"Ne verujem u politiku 'lako ćemo'"

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da veruje u strukturne promene, težak rad i mukotrpno ozdravljenje privrede, a ne u politiku "lako ćemo".

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Vise nema mesti politici "lako cemo", mora se ozbiljno raditi na sprovodjenu svih mera koje su neophodne kako bi se situacija u zemlji popravila, za svaku pohvalu je to sto je Srbija sa reformama krenula samostalno, bez pritisaka Evropske banke i ostalih institucija.
  (kukuruz, 5. februar 2015 14:46)

  # Link komentara

 2. Put oporavka koji je pred nama nece biti lak ni jednostavan, ali gradjani Srbijesu svesni da rezultati ne mogu da se postignu ako se procesu reformi ne pristupi na krajnje ozbiljan i pozrtvovan nacin, treba nastaviti ovim tempom rada i u narednom periodu.
  (reziser, 5. februar 2015 14:46)

  # Link komentara

 3. Sasvim je razumljivo da je doslo do odusevljenja novom politikom Ciprasa, ali takva politika zaista nije odrziva, mora se raditi na reformama i sprovodjenju ekonomskih mera koje ce dati prave rezultate, kao sto je i istakao Aleksandar Vucic, to je jedini nacin za ozdravljenje privrede.
  (drvo, 5. februar 2015 14:45)

  # Link komentara

 4. Srbija je sama krenula u neophodne reforme, bez ikakvih spoljnih pritisaka od strane EU ili MMF-a, to pokazuje veliku odgovornost i spremnost na rad, jedino teskim i ozbiljim radom se moze doci do napretka, sto gradjani Srbije znaju i podrzavaju.
  (caj, 5. februar 2015 14:45)

  # Link komentara

 5. Jasno je da vlada Srbije sprovodi reforme ali ne po sistemu jednostavnog kratkorocnog plana, vec tezeg i dugorocnog radi postizanja realnih i pozitivnih rezultata, najboljih za drzavu Srbiju, a sistem obicnijeg rada moze da sprovodi zemlja koja to eventualno ume, tako da Srbija zeli takvoj zemlji uspeh u radu.
  (negro, 5. februar 2015 14:44)

  # Link komentara

 6. Zna se da je politika srpovodjenja reformi vlade Srbije veoma ozbiljna, sto je i mnogo puta do sada ponovljeno i treba reci da je to dobro, i nece se skretati sa tog puta, sto je Vucic i izjavio za austrijski ORF, dodajuci da svakoj zemlji koja moze na jednostavniji nacin da reformise zemlju unapred cestita i zeli uspeh.
  (Laki, 5. februar 2015 14:43)

  # Link komentara

 7. S ozbirom da Vucic stalno podseca gradjane Srbije da vlada Srbije sprovodi najteze i najvece mere reformi koje je nasa zemlja ikada imala treba ocekivati uspesan izhod gore pomenutog, i to je dobro, a naravno zanimljivo je cuti da neke zemlje imaju jednostavan plan sprovodjenja reformi.
  (tepih, 5. februar 2015 14:43)

  # Link komentara

 8. I regionu Srbije kao i Evropi i svetu je sigurno jasno da vlada Srbije ne sprovodi reforme po principu da se nesto sto brze uradi i da se ne razmislja o posledicama u buducnosti drzave, vec da se sprovode dugorocne mere za buducnost Srbije, i nema prinicipa da se reforme spovode jednostavnim putem, a ako neka zemlja moze tako da sprovodi reforme neka joj je sa srecom.
  (Moka, 5. februar 2015 14:42)

  # Link komentara

 9. Jasno je da je Srbiji dosta dugo vazece poltike u kojoj se radilo po kljucu raznih obecanja i poslova koji se mogu ''lako'' obavljati, vise toga nema i to je Vucic ponovio i ORF-u, podsecajuci da vlada Srbije sprovodi najteze mere reformi do sada, jer je to neophodno radi razvoja Srbije.
  (golub, 2. februar 2015 16:54)

  # Link komentara

 10. Vucic je po ko zna koji put morao da ponovi da Srbija sprovodi teske mere reformi koje Srbiju moraju da dovedu do zeljenog cilja a to je napredak zemlje u svakom smislu, a sto se tice poltike tipa da se nesto lako realizuje, ako neka zemlja to moze, samo napred, sta drugo reci.
  (srce, 2. februar 2015 16:53)

  # Link komentara

 11. Vucic je po ko zna koji put morao da ponovi da Srbija sprovodi teske mere reformi koje Srbiju moraju da dovedu do zeljenog cilja a to je napredak zemlje u svakom smislu, a sto se tice poltike tipa da se nesto lako realizuje, ako neka zemlja to moze, samo napred, sta drugo reci.
  (srce, 2. februar 2015 16:53)

  # Link komentara

 12. Nasa zemlja polako izlazi iz tunela u kome se nalazila do 2012. godine, do kada je vazio sistem da ce nesto lako uraditi, obecavati nerealna obecanja radi opstanka na vlasti, vise toga nema, i to se i primecuje, a ako bliska nam Grcka misli da moze nekom lakom poltikom da se reformise, sta joj drugo pozeleti osim srece i uspeha, Srbija tako ne moze.
  (drug, 2. februar 2015 16:53)

  # Link komentara

 13. Povodom stavke koju je grcki novoizabrani premijer istakao da ce vlada ciji je on lider moci veoma lako da se reformise moze se cestitati na ovakvom misljenju, s tim sto Srbija ne ide tom linijom vec mora ozbiljnije da se radi, sto je Vucic i istakao za austrijski list ORF.
  (miligram, 2. februar 2015 16:52)

  # Link komentara

 14. Vucic je istakao sasvim korektnu cinjenicu apro po rada vlade Srbije u sprovodjenju reformi zarad napretka drzave Srbije u smislu da je to ogroman rad, a princip obecavanja i da ce se nesto lako realizovati ne sme vise da se ponovi u nasoj zemlji.
  (vila, 2. februar 2015 16:52)

  # Link komentara

 15. Slogan ''lako cemo'' nije bas pohvalan za politiku bilo koje zemlje pa je zato Vucic ponovio politiku vlade Srbije da ona ide putem ozbiljnog rada koji ce dovesti do zeljenog cilja a to je transformacija zemlje bez ikavih tragova proslosti.
  (kikica, 2. februar 2015 16:51)

  # Link komentara

 16. Da postoji drugi,lakši način,Vučić bi tako radio i svima bi nam bilo lakše.Ali takav,lakši način,ne postoji i moramo se potruditi.
  (desa, 30. januar 2015 22:31)

  # Link komentara

 17. Pa mogao je A.Vučić sa obećava i šminka kao B.Tadić,pa nije,a bilo bi mu mnogo lakše.!To što radi Vučić je jedini način da se Srbija ekonomski oporavi.U istoriji svetskih civilizacija drugog načina nije bilo.
  (uma, 30. januar 2015 15:39)

  # Link komentara

 18. Od parole " lako cemo ", nema nista.Samo disciplinom i ozbiljnim radom moze se postici ozbiljan rezultat
  (Lazar, 29. januar 2015 23:21)

  # Link komentara

 19. Cipras je previse samouveren i ne verujem da ce mu uspeti, ali svi mu zelimo da uspe.
  (Sakis, 29. januar 2015 19:20)

  # Link komentara

 20. Novo izabrani Grcki premijer Cipras je jos pod utiskom velike pobede na izborima. Pre sam sklon da potpuno podrzim Aleksandra Vucic koji kaze da ne veruju u politiku lako cemo. Jer kako se kaze bez muke nema ni nauke. Ali to je vec problem nasih prijatelja Grka kako ce se izvuci i snaci. Ono sto mi treba da znamo to je da samo ako budemo radili, stedeli, borili se tek tada imamo cemu i da se nadamo. Kljuc i jedino resenje kada smo mi u pitanju da se nadamo uspehu jesu reforme i mere stednje i verujem da ce vec iduce godine rezultati biti vidljivi. Iskreno se nadam da ce se to i desiti tada bih voleo da cujem sta ce dezurni kriticari tada imati da kazu. Bar bi trebali da kazu jedno ljudski izvinite i bravo.
  (ODLUKA - MORA - BITI - U - INTERESU - SRBIJE, 29. januar 2015 14:56)

  # Link komentara

 21. U zivotu nista nije lako,tako je I u politici
  (tara, 29. januar 2015 11:13)

  # Link komentara

 22. U potpunosti se slazem sa premijerom.
  (jelena 1, 29. januar 2015 00:29)

  # Link komentara

 23. Niko nikad nista u zivotu nije radio lako,tako da je dobro sto ti ne verujes u to.Zivot je teska bitka,iz koje se nadam da ces ti izaci kao pobednik.
  (MAJK, 28. januar 2015 23:35)

  # Link komentara

 24. Koliko botova pa ovo je za ne poverovati! Aleksandre ti samo nastavi da presipas iz supljeg u praznog I da trazis izgovore zasto je situacija u Srbiji gora nego ikad! Cipras je pomogao svojoj drzavi u 24 sata vise nego ti za poslednje dve godine! Botovi lupajte minuse!
   (005, 28. januar 2015 23:32)

  # Link komentara

 25. Srbija se odlučila za mere fiskalne konsolidacije bez ikakavih spoljnih uslovljavanja , dokazujući da želi da izleči svoje javne finansije
  (beba, 28. januar 2015 22:15)

  # Link komentara

 26. Eto, botovi mi nalupase minuse, a nijedan se nije udostojio da mi odgovori i dokaze da nisam u pravu! Lupanjem minusa i pluseva samo zasmejavate ljude...
   (dex, 28. januar 2015 22:15)

  # Link komentara

 27. Nadam se da će odnosi Srbije i Grčke nakon Sirizine ubedljive pobede biti na još većem nivou, s obzirom da je ova partija veliki prijatelj srpskog naroda
  (boki, 28. januar 2015 22:14)

  # Link komentara

 28. Samo teskim radom i mozemo pokrenuti drzavu.Potpuno se slazem i podrzavam izjavu Vucica.
  (maja, 28. januar 2015 21:55)

  # Link komentara

 29. Svaki ozbiljan politicar zna da su to neodgovorni odgovori, pogotovo za nasu trenutnu situaciju, malo je neozbiljno reci "lako cemo", obzirom pod kakvim smo okolnostima, dugo vremena smo ziveli u teskim lazima i eto gde nas je to dovelo, ne nasom krivicom, ali nase je da nastavimo da se borimo svom snagom, jer je to jedini nacin da stanemo na noge i pocnemo da zivimo normalno.
  (Foxara, 28. januar 2015 21:46)

  # Link komentara

 30. Bilo bi lepo da nam šiknu neki izvori nafte po Srbiji i onda nam je svima lakše da prebolimo ovaj period.Ali nam se nešto ne da,pa ćemo morati malo više da zapnemo.A Grci,pa oni će se šlepati uz i u EU.
  (el grekonja, 28. januar 2015 21:44)

  # Link komentara

 31. Nešto slično smo imali kod B.Tadića,pa sad smo u...u tamo gde netreba da budemo.
  (Valoa, 28. januar 2015 21:42)

  # Link komentara

 32. Ova vlada je morala nesto da preduzme, jer bi ostali i bez plata i penzija, svi moramo da shvatimo da je za dobro svih nas ovo sto je ova vlada ucinila.
  (Nika, 28. januar 2015 21:32)

  # Link komentara

 33. Bilo kod nas lako, lako, pa nas za 12 godina olaksali za stotine fabrika, hiljade radnih mesta i tako redom... Ne verujem u lako...
  (Milana, 28. januar 2015 21:29)

  # Link komentara

 34. Tek od 2014. godine vlada Srbije radi ozbiljno na razvoju drzave, i tu nema mesta za neki obican i jednostavan sistem sprovodjenja reformi, takodje mogli bismo se sloziti sa Vucicem da vladama koje reformisu svoje zemlje na neki jednostavniji nacin jedino mozemo pozeleti uspeha u radu, jer mi tako ne mozemo da radimo.
  (Gacic, 28. januar 2015 21:26)

  # Link komentara

 35. Nadam se da ce novi premijer Grcke nastaviti da neguje prijateljske i ekonomske odnose sa svima, da nije od onih koji samo obecavaju,a ne rade nista po pitanju poboljsanja privrede, povecanja zaposlenosti, da se nece zaduziti dodatno i ponovo dovesti svoju drzavu u bankrot. Nadam se da nije od onih koji obecavaju med i mleko samo da bi dosao na vlast.
  (herkules s, 28. januar 2015 21:05)

  # Link komentara

 36. A sa druge strane "Verujem u težak rad, u teške strukturne reforme, verujem u promenu naših navika, naše svesti".Kome verovati?
  (Lola21, 28. januar 2015 21:02)

  # Link komentara

 37. Vucic je jasno stavio do znanja i svetu a i nama da nema odustajanja!Reforme su bolne,ali preko potrebne!
  (masa, 28. januar 2015 21:01)

  # Link komentara

 38. Vučić je odgovoran čovek koji vodi ozbiljnu i odgovornu politiku.
  (Vatromet, 28. januar 2015 20:58)

  # Link komentara

 39. Moze se reci da je nasa zemlja pocela da radi na svom prosperitetu tek od prosle godine, ali je taj rad zasnovan na veoma ozbiljnom procesu sprovodjenja reformi i nije receno da ce to ici lako, to se zna, a svakoj zemlji koja moze na jednostavniji nacin da se reformise jedino mozemo da pozelimo uspeh.
  (Puki, 28. januar 2015 20:48)

  # Link komentara

 40. Imas moju podrsku,samo napred.
  (Gale, 28. januar 2015 20:45)

  # Link komentara

 41. Tako je! Od politike lako cemo nema nista! Tezak rad i bice rezultata!
  (Milan108, 28. januar 2015 20:38)

  # Link komentara

 42. Nista u zivotu uopste nije lako,a nnarocito ne moze lako da se zemlja izvuce iz krize,tako da delim misljenje sa premijerom
  (divna, 28. januar 2015 20:33)

  # Link komentara

 43. За само прва 24 часа,своје владе Ципрас је урадио следеће:
  1. Положио венац на гробље стрељаним грчким комунистима.
  2. Примио руског амбасадора.
  3. Направио коалицију са идејно – политичким опонентом и доказао да је прагматичар.
  4. Скресао владу на пола.
  5. Најавио драстично кресање војног будзета.
  6. Послао ЕУ меморандум којим тражи кресање грчког дуга.
  7. Затражио промену улоге и организације Европске Банке.
  8. Предложио ТОТАЛНУ забрану спекулативних банкарских „производа“.
  9. Поднео захтев за додатно опорезивање богаташа.
  10. Предложио укидање државних повластица и концесија Цркви.
  11.Затражио оштре ЗАТВОРСКЕ казне за преварантско прикривања капитала.
  12. Подигао минималну надницу од НАЈМАЊЕ 750 Евра МЕСЕЧНО.
  13. Дао налог за субвенционисање хипотекарних дугова најсиромаснијима
  14. Поднео законски предлог да се банке, пруге, поште и водовод национализују.
  15. Предложио измену изборног закона
  16. Предложио давање државних, банкарских и црквених зграда на коришћење бескућницима
  17. Наложио бесплатни доручак и ручак деци у школама
  18. Предложио Бесплатно здравство за незапослене и бескућнике.
  19. Увео једнаке плате за мушкарце и за жене.
  А српски пренијер за истих 24 часа урадио је следеће: бла,бла, бла....
  (корпус де ликте, 28. januar 2015 20:28)

  # Link komentara

 44. "Lako ćemo", nas je i dovelo do propasti prethodnih godina!
  (TICA T, 28. januar 2015 20:26)

  # Link komentara

 45. Danas nistane dolazi lako pa tako ni poboljsanje situacije u zemlji. Verujem da ce VUcic nastaviti da vodi dobru politiku koja nam moze pruziti mnoge mogucnosti.
  (Helenasm, 28. januar 2015 20:16)

  # Link komentara

 46. Ni u kom slucaju vlada Srbije u svom procesu sprovodjenja reformi nece ici po sistemu da nesto moze da se realizuje na jednostavan nacin. Srbija mora da okrene ledja proslosti jer jedino vrednim radom moze nesto da postigne, tako da treba zakljuciti da je Vucic u pravu.
  (gile, 28. januar 2015 20:02)

  # Link komentara

 47. Najlakse je, u trenutku kada su teska vremena, ubediti narod da mozete bolje i pljuvati one sto sad "ne znaju nista". Onda kad taj narod poveruje shvatite da ustvari ne znate sta cete i shvatite da i ipak mora tesko, da ne postoji lako!
  (gordana, 28. januar 2015 20:02)

  # Link komentara

 48. Ukidanje mera štednje u krizno doba? To vam je kao da uzmete kredit za dve nedelje skupog letovanja i onda se zimi smrzavate kad vam iseku struju.
  (Lolita, 28. januar 2015 19:59)

  # Link komentara

 49. Nerealno je ocekivati za bilo kakav posao da ce se uspesno sprovesti ako se radi po principu da ''ide lako'' a o reformama koje sprovodi vlada neke zemlje, u ovom slucaju Srbije ne treba ni razmisljati da idu nekim jednostvim putem.
  (biber, 28. januar 2015 19:57)

  # Link komentara

 50. Da je politika " lako ćemo" moguća nebi kod nas bila uvedena mera štednje i premijer to vrlo dobro zna!!!!!!!
  (ivan, 28. januar 2015 19:56)

  # Link komentara

 51. Dosta smo u proslosti slusali to.Sad samo mozemo da verujemo u rad,zalaganje i trud svakog od nas,a najvise u premijera u veru u njega da mozemo u bolju buducnost.
  (miki, 28. januar 2015 19:47)

  # Link komentara

 52. Ja kada govorim prijateljima da smo mali vise kao nemci i ostali severnjaci, bilo bi mnogo bolje, da smo mnogo lenji i da sve njihove generacije od dece do starijih osoba mnogo bolje rade nego mi, i tu odmah naidjem na veliki otpor. I da, ja ispadnem cudak kad ucim i ulazem u sebe.
  (Norge, 28. januar 2015 19:45)

  # Link komentara

 53. Mozda nekoj drugoj drzavi moze da podje za rukom da nekom jednostavnom politikom i radom moze da reformise drzavu, sa Srbijom to nije slucaj, mada mozda bi i kod nas to bilo da je ostala vladajuca garnitura koja je bila do 2012. godine pa znamo dokle nas je dovela.
  (cackalica, 28. januar 2015 19:42)

  # Link komentara

 54. Vreme jeftinih kredita je iza nas. Samo težak rad, teške strukturne reforme, promena naših loših navika dovešće do ozdravljenja naše privrede.
  (Negica, 28. januar 2015 19:38)

  # Link komentara

 55. Ko je jednom probao, to "lako cemo" zna koliko je to u stvari, tesko.
  (Konstantin, 28. januar 2015 19:32)

  # Link komentara

 56. Vucicu zato smo te i glasali, zato sto ne dajes lazna obecanja!
  (galeb, 28. januar 2015 19:27)

  # Link komentara

 57. Samo hrabro i odgovorno!!
  (galeb, 28. januar 2015 19:24)

  # Link komentara

 58. Slažem se da je neophodan rad ali da bi se radilo, potrebna su radna mesta. Koliko vidimo, mere koje nudi MMF a g.Vučić prihvata oberučke, svuda i uvek kao osnovu imaju otpuštanja.
  Ne znam gde bi to ljudi spremni na težak rad uopšte radili, a kamoli teško.
  Uostalom, zašto unapred kritikovati g.Ciprasa?
  Za svaki slučaj?
  Ili li je to epizoda: "Napad je najbolja odbrana"?
  (Milan Filipovic, 28. januar 2015 19:20)

  # Link komentara

 59. Nista nam nece pasti sa neba.Da bi dosli do zeljenih rezultata moramo se pomuciti i hrabro pristupiti svim problemima.
  (noname, 28. januar 2015 19:17)

  # Link komentara

 60. Novoizabrani grcki premijer je na retorici linije lakseg otpora dobio izbore u Grckoj koju vec duze vreme drma kriza, ali nisam siguran da tim putem nastaviti da vodi drzavu.
  (Filip, 28. januar 2015 19:12)

  # Link komentara

 61. Stalno treba imati na umu da "ništa neće pasti sa neba" i da samo ozbiljnim radom i disciplinom poput jednih Nemaca ili Austrijanaca se može postići ozbiljan rezultat.
  (луди демократа, 28. januar 2015 19:11)

  # Link komentara

 62. U našoj državi ta politika ne uspeva,a i nije poželjna.
  (Dante, 28. januar 2015 19:09)

  # Link komentara

 63. Srbija, za razliku od Grcke, ide mnogo tezim ali izvesnijim putem oporavka.
  (Jovan, 28. januar 2015 19:07)

  # Link komentara

 64. @Ivan90
  Kako nije prosla politika obecavanja kula i gradova kod nas? Da li se secas sta su Vucic i kolege obecavali? Ili ti je posao da se toga ne setis? Da te podsetim samo NEKIH obecanja...
  1. Mubadala fabrika cipova
  2. Kanal Dunav-Morava-Egej
  3. 100 milijardi investicija
  4. Penzije se nece dirati, makar njihove plate bile smanjivane
  5. Ukidanje Bus plusa
  6. Mercedes
  7. Smanjenje cene struje
  8. Zatvor za tajkune (da, zamalo...)
  9. Smanjivanje nezaposlenosti (ali ne tako sto im se fizicki smanji broj, jer ljudi beze iz zemlje, ili vise ni ne idu na biro)
  10. Bolji zivot do kraja 2014.
  11. Smanjivanje broja zaposlenih u drzavnoj upravi

  O Arapima koji kupuju sva gazdinstva, 10 biliona investicija, Beogradu na vodi, pa o ostavljanju ljudi u Obrenovcu na cedilu, i brojna, neverovatno brojna obecanja, naravno neispunjena, drugi put, jer nema prostora. Reci mi onda Ivane, kako to nije politika ,,obecanja kula i gradova"?
   (dex, 28. januar 2015 19:07)

  # Link komentara

 65. Srbija je kasno ali ipak mnogo pre upaljenog crvenog svetla za bankrot krenula da štedi i da reformiše svoj javni sektor! Svakako da ćemo uz još malo strpljenja i rada, uspeti da ustrojimo državu da bude mnogo efikasnija i podsticajna za razvoj poslovanja u njoj!
  (Verka, 28. januar 2015 18:44)

  # Link komentara

 66. Dosta nam je bilo neodgovorne politike, želimo jasne i konkretne predloge za uzdizanje ekononije i privrede, a ne da svi beže od odgovornosti.
   (NS021, 28. januar 2015 18:13)

  # Link komentara

 67. Definitivno smo shvatili da bez reformi i pomoci stranog kapitala nema napretka.Mi smo izabrali realnu politiku,koja ce sigurno dati rezultate.
  (ASTEROID, 28. januar 2015 18:12)

  # Link komentara

 68. Ni narod vise ne veruje u takvu politiku i zbog toga i pruzamo punu podrsku premijeru!
  (Maki, 28. januar 2015 18:07)

  # Link komentara

 69. Srećom pa je u Srbiji prošlost ta politika u kojoj se obećavaju kule i gradovi već se narodu kaže u kavom su stanju finansije zemlje. Zbog toga se nije podigla velika "prašina" pri smanjenju plata i penzija.
  (Ivan90, 28. januar 2015 18:01)

  # Link komentara

 70. Politika lako ćemo nas je i dovela do ovako teške situacije i politička neogovornost vladara je bila ogromna ali su u isto vreme sebe bogato nagradili i postali politički tajkuni.
  Grčka je u goroj situaciji od srbije i njena nova vlada treba da pokaže veliku umešnost, znanje i strpljenje kako bi se izbegla katastrofa. Iskreno, ako im EU ne pomogne propali su i ne može ih spasti niko.Poželimo im sreću i strpljenje, srčanost grka ovde ne pomaže.
  (SPARTAKUS, 28. januar 2015 18:00)

  # Link komentara

 71. Nema danas vise nista lako cemo, ne samo kad je rec o nasoj zemlji nego je tako u svim zemljama, bez rada i truda nema nista, ma sta god ko rekao.
  (zoki, 28. januar 2015 18:00)

  # Link komentara

 72. Osetio je brzo odakle mu preti mnogo veca opasnost nego od domace nesposobne i nepostojece opozicije. Narod koji je glasao za SNS se verovatno nadao nekom srpskom Ciprasu a dobio je njega. Tri dana posle pobede Cipros je ucinio vise od Vucica, mozda su to populisticki potezi ali da li SNS imao druge poteze osim populistickih
  - Siriza je zavrsila pregovore oko vlade za sat vremena, Cipras je polozio zakletvu prakticno 24 casa posle izbora, Vucic se natezao mesec i kusur a imao je preko 50% mandata
  - Grci su najavili smanjenje drzavnog aparata i formirali Vladu sa 10 ministarstava, Vucuc je najavio isto a nije ukinuo ni jedno ministarstvo
  - U novoj Vladi Grcke ima 40 ljudi, ukljucujuci zamenike i drzavne sekretare, dok u novoj Vladi Srbije toliko ima u najmanjem ministarstvu
  (nezgodan igrac, 28. januar 2015 17:59)

  # Link komentara

 73. Ovo sa komentarima više ne funkcioniše jer botovi po stranačkoj dužnosti lupaju pluseve. Verujte, ako se sve svelo na to da lažete jedni druge, a bogami i sebe, neće se dobro završiti ni za koga od vas. A ni za nas koji smo samo hteli da gledamo svoja posla. Ladno smo okupirani.
   (MitoBekrijo, 28. januar 2015 17:59)

  # Link komentara

 74. Nazalost u tu politiku veruje nas narod poslednjih 20-30 godina,a kada dozive neuspeh krivicu svaljuju na politicare,zbog toga smo i tu gde jesmo. Mozemo mi da pricamo i da se zalimo koliko god hocemo,ali dok se ne zasuku rukava nema nista od bolje drzave.
  (Milan1989g, 28. januar 2015 17:52)

  # Link komentara

 75. Grčka grca već dugo, ovo im je dobra šansa da se pokrenu, ali ako im premijer ne bude kao naš radan i odlučan da krenu na bolje teško da će uspeti.
   (Artemida, 28. januar 2015 17:50)

  # Link komentara

 76. Stalno treba imati na umu da "ništa neće pasti sa neba" i da samo ozbiljnim radom i disciplinom poput jednih Nemaca ili Austrijanaca se može postići ozbiljan rezultat.
  (sinisa, 28. januar 2015 17:50)

  # Link komentara

 77. Ove izjave mogu da se shvate kao direktan napad na Ciprasa i njegove najavljene mere za oporavak Grčke. Ipak, možda su napadi naručeni od nekih iz EU a naš se vođa javio po zadatku da ih izvrši. Ako nije tako, ko ga je terao da išta izjavljuje a i šta ga se tiče tuđe dvorište, neka gleda svoje na kom se još vide krateri od NATO bombi.
  (misko, 28. januar 2015 17:49)

  # Link komentara

 78. Bravo za premijera!Pa nadam se da će se svi složiti da već živimo bolje! ide sporo al oseti se! sve pohvale i podrška premijerz!Samo tako!
  (boljitak, 28. januar 2015 17:46)

  # Link komentara

 79. Svako je krojac svoje sudbine. Grckoj zelim puno uspeha i nadam se da ce prevazici krizu. Medjutim, svakako mi je najvaznija Srbija i svidja mi se sto vodimo odgovornu politiku i sto preduzimamo mere koje mogu obezbediti bolji zivotni standard.
  (DimaDima, 28. januar 2015 17:46)

  # Link komentara

 80. Ništa ne može lako, naročito zemlje koje su u teškoj poziciji. Samo napornim radom i politikom da se troši onoliko koliko se zaradi može se očekivati boljitak u budućnosti.
  (vuk83, 28. januar 2015 17:45)

  # Link komentara

 81. Politika lako ćemo zar to ne beše zadnja decenija.. Vučić veruje u ono što on priča i radi a ne i prolaznike sa parolom lako ćemo..
  (@pegica@, 28. januar 2015 17:44)

  # Link komentara

 82. Ma kakvi on da obecava kule i gradove, sve sto on kaze to se i ostvari.
  Poput nekog nekog carobnjaka izgovori na primer: "Beograd na vcdi" i bi BG na vodi, kaze "Mubadala", "Mercedes", avion, kamioni, sve to dodje dok okom trepnes. Da ne govorim brza pruga, kanal do Soluna, itd, itd.
  Dobro sad, ja sam to malo pojednostavio ali covek stvarno ima celicni karakter, rodjen za pravog vodju, jedini koji moze da izvuce ovu drzavu i njene zitelje iz visedecenijskog gliba u koju ih nesavesni predhodnici uvalise.
  Uostalom, sta ima ja da vam pricam, sve ovo vidite i sami (ili mozda ne?)
  (Milosav, 28. januar 2015 17:44)

  # Link komentara

 83. Mi smo vec osetili tu politiku kako cemo lako cemo kada su demokrate cim zaskripi uzimale nepovoljne kredite koje sada moramo da otplacujemo. Kako bi obezbedili dugorocni napredak moramo voditi stedljivu i odgovornu politiku.
  (Mirce, 28. januar 2015 17:43)

  # Link komentara

 84. Sasvim suprotno, upravo je politika RASPRODAĆEMO oličenje politike "lako ćemo".
  (NN, 28. januar 2015 17:41)

  # Link komentara

 85. Nisam fan rada i dela A.Vučića ali ako je i pola tačno što je rekao podržavam.Potpuno podržavam stav da treba da težimo ka uredjenosti zemlje kao što su skandinavske zemlje ili Nemačka i Austija.Meni je to doduše SF.To nikako ne mogi ni da zamislim da je moguće s obzirom gde smo ali mi je nekako milo kada to izjavi Premijer države i samo još kada bi to sa svojim saradnicima sprovodio u delo da imaju isti stav kao i on.Podržavam iznešen stav medjutim postoji jedna veoma zabrinjavajuća stvar šta raditi kada Vam svi govore da ste veoma hrabri,veoma vredni,veoma odgovorni i to me raduje. Ali me i nešto brine: šta učiniti kad jednom budu zahtevali da to i dokažete.Dokažite to što govorite unazad par godina,a ja ću zaboraviti ili staviti na "ignore"on šta ste govorili više od petnest godina i eto u parlamentarnom društvu imaćete 90% glasova sigurnotakoreći jednopartijski sitem koji izgleda da namajedino i treba.
  (Grunf, 28. januar 2015 17:31)

  # Link komentara

 86. Kažeš Vučiću da ne veruješ u politiku tipa "lako ćemo", da veruješ samo u rad i ništa drugo. Odlično, pa obezbedi Srbima radna mesta, omogući im da rade, jer to se od tebe očekuje. Najviše me nerviraju tvoje izjave tipa, "moj zadatak je da kreiram ambijent, a ne da stvaram radna mesta". E pa nisi premijeru kafanska pevačica da kreiraš ambijent, već naprotiv, kreiranje novih radnih mesta je tvoj glavni zadatak, a ako ti i tvoj tim to niste u stanju da uradite, onda podnesite ostavke. Barak Obama nikada nije izašao ped Amerikance i rekao "ja sam ovde da bi kreirao ambijent", već stalno govori "moj zadatak je da zaposlim Amerikance". Kako ćeš otvarati nova radna mesta, da li ćeš pkretati javne radove, da li ćeš praviti firme tipa pola-pola sa stranim partnerima, da li ćeš dovlačiti velike kompanije koje bi mogle da zaposle veliki broj ljudi, ili ćeš primeniti nešto drugo, to je već tvoja stvar. A kad već pričamo o ambijentu, pa ni njega nema premijeru. Ljudi koji imaju novca i privatne biznise, te svoje biznise prodaju jer kažu da je ovde nemoguće poslovati, a naši poslovni ljudi koji ovde rade, svojim partnerima sa zapada otvoreno kažu da Srbiju treba zaobilaziti u širokom luku kada je investiranje u pitanju. Dakle, nema ni ambijenta premijeru, a ako od izgladnelih i opljačkanih građana Srbije, očekuješ da kreiraju ta nova radna mesta zaludno ti je očekivanje, jer se to nije desilo ni u jednoj zemlji koja je prošla kroz ekonomsku krizu, pa se ne može desiti ni u zemlji Srbiji.
  (ING, 28. januar 2015 17:28)

  # Link komentara

 87. Vucic veruje u TUDJ tezak rad, a da nazadnjaci samo kupe kajmak!
   (Peja, 28. januar 2015 17:25)

  # Link komentara

 88. Teško da može sa politikom lako ćemo da se napreduje.
  (Dewe, 28. januar 2015 17:08)

  # Link komentara

 89. ti stvarno mislis da si najpametniji? ?
   (garavi, 28. januar 2015 17:08)

  # Link komentara

 90. Ni narod vise ne veruje u takvu politiku i zbog toga i pruzamo punu podrsku premijeru!
  (Maki, 28. januar 2015 17:07)

  # Link komentara

 91. Samo oni koji su sagledali sveopstu situaciju u zemlji znaju da nam predstoji mukotrpan rad, koji ce pritom dugo i trajati da bi smo se izvukli.
  (Bajkeri 5, 28. januar 2015 17:04)

  # Link komentara

 92. Samo oni koji su sagledali sveopstu situaciju u zemlji znaju da nam predstoji mukotrpan rad, koji ce pritom dugo i trajati da bi smo se izvukli.
  (Brusko 5, 28. januar 2015 17:04)

  # Link komentara

 93. Iskreno, kako će se Grčka provesti, ostaje samo da vidimo, malo je nerealno da zemlja, koja je bukvalno u bankrotu, i to decenijama (otkad samo datira ono čuveno „dužan k`o Grčka“!) preko noći procveta u duhu kakve utopije. O tinjajućem problemu koji imaju sa Albanijom i Makedonijom, da ne govorim, neće imati ko da stane iza Grka u slučaju da se ta „varnica“ nezadrživo rasplamsa. Nama je pametnije da sledimo pravac koji smo odredili i koji je ima daleko više izgleda za uspeh, i tu se u potpunosti slažem sa stavom premijera.
  (Upornost-se-isplati, 28. januar 2015 17:03)

  # Link komentara

 94. Maki:
  Ni narod vise ne veruje u takvu politiku i zbog toga i pruzamo punu podrsku premijeru!
  (Maki, 28. januar 2015 17:00)

  # Link komentara

 95. SNS botovi, dzaba vam trud. Nema potrebe da ostavljate komentare i da se trudite da imaju sto vise pluseva jer se na ovaj sajt ne kace niti ga citaju ljudi koje na taj nacin mozete da ubedite da je sve sto govori i radi vas voljeni vodja najbolje za Srbiju i gradjane Srbije. Ovo je B92, pa iako je daleko od onog hrabrog i pravdoljubivog B92 njega, sto zbog navike sto zbog nemanja boljeg, citaju ljudi koji misle, i to misle svojom glavom.
  (Seneka, 28. januar 2015 17:00)

  # Link komentara

 96. Od davnine srbima niko, na žalost, nije promenio svest. To je nemoguca misija. I tu je uzrok svih problema. A vlast je slika naroda.
   (ko jel ja, 28. januar 2015 16:59)

  # Link komentara

 97. Sećam se ovako nešto su i demokrate radile: obećavale kule i gradove i život od nerada. Vučić barem ne laže.
  (Bojan Fratucan, 28. januar 2015 16:56)

  # Link komentara

 98. Ne veruješ? E pa zavali se u svoju fotelju i gledaj kako to Grci rade!
   (Igor, 28. januar 2015 16:56)

  # Link komentara

 99. Vodis zemlju u propast!
   (dipl.ecc., 28. januar 2015 16:55)

  # Link komentara

 100. Samo uz veliki trud i rad mozemo nesto dobro uraditi za ovu zemlju,premijer je u potpunosti upravu,moramo da se promenimo moramo da promenimo nase lose navike i na taj nacin cemo sigurno uspeti sto pre da izadjemo iz ove krize u kojoj se nalazimo vec duzi period.
  (knjale, 28. januar 2015 16:54)

  # Link komentara

 101. Ja mislim da reforme važe za stanovništvo. Za vladajuće ne vidim nikakve reforme niti mere štednje. Naravno, 2030 će se videti rezultati i biće bolje, pardon 2033, a možda ako ovako nastavimo 2045...Verujmo u rad!
  (dado, 28. januar 2015 16:51)

  # Link komentara

 102. Pa da, potpuno razumem premijera, najbolje je slogan "lako cemo" zameniti sa sloganom "lagacemo" i problem resen...
  (Realista, 28. januar 2015 16:50)

  # Link komentara

 103. Aktuelna vlast se za ovo kratko vreme odlično pokazala, u to nema sumnje. Intenzivno se radi na sprovođenju započetih reformi, a one su u potpunosti neophodne za oporavak i razvoj naše zemlje. Nadam se da ćemo uspeti u ostvarenju tog cilja.
  (Truman, 28. januar 2015 16:50)

  # Link komentara

 104. Vucic sigurno nije zavrsio fakultet "lako cemo"jer se tada fakultet zavrsavao debelim ucenjem. Dugo je u politici i shvatio je da jedino ozbiljnom politikom radom i velikom odgovornoscu moze da se zemlja postavi na cvrste noge.
  (Boba, 28. januar 2015 16:49)

  # Link komentara

 105. Nema lakih prepreka!
  (atletičar, 28. januar 2015 16:48)

  # Link komentara

 106. Upravo nas je ta politika "lako ćemo" dovela gde smo sada! Na mnoge bajke o boljem životu i vrlo brzom ulasku u EU su mnogi poverovali a mi naseli na priču političara. Sadašnji premijer to ne prihvata i po ko zna koji put je rekao da nas samo rad može izbaviti iz ove situacije!!! I to je prava istina!!!
  (toto04, 28. januar 2015 16:45)

  # Link komentara

 107. Takozvanu politiku "lako ćemo" već smo 12 godina vodili i svi smo svedoci dokle smo dogurali...
   (Ivan Stanaćev, 28. januar 2015 16:44)

  # Link komentara

 108. Ni narod vise ne veruje u takvu politiku i zbog toga i pruzamo punu podrsku premijeru!
  (Maki, 28. januar 2015 16:44)

  # Link komentara

 109. Vucicu upucuju kritike za ovako teske reforme a ja ih pitam kako bi oni to resili? Rasipanjem sigurno nece moci. Zato neka svi zasucemo rukave i uspeh mora da usledi.
  (Lenka, 28. januar 2015 16:43)

  # Link komentara

 110. A gde ste Vi,gosp.predsednice Vlade ,do sada tako tesko I mukotrpno radili?Kod Gebelsa ili nesto slicno.
  (Jagodinac, 28. januar 2015 16:42)

  # Link komentara

 111. Jel ima neko ovde u komentarima da nije bot?
  (rajko, 28. januar 2015 16:41)

  # Link komentara

 112. Od kada je Vucic javno priznao da cita komentare na internetu, posebno ovde na b92 mojih komentara nema. Da li ima jos onih kojima su moderatori uklonili kritike aktuelne vlasti:
   (seljak e, 28. januar 2015 16:40)

  # Link komentara

 113. Ovde je problem sto nam je spoljna politika očajna dok se širom zemalja EU vodi široka polemika o opstanku EU u ovakom obliku sa ovakom birokratijom mi slepo slusamo EU, na unutrasnjem planu to vam dodje ko kad vas profesor pita na ispitu a vi pojma nemate i kazete spremiću ispit bolje dajte mi prolaznu, Vučiću sve je to lepo ali sve se svodi na to biće bolje jednog lepog dana a sta cemo danas, juče BDP pada evro divlja, spoljna zaduzenost raste ma kolike ti pisali hvalospeve i spinovale tv situacija je jako losa
  (sasa 076, 28. januar 2015 16:40)

  # Link komentara

 114. Posle brojnih nedaća koje je naša zemlja preživela, ni malo nam neće biti lako da se izborimo za našu budućnost, ništa nam neće pasti s neba, i to je jedan od ključnih razloga zbog kojeg vredi delati iz sve snage.
  (SoulN, 28. januar 2015 16:40)

  # Link komentara

 115. Grcks i Srbija su gotovo u istoj situaciji. Jedini izlaz iz teske situacije je bas ovo sto kao izlaz navodi Vucic. Lako ne moze,a uz velikih odricanja ce se lakse doci do stabilne drzavr.
  (Pera, 28. januar 2015 16:32)

  # Link komentara

 116. ne daj se vucicu! devedesetih sam bio poslednji koji bi glasao za tebe, kao i prosle decenije. a sada... svaka cast za trud. demokrate (na oba fronta, ds i dss) su imale istorijsku priliku, ali su debelo uprskali, ldp nikad nije uspeo da izadje izvan cedinog lister sakoa (zao mi je samo gradjanskog saveza, samoutopljenog tamo). dakle posten covek, zeljan korenitih promena, ko ja, vise nema za kog da glasa sem za opciju kancelara kome je najzad doslo iz... politickog puberteta u pragmaticnu glavu ;)

  p.s. ne, nisam bot. danas covek ne moze nikog da pohvali a da ga ne optuze za "genericku podrsku" :)
   (neutralni felsh, 28. januar 2015 16:31)

  # Link komentara

 117. Vučićeva Vlada je pokazala da ima jedan pravac u politici koji se drži veoma dobro, tako da i ovde pokazuje doslednost, što nije odlika političara sa ovih prostora.
  (Goran, 28. januar 2015 16:30)

  # Link komentara

 118. A ja verujem u politiku: Dunav-Morava-Vardar-Solun, 10000 milijardi dolara, fabrika čipova, BG na vodi, žuti ljudi piju sa Morave, zabranjen let iznad bajčetinskog kazana, kolo na megatrendu, plaćeni botovi sa imbecilnim komentarima, doktori i masteri na kilo, Vul-In, Vučićević i sl. glasnik Informer, Kosovo je Srbija-briselski poklon, Srbima skraćena beda od plate i penzije, nevidljive investicije koje stižu već tri godine, brat Andrejka u tuči sa MUP-om, krađa lične karte pa otvaranje firme, nov sport među Srbima-skakanje sa zgrada i mostova, navijači, devedesete, mrak, masovno iseljavanje najboljih u Nemačku, Kana medijski du... Nekultura u skupštini, ministri - nećete mi objaviti komentar ako ih opišem...
   (A u ovu politiku da verujemo?, 28. januar 2015 16:30)

  # Link komentara

 119. Iskreno receno meni je nas premijer smrtno dosadan. Vec treca godina iste
  price o teskom radu,promeni svesti itd..Makar malo nek promeni pricu.
  (Vera, 28. januar 2015 16:30)

  # Link komentara

 120. ni ja tebi nista ne verujem
   (liman, 28. januar 2015 16:29)

  # Link komentara

 121. Zaista ne mogu da se setim nijednog političara koji je sa toliko harizme i borbe zastupao interese Srbije i radom na reformama i u međunarodnim odnosima i donosio toliku korist za zemlju Srbiju, kao što to sada radi Vučić.
  (Vladimir, 28. januar 2015 16:29)

  # Link komentara

 122. Da nam je produktivnost u zemlji kao kod ovih botova stvarno bi bili prvi u svetu! Nazalost, buducnost je sasvim drugacija...
  (inside tip, 28. januar 2015 16:29)

  # Link komentara

 123. Čitam komentare i vidim da su dežurni kritičari odmah krenuli da napadaju Vučića. Nisam njegov fan, ali vidim da čovek za razliku od drugih političara ne obećava kule i gradove, već nam govori istinu ma koliko bila surova. Ako budemo radili, štedeli, borili se imamo čemu i da se nadamo. Ključ uspeha jesu reforme i mere štednje i verujem da će već iduće godine rezultati biti vidljivi, onda bih volela da čujem šta dežurni kritičari tada imaju da kažu.
  (Boginja ljubavi, 28. januar 2015 15:36)
  E ovo je vrh,nema dalje!Vucic ne obecava kule i gradove?!Fabrika cipova,Beograd na vodi,ruski migovi,nece biti smanjenja penzija,arapske milijarde.lideri u regionu,mogu do sutra ovako...Sto se tice stednje,pare nezakonito otete penzionerima podeljene su naprednjackim gradonacelnicima za ucvrscivanje lokalne vlasti,a reforme-garantujem da ne znas ni sta ta rec znaci ni koji su to tzv,reformski zakoni doneseni!
  (albel, 28. januar 2015 16:28)

  # Link komentara

 124. Rad je jedino merilo uspeha, ko misli drugacije nisam sigurna dokle ce stici takvim geslom.
  (Dara Ruzic, 28. januar 2015 16:27)

  # Link komentara

 125. Mozda ce oni lako, jer su u EU, dobili su kredite, imaju velike plate, imaju more, sto im je pola uspeha, a sta mi da kazemo kada su nas sistematski unistavali godinama, niko nista nije ulozio niti nam dao, i sada mozemo samo da se oslonimo na sopstvene mogucnosti i na rad.
  (Brusko 5, 28. januar 2015 16:25)

  # Link komentara

 126. "Ja sebe dozivljavam kao odgovornog i ozbiljnog coveka"

  Mi tebe tako ne dozivljavamo. Dozivljavamo te kao davalac laznih obecanja zarad vlasti
  (Seljak iz beograda, 28. januar 2015 16:23)

  # Link komentara

 127. Srbija je za samo 8 meseci od kako je sns na vlasti napravila odlicne rezultate i sve sve svetske sile su odusevljene , ako ovako nastavimo za kratko vreme cemo urediti finansije i bice mo najjaca ekonomija u regionu.
  (TASMANIJSKI DJAVO, 28. januar 2015 15:34)

  Ma 'ajde što su svetske sile oduševljenje i "biće mo" najjača ekonomija,nego što sam i ja oduševljen koliko si nepismen..Sedi,1..
  (Buaaahahaha,nepismeni bot!, 28. januar 2015 16:23)

  # Link komentara

 128. Nikad bez stvarnog rada nije moglo da se uspe ni u cemu pa ni u politici.
  (avangarda, 28. januar 2015 16:23)

  # Link komentara

 129. Grcka se do guse zaduzila,sada samo pametnom politikom i velikom stednjom moze da se izvuce i Vucic je u pravu kafa kaze da politikom,lako cemo,ustvari takvom politikom se uspeh ne moze postici.
  (Zaza, 28. januar 2015 16:22)

  # Link komentara

 130. sa sadasnjim premijerom mozemo samo da potonemo.
   (emmilija, 28. januar 2015 16:20)

  # Link komentara

 131. 7 i kusur milijardi zaduženja za 2,5 godine vladavine, a ništa uradjeno. Pominjanje rada i discipline od strane nekoga ko nikada nije kaznio neradnike i bahate, a potrošio više od svih prethodnika, sve je samo nije moralno.
  Licemerno, mnogo licemerno.
   (Pokojni Toza, 28. januar 2015 16:19)

  # Link komentara

 132. Jasno je valjda svima da bez rada nema nista. Bolji zivot nece pasti sa neba,vec zasucimo rukave pa svako u svom domenu neka pruzi maksimum.
  (Boki, 28. januar 2015 16:18)

  # Link komentara

 133. Bez ovakvih reformi bolnih i nepopularnih mi bismo odavno u bankrot. To dovoljno govori sta je potrebno ciniti kad drzava dodje do dna.
  (Brankica, 28. januar 2015 16:17)

  # Link komentara

 134. E, kad nam o "teškom radu" predikuje osoba kojoj je za više od dvadeset godina bavljenja politikanstvom najteži posao bio kačenje bedža sa Šešeljevim likom i lepljenje plakata "BulevarRatkaMladića".
   (ProfesorKiksMaler, 28. januar 2015 16:13)

  # Link komentara

 135. Srbija je bez pritiska bilo koga iz EU, MMF, SB, Evropske banke krenula u teške mere i reforme i mere fiskalne konsolidacije.
  (xyx, 28. januar 2015 16:13)

  # Link komentara

 136. Nista ne pada sa neba. Vucic je u pravu samo radom i zalaganjem uz rigoroznu stednju moze se izaci iz krize.
  (Tibor B, 28. januar 2015 16:12)

  # Link komentara

 137. Samo rad i rad mogu da nas iščupaju iz ove krize. Naivno je misliti da laganica tempo može doneti bolje sutra, a posebno ne Grčkoj koja je u još goroj ekonomskoj krizi nego mi.
  (Šef, 28. januar 2015 16:10)

  # Link komentara

 138. Da mi ćemo da radimo, a Miškovići da sebogate, Zar je moguće, gospodine Vučiću da ne vidite šta radite? Zemlju Srbiju poklanjate stranim i domaćim tajkunima, a narod pretvarate u roblje. Zar je moguće, da ne shvatate, da se od 20.000 ne može ziveti kao čovek? Neću da radim za Angelu, Drakulića, Borovicu i druge vampire.
   (Sremac, 28. januar 2015 16:07)

  # Link komentara

 139. Srbija je probala recept sam protiv svih bez uspeha, ma koliko mi je drago što se nešto ne predviđeno desilo na političkoj sceni u Evropi dugoročno gledano ne verujem da je to dobro za Grčku.
  (mima, 28. januar 2015 16:01)

  # Link komentara

 140. Kakvo prizemno pojednostavljenje stvari. Cipras nije rekao da ce biti lako niti da nece da rade. To je Premijer izmislio i od toga napravio sopstveni marketing. Cipras voli svoju zemlju i ne da da ih iko ponizava i muze. Za razliku od naseg koji misli da mu je narod malouman.
  (neca, 28. januar 2015 16:00)

  # Link komentara

 141. Veliki radnik, gotovo MUČENIK! SPAŠENI SMO!
   (DEDA MRAZ BEZ POSLA, 28. januar 2015 16:00)

  # Link komentara

 142. Nista nece sa neba da nam padne i niko nista nece da nam pokloni ako sami ne zaradimo, za vreme bivseg rezima smo ziveli od pozajmica a sada to treba da se vrati a vraticemo ako budemo radili i ponasali se savesno i odgovorno.
   (rankan, 28. januar 2015 16:00)

  # Link komentara

 143. Ne postoji lako resenje kada je zemlja u krizi, taj dugogodisnji nacin ramisljanja po sistemu lako cemo nas je samo jos vise ukopao, pa sad grcamo.
  (strelac, 28. januar 2015 15:55)

  # Link komentara

 144. Dragi botovi, dobro došli nazad. Evocirate stara dobra vremena od pre godinu dana: Kad je evro bio ispod 123, kad su penzije bile veće, kad smo prodavali Mercedes iz Ikarusa, kad smo se nadali da ćemo saznati ko je otvorio bratovu firmu na kvarno, kad je Mišković ostao bez pasoša (na kratko), kad je moglo da se prošetaš Bajčetinom lakše nego kroz NATO vojnu bazu...
  (gruja, 28. januar 2015 15:55)

  # Link komentara

 145. Ovo izjavi čovek koji nikada ništa nije radio u životu sem politike.
  (IQ sobna temperatura, 28. januar 2015 15:54)

  # Link komentara

 146. ni ja tebi ne verujem. jednog dana ces da obuces staro,vucije,odelo a onda...
   (zoky vp, 28. januar 2015 15:51)

  # Link komentara

 147. Ne verujem da iko pametan ocekuje da se nesto moze lako postici,pogotovo da se nasa zemlja moze lako izvuci iz situacije u kojoj se nalazi,ali sam siguran da sa merama stednje koje su donete mozemo doci do nekih rezultata.
  (spasoje, 28. januar 2015 15:49)

  # Link komentara

 148. @plying Divljacki neoliberalni koncept u Srbiji ?!? U situaciji gde je drzava najveci poslodavac i gde bogatija muva ne moze da proleti bez upliva vlasti i ostalih stranaka ? Nije ni cudo sto smo - gde smo kad su nam gradjani ovakvi analiticari. Ovde nema N od neoliberlanog koncepta, vec je u pitanju stranacko-burazersko-kumovska ekonomija, gde Bogicevic Farmakom uzme 500 mil. evra kredita, 80 % potrosi, 10 % ulozi u firmu i 10 % u fondaciju predsednice. A onda jure babe po autobusima jer jelte zakon mora da se postuje . Samo nisu oni krivi , krivi ste vi naivni ili potplaceni koji to odobravate i podrzavate.
  (Davor, 28. januar 2015 15:48)

  # Link komentara

 149. Vučiću sada će skoro godinu dana kako si premijer, a pre toga si dve godine bio PPV i samo mi kaži koja je to strukturna reforma, sem eventualno zakona o radu, koju si ti napravio ili sproveo? Ime i prezime te reforme, a ne demagogija.
  (brojač reformi, 28. januar 2015 15:48)

  # Link komentara

 150. Bez velike marljivosti necemo imati pozitivnih rezultata, a to nam je u principu i najprioritetnije, sto brze budemo prosperirali na svim poljima, tek tada mozemo da vidimo prave efekte.
  (mayhem, 28. januar 2015 15:45)

  # Link komentara

 151. Srbija je krenula u najnepopularnije mere i to nije uradjeno iz nicijeg hira vec zato sto jedino tako mozemo doci do nekih rezultata.
   (gavrilo, 28. januar 2015 15:39)

  # Link komentara

 152. Politiku "lako cemo" smo imali od 2000-2012 god. Nerad i prezaduzenost su nas doveli u ovaj stadijum prezivljavanja i vracanja abnormalnih dugova.
   (KostA, 28. januar 2015 15:37)

  # Link komentara

 153. Čitam komentare i vidim da su dežurni kritičari odmah krenuli da napadaju Vučića. Nisam njegov fan, ali vidim da čovek za razliku od drugih političara ne obećava kule i gradove, već nam govori istinu ma koliko bila surova. Ako budemo radili, štedeli, borili se imamo čemu i da se nadamo. Ključ uspeha jesu reforme i mere štednje i verujem da će već iduće godine rezultati biti vidljivi, onda bih volela da čujem šta dežurni kritičari tada imaju da kažu.
  (Boginja ljubavi, 28. januar 2015 15:36)

  # Link komentara

 154. Mislim da je svima u Srbija jasno da jedino radom i trudom mozemo postici neke rezultate. Proslo je vreme kada se cekalo da nam sve padne s neba.
   (milenica, 28. januar 2015 15:36)

  # Link komentara

 155. Ipak najvise veruje u demagigiju i pricanje bajkica. Svaki dan druga. Juce je bila da bi da budemo Finci, fans smo Austrijanci i Nemce
   (Kralj Ibi, 28. januar 2015 15:35)

  # Link komentara

 156. Srbija je za samo 8 meseci od kako je sns na vlasti napravila odlicne rezultate i sve sve svetske sile su odusevljene , ako ovako nastavimo za kratko vreme cemo urediti finansije i bice mo najjaca ekonomija u regionu.
  (TASMANIJSKI DJAVO, 28. januar 2015 15:34)

  # Link komentara

 157. Vučić veruje u politiku najaviti ćemo i obećati
   (Ironija, 28. januar 2015 15:34)

  # Link komentara

 158. Mozes ti da verujes (ili ne verujes) u sta hoces,ali jedno je sigurno:90-ih ste ti i tebi slicni zapalili Srbiju i unistili je do temelja.Onda su dosli zuti i razvalili i temelje.A sad bi ti da poravnavas zemlju da bi neko spolja dosao i uzeo je besplatno ili (kako samo Vi to umete) jos i nasih para uzeo za to.
  Svakom normalnom je jasno: Ti imas zadatak i treba ti par godina da ga zavrsis.Tebe su izabrali jer ovi pre tebe nisu imali hrabrosti da ga urade bez obzira na pare koje su dobijali i jos uvek dobijaju.U jednom si sigurno slicniji sa Nemcima,Srbiji zelis isto sto i oni,oduvek.
  Grke su zaduzili na isti nacin kao i nas:Davali su pare sami sebi a knjizili potrazivanje.Sada je u Grckoj na vlast dosao neko ko ce te dugove da zamrzne i da kaze: sledecih 10 godina ne vracamo nikome nista jer hocemo da prezivimo.I nece se desiti nista.Podrzace ih i Rusi i Amerikanci a na stetu Nemacke koja ce morati da cutu da joj ne bi opet podigli zid usred Berlina.
  Hajde,Lave,stegni srce i uradi nesto slicno.
  A ako neces ili ne smes,reci nam,da znamo.
  (nesa, 28. januar 2015 15:33)

  # Link komentara

 159. Ne, ti vjerujes u politiku - prodat cemo!
   (cipras, 28. januar 2015 15:30)

  # Link komentara

 160. Čitam komentare i u nekima piše da je Vučić demagog,jer kaže da se mora raditi!?Uspele su zemlje koje su imale tešku industriju,prerađivačku idustriju i privredne grane vezane za njih,a sve to znači rad.Dakle,nije Vučić demagog.
  (atomsko srce, 28. januar 2015 15:29)

  # Link komentara

 161. Imam izuzetnu memoriju tako da se odlicno secam da je MMF zahtevao od Demokrata to sto vi primenjujete a to je otpustanje u javnom sektoru, uzimanje od penzionera i smanjenje plata. A ja bih Vas, premijeru, pitala da li biste Vi i Vasa porodica mogli da zivite sa dvadeset, trideset hiljada mesecno. Volela bih kad biste probali tako da zivite jedan mesec. Vi kazete da ste hrabriji nego Demokrate a ja kazem: ko bi imao takvu dusu i srce to da uradi? Ja ne bih mogla da spavam misleci kako je tom narodu.
   (Zora, 28. januar 2015 15:28)

  # Link komentara

 162. Ciprasova izjava je pre opstimisticna znajuci u kojim problemima je Grcka.Vucic je u pravu kada kaze da ne veruje u opciju lako ce mo.Jer samo radom,i ogromnim zalaganjem moze se ocekivati i dobrobit.
  (JELENA, 28. januar 2015 15:28)

  # Link komentara

 163. Nasa drzava je na dobrom putu da se izvuce iz krize i da za koju godinu tacnije 2017 vec postane najjaca ekonomija u regionu ,bez rada nema nista i svi moramo to da shvatimo.
  (LENJIVAC, 28. januar 2015 15:27)

  # Link komentara

 164. Za tu politiku jos nisam cuo.Normalno da nista nije lako,ali bi trebalo odavno da se vidi neki boljitak,tako ste barem obecali.Realnost je da su te vase reci samo izgovor kako nebi izgubili fotelju,nazalost to je za mene realnost.
  (realnost, 28. januar 2015 15:26)

  # Link komentara

 165. Vucic je ponudio narodu teske reforme i mukotrpan rad i nikad nije ulepsavao stvarnost niti je govorio da ce nesto pasti sa neba,samo mukotrpnim radom i zalaganjem Srbija moze ici napred i za sad se vide rezultati a ovo sto prica Cipras nema veze sa realnoscu.
  (DOSTOJEVSKI, 28. januar 2015 15:25)

  # Link komentara

 166. Grci su nasa braca ali ne mogu se svrstati u neke velike radnike. Ne kaze se dzaba "duzan kao Grcka". Premijer je u pravu kad kaze da veruje u tezak rad a nabolji primeri za to su Nemacka i Svajcarska gde se radi od jutra do sutra a to im je donelo bezbrizan i lep zivot o kojem mi sada sanjamo.
   (ZERAVICA, 28. januar 2015 15:25)

  # Link komentara

 167. Dva puta sam procitao vest i pojma nemam sta je predsednik Vlade hteo da kaze, niti kome je namenjena poruka. Ozbiljno - vise puta se spominje nekakav rad, nekakve konsolidacije, nekakve reforme - da je ovo izjava nekom sa Maldiva ko nema pojma o Srbiji pa da razumem; lepo zvuci; ovako, pitam se jel predsednik Vlade zivi u istoj zemlji sa 7.5 miliona gradjana Srbije. Ovo o Grckoj tek ne razumem - jel neko pitao hoce li Srbija da bira levu partiju sa ovakvim ekonomskim programom? Ili hoce li SNS/SPS koalicija da radi isto sto Siriza obecava? Nesto ne verujem da je neko pitao tako nesuvislo pitanje, pa onda cemu izjava o neslaganju? Cisto da Grci znaju?
  (Nimrod, 28. januar 2015 15:23)

  # Link komentara

 168. Da nismo preduzeli ovako teske reforme nasa drzava bi vrlo brzo bankrotirala i zato ne zelim da iko poveruje u Srbiji da se aspirinima moze leciti teska bolest takva je situacija i kod nas i ako mislimo da zivimo bolje moramo raditi jos vise i usavrsavati svoje znanje.
  (NEMAM KOMENTARA, 28. januar 2015 15:23)

  # Link komentara

 169. A ja nesto ni u jednu tvoju politiku ne verujem!
   (Braca KG, 28. januar 2015 15:20)

  # Link komentara

 170. NIko preko noci nije uspeo da uradi nesto veliko ali ako se i dalje bude radilo i ako se budu sprovodile reforme Srbija ce vrlo brzo da se izvuce iz krize i narod ce ziveti bolje.
  (BRACA KARAMAZOV, 28. januar 2015 15:19)

  # Link komentara

 171. Reforme su izlaz iz teske ekonomske situacije u koju nas je uvela prethodna vlast.
  (Nikola24, 28. januar 2015 15:14)

  # Link komentara

 172. Nije mi jasno kako je moguce da ima ovoliko SNS botova, ko ih placa, cime se oni bave u zivotu?
  (pada Vlada, 28. januar 2015 15:14)

  # Link komentara

 173. Ali za izgovor fabriku cipova nismo imali sto miliona
  to je pocenjivanje intiligenciju naroda.
   (dari, 28. januar 2015 15:13)

  # Link komentara

 174. Tesko ce to ici lako
  (Majda S, 28. januar 2015 15:13)

  # Link komentara

 175. Voleo bih da je "lako ćemo",ali iz ličnog iskustva znam da ne može tako.
  (danikica, 28. januar 2015 15:13)

  # Link komentara

 176. Ovaj covjek definitivno ne zna kud goni.Niko u Grckoj nije pozvao na nerad.Normalno da ce da rade ljudi,kao sto su i do sada.A kredite koje ima Grcka a i Srbija kao i sve male drzave je nemoguce vratiti a nas premijer sklapa nove aranzmane sa onima koji su i doveli cijeli svijet na rub propasti.Klasicni poslusnik NATO I EU sljama
  (Aco, 28. januar 2015 15:06)

  # Link komentara

 177. Vucicu, nauci nesto od Ciprasa!!!
  (Sone, 28. januar 2015 15:04)

  # Link komentara

 178. Broj radnih sati u 2013. Grckoj 2037.
  U Svedskoj 1607.
  U Norveskoj 1408.
  U Austriji 1623.
  U Nemackoj 1388.
  [link]
  (kako se cenzurom brane fasisticke lazi, 28. januar 2015 14:58)

  # Link komentara

 179. EU upumpava pare u svoju privredu i stimulise potrosnju a ti se pravis slep.
   (Han-solo, 28. januar 2015 14:55)

  # Link komentara

 180. Tu skoro,gledam snimak kada Šešelj dodeljuje sablju Sadamu Huseinu,a ovaj isti smerno i skromno stoji sa notesom u ruci,i pažljivo sa divljenjem sluša svog velikog vodju!
   (bora, 28. januar 2015 14:55)

  # Link komentara

 181. Ma bravo ti.
  (Washington, 28. januar 2015 14:54)

  # Link komentara

 182. Oni koji su verovali u politiku "lako cemo" si najodgovorniji za trenutno stanje u drzavi! Da su mislili vise na svoj rad i na mogucnosti drzave koju vode, mozda ne bismo ni bili u ovoj situaciji da je svaka usteda najpotrebnija, kao "hleb nasusni"!
  (Todorovic, 28. januar 2015 14:54)

  # Link komentara

 183. Mislim da je kljucna stvar promeniti svest naroda ali ujedno i najtezi zadatak za Vucica. Verujem da ce mu to poci za rukom.
  (Santana, 28. januar 2015 14:49)

  # Link komentara

 184. Vodjo to je politika koju je narod Grcke izabrao koja ce raditi u korist naroda a ne u korist stranih mentora a protiv naroda.
  (paor, 28. januar 2015 14:48)

  # Link komentara

 185. Podrzavam premijera,jer samo velikim naporima i trudom mozemo da od Srbije napravimo stabilnu drzavu.
  (Whirlpool, 28. januar 2015 14:45)

  # Link komentara

 186. Zasto apostrof na lako ?
   (Ivan, 28. januar 2015 14:40)

  # Link komentara

 187. Šta je Vučuću propao dil sa Kinezima o koridoru zbog Grka. Opusti se. Oni rade za sebe i svoj narod. Ti doduše za sebe i sve druge.
  (A iza zavese, 28. januar 2015 14:39)

  # Link komentara

 188. Obecavao si kule i gradove, beograde na vodi, govorio si da gradjani ne trebaju da placaju bus plus, bio protiv privatizacije telekoma
   (nikbos, 28. januar 2015 14:34)

  # Link komentara

 189. Ciprasova izjava je pre opstimisticna znajuci u kojim problemima je Grcka.Vucic je u pravu kada kaze da ne veruje u opciju lako ce mo.Jer samo radom,i ogromnim zalaganjem moze se ocekivati i dobrobit.
  (JACA, 28. januar 2015 14:30)

  # Link komentara

 190. Na žalost naroda Grčke upravo ih je takva retorika i letargičan pristup radu i obavezama doveo na rub finansijske provalije. Kod nas je situaija nešto ozbiljnija, jer nemamo ni 1% prihoda od turizma koji svake godine ostvari Grčka, zato i jeste važno da se razume kako će nas samo rad dovesti u bolju poziciju i ojačati slab standard građana.
  (BillyBob, 28. januar 2015 14:29)

  # Link komentara

 191. Ni mi ne verujemo u politiku tipa: 'Vec za dve godine...' . Evo cetvrta godina iste, a mi i dalje tonemo...
   (Outsider pravi, 28. januar 2015 14:29)

  # Link komentara

 192. Primecujem da kod nas ljudi mistifikuju ekonomiju kao da je to neka alhemija.Jednostavno-ako zamislite da ste zemljoradnik,koliko sati provedete na njivi toliko ce vam berba biti dobra,tako je i u drzavnoj ekonomiji.Nasi ljudi sede kod kuce i cekaju da ih neko rasporedi i da im da platu za vatanje zjala na nekom parazitskom radnom mestu,u takvoj atmosferi berba je katastrofalna pa otusa i nas standard.Vucic je u pravu za to sto kaze ali je izabrao pogresnu zemlju za to.Mi kao narod mrzimo da se mucimo i cimamo i uvek cemo radije da sedimo i da kukamo nego sto cemo nesto da pokusamo da napravimo.Sto se tice Grcke "reforme",to su bajke za malu decu,i mamac za lakoverne anarhiste i zagovornike teorija zavere.Realnost je SUROVA kako za Grke tako i za nas.Opasuljite se ljudi-vreme leti!!!!Ustanite i borite se za sebe i svoje najblize.Pokusavajte,cimajte se,pronadjite sebi posao,napravite nesto...NEMA BLEJANJA!!!!!
  (Bora, 28. januar 2015 14:25)

  # Link komentara

 193. a da lepo podneses ostavku i odes negde. ....
   (garavi, 28. januar 2015 14:21)

  # Link komentara

 194. Ne treba verovati nijednom coveku koji kaze ''lako cemo'', a svesni smo koliko je tesko.
  (Booki, 28. januar 2015 14:18)

  # Link komentara

 195. Da nisu sprovedene mere mi bi bankrotirali to je jasno kao dan i 2013. godine oko 25 % ljudi je bilo na ivici siromaštva to pokazuju istraživanja.Moj je i lični stav da sve što ne valja da treba saseći u korenu.Naravno da svaka reforma i promena nije laka ali kada donosi boljitak onda koliko god da je teška ja je prihvatam.
  (Duša85, 28. januar 2015 14:15)

  # Link komentara

 196. Ekonomija Grcke je u veoma losem stanju, njihovi gradjani najbolje znaju kako im je! Svako ima prava na svoje misljenje o ozdravljenju ekonomije, ali ako misle da ce po modelu "lako cemo" da se oporave moje misljenje je pesimisticno! Ni jedna drzava se ne moze za godinu dana preporoditi! Proizvodnja, maksimalno zalaganje, trziste i mukotrpni rad mogu vremenom izvaditi drzavu iz finansiske krize! Nista nije lako.
  (dzingiskan, 28. januar 2015 14:15)

  # Link komentara

 197. Zna on, doktoriro je na "lako ćemo".
  (master, 28. januar 2015 14:14)

  # Link komentara

 198. Broj radnih sati u 2013. Grckoj 2037.
  U Svedskoj 1607.
  U Norveskoj 1408.
  U Austriji 1623.
  U Nemackoj 1388.
  [link]

  I ko vise radi Nemci ili "naša braća i prijatelji u južnoj Evropi" kako se s njima sprda Vucic?

  Grcki radnik ima 26 dana odmora i praznika, u Nemckoj 30 dana.
  I ko vise radi Nemci ili "naša braća i prijatelji u južnoj Evropi" kako se s njima sprda Vucic?
  (licemeri, 28. januar 2015 14:14)

  # Link komentara

 199. Ne zelim da komentarisem politiku koju premijer vodi, ne zelim da komentarisem sve sto kaze...verujem i verovacu jos neko vreme, nadam se da ce poceti nesto da se ostvaruje...jer u celoj prici o tome sta cemo, kako cemo, mi cemo ovo ili ono...u jednom danu, jedan covek koji sebe predstavlja biznismenom, komandosom, uspesnim privatnikom, upada na nasilan nacin sa svojim obezbedjenjem u jednu drzavnu naucnu instituciju, koja je deo Univerziteta u Beogradu, plasi zaposlene, preti kako ce svi dobiti otkaz i sve to to pod izgovorom da je on novi direktor, da je njega neka privatna firma imenovala i da je on moze da radi sta hoce sad. Sad se ja pitam, sta da rade zaposleni na institutu, da rade, da ostvaruju, da pomazu industriji, dok se opet ne pojavi neki `sanjar` koji ce reci da je on novi direktor i da njega od uvek zanima nauka i da je zato kompetentan. KAko cemo biti zasticeni u sistemskoj korupciji, kad neko tamo moze da napadne drzavuu na ovaj nacin, kad neko tamo moze da dobije resenje suda kako hoce, kad neko tamo moze da bude naucnik preko noci, kako cemo i dokle cemo, ne znam...ali dajem sansu, cekam strpljivo, ponosim se svojom zemljom.
  (Sanjar, 28. januar 2015 14:14)

  # Link komentara

 200. najnoviji tekst iz serije Lagana sreda uz PR Aleksandra Vucica.
  (srdjan, 28. januar 2015 14:13)

  # Link komentara

 201. nas posle SNS vlasti ceka leva ili desno ekstremna vlast, tako da, Premijeru, opustenooo
   (superiška, 28. januar 2015 14:12)

  # Link komentara

 202. Jos da gospodin nauci da ne menja izjave iz dana u dan i da ponekad zapamti sta je izjavio u vezi odredjene teme pa ni sam Bog ne bi znao gde mu je kraj.

  Ovako sve vise i vise sam sebi uskace u zeludac i smucio se i njegovim poltronima.
  (Ajde, 28. januar 2015 14:12)

  # Link komentara

 203. Ali ćemo da čujemo da će ustavom zagarantovane i pošteno stečene penzije sa lakoćom da budu umanjene. Bravo premijeru, to je mera koje ste se setili da popunite rupe. Sramota.
  (Nego koliko je evro danas, 28. januar 2015 14:08)

  # Link komentara

 204. Nikada nigde nije moglo lako ćemo, tako da ni mi narode ne očekujemo tako! Za sve što želimo, moraćemo i da se potrudimo!
  (Tijana, 28. januar 2015 14:08)

  # Link komentara

 205. Neka doticnom neko objasni da njemu gradjani vise ne veruju. Tri godine na vlasti, 7,5 milijardi zaduzeniji, plate i penzije manje, zaposlenost ista, firme se i dalje prodaju NJEGOVIM licnim dilovima, iako je u pitanju drzavna svojina. Drskost, dilentatizam, lazne diplome i buduce vreme. Nema od njega nista.
  Dosta je bilo.
  (Oljino bistro dete, 28. januar 2015 14:07)

  # Link komentara

 206. Samo teskim i odgovornim radom, odgovornom politikom i reformama koje sprovodimo Srbija moze da resi probleme i da ozdravimo zemlju. Nista nece pasti sa neba i moramo vise da radimo ako zelimo da ostvarimo neke rezultate i stvorimo bolju buducnost za sve nas.
  (Dzondzula, 28. januar 2015 14:07)

  # Link komentara

 207. Jak si na recima, a dela nikakva.Sve je gore i gore!!!
   (Vozd, 28. januar 2015 14:07)

  # Link komentara

 208. A gde je to Vucic radio u zivotu osim u javnom sektoru? Dobio je stan od drzave posle samo godinu dana rada kao ministar informisanja.
  I on sad prica o teskom radu i javnom sektoru.
  (fuj, 28. januar 2015 14:05)

  # Link komentara

 209. Blizi Skandinavcima?Haha, do juce si bio zakleti radikal sad si odjednom blizak Skandinavcima.Vuk dlaku menja, ali cud nikad.I molim te postavi sebi isto pitanje, ako narod nije zasluzio plate, da li ste ih mozda Vi politicari vasim ucinkom zasluzili?Vase plate su prevelike za malo rezultata koje Vi dajete.Ove Vuciceve izjave su cist bezobrazluk i drskost.Tvoji ministri, neznalice sa sega mega diplomama zasluzuju plat?Oni nikada ne bi u Norveskoj i drugim severnim zemljama bili ministri.
   (foxfire, 28. januar 2015 14:04)

  # Link komentara

 210. Pa kako onda,populisto,BiH ima privredni rast za razliku od nas,a isto su imali poplave,cak i obilnije.
  Kad je DEPRESIVNA ekonomija tada se ne stedi,jer to jos vise POGORSAVA situaciju,posto se produbljuje deficit,zbog SMANJENOG privrednog rasta.
  Nemacka politika STEDNJE za Grcku,kao i za nas,uostalom,je dozivila
  FIASKO.
  (Pronicljivi, 28. januar 2015 14:04)

  # Link komentara

 211. U svakom poslu treba uložiti dosta truda i napora da bi rezultati bili evidentni.
  (Mia, 28. januar 2015 14:03)

  # Link komentara

 212. Svako ko misli da će nam sa neba pasti bolji standard je u velikoj zabludi. Nema ništa od toga, prethodnici su nas zadužili toliko da je pitanje da li će nam i ove mere pomoći da se izvučemo samo toliko da ne potonemo.
  (Xao, 28. januar 2015 14:01)

  # Link komentara

 213. Ma što se brineš čoveče, pa Arapi dali milijarde, grade Beograd na vodi, obrađuju zemlju po Srbiji, prave fabrike čipova, Mercedes svu proizvodnju planira ovde, jer Kinezi prave puteve i mostove i kanal Moravom do Sidneja... još samo Singapurćani da naprave Turski hotel, da i njih svraćamo kad krenu brzim putevima kroz Srbiju.
  (mad, 28. januar 2015 13:57)

  # Link komentara

 214. Jeftina demagogija kao i obično.
  (Aleksa, 28. januar 2015 13:56)

  # Link komentara

 215. molim se za jedan, ali samo jedan dan bez ovih demaagoskih populistickih izjava....
   (ja, 28. januar 2015 13:56)

  # Link komentara

 216. Rezultati se ne mogu videti preko noci, naravno da je neophodan mrkotrpan rad i ozbiljne reforme da bi na pomaku bila svetlija buducnost za Srbiju.
  (Marina, 28. januar 2015 13:55)

  # Link komentara

 217. Ti verujes u politiku demagogije, i pricanja u futuru
  (gandran, 28. januar 2015 13:54)

  # Link komentara

 218. Proslo je vreme politicara koji su narodu obecavali kule i gradove, a radili su samo u licnu korist. Dosao je neko ko konacno radi ono sto je od dobrobiti za Srbiju.
  (Lina, 28. januar 2015 13:53)

  # Link komentara

 219. Ja se sa Vucicem po prvi put slazem. Na zalost on je samo na recima jak , a u sustini nikakve reforme ne sprovodi. Broj budzetskih korisnika nije uopste smanjen. Najavljuje smanjenje za 16.000 sa postojecih 550.000. Pa toliko ce ih sledece godine u penziju otici. Kakva je to reforma, a covek je na vlasti vec skoro 3 godine. Nijedna pravosnazna odluka tajkunima i politicarima. Nikome nije oduzeta imovina. Samo nekakva privodjena i kobajagi optuznice. Jos jedan u nizu onih koji je pojeo godine ovom narodu. Mada za razliku od drugih, potpisao je zajedno sa Dacicem i sporazum o opstinama na severu KIM i po tome je jedinstven. Narod ce ga nagraditi po zasluzi, kako i dolici.
  (Homer, 28. januar 2015 13:51)

  # Link komentara

 220. srbija kaska za svetskim trendovima 20ak godina bar. samo nama mogu divljacki neoliberalni koncept da prodaju kao reforme!! da su nasi politicari malo obrazovaniji i prosveceniji videli bi da kako se zavrsio taj eksperiment u svakoj siromasnoj drzavi!! narod je ostao samo siromasniji a bogati su postali bogatiji! jeftina radna snaga je preduslov za akumulaciju kapitala bogatasa koji je ce posle stezanja kaisa izaci samo bogatiji dok narod treba da se "strpi"! narodno trpljenje je predulosv bogacenja kapitalista! to je smisao "reformi". ostaje samo nada da ce taj kapitalista za ostvareni visak zaposliti vise ljudi al opet po bednim nadnicama. to je ono sto nam ne govore! smanjenje nezaposlenosti ali tako da svi rade za prebedan novac!
   (plying, 28. januar 2015 13:51)

  # Link komentara

 221. Bez realne ekonomije nema ni zdrave osnove za izlazak iz krize.
  Živeti na inostranim kreditima, bez rada, a potom odbijati da se vraćaju uzeti krediti - nije moguće.
  Ciprasa će EU brzo dovesti u red.
  (D Milošević, 28. januar 2015 13:50)

  # Link komentara

 222. Ko te pita.
   (Vukasin, 28. januar 2015 13:49)

  # Link komentara

 223. Ma skloni se ti u svakom slučaju!
  (iskrenoj, 28. januar 2015 13:48)

  # Link komentara

 224. Jedini motiv reformskih zakona je da se stvari i zemlji pokrenu,a one se mogu jedino pokrenuti radom i samo radom
  (salksije, 28. januar 2015 13:48)

  # Link komentara

 225. Ukoliko aktuelna Vlada nastavi da sprovodi započete reforme i istraje u dostizanju svojih ciljeva uspeh je zagarantovan
  (1106, 28. januar 2015 13:48)

  # Link komentara

 226. Vučić je najači u polemici kad odgovara na nešto neizrečeno. Tu je brilijantan.
  Ostalo baronisanje možda zavredi komentarisanje sledeći put.
  (akrivija, 28. januar 2015 13:48)

  # Link komentara

 227. A ja ne verujem u politiku 'Bice nam bolje za 2 godine'.
   (dusan, 28. januar 2015 13:48)

  # Link komentara

 228. Rad mora biti glavna ideologija,osnova nase vere i nas zalog za svaku i svaciju buducnost
  (al jazzera, 28. januar 2015 13:47)

  # Link komentara

 229. covek hoce da se bori za dobrobit svoje zemlje i naroda sto je za svaku pohvalu, a videcemo hoce li uspeti u tome. a najlakse je ne verovati, treba pruziti podrsku braci! izdajice!
   (m, 28. januar 2015 13:47)

  # Link komentara

 230. I ja se nadam da će ovaj narod da promeni svest, tačnije da je stekne, jer kad se osvesti neće ni Vučić ni bilo ko ko je ušao u skupštinu od prvog 1990. na ovamo moći više ni da prođe pored skupštine, a ne da bude poslanik!
  (PSL, 28. januar 2015 13:46)

  # Link komentara

 231. Kojim si ti tacno rezultatima izgradio toliki kredibilitet da to sad druge premijere mozes da procenjujes i mudrujes o najboljim nacinima izlaska iz krize? Jesmo mi, pod tvojim vodjstvim, izasli iz nase krize (za cije ste nastajanje ti i tvoja druzina medju najodgovornijima, btw.)? Jesmo se barem priblizili tome? Ko mislis da si, tacno, i da li verujes da te isko vise ozbiljno shvata, pogotovu van granica ove zemlje na cije si celo zaseo?
  (Kole, 28. januar 2015 13:46)

  # Link komentara

 232. Upravo si nas tako i savetovao, da bojkotujemo sva plaćanja ''žutima''. Jedino, možda si kao i tvoj saborac, pod žutim mislio pežorativno na Kineze.
  (Zoran Loznica, 28. januar 2015 13:45)

  # Link komentara

 233. Izvinjavam se Vucicu - ali kada je to Siriza rekla "lako cemo"?! Nikas, oni samo kazu "ove mere stednje ubijaju Grcku" i moramo drugaciju preraspodelu. I EU mora da se dogovori ili cao - mogu i da bankrotiraju i da uzmu drahmu. I sta - nista. Ne mogu da plate! Ali ne - Siriza se zalaze za sve to sto je Vucic naveo, ali pre svega da nema stranog bankovnog despotizma nad Grckom, jer umire zbog toga. Svaki treci Grk nezaposlen, 60% mladih nema posla, a javni dug cak posle svim 'mera stednje' jos je veci pod pritiskom stranih kreditora i ogromne kamate nego pre 5 godina! Pa samo lud hoce takvu buducnost. E sad - odgovornost je OK i taj nemacki, austrijski i skandinavski pristup moze da fukcionise kada imate visoko obrazovano stanovnistvo i jako domace banke, a Srbija to nema. Nama je jedina mogucnost da se transformisemo po principu holandske poljoprivrede i finskog obrazovanja, a svest kada mi neko kaze da menjam mene to lici na diktaturu. Vucicu - tvoj posao nije da menjas nikom svest, nego da tvoja politika ostvari uslove za bolji zivot, a kako ja vidim ti kao da si u nekoj poslednjoj klupi u evropskom razredu i pokusavas da pokazes uciteljici Merkel da se trudis, ali strebas iz pogresnih knjiga! Neo-liberalizam unistava male! Siriza jeste u jednu ruku buducnost evropske politike - gde bi raspodela bogatsva izmedju kprumpiranih tajkuna i osiromasene srednje klase morala da se promeni. Vise jednakosti Vucicu! Shvati - pa plati. I sta je bilo sa tom borbom sa korupcijom?!
  (Dule, 28. januar 2015 13:45)

  # Link komentara

 234. Pročitala sam prva 3 pasusa i dalje nisam mogla.
   (Svar, 28. januar 2015 13:44)

  # Link komentara

 235. 100% sve tačno!
   (Klingonac, 28. januar 2015 13:44)

  # Link komentara

 236. "Većina ide linijom manjeg otpora, misli 'eto stigla nam je politika lako ćemo'. Ja ne verujem u takvu politiku, a Ciprasu želim sav uspeh i sreću - ako pokaže da takvom politikom može da izvuče zemlju iz krize to će biti nešto genijalno i onda je u pravu. Onda svi mi ostali koji mislimo da samo velikim trudom i radom rezultat može da se postigne treba da se sklonimo", rekao je premijer.

  Ja u Ciprasovoj politici nisam video ništa od onoga kako Vođa kaže, lako ćemo.
  Nije Cipras onaj koji je uvalio Grčku u dugove. On je onaj koji traži da se ono što se plaća i vrati, a ne da se plaćuju lihvarske kamate, da lihvari budu još bogatiji a siromašni još siromašniji!!!
  Vođa je onaj koji je za ove godine na vlasti, što kao PPV a što kao premijer, zadužio ovu zemlju kao niko do sada. Nadam se da će i kod nas doći neki Cipras koji će počistiti Vođu i njegove poltrone!!!
  Zasad ga ne vidim, ali mu se nadam!!!!!
  NAPRED SIRIZA!!!!!!!!!
   (mas, 28. januar 2015 13:43)

  # Link komentara

 237. Pa vi politicari ste i pokrali ovsj narod! Drustvo bi bilo odlicno kada vas nebi bilo!
  Dok ne napravis fabrike i zaposlis ovaj narod sve tvoje reforme su demagogija i prazna prica.
  (drsgan60, 28. januar 2015 13:42)

  # Link komentara

 238. koja zamena teza, Cipras naprotiv ne ide logikom "lako ćemo", to "lako ćemo" mi radimo i ne sprovodimo nikakve reforme nego samo obećavamo i muljamo!!!
  (ZokyNBGD, 28. januar 2015 13:42)

  # Link komentara

 239. ma najbolje je da premijer Grcke uzme Vucica za ekonomskog savetnika! ne znam odakle mu tolika smelost da on kao premijer totalno privredno unistene zemlje deli savete i kritike zemlji koja je iako u teskoj krizi svakako u boljem polozaju od Srbije.
   (dragan, 28. januar 2015 13:42)

  # Link komentara

 240. Ти си састављао Владу, за коју си имао апсолутну већину, месец и по дана, а он 1 сат и положио је заклетву за 1 дан. Теби аплаудирају како сам кажеш (само) из ЕУ и ММФ, а Ципрасу сами Грци (бар засад). Толико о Ципрасу и вама ...
   (popeye, 28. januar 2015 13:42)

  # Link komentara

 241. gospodin premijer je u pravu, ali isto tako dobro zna da ni jedna banka ne voli kad joj dužnik vrati dug pre vremena ili ne oseća krivicu zbog duga, jer tada nije tako poslušan, a u tome je caka kod grčke politike prema EU. Ljudi što je veći dug države prema kreditorima to je jači uticaj kreditora(čitaj zapada). Očigledno da se grčko more svidelo nekom...
   (Dragan, 28. januar 2015 13:40)

  # Link komentara

 242. E ovo ti se zove: mudra izjava. Bravo Gospodine A. Vucic.
  (London 94, 28. januar 2015 13:39)

  # Link komentara

 243. Ali zato Srbi tebi vjeruju... kukala nam majka!
   (Đenka je naš, a Pantelija je u komšiluku!, 28. januar 2015 13:39)

  # Link komentara

 244. Mozda bi Vucic trebao da ga savetuje kako da nesto prosti zakomplikuje i kako da se od muve pravi slon!
   (dutrich, 28. januar 2015 13:36)

  # Link komentara

 245. Ma premijer je ozbiljan covek i ne veruje u - lako cemo.On veruje samo u realne ideje poput Beograda na vodi, kineskog kanala do Egeja,kineskog voza brzeg od metka,Mubaadale i Al Dahre koje od Srbije prave iz odmah visoko razvijenu drzavu, Mercedesa u Ikarusu ili Priboju....
  (Milos 09, 28. januar 2015 13:35)

  # Link komentara

 246. Hoce covek da menja svest Srba. E pa neces moci da odradis to sto su ti naredili. Hocemo da imamo svest kao Grci a ne severnjaci, daleko bilo.
  (djomla, 28. januar 2015 13:34)

  # Link komentara

 247. ako se već poziva na austriju mogao bi malo da prouči kao ta država funkcioniše poslednjih 50 godina. sram te bilo...premijeru
  (tata, 28. januar 2015 13:34)

  # Link komentara

 248. pa sklonicete se
   (liman, 28. januar 2015 13:33)

  # Link komentara

 249. A ja ne verujem u Vucicevo "tesko cemo" ...
  (neko, 28. januar 2015 13:32)

  # Link komentara

 250. Pa zar ti prvi nisi obećavao smanjenje cene struje, ne pominjući smanjenje plata i penzija? A uradio si upravo suprotno kad si došao na vlast?! Ok, možda tako mora jer nam u javnom sektoru radi 10 puta više ljudi nego što treba, ali nemoj ti da držiš predavanja kome oko obećavanja kula i gradova...
  (Zlatko, 28. januar 2015 13:22)

  # Link komentara

 251. Prolazi treća godina od dana mog nadanja, a od strukturnih reformi ništa, prazna priča. Gledam samo kadrove po republičkim javnim preduzećima i ustanovama, a o lokalnim upravama da ne pričam... sramota jedna. Ništa se tu strukturno nije ni pomerilo od 2008. godine, sem plata i penzija nadole.
  Smena jednog ministra ili generalnog direktora javnog preduzeća NIJE strukturna promena gospodine Vučiću (čitajte malo štampu i gledajte TV, nemojte biti drugi Koštunica).
  (DuškoDogouško, 28. januar 2015 13:22)

  # Link komentara

 252. kule i gradove, reče on
   (park, 28. januar 2015 13:16)

  # Link komentara

 253. Veoma neodmerena izjava, obzirom da Ciprias jos nije ni izlozio svoj plan.
  (sasa jokic, 28. januar 2015 13:15)

  # Link komentara

 254. Gde je to ikad Cipras rekao 'lako cemo' ? Nemoj da se pravis pametan i dajes komentare na 'izjave' koje si sam konstruisao..
  (rorry, 28. januar 2015 13:15)

  # Link komentara

 255. A gde su ti te tvoje strukturne promene osim što si penzionerimsa smnjio penzije?
  (Moća, 28. januar 2015 13:15)

  # Link komentara

 256. pa imali su "tesko cemo" pa se ispostavilo da je teze i gore nego sto je bilo
  (mf, 28. januar 2015 13:08)

  # Link komentara

 257. Naravno, lakše je uzimati od penzionera nego ih zaštititi!
  (Pravdić, 28. januar 2015 13:07)

  # Link komentara

 258. Ma sta je sa zelezarom...mani se ti grka.Da li je istina da su ameri odustali?
   (700 evrica, 28. januar 2015 13:07)

  # Link komentara

 259. Ako ce mo posteno ja tebi ama bas nista ne verujem.
  (marko, 28. januar 2015 13:07)

  # Link komentara