Sreda, 05.11.2014.

23:57

Vals:Srbija ključna oko krize u UKR

Premijer Francuske Manuel Vals izjavio je da će Srbija "igrati suštinsku ulogu" u rešavanju krize u Ukrajini kada bude preuzela predsedavanje OEBS 2015.

Izvor: Beta

Vals:Srbija kljuèna oko krize u UKR IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Kaja

pre 9 godina

Francuska izuzetno dobro razume da Srbija ne samo da mora da se približava EU, već da treba da zadrži maksimalno dobre odnose sa Rusijom, koliko zbog Srbije same, toliko i zbog posredovanja između EU i Rusije, ekonomiji i politici!

Čedo

pre 9 godina

Francuski premijer dolazi sa povelikom privrednom delegacijom to znači da sledi još jedan korak na putu jačanja privrednih odnosa dve zemlje i stvaranje uslova za ozdravljenje srpske ekonomije,većim privrednom aktivnošću i izvozom robe i usluga!

Šura

pre 9 godina

Francuska je uz Nemačku vodeća ekonomija EU, i svakako zemlja koja ne samo dolaskom svojih investitora u Srbiju, već i savetodavnom pomoći na putu EU integracija može mnogo da nam pomogne da se brzo razvijamo i grabimo na putu ka EU!

Igor

pre 9 godina

ALO BRE BOTOVI!!! Nemojte da postavljate opste komentare bez razumevanja situacije. Ja razumem da vam je obecano da cete da se zaposlite, ali polako rodjeni!

A sto se predsedavanja OEBS-om tice, ajde u 100 evra da se kladimo da ce Srbija da prokocka ovu sansu da BILO STA uradi, vec ce, zbog straha od ruske odmazde, da tiho saceka da joj istekne mandat i da samo prepusti vatru drugome, pa neka se neko drugi manta sa tim problemom.

Milica Le

pre 9 godina

Dosadasnjim radom sadasnje vlade smo dosli do toga da nam ljudi sirom sveta veruju,zahvaljujuci Vucicevom stavu,odgovornosti i posvecenosti.Srbija je neka veza između Istoka i zapada. Mi smo balanseri trebaju nam i jedni i drugi i istok i zapad.

iluzorno..

pre 9 godina

Postoje resenja ali sa bumerang efektom!Drugim recima,dok se mnogi deklarativno zalazu za globalisticki pristup u stvaranju providnih granica ili granica koje ne bi bile prepreke..vec bi same po sebi,trebalo da predstavljaju zajednistvo..na razmeni umne,ekonomske,umetnicke i svake druge posebnosti a koja bi vodila svet ka prosperitetu..U stvari nam se desava suprotno!Pa sve vise dolazi do iskljucivo nacionalnog okupljanja a kroz izrazavanje te nacionalne,verske..razlicitosti na posve ekstreman ili totalitarni nacin!Lici na produkt nekog manjeg kadra u vecem svetskom horor filmu!Koji za temu ima..savremenu kolonijalizaciju sveta ili cist hegemonizam!U tom filmu je malo glavnih glumaca,obicno su puni statista..Njihova uloga se i onako ne pamti!Mislili smo da je odavno civilizacijski proterana ta..mozemo slobodno reci,zelja za samo jednim vladarom na svetu!Pa se to cesto moze pripisati snu o ponovnom vracanju kolonijalizmu..ili porobljavanju drugih,a sebi..u korist!A to je onda opasna igra,koja moze da ima samo tuzan kraj!Ima ona izreka..ko se vatrom igra,od nje i strada!Treba spustiti loptu i svet ponovo vratiti u mirne vode..Mocni,nikad ne bi smeli da usmeravaju svoju moc ka neduznom civilnom stanovnistvu!Deca,zene,starci,bolesni..Tako samo dokazuju svoju nemoc i kukavicluk!Pristup pojedinih,mocnika,u svetu ka..iskrenom zajednistvu,je ravno skakanju u bazen bez vode i to naglavacke!A jedino se zajednistvom moze doci do boljitka!Sve je drugo iluzorno i protkano licemerjem!

PETRA4

pre 9 godina

U ovim trenucima kada je država suočena sa velikim problemima , dovođenja u red ekonomske stabilnosti , sprovođenja reformi i mera konsolidacije, veoma je značajno pozitivno mišljenje zapadnih zemalja i sama spoznaja o računanju na njenu ozitivnu ulogu u rešavanju ne tako malih pitanja.

Milanko Vitomir

pre 9 godina

Srbija ima svoj stav po pitanju krize u Ukrajini i nema nameru da ga menja. Poštuje se teritorijalni integritet , ali nismo saglasni sa sankcijama koje je EU uvela Rusiji.

Miljana B.

pre 9 godina

@zahooo:Hteli mi da priznamo ili ne , ali Srbija je nekavrsta spone između Istoka i zapada. Zapad želi da umanji uticaj Rusije na Balkanu , a smatraju da to najlakše mogu preko Srbije, a Rusija pojačava svoj uticaj na Balkanu upravo preko Srbije.

milan

pre 9 godina

Očigledno da gosp. Vals kao i EU više očekuje nego što je Srbija u stanju da pruži. Tu neće biti mogućnosti za poluistine i dogovara za reklamne svrhe i zato će taj zadatak i ako pro forma biti veoma težak za ispunjenje i jedan veliki ispit za pravac Srbije u budućnosti.

msc.Milos

pre 9 godina

Mi smo faktor mira i stabilnosti na Balkanu...
(kako nas pali, 06. novembar 2014 03:10)

hehe zavarao si botove pa ti dele plusice :) inace nije mi jasno ovi sto trucaju o nasim super mocima za krize, pa dal' verujete u to sto pisete botine jedne?

Počeli su progresivno prohtevi da rastu

pre 9 godina

Auuu, poraslo se! Srbija je sredila svoje dvorište, uredila odnose u kvartu, sad se baca na svetsku scenu.
More... imam da izjavim samo jedno: "Na ovome svetu, mogu da kažem, što se dešava, to nije istina!"
Ps. Ma nije valjda da to On pikira na Nobelovu nagradu za mir?

Titus

pre 9 godina

@Nemac

Nema u Srbiji nijedne strane banke pa ni francuske. To su sve maltene fransize. Samo zvlace profit, bez ikakve odgovornosti. Odgovornost za uloge recimo u francuskoj banci nema francuska NB, vec nasa NBS. Ali zato celokupni profit bez placanja poreza odlazi u inostranstvo. Jer smo mi budale, poslednjih 14 godina. Mogao bi gospodin Vucic da razgovara sa Ministrom i o tim nekorektnim odnosima i da Francuska vise uplacuje u budzet Srbije, kada vec ostvaruje toliki profit.

britanac

pre 9 godina

Srbija je mala zemlja po stanovnistvu,nebitna u svakom pogledu dali ekonomskom, vojnom ili politickom i to je jedina istina i najbolje bi Srbiji bilo da vidi ako moze poboljsati zivot gradjana i da se izvuce iz zivog blata u kojoj je upala.

Stefan

pre 9 godina

Ni malo laki ni zahvalna uloga, sad, kad je kriza oko Rusije i Ukrajine najveća. Ali, šta možemo, Srbija mora biti dosledna svojoj politici i verujem da će uspešno predsedavati. Mudrost je naša jača strana.

Bony M

pre 9 godina

Ma naravno! Cista navlakusa i jos jedan razlog da nas ucenjuju do besvesti,na kraju cemo opet mi biti krivi ako se nesto desi u Ukrajini,ovo je drugim recima poziv da se i Srbija ukljuci u hajku protiv Rusije!

Vipera

pre 9 godina

Srbiji ce,dakle,pripasti nemoguca misija? Kao i ono sto postuje teritorijalni integritet Ukrajine sa
Krimom, a zmuri pred ruskom okupacijom tog istog Krima.

Gogo

pre 9 godina

nemoj tako Mr. Valse...ako Vucic cuje da je Srbija glavna oko krize u Ukrajini, nas Premijer ce totalno otkaciti...ionako ne mozemo vise da zivimo normalno, slusajuci svakodnevno i svakominutno njegove hvalospeve, mudre reci, samozrtvovanje, raskrinkavanje zavera i ostale trice i kucine.
Nemoj Mr. Valse , majke ti....

NEMAM - KARTU - NI - DO - PRISTINE

pre 9 godina

Aleksandar Vucic je izrazio uverenje da ce ekonomsko partnerstvo Srbije i Francuske rasti brzo u predstojecim godinama. Takodje i sam Francuski premijer pred dolazak u Srbiju je porucio i dao veoma pozitivne komentare da cemo kao zemlja kandidat za EU, da cemo biti nosilac vrednosti koje delimo, a njene istorijske veze s Rusijom, koja ostaje nezaobilazni partner, sigurno ce doprineti da njeno delovanje bude efikasnije. Naravno da nam je svaka podrska na putu ulaska u EU dobro dosla pogotovu ako ona dolazi od tako znacajne drzave kao sto je Francuska.

Brut

pre 9 godina

A kako ćemo da objasnimo naše četnike ( jagnjeće brigade ) u Ukrajini sto se bore za proruske separatiste?
I mi ćemo kao da posredujemo...

Nemac

pre 9 godina

Najzanimljivi su ugovori o javno-privatnom partnerstvu, da vidimo više detalja (koje oblasti, ko profitira). Na EU ne treba više gubiti vreme, narednih 5 godina najmanje nema prijema novih članica, jasno je poručeno iz Brisela. Žao mi je zbog stava Francuske oko Kosmeta, bez njegove promene ne možemo govoriti o prijateljstvu sa Srbima. Ukrajina nije problem Srbije, tu bi trebalo da budemo potpuno neutralni. Sumarno, zanimaju me samo ti poslovni ugovori. Mogli bi i da nešto čujemo o francuskim bankama u Srbiji, kako posluju i slično, to je ono što zanima građane.

Ne(zahvalnost) Francuskoj

pre 9 godina

Nagledali smo se francuske principijalnosti i "prijateljstva" prema Srbiji. Ne znam odakle da pocnem: da li od sankcija, bombardovanja, medijskog linca, ili ostalog. Mante se Francuzi procitali smo vas.

srboljub

pre 9 godina

Kakve su ovo bajke ! Velesile ne mogu da reše problem, Un ne može, a Srbija će da reši. Ljudi, nismo toliko maloumni da verujemo u te gluposti.

X3M

pre 9 godina

Dolazak Valsa u Srbiju i njegova podrška radu premijera Vučića, svakako predstavlja vetar u leđa, da se još odlučnije radi na svim poljima, kako bi se u što sorijoj budućnosti otvorila nova poglavlja pristupanju EU. Kao jednu od najrazvijenijih zemalja Evropske unije, Francusku svakako treba imati za prijatelja, kako kao podršku na putu ka EU, tako i kao zemlju potencijalnih investitora u Srbiju.

SrdjaN

pre 9 godina

Sastanak dve premijera svakako će doprineti učvršćivanju veza između Srbije i Francuske, a potpisivanjem niza sporazuma otvoriće se i nove mogućnosti za ostvarivanje saradnje u narednom periodu.

ReljaR

pre 9 godina

Srbija kojoj je strateški cilj EU i koju za Rusiju vezuje dugogodišnje priajteljstvo, sama po sebi se nameće kao posrednik u rešavanju problema u Ukrajini, a čemu će dodatno doprineti i predsedovanje OEBS-om.

Mile

pre 9 godina

"Kao zemlja kandidat za EU, ona će biti nosilac vrednosti koje delimo..."
Genijalna izjava! Znaci da u startu kazemo da je Ukrajina izgubila deo svoje teritorije ili da ih malo zavlacimo pa da kazemo da je to nepovratna stvar? Mislim ako se budemo vodili njihovim vrednostima i politikom onda treba da ih citiramo kada su davali izjave za KiM.

Fratelo

pre 9 godina

Osnovna politika naše zemlje je razvijanje odnosa i saradnje sa svima, a to je zaista za svaku pohvalu. Nema sumnje da ćemo nastaviti da razvijamo prijateljske odnose sa Rusijom, ali i sa članicama EU.

Mariana

pre 9 godina

Srbija bi mogla da ima vaznu ulogu u razgovorima oko krize u Ukrajini kada bude preuzela ulogu presedavajuceg OEBS - s obzirom da ima dobre odnose i sa EU i sa Rusijom.

Ерик,Пенсилванија

pre 9 godina

buahahahahahaha,kako nas lože samo..Mi da smo ključni u bilo kom rešavanju problema,Kosovski problem bi bio rešen,Koridor 10 bi bio rešen..Ovako,od nas ne zavise ni izbori za predsednika a kamoli na nekoj spoljnoj politici.

Fratelo

pre 9 godina

Osnovna politika naše zemlje je razvijanje odnosa i saradnje sa svima, a to je zaista za svaku pohvalu. Nema sumnje da ćemo nastaviti da razvijamo prijateljske odnose sa Rusijom, ali i sa članicama EU.

Milanko Vitomir

pre 9 godina

Srbija ima svoj stav po pitanju krize u Ukrajini i nema nameru da ga menja. Poštuje se teritorijalni integritet , ali nismo saglasni sa sankcijama koje je EU uvela Rusiji.

Stefan

pre 9 godina

Ni malo laki ni zahvalna uloga, sad, kad je kriza oko Rusije i Ukrajine najveća. Ali, šta možemo, Srbija mora biti dosledna svojoj politici i verujem da će uspešno predsedavati. Mudrost je naša jača strana.

Mariana

pre 9 godina

Srbija bi mogla da ima vaznu ulogu u razgovorima oko krize u Ukrajini kada bude preuzela ulogu presedavajuceg OEBS - s obzirom da ima dobre odnose i sa EU i sa Rusijom.

Miljana B.

pre 9 godina

@zahooo:Hteli mi da priznamo ili ne , ali Srbija je nekavrsta spone između Istoka i zapada. Zapad želi da umanji uticaj Rusije na Balkanu , a smatraju da to najlakše mogu preko Srbije, a Rusija pojačava svoj uticaj na Balkanu upravo preko Srbije.

Titus

pre 9 godina

@Nemac

Nema u Srbiji nijedne strane banke pa ni francuske. To su sve maltene fransize. Samo zvlace profit, bez ikakve odgovornosti. Odgovornost za uloge recimo u francuskoj banci nema francuska NB, vec nasa NBS. Ali zato celokupni profit bez placanja poreza odlazi u inostranstvo. Jer smo mi budale, poslednjih 14 godina. Mogao bi gospodin Vucic da razgovara sa Ministrom i o tim nekorektnim odnosima i da Francuska vise uplacuje u budzet Srbije, kada vec ostvaruje toliki profit.

milan

pre 9 godina

Očigledno da gosp. Vals kao i EU više očekuje nego što je Srbija u stanju da pruži. Tu neće biti mogućnosti za poluistine i dogovara za reklamne svrhe i zato će taj zadatak i ako pro forma biti veoma težak za ispunjenje i jedan veliki ispit za pravac Srbije u budućnosti.

NEMAM - KARTU - NI - DO - PRISTINE

pre 9 godina

Aleksandar Vucic je izrazio uverenje da ce ekonomsko partnerstvo Srbije i Francuske rasti brzo u predstojecim godinama. Takodje i sam Francuski premijer pred dolazak u Srbiju je porucio i dao veoma pozitivne komentare da cemo kao zemlja kandidat za EU, da cemo biti nosilac vrednosti koje delimo, a njene istorijske veze s Rusijom, koja ostaje nezaobilazni partner, sigurno ce doprineti da njeno delovanje bude efikasnije. Naravno da nam je svaka podrska na putu ulaska u EU dobro dosla pogotovu ako ona dolazi od tako znacajne drzave kao sto je Francuska.

Milica Le

pre 9 godina

Dosadasnjim radom sadasnje vlade smo dosli do toga da nam ljudi sirom sveta veruju,zahvaljujuci Vucicevom stavu,odgovornosti i posvecenosti.Srbija je neka veza između Istoka i zapada. Mi smo balanseri trebaju nam i jedni i drugi i istok i zapad.

ReljaR

pre 9 godina

Srbija kojoj je strateški cilj EU i koju za Rusiju vezuje dugogodišnje priajteljstvo, sama po sebi se nameće kao posrednik u rešavanju problema u Ukrajini, a čemu će dodatno doprineti i predsedovanje OEBS-om.

SrdjaN

pre 9 godina

Sastanak dve premijera svakako će doprineti učvršćivanju veza između Srbije i Francuske, a potpisivanjem niza sporazuma otvoriće se i nove mogućnosti za ostvarivanje saradnje u narednom periodu.

X3M

pre 9 godina

Dolazak Valsa u Srbiju i njegova podrška radu premijera Vučića, svakako predstavlja vetar u leđa, da se još odlučnije radi na svim poljima, kako bi se u što sorijoj budućnosti otvorila nova poglavlja pristupanju EU. Kao jednu od najrazvijenijih zemalja Evropske unije, Francusku svakako treba imati za prijatelja, kako kao podršku na putu ka EU, tako i kao zemlju potencijalnih investitora u Srbiju.

PETRA4

pre 9 godina

U ovim trenucima kada je država suočena sa velikim problemima , dovođenja u red ekonomske stabilnosti , sprovođenja reformi i mera konsolidacije, veoma je značajno pozitivno mišljenje zapadnih zemalja i sama spoznaja o računanju na njenu ozitivnu ulogu u rešavanju ne tako malih pitanja.

Ерик,Пенсилванија

pre 9 godina

buahahahahahaha,kako nas lože samo..Mi da smo ključni u bilo kom rešavanju problema,Kosovski problem bi bio rešen,Koridor 10 bi bio rešen..Ovako,od nas ne zavise ni izbori za predsednika a kamoli na nekoj spoljnoj politici.

Mile

pre 9 godina

"Kao zemlja kandidat za EU, ona će biti nosilac vrednosti koje delimo..."
Genijalna izjava! Znaci da u startu kazemo da je Ukrajina izgubila deo svoje teritorije ili da ih malo zavlacimo pa da kazemo da je to nepovratna stvar? Mislim ako se budemo vodili njihovim vrednostima i politikom onda treba da ih citiramo kada su davali izjave za KiM.

Gogo

pre 9 godina

nemoj tako Mr. Valse...ako Vucic cuje da je Srbija glavna oko krize u Ukrajini, nas Premijer ce totalno otkaciti...ionako ne mozemo vise da zivimo normalno, slusajuci svakodnevno i svakominutno njegove hvalospeve, mudre reci, samozrtvovanje, raskrinkavanje zavera i ostale trice i kucine.
Nemoj Mr. Valse , majke ti....

srboljub

pre 9 godina

Kakve su ovo bajke ! Velesile ne mogu da reše problem, Un ne može, a Srbija će da reši. Ljudi, nismo toliko maloumni da verujemo u te gluposti.

Ne(zahvalnost) Francuskoj

pre 9 godina

Nagledali smo se francuske principijalnosti i "prijateljstva" prema Srbiji. Ne znam odakle da pocnem: da li od sankcija, bombardovanja, medijskog linca, ili ostalog. Mante se Francuzi procitali smo vas.

Brut

pre 9 godina

A kako ćemo da objasnimo naše četnike ( jagnjeće brigade ) u Ukrajini sto se bore za proruske separatiste?
I mi ćemo kao da posredujemo...

Vipera

pre 9 godina

Srbiji ce,dakle,pripasti nemoguca misija? Kao i ono sto postuje teritorijalni integritet Ukrajine sa
Krimom, a zmuri pred ruskom okupacijom tog istog Krima.

britanac

pre 9 godina

Srbija je mala zemlja po stanovnistvu,nebitna u svakom pogledu dali ekonomskom, vojnom ili politickom i to je jedina istina i najbolje bi Srbiji bilo da vidi ako moze poboljsati zivot gradjana i da se izvuce iz zivog blata u kojoj je upala.

Nemac

pre 9 godina

Najzanimljivi su ugovori o javno-privatnom partnerstvu, da vidimo više detalja (koje oblasti, ko profitira). Na EU ne treba više gubiti vreme, narednih 5 godina najmanje nema prijema novih članica, jasno je poručeno iz Brisela. Žao mi je zbog stava Francuske oko Kosmeta, bez njegove promene ne možemo govoriti o prijateljstvu sa Srbima. Ukrajina nije problem Srbije, tu bi trebalo da budemo potpuno neutralni. Sumarno, zanimaju me samo ti poslovni ugovori. Mogli bi i da nešto čujemo o francuskim bankama u Srbiji, kako posluju i slično, to je ono što zanima građane.

msc.Milos

pre 9 godina

Mi smo faktor mira i stabilnosti na Balkanu...
(kako nas pali, 06. novembar 2014 03:10)

hehe zavarao si botove pa ti dele plusice :) inace nije mi jasno ovi sto trucaju o nasim super mocima za krize, pa dal' verujete u to sto pisete botine jedne?

Počeli su progresivno prohtevi da rastu

pre 9 godina

Auuu, poraslo se! Srbija je sredila svoje dvorište, uredila odnose u kvartu, sad se baca na svetsku scenu.
More... imam da izjavim samo jedno: "Na ovome svetu, mogu da kažem, što se dešava, to nije istina!"
Ps. Ma nije valjda da to On pikira na Nobelovu nagradu za mir?

Bony M

pre 9 godina

Ma naravno! Cista navlakusa i jos jedan razlog da nas ucenjuju do besvesti,na kraju cemo opet mi biti krivi ako se nesto desi u Ukrajini,ovo je drugim recima poziv da se i Srbija ukljuci u hajku protiv Rusije!

Igor

pre 9 godina

ALO BRE BOTOVI!!! Nemojte da postavljate opste komentare bez razumevanja situacije. Ja razumem da vam je obecano da cete da se zaposlite, ali polako rodjeni!

A sto se predsedavanja OEBS-om tice, ajde u 100 evra da se kladimo da ce Srbija da prokocka ovu sansu da BILO STA uradi, vec ce, zbog straha od ruske odmazde, da tiho saceka da joj istekne mandat i da samo prepusti vatru drugome, pa neka se neko drugi manta sa tim problemom.

iluzorno..

pre 9 godina

Postoje resenja ali sa bumerang efektom!Drugim recima,dok se mnogi deklarativno zalazu za globalisticki pristup u stvaranju providnih granica ili granica koje ne bi bile prepreke..vec bi same po sebi,trebalo da predstavljaju zajednistvo..na razmeni umne,ekonomske,umetnicke i svake druge posebnosti a koja bi vodila svet ka prosperitetu..U stvari nam se desava suprotno!Pa sve vise dolazi do iskljucivo nacionalnog okupljanja a kroz izrazavanje te nacionalne,verske..razlicitosti na posve ekstreman ili totalitarni nacin!Lici na produkt nekog manjeg kadra u vecem svetskom horor filmu!Koji za temu ima..savremenu kolonijalizaciju sveta ili cist hegemonizam!U tom filmu je malo glavnih glumaca,obicno su puni statista..Njihova uloga se i onako ne pamti!Mislili smo da je odavno civilizacijski proterana ta..mozemo slobodno reci,zelja za samo jednim vladarom na svetu!Pa se to cesto moze pripisati snu o ponovnom vracanju kolonijalizmu..ili porobljavanju drugih,a sebi..u korist!A to je onda opasna igra,koja moze da ima samo tuzan kraj!Ima ona izreka..ko se vatrom igra,od nje i strada!Treba spustiti loptu i svet ponovo vratiti u mirne vode..Mocni,nikad ne bi smeli da usmeravaju svoju moc ka neduznom civilnom stanovnistvu!Deca,zene,starci,bolesni..Tako samo dokazuju svoju nemoc i kukavicluk!Pristup pojedinih,mocnika,u svetu ka..iskrenom zajednistvu,je ravno skakanju u bazen bez vode i to naglavacke!A jedino se zajednistvom moze doci do boljitka!Sve je drugo iluzorno i protkano licemerjem!

Šura

pre 9 godina

Francuska je uz Nemačku vodeća ekonomija EU, i svakako zemlja koja ne samo dolaskom svojih investitora u Srbiju, već i savetodavnom pomoći na putu EU integracija može mnogo da nam pomogne da se brzo razvijamo i grabimo na putu ka EU!

Kaja

pre 9 godina

Francuska izuzetno dobro razume da Srbija ne samo da mora da se približava EU, već da treba da zadrži maksimalno dobre odnose sa Rusijom, koliko zbog Srbije same, toliko i zbog posredovanja između EU i Rusije, ekonomiji i politici!

Čedo

pre 9 godina

Francuski premijer dolazi sa povelikom privrednom delegacijom to znači da sledi još jedan korak na putu jačanja privrednih odnosa dve zemlje i stvaranje uslova za ozdravljenje srpske ekonomije,većim privrednom aktivnošću i izvozom robe i usluga!

Bony M

pre 9 godina

Ma naravno! Cista navlakusa i jos jedan razlog da nas ucenjuju do besvesti,na kraju cemo opet mi biti krivi ako se nesto desi u Ukrajini,ovo je drugim recima poziv da se i Srbija ukljuci u hajku protiv Rusije!

Počeli su progresivno prohtevi da rastu

pre 9 godina

Auuu, poraslo se! Srbija je sredila svoje dvorište, uredila odnose u kvartu, sad se baca na svetsku scenu.
More... imam da izjavim samo jedno: "Na ovome svetu, mogu da kažem, što se dešava, to nije istina!"
Ps. Ma nije valjda da to On pikira na Nobelovu nagradu za mir?

Brut

pre 9 godina

A kako ćemo da objasnimo naše četnike ( jagnjeće brigade ) u Ukrajini sto se bore za proruske separatiste?
I mi ćemo kao da posredujemo...

britanac

pre 9 godina

Srbija je mala zemlja po stanovnistvu,nebitna u svakom pogledu dali ekonomskom, vojnom ili politickom i to je jedina istina i najbolje bi Srbiji bilo da vidi ako moze poboljsati zivot gradjana i da se izvuce iz zivog blata u kojoj je upala.

Ерик,Пенсилванија

pre 9 godina

buahahahahahaha,kako nas lože samo..Mi da smo ključni u bilo kom rešavanju problema,Kosovski problem bi bio rešen,Koridor 10 bi bio rešen..Ovako,od nas ne zavise ni izbori za predsednika a kamoli na nekoj spoljnoj politici.

Mile

pre 9 godina

"Kao zemlja kandidat za EU, ona će biti nosilac vrednosti koje delimo..."
Genijalna izjava! Znaci da u startu kazemo da je Ukrajina izgubila deo svoje teritorije ili da ih malo zavlacimo pa da kazemo da je to nepovratna stvar? Mislim ako se budemo vodili njihovim vrednostima i politikom onda treba da ih citiramo kada su davali izjave za KiM.

Igor

pre 9 godina

ALO BRE BOTOVI!!! Nemojte da postavljate opste komentare bez razumevanja situacije. Ja razumem da vam je obecano da cete da se zaposlite, ali polako rodjeni!

A sto se predsedavanja OEBS-om tice, ajde u 100 evra da se kladimo da ce Srbija da prokocka ovu sansu da BILO STA uradi, vec ce, zbog straha od ruske odmazde, da tiho saceka da joj istekne mandat i da samo prepusti vatru drugome, pa neka se neko drugi manta sa tim problemom.

Gogo

pre 9 godina

nemoj tako Mr. Valse...ako Vucic cuje da je Srbija glavna oko krize u Ukrajini, nas Premijer ce totalno otkaciti...ionako ne mozemo vise da zivimo normalno, slusajuci svakodnevno i svakominutno njegove hvalospeve, mudre reci, samozrtvovanje, raskrinkavanje zavera i ostale trice i kucine.
Nemoj Mr. Valse , majke ti....

msc.Milos

pre 9 godina

Mi smo faktor mira i stabilnosti na Balkanu...
(kako nas pali, 06. novembar 2014 03:10)

hehe zavarao si botove pa ti dele plusice :) inace nije mi jasno ovi sto trucaju o nasim super mocima za krize, pa dal' verujete u to sto pisete botine jedne?

srboljub

pre 9 godina

Kakve su ovo bajke ! Velesile ne mogu da reše problem, Un ne može, a Srbija će da reši. Ljudi, nismo toliko maloumni da verujemo u te gluposti.

Vipera

pre 9 godina

Srbiji ce,dakle,pripasti nemoguca misija? Kao i ono sto postuje teritorijalni integritet Ukrajine sa
Krimom, a zmuri pred ruskom okupacijom tog istog Krima.

Ne(zahvalnost) Francuskoj

pre 9 godina

Nagledali smo se francuske principijalnosti i "prijateljstva" prema Srbiji. Ne znam odakle da pocnem: da li od sankcija, bombardovanja, medijskog linca, ili ostalog. Mante se Francuzi procitali smo vas.

Nemac

pre 9 godina

Najzanimljivi su ugovori o javno-privatnom partnerstvu, da vidimo više detalja (koje oblasti, ko profitira). Na EU ne treba više gubiti vreme, narednih 5 godina najmanje nema prijema novih članica, jasno je poručeno iz Brisela. Žao mi je zbog stava Francuske oko Kosmeta, bez njegove promene ne možemo govoriti o prijateljstvu sa Srbima. Ukrajina nije problem Srbije, tu bi trebalo da budemo potpuno neutralni. Sumarno, zanimaju me samo ti poslovni ugovori. Mogli bi i da nešto čujemo o francuskim bankama u Srbiji, kako posluju i slično, to je ono što zanima građane.

Fratelo

pre 9 godina

Osnovna politika naše zemlje je razvijanje odnosa i saradnje sa svima, a to je zaista za svaku pohvalu. Nema sumnje da ćemo nastaviti da razvijamo prijateljske odnose sa Rusijom, ali i sa članicama EU.

iluzorno..

pre 9 godina

Postoje resenja ali sa bumerang efektom!Drugim recima,dok se mnogi deklarativno zalazu za globalisticki pristup u stvaranju providnih granica ili granica koje ne bi bile prepreke..vec bi same po sebi,trebalo da predstavljaju zajednistvo..na razmeni umne,ekonomske,umetnicke i svake druge posebnosti a koja bi vodila svet ka prosperitetu..U stvari nam se desava suprotno!Pa sve vise dolazi do iskljucivo nacionalnog okupljanja a kroz izrazavanje te nacionalne,verske..razlicitosti na posve ekstreman ili totalitarni nacin!Lici na produkt nekog manjeg kadra u vecem svetskom horor filmu!Koji za temu ima..savremenu kolonijalizaciju sveta ili cist hegemonizam!U tom filmu je malo glavnih glumaca,obicno su puni statista..Njihova uloga se i onako ne pamti!Mislili smo da je odavno civilizacijski proterana ta..mozemo slobodno reci,zelja za samo jednim vladarom na svetu!Pa se to cesto moze pripisati snu o ponovnom vracanju kolonijalizmu..ili porobljavanju drugih,a sebi..u korist!A to je onda opasna igra,koja moze da ima samo tuzan kraj!Ima ona izreka..ko se vatrom igra,od nje i strada!Treba spustiti loptu i svet ponovo vratiti u mirne vode..Mocni,nikad ne bi smeli da usmeravaju svoju moc ka neduznom civilnom stanovnistvu!Deca,zene,starci,bolesni..Tako samo dokazuju svoju nemoc i kukavicluk!Pristup pojedinih,mocnika,u svetu ka..iskrenom zajednistvu,je ravno skakanju u bazen bez vode i to naglavacke!A jedino se zajednistvom moze doci do boljitka!Sve je drugo iluzorno i protkano licemerjem!

Mariana

pre 9 godina

Srbija bi mogla da ima vaznu ulogu u razgovorima oko krize u Ukrajini kada bude preuzela ulogu presedavajuceg OEBS - s obzirom da ima dobre odnose i sa EU i sa Rusijom.

NEMAM - KARTU - NI - DO - PRISTINE

pre 9 godina

Aleksandar Vucic je izrazio uverenje da ce ekonomsko partnerstvo Srbije i Francuske rasti brzo u predstojecim godinama. Takodje i sam Francuski premijer pred dolazak u Srbiju je porucio i dao veoma pozitivne komentare da cemo kao zemlja kandidat za EU, da cemo biti nosilac vrednosti koje delimo, a njene istorijske veze s Rusijom, koja ostaje nezaobilazni partner, sigurno ce doprineti da njeno delovanje bude efikasnije. Naravno da nam je svaka podrska na putu ulaska u EU dobro dosla pogotovu ako ona dolazi od tako znacajne drzave kao sto je Francuska.

X3M

pre 9 godina

Dolazak Valsa u Srbiju i njegova podrška radu premijera Vučića, svakako predstavlja vetar u leđa, da se još odlučnije radi na svim poljima, kako bi se u što sorijoj budućnosti otvorila nova poglavlja pristupanju EU. Kao jednu od najrazvijenijih zemalja Evropske unije, Francusku svakako treba imati za prijatelja, kako kao podršku na putu ka EU, tako i kao zemlju potencijalnih investitora u Srbiju.

SrdjaN

pre 9 godina

Sastanak dve premijera svakako će doprineti učvršćivanju veza između Srbije i Francuske, a potpisivanjem niza sporazuma otvoriće se i nove mogućnosti za ostvarivanje saradnje u narednom periodu.

Stefan

pre 9 godina

Ni malo laki ni zahvalna uloga, sad, kad je kriza oko Rusije i Ukrajine najveća. Ali, šta možemo, Srbija mora biti dosledna svojoj politici i verujem da će uspešno predsedavati. Mudrost je naša jača strana.

ReljaR

pre 9 godina

Srbija kojoj je strateški cilj EU i koju za Rusiju vezuje dugogodišnje priajteljstvo, sama po sebi se nameće kao posrednik u rešavanju problema u Ukrajini, a čemu će dodatno doprineti i predsedovanje OEBS-om.

Milanko Vitomir

pre 9 godina

Srbija ima svoj stav po pitanju krize u Ukrajini i nema nameru da ga menja. Poštuje se teritorijalni integritet , ali nismo saglasni sa sankcijama koje je EU uvela Rusiji.

Miljana B.

pre 9 godina

@zahooo:Hteli mi da priznamo ili ne , ali Srbija je nekavrsta spone između Istoka i zapada. Zapad želi da umanji uticaj Rusije na Balkanu , a smatraju da to najlakše mogu preko Srbije, a Rusija pojačava svoj uticaj na Balkanu upravo preko Srbije.

milan

pre 9 godina

Očigledno da gosp. Vals kao i EU više očekuje nego što je Srbija u stanju da pruži. Tu neće biti mogućnosti za poluistine i dogovara za reklamne svrhe i zato će taj zadatak i ako pro forma biti veoma težak za ispunjenje i jedan veliki ispit za pravac Srbije u budućnosti.

Milica Le

pre 9 godina

Dosadasnjim radom sadasnje vlade smo dosli do toga da nam ljudi sirom sveta veruju,zahvaljujuci Vucicevom stavu,odgovornosti i posvecenosti.Srbija je neka veza između Istoka i zapada. Mi smo balanseri trebaju nam i jedni i drugi i istok i zapad.

Titus

pre 9 godina

@Nemac

Nema u Srbiji nijedne strane banke pa ni francuske. To su sve maltene fransize. Samo zvlace profit, bez ikakve odgovornosti. Odgovornost za uloge recimo u francuskoj banci nema francuska NB, vec nasa NBS. Ali zato celokupni profit bez placanja poreza odlazi u inostranstvo. Jer smo mi budale, poslednjih 14 godina. Mogao bi gospodin Vucic da razgovara sa Ministrom i o tim nekorektnim odnosima i da Francuska vise uplacuje u budzet Srbije, kada vec ostvaruje toliki profit.

PETRA4

pre 9 godina

U ovim trenucima kada je država suočena sa velikim problemima , dovođenja u red ekonomske stabilnosti , sprovođenja reformi i mera konsolidacije, veoma je značajno pozitivno mišljenje zapadnih zemalja i sama spoznaja o računanju na njenu ozitivnu ulogu u rešavanju ne tako malih pitanja.

Šura

pre 9 godina

Francuska je uz Nemačku vodeća ekonomija EU, i svakako zemlja koja ne samo dolaskom svojih investitora u Srbiju, već i savetodavnom pomoći na putu EU integracija može mnogo da nam pomogne da se brzo razvijamo i grabimo na putu ka EU!

Kaja

pre 9 godina

Francuska izuzetno dobro razume da Srbija ne samo da mora da se približava EU, već da treba da zadrži maksimalno dobre odnose sa Rusijom, koliko zbog Srbije same, toliko i zbog posredovanja između EU i Rusije, ekonomiji i politici!

Čedo

pre 9 godina

Francuski premijer dolazi sa povelikom privrednom delegacijom to znači da sledi još jedan korak na putu jačanja privrednih odnosa dve zemlje i stvaranje uslova za ozdravljenje srpske ekonomije,većim privrednom aktivnošću i izvozom robe i usluga!