Utorak, 30.12.2014.

20:38

Nikolić dramatizovao priznanje KiM

Predsednik Tomislav Nikolić dramatizovao je pitanje priznanja Kosova i uspeo da ga postavi kao temu za 2015, ali za ulazak u EU važnije je pitanje granica.

Izvor: B92

Nikoliæ dramatizovao priznanje KiM IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Viki

pre 9 godina

Nikolić nije dramatizovao pitanje Kosova samo vodi realnu politiku za ovo vreme.Nikolić pokušava da nađe odgovarajuće rešenje za Kosovo i želi da Srbija bude spremna da odgovori na neka pitanja a ne da bude zatečena.

Runjocaveman

pre 9 godina

Srbi ne znaju politku,kad su Rusi prvi dosli na Kosovo Srbi su trebali odmah vratit vojsku ili ih i ne povlacit,neki bi rekli to nije po sporazumu i UN e nije ni bombardovanje pa bilo,onda okupatore uhvatit na delu,kad su bili Rusi vracat izbegle i prognane i osnivat policiju i vojsku ako ne ovo prvo itd,hahahahahha.

Majčinadušica

pre 9 godina

Predsednik i vlada na čelu sa Vučićem imaju identičnu politiku po pitanju Kosova i o svemu se dogovaraju i razgovaraju i postižu konsezus. Ono što je najbinije da i jedni i drugi žele nastavak razgovora sa Prištinom, kako bi se što pre formirala ZSO i tako sačuvao opstanak Srba na Kosovu.

Darko 88

pre 9 godina

@vladan Srbija se nikada neće pomirti sa tom činjenicom i od toga nema ništa. Pa ako je nezavisno, kako ti kažeš, zašto onda traže da ga priznamo? Zašto nemaju stolicu u UN? Zašto ih ne priznaje polovina članica UN?

Dembelija

pre 9 godina

Srbi su svi za Kosovo,za Rusiju i za sukob sa EU,ali samo na recima.Kada pogledate istrazivanja 75% njih bi da im deca odu u inostranstvo,i to naravno u EU i u Ameriku.Pa,kakvo je to licemerstvo?Ako mrzimo EU i Ameriku,onda valjda treba da se borimo u Srbiji,da nam deca ovde ostanu.Skoro svi mrze EU,a svi bi tamo otisli.Pa,kakav je to stav?Nikakav,stav naroda koji nestaje.Svi bi jos malo da ujedu pred smrt,a onda pravac Evropa,i briga ih i za Srbiju,i za Rusiju...

Mita

pre 9 godina

@TT
Ja samo kazem da je nama Kosovo izgovor za nerad i lopovluk.Kosovo sluzi za zaludjivanje narodnih masa.Kosovo smo davno izgubili,pa ajde onda da uradimo nesto da opstane Srbija.Svi su za Kosovo,a istovremeno bi svi otisli u EU.Kakvo je to licemerstvo?A,priznanje niko i ne trazi,nego Nikolic nema o cemu da prica,pa zaludjuje narod.Lako je njemu da se zeza sa te pozicije,a da li lako onima sto imaju platu 15000?

Filip

pre 9 godina

Nikolić, kao iskusan političar, koji zna šta nam Kosovo znači, se pribojava da bi pritisak EU mogao biti snažan i da se u takvoj situaciji nešto ne desi, nakon čega nema povratka. Naravno da je toga svesna i vlada, zato premijer stalno ističe da nema biranja između Kosova i EU. Znamo šta nam je bitnije, oko Kosova nema kalkulacija. Bar ne sa ovom vladom.

hm!

pre 9 godina

Predsednik je pokazo crtu ljudskosti, odnosno da jos uvek ima savest. Ocigledno je da ga zbog Kosova grize savest i lepo je znati da medju politicarima ima jos takvih.

MILE - LOZNICANIN

pre 9 godina

Ta politika pociva na Rezuluciji Skupstine iz 2013. godine. Pitanje je samo da li treba ugasiti sve srpske institucije tek kada se formira ZSO, jer nikako drugacije ne bi mogao da se obezbedi opstanak spskog stavnistva na Kosovu. Kad slusam Milovana Drecuna mogu da mu verujem da Vlada i predsednik imaju istu politiku. Predsednik je i sam rekao da se sve konsultuje sa Vladom. Kosovo i jeste problem koji se niposto ne sme gurati pod tepih. Svaka inicijativa za resavanje ovog problema je dobrodosla po mom misljenju.Treba izvrsiti diplomatsku ofanzivu prema zapadu, kao bi se EU stavilo jasno do znaja da je ovaj stav Vlade i predsednika crvena linija ispod koje Srbija nece ici u daljim razgovorima, koji su najavljeni za pocetak februara.

Remington

pre 9 godina

Za Kosovo i njene partnere uopšte nije diskutabilno njena nezavisnost, ona je tu več pola decenije. Za Srbiju je pitanje dali će to nezavisnost priznati ili neće i da time prvenstveno reši agoniju prema sopstvenim građanima. Srbija više nikada neće uticati na život građana Kosova i to vrlo dobro znaju i predsednici države i vlade i njihovi savetnici i svako koji se imalo razume u politici. Što se priznavanja Kosova od strane Srbije, za Albance ima Srbija jednaku poziciju kao i Rusija, Kina, Indija... i sve zemlje koje je još nisu priznale. One osim toga da ne priznaju nemaju ama baš nikakvo drugu mogučnost da utiču na bilo koji način na razvoj događaja.

TT.

pre 9 godina

@Mita

A kako ce tacno privreda da ozivi ako se prizna ta albanska naci-krimi paradrzava? Sve te silne firme samo cekaju to priznanje pa da krenu sa investicijama ili sta? Sta sprecava privredu da se razvije u Bugarskoj ili Makedoniji ili Albaniji koji su priznali tu paradrzavu? Ili zasto privreda skoro ni ne postoji u samoj "rep. kosova"? Da ne cekaju i oni to priznanje Srbije pa da krenu da rade jer sada ne mogu da se skoncentrisu?

Garavko

pre 9 godina

Nikako ne mogu da se složim da Nikolić dramatizuje ili šta već. U potpunosti podržavam njegov stav da se konačno reši pitanje Kosova. Ovaj problem nas spotiče gde god da krenemo i sa novim odlaganjem rešenja ništa nećemo dobiti. Po svemu sudeći u narednoj godini će se nešto više znati tj. trebalo bi da se konačno zna odgovor na ovo pitanje.

spusti se na zemlju

pre 9 godina

@mertur

Ali zato blago vama Albancima koji sve odlicno vidite. Mora da ste zato zadnji u svemu u Evropi, pocev od najmanjih plata, najmanje proizvodnje, najmanjeg izvoza, najvece nezaposlenosti, najvece korupcije i bitno da vas vasi politicari ne zamajavaju supljim pricama kako ste sada "ozbiljna drzava", "nezavisna i suverena", kako je "sve reseno" i tako sakrivaju sve ranije navedeno plus njihova licna bogatstva koja se mere milionima kao kod Tacija ili Haradinaja kao i to da ste sve samo ne drzava. Blago si vam ga tako pametne, svevidece i naravno "poreklom ilire".

Kuki

pre 9 godina

Kosovo je izgubljeno u ratu, a ono sto je izgubljeno u ratu, moze se vratiti za pregovarackim stolom, ali tek posle novog rata, pod uslovom da se taj rat dobije. Sto se tice EU, mislim da cemo biti primljeni onda kada to bude odgovaralo njenim glavnim clanicama, bez obzira na sve uslove. I to ne da bi mi ziveli bolje, nego da bi oni sirili svoje trziste i uticaj. To se vidi iz primera drzava u okruzenju kako zive bolje. A da nam je buducnost crna izlozicu jos sa nekoliko cinjenica. Fabrike su nam mrtve, ne proizvodimo vise ni toalet papir, dolaze strani ivestitori koji prave ovde fabrike, ali i iznose pare iz zemlje. Evropa nam daje kredite, a mi taj novac trosimo da popunimo rupe u budzetu, i na kraju sav taj novac od kredita ili ovaj nas sto nam je ostao trosimo u stranim marketima. A ovo sto se ovi prepucavaju, to je sve mlacenje prazne slame.Tesko nama u narednim godinama.

samo iluzije

pre 9 godina

Ma Kosovo više nije srpsko, to je jasno. Nije jasno zašto se Srbima na KiM ne kaže otvoreno da je učinjeno sve što se učiniti moglo na diplomatskom planu, ali da je realnost drugačija od one koju smo svi želeli i da zbog te realnosti Srbija, nažalost, ne može da ispašta, da mora da krene napred, da mora da živi. Naša deca su SRCE SRBIJE, ona imaju pravo na srećno detinjstvo i na pristojnu zemlju iz koje neće sutra bežati preko okeana. Priznali mi ili ne priznali KiM,uspostavljena granica se neće izbrisati, nećemo vratiti KiM u Srbiju.

žoao mi je

pre 9 godina

Drecun jako dobro živi od Kosova i to kroz razne režime. Jednom rečju-plivač! Šta bi on radio i od čega živeo da nema tog Kosova?

miki

pre 9 godina

Jedno je sigurno. Glasaci u Srbiji su glasajuci SNS, Velju, Cecu, Terzica, Tomu, Palmu i ostali polusvet svezali ovu zalosnu zemlju na dno za narednih 50 godina. Mala je vajda od toga sto urlicu da je "za sve kriva pethodna vlast".

Ezopp

pre 9 godina

"Nikolić najavljuje i jednu novinu, a to je - ako se pojavi pitanje priznanja Kosova kao uslov za EU, mora biti referendum."

-- Dodje li do ovoga, to bi bila prava politicka tragikomedija, al vise komedija. Oprostite, mislim, tragedija.

mertur

pre 9 godina

@Vucic ima jasan stav prema Kosovu tako da Nikolic ne ume da docara sta zeli reci misle isto, samo sto to Nikolic ne ume da objasni gradjanima...
(Micika, 30. decembar 2014 22:42)

Ma znaju i Vucic i Nikolic i svi ostali a i svi oni pametni srbi koji se ne bave politikom, da srbi od kosova nemaju vise nista, nego dok je Kosovo da skrene paznju, ovi sto su na vlast (a vlasti se u Srbiji stalno menjaju) bogate se na racun slepih.

Mita

pre 9 godina

Ocigledno je ekonomija Nikolicu zadnja rupa na svirali,tako da o boljem zivotu Srbi mogu samo da sanjaju.Da se zamajavamo sa Kosovom,a privreda ce proraditi kada nas ovde ne bude vise bilo...

Stevan

pre 9 godina

Ako ZSO ne dobije izvršna ovlašćenja, sav trud srpske stane oko Briselskog sporazuma će bii uzaludan.
Treba izvršiti diplomatsku ofanzivu prema zapadu, kao bi se EU stavilo da znaja da je ovaj stav Vlade i predsednika crvena linija ispod koje Srbija neće ići u daljim razgovorima, koji su najavljeni za početak februara.

bob

pre 9 godina

znaci referndum,svu odgovornost za neuspeh vuciceve politike svaliti na narod koj se tu nista nije pitao,da im damo alibi,eto mi smo pitali narod i on je odlucio.sram da vas bude,kad imate hrabrosti da pljackate ovaj narod onda hajde odlucite vi politicari,sveznajuci vucic sta ceka?

Aco

pre 9 godina

Kosovo i jeste problem koji se nipošto ne sme gurati pod tepih. Svaka naša inicijativa za rešavanje ovog problema je dobrodošla po mom mišljenju.

Legionar

pre 9 godina

Ako je Kosovo drzava,zasto im treba nase priznanje...mozda zato sto mogu da postanu drzava dok ih Srbija ne prizna.Uostalom,kome se to zuri da resava to pitanje...nama svakako ne.

Natasa

pre 9 godina

Ne bezi se od odgovornosti, predsednik i premijer vode istu politiku I u svim pregovorima moraju biti ujedinjeni, samo politicki protivnici hoce da unesu pometnju medju narodom I naprave nepostojeci sukob medju predsednikom I premijerom i da optuze vlast za neodgovornost.

Micika

pre 9 godina

Vucic ima jasan stav prema Kosovu tako da Nikolic ne ume da docara sta zeli reci misle isto, samo sto to Nikolic ne ume da objasni gradjanima...

Nemanja

pre 9 godina

Da narod Srbije treba na referenfumu da odluci i da narod Srbije napokon mora da se pita za nesto! I za kraj samo da naglasim niko na ovom svetu nema moralno pravo da se odrekne najvece kulturne bastine Srbije! Niko!
(Obican covekK, 30. decembar 2014 21:39)
Auu, pa ti ćeš se baš neprijatno iznenaditi kada narod Srbije odluči :D

heavy

pre 9 godina

Na kraju ce ista djubrad koji su izgubili i KiM i Krajine i pola BiH nama da uvali vruc krompir putem referenduma umesto oni sami da stave tacku na tu pricu.E sad zamislite sebe na referendumu,da li cete imati snage da glasate da se odricete KiM iako smo svi svesni da nam je to kamen oko vrata.To djubrad i hoce,znaju da nam savest nece dozvoliti da se odreknemo KiM a njima je to idealan alibi za sve njihove neuspehe.Crno nam se pise sa ovima.

Obican covekK

pre 9 godina

Da uopste nije nista dramaticno sto se Kosova tice, to bi izgleda bilo najbolje zaboraviti po vama.O Nikolicu zaista nista dobro ne mislim ali makar je nesto rekao (nisam bot). Da narod Srbije treba na referenfumu da odluci i da narod Srbije napokon mora da se pita za nesto! I za kraj samo da naglasim niko na ovom svetu nema moralno pravo da se odrekne najvece kulturne bastine Srbije! Niko!

vladan

pre 9 godina

Nema vise ni vremena, a ni prostora za tzv. "kompromise": Kosovo je nezavisna drzava, juzni sused Srbije i to treba i formalizovati kao cinjenicu - sto pre, to bolje.
Ovim stanjem, Srbija gubi mnogo vise nego Kosovo.

Boro9

pre 9 godina

Nama se uvek priviđaju neke teorije zavera, želimo da nam državno rukovodstvo javno otkrije sve planove vezano za KiM, javno pa da i Albanci znaju naše poteze. Čemu sve to? Čemu forsiranje. Stav države se zna nepriznajemo Kosovo ali svakako da nam je u interesu da dođe do nekog rešenja. Srbija je otvorena za kompromisna rešenja, pitanje je da li su Albanci.

AUTOCHTHONOUS

pre 9 godina

"Ta politika počiva na Rezuluciji Skupštine iz 2013. godine. Pitanje je samo da li treba ugasiti sve srpske institucije tek kada se formira ZSO, jer nikako drugačije ne bi mogao da se obezbedi opstanak spskog stavništva na Kosovu", rekao je Drecun u Vestima B92.

Ja stvarno ne nemogu da verujem ocima sta sam citao , do juce je receno da pod ni kojem cenu nece ukiniti srbske Institucie na Kosovo , bogamim ovi su napredovali sta nebi verovao ... nemojte se cudite ako 2015 zvanicno Priznaju Nezavisnos R.Kosova .

vladan

pre 9 godina

Nema vise ni vremena, a ni prostora za tzv. "kompromise": Kosovo je nezavisna drzava, juzni sused Srbije i to treba i formalizovati kao cinjenicu - sto pre, to bolje.
Ovim stanjem, Srbija gubi mnogo vise nego Kosovo.

Boro9

pre 9 godina

Nama se uvek priviđaju neke teorije zavera, želimo da nam državno rukovodstvo javno otkrije sve planove vezano za KiM, javno pa da i Albanci znaju naše poteze. Čemu sve to? Čemu forsiranje. Stav države se zna nepriznajemo Kosovo ali svakako da nam je u interesu da dođe do nekog rešenja. Srbija je otvorena za kompromisna rešenja, pitanje je da li su Albanci.

AUTOCHTHONOUS

pre 9 godina

"Ta politika počiva na Rezuluciji Skupštine iz 2013. godine. Pitanje je samo da li treba ugasiti sve srpske institucije tek kada se formira ZSO, jer nikako drugačije ne bi mogao da se obezbedi opstanak spskog stavništva na Kosovu", rekao je Drecun u Vestima B92.

Ja stvarno ne nemogu da verujem ocima sta sam citao , do juce je receno da pod ni kojem cenu nece ukiniti srbske Institucie na Kosovo , bogamim ovi su napredovali sta nebi verovao ... nemojte se cudite ako 2015 zvanicno Priznaju Nezavisnos R.Kosova .

heavy

pre 9 godina

Na kraju ce ista djubrad koji su izgubili i KiM i Krajine i pola BiH nama da uvali vruc krompir putem referenduma umesto oni sami da stave tacku na tu pricu.E sad zamislite sebe na referendumu,da li cete imati snage da glasate da se odricete KiM iako smo svi svesni da nam je to kamen oko vrata.To djubrad i hoce,znaju da nam savest nece dozvoliti da se odreknemo KiM a njima je to idealan alibi za sve njihove neuspehe.Crno nam se pise sa ovima.

Obican covekK

pre 9 godina

Da uopste nije nista dramaticno sto se Kosova tice, to bi izgleda bilo najbolje zaboraviti po vama.O Nikolicu zaista nista dobro ne mislim ali makar je nesto rekao (nisam bot). Da narod Srbije treba na referenfumu da odluci i da narod Srbije napokon mora da se pita za nesto! I za kraj samo da naglasim niko na ovom svetu nema moralno pravo da se odrekne najvece kulturne bastine Srbije! Niko!

Nemanja

pre 9 godina

Da narod Srbije treba na referenfumu da odluci i da narod Srbije napokon mora da se pita za nesto! I za kraj samo da naglasim niko na ovom svetu nema moralno pravo da se odrekne najvece kulturne bastine Srbije! Niko!
(Obican covekK, 30. decembar 2014 21:39)
Auu, pa ti ćeš se baš neprijatno iznenaditi kada narod Srbije odluči :D

mertur

pre 9 godina

@Vucic ima jasan stav prema Kosovu tako da Nikolic ne ume da docara sta zeli reci misle isto, samo sto to Nikolic ne ume da objasni gradjanima...
(Micika, 30. decembar 2014 22:42)

Ma znaju i Vucic i Nikolic i svi ostali a i svi oni pametni srbi koji se ne bave politikom, da srbi od kosova nemaju vise nista, nego dok je Kosovo da skrene paznju, ovi sto su na vlast (a vlasti se u Srbiji stalno menjaju) bogate se na racun slepih.

bob

pre 9 godina

znaci referndum,svu odgovornost za neuspeh vuciceve politike svaliti na narod koj se tu nista nije pitao,da im damo alibi,eto mi smo pitali narod i on je odlucio.sram da vas bude,kad imate hrabrosti da pljackate ovaj narod onda hajde odlucite vi politicari,sveznajuci vucic sta ceka?

Mita

pre 9 godina

Ocigledno je ekonomija Nikolicu zadnja rupa na svirali,tako da o boljem zivotu Srbi mogu samo da sanjaju.Da se zamajavamo sa Kosovom,a privreda ce proraditi kada nas ovde ne bude vise bilo...

Ezopp

pre 9 godina

"Nikolić najavljuje i jednu novinu, a to je - ako se pojavi pitanje priznanja Kosova kao uslov za EU, mora biti referendum."

-- Dodje li do ovoga, to bi bila prava politicka tragikomedija, al vise komedija. Oprostite, mislim, tragedija.

Legionar

pre 9 godina

Ako je Kosovo drzava,zasto im treba nase priznanje...mozda zato sto mogu da postanu drzava dok ih Srbija ne prizna.Uostalom,kome se to zuri da resava to pitanje...nama svakako ne.

samo iluzije

pre 9 godina

Ma Kosovo više nije srpsko, to je jasno. Nije jasno zašto se Srbima na KiM ne kaže otvoreno da je učinjeno sve što se učiniti moglo na diplomatskom planu, ali da je realnost drugačija od one koju smo svi želeli i da zbog te realnosti Srbija, nažalost, ne može da ispašta, da mora da krene napred, da mora da živi. Naša deca su SRCE SRBIJE, ona imaju pravo na srećno detinjstvo i na pristojnu zemlju iz koje neće sutra bežati preko okeana. Priznali mi ili ne priznali KiM,uspostavljena granica se neće izbrisati, nećemo vratiti KiM u Srbiju.

žoao mi je

pre 9 godina

Drecun jako dobro živi od Kosova i to kroz razne režime. Jednom rečju-plivač! Šta bi on radio i od čega živeo da nema tog Kosova?

Mita

pre 9 godina

@TT
Ja samo kazem da je nama Kosovo izgovor za nerad i lopovluk.Kosovo sluzi za zaludjivanje narodnih masa.Kosovo smo davno izgubili,pa ajde onda da uradimo nesto da opstane Srbija.Svi su za Kosovo,a istovremeno bi svi otisli u EU.Kakvo je to licemerstvo?A,priznanje niko i ne trazi,nego Nikolic nema o cemu da prica,pa zaludjuje narod.Lako je njemu da se zeza sa te pozicije,a da li lako onima sto imaju platu 15000?

miki

pre 9 godina

Jedno je sigurno. Glasaci u Srbiji su glasajuci SNS, Velju, Cecu, Terzica, Tomu, Palmu i ostali polusvet svezali ovu zalosnu zemlju na dno za narednih 50 godina. Mala je vajda od toga sto urlicu da je "za sve kriva pethodna vlast".

Aco

pre 9 godina

Kosovo i jeste problem koji se nipošto ne sme gurati pod tepih. Svaka naša inicijativa za rešavanje ovog problema je dobrodošla po mom mišljenju.

Kuki

pre 9 godina

Kosovo je izgubljeno u ratu, a ono sto je izgubljeno u ratu, moze se vratiti za pregovarackim stolom, ali tek posle novog rata, pod uslovom da se taj rat dobije. Sto se tice EU, mislim da cemo biti primljeni onda kada to bude odgovaralo njenim glavnim clanicama, bez obzira na sve uslove. I to ne da bi mi ziveli bolje, nego da bi oni sirili svoje trziste i uticaj. To se vidi iz primera drzava u okruzenju kako zive bolje. A da nam je buducnost crna izlozicu jos sa nekoliko cinjenica. Fabrike su nam mrtve, ne proizvodimo vise ni toalet papir, dolaze strani ivestitori koji prave ovde fabrike, ali i iznose pare iz zemlje. Evropa nam daje kredite, a mi taj novac trosimo da popunimo rupe u budzetu, i na kraju sav taj novac od kredita ili ovaj nas sto nam je ostao trosimo u stranim marketima. A ovo sto se ovi prepucavaju, to je sve mlacenje prazne slame.Tesko nama u narednim godinama.

Dembelija

pre 9 godina

Srbi su svi za Kosovo,za Rusiju i za sukob sa EU,ali samo na recima.Kada pogledate istrazivanja 75% njih bi da im deca odu u inostranstvo,i to naravno u EU i u Ameriku.Pa,kakvo je to licemerstvo?Ako mrzimo EU i Ameriku,onda valjda treba da se borimo u Srbiji,da nam deca ovde ostanu.Skoro svi mrze EU,a svi bi tamo otisli.Pa,kakav je to stav?Nikakav,stav naroda koji nestaje.Svi bi jos malo da ujedu pred smrt,a onda pravac Evropa,i briga ih i za Srbiju,i za Rusiju...

Remington

pre 9 godina

Za Kosovo i njene partnere uopšte nije diskutabilno njena nezavisnost, ona je tu več pola decenije. Za Srbiju je pitanje dali će to nezavisnost priznati ili neće i da time prvenstveno reši agoniju prema sopstvenim građanima. Srbija više nikada neće uticati na život građana Kosova i to vrlo dobro znaju i predsednici države i vlade i njihovi savetnici i svako koji se imalo razume u politici. Što se priznavanja Kosova od strane Srbije, za Albance ima Srbija jednaku poziciju kao i Rusija, Kina, Indija... i sve zemlje koje je još nisu priznale. One osim toga da ne priznaju nemaju ama baš nikakvo drugu mogučnost da utiču na bilo koji način na razvoj događaja.

Stevan

pre 9 godina

Ako ZSO ne dobije izvršna ovlašćenja, sav trud srpske stane oko Briselskog sporazuma će bii uzaludan.
Treba izvršiti diplomatsku ofanzivu prema zapadu, kao bi se EU stavilo da znaja da je ovaj stav Vlade i predsednika crvena linija ispod koje Srbija neće ići u daljim razgovorima, koji su najavljeni za početak februara.

Micika

pre 9 godina

Vucic ima jasan stav prema Kosovu tako da Nikolic ne ume da docara sta zeli reci misle isto, samo sto to Nikolic ne ume da objasni gradjanima...

TT.

pre 9 godina

@Mita

A kako ce tacno privreda da ozivi ako se prizna ta albanska naci-krimi paradrzava? Sve te silne firme samo cekaju to priznanje pa da krenu sa investicijama ili sta? Sta sprecava privredu da se razvije u Bugarskoj ili Makedoniji ili Albaniji koji su priznali tu paradrzavu? Ili zasto privreda skoro ni ne postoji u samoj "rep. kosova"? Da ne cekaju i oni to priznanje Srbije pa da krenu da rade jer sada ne mogu da se skoncentrisu?

Garavko

pre 9 godina

Nikako ne mogu da se složim da Nikolić dramatizuje ili šta već. U potpunosti podržavam njegov stav da se konačno reši pitanje Kosova. Ovaj problem nas spotiče gde god da krenemo i sa novim odlaganjem rešenja ništa nećemo dobiti. Po svemu sudeći u narednoj godini će se nešto više znati tj. trebalo bi da se konačno zna odgovor na ovo pitanje.

Natasa

pre 9 godina

Ne bezi se od odgovornosti, predsednik i premijer vode istu politiku I u svim pregovorima moraju biti ujedinjeni, samo politicki protivnici hoce da unesu pometnju medju narodom I naprave nepostojeci sukob medju predsednikom I premijerom i da optuze vlast za neodgovornost.

spusti se na zemlju

pre 9 godina

@mertur

Ali zato blago vama Albancima koji sve odlicno vidite. Mora da ste zato zadnji u svemu u Evropi, pocev od najmanjih plata, najmanje proizvodnje, najmanjeg izvoza, najvece nezaposlenosti, najvece korupcije i bitno da vas vasi politicari ne zamajavaju supljim pricama kako ste sada "ozbiljna drzava", "nezavisna i suverena", kako je "sve reseno" i tako sakrivaju sve ranije navedeno plus njihova licna bogatstva koja se mere milionima kao kod Tacija ili Haradinaja kao i to da ste sve samo ne drzava. Blago si vam ga tako pametne, svevidece i naravno "poreklom ilire".

MILE - LOZNICANIN

pre 9 godina

Ta politika pociva na Rezuluciji Skupstine iz 2013. godine. Pitanje je samo da li treba ugasiti sve srpske institucije tek kada se formira ZSO, jer nikako drugacije ne bi mogao da se obezbedi opstanak spskog stavnistva na Kosovu. Kad slusam Milovana Drecuna mogu da mu verujem da Vlada i predsednik imaju istu politiku. Predsednik je i sam rekao da se sve konsultuje sa Vladom. Kosovo i jeste problem koji se niposto ne sme gurati pod tepih. Svaka inicijativa za resavanje ovog problema je dobrodosla po mom misljenju.Treba izvrsiti diplomatsku ofanzivu prema zapadu, kao bi se EU stavilo jasno do znaja da je ovaj stav Vlade i predsednika crvena linija ispod koje Srbija nece ici u daljim razgovorima, koji su najavljeni za pocetak februara.

hm!

pre 9 godina

Predsednik je pokazo crtu ljudskosti, odnosno da jos uvek ima savest. Ocigledno je da ga zbog Kosova grize savest i lepo je znati da medju politicarima ima jos takvih.

Filip

pre 9 godina

Nikolić, kao iskusan političar, koji zna šta nam Kosovo znači, se pribojava da bi pritisak EU mogao biti snažan i da se u takvoj situaciji nešto ne desi, nakon čega nema povratka. Naravno da je toga svesna i vlada, zato premijer stalno ističe da nema biranja između Kosova i EU. Znamo šta nam je bitnije, oko Kosova nema kalkulacija. Bar ne sa ovom vladom.

Majčinadušica

pre 9 godina

Predsednik i vlada na čelu sa Vučićem imaju identičnu politiku po pitanju Kosova i o svemu se dogovaraju i razgovaraju i postižu konsezus. Ono što je najbinije da i jedni i drugi žele nastavak razgovora sa Prištinom, kako bi se što pre formirala ZSO i tako sačuvao opstanak Srba na Kosovu.

Runjocaveman

pre 9 godina

Srbi ne znaju politku,kad su Rusi prvi dosli na Kosovo Srbi su trebali odmah vratit vojsku ili ih i ne povlacit,neki bi rekli to nije po sporazumu i UN e nije ni bombardovanje pa bilo,onda okupatore uhvatit na delu,kad su bili Rusi vracat izbegle i prognane i osnivat policiju i vojsku ako ne ovo prvo itd,hahahahahha.

Darko 88

pre 9 godina

@vladan Srbija se nikada neće pomirti sa tom činjenicom i od toga nema ništa. Pa ako je nezavisno, kako ti kažeš, zašto onda traže da ga priznamo? Zašto nemaju stolicu u UN? Zašto ih ne priznaje polovina članica UN?

Viki

pre 9 godina

Nikolić nije dramatizovao pitanje Kosova samo vodi realnu politiku za ovo vreme.Nikolić pokušava da nađe odgovarajuće rešenje za Kosovo i želi da Srbija bude spremna da odgovori na neka pitanja a ne da bude zatečena.

vladan

pre 9 godina

Nema vise ni vremena, a ni prostora za tzv. "kompromise": Kosovo je nezavisna drzava, juzni sused Srbije i to treba i formalizovati kao cinjenicu - sto pre, to bolje.
Ovim stanjem, Srbija gubi mnogo vise nego Kosovo.

Obican covekK

pre 9 godina

Da uopste nije nista dramaticno sto se Kosova tice, to bi izgleda bilo najbolje zaboraviti po vama.O Nikolicu zaista nista dobro ne mislim ali makar je nesto rekao (nisam bot). Da narod Srbije treba na referenfumu da odluci i da narod Srbije napokon mora da se pita za nesto! I za kraj samo da naglasim niko na ovom svetu nema moralno pravo da se odrekne najvece kulturne bastine Srbije! Niko!

AUTOCHTHONOUS

pre 9 godina

"Ta politika počiva na Rezuluciji Skupštine iz 2013. godine. Pitanje je samo da li treba ugasiti sve srpske institucije tek kada se formira ZSO, jer nikako drugačije ne bi mogao da se obezbedi opstanak spskog stavništva na Kosovu", rekao je Drecun u Vestima B92.

Ja stvarno ne nemogu da verujem ocima sta sam citao , do juce je receno da pod ni kojem cenu nece ukiniti srbske Institucie na Kosovo , bogamim ovi su napredovali sta nebi verovao ... nemojte se cudite ako 2015 zvanicno Priznaju Nezavisnos R.Kosova .

Boro9

pre 9 godina

Nama se uvek priviđaju neke teorije zavera, želimo da nam državno rukovodstvo javno otkrije sve planove vezano za KiM, javno pa da i Albanci znaju naše poteze. Čemu sve to? Čemu forsiranje. Stav države se zna nepriznajemo Kosovo ali svakako da nam je u interesu da dođe do nekog rešenja. Srbija je otvorena za kompromisna rešenja, pitanje je da li su Albanci.

Legionar

pre 9 godina

Ako je Kosovo drzava,zasto im treba nase priznanje...mozda zato sto mogu da postanu drzava dok ih Srbija ne prizna.Uostalom,kome se to zuri da resava to pitanje...nama svakako ne.

Natasa

pre 9 godina

Ne bezi se od odgovornosti, predsednik i premijer vode istu politiku I u svim pregovorima moraju biti ujedinjeni, samo politicki protivnici hoce da unesu pometnju medju narodom I naprave nepostojeci sukob medju predsednikom I premijerom i da optuze vlast za neodgovornost.

Stevan

pre 9 godina

Ako ZSO ne dobije izvršna ovlašćenja, sav trud srpske stane oko Briselskog sporazuma će bii uzaludan.
Treba izvršiti diplomatsku ofanzivu prema zapadu, kao bi se EU stavilo da znaja da je ovaj stav Vlade i predsednika crvena linija ispod koje Srbija neće ići u daljim razgovorima, koji su najavljeni za početak februara.

Micika

pre 9 godina

Vucic ima jasan stav prema Kosovu tako da Nikolic ne ume da docara sta zeli reci misle isto, samo sto to Nikolic ne ume da objasni gradjanima...

Aco

pre 9 godina

Kosovo i jeste problem koji se nipošto ne sme gurati pod tepih. Svaka naša inicijativa za rešavanje ovog problema je dobrodošla po mom mišljenju.

Nemanja

pre 9 godina

Da narod Srbije treba na referenfumu da odluci i da narod Srbije napokon mora da se pita za nesto! I za kraj samo da naglasim niko na ovom svetu nema moralno pravo da se odrekne najvece kulturne bastine Srbije! Niko!
(Obican covekK, 30. decembar 2014 21:39)
Auu, pa ti ćeš se baš neprijatno iznenaditi kada narod Srbije odluči :D

hm!

pre 9 godina

Predsednik je pokazo crtu ljudskosti, odnosno da jos uvek ima savest. Ocigledno je da ga zbog Kosova grize savest i lepo je znati da medju politicarima ima jos takvih.

MILE - LOZNICANIN

pre 9 godina

Ta politika pociva na Rezuluciji Skupstine iz 2013. godine. Pitanje je samo da li treba ugasiti sve srpske institucije tek kada se formira ZSO, jer nikako drugacije ne bi mogao da se obezbedi opstanak spskog stavnistva na Kosovu. Kad slusam Milovana Drecuna mogu da mu verujem da Vlada i predsednik imaju istu politiku. Predsednik je i sam rekao da se sve konsultuje sa Vladom. Kosovo i jeste problem koji se niposto ne sme gurati pod tepih. Svaka inicijativa za resavanje ovog problema je dobrodosla po mom misljenju.Treba izvrsiti diplomatsku ofanzivu prema zapadu, kao bi se EU stavilo jasno do znaja da je ovaj stav Vlade i predsednika crvena linija ispod koje Srbija nece ici u daljim razgovorima, koji su najavljeni za pocetak februara.

Filip

pre 9 godina

Nikolić, kao iskusan političar, koji zna šta nam Kosovo znači, se pribojava da bi pritisak EU mogao biti snažan i da se u takvoj situaciji nešto ne desi, nakon čega nema povratka. Naravno da je toga svesna i vlada, zato premijer stalno ističe da nema biranja između Kosova i EU. Znamo šta nam je bitnije, oko Kosova nema kalkulacija. Bar ne sa ovom vladom.

Mita

pre 9 godina

Ocigledno je ekonomija Nikolicu zadnja rupa na svirali,tako da o boljem zivotu Srbi mogu samo da sanjaju.Da se zamajavamo sa Kosovom,a privreda ce proraditi kada nas ovde ne bude vise bilo...

spusti se na zemlju

pre 9 godina

@mertur

Ali zato blago vama Albancima koji sve odlicno vidite. Mora da ste zato zadnji u svemu u Evropi, pocev od najmanjih plata, najmanje proizvodnje, najmanjeg izvoza, najvece nezaposlenosti, najvece korupcije i bitno da vas vasi politicari ne zamajavaju supljim pricama kako ste sada "ozbiljna drzava", "nezavisna i suverena", kako je "sve reseno" i tako sakrivaju sve ranije navedeno plus njihova licna bogatstva koja se mere milionima kao kod Tacija ili Haradinaja kao i to da ste sve samo ne drzava. Blago si vam ga tako pametne, svevidece i naravno "poreklom ilire".

mertur

pre 9 godina

@Vucic ima jasan stav prema Kosovu tako da Nikolic ne ume da docara sta zeli reci misle isto, samo sto to Nikolic ne ume da objasni gradjanima...
(Micika, 30. decembar 2014 22:42)

Ma znaju i Vucic i Nikolic i svi ostali a i svi oni pametni srbi koji se ne bave politikom, da srbi od kosova nemaju vise nista, nego dok je Kosovo da skrene paznju, ovi sto su na vlast (a vlasti se u Srbiji stalno menjaju) bogate se na racun slepih.

Garavko

pre 9 godina

Nikako ne mogu da se složim da Nikolić dramatizuje ili šta već. U potpunosti podržavam njegov stav da se konačno reši pitanje Kosova. Ovaj problem nas spotiče gde god da krenemo i sa novim odlaganjem rešenja ništa nećemo dobiti. Po svemu sudeći u narednoj godini će se nešto više znati tj. trebalo bi da se konačno zna odgovor na ovo pitanje.

Ezopp

pre 9 godina

"Nikolić najavljuje i jednu novinu, a to je - ako se pojavi pitanje priznanja Kosova kao uslov za EU, mora biti referendum."

-- Dodje li do ovoga, to bi bila prava politicka tragikomedija, al vise komedija. Oprostite, mislim, tragedija.

heavy

pre 9 godina

Na kraju ce ista djubrad koji su izgubili i KiM i Krajine i pola BiH nama da uvali vruc krompir putem referenduma umesto oni sami da stave tacku na tu pricu.E sad zamislite sebe na referendumu,da li cete imati snage da glasate da se odricete KiM iako smo svi svesni da nam je to kamen oko vrata.To djubrad i hoce,znaju da nam savest nece dozvoliti da se odreknemo KiM a njima je to idealan alibi za sve njihove neuspehe.Crno nam se pise sa ovima.

Darko 88

pre 9 godina

@vladan Srbija se nikada neće pomirti sa tom činjenicom i od toga nema ništa. Pa ako je nezavisno, kako ti kažeš, zašto onda traže da ga priznamo? Zašto nemaju stolicu u UN? Zašto ih ne priznaje polovina članica UN?

Majčinadušica

pre 9 godina

Predsednik i vlada na čelu sa Vučićem imaju identičnu politiku po pitanju Kosova i o svemu se dogovaraju i razgovaraju i postižu konsezus. Ono što je najbinije da i jedni i drugi žele nastavak razgovora sa Prištinom, kako bi se što pre formirala ZSO i tako sačuvao opstanak Srba na Kosovu.

TT.

pre 9 godina

@Mita

A kako ce tacno privreda da ozivi ako se prizna ta albanska naci-krimi paradrzava? Sve te silne firme samo cekaju to priznanje pa da krenu sa investicijama ili sta? Sta sprecava privredu da se razvije u Bugarskoj ili Makedoniji ili Albaniji koji su priznali tu paradrzavu? Ili zasto privreda skoro ni ne postoji u samoj "rep. kosova"? Da ne cekaju i oni to priznanje Srbije pa da krenu da rade jer sada ne mogu da se skoncentrisu?

bob

pre 9 godina

znaci referndum,svu odgovornost za neuspeh vuciceve politike svaliti na narod koj se tu nista nije pitao,da im damo alibi,eto mi smo pitali narod i on je odlucio.sram da vas bude,kad imate hrabrosti da pljackate ovaj narod onda hajde odlucite vi politicari,sveznajuci vucic sta ceka?

Dembelija

pre 9 godina

Srbi su svi za Kosovo,za Rusiju i za sukob sa EU,ali samo na recima.Kada pogledate istrazivanja 75% njih bi da im deca odu u inostranstvo,i to naravno u EU i u Ameriku.Pa,kakvo je to licemerstvo?Ako mrzimo EU i Ameriku,onda valjda treba da se borimo u Srbiji,da nam deca ovde ostanu.Skoro svi mrze EU,a svi bi tamo otisli.Pa,kakav je to stav?Nikakav,stav naroda koji nestaje.Svi bi jos malo da ujedu pred smrt,a onda pravac Evropa,i briga ih i za Srbiju,i za Rusiju...

Runjocaveman

pre 9 godina

Srbi ne znaju politku,kad su Rusi prvi dosli na Kosovo Srbi su trebali odmah vratit vojsku ili ih i ne povlacit,neki bi rekli to nije po sporazumu i UN e nije ni bombardovanje pa bilo,onda okupatore uhvatit na delu,kad su bili Rusi vracat izbegle i prognane i osnivat policiju i vojsku ako ne ovo prvo itd,hahahahahha.

Kuki

pre 9 godina

Kosovo je izgubljeno u ratu, a ono sto je izgubljeno u ratu, moze se vratiti za pregovarackim stolom, ali tek posle novog rata, pod uslovom da se taj rat dobije. Sto se tice EU, mislim da cemo biti primljeni onda kada to bude odgovaralo njenim glavnim clanicama, bez obzira na sve uslove. I to ne da bi mi ziveli bolje, nego da bi oni sirili svoje trziste i uticaj. To se vidi iz primera drzava u okruzenju kako zive bolje. A da nam je buducnost crna izlozicu jos sa nekoliko cinjenica. Fabrike su nam mrtve, ne proizvodimo vise ni toalet papir, dolaze strani ivestitori koji prave ovde fabrike, ali i iznose pare iz zemlje. Evropa nam daje kredite, a mi taj novac trosimo da popunimo rupe u budzetu, i na kraju sav taj novac od kredita ili ovaj nas sto nam je ostao trosimo u stranim marketima. A ovo sto se ovi prepucavaju, to je sve mlacenje prazne slame.Tesko nama u narednim godinama.

Remington

pre 9 godina

Za Kosovo i njene partnere uopšte nije diskutabilno njena nezavisnost, ona je tu več pola decenije. Za Srbiju je pitanje dali će to nezavisnost priznati ili neće i da time prvenstveno reši agoniju prema sopstvenim građanima. Srbija više nikada neće uticati na život građana Kosova i to vrlo dobro znaju i predsednici države i vlade i njihovi savetnici i svako koji se imalo razume u politici. Što se priznavanja Kosova od strane Srbije, za Albance ima Srbija jednaku poziciju kao i Rusija, Kina, Indija... i sve zemlje koje je još nisu priznale. One osim toga da ne priznaju nemaju ama baš nikakvo drugu mogučnost da utiču na bilo koji način na razvoj događaja.

samo iluzije

pre 9 godina

Ma Kosovo više nije srpsko, to je jasno. Nije jasno zašto se Srbima na KiM ne kaže otvoreno da je učinjeno sve što se učiniti moglo na diplomatskom planu, ali da je realnost drugačija od one koju smo svi želeli i da zbog te realnosti Srbija, nažalost, ne može da ispašta, da mora da krene napred, da mora da živi. Naša deca su SRCE SRBIJE, ona imaju pravo na srećno detinjstvo i na pristojnu zemlju iz koje neće sutra bežati preko okeana. Priznali mi ili ne priznali KiM,uspostavljena granica se neće izbrisati, nećemo vratiti KiM u Srbiju.

miki

pre 9 godina

Jedno je sigurno. Glasaci u Srbiji su glasajuci SNS, Velju, Cecu, Terzica, Tomu, Palmu i ostali polusvet svezali ovu zalosnu zemlju na dno za narednih 50 godina. Mala je vajda od toga sto urlicu da je "za sve kriva pethodna vlast".

Mita

pre 9 godina

@TT
Ja samo kazem da je nama Kosovo izgovor za nerad i lopovluk.Kosovo sluzi za zaludjivanje narodnih masa.Kosovo smo davno izgubili,pa ajde onda da uradimo nesto da opstane Srbija.Svi su za Kosovo,a istovremeno bi svi otisli u EU.Kakvo je to licemerstvo?A,priznanje niko i ne trazi,nego Nikolic nema o cemu da prica,pa zaludjuje narod.Lako je njemu da se zeza sa te pozicije,a da li lako onima sto imaju platu 15000?

žoao mi je

pre 9 godina

Drecun jako dobro živi od Kosova i to kroz razne režime. Jednom rečju-plivač! Šta bi on radio i od čega živeo da nema tog Kosova?

Viki

pre 9 godina

Nikolić nije dramatizovao pitanje Kosova samo vodi realnu politiku za ovo vreme.Nikolić pokušava da nađe odgovarajuće rešenje za Kosovo i želi da Srbija bude spremna da odgovori na neka pitanja a ne da bude zatečena.