska sluzba represije. Oni su partijska vojska. Mislim da to zahteva i adekvatno reakciju gradjana, ovo je preslo svaku meru. Pretvaramo se u UEA, sa sejkom Vucicem. Inace jeste citali kako Blera ne voli palestinka vlast? A ko je dobio drzavljanstvo? Protivnik palestinke vlasti, ergo Blerov prijatelj. S kim UAE saradjuju poslednjih dana? Sa naprednom Saudijskom Arabijom, i oni imaju svoje komunalce takozvana moralna policja. Pa vi vidite ko nam okupira grad, kakvi su to dilovi koje ni ne slutimo.Protiv projekta takvih faca da se ne sme nista? I da mogao bi neko da se pozabavi ovim nije valjda da toliko niko ne razmislja i povezuje.

Vladimir

pre 9 godina

Samo se brukaju...mislim na gradsku vlast i komunalnu policiju koja ispade nesto kao partijska policija ili mi se cini. Hapse ljude zbog izrazavanja misljenja i jos gore hapse novinarku koja je to zabelezila...eeeeeej 21. vek. I samo jedno pitanje, gde su ih priveli?

Bata

pre 9 godina

Ovo prerasta u privatan teror Siniše Malog. Hapse ljude mimo zakona i niko im ništa ne može, jer je sve u njihovim rukama. Rešili su po svaku cenu da se obogate u toj korupciji zvanoj Beograd na vodi, i to bukvalno po svaku cenu.

Boa II

pre 9 godina

Mislim da Beogradjani jos ne shvataju da nije problem ako BGH2O ne bude izgradjen vec upravo ako bude. Vec prva gradjevina (kula?) vise pristaje Majamiju, Sao Paolu ili Akapulku. Svaka cast istima ali u Evropi to ne ide. Ne daje Boze da se i nastavi u tom stilu jer cemo zavideti Skoplju na "antickim" spomenicima. Setite se sta je ista ova partija uradila sa Zemunom za samo nekoliko godina. Jos nije kasno da odbranimo nas grad.

Hromi

pre 9 godina

Svaka cast za aktiviste, a ovi nesrecnici su vam ovim cinom samo pomogli da se akcija bolje cuje. Obavezno da tuzite gradske institucije zbog nelegalnog privodjenja.

gandra

pre 9 godina

zasto nisu zvali pravu policiju da ih zastiti od kriminalnih radnji te neformmalne grupe odevene u uniforme koje lice na policijske - nadam se da ce pre ili kasnije neko od ovih komunalaca da naleteti na nekog savesnog iz nase policije -

inace ovo su SA jeinice Borman i drustvo - kasnije dolaze elitne SS jedinice sa Himlerom na celu

Labud

pre 9 godina

Raspitacu se gde je kcija sledeci put pa da i mene uhapse kao Beogradjanina koga samo intetesuje sta se desava sa gradom i kakvu mu buducnost spremaju.
Usput glasilo stize i na kucne adrese, ja vec dobio i procitao Kesicev txt.

despot

pre 9 godina

Napredno u budućnost, nema šta.Tako i treba sa ovima koji se usude nešto tu da zapitkuju.Ako je vođa rekao da Beograd mora biti na vodi onda mora.Ja se samo bojim da zbog tog megaprojekta svi zajedno ne ostanemo na hlebu i vodi.

Milosav

pre 9 godina

Teško je zauzeti stav bez izjave druge strane. Ovako gledano to je još jedna glupost u nizu. Ako je tačno što novinarka kaže za tu radnicu komunalnog, onda tu imamo i mobing na poslu. Preko toga ne bi smelo olako preći.
Ono što me posebno iritira je standardna rečenica "zašto baš sada". Gluposti veće nema. A kada? Hoće li neko da odredjuje kada se smeju pokretati neke teme? Da li ćemo doživeti saopšenja tipa "Dana tog i tog se pozivaju svi, koji imaju nešto da kažu na temu tu i tu, da svoj stav iznesu u vremenu od 12,00 do 12,15h. Da se ne bi pravila gužva u lepo sređenom gradu, i načisto sređenoj državi, mesto za iskazivanje mišljenja je Šar planina".

jedva cekam mart 2018.

pre 9 godina

Teror laznog doktora i vremesnog partijskog preletaca u funkciji ulizivanja njihovom velikom sefu!!!
Nadam se da ce komunalna policija isto ovsko revnosno reagovati protiv SNS i promptno pisati prekrsajne prijave jer su njeni aktivisti lepili partijske plakate sa na nedozvoljenim mestima i time ruzili grad!!!

msc.Milos

pre 9 godina

sve je to u redu. Samo prvo idite i pohapsite one sto palicama tuku vozace autobusa recimo, e tek onda mozete da imate kakav takav kredibilitet za bilo kakva hapsenja.

Petar

pre 9 godina

Zastrašujuće je to u kolikoj meri i sa kolikom arogancijom Komunalna policija krši Zakone i propise. Ponašaju se kao lokalne siledžije i pri tome nisam još video da je neko od njih odgovarao za svoje postupke.

MILE

pre 9 godina

Bahato a sta drugo. To je njihovo shvatanje demokratije. Sledeca akcija ce privuci stotine ljudi. Ovo ce postati muzda i pokret protiv krsenja gradjanskih sloboda.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Strasno, strasno, u sta se pretvara paramilitarna grupa, koju su oformili, istina, prethodna vlast, uz obecanje da ce se sprecavati prljanje i ruzenje Beograda, da bi OVA od nje pravila O NARODNOM TROSKU paramiliciju i sluzbi privatne firme (busplus), a evo sada i privatnu policiju stranke na vlasti. Strasno.
Naoruzani, osilili, neskolovani za posao javnog reda i mira, izgleda trenirani za najvecu surovost nad gradjanima, strasno.

hm...

pre 9 godina

Može li neko da mi protumači ovaj strogi uslov pri izboru kandidata:

Načelnik komunalne policije, odnosno komunalni policajac, pored uslova predviđenih propisima iz člana 31. ovog zakona, mora da ispunjava i posebne uslove, i to da:
....
3) nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci;

mlekdazija

pre 9 godina

Siguran znak da od fantazmagorije BG na vodi nema nista. Kao i ona dva sanduka za koje koliko cujemo vlada nesluceno interesovanje...

Никола

pre 9 godina

Дајте имена часне службенице и инспектора псовача, како ОН не би сутра био шеф посланичке групе.

crno nam se pise!

pre 9 godina

Kada je formirana Komunalna policija u nju su prijoritetno zaposljanavi kadrovi i simpatizeri Demokratske stranke, e eto vam ga sad.
(Voja, 19. mart 2015 21:00)

Vidis Vojo, nama bi "prijoritet" trebao da bude sto brze sklanjanja vas sa vlasti, jer ce nam uskoro sva deca biti pismena kao ti i tvoje kolege, jer je ocigledno da je tvom gazdi bas takvi odgovaraju, zato i gusi prosvetne radnike, lekare i "elitu" (svako ko razmislja svojom glavom i veruje svojim ocima i usima)!!!

Djosa

pre 9 godina

"Prema njihovim rečima, pripadnici komunalne policije samo su asistirali komunalnim inspektorima u privođenju lica"

Komunalni inspektor NEMA PRAVA PRIVODJENJA, sta se bre desava u ovoj zemlji. SAMO POLICIJA i iskljucivo policija i niko vise u Srbiji nema pravo privodjenja odnosno LISAVANJA SLOBODE. Komunalna bagra je jos jednom pokazala da je privatna policija ovog rezima i da je treba pod hitno rasformirati. Pitanje je, zasto nisu hapsili one koji su bezobrazno izlepili ceo grad sa likom velikog vodje i to na dan zalosti. Srbiji treba jedno prolacno ciscenje.

crazy processor

pre 9 godina

Da je pametna regularna policija pa da pokrene totalni strajk dok se ne ugasi komunalna, cak je i mene sramota od komunalaca, a kamo li njih. Da l' iko vise postuje ustav ili svaka vlast formira paravojne formacije. Reaguj milicijo!

tako je bilo i 1936

pre 9 godina

Tako je i 1936 bilo u jednoj zemlji gde je nesto sto je bila kao neka partijska policija prerasla u oruzanu silu koja je zavela ne samo teror u svojoj zemlji nego i van granica. Na srecu manji smo od te zemlje pa ce da nas tamnice i bacaju u bukagije samo na lokalu. Sad samo jos da ih naoruzaju i podele im dobose i na ruke trake sa oznakama vladajuce partije.

Naftaš

pre 9 godina

Izgled Prvomajske ulice u Zemunu danas pokazuje kako vladajuća stranka shvatala privredu i arhitekturu nekada. Hvala im što nam ulepšavaju i unapređuju grad i državu.

feribot

pre 9 godina

kome ovo odgovara i zasto bas sada !?!
sada kada je jasno da ce sa gradnjom poceti ako ne sutra, onda prekosutra...
jasno je da pajtic stoji iza privodjenja!

feribot

pre 9 godina

kome ovo odgovara i zasto bas sada !?!
sada kada je jasno da ce sa gradnjom poceti ako ne sutra, onda prekosutra...
jasno je da pajtic stoji iza privodjenja!

Традиција утовара бураније

pre 9 godina

Мени није јасан овај незадовољан народ... Ако нас је Слоба јахао 10+ година, па Досманлије 10+, па ваљда и Вучић има право да испуни квоту 10+?

Своју традицију трпељивости требамо поштовати.

Milosav

pre 9 godina

Teško je zauzeti stav bez izjave druge strane. Ovako gledano to je još jedna glupost u nizu. Ako je tačno što novinarka kaže za tu radnicu komunalnog, onda tu imamo i mobing na poslu. Preko toga ne bi smelo olako preći.
Ono što me posebno iritira je standardna rečenica "zašto baš sada". Gluposti veće nema. A kada? Hoće li neko da odredjuje kada se smeju pokretati neke teme? Da li ćemo doživeti saopšenja tipa "Dana tog i tog se pozivaju svi, koji imaju nešto da kažu na temu tu i tu, da svoj stav iznesu u vremenu od 12,00 do 12,15h. Da se ne bi pravila gužva u lepo sređenom gradu, i načisto sređenoj državi, mesto za iskazivanje mišljenja je Šar planina".

Stefan

pre 9 godina

Rodjen sam na Dorcolu i svaki drugi dan prodjem pored tog dela grada tj Karadjordjevu ulicu i nista apsolutno nista se ne desava niti se bilo sta uklanja. Jednom recju Smehoteka :)

solar

pre 9 godina

Španci, Francuzi, Nemci, Italijani, a posebno Grci i Turci bi ovu bratiju do sada vatrom isterali iz fotelja. Oni se na NAZNAKE socijalnih nepravdi, bez ikakvih stranačkih upliva, okupe na ulici i pokažu vlasti kako će proći ako misle da idu preko njihovih glava.
Mi... pisaćemo komentare dok većina stanovništva ne bude direktno objekat represije.
Uostalom, narod ih je birao, a ni oni nisu iz rupe izašli, i oni su narod - znači sve je po zasluzi.
Ah, da - bitno je da gejevi neće šetati, tu pobedu ćemo sipati u automobile i stavljati na sto umesto jela.

MisterNo

pre 9 godina

Kad su dosli po komuniste nisam se bunio
jer nisam bio komunista

Kad su dosli po Jevreje nisam se bunio
jer nisam bio Jevrej

Kraj poeme znate....

Vuk

pre 9 godina

SS na delu. Krivicne prijave svim policajcima zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja. Rasformirati to dok ne bude prekasno. Policijo zastiti narod od ovakvih postupaka komunalaca dok ne bude kasno.

Istina

pre 9 godina

Vesicevi i Malovi kerovi, bez casti i morala. Svaka cast casnoj sluzbenici koja je ustala protiv terora i time mnogo rizikovala ali brzo ce kraj ovom teroru, ovo je prevrsilo svaku meru.

Luiz

pre 9 godina

Komunalni "policajci" NEMAJU i NE SMEJU IMATI ovlašćenje da privode gradjane, ograničavaju im slobodu kretanja ili utvrdjuju njihov identitet. To mogu i smeju SAMO ovlašćeni službenici Ministarstva unutrašnjih poslova.
Komunalna "policija" je PARAPOLICIJA sa neustavnim ovlašćenjima koja su im data Zakonom o komunalnoj policiji koji je donela i izglasala tzv. demokratska stranka. Ovaj zakon i ova ovlašćenja MORAJU biti ukinuta!!! Ovo je neustavno!!! I jako opasno!!!

građanin

pre 9 godina

A, ove što lepe vođine populističke, samoproklamatorske plakate?
To je ok? Ko će to da skine? I da li će da skine?
Čemu to služi? On i inače iskače iz frižidera!
Hoću da gledam prostor - bez Njega! Ovo je nametanje, naturanje!

MILOJKO

pre 9 godina

Zasto ta policija uopste postoji kada nicemu ne sluzi osim da primaju plate,leti na Adi sede u kaficima dok pored njih biciklisti i ljudi na motorima malte ne jure pesake na stazi predvidjenoj za setnju.

miha

pre 9 godina

Pre tacno 20 godina...Europolis – Ovaj projekat je još jedan u nizu koji je služio u reklamne svrhe Socijalističke partije Srbije, a glavni inicijator je bivši ministar Milutin Mrkonjić. Ovaj projekat je imao radni naslov “Beograd na Savi 2000”. On je 1995. kada je najavljivana investicija izjavio: “Do 2000. mora biti završen Beogradski čvor, pruga Beograd-Subotica i oslobođeno zemljište za Europolis”. na žalost, projekat je bio politički, rađen za potrebu predizborne kampanje SPS. U njemu nije bilo nikakvog ozbiljnog urbanističkog istraživanja

msc.Milos

pre 9 godina

sve je to u redu. Samo prvo idite i pohapsite one sto palicama tuku vozace autobusa recimo, e tek onda mozete da imate kakav takav kredibilitet za bilo kakva hapsenja.

Djura NS

pre 9 godina

Hajde, molim vas, proverite koliko su prijava pisali za dejenje letaka od kako postoji komunalna policija pa dodajte na tekst. Verujem mizeran broj, ako ne i nula puta.

tako je bilo i 1936

pre 9 godina

Tako je i 1936 bilo u jednoj zemlji gde je nesto sto je bila kao neka partijska policija prerasla u oruzanu silu koja je zavela ne samo teror u svojoj zemlji nego i van granica. Na srecu manji smo od te zemlje pa ce da nas tamnice i bacaju u bukagije samo na lokalu. Sad samo jos da ih naoruzaju i podele im dobose i na ruke trake sa oznakama vladajuce partije.

Gradjanin pokorni

pre 9 godina

Meni su danas neki tipovi ubacili u poštansko sanduče (i ne samo moje) reklamni materijal jedne naše političke stranke, zajedno sa slikom njenog nacerenog predsednika. Smem li ubuduće da nad takvima izvedem gradjansko hapšenje? Napominjem da im nikad i nikako nisam dao dozvolu da se smucaju po mom haustoru.

hvalite vodju ako mislite da vam bude objavljen komentar

pre 9 godina

komunalci pa kako to da niste priveli sve one koji su lepili vodjine plakate i utvrdili da li imaju pravo da oblepe ceo Beograd, pa i to je uradjeno po necijem naredjenju ali brat bratu nije ceo Beograd mesto gde treba lepiti plakate.

алекса

pre 9 godina

Текст сам читао до тренутка кад Градска управа треба да објасни да су, ипак они најпаметнији, најбољи и увек и једини у праву и рекох себи:,, Немој Алекса, чувај разум, немаш га још пуно..." што и свима а посебно драгим и вредним ботовима топло препоручујем.

crno nam se pise!

pre 9 godina

Kada je formirana Komunalna policija u nju su prijoritetno zaposljanavi kadrovi i simpatizeri Demokratske stranke, e eto vam ga sad.
(Voja, 19. mart 2015 21:00)

Vidis Vojo, nama bi "prijoritet" trebao da bude sto brze sklanjanja vas sa vlasti, jer ce nam uskoro sva deca biti pismena kao ti i tvoje kolege, jer je ocigledno da je tvom gazdi bas takvi odgovaraju, zato i gusi prosvetne radnike, lekare i "elitu" (svako ko razmislja svojom glavom i veruje svojim ocima i usima)!!!

crazy processor

pre 9 godina

Da je pametna regularna policija pa da pokrene totalni strajk dok se ne ugasi komunalna, cak je i mene sramota od komunalaca, a kamo li njih. Da l' iko vise postuje ustav ili svaka vlast formira paravojne formacije. Reaguj milicijo!

Naftaš

pre 9 godina

Izgled Prvomajske ulice u Zemunu danas pokazuje kako vladajuća stranka shvatala privredu i arhitekturu nekada. Hvala im što nam ulepšavaju i unapređuju grad i državu.

analiticar amater

pre 9 godina

da se prezivaju vucic i mali i da idu kod mame na rucak uz vojno obezbedjenje........sad bi se svi tuzioci sjatili da ih brane

Antisejk

pre 9 godina

Zar je moguce da im dozvola nista ne znaci? Da su toliko bahati da hapse slucajne prolaznike? Nisam slobodan u svom gradu da se krecem gde zelim? Hocu odgovore na ova pitanja. Komunalna policija se nakon ovoga dokazala kao parapolicijska rezimska sluzba represije. Oni su partijska vojska. Mislim da to zahteva i adekvatno reakciju gradjana, ovo je preslo svaku meru. Pretvaramo se u UEA, sa sejkom Vucicem. Inace jeste citali kako Blera ne voli palestinka vlast? A ko je dobio drzavljanstvo? Protivnik palestinke vlasti, ergo Blerov prijatelj. S kim UAE saradjuju poslednjih dana? Sa naprednom Saudijskom Arabijom, i oni imaju svoje komunalce takozvana moralna policja. Pa vi vidite ko nam okupira grad, kakvi su to dilovi koje ni ne slutimo.Protiv projekta takvih faca da se ne sme nista? I da mogao bi neko da se pozabavi ovim nije valjda da toliko niko ne razmislja i povezuje.

Bezite odavde na vreme

pre 9 godina

U normalnim drzavama sa sloznim narodom koji ima i tri grama mozga se lepo izadje na ulice i ljudi se ne vracaju kucama dok direktor komunalne policije i gradonacelnik ne podnesu ostavku.

U Srbiji u roku od 24 sata narod se nece secati nicega.Apsolutno nicega.

Bezbednosni konsultant

pre 9 godina

Komunalna policija je zloupotrebljavana od svog osnivanja od strane političkih stranaka na vlasti na gradskom nivou. Razlog je jednostavan, za razliku od republičkih organa koji imaju više nivoa kontrole (od skupštine,preko nezavisnih institucija pa sve do samih građana),za kontrolu rada komunalne policije je praktično zadužen samo gradonačelnik (po čijim nalozima ona najčešće i postupa). Zbog ovog događaja trebao bi se oglasiti zaštitnik prava građana (sa republičkog nivoa),jer čigledno gradski ima iste šefove kao i komunalna policija i inspekcija.

duki

pre 9 godina

Činjenica je da je Komunalna policija, stranačka policija. Jedino se ne sećam da su u vreme vlasti DS prebijali, privodili i na bilo koji način maltretiralii građane. Kako je veliki Mali postao gradonačelnik, po novinama samo o ovima čitam. Kako napisa neko, i u Nemačkoj su tako čike u braon košuljama....

Magdalena

pre 9 godina

U jednoj evropskoj zemlji su tridesetih godina proslog veka prvo dozvolili pripadnicima jedne partije da nose uniforme. Posle su im dali palice, pa pravo da hapse i na kraju podelili oruzje. Paralelno su gradili kult vodje i vodili agresivnu propagandu. Zaustavili su ih tek kod Staljingrada. Na srecu pa mi zivimo u demokratskoj Srbiji gde nema ovakvih stvari.

hm...

pre 9 godina

Može li neko da mi protumači ovaj strogi uslov pri izboru kandidata:

Načelnik komunalne policije, odnosno komunalni policajac, pored uslova predviđenih propisima iz člana 31. ovog zakona, mora da ispunjava i posebne uslove, i to da:
....
3) nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci;

duda13

pre 9 godina

Pre par dana na adi Huji, tridesetak automobila parkirano je na zelenoj povrsini, cak je jedan "akademik" spustio auto blize vodi da ga "plakne"! Patrola "ZARDINJERIJE" je prosla par puta, ocigledno da im d...e vidi put, ni opomene ni kazne

Mile

pre 9 godina

Vučićevi žutokošuljaši uvode "red". Svako ko priča protiv firera i njegovih veličanstvenih ideja zapravo pravi "nered". Šta nije jasno?

Laki

pre 9 godina

APSOLUTNA PODRŠKA za incijativu "Ne Davimo Beograd"! Oni su dali najkonkretniji okvir i stvorili platformu koja integriše sva negodovanja vezano za Navodni Beograd. Komunalna policija i ostali akteri iz sistema teba treba da se srame budući da su prihvatili da suzbijanje ovog demokratičnog procesa bude u opisu njihovog posla. Zar ništa nismo postigli u poslednjih 15 godina? Dole sa diktatorima!

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Strasno, strasno, u sta se pretvara paramilitarna grupa, koju su oformili, istina, prethodna vlast, uz obecanje da ce se sprecavati prljanje i ruzenje Beograda, da bi OVA od nje pravila O NARODNOM TROSKU paramiliciju i sluzbi privatne firme (busplus), a evo sada i privatnu policiju stranke na vlasti. Strasno.
Naoruzani, osilili, neskolovani za posao javnog reda i mira, izgleda trenirani za najvecu surovost nad gradjanima, strasno.

Ja

pre 9 godina

A onda se ljudi ovde uzbudjuju, kao diktatura u Rusiji, Belorusiji, gusenje sloboda medija itd. Pa ovoga ne da nema tamo, ovo je nivo Severne Koreje - hapsenje aktivista, novinara pa cak i slucajnih prolaznika za svaki slucaj.

Marko

pre 9 godina

Sramota??? ljudi su bili vrlo fini i originalni delili su novine iz male patkice na naduvavanje ??? vrlo originalno. Koja je razlika izmedju ovih movina i 24h?????? Nije ni bitno da li se ljudi bore za pravi cilj ili ne ali imaju pravo da se bore za svoje misljenje!!!!!!! Sramota za srbiju!!! ****** vas samovolja i obmanjivanje?
Moja podrska slobodi misljenja i informisanja!!!

kapetan esid

pre 9 godina

Pa kada na dan žalosti lepiš plakate velikog vođe nasmejanog što nam sve tako dobro ide u životima, to onda nije prekršaj za žardinjeriju. Međutim ako deliš materijal gde se objašnjava da je maketa BGH2O laž, to onda nema prijavljen skup policiji to se hapse aktivisti, novinari, slučajni prolaznici otpuštaju neposlušni zaposleni... jer ni bog otac neće i ne sme loše govoriti o omiljenoj maketi gospodarevoj dok njega štite komunalni odredi.

MILE

pre 9 godina

Bahato a sta drugo. To je njihovo shvatanje demokratije. Sledeca akcija ce privuci stotine ljudi. Ovo ce postati muzda i pokret protiv krsenja gradjanskih sloboda.

ma idi

pre 9 godina

Šta je dužnost komunalanih landara? Izmet kućnih ljibimaca svuda po trotoarima,odpatci na sve strane, zelenu površinu gaze čime stignu zajedno sa džukcima,grđevinski materijal ostavljaju gde im se prohte. A oni ? Gde su ? Na protestu građana da još nekom stave lisice.

More, bre!

pre 9 godina

Gde ste bili junacine kada su lepili Vuciceve plakate, sakrili ste se u rupe misevi jedni. Zasto niste priveli SNS aktiviste, imate dokaze svuda po gradu.

gorca

pre 9 godina

Ovo je represija i očigledno gradonacelnik Beograda stoji iza ovoga. Zbog čega bi inače jedna komunalna policija sprecavala održavanje javnih skupova, a ne recimo policija? Komunalna policija da sprecava slobodu okupljanja, e to je vec nesto novo. Nisam ni mogao da zamislim da ce komunalna policija vrsiti represiju nad gradjanima.

Bata

pre 9 godina

Ovo prerasta u privatan teror Siniše Malog. Hapse ljude mimo zakona i niko im ništa ne može, jer je sve u njihovim rukama. Rešili su po svaku cenu da se obogate u toj korupciji zvanoj Beograd na vodi, i to bukvalno po svaku cenu.

Boa II

pre 9 godina

Mislim da Beogradjani jos ne shvataju da nije problem ako BGH2O ne bude izgradjen vec upravo ako bude. Vec prva gradjevina (kula?) vise pristaje Majamiju, Sao Paolu ili Akapulku. Svaka cast istima ali u Evropi to ne ide. Ne daje Boze da se i nastavi u tom stilu jer cemo zavideti Skoplju na "antickim" spomenicima. Setite se sta je ista ova partija uradila sa Zemunom za samo nekoliko godina. Jos nije kasno da odbranimo nas grad.

Petar

pre 9 godina

Zastrašujuće je to u kolikoj meri i sa kolikom arogancijom Komunalna policija krši Zakone i propise. Ponašaju se kao lokalne siledžije i pri tome nisam još video da je neko od njih odgovarao za svoje postupke.

gandra

pre 9 godina

zasto nisu zvali pravu policiju da ih zastiti od kriminalnih radnji te neformmalne grupe odevene u uniforme koje lice na policijske - nadam se da ce pre ili kasnije neko od ovih komunalaca da naleteti na nekog savesnog iz nase policije -

inace ovo su SA jeinice Borman i drustvo - kasnije dolaze elitne SS jedinice sa Himlerom na celu

Djosa

pre 9 godina

"Prema njihovim rečima, pripadnici komunalne policije samo su asistirali komunalnim inspektorima u privođenju lica"

Komunalni inspektor NEMA PRAVA PRIVODJENJA, sta se bre desava u ovoj zemlji. SAMO POLICIJA i iskljucivo policija i niko vise u Srbiji nema pravo privodjenja odnosno LISAVANJA SLOBODE. Komunalna bagra je jos jednom pokazala da je privatna policija ovog rezima i da je treba pod hitno rasformirati. Pitanje je, zasto nisu hapsili one koji su bezobrazno izlepili ceo grad sa likom velikog vodje i to na dan zalosti. Srbiji treba jedno prolacno ciscenje.

Никола

pre 9 godina

Дајте имена часне службенице и инспектора псовача, како ОН не би сутра био шеф посланичке групе.

jedva cekam mart 2018.

pre 9 godina

Teror laznog doktora i vremesnog partijskog preletaca u funkciji ulizivanja njihovom velikom sefu!!!
Nadam se da ce komunalna policija isto ovsko revnosno reagovati protiv SNS i promptno pisati prekrsajne prijave jer su njeni aktivisti lepili partijske plakate sa na nedozvoljenim mestima i time ruzili grad!!!

Osveta

pre 9 godina

Takozvana "komunalna policija" samo šetka po centru grada i ništa pametno ne radi, samo izmišljaju neke gluposti i potpuno nepotrebno maltretiraju gradjane. Na sve strane nepravilno parkirani automobili i razni drugi komunalni prekršaji, ništa ne gledaju niti rešavaju, samo bespotrebno troše novac poreskih obveznika...

Smuleco

pre 9 godina

Ova komunalna policija je prilično neprijateljski nastrojena prema građanima koji je plaćaju. Za to, u poslednje vreme, na žalost ima puno dokaza! Zavođenje reda, ne bi trebalo da bude, " treniranje strogoće".

Labud

pre 9 godina

Raspitacu se gde je kcija sledeci put pa da i mene uhapse kao Beogradjanina koga samo intetesuje sta se desava sa gradom i kakvu mu buducnost spremaju.
Usput glasilo stize i na kucne adrese, ja vec dobio i procitao Kesicev txt.

ZoranNS

pre 9 godina

Vojska diktature na delu, zakoni im ništa ne znače, čak ni dozvola legalne policije, oni su iznad, oni su na ivršavanju partijskih zadataka.

Michbju

pre 9 godina

Ja sam mislio da je uloga komunalne policije drugacija; Trazenje rupa na putevima, nedozvoljenog odlaganja smeca, nepokosene trave i nepodsisane zivice, kontrola pljuvanja, pikenja i kakenja na javnom mestu, slikanje oronulih fasada, kontrola prodaje zivine, stoke, prehrambenih proizvoda...na nedozvoljenim mestima, pa ono..; gde curi voda, gde se pusta glasna muzika,gde nema struje, gde su prljave ulice..bla,bla...nisam znao da su ovlasceni za hapsenja. Pa to je zalosno. Meni bi bilo ispod casti da me ti ljudi hapse. Ne vredjam nikoga, ali komunalna policija je puna iskompleksiranih ljudi koji sebi daju svasta za pravo i jos glume pravu policiju...Koja budala im je to dozvolila?

despot

pre 9 godina

Napredno u budućnost, nema šta.Tako i treba sa ovima koji se usude nešto tu da zapitkuju.Ako je vođa rekao da Beograd mora biti na vodi onda mora.Ja se samo bojim da zbog tog megaprojekta svi zajedno ne ostanemo na hlebu i vodi.

Hromi

pre 9 godina

Svaka cast za aktiviste, a ovi nesrecnici su vam ovim cinom samo pomogli da se akcija bolje cuje. Obavezno da tuzite gradske institucije zbog nelegalnog privodjenja.

viktor

pre 9 godina

Ovi su pukli totalno, vise nemaju osecaj za realnost. Ne shvataju da je narod sve vise protiv ove vlasti, da je nam je jednostavno - dosta!
Puna podrska za akciju, i da nas bude sve vise!

mlekdazija

pre 9 godina

Siguran znak da od fantazmagorije BG na vodi nema nista. Kao i ona dva sanduka za koje koliko cujemo vlada nesluceno interesovanje...

zoran

pre 9 godina

Danas sam prošetao kroz grad. Pa Vučić se smeje SA SVAKE BANDERE, sa svake žardinjere, sa svakog razvodnog ormana za semafore... Ne znam... Možda je to neki znak?

Marko, Beograd

pre 9 godina

Par stvari mi nije jasno:

1. Imaju li aktivisti uredno izdatu dozvolu za skup i deljenje propagandnog materijala ili nemaju?

2. Otkad i zbog čega komunalna policija privodi novinare na zadatku i slučajne prolaznike?

3. Zbog čega je tzv. "Beograd na vodi" (glupog li naziva!) takva tabu tema sa strogom zabranom kritikovanja?

4. Da li to znači da svi što dele letke u gradu treba da imaju dozvole? Na potezu Terazije-Kalemegdan dobijem pola kile letaka a nikada nisam video da komunalna policija obraća pažnju na ljude koji ih dele.

5. Ko ovde koga za***ava???

Gradjanin

pre 9 godina

I nema diktature i cenzure u medijima???
Jos gore ako Vucic ne zna. Tog ko je ovo bez njega naredio treba momentalno uhapsiti i osuditi na tesku robiju, a i poslati kod psihijatra.

kraja

pre 9 godina

...svakog dana uprkos protivljenju gradjana i isticanju poruka deliocima flajera, u nasim sanducicima zavrsavaju tone oglasnog materijala...
...nisam primetio da se komunalna policija oglasila bilo kada po tom pitanju...
...da li cemo konacno saznati u celini koja su sve ovlascenja ovih parapolicijskih organa...???
...ili vlada ceka da neki gradjani iznervirani primitivnim ponasanjem policije uzmu zakon u svoje ruke...???
...da li ce poreski obveznici opet placati obestecenje slucajnom prolazniku koga je ovaj "parapolicajac" priveo jer mu se cefnulo...???
...gde mozemo da se informisemo sta je ovaj paraorgan ucinio za beograd i gradjane od njegovog formiranja...

Vladimir

pre 9 godina

Samo se brukaju...mislim na gradsku vlast i komunalnu policiju koja ispade nesto kao partijska policija ili mi se cini. Hapse ljude zbog izrazavanja misljenja i jos gore hapse novinarku koja je to zabelezila...eeeeeej 21. vek. I samo jedno pitanje, gde su ih priveli?