Sreda, 05.11.2014.

17:44

Garancije Šešelju ako ispuni uslove

Hag objavio Ljajićevo pismo u kom se kaže da je Srbija spremna da pruži garancije Vojislavu Šešelju, ukoliko se on obaveže da će poštovati uslove Tribunala.

Izvor: B92

Garancije Šešelju ako ispuni uslove IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

112 Komentari

Sortiraj po:

boom

pre 9 godina

bas mi ga je zao..vec je pobledeo a i odavno boluje od teske bolesti(monstrum)!!
niko ne pita sta je sa onima koje je zavio u crno a ima ih na svim stranama !! blago nama kada nam je ovakav zlikovac glavna tema a ne "ekonomija" !!

JACA

pre 9 godina

Ne mogu shvatiti pisanje pojedinaca,ili su toliko ne upuceni ili se prave ludi.Hag nije izrekao oslobadjajucu presudu u vezi Seselja,samim tim postavlja uslove da bi se Sesalj pustio na lecenje i trazi garancije od Srbije,da ce se Sesalj prdrzavati istih.Vlada Srbije je vec jednom dala garancije,ali Sesalj je bio taj koji je odbio uslov Haga,svojom tvrdoglavoscu ugrozio je svoje zdravlje.Nadam se da ce sada prihvatiti,ako ne zarad sebe zarad svoje porodice.Ma koliko mi njegov politicki stav ne odgovara niti ga volim,covek je i treba mu pruziti svu lekarsku pomoc.Znam da ce vlada dati garancije,a na njemu je da odluci hoceli kuci na lecenje ili ne.

sud je sud - chud je chud

pre 9 godina

Seseljevi kumovi neka nam objasne da li su i oni uzrok da se Seselju traze vece garancije u odnosu na Haradinaja. Naime nasi tabloidi su u vise navrata pisali kako Seselj narucuje neko ubistvo nikolica, ko je to pisao ko je u tabloidima davao takve izjave i zbog cega i kome je to bio interes. Ipak ovako poostrene garancije vidim u kumovima jer oni su ti koji se plase Seselja i njima odgovara da Seselj bude zatvoren u svojoj kuci, da nema pravo da se bavi politikom na koju ima pravo jer nije osudjen. Haski sud a i kumovi nemaju pravo da Seseljevu kucu proglase nekim pritvorom jer on nema presudu o izrecenoj kazni.
toma i vucic mogu da se konsultuju sa pravnicima da li moze da se vrsi prisila kucnog pritvora bez presude.

lapac

pre 9 godina

Veliki doprinos odlasku Šešelja u Hag je svojevremeno dala Demokratska Stranka, koja danas na vlasti u Vojvodini opstaje zahvaljujući glasovima Radikala, i Mirčić kaže da je to sve u redu, i da neće isključiti iz stranke čoveka koji je podržao Pajtića.

HELGA

pre 9 godina

Odluka državnog vrha da pruži garancije Vojislavu Šešelju da se brani iz kućnog pritvora, u ovakvim pkolnostima, pravično je doneta. Kako u Hagu nisu ispoštovali , a sobzirom na teško zzdravstveno stanje u kome se nalazi, njegova garantovano zakonska prava, opravdano je postaviti ovakav zahtev.

Jovanka Broz

pre 9 godina

Ja sam za to da mu se spremi docek, jedno dvesta-trista iljada ljudi od aerodroma do Batajnice. Folklori da igraju, ipak se on jos dobro drzi, kaze gospodja, da se vozi u otvorenim kolima i da mu se da megafon da pozdravi masu!

manjane

pre 9 godina

nek se tivra da zakuva corbu malo dzeki se osilio,cenzura svuda i neki inspektori i naplate,dobar dan soma dinara,kako ih zaraditi?!!znam,gajbice braco srbi.pu bre sve k..muka mi je od svega potonuli smo a dzeki nam stavio tegove nemacke proizvodnje.

Davorin

pre 9 godina

Jedino je bitno da se Šešelj ne vraća političkom životu. Za tim definitivno nema potrebe. Ipak, nadam se da će se uskoro oporaviti. Niko mu ne brani da se vrati u Srbiju.

Kristina

pre 9 godina

Sad kad mu je ostalo još nekoliko meseci života, mogli bi da omoguće bar da umre među članovima porodice, ali vlast se toliko plaši da im se rejting ne pokvari da im to uopšte nije bitno.

Ja nikada nisam bila pristalica VŠ, naprotiv, ali stvarno ne znam kako Vučić i Nikolić spavaju.

Darth Vader

pre 9 godina

Seselj je pokazao zapanjujucu hrabrost i principijelnost. On je spreman za svoju ideologiju umrjeti; on je spreman za princip jednakog tretmana medju zatvorenicima umrjeti. U situacijama u kojima bi skoro svako drugi pognuo glavu i prihvatio ponizenje za slobodu ili zivot, on bira smrt. To pokazuje da je on iskren i da duboko vjeruje u ono sto prica.

Vojo, iskreno ti zelim sve najbolje i nadam se da ces prezivjeti ovo i vratiti se kao slobodan i zdrav covjek u Srbiju. Ja licno bih samo mogao sanjati o takvoj hrabrosti i dosljednosti.

Никола

pre 9 godina

Хаг и Београд срамно "испирају уста". И једни и други највише би волели да га нема .

LD

pre 9 godina

Od ranije je jasno da Šešelj ne pravi kompromise sa tribunalom ali ni sa vladom i državom koju vode njegovi pali učenici. Ti licemeri su na vlasti a njihovom eksponentu Rasimu Ljajiću ne služi na čast ovakvo saopštenje, ali šta će, naređeno mu je. Kakav pisani pristanak u zvaničnoj formi je potreban da bi se počelo sa adekvatnim lečenjem bilo kog teško obolelog čoveka? Kakvo je to razmišljanje i ponašanje? Da li ste već izračunali koliko to košta i kako utiče na deficit? Mislim da vi ipak imate deficit morala i da vam tu nema pomoći. I da..Strajnić je morao da dva puta pročita bezveznu informaciju o telefonskom razgovoru Vučića i Putina u sred prenosa fudbalske utakmice. Ovo stvarno nikad nije bilo.

mare

pre 9 godina

Dole Vucic,cisto da vidimo koliko je botova aktivno
(Batistuta, 5. novembar 2014 20:39)
# Link komentara
Preporučujem (+127)
Ne preporučujem (-185)

Pa da, klasika, to je ta brojka. I na mnogo citaniju vest i veci broj "pluseva", oni skupe maksimalno oko 190 "minusa". Naravno samo na onoj vesti na koju se organizuju.

demokrata, stara škola

pre 9 godina

Osećam se jadno, iako je bio s***.

Skidam mu kapu na inteligenciji i doslednosti.
Suštinski je razobličio haški tibunal.

Паја Земунац

pre 9 godina

ХРИШЋАНИ, ако вас уопште има, ЗАШТО, и ви из ХАГА и ви из Београда, ПОСТАВЉАТЕ УСЛОВЕ човеку који умире?! Омогућите му ДА СЕ ВРАТИ КУЋИ И УМРЕ МЕЂУ СВОЈИМА!

William Wallace (Braveheart)

pre 9 godina

Ovde vise nije rec o bolesti, nije cak rec ni o zivotu i smrti.. Ovde je rec o tome da je jedan covek, jedan Don Kihot, bez pravnog osnova drzan u zatocenistvu veoma dug period. On ce u zatocenistvu i umreti, ali ce zauvek ziveti kao simbol "tvrdog oraha", kao simbol borbe protiv globalizacije.. Amin

ivan78bg

pre 9 godina

@tanja
Internet terminologija ili ti internet sleng ne moze da bude ulicarski recnik.Jer nije u pitanju ulica vec internet.Primecujete razliku?Ja kao veliki NEpostovalac lika i dela Seselja moram priznati da ne znam ko mi je odvratniji u celoj ovoj prici HAG ili AV i dragi nam predsednik. Covek je dobrovoljno otisao u HAG, 12 godina je u zatvoru, a presude jos nema. Tesko je oboleo od raka i vec jednom nije pristao da bude pusten na slobodu pod ovim uslovima, koji mu se ponovo nude jer eto je jos bolesniji pa se valjda nadaju da zelja da umre kuci je jaca od zelje da istraje u svojim principima. Na kraju balade iako jako ne postujem Seselja (politicki), moram priznati da je istrajao u svojim principima i zrtvovao se ultimativno za njih. A ovu drzavu i pogotovu politicke sinove njegove neka je vecna sramota ako oni uopste mogu da osete to.

nepoznat pojam

pre 9 godina

Vučiću, Miroviću, Gojkovićka, Nikoliću i ostali koji vodite ovu zemlju... ovo što radite tj ne radite nije sramota samo za Srbiju, ovo je vaša lična sramota.
(Stidite se, 5. novembar 2014 20:58)

Nazalost u mozgovima gore nabrojanih ne postoji pojam sramote.Pa to dokazuju svaki boziji dan.
Dovoljno je cuti tog istog Vucica koji izjavljuje:"Lepa je slika vlade u kojoj su Čanak, Šešelj, Karić, Pajtić".Ne znam samo sta je on, ili je promenio sopstveni um.Karic je koliko znam na nivou Republike njegov koalicioni partner.
O tome da se povodom Seselja i Haga, niko od nih ne oglasava iako ih je Seselj sve stvorio, zanemarujuci rodbinske, kumovske i na kraju i prijateljske odnose.

medicinar

pre 9 godina

Ova vlada da hoće da se Šešelj vrati i da Imalo brine o građaninu Srbije odgovor bi glasio.... DAJEMO GARANCIJE!!! A ne bi glasio....DAJEMO GARANCIJE, AL AKO SESELJ PRIHVATI!! mislim da je i vrapcima jasno da Šešelj ne pravi kompromise sa hagom. Mada ja iskreno mislim da je ta priča svejedno završena i da on svakako dolazi na lečenje ovde.

Marija

pre 9 godina

Posle ove nove ponude Vlade (prethodna je bila u junu ove godine) valjda je svima jasno da niko razuman iz Vlade ne želi zlo Šešelju.
Svako ima pravo na lečenje bez obzira na svoju prošlost !

tanja

pre 9 godina

Ne znam sta su vam to botovi,ali za mene ulicarski rečnik.Nema razloga da se Šešelja plaše ni Vučić ni Nikolić. Šešelj je izuzetno pametan i obrazovan covek koji je svojom dekadencijom sam sebi uništio život. Velika steta za takav intelekt.Nadam se od srca da ce mu sa zdravljem biti dobro i da ce krenuti nekim zdravijim putem,bez mržnje.

Riblja čorba

pre 9 godina

Mislite sta hocete ali covek je dao zivot za svoje ideale ...
(sada ili nikada, 5. novembar 2014 18:24)

Bora Đorđević je davno objasnio to u jednoj svojoj pesmi.

BEK

pre 9 godina

Ni jednom drzavljaninu Srbije, po mom misljenju, nije trebalo ni da se sudi u Hagu,vec je to trebalo da ucine domaci sudovi i naravno da treba prihvatiti izrucenje ali se ne sme dozvoliti Seselju i njegovim malobrojnim pristalicama da od pustanja prave dzumbus u drzavi i tako ukaljaju tesko povraceni ugled nase zemlje u svetu.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Na kraju ce da se desi ono sto im je obecao u jednom svom saopstenju zbog kojeg je osudjen za nepostovanje suda a to je citiram ".....pojescete sva go**a sto ste iza**ali ....". To bi ukratko bio jedini logican kraj ovog "sudjenja" . Njega je to sasvim sigurno kostalo skupo ali je uspeo celu tu skupocenu pravnu skalameriju da dovede u bezizlaznu situaciju da im sudjenje izgleda ,cak i uz nesebicne i neskrivene asistencije nase drzave i NVO sektora, kao najobicnija svinjarija.

Dragan (Jove) Torbica

pre 9 godina

Zanimljivo je kako "zvanična akademska javnost" vrlo rijetko spominje prof. dr Šešelj Vojislava. Naime on je pored toga što je lider SRS i univerzitetski profesor!

Izdrži Vojo!

Stidite se

pre 9 godina

Vučiću, Miroviću, Gojkovićka, Nikoliću i ostali koji vodite ovu zemlju... ovo što radite tj ne radite nije sramota samo za Srbiju, ovo je vaša lična sramota.

Громовник

pre 9 godina

Šta je botovi.... Jel frka ako se vojvoda vrati????
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Cane, 5. novembar 2014 20:01)
Обавеза државе Србије је да заштити сваког свог држављанина што се у случају професора Шешеља и чини. Него ми је занимљиво како се заборавља одсуство те жеље у периоду до 2012. године.

srdjan petrovic

pre 9 godina

Sramotno saopštenje Vlade. Čovek se bori za život,ima ozbiljan tumor,13 godina je u Hagu brz presude i tome godinama bez protesta državnih organa. Nego još i pokušaj da se dodatno ponizi. Makar bi trebalo da kumove i političke naslednike kada ostanu sami peče i to dobro savest. Ako je imaju... Više su komentarisali ljubav prema vinu i pecenje rakije nego ubijanje kuma i 13 godina pritvora,nezabiljezenog u svetskoj sudskoj praksi. Uz to,čovek je kriv koliko recimo i Vuk Drašković,samo nije prihvatio Nato priču. Pih..

Đorđe Čvarkov

pre 9 godina

(Dragan (Jove) Torbica, 5. novembar 2014 20:07)

Nije. Nezakonito je primljen na Pravni fakultet, što je i dokazano, pa se ne može nazivati profesorom.
Doktorat ne sporim. On je akademik u poređenju sa Nešom, Mićom, Malim i sličnima.

marija

pre 9 godina

Zanimljivo je kako "zvanična akademska javnost" vrlo rijetko spominje prof. dr Šešelj Vojislava. Naime on je pored toga što je lider SRS i univerzitetski profesor!

Izdrži Vojo!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragan (Jove) Torbica, 5. novembar 2014 20:07)

Profesor koji preti pistoljem studentima?????
Da je drzava bila normalna tutula bi mu bila oduzeta.

drzavni eliksir

pre 9 godina

Nije lud da dodje u Srbiju pa da ga neki Nesa Slina hapsi ako mrdne.
Koliko su sitne duše.
Veliki si Vojo, izdrzi.
(Milka, 5. novembar 2014 19:04)

-- Pobednik je velik, gubitnik je mal. Voja je izgubio, drugi su pobedili. Sirće zivota.

Bivsi Radikali

pre 9 godina

@adna je Srbija u kojoj jedan Rasim kroji sudbinu jednom od najvecih Srpskih velikana. Mi u RS smo se fala bogu izborili da nam se takva sramota ne moze desiti.
(RS4EVER, 5. novembar 2014 19:25)
Ne napadaj coveka za sta nije kriv. Seselu sudbinu kroje njegove bivse kolege radikali (Vucic, Nikolic...) Ljajic je samo izvrsilac.

Vuk27

pre 9 godina

(Patrick, 5. novembar 2014 19:30)
Seselj je jako tezak za saradnju.Nemam nista protiv njega ali smatram da reba da prihvati uslove koji mi se nude,za njegovo dobro je to

Divos

pre 9 godina

Др Шешељу је у хашком казамату здравље погоршано, године тамновања те физичке и менталне исцрпљености чине своје, све је то допринело да је болест освојила, зато и ова убрзана, готово панична преписка на релацији хашки инквизитори - власти у Београду, сада би сви некако да оперу руке, ако би се догодио (и на жалост изгледа реалан) најцрњи сценарио.
Сам др Шешељ се јасно одредио око свог евентуалног пуштања на привремену слободу, неће поштовати нити један услов или обавезу према хашким инквизиторима осим оне да неће напуштати Србију. Поштено, остао је, и у најтежој за себе ситуацији, доследан, остао је веран својим моралним начелима, идеалима, својем поимању односа у данашњем поганом свету. И шта сада ови овим писмом очекују? Шта није јасно, чему се надају? Да ће др Шешељ зарад њих погазити своје принципе? Ма како да не, онако задужили су га, много су му баш доброг учинили, посебно они колико јучер истомишљеници (и које је др Шешељ извукао из анонимности и прогурао у политичком животу Србије) који су му окренули леђа, и приклонили се онима против којих се др Шешељ кроз живот и бори.
Али сачекајмо, видећемо расплет ове саге, наравно да је сада једино важно да се др Шешељу здравље поправи, било би добро и да се врати у Србију, барем на слободи да проведе неко време, али знајући како то иде са онима који одређују правила ове игре, за оптимизам баш и нема разлога.

Slavisa

pre 9 godina

"A onda Hag, na osnovu prijave [cinkarenja od strane Srbije] moze traziti Seselja nazad
(gola istina, 5. novembar 2014 18:00)"
Logicno razmisljanje, ali ipak, siguran sam da se to ne bi dogodilo. Hag bukvalno moli Seselja da prihvati uslove koje su mu postavili i siguran sam da ga ne bi trazili natrag sta god da Seselj radi u Srbiji. A, realno u stanju u kakvom je tesko da moze cak i da krsi postavljene uslove. Stvar je samo u tome da oni hoce da ga nateraju da prihvati njihove uslove, a on upravo suprotno, hoce da ih ponizi do kraja neprihvatanjem ili da ih natera da ga puste bezuslovno. Kako god, siguran sam da nece dozvoliti da ga zlotvori slome i za ovo sto radi mozemo samo da mu se divimo, sta god mislili o njemu. Koliko nas bi bilo spremno na ovo?

cico

pre 9 godina

Hipoteticki:
Seselj se obaveze da ce biti dobar, tj. prihvati uslove i dodje u Srbiju
A onda po svom dolasku posto svakako boluje od neizlecive bolesti 'predomisli' se i pocne primati istomisljenike, clanove stranke, simpatizere u kuci i oni pocnu davati izjave, a sam Seselj ne mora ni pisnuti.
A onda nastupa najgore za Srbiju jer drzava Srbija, tj. njena vlada i predsedik vlade su ti koji moraju da ocene i Hagu prijave da Seselj krsi uslove i na kraju, ako Hag to zahteva vrati ga u Hag
Znaci bio bi sou kao sa isporucivanjem Mladica ili Katadzica

Xpc

pre 9 godina

Zalosno....jadno i zalosno sta se radi ovom coveku.
Cak i bolesna Haska Inkvizicija kao Pilat hoce da ga oslobode muka....a Vlada Srbije vice "razapnite ga"!

^padobran^

pre 9 godina

Shodno njegovom zdravstvenom stanju treba da ga puste, ali bojim se da on ni tako bolestan nece postovati uslove tribunala...cije uopste i postuje?

Pakao

pre 9 godina

Zašto se plašite priče ovog čoveka? Da narod reaguje? Da kaže istinu o svojim bivšim saradnicima radikalima? Reč postaje sve opasnija u ovakvoj Srbiji. Kao što vidimo nekada je i život cena za pogrešno izgovorenu, čak i pretpostavljenu reč!

Petko

pre 9 godina

Drzava Srbija mora da stiti svakog svog gradjanina ali i gradjani moraju da se ponasaju po kodeksima, to isto vazi i za Seselja, prosla su vremena mitingovanja i ratnog huskanja!!

Bivsi Radikali

pre 9 godina

Koje licimjerje vlade Srbije (bivshih radokala) da zahteva "pod uslovom da se optuženi obaveže da će poštovati sve uslove koje odredi nadležno sudsko veće Tribunala." kada znaju dobro da je on to vec odbio.
SRAMOTA!!!!

Drugi put

pre 9 godina

"Vlada Srbije zabrinuta je zbog novog razvoja događaja u pogledu zdravstvenog stanja optuženog, i u tom smislu je spremna da pruži garancije za njegovo privremeno puštanje na slobodu... pod uslovom da se optuženi, u pravno obavezujućoj formi, izjasni da će poštovati sve uslove koje odredi nadležno sudsko veće Tribunala, kao i da prihvata garancije Vlade Srbije imajući u vidu da ih je do sada odbijao", stoji u Ljajićevom pismu.
Kako vas, bre, nije sramota? Čovek, državljanin Republike Srbije, je u teškom zdravstvenom stanju ( to je čak jasno i samom sudskom veću), a Vlada Srbije postavlja uslov Šešelju da prihvati garancije Vlade Srbije, koje nisu ni tražene od strane Haga!!!!??? Dobro se zna da Šešelj ne "voli" Vladu Srbije ( pa i ne mora da ih voli, jer je puno ljudi i ne voli) i, znajući to, Vlada Srbije svojim takvim stavom prosto želi da Šešelj ostane tamo u Hagu! Neljudski!!!

RS4EVER

pre 9 godina

Jadna je Srbija u kojoj jedan Rasim kroji sudbinu jednom od najvecih Srpskih velikana. Mi u RS smo se fala bogu izborili da nam se takva sramota ne moze desiti.

Slovenac, dugogodišnji ćitalac

pre 9 godina

Pošto je več 18.10, a vlada Srbije Ni-ka-ko,Ni-ka-ko,Ni-ka-ko,Ni-ka-ko, ne daje izjave, su one izjave u stranim medijima, da u Srbiji Šešelj ne sme praktićki da otvori usta - istinita! Vlada i Predsednik, STIDITE SE, IPAK VAM JE BIO DRUG, nekim i kum - štogod to znaći! Vojvoda Vojvode se stidi- Bljack!

branka

pre 9 godina

SRAMOTA! SRAMOTA me je što sam državljanka zemlje koja ima ovakvu vladu!Koje i čije uslove da ispuni? Haškog kazamata koji ga 12 godina drži u pritvoru bez prvostepene presude u 21. veku!

sada ili nikada

pre 9 godina

Ako je uslov da nece stupati u kontakt sa optuzenima ili svedocima onda i nije neki uslov ali ako mora da bude u kucnom pritvoru ili kontrolisanom kretanju onda ne verujem da ce posle svega da pristane - to je vec imao na stolu pre par godina pa nije prihvatio ...

Mislite sta hocete ali covek je dao zivot za svoje ideale ...

A neko neki koji su bili njemu uz rame pa sada ga se odricu ...

Nadam se da ce te objavititi ovo ili jos uvek je cenzura na vlasti

Helios

pre 9 godina

"Garancije Šešelju ukoliko se on obaveže da će poštovati uslove Tribunala" - za koje je unapred jasno i glasno rekao da su apsurdni, ponižavajući, neprihvatljivi, i kakvi nisu nametnuti drugima koji si odatle izlazili.
Kakva beda.
I još jedna stvar. Redovno sada već mnoštvo komentatora, koji su valjda ranije bili svetski orijentisani i lakoverno naivni - daje komentare. Oni redovno počinju otprilike ovako:

"Nikad nisam podržavao Šešelja ali ovo što se radi s njim..." itd.

Aman - nemojte više to da radite. Kome se vi to izvinjavate - nekom policajcu u vašoj glavi? Zašto vam treba opravdanje da bi ste kritikovali zlo?
Možda je to vaš nemušti način da u stvari kažete "mislio sam da će sud i pomirenje itd. činiti stvari boljim, kad ono..."?

Bolje da se ne javljate onda nego da tako započinjete. Isto kao što je bolje da mu nisu "pomogli" ovakvim "garancijama".

Realko

pre 9 godina

Jos jedno gubljenje vremena vlade... oce da zavaraju kako oni nesto rade... i lud covek zna da seselj nece prihvatati nikakve uslove tako da samo mlate praznu slamu

Da,možda,ne

pre 9 godina

Gospodin Šešelj je odrastao čovek i zna šta je za njega najbolje ; šta može a šta ne može da prihvati.
Garancije države Srbije imaju smisla jedino u okviru Šešeljevih "mogućnosti"

gola istina

pre 9 godina

Ne zaboravimo:
Seselj moze obecati da ce ispuniti uslove i bice vracen u Srbiju.
A onda je na vladi Srbije da iz minuta u minut prati dali ih Seselj ispunjava, a ako ih krsi, na vladi Srbije je da Hagu prijavi da ih krsi - zatvorskim recnikom mreceno 'ocinkari Seselja Hagu'.
Na taj nacin Hag bi Srbiju doveo u zaista u nezavidan polozaj
A onda Hag, na osnovu prijave [cinkarenja od strane Srbije] moze traziti Seselja nazad

Miliser

pre 9 godina

Pa kakva je to garancija? Mi ćemo garantovati ako on bude poštovao pravila!?!
Kada garantuješ, onda garantuješ u njegovo ime!
Licemeri!!!
Kukavice!!!
Mislio sam da je Šešelj loš, ali ovi su se pokazali kao sto puta gori.
Sram vas (namerno malo v) bilo i vas i one medjunarodne bagre!

Miliser

pre 9 godina

Pa kakva je to garancija? Mi ćemo garantovati ako on bude poštovao pravila!?!
Kada garantuješ, onda garantuješ u njegovo ime!
Licemeri!!!
Kukavice!!!
Mislio sam da je Šešelj loš, ali ovi su se pokazali kao sto puta gori.
Sram vas (namerno malo v) bilo i vas i one medjunarodne bagre!

sada ili nikada

pre 9 godina

Ako je uslov da nece stupati u kontakt sa optuzenima ili svedocima onda i nije neki uslov ali ako mora da bude u kucnom pritvoru ili kontrolisanom kretanju onda ne verujem da ce posle svega da pristane - to je vec imao na stolu pre par godina pa nije prihvatio ...

Mislite sta hocete ali covek je dao zivot za svoje ideale ...

A neko neki koji su bili njemu uz rame pa sada ga se odricu ...

Nadam se da ce te objavititi ovo ili jos uvek je cenzura na vlasti

Riblja čorba

pre 9 godina

Mislite sta hocete ali covek je dao zivot za svoje ideale ...
(sada ili nikada, 5. novembar 2014 18:24)

Bora Đorđević je davno objasnio to u jednoj svojoj pesmi.

Slovenac, dugogodišnji ćitalac

pre 9 godina

Pošto je več 18.10, a vlada Srbije Ni-ka-ko,Ni-ka-ko,Ni-ka-ko,Ni-ka-ko, ne daje izjave, su one izjave u stranim medijima, da u Srbiji Šešelj ne sme praktićki da otvori usta - istinita! Vlada i Predsednik, STIDITE SE, IPAK VAM JE BIO DRUG, nekim i kum - štogod to znaći! Vojvoda Vojvode se stidi- Bljack!

branka

pre 9 godina

SRAMOTA! SRAMOTA me je što sam državljanka zemlje koja ima ovakvu vladu!Koje i čije uslove da ispuni? Haškog kazamata koji ga 12 godina drži u pritvoru bez prvostepene presude u 21. veku!

William Wallace (Braveheart)

pre 9 godina

Ovde vise nije rec o bolesti, nije cak rec ni o zivotu i smrti.. Ovde je rec o tome da je jedan covek, jedan Don Kihot, bez pravnog osnova drzan u zatocenistvu veoma dug period. On ce u zatocenistvu i umreti, ali ce zauvek ziveti kao simbol "tvrdog oraha", kao simbol borbe protiv globalizacije.. Amin

Helios

pre 9 godina

"Garancije Šešelju ukoliko se on obaveže da će poštovati uslove Tribunala" - za koje je unapred jasno i glasno rekao da su apsurdni, ponižavajući, neprihvatljivi, i kakvi nisu nametnuti drugima koji si odatle izlazili.
Kakva beda.
I još jedna stvar. Redovno sada već mnoštvo komentatora, koji su valjda ranije bili svetski orijentisani i lakoverno naivni - daje komentare. Oni redovno počinju otprilike ovako:

"Nikad nisam podržavao Šešelja ali ovo što se radi s njim..." itd.

Aman - nemojte više to da radite. Kome se vi to izvinjavate - nekom policajcu u vašoj glavi? Zašto vam treba opravdanje da bi ste kritikovali zlo?
Možda je to vaš nemušti način da u stvari kažete "mislio sam da će sud i pomirenje itd. činiti stvari boljim, kad ono..."?

Bolje da se ne javljate onda nego da tako započinjete. Isto kao što je bolje da mu nisu "pomogli" ovakvim "garancijama".

tanja

pre 9 godina

Ne znam sta su vam to botovi,ali za mene ulicarski rečnik.Nema razloga da se Šešelja plaše ni Vučić ni Nikolić. Šešelj je izuzetno pametan i obrazovan covek koji je svojom dekadencijom sam sebi uništio život. Velika steta za takav intelekt.Nadam se od srca da ce mu sa zdravljem biti dobro i da ce krenuti nekim zdravijim putem,bez mržnje.

marija

pre 9 godina

Zanimljivo je kako "zvanična akademska javnost" vrlo rijetko spominje prof. dr Šešelj Vojislava. Naime on je pored toga što je lider SRS i univerzitetski profesor!

Izdrži Vojo!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragan (Jove) Torbica, 5. novembar 2014 20:07)

Profesor koji preti pistoljem studentima?????
Da je drzava bila normalna tutula bi mu bila oduzeta.

Petko

pre 9 godina

Drzava Srbija mora da stiti svakog svog gradjanina ali i gradjani moraju da se ponasaju po kodeksima, to isto vazi i za Seselja, prosla su vremena mitingovanja i ratnog huskanja!!

demokrata, stara škola

pre 9 godina

Osećam se jadno, iako je bio s***.

Skidam mu kapu na inteligenciji i doslednosti.
Suštinski je razobličio haški tibunal.

ivan78bg

pre 9 godina

@tanja
Internet terminologija ili ti internet sleng ne moze da bude ulicarski recnik.Jer nije u pitanju ulica vec internet.Primecujete razliku?Ja kao veliki NEpostovalac lika i dela Seselja moram priznati da ne znam ko mi je odvratniji u celoj ovoj prici HAG ili AV i dragi nam predsednik. Covek je dobrovoljno otisao u HAG, 12 godina je u zatvoru, a presude jos nema. Tesko je oboleo od raka i vec jednom nije pristao da bude pusten na slobodu pod ovim uslovima, koji mu se ponovo nude jer eto je jos bolesniji pa se valjda nadaju da zelja da umre kuci je jaca od zelje da istraje u svojim principima. Na kraju balade iako jako ne postujem Seselja (politicki), moram priznati da je istrajao u svojim principima i zrtvovao se ultimativno za njih. A ovu drzavu i pogotovu politicke sinove njegove neka je vecna sramota ako oni uopste mogu da osete to.

LD

pre 9 godina

Od ranije je jasno da Šešelj ne pravi kompromise sa tribunalom ali ni sa vladom i državom koju vode njegovi pali učenici. Ti licemeri su na vlasti a njihovom eksponentu Rasimu Ljajiću ne služi na čast ovakvo saopštenje, ali šta će, naređeno mu je. Kakav pisani pristanak u zvaničnoj formi je potreban da bi se počelo sa adekvatnim lečenjem bilo kog teško obolelog čoveka? Kakvo je to razmišljanje i ponašanje? Da li ste već izračunali koliko to košta i kako utiče na deficit? Mislim da vi ipak imate deficit morala i da vam tu nema pomoći. I da..Strajnić je morao da dva puta pročita bezveznu informaciju o telefonskom razgovoru Vučića i Putina u sred prenosa fudbalske utakmice. Ovo stvarno nikad nije bilo.

mare

pre 9 godina

Dole Vucic,cisto da vidimo koliko je botova aktivno
(Batistuta, 5. novembar 2014 20:39)
# Link komentara
Preporučujem (+127)
Ne preporučujem (-185)

Pa da, klasika, to je ta brojka. I na mnogo citaniju vest i veci broj "pluseva", oni skupe maksimalno oko 190 "minusa". Naravno samo na onoj vesti na koju se organizuju.

Паја Земунац

pre 9 godina

ХРИШЋАНИ, ако вас уопште има, ЗАШТО, и ви из ХАГА и ви из Београда, ПОСТАВЉАТЕ УСЛОВЕ човеку који умире?! Омогућите му ДА СЕ ВРАТИ КУЋИ И УМРЕ МЕЂУ СВОЈИМА!

drzavni eliksir

pre 9 godina

Nije lud da dodje u Srbiju pa da ga neki Nesa Slina hapsi ako mrdne.
Koliko su sitne duše.
Veliki si Vojo, izdrzi.
(Milka, 5. novembar 2014 19:04)

-- Pobednik je velik, gubitnik je mal. Voja je izgubio, drugi su pobedili. Sirće zivota.

Громовник

pre 9 godina

Šta je botovi.... Jel frka ako se vojvoda vrati????
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Cane, 5. novembar 2014 20:01)
Обавеза државе Србије је да заштити сваког свог држављанина што се у случају професора Шешеља и чини. Него ми је занимљиво како се заборавља одсуство те жеље у периоду до 2012. године.

Bivsi Radikali

pre 9 godina

Koje licimjerje vlade Srbije (bivshih radokala) da zahteva "pod uslovom da se optuženi obaveže da će poštovati sve uslove koje odredi nadležno sudsko veće Tribunala." kada znaju dobro da je on to vec odbio.
SRAMOTA!!!!

Stidite se

pre 9 godina

Vučiću, Miroviću, Gojkovićka, Nikoliću i ostali koji vodite ovu zemlju... ovo što radite tj ne radite nije sramota samo za Srbiju, ovo je vaša lična sramota.

^padobran^

pre 9 godina

Shodno njegovom zdravstvenom stanju treba da ga puste, ali bojim se da on ni tako bolestan nece postovati uslove tribunala...cije uopste i postuje?

srdjan petrovic

pre 9 godina

Sramotno saopštenje Vlade. Čovek se bori za život,ima ozbiljan tumor,13 godina je u Hagu brz presude i tome godinama bez protesta državnih organa. Nego još i pokušaj da se dodatno ponizi. Makar bi trebalo da kumove i političke naslednike kada ostanu sami peče i to dobro savest. Ako je imaju... Više su komentarisali ljubav prema vinu i pecenje rakije nego ubijanje kuma i 13 godina pritvora,nezabiljezenog u svetskoj sudskoj praksi. Uz to,čovek je kriv koliko recimo i Vuk Drašković,samo nije prihvatio Nato priču. Pih..

Marija

pre 9 godina

Posle ove nove ponude Vlade (prethodna je bila u junu ove godine) valjda je svima jasno da niko razuman iz Vlade ne želi zlo Šešelju.
Svako ima pravo na lečenje bez obzira na svoju prošlost !

Xpc

pre 9 godina

Zalosno....jadno i zalosno sta se radi ovom coveku.
Cak i bolesna Haska Inkvizicija kao Pilat hoce da ga oslobode muka....a Vlada Srbije vice "razapnite ga"!

Pakao

pre 9 godina

Zašto se plašite priče ovog čoveka? Da narod reaguje? Da kaže istinu o svojim bivšim saradnicima radikalima? Reč postaje sve opasnija u ovakvoj Srbiji. Kao što vidimo nekada je i život cena za pogrešno izgovorenu, čak i pretpostavljenu reč!

nepoznat pojam

pre 9 godina

Vučiću, Miroviću, Gojkovićka, Nikoliću i ostali koji vodite ovu zemlju... ovo što radite tj ne radite nije sramota samo za Srbiju, ovo je vaša lična sramota.
(Stidite se, 5. novembar 2014 20:58)

Nazalost u mozgovima gore nabrojanih ne postoji pojam sramote.Pa to dokazuju svaki boziji dan.
Dovoljno je cuti tog istog Vucica koji izjavljuje:"Lepa je slika vlade u kojoj su Čanak, Šešelj, Karić, Pajtić".Ne znam samo sta je on, ili je promenio sopstveni um.Karic je koliko znam na nivou Republike njegov koalicioni partner.
O tome da se povodom Seselja i Haga, niko od nih ne oglasava iako ih je Seselj sve stvorio, zanemarujuci rodbinske, kumovske i na kraju i prijateljske odnose.

Divos

pre 9 godina

Др Шешељу је у хашком казамату здравље погоршано, године тамновања те физичке и менталне исцрпљености чине своје, све је то допринело да је болест освојила, зато и ова убрзана, готово панична преписка на релацији хашки инквизитори - власти у Београду, сада би сви некако да оперу руке, ако би се догодио (и на жалост изгледа реалан) најцрњи сценарио.
Сам др Шешељ се јасно одредио око свог евентуалног пуштања на привремену слободу, неће поштовати нити један услов или обавезу према хашким инквизиторима осим оне да неће напуштати Србију. Поштено, остао је, и у најтежој за себе ситуацији, доследан, остао је веран својим моралним начелима, идеалима, својем поимању односа у данашњем поганом свету. И шта сада ови овим писмом очекују? Шта није јасно, чему се надају? Да ће др Шешељ зарад њих погазити своје принципе? Ма како да не, онако задужили су га, много су му баш доброг учинили, посебно они колико јучер истомишљеници (и које је др Шешељ извукао из анонимности и прогурао у политичком животу Србије) који су му окренули леђа, и приклонили се онима против којих се др Шешељ кроз живот и бори.
Али сачекајмо, видећемо расплет ове саге, наравно да је сада једино важно да се др Шешељу здравље поправи, било би добро и да се врати у Србију, барем на слободи да проведе неко време, али знајући како то иде са онима који одређују правила ове игре, за оптимизам баш и нема разлога.

Slavisa

pre 9 godina

"A onda Hag, na osnovu prijave [cinkarenja od strane Srbije] moze traziti Seselja nazad
(gola istina, 5. novembar 2014 18:00)"
Logicno razmisljanje, ali ipak, siguran sam da se to ne bi dogodilo. Hag bukvalno moli Seselja da prihvati uslove koje su mu postavili i siguran sam da ga ne bi trazili natrag sta god da Seselj radi u Srbiji. A, realno u stanju u kakvom je tesko da moze cak i da krsi postavljene uslove. Stvar je samo u tome da oni hoce da ga nateraju da prihvati njihove uslove, a on upravo suprotno, hoce da ih ponizi do kraja neprihvatanjem ili da ih natera da ga puste bezuslovno. Kako god, siguran sam da nece dozvoliti da ga zlotvori slome i za ovo sto radi mozemo samo da mu se divimo, sta god mislili o njemu. Koliko nas bi bilo spremno na ovo?

Bivsi Radikali

pre 9 godina

@adna je Srbija u kojoj jedan Rasim kroji sudbinu jednom od najvecih Srpskih velikana. Mi u RS smo se fala bogu izborili da nam se takva sramota ne moze desiti.
(RS4EVER, 5. novembar 2014 19:25)
Ne napadaj coveka za sta nije kriv. Seselu sudbinu kroje njegove bivse kolege radikali (Vucic, Nikolic...) Ljajic je samo izvrsilac.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Na kraju ce da se desi ono sto im je obecao u jednom svom saopstenju zbog kojeg je osudjen za nepostovanje suda a to je citiram ".....pojescete sva go**a sto ste iza**ali ....". To bi ukratko bio jedini logican kraj ovog "sudjenja" . Njega je to sasvim sigurno kostalo skupo ali je uspeo celu tu skupocenu pravnu skalameriju da dovede u bezizlaznu situaciju da im sudjenje izgleda ,cak i uz nesebicne i neskrivene asistencije nase drzave i NVO sektora, kao najobicnija svinjarija.

BEK

pre 9 godina

Ni jednom drzavljaninu Srbije, po mom misljenju, nije trebalo ni da se sudi u Hagu,vec je to trebalo da ucine domaci sudovi i naravno da treba prihvatiti izrucenje ali se ne sme dozvoliti Seselju i njegovim malobrojnim pristalicama da od pustanja prave dzumbus u drzavi i tako ukaljaju tesko povraceni ugled nase zemlje u svetu.

HELGA

pre 9 godina

Odluka državnog vrha da pruži garancije Vojislavu Šešelju da se brani iz kućnog pritvora, u ovakvim pkolnostima, pravično je doneta. Kako u Hagu nisu ispoštovali , a sobzirom na teško zzdravstveno stanje u kome se nalazi, njegova garantovano zakonska prava, opravdano je postaviti ovakav zahtev.

Davorin

pre 9 godina

Jedino je bitno da se Šešelj ne vraća političkom životu. Za tim definitivno nema potrebe. Ipak, nadam se da će se uskoro oporaviti. Niko mu ne brani da se vrati u Srbiju.

JACA

pre 9 godina

Ne mogu shvatiti pisanje pojedinaca,ili su toliko ne upuceni ili se prave ludi.Hag nije izrekao oslobadjajucu presudu u vezi Seselja,samim tim postavlja uslove da bi se Sesalj pustio na lecenje i trazi garancije od Srbije,da ce se Sesalj prdrzavati istih.Vlada Srbije je vec jednom dala garancije,ali Sesalj je bio taj koji je odbio uslov Haga,svojom tvrdoglavoscu ugrozio je svoje zdravlje.Nadam se da ce sada prihvatiti,ako ne zarad sebe zarad svoje porodice.Ma koliko mi njegov politicki stav ne odgovara niti ga volim,covek je i treba mu pruziti svu lekarsku pomoc.Znam da ce vlada dati garancije,a na njemu je da odluci hoceli kuci na lecenje ili ne.

gola istina

pre 9 godina

Ne zaboravimo:
Seselj moze obecati da ce ispuniti uslove i bice vracen u Srbiju.
A onda je na vladi Srbije da iz minuta u minut prati dali ih Seselj ispunjava, a ako ih krsi, na vladi Srbije je da Hagu prijavi da ih krsi - zatvorskim recnikom mreceno 'ocinkari Seselja Hagu'.
Na taj nacin Hag bi Srbiju doveo u zaista u nezavidan polozaj
A onda Hag, na osnovu prijave [cinkarenja od strane Srbije] moze traziti Seselja nazad

Drugi put

pre 9 godina

"Vlada Srbije zabrinuta je zbog novog razvoja događaja u pogledu zdravstvenog stanja optuženog, i u tom smislu je spremna da pruži garancije za njegovo privremeno puštanje na slobodu... pod uslovom da se optuženi, u pravno obavezujućoj formi, izjasni da će poštovati sve uslove koje odredi nadležno sudsko veće Tribunala, kao i da prihvata garancije Vlade Srbije imajući u vidu da ih je do sada odbijao", stoji u Ljajićevom pismu.
Kako vas, bre, nije sramota? Čovek, državljanin Republike Srbije, je u teškom zdravstvenom stanju ( to je čak jasno i samom sudskom veću), a Vlada Srbije postavlja uslov Šešelju da prihvati garancije Vlade Srbije, koje nisu ni tražene od strane Haga!!!!??? Dobro se zna da Šešelj ne "voli" Vladu Srbije ( pa i ne mora da ih voli, jer je puno ljudi i ne voli) i, znajući to, Vlada Srbije svojim takvim stavom prosto želi da Šešelj ostane tamo u Hagu! Neljudski!!!

RS4EVER

pre 9 godina

Jadna je Srbija u kojoj jedan Rasim kroji sudbinu jednom od najvecih Srpskih velikana. Mi u RS smo se fala bogu izborili da nam se takva sramota ne moze desiti.

Dragan (Jove) Torbica

pre 9 godina

Zanimljivo je kako "zvanična akademska javnost" vrlo rijetko spominje prof. dr Šešelj Vojislava. Naime on je pored toga što je lider SRS i univerzitetski profesor!

Izdrži Vojo!

Realko

pre 9 godina

Jos jedno gubljenje vremena vlade... oce da zavaraju kako oni nesto rade... i lud covek zna da seselj nece prihvatati nikakve uslove tako da samo mlate praznu slamu

Đorđe Čvarkov

pre 9 godina

(Dragan (Jove) Torbica, 5. novembar 2014 20:07)

Nije. Nezakonito je primljen na Pravni fakultet, što je i dokazano, pa se ne može nazivati profesorom.
Doktorat ne sporim. On je akademik u poređenju sa Nešom, Mićom, Malim i sličnima.

medicinar

pre 9 godina

Ova vlada da hoće da se Šešelj vrati i da Imalo brine o građaninu Srbije odgovor bi glasio.... DAJEMO GARANCIJE!!! A ne bi glasio....DAJEMO GARANCIJE, AL AKO SESELJ PRIHVATI!! mislim da je i vrapcima jasno da Šešelj ne pravi kompromise sa hagom. Mada ja iskreno mislim da je ta priča svejedno završena i da on svakako dolazi na lečenje ovde.

cico

pre 9 godina

Hipoteticki:
Seselj se obaveze da ce biti dobar, tj. prihvati uslove i dodje u Srbiju
A onda po svom dolasku posto svakako boluje od neizlecive bolesti 'predomisli' se i pocne primati istomisljenike, clanove stranke, simpatizere u kuci i oni pocnu davati izjave, a sam Seselj ne mora ni pisnuti.
A onda nastupa najgore za Srbiju jer drzava Srbija, tj. njena vlada i predsedik vlade su ti koji moraju da ocene i Hagu prijave da Seselj krsi uslove i na kraju, ako Hag to zahteva vrati ga u Hag
Znaci bio bi sou kao sa isporucivanjem Mladica ili Katadzica

boom

pre 9 godina

bas mi ga je zao..vec je pobledeo a i odavno boluje od teske bolesti(monstrum)!!
niko ne pita sta je sa onima koje je zavio u crno a ima ih na svim stranama !! blago nama kada nam je ovakav zlikovac glavna tema a ne "ekonomija" !!

Da,možda,ne

pre 9 godina

Gospodin Šešelj je odrastao čovek i zna šta je za njega najbolje ; šta može a šta ne može da prihvati.
Garancije države Srbije imaju smisla jedino u okviru Šešeljevih "mogućnosti"

Vuk27

pre 9 godina

(Patrick, 5. novembar 2014 19:30)
Seselj je jako tezak za saradnju.Nemam nista protiv njega ali smatram da reba da prihvati uslove koji mi se nude,za njegovo dobro je to

Darth Vader

pre 9 godina

Seselj je pokazao zapanjujucu hrabrost i principijelnost. On je spreman za svoju ideologiju umrjeti; on je spreman za princip jednakog tretmana medju zatvorenicima umrjeti. U situacijama u kojima bi skoro svako drugi pognuo glavu i prihvatio ponizenje za slobodu ili zivot, on bira smrt. To pokazuje da je on iskren i da duboko vjeruje u ono sto prica.

Vojo, iskreno ti zelim sve najbolje i nadam se da ces prezivjeti ovo i vratiti se kao slobodan i zdrav covjek u Srbiju. Ja licno bih samo mogao sanjati o takvoj hrabrosti i dosljednosti.

Kristina

pre 9 godina

Sad kad mu je ostalo još nekoliko meseci života, mogli bi da omoguće bar da umre među članovima porodice, ali vlast se toliko plaši da im se rejting ne pokvari da im to uopšte nije bitno.

Ja nikada nisam bila pristalica VŠ, naprotiv, ali stvarno ne znam kako Vučić i Nikolić spavaju.

Никола

pre 9 godina

Хаг и Београд срамно "испирају уста". И једни и други највише би волели да га нема .

lapac

pre 9 godina

Veliki doprinos odlasku Šešelja u Hag je svojevremeno dala Demokratska Stranka, koja danas na vlasti u Vojvodini opstaje zahvaljujući glasovima Radikala, i Mirčić kaže da je to sve u redu, i da neće isključiti iz stranke čoveka koji je podržao Pajtića.

sud je sud - chud je chud

pre 9 godina

Seseljevi kumovi neka nam objasne da li su i oni uzrok da se Seselju traze vece garancije u odnosu na Haradinaja. Naime nasi tabloidi su u vise navrata pisali kako Seselj narucuje neko ubistvo nikolica, ko je to pisao ko je u tabloidima davao takve izjave i zbog cega i kome je to bio interes. Ipak ovako poostrene garancije vidim u kumovima jer oni su ti koji se plase Seselja i njima odgovara da Seselj bude zatvoren u svojoj kuci, da nema pravo da se bavi politikom na koju ima pravo jer nije osudjen. Haski sud a i kumovi nemaju pravo da Seseljevu kucu proglase nekim pritvorom jer on nema presudu o izrecenoj kazni.
toma i vucic mogu da se konsultuju sa pravnicima da li moze da se vrsi prisila kucnog pritvora bez presude.

manjane

pre 9 godina

nek se tivra da zakuva corbu malo dzeki se osilio,cenzura svuda i neki inspektori i naplate,dobar dan soma dinara,kako ih zaraditi?!!znam,gajbice braco srbi.pu bre sve k..muka mi je od svega potonuli smo a dzeki nam stavio tegove nemacke proizvodnje.

Jovanka Broz

pre 9 godina

Ja sam za to da mu se spremi docek, jedno dvesta-trista iljada ljudi od aerodroma do Batajnice. Folklori da igraju, ipak se on jos dobro drzi, kaze gospodja, da se vozi u otvorenim kolima i da mu se da megafon da pozdravi masu!

Miliser

pre 9 godina

Pa kakva je to garancija? Mi ćemo garantovati ako on bude poštovao pravila!?!
Kada garantuješ, onda garantuješ u njegovo ime!
Licemeri!!!
Kukavice!!!
Mislio sam da je Šešelj loš, ali ovi su se pokazali kao sto puta gori.
Sram vas (namerno malo v) bilo i vas i one medjunarodne bagre!

Helios

pre 9 godina

"Garancije Šešelju ukoliko se on obaveže da će poštovati uslove Tribunala" - za koje je unapred jasno i glasno rekao da su apsurdni, ponižavajući, neprihvatljivi, i kakvi nisu nametnuti drugima koji si odatle izlazili.
Kakva beda.
I još jedna stvar. Redovno sada već mnoštvo komentatora, koji su valjda ranije bili svetski orijentisani i lakoverno naivni - daje komentare. Oni redovno počinju otprilike ovako:

"Nikad nisam podržavao Šešelja ali ovo što se radi s njim..." itd.

Aman - nemojte više to da radite. Kome se vi to izvinjavate - nekom policajcu u vašoj glavi? Zašto vam treba opravdanje da bi ste kritikovali zlo?
Možda je to vaš nemušti način da u stvari kažete "mislio sam da će sud i pomirenje itd. činiti stvari boljim, kad ono..."?

Bolje da se ne javljate onda nego da tako započinjete. Isto kao što je bolje da mu nisu "pomogli" ovakvim "garancijama".

nepoznat pojam

pre 9 godina

Vučiću, Miroviću, Gojkovićka, Nikoliću i ostali koji vodite ovu zemlju... ovo što radite tj ne radite nije sramota samo za Srbiju, ovo je vaša lična sramota.
(Stidite se, 5. novembar 2014 20:58)

Nazalost u mozgovima gore nabrojanih ne postoji pojam sramote.Pa to dokazuju svaki boziji dan.
Dovoljno je cuti tog istog Vucica koji izjavljuje:"Lepa je slika vlade u kojoj su Čanak, Šešelj, Karić, Pajtić".Ne znam samo sta je on, ili je promenio sopstveni um.Karic je koliko znam na nivou Republike njegov koalicioni partner.
O tome da se povodom Seselja i Haga, niko od nih ne oglasava iako ih je Seselj sve stvorio, zanemarujuci rodbinske, kumovske i na kraju i prijateljske odnose.

sada ili nikada

pre 9 godina

Ako je uslov da nece stupati u kontakt sa optuzenima ili svedocima onda i nije neki uslov ali ako mora da bude u kucnom pritvoru ili kontrolisanom kretanju onda ne verujem da ce posle svega da pristane - to je vec imao na stolu pre par godina pa nije prihvatio ...

Mislite sta hocete ali covek je dao zivot za svoje ideale ...

A neko neki koji su bili njemu uz rame pa sada ga se odricu ...

Nadam se da ce te objavititi ovo ili jos uvek je cenzura na vlasti

mare

pre 9 godina

Dole Vucic,cisto da vidimo koliko je botova aktivno
(Batistuta, 5. novembar 2014 20:39)
# Link komentara
Preporučujem (+127)
Ne preporučujem (-185)

Pa da, klasika, to je ta brojka. I na mnogo citaniju vest i veci broj "pluseva", oni skupe maksimalno oko 190 "minusa". Naravno samo na onoj vesti na koju se organizuju.

William Wallace (Braveheart)

pre 9 godina

Ovde vise nije rec o bolesti, nije cak rec ni o zivotu i smrti.. Ovde je rec o tome da je jedan covek, jedan Don Kihot, bez pravnog osnova drzan u zatocenistvu veoma dug period. On ce u zatocenistvu i umreti, ali ce zauvek ziveti kao simbol "tvrdog oraha", kao simbol borbe protiv globalizacije.. Amin

LD

pre 9 godina

Od ranije je jasno da Šešelj ne pravi kompromise sa tribunalom ali ni sa vladom i državom koju vode njegovi pali učenici. Ti licemeri su na vlasti a njihovom eksponentu Rasimu Ljajiću ne služi na čast ovakvo saopštenje, ali šta će, naređeno mu je. Kakav pisani pristanak u zvaničnoj formi je potreban da bi se počelo sa adekvatnim lečenjem bilo kog teško obolelog čoveka? Kakvo je to razmišljanje i ponašanje? Da li ste već izračunali koliko to košta i kako utiče na deficit? Mislim da vi ipak imate deficit morala i da vam tu nema pomoći. I da..Strajnić je morao da dva puta pročita bezveznu informaciju o telefonskom razgovoru Vučića i Putina u sred prenosa fudbalske utakmice. Ovo stvarno nikad nije bilo.

Đorđe Čvarkov

pre 9 godina

(Dragan (Jove) Torbica, 5. novembar 2014 20:07)

Nije. Nezakonito je primljen na Pravni fakultet, što je i dokazano, pa se ne može nazivati profesorom.
Doktorat ne sporim. On je akademik u poređenju sa Nešom, Mićom, Malim i sličnima.

Slovenac, dugogodišnji ćitalac

pre 9 godina

Pošto je več 18.10, a vlada Srbije Ni-ka-ko,Ni-ka-ko,Ni-ka-ko,Ni-ka-ko, ne daje izjave, su one izjave u stranim medijima, da u Srbiji Šešelj ne sme praktićki da otvori usta - istinita! Vlada i Predsednik, STIDITE SE, IPAK VAM JE BIO DRUG, nekim i kum - štogod to znaći! Vojvoda Vojvode se stidi- Bljack!

branka

pre 9 godina

SRAMOTA! SRAMOTA me je što sam državljanka zemlje koja ima ovakvu vladu!Koje i čije uslove da ispuni? Haškog kazamata koji ga 12 godina drži u pritvoru bez prvostepene presude u 21. veku!

ivan78bg

pre 9 godina

@tanja
Internet terminologija ili ti internet sleng ne moze da bude ulicarski recnik.Jer nije u pitanju ulica vec internet.Primecujete razliku?Ja kao veliki NEpostovalac lika i dela Seselja moram priznati da ne znam ko mi je odvratniji u celoj ovoj prici HAG ili AV i dragi nam predsednik. Covek je dobrovoljno otisao u HAG, 12 godina je u zatvoru, a presude jos nema. Tesko je oboleo od raka i vec jednom nije pristao da bude pusten na slobodu pod ovim uslovima, koji mu se ponovo nude jer eto je jos bolesniji pa se valjda nadaju da zelja da umre kuci je jaca od zelje da istraje u svojim principima. Na kraju balade iako jako ne postujem Seselja (politicki), moram priznati da je istrajao u svojim principima i zrtvovao se ultimativno za njih. A ovu drzavu i pogotovu politicke sinove njegove neka je vecna sramota ako oni uopste mogu da osete to.

Pakao

pre 9 godina

Zašto se plašite priče ovog čoveka? Da narod reaguje? Da kaže istinu o svojim bivšim saradnicima radikalima? Reč postaje sve opasnija u ovakvoj Srbiji. Kao što vidimo nekada je i život cena za pogrešno izgovorenu, čak i pretpostavljenu reč!

RS4EVER

pre 9 godina

Jadna je Srbija u kojoj jedan Rasim kroji sudbinu jednom od najvecih Srpskih velikana. Mi u RS smo se fala bogu izborili da nam se takva sramota ne moze desiti.

Bivsi Radikali

pre 9 godina

Koje licimjerje vlade Srbije (bivshih radokala) da zahteva "pod uslovom da se optuženi obaveže da će poštovati sve uslove koje odredi nadležno sudsko veće Tribunala." kada znaju dobro da je on to vec odbio.
SRAMOTA!!!!

Bivsi Radikali

pre 9 godina

@adna je Srbija u kojoj jedan Rasim kroji sudbinu jednom od najvecih Srpskih velikana. Mi u RS smo se fala bogu izborili da nam se takva sramota ne moze desiti.
(RS4EVER, 5. novembar 2014 19:25)
Ne napadaj coveka za sta nije kriv. Seselu sudbinu kroje njegove bivse kolege radikali (Vucic, Nikolic...) Ljajic je samo izvrsilac.

Slavisa

pre 9 godina

"A onda Hag, na osnovu prijave [cinkarenja od strane Srbije] moze traziti Seselja nazad
(gola istina, 5. novembar 2014 18:00)"
Logicno razmisljanje, ali ipak, siguran sam da se to ne bi dogodilo. Hag bukvalno moli Seselja da prihvati uslove koje su mu postavili i siguran sam da ga ne bi trazili natrag sta god da Seselj radi u Srbiji. A, realno u stanju u kakvom je tesko da moze cak i da krsi postavljene uslove. Stvar je samo u tome da oni hoce da ga nateraju da prihvati njihove uslove, a on upravo suprotno, hoce da ih ponizi do kraja neprihvatanjem ili da ih natera da ga puste bezuslovno. Kako god, siguran sam da nece dozvoliti da ga zlotvori slome i za ovo sto radi mozemo samo da mu se divimo, sta god mislili o njemu. Koliko nas bi bilo spremno na ovo?

Marija

pre 9 godina

Posle ove nove ponude Vlade (prethodna je bila u junu ove godine) valjda je svima jasno da niko razuman iz Vlade ne želi zlo Šešelju.
Svako ima pravo na lečenje bez obzira na svoju prošlost !

Divos

pre 9 godina

Др Шешељу је у хашком казамату здравље погоршано, године тамновања те физичке и менталне исцрпљености чине своје, све је то допринело да је болест освојила, зато и ова убрзана, готово панична преписка на релацији хашки инквизитори - власти у Београду, сада би сви некако да оперу руке, ако би се догодио (и на жалост изгледа реалан) најцрњи сценарио.
Сам др Шешељ се јасно одредио око свог евентуалног пуштања на привремену слободу, неће поштовати нити један услов или обавезу према хашким инквизиторима осим оне да неће напуштати Србију. Поштено, остао је, и у најтежој за себе ситуацији, доследан, остао је веран својим моралним начелима, идеалима, својем поимању односа у данашњем поганом свету. И шта сада ови овим писмом очекују? Шта није јасно, чему се надају? Да ће др Шешељ зарад њих погазити своје принципе? Ма како да не, онако задужили су га, много су му баш доброг учинили, посебно они колико јучер истомишљеници (и које је др Шешељ извукао из анонимности и прогурао у политичком животу Србије) који су му окренули леђа, и приклонили се онима против којих се др Шешељ кроз живот и бори.
Али сачекајмо, видећемо расплет ове саге, наравно да је сада једино важно да се др Шешељу здравље поправи, било би добро и да се врати у Србију, барем на слободи да проведе неко време, али знајући како то иде са онима који одређују правила ове игре, за оптимизам баш и нема разлога.

Realko

pre 9 godina

Jos jedno gubljenje vremena vlade... oce da zavaraju kako oni nesto rade... i lud covek zna da seselj nece prihvatati nikakve uslove tako da samo mlate praznu slamu

Xpc

pre 9 godina

Zalosno....jadno i zalosno sta se radi ovom coveku.
Cak i bolesna Haska Inkvizicija kao Pilat hoce da ga oslobode muka....a Vlada Srbije vice "razapnite ga"!

Da,možda,ne

pre 9 godina

Gospodin Šešelj je odrastao čovek i zna šta je za njega najbolje ; šta može a šta ne može da prihvati.
Garancije države Srbije imaju smisla jedino u okviru Šešeljevih "mogućnosti"

Petko

pre 9 godina

Drzava Srbija mora da stiti svakog svog gradjanina ali i gradjani moraju da se ponasaju po kodeksima, to isto vazi i za Seselja, prosla su vremena mitingovanja i ratnog huskanja!!

Dragan (Jove) Torbica

pre 9 godina

Zanimljivo je kako "zvanična akademska javnost" vrlo rijetko spominje prof. dr Šešelj Vojislava. Naime on je pored toga što je lider SRS i univerzitetski profesor!

Izdrži Vojo!

manjane

pre 9 godina

nek se tivra da zakuva corbu malo dzeki se osilio,cenzura svuda i neki inspektori i naplate,dobar dan soma dinara,kako ih zaraditi?!!znam,gajbice braco srbi.pu bre sve k..muka mi je od svega potonuli smo a dzeki nam stavio tegove nemacke proizvodnje.

Kristina

pre 9 godina

Sad kad mu je ostalo još nekoliko meseci života, mogli bi da omoguće bar da umre među članovima porodice, ali vlast se toliko plaši da im se rejting ne pokvari da im to uopšte nije bitno.

Ja nikada nisam bila pristalica VŠ, naprotiv, ali stvarno ne znam kako Vučić i Nikolić spavaju.

medicinar

pre 9 godina

Ova vlada da hoće da se Šešelj vrati i da Imalo brine o građaninu Srbije odgovor bi glasio.... DAJEMO GARANCIJE!!! A ne bi glasio....DAJEMO GARANCIJE, AL AKO SESELJ PRIHVATI!! mislim da je i vrapcima jasno da Šešelj ne pravi kompromise sa hagom. Mada ja iskreno mislim da je ta priča svejedno završena i da on svakako dolazi na lečenje ovde.

Никола

pre 9 godina

Хаг и Београд срамно "испирају уста". И једни и други највише би волели да га нема .

Drugi put

pre 9 godina

"Vlada Srbije zabrinuta je zbog novog razvoja događaja u pogledu zdravstvenog stanja optuženog, i u tom smislu je spremna da pruži garancije za njegovo privremeno puštanje na slobodu... pod uslovom da se optuženi, u pravno obavezujućoj formi, izjasni da će poštovati sve uslove koje odredi nadležno sudsko veće Tribunala, kao i da prihvata garancije Vlade Srbije imajući u vidu da ih je do sada odbijao", stoji u Ljajićevom pismu.
Kako vas, bre, nije sramota? Čovek, državljanin Republike Srbije, je u teškom zdravstvenom stanju ( to je čak jasno i samom sudskom veću), a Vlada Srbije postavlja uslov Šešelju da prihvati garancije Vlade Srbije, koje nisu ni tražene od strane Haga!!!!??? Dobro se zna da Šešelj ne "voli" Vladu Srbije ( pa i ne mora da ih voli, jer je puno ljudi i ne voli) i, znajući to, Vlada Srbije svojim takvim stavom prosto želi da Šešelj ostane tamo u Hagu! Neljudski!!!

srdjan petrovic

pre 9 godina

Sramotno saopštenje Vlade. Čovek se bori za život,ima ozbiljan tumor,13 godina je u Hagu brz presude i tome godinama bez protesta državnih organa. Nego još i pokušaj da se dodatno ponizi. Makar bi trebalo da kumove i političke naslednike kada ostanu sami peče i to dobro savest. Ako je imaju... Više su komentarisali ljubav prema vinu i pecenje rakije nego ubijanje kuma i 13 godina pritvora,nezabiljezenog u svetskoj sudskoj praksi. Uz to,čovek je kriv koliko recimo i Vuk Drašković,samo nije prihvatio Nato priču. Pih..

BEK

pre 9 godina

Ni jednom drzavljaninu Srbije, po mom misljenju, nije trebalo ni da se sudi u Hagu,vec je to trebalo da ucine domaci sudovi i naravno da treba prihvatiti izrucenje ali se ne sme dozvoliti Seselju i njegovim malobrojnim pristalicama da od pustanja prave dzumbus u drzavi i tako ukaljaju tesko povraceni ugled nase zemlje u svetu.

Stidite se

pre 9 godina

Vučiću, Miroviću, Gojkovićka, Nikoliću i ostali koji vodite ovu zemlju... ovo što radite tj ne radite nije sramota samo za Srbiju, ovo je vaša lična sramota.

tanja

pre 9 godina

Ne znam sta su vam to botovi,ali za mene ulicarski rečnik.Nema razloga da se Šešelja plaše ni Vučić ni Nikolić. Šešelj je izuzetno pametan i obrazovan covek koji je svojom dekadencijom sam sebi uništio život. Velika steta za takav intelekt.Nadam se od srca da ce mu sa zdravljem biti dobro i da ce krenuti nekim zdravijim putem,bez mržnje.

Vuk27

pre 9 godina

(Patrick, 5. novembar 2014 19:30)
Seselj je jako tezak za saradnju.Nemam nista protiv njega ali smatram da reba da prihvati uslove koji mi se nude,za njegovo dobro je to

marija

pre 9 godina

Zanimljivo je kako "zvanična akademska javnost" vrlo rijetko spominje prof. dr Šešelj Vojislava. Naime on je pored toga što je lider SRS i univerzitetski profesor!

Izdrži Vojo!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragan (Jove) Torbica, 5. novembar 2014 20:07)

Profesor koji preti pistoljem studentima?????
Da je drzava bila normalna tutula bi mu bila oduzeta.

Riblja čorba

pre 9 godina

Mislite sta hocete ali covek je dao zivot za svoje ideale ...
(sada ili nikada, 5. novembar 2014 18:24)

Bora Đorđević je davno objasnio to u jednoj svojoj pesmi.

drzavni eliksir

pre 9 godina

Nije lud da dodje u Srbiju pa da ga neki Nesa Slina hapsi ako mrdne.
Koliko su sitne duše.
Veliki si Vojo, izdrzi.
(Milka, 5. novembar 2014 19:04)

-- Pobednik je velik, gubitnik je mal. Voja je izgubio, drugi su pobedili. Sirće zivota.

Громовник

pre 9 godina

Šta je botovi.... Jel frka ako se vojvoda vrati????
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Cane, 5. novembar 2014 20:01)
Обавеза државе Србије је да заштити сваког свог држављанина што се у случају професора Шешеља и чини. Него ми је занимљиво како се заборавља одсуство те жеље у периоду до 2012. године.

sud je sud - chud je chud

pre 9 godina

Seseljevi kumovi neka nam objasne da li su i oni uzrok da se Seselju traze vece garancije u odnosu na Haradinaja. Naime nasi tabloidi su u vise navrata pisali kako Seselj narucuje neko ubistvo nikolica, ko je to pisao ko je u tabloidima davao takve izjave i zbog cega i kome je to bio interes. Ipak ovako poostrene garancije vidim u kumovima jer oni su ti koji se plase Seselja i njima odgovara da Seselj bude zatvoren u svojoj kuci, da nema pravo da se bavi politikom na koju ima pravo jer nije osudjen. Haski sud a i kumovi nemaju pravo da Seseljevu kucu proglase nekim pritvorom jer on nema presudu o izrecenoj kazni.
toma i vucic mogu da se konsultuju sa pravnicima da li moze da se vrsi prisila kucnog pritvora bez presude.

Паја Земунац

pre 9 godina

ХРИШЋАНИ, ако вас уопште има, ЗАШТО, и ви из ХАГА и ви из Београда, ПОСТАВЉАТЕ УСЛОВЕ човеку који умире?! Омогућите му ДА СЕ ВРАТИ КУЋИ И УМРЕ МЕЂУ СВОЈИМА!

gola istina

pre 9 godina

Ne zaboravimo:
Seselj moze obecati da ce ispuniti uslove i bice vracen u Srbiju.
A onda je na vladi Srbije da iz minuta u minut prati dali ih Seselj ispunjava, a ako ih krsi, na vladi Srbije je da Hagu prijavi da ih krsi - zatvorskim recnikom mreceno 'ocinkari Seselja Hagu'.
Na taj nacin Hag bi Srbiju doveo u zaista u nezavidan polozaj
A onda Hag, na osnovu prijave [cinkarenja od strane Srbije] moze traziti Seselja nazad

^padobran^

pre 9 godina

Shodno njegovom zdravstvenom stanju treba da ga puste, ali bojim se da on ni tako bolestan nece postovati uslove tribunala...cije uopste i postuje?

demokrata, stara škola

pre 9 godina

Osećam se jadno, iako je bio s***.

Skidam mu kapu na inteligenciji i doslednosti.
Suštinski je razobličio haški tibunal.

cico

pre 9 godina

Hipoteticki:
Seselj se obaveze da ce biti dobar, tj. prihvati uslove i dodje u Srbiju
A onda po svom dolasku posto svakako boluje od neizlecive bolesti 'predomisli' se i pocne primati istomisljenike, clanove stranke, simpatizere u kuci i oni pocnu davati izjave, a sam Seselj ne mora ni pisnuti.
A onda nastupa najgore za Srbiju jer drzava Srbija, tj. njena vlada i predsedik vlade su ti koji moraju da ocene i Hagu prijave da Seselj krsi uslove i na kraju, ako Hag to zahteva vrati ga u Hag
Znaci bio bi sou kao sa isporucivanjem Mladica ili Katadzica

Zlopamtilo

pre 9 godina

Na kraju ce da se desi ono sto im je obecao u jednom svom saopstenju zbog kojeg je osudjen za nepostovanje suda a to je citiram ".....pojescete sva go**a sto ste iza**ali ....". To bi ukratko bio jedini logican kraj ovog "sudjenja" . Njega je to sasvim sigurno kostalo skupo ali je uspeo celu tu skupocenu pravnu skalameriju da dovede u bezizlaznu situaciju da im sudjenje izgleda ,cak i uz nesebicne i neskrivene asistencije nase drzave i NVO sektora, kao najobicnija svinjarija.

HELGA

pre 9 godina

Odluka državnog vrha da pruži garancije Vojislavu Šešelju da se brani iz kućnog pritvora, u ovakvim pkolnostima, pravično je doneta. Kako u Hagu nisu ispoštovali , a sobzirom na teško zzdravstveno stanje u kome se nalazi, njegova garantovano zakonska prava, opravdano je postaviti ovakav zahtev.

Davorin

pre 9 godina

Jedino je bitno da se Šešelj ne vraća političkom životu. Za tim definitivno nema potrebe. Ipak, nadam se da će se uskoro oporaviti. Niko mu ne brani da se vrati u Srbiju.

Darth Vader

pre 9 godina

Seselj je pokazao zapanjujucu hrabrost i principijelnost. On je spreman za svoju ideologiju umrjeti; on je spreman za princip jednakog tretmana medju zatvorenicima umrjeti. U situacijama u kojima bi skoro svako drugi pognuo glavu i prihvatio ponizenje za slobodu ili zivot, on bira smrt. To pokazuje da je on iskren i da duboko vjeruje u ono sto prica.

Vojo, iskreno ti zelim sve najbolje i nadam se da ces prezivjeti ovo i vratiti se kao slobodan i zdrav covjek u Srbiju. Ja licno bih samo mogao sanjati o takvoj hrabrosti i dosljednosti.

Jovanka Broz

pre 9 godina

Ja sam za to da mu se spremi docek, jedno dvesta-trista iljada ljudi od aerodroma do Batajnice. Folklori da igraju, ipak se on jos dobro drzi, kaze gospodja, da se vozi u otvorenim kolima i da mu se da megafon da pozdravi masu!

boom

pre 9 godina

bas mi ga je zao..vec je pobledeo a i odavno boluje od teske bolesti(monstrum)!!
niko ne pita sta je sa onima koje je zavio u crno a ima ih na svim stranama !! blago nama kada nam je ovakav zlikovac glavna tema a ne "ekonomija" !!

JACA

pre 9 godina

Ne mogu shvatiti pisanje pojedinaca,ili su toliko ne upuceni ili se prave ludi.Hag nije izrekao oslobadjajucu presudu u vezi Seselja,samim tim postavlja uslove da bi se Sesalj pustio na lecenje i trazi garancije od Srbije,da ce se Sesalj prdrzavati istih.Vlada Srbije je vec jednom dala garancije,ali Sesalj je bio taj koji je odbio uslov Haga,svojom tvrdoglavoscu ugrozio je svoje zdravlje.Nadam se da ce sada prihvatiti,ako ne zarad sebe zarad svoje porodice.Ma koliko mi njegov politicki stav ne odgovara niti ga volim,covek je i treba mu pruziti svu lekarsku pomoc.Znam da ce vlada dati garancije,a na njemu je da odluci hoceli kuci na lecenje ili ne.

lapac

pre 9 godina

Veliki doprinos odlasku Šešelja u Hag je svojevremeno dala Demokratska Stranka, koja danas na vlasti u Vojvodini opstaje zahvaljujući glasovima Radikala, i Mirčić kaže da je to sve u redu, i da neće isključiti iz stranke čoveka koji je podržao Pajtića.