Sreda, 05.11.2014.

13:12

Vlada: Uslovne garancije za Šešelja

Haški tribunal razmatra puštanje Vojislava Šešelja na privremenu slobodu. Vlada Srbije navela da će dati uslovne garancije za puštanje predsednika SRS.

Izvor: B92

Vlada: Uslovne garancije za Šešelja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

LEPA - KASIRKA - LOLA

pre 9 godina

Mislim da ce Srbija dostaviti Haskom tribunalu granaciju kada je u pitanju privremeno pustanje Vojislava Seselj. Ona je to inila i ranije, ali to nije do sada nikada hteo da prihvati sam Seselj. Pogotovu sada treba da prihvati kada mu je zdravstveno stanje ugrozeno, mislim da nebi trebao da bude toliko tvrdoglav kao do sada. Vojislav Seselj nece da prihvati pustanje na slobodu pod uslovima koje propisuje haski tribunal, jer uslovi jasno zabranjuju kontakte sa bilo kime, bavljenje politikom, javne nastupe i slicno. To je odbio jednom po cenu zvota, te ne znam odakle ideja da bi sada to prihvatio.

Voz

pre 9 godina

Ja nemam nista protiv da on bude lecen ovde i da se krece,ali zna se da ce napraviti neki problem i da nece postovati nikog niti to sto je receno !

Oliver

pre 9 godina

Neka Šešelj slobodno dođe u Srbiju, ali nadam se da se više neće baviti politikom. Nadam se da je to vreme iza njega, a tamo treba i da ostane. Iskreno se nadam da će se brzo oporaviti.

МИЛАН ЦВИЈОВИЋ

pre 9 godina

Ред би било да пусте Шешеља из Хага да се лечи а не да га убијају у Хагу као што су Милошевића.

naca

pre 9 godina

Ocekivana i ispravna odluka!Ali Seselj i isuvise tvrdoglav!Njegova tvrdoglavost mu nikada nije donela nista dobro.A u ovoj situaciji tek nece...ne zelim da ogresim dusu ali cini mi se da neke stvari radi smisljeno i namerno.

Zora

pre 9 godina

Vlada je dala garancije i prosli put i uradila sve sto je u njenoj moci, a na Seselju je da odluci da li ce da prihvati sve uslove. Bolje bi bilo za njega da saradjuje..

boom

pre 9 godina

jako bitna vest..!! mislim da ne zasluzuje ovoliku prisutnost u medijima a pogotovo ne sazaljenje ..!! brzo zaboravljate koliko je na svim stranama on i njegova huskacka (zlocinacka) politika zavila u crno.!! ( lupajte minuse do sutra ali od istine se ne bezi )

Crni Stanoje

pre 9 godina

Godinama drze coveka u pritvoru/zatvoru. Godinama nisu uspeli da ga proglase krivim i da mu daju kaznu.
I sada, kada mu se priblizava kraj zivota, hoce da prebace celu odgovornost na Srbiju
Ako je kriv - dajte mu kaznu.
Ako nije kriv - dajte (vratite) mu slobodu.
A ovo sto se ovako radi, godinama u zatvoru bez osude - sramota celog sveta koji stoji iza Haga.
Kao sto kazu 'human legal right is innocent until proven guilty'.

pravnik

pre 9 godina

Ma, neće Šešelj da pristane...
(Saša, 5. novembar 2014 17:16)
I ranije je vlada davala garancije za puštanje Šešelja u Srbiju; ministri su putovali u Hag ali se on oglušio o sve što je činjeno. Očito je da inaćenje sa sudom ovakvim kakav je ne vodi ničemu!

Mala sirena

pre 9 godina

@(marija, 5. novembar 2014 15:07)
Ne verujem da će Šešelj prihvatiti uslove suda. I prošlog puta je odbio. Želim mu brz oporavak, ali ako se vraća u Srbiju da bi se bavio politikom i stvarao probleme, onda bolje da ostane u Hagu. Ako se već vrati i oporavi, najbolje bi mu bilo da se posveti svojoj porodici.

evroskandal

pre 9 godina

Neću tekst ni da čitam. Nije kriv! Bar ne Evropi. Jedino šta mu se zamera je sloboda govora i na sudu i sada kad ga šalju na lečenje.
Politički ga nisam podržavao, ali je on zaista postao VELIKOMUČEMIK SRPSKI.

Kiza

pre 9 godina

Cekalica, 5. novembar 2014 13:53)
A sta bi smo trebali,sam je otisao dobrovoljno,hteo je da glumi zrtvu..nije racunao da ce toliko ostati...ja ga vidim kao manipulatora koji svoju bolest koristi da bi napakostio sadasnjoj vlasti
(miona, 5. novembar 2014 14:47)

Jednom recenicom, TI SI LUD. Manipulator..... da 12 godina. Nije to manipulisanje nego drzanje svoje reci. Ovo sto je u Srbiji sada, to je manipulisanje. Ti si odavni izmanipulisan ali tvoj nizi IQ to ne moze da prihvati.

Anka

pre 9 godina

Postovani gospodine Seselju, apsolutno Vas ne volim, ne slazem se sa Vasim idejma, niti sa Vasom retorikom. Borila sam se protiv Vas devedesetih i opet bih se verovatno borila. Medjutim, to sto Vi sada cinite i to sto se borite za svoje ideje do kraja i po cenu zivota i porodice u meni izaziva divljenje i postovanje. Potpuno mi je kao coveku neshvatljivo to sto rade sa Vama. Nisam verovala da je to moguce bar ne u Evropi koja bi trebalo da bude odraz bojeg i pravednijeg sistema (ha moje li zablude).

dipl.inž.

pre 9 godina

Ne razumem nijedan valjani razlog zbog kog on ne bi smeo da ucestvuje u politickom zivotu Srbije. Jasno mi je da se sadanji nazadnjaci plase onog sto on ima da kaze,ali kakve to veze ima sa onim za sta je on optuzen?!

Sid

pre 9 godina

Ne zanima me sta ko misli, ni Bosnjaci ni Hrvati ali coveku na samrti verujem da ima samo jednu zelju a to je d aumre u svojoj zemlji i zato SLOBODA ZA SESELJA BZ UVETA I ZAHTEVA!

Antiprotivan

pre 9 godina

Šta god mislio o njemu kao političaru, kao običan čovek, građanin, zaslužuje da se leči u Srbiji i da bude sa svojom porodicom.

Mita

pre 9 godina

Borio sam se i protiv Milosevica i protiv Seselja 90tih, lupao u serpe, setao ulicama, verovao u bolje sutra u tu demokratiju koja treba da nam dodje sa zapada.
Sada, kad videh gde smo dosli i sta nam je sve taj zapad uradio, idem u Pozarevac da zapalim svecu Slobi i da mu se izvinim a rado cu i Seselja da docekma na aerodromu!
(Dejan, 5. novembar 2014 15:59)

Jesi,ali zamalo.Ti si bio pristalica svih ratova devedesetih,možda čak i aktivni učesnik u istima,podržavalac ideje rušenja gradova u okruženju i istinski fan Arkana,Šešelja i Legije.Sada,kada si sve bitke izgubio, javljaš nam se ovde da nam svima sopštiš,kako si ti u stvari bio mirotvorac i aktivni protivnik Miloševićeve politike,a onda ti je posle 15 godina sinula genijalna ideja,kako si u stvari bio u zabludi,i da su rat i svi njegovi promoteri,kao Šešelj,ustvari bili u pravu?!Pa,jel ti stvarno misliš da smo ovde svi blesavi?Ako si ljubitelj ubica i kriminalaca,nema veze,ali nemoj da nas sve ovde praviš ludima.

Aleksa

pre 9 godina

Sad će i da ga puste kada mu je duša u nosu. Nikad ga nisam posebno voleo,ali je bar dobro zezao ove genijalce američke du**lizce.

Aca

pre 9 godina

Poziv Holandiji i Srbiji da iznesu mišljenje o puštanju Šekija na privremenu slobodu:http://www.icty.org/x/cases/seselj/tord/bcs/141104.pdf.
Hvala, veliko hvala pretresnom veću na čelu sa sudijom Jean-Claude Antonetti na humanoj inicijativi! Još jedanput, hvala!

Luzer

pre 9 godina

Više nikome nije jasno šta nama, sebi ili celom svetu dokazuje ovaj Tribunal. Tretman Vojislava Šešelja je nezapamćen u novijoj istoriji i koliko god nisam bio nikada za radikale, niti sam danas, više nije jasno za šta Šešelj ovoliko ispašta. Čak i oni koji su verovali da je Tribunal duga ruka pravde koja stiže čak i male balkanske faraone, više ne mogu a da sve ne gledaju sa izvesnim gađenjem - ne vidi se poenta, ni pouka, ni svrha deset godina maltretiranja bez ikakvog zaključka. Jednostavno, Kafka je bio u pravu: čovek mora živeti život kao kriv i kao kriv umreti. Permanentno osećanje krivice je bitno, a ne sama krivica. Novi svetski poredak prezire bilo kakav vid slobode, mada se licemerno, k'o bajagi, baš za slobodu zalaže...

acca

pre 9 godina

Ovo sudjenje ce uci u anale!
12 godina mu se sudi, od toga do sad ima 6 presuda za nepostovanje suda i vec ih je odsluzio! Verovatno ce da mu nakarikaju i 3-4 kazne za nepropisno parkiranje, nevezivanje pojasa i ko zna sta jos i kakvih gluposti!

haski tabloid

pre 9 godina

Drzava je vec garantovala za Seselja ali problem je bio jer Seselj nije hteo nazad u Srbiju.
(martin, 5. novembar 2014 15:41)

Pa zar je moguce da ne shvatas da haski sud ima dva arsina pa nasa vlada neka se raspita po kom osnovu je Haradinaj mogao javno da se bavi politikom iako je bio haski optuzenik a Seselj ne sme. Da li treba da verujem ovima koji su na vlasti koji su ga izdali da je bas sve tako kako Hag kaze ili oni kako kazu. Da li se upitas da li je moguce da su kumovi od Haga trazili da ne mogu da garantuju za Seselja pa je Haski sud poostrio uslove za garancije. Ko to zna ali onaj ko ga je izdao a sada je na vlasti neka nam objasne zasto postoje dva arsina pogotovo kada su pustili Haradinaja mnogo svedoka je ubijeno a i sam Haradinaj je imao optuznicu za ubistva civila dok Seselj ima optuznicu za izgovorene reci i neka nam objasne zasto od Haga ne traze i u cemu je problem da i Seselj bude na slobodi kao i Haradinaj. Da li je problem sto su nasi tabloidi u nekim momentima pisali kako Seselj hoce da ubije Tomu Nikolica pa da su tim tekstovima stavili do znanja da pustanjem Seselja na slobodu mogu biti ugrozeni zivoti nikolica i vucica??????

Notna sveska

pre 9 godina

Medena3, 5. novembar 2014 15:25)
tako bi trebalo da bude ,ali verujemda ce Seselj odbiti garancije i nastaviti sa svojim politickim cirkusom...Zaista bi mi bilo zao da odbije garancije i svoje poslednje dane ne provede uz svoje bliznje ukucane.

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Uslovna garancija Vlade Srbije nije prava garancija i zbog takve uslovne garancije prosli x Seselja nisu pustili.Doduse, ni on nije hteo pod tim uslovima u Srbiju, ali je poenta da sa uslovnom garancijom, ako se gleda praxa suda u Hagu,ne moze ni 1 pritvorenik na slobodu.
Ali,mislim da ce ga pustiti,da zadnje dane zivota provede sa porodicom.

dva haska arshina

pre 9 godina

A sta bi smo trebali,sam je otisao dobrovoljno,hteo je da glumi zrtvu..nije racunao da ce toliko ostati...ja ga vidim kao manipulatora koji svoju bolest koristi da bi napakostio sadasnjoj vlasti
(miona, 5. novembar 2014 14:47)

A ja vidim da su ove vlasti manipulisale i poslale zahtev Hagu pod njihovim uslovima s puste Seselja iz pritvora da se na taj nacin osiguraju da im ne smeta u njihovoj vladavini. Zar moze i tako da se tumaci manipulacija, ako znamo da onaj kome je najveci interes on najvise i manipulise a u ovom slucaju veci interes imaju dvoje kumova + onaj treci Vuk. Kako objasniti uslove za Haradinaja i ove uslove za Seselja nego manipulacijom onog ko je trebao da garantuje.

Neko

pre 9 godina

obavljena misija

To sto je on uradio vredi vise nego njegov zivot, a on je toga takodje bio svesten. Jasno je pokazao sta je zapad, sta je zapadna (ne)pravda, sta je zapadna politika, sta su dvostruki standardi zapada. Zavijenu licemersku i ucenjivacku politiku zapada, otpakovao je kako bi obicnom narodu bila jasna. Posto je intelektualno bio daleko iznad njih (u postupku) dovodio ih je na gotov cin protivrecenja samima sebi. Ne bih glasao za njega jer nije za lidera jer je "zapaljiv", neizbalansiran i davanju izjava, i "ide glavom kroz zid", ali mislim da je svoju misiju obavio na najbolji nacin. Nasim potomcima ce biti jasno i kroz stotine godina u kakvom je polozaju bila Srbija, gledajuci snimke koji ce ostati zauvek.

Radojkaa

pre 9 godina

Vlada daje garancije ,a druga je stvar ako ih on nece. zalosno bi bilo ako ne prihvati zbog politike i odbaci svoje vreme koje mu je ostalo da provede sa svojim najmilijima. Ako to odbaci nije mi ga ni zao onda ,jer tim samo pokazuje da ne moze da mu je stalo do gradjana vise nego do porodice...stalo mu je samo do samog sebe...

Dejan

pre 9 godina

Borio sam se i protiv Milosevica i protiv Seselja 90tih, lupao u serpe, setao ulicama, verovao u bolje sutra u tu demokratiju koja treba da nam dodje sa zapada.
Sada, kad videh gde smo dosli i sta nam je sve taj zapad uradio, idem u Pozarevac da zapalim svecu Slobi i da mu se izvinim a rado cu i Seselja da docekma na aerodromu!

spale

pre 9 godina

Zatvor nije sloboda, pa i lečenje ne može da ima kvalitet lečenja sa slobode.
Nepoštovanje Tribunala u Hagu od strane Šešelja, onemogućava njegovo normalno lečenje već nekoliko meseci.
Ako Vlada da garancije da Šešelj neće kontaktirati sa potencijalnim svedocima i da će se vratiti u Hag kada ga Tribunal pozove, a Šešelj odobije da poštuje ove garancije, onda smo opet na početku priče ...

Toliko

pre 9 godina

Nisam ga voleo tad, ne volim ga ni sad. Drzati covek 12 godina u pritvoru je nehumano van svake mere. Da li je kriv ili nije? Ako je kriv koja je kazna, ako nije kolika je odsteta? 12 godina...

respect

pre 9 godina

RESPECT od jednog od onih koji su te opravdano gadjali jogurtom isperd skupstine 1991. godine i koji bi to ponovo ucinio.RESPECT zato sto si ostao dosledan svojim idejama i stavovima kakvi god ti stavovi bili za razliku od preletaca iz tvoje stranke koji su te stavove promenili samo da bi se docepali vlasti.

zoran

pre 9 godina

Jedva cekam da vidim na aerodromu AV i njegove iskrene suze na njegovom licu.Nadam se da ce pored AV biti i kum vojvoda od Bajcetine sa Tomovacom u ruci.

(Vlast)a

pre 9 godina

Ne bi bilo dobro da Haski sud kaznjava koliko-toliko nevine stanovnike Srbije i da pere ruke kao Pontije Pilat.Jedino ukoliko imaju na umu da ga izruce na sluzenje kazne ili lecenje u Zenici?
Cak i ako garantujemo bilo sta,ne mozemo da obezbedimo jednu medjunarodnu utakmicu a ne ratnog zlocinca.
Mislim da nam ne zele dobro oni kojima je ovo palo na pamet.Ili su zaboravili da smo jedva preziveli cirkus sa izrucenjem mrtvog Milosevica.

Legia Semlin

pre 9 godina

Šešelj neće da prihvati puštanje na slobodu pod uslovima koje propisuje "haški tribunal", jer uslovi jasno zabranjuju kontakte sa bilo kime, bavljenje politikom, javne nastupe i slično. To je odbio jednom po cenu života, te ne znam odakle ideja da bi sada to prihvatio. Ako Šešelj treba da umre, pre će umreti na robiji nego na od zlotvora poklonjenoj imitaciji slobode. Nama na čast što smo dobrim delom ne samo ćutali, nego i pomagali ubistvo. I na znanje - ako su ovako pustili da umre onakav intelektualac, bez krivice i osude, šta li bi tek sa nama neukima uradili? Doduše, ne smeta meni zlikovački kazamat, od okupatora se boljem čovek ne može ni nadati, ali domaći izdajnici, pa to je užas. Pustili su čoveka da se raspadne, da bi ostali na vlasti?! Da imaju dušu, pitao bih gde će im. Pošto je nemaju, pitanje je bespredmetno. Ostaće Šešelj simbol prkosa, slobode i nade - gde je danas okupacija, tu će jednom i slobode biti! "Naše će senke hodati po Beču, lutati po dvoru, plašiti gospodu".

misljenje

pre 9 godina

Lepo je bilo dogovoreno da i Seselja ubiju u zatvoru, kao Milosevica, ali se Seki i dalje koprca, ne da se. Eeeee, ni holandski doktori nisu ono sto su bili.

Doduse, ima rak, mozda je dogovoreno da pati dok bude umirao, sa holandjanima se nikada ne zna, imaju oni racun sa njim (sa nama) zbog Srebrenice...

medicinar

pre 9 godina

Daće Bog da se Voja vrati. Al dobra fora bi bila da je Šešelj četvrtomilioniti putnik na aerodromu pa da mu Vučić uruči nagradu ili bi čekali do petomilionitog.

s

pre 9 godina

Dobro nam dosao, Vojo, srpski sine!!!
Tek ce za 50 godina ljudima biti jasno o cemu si pricao. Srbi ce za 100 godina pricati o tebi i citati tvoja dela, a niko nece ni znati ko su bili Vucic i Nikolic. Gnjide!!!!!

Zoran.hr

pre 9 godina

A kao Haag ne valja, protiv ljudski prava, politicki sud ovo ono. Evo gospodo mogucnosti da ga se pusti, ali mi se cini da je vise problem u srpskoj vladi nego u Haagu.

miona

pre 9 godina

Cekalica, 5. novembar 2014 13:53)
A sta bi smo trebali,sam je otisao dobrovoljno,hteo je da glumi zrtvu..nije racunao da ce toliko ostati...ja ga vidim kao manipulatora koji svoju bolest koristi da bi napakostio sadasnjoj vlasti

Bajcetina na rakiji

pre 9 godina

Vucici i Nikolic ce odbiti.
Ako se Seselj vrati, oni lete sa vlasti u roku od par nedelja. Zato i rade sve sto zapad zatrazi, jer im preti pustanjem Seselja, a trebalo bi da su zajedno sa njim na optuzenickoj klupi, sve sa Majom i Mirovicem.

dajBrener

pre 9 godina

Страшно, убише човека и сад би да га ћушну што даље, да не буде „...није да нисмо хтели да га пустимо..." Чуј, држе га 10година и сад одједном да се изјасне истог дана до18h за гаранције државе ... Демократија у пуном светлу...

Poslednji samuraj

pre 9 godina

Otac se vraca sa sluzbenog puta...
A ovi sto aplaudiraju po skupstini za sve i svasta keka se spreme da istim dlanovima sebi lupaju samare.
p.s. Nikada ga nisam voleo ali posle ovoga da naprednjacima voleo bih da se vrati i kaze nam sta su u stvari oni. Mada vecina i zna sta su...

Saul Goodman

pre 9 godina

Ma sta mislio o Seselju, jos gore mislim o njegovom kumu Nikolicu koji je sebe i svoje kumstvo prodao zarad koristi. Seselj nikada nije odustajao od svoje ideologije i ne "povija se kako vetar duva" za razliku od "stiroporca". Iskreno mislim da je Seselj trebao da robija u Srbiji zbog svih zala koje nam je naneo, a 12 godina robije bez presude je i vise nego mnogo cak i za ono sto je nama uradio. Ne mogu da razumem Vucica koji pre neki dan sa podsmehom pominje Seselja, a ovaj na samrti. Ljudskosti nam fali, kao narod smo operisani od ljudskosti.

Lajonel

pre 9 godina

Slazem se. Trebao je da prihvati drzavne garancije kad mu je Selakovic nudio pre koju godinu, verovatno ne bi dosao u ovu fazu. Nije ovde poenta u Seselju, nego u drzavi. Kakav da je, ipak je nas drzavljanin i treba mu pruziti minimum dostojanstva.

Vladimir Radenkovic

pre 9 godina

Ovako laički sa strane gledano, nehumano je suditi bolesnom čoveku!!!
Treba ga pustiti kuci, na lečenje kod onih lekara koje on izabere, sve ostalo je KRŠENJE OSNOVNIH LJUDSKIH PRAVA - valjda!?

Vladimir Radenkovic

pre 9 godina

Ovako laički sa strane gledano, nehumano je suditi bolesnom čoveku!!!
Treba ga pustiti kuci, na lečenje kod onih lekara koje on izabere, sve ostalo je KRŠENJE OSNOVNIH LJUDSKIH PRAVA - valjda!?

Poslednji samuraj

pre 9 godina

Otac se vraca sa sluzbenog puta...
A ovi sto aplaudiraju po skupstini za sve i svasta keka se spreme da istim dlanovima sebi lupaju samare.
p.s. Nikada ga nisam voleo ali posle ovoga da naprednjacima voleo bih da se vrati i kaze nam sta su u stvari oni. Mada vecina i zna sta su...

Saul Goodman

pre 9 godina

Ma sta mislio o Seselju, jos gore mislim o njegovom kumu Nikolicu koji je sebe i svoje kumstvo prodao zarad koristi. Seselj nikada nije odustajao od svoje ideologije i ne "povija se kako vetar duva" za razliku od "stiroporca". Iskreno mislim da je Seselj trebao da robija u Srbiji zbog svih zala koje nam je naneo, a 12 godina robije bez presude je i vise nego mnogo cak i za ono sto je nama uradio. Ne mogu da razumem Vucica koji pre neki dan sa podsmehom pominje Seselja, a ovaj na samrti. Ljudskosti nam fali, kao narod smo operisani od ljudskosti.

dajBrener

pre 9 godina

Страшно, убише човека и сад би да га ћушну што даље, да не буде „...није да нисмо хтели да га пустимо..." Чуј, држе га 10година и сад одједном да се изјасне истог дана до18h за гаранције државе ... Демократија у пуном светлу...

Bajcetina na rakiji

pre 9 godina

Vucici i Nikolic ce odbiti.
Ako se Seselj vrati, oni lete sa vlasti u roku od par nedelja. Zato i rade sve sto zapad zatrazi, jer im preti pustanjem Seselja, a trebalo bi da su zajedno sa njim na optuzenickoj klupi, sve sa Majom i Mirovicem.

Mala sirena

pre 9 godina

@(marija, 5. novembar 2014 15:07)
Ne verujem da će Šešelj prihvatiti uslove suda. I prošlog puta je odbio. Želim mu brz oporavak, ali ako se vraća u Srbiju da bi se bavio politikom i stvarao probleme, onda bolje da ostane u Hagu. Ako se već vrati i oporavi, najbolje bi mu bilo da se posveti svojoj porodici.

Dejan

pre 9 godina

Borio sam se i protiv Milosevica i protiv Seselja 90tih, lupao u serpe, setao ulicama, verovao u bolje sutra u tu demokratiju koja treba da nam dodje sa zapada.
Sada, kad videh gde smo dosli i sta nam je sve taj zapad uradio, idem u Pozarevac da zapalim svecu Slobi i da mu se izvinim a rado cu i Seselja da docekma na aerodromu!

s

pre 9 godina

Dobro nam dosao, Vojo, srpski sine!!!
Tek ce za 50 godina ljudima biti jasno o cemu si pricao. Srbi ce za 100 godina pricati o tebi i citati tvoja dela, a niko nece ni znati ko su bili Vucic i Nikolic. Gnjide!!!!!

spale

pre 9 godina

Zatvor nije sloboda, pa i lečenje ne može da ima kvalitet lečenja sa slobode.
Nepoštovanje Tribunala u Hagu od strane Šešelja, onemogućava njegovo normalno lečenje već nekoliko meseci.
Ako Vlada da garancije da Šešelj neće kontaktirati sa potencijalnim svedocima i da će se vratiti u Hag kada ga Tribunal pozove, a Šešelj odobije da poštuje ove garancije, onda smo opet na početku priče ...

Legia Semlin

pre 9 godina

Šešelj neće da prihvati puštanje na slobodu pod uslovima koje propisuje "haški tribunal", jer uslovi jasno zabranjuju kontakte sa bilo kime, bavljenje politikom, javne nastupe i slično. To je odbio jednom po cenu života, te ne znam odakle ideja da bi sada to prihvatio. Ako Šešelj treba da umre, pre će umreti na robiji nego na od zlotvora poklonjenoj imitaciji slobode. Nama na čast što smo dobrim delom ne samo ćutali, nego i pomagali ubistvo. I na znanje - ako su ovako pustili da umre onakav intelektualac, bez krivice i osude, šta li bi tek sa nama neukima uradili? Doduše, ne smeta meni zlikovački kazamat, od okupatora se boljem čovek ne može ni nadati, ali domaći izdajnici, pa to je užas. Pustili su čoveka da se raspadne, da bi ostali na vlasti?! Da imaju dušu, pitao bih gde će im. Pošto je nemaju, pitanje je bespredmetno. Ostaće Šešelj simbol prkosa, slobode i nade - gde je danas okupacija, tu će jednom i slobode biti! "Naše će senke hodati po Beču, lutati po dvoru, plašiti gospodu".

miona

pre 9 godina

Cekalica, 5. novembar 2014 13:53)
A sta bi smo trebali,sam je otisao dobrovoljno,hteo je da glumi zrtvu..nije racunao da ce toliko ostati...ja ga vidim kao manipulatora koji svoju bolest koristi da bi napakostio sadasnjoj vlasti

medicinar

pre 9 godina

Daće Bog da se Voja vrati. Al dobra fora bi bila da je Šešelj četvrtomilioniti putnik na aerodromu pa da mu Vučić uruči nagradu ili bi čekali do petomilionitog.

Crni Stanoje

pre 9 godina

Godinama drze coveka u pritvoru/zatvoru. Godinama nisu uspeli da ga proglase krivim i da mu daju kaznu.
I sada, kada mu se priblizava kraj zivota, hoce da prebace celu odgovornost na Srbiju
Ako je kriv - dajte mu kaznu.
Ako nije kriv - dajte (vratite) mu slobodu.
A ovo sto se ovako radi, godinama u zatvoru bez osude - sramota celog sveta koji stoji iza Haga.
Kao sto kazu 'human legal right is innocent until proven guilty'.

Radojkaa

pre 9 godina

Vlada daje garancije ,a druga je stvar ako ih on nece. zalosno bi bilo ako ne prihvati zbog politike i odbaci svoje vreme koje mu je ostalo da provede sa svojim najmilijima. Ako to odbaci nije mi ga ni zao onda ,jer tim samo pokazuje da ne moze da mu je stalo do gradjana vise nego do porodice...stalo mu je samo do samog sebe...

respect

pre 9 godina

RESPECT od jednog od onih koji su te opravdano gadjali jogurtom isperd skupstine 1991. godine i koji bi to ponovo ucinio.RESPECT zato sto si ostao dosledan svojim idejama i stavovima kakvi god ti stavovi bili za razliku od preletaca iz tvoje stranke koji su te stavove promenili samo da bi se docepali vlasti.

zoran

pre 9 godina

Jedva cekam da vidim na aerodromu AV i njegove iskrene suze na njegovom licu.Nadam se da ce pored AV biti i kum vojvoda od Bajcetine sa Tomovacom u ruci.

pravnik

pre 9 godina

Ma, neće Šešelj da pristane...
(Saša, 5. novembar 2014 17:16)
I ranije je vlada davala garancije za puštanje Šešelja u Srbiju; ministri su putovali u Hag ali se on oglušio o sve što je činjeno. Očito je da inaćenje sa sudom ovakvim kakav je ne vodi ničemu!

Toliko

pre 9 godina

Nisam ga voleo tad, ne volim ga ni sad. Drzati covek 12 godina u pritvoru je nehumano van svake mere. Da li je kriv ili nije? Ako je kriv koja je kazna, ako nije kolika je odsteta? 12 godina...

Lajonel

pre 9 godina

Slazem se. Trebao je da prihvati drzavne garancije kad mu je Selakovic nudio pre koju godinu, verovatno ne bi dosao u ovu fazu. Nije ovde poenta u Seselju, nego u drzavi. Kakav da je, ipak je nas drzavljanin i treba mu pruziti minimum dostojanstva.

misljenje

pre 9 godina

Lepo je bilo dogovoreno da i Seselja ubiju u zatvoru, kao Milosevica, ali se Seki i dalje koprca, ne da se. Eeeee, ni holandski doktori nisu ono sto su bili.

Doduse, ima rak, mozda je dogovoreno da pati dok bude umirao, sa holandjanima se nikada ne zna, imaju oni racun sa njim (sa nama) zbog Srebrenice...

Zoran.hr

pre 9 godina

A kao Haag ne valja, protiv ljudski prava, politicki sud ovo ono. Evo gospodo mogucnosti da ga se pusti, ali mi se cini da je vise problem u srpskoj vladi nego u Haagu.

Anka

pre 9 godina

Postovani gospodine Seselju, apsolutno Vas ne volim, ne slazem se sa Vasim idejma, niti sa Vasom retorikom. Borila sam se protiv Vas devedesetih i opet bih se verovatno borila. Medjutim, to sto Vi sada cinite i to sto se borite za svoje ideje do kraja i po cenu zivota i porodice u meni izaziva divljenje i postovanje. Potpuno mi je kao coveku neshvatljivo to sto rade sa Vama. Nisam verovala da je to moguce bar ne u Evropi koja bi trebalo da bude odraz bojeg i pravednijeg sistema (ha moje li zablude).

Kiza

pre 9 godina

Cekalica, 5. novembar 2014 13:53)
A sta bi smo trebali,sam je otisao dobrovoljno,hteo je da glumi zrtvu..nije racunao da ce toliko ostati...ja ga vidim kao manipulatora koji svoju bolest koristi da bi napakostio sadasnjoj vlasti
(miona, 5. novembar 2014 14:47)

Jednom recenicom, TI SI LUD. Manipulator..... da 12 godina. Nije to manipulisanje nego drzanje svoje reci. Ovo sto je u Srbiji sada, to je manipulisanje. Ti si odavni izmanipulisan ali tvoj nizi IQ to ne moze da prihvati.

Aleksa

pre 9 godina

Sad će i da ga puste kada mu je duša u nosu. Nikad ga nisam posebno voleo,ali je bar dobro zezao ove genijalce američke du**lizce.

Antiprotivan

pre 9 godina

Šta god mislio o njemu kao političaru, kao običan čovek, građanin, zaslužuje da se leči u Srbiji i da bude sa svojom porodicom.

evroskandal

pre 9 godina

Neću tekst ni da čitam. Nije kriv! Bar ne Evropi. Jedino šta mu se zamera je sloboda govora i na sudu i sada kad ga šalju na lečenje.
Politički ga nisam podržavao, ali je on zaista postao VELIKOMUČEMIK SRPSKI.

haski tabloid

pre 9 godina

Drzava je vec garantovala za Seselja ali problem je bio jer Seselj nije hteo nazad u Srbiju.
(martin, 5. novembar 2014 15:41)

Pa zar je moguce da ne shvatas da haski sud ima dva arsina pa nasa vlada neka se raspita po kom osnovu je Haradinaj mogao javno da se bavi politikom iako je bio haski optuzenik a Seselj ne sme. Da li treba da verujem ovima koji su na vlasti koji su ga izdali da je bas sve tako kako Hag kaze ili oni kako kazu. Da li se upitas da li je moguce da su kumovi od Haga trazili da ne mogu da garantuju za Seselja pa je Haski sud poostrio uslove za garancije. Ko to zna ali onaj ko ga je izdao a sada je na vlasti neka nam objasne zasto postoje dva arsina pogotovo kada su pustili Haradinaja mnogo svedoka je ubijeno a i sam Haradinaj je imao optuznicu za ubistva civila dok Seselj ima optuznicu za izgovorene reci i neka nam objasne zasto od Haga ne traze i u cemu je problem da i Seselj bude na slobodi kao i Haradinaj. Da li je problem sto su nasi tabloidi u nekim momentima pisali kako Seselj hoce da ubije Tomu Nikolica pa da su tim tekstovima stavili do znanja da pustanjem Seselja na slobodu mogu biti ugrozeni zivoti nikolica i vucica??????

Neko

pre 9 godina

obavljena misija

To sto je on uradio vredi vise nego njegov zivot, a on je toga takodje bio svesten. Jasno je pokazao sta je zapad, sta je zapadna (ne)pravda, sta je zapadna politika, sta su dvostruki standardi zapada. Zavijenu licemersku i ucenjivacku politiku zapada, otpakovao je kako bi obicnom narodu bila jasna. Posto je intelektualno bio daleko iznad njih (u postupku) dovodio ih je na gotov cin protivrecenja samima sebi. Ne bih glasao za njega jer nije za lidera jer je "zapaljiv", neizbalansiran i davanju izjava, i "ide glavom kroz zid", ali mislim da je svoju misiju obavio na najbolji nacin. Nasim potomcima ce biti jasno i kroz stotine godina u kakvom je polozaju bila Srbija, gledajuci snimke koji ce ostati zauvek.

acca

pre 9 godina

Ovo sudjenje ce uci u anale!
12 godina mu se sudi, od toga do sad ima 6 presuda za nepostovanje suda i vec ih je odsluzio! Verovatno ce da mu nakarikaju i 3-4 kazne za nepropisno parkiranje, nevezivanje pojasa i ko zna sta jos i kakvih gluposti!

Sid

pre 9 godina

Ne zanima me sta ko misli, ni Bosnjaci ni Hrvati ali coveku na samrti verujem da ima samo jednu zelju a to je d aumre u svojoj zemlji i zato SLOBODA ZA SESELJA BZ UVETA I ZAHTEVA!

(Vlast)a

pre 9 godina

Ne bi bilo dobro da Haski sud kaznjava koliko-toliko nevine stanovnike Srbije i da pere ruke kao Pontije Pilat.Jedino ukoliko imaju na umu da ga izruce na sluzenje kazne ili lecenje u Zenici?
Cak i ako garantujemo bilo sta,ne mozemo da obezbedimo jednu medjunarodnu utakmicu a ne ratnog zlocinca.
Mislim da nam ne zele dobro oni kojima je ovo palo na pamet.Ili su zaboravili da smo jedva preziveli cirkus sa izrucenjem mrtvog Milosevica.

dipl.inž.

pre 9 godina

Ne razumem nijedan valjani razlog zbog kog on ne bi smeo da ucestvuje u politickom zivotu Srbije. Jasno mi je da se sadanji nazadnjaci plase onog sto on ima da kaze,ali kakve to veze ima sa onim za sta je on optuzen?!

Luzer

pre 9 godina

Više nikome nije jasno šta nama, sebi ili celom svetu dokazuje ovaj Tribunal. Tretman Vojislava Šešelja je nezapamćen u novijoj istoriji i koliko god nisam bio nikada za radikale, niti sam danas, više nije jasno za šta Šešelj ovoliko ispašta. Čak i oni koji su verovali da je Tribunal duga ruka pravde koja stiže čak i male balkanske faraone, više ne mogu a da sve ne gledaju sa izvesnim gađenjem - ne vidi se poenta, ni pouka, ni svrha deset godina maltretiranja bez ikakvog zaključka. Jednostavno, Kafka je bio u pravu: čovek mora živeti život kao kriv i kao kriv umreti. Permanentno osećanje krivice je bitno, a ne sama krivica. Novi svetski poredak prezire bilo kakav vid slobode, mada se licemerno, k'o bajagi, baš za slobodu zalaže...

dva haska arshina

pre 9 godina

A sta bi smo trebali,sam je otisao dobrovoljno,hteo je da glumi zrtvu..nije racunao da ce toliko ostati...ja ga vidim kao manipulatora koji svoju bolest koristi da bi napakostio sadasnjoj vlasti
(miona, 5. novembar 2014 14:47)

A ja vidim da su ove vlasti manipulisale i poslale zahtev Hagu pod njihovim uslovima s puste Seselja iz pritvora da se na taj nacin osiguraju da im ne smeta u njihovoj vladavini. Zar moze i tako da se tumaci manipulacija, ako znamo da onaj kome je najveci interes on najvise i manipulise a u ovom slucaju veci interes imaju dvoje kumova + onaj treci Vuk. Kako objasniti uslove za Haradinaja i ove uslove za Seselja nego manipulacijom onog ko je trebao da garantuje.

Mita

pre 9 godina

Borio sam se i protiv Milosevica i protiv Seselja 90tih, lupao u serpe, setao ulicama, verovao u bolje sutra u tu demokratiju koja treba da nam dodje sa zapada.
Sada, kad videh gde smo dosli i sta nam je sve taj zapad uradio, idem u Pozarevac da zapalim svecu Slobi i da mu se izvinim a rado cu i Seselja da docekma na aerodromu!
(Dejan, 5. novembar 2014 15:59)

Jesi,ali zamalo.Ti si bio pristalica svih ratova devedesetih,možda čak i aktivni učesnik u istima,podržavalac ideje rušenja gradova u okruženju i istinski fan Arkana,Šešelja i Legije.Sada,kada si sve bitke izgubio, javljaš nam se ovde da nam svima sopštiš,kako si ti u stvari bio mirotvorac i aktivni protivnik Miloševićeve politike,a onda ti je posle 15 godina sinula genijalna ideja,kako si u stvari bio u zabludi,i da su rat i svi njegovi promoteri,kao Šešelj,ustvari bili u pravu?!Pa,jel ti stvarno misliš da smo ovde svi blesavi?Ako si ljubitelj ubica i kriminalaca,nema veze,ali nemoj da nas sve ovde praviš ludima.

Aca

pre 9 godina

Poziv Holandiji i Srbiji da iznesu mišljenje o puštanju Šekija na privremenu slobodu:http://www.icty.org/x/cases/seselj/tord/bcs/141104.pdf.
Hvala, veliko hvala pretresnom veću na čelu sa sudijom Jean-Claude Antonetti na humanoj inicijativi! Još jedanput, hvala!

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Uslovna garancija Vlade Srbije nije prava garancija i zbog takve uslovne garancije prosli x Seselja nisu pustili.Doduse, ni on nije hteo pod tim uslovima u Srbiju, ali je poenta da sa uslovnom garancijom, ako se gleda praxa suda u Hagu,ne moze ni 1 pritvorenik na slobodu.
Ali,mislim da ce ga pustiti,da zadnje dane zivota provede sa porodicom.

Notna sveska

pre 9 godina

Medena3, 5. novembar 2014 15:25)
tako bi trebalo da bude ,ali verujemda ce Seselj odbiti garancije i nastaviti sa svojim politickim cirkusom...Zaista bi mi bilo zao da odbije garancije i svoje poslednje dane ne provede uz svoje bliznje ukucane.

boom

pre 9 godina

jako bitna vest..!! mislim da ne zasluzuje ovoliku prisutnost u medijima a pogotovo ne sazaljenje ..!! brzo zaboravljate koliko je na svim stranama on i njegova huskacka (zlocinacka) politika zavila u crno.!! ( lupajte minuse do sutra ali od istine se ne bezi )

Zora

pre 9 godina

Vlada je dala garancije i prosli put i uradila sve sto je u njenoj moci, a na Seselju je da odluci da li ce da prihvati sve uslove. Bolje bi bilo za njega da saradjuje..

naca

pre 9 godina

Ocekivana i ispravna odluka!Ali Seselj i isuvise tvrdoglav!Njegova tvrdoglavost mu nikada nije donela nista dobro.A u ovoj situaciji tek nece...ne zelim da ogresim dusu ali cini mi se da neke stvari radi smisljeno i namerno.

Oliver

pre 9 godina

Neka Šešelj slobodno dođe u Srbiju, ali nadam se da se više neće baviti politikom. Nadam se da je to vreme iza njega, a tamo treba i da ostane. Iskreno se nadam da će se brzo oporaviti.

LEPA - KASIRKA - LOLA

pre 9 godina

Mislim da ce Srbija dostaviti Haskom tribunalu granaciju kada je u pitanju privremeno pustanje Vojislava Seselj. Ona je to inila i ranije, ali to nije do sada nikada hteo da prihvati sam Seselj. Pogotovu sada treba da prihvati kada mu je zdravstveno stanje ugrozeno, mislim da nebi trebao da bude toliko tvrdoglav kao do sada. Vojislav Seselj nece da prihvati pustanje na slobodu pod uslovima koje propisuje haski tribunal, jer uslovi jasno zabranjuju kontakte sa bilo kime, bavljenje politikom, javne nastupe i slicno. To je odbio jednom po cenu zvota, te ne znam odakle ideja da bi sada to prihvatio.

МИЛАН ЦВИЈОВИЋ

pre 9 godina

Ред би било да пусте Шешеља из Хага да се лечи а не да га убијају у Хагу као што су Милошевића.

Voz

pre 9 godina

Ja nemam nista protiv da on bude lecen ovde i da se krece,ali zna se da ce napraviti neki problem i da nece postovati nikog niti to sto je receno !

Dejan

pre 9 godina

Borio sam se i protiv Milosevica i protiv Seselja 90tih, lupao u serpe, setao ulicama, verovao u bolje sutra u tu demokratiju koja treba da nam dodje sa zapada.
Sada, kad videh gde smo dosli i sta nam je sve taj zapad uradio, idem u Pozarevac da zapalim svecu Slobi i da mu se izvinim a rado cu i Seselja da docekma na aerodromu!

medicinar

pre 9 godina

Daće Bog da se Voja vrati. Al dobra fora bi bila da je Šešelj četvrtomilioniti putnik na aerodromu pa da mu Vučić uruči nagradu ili bi čekali do petomilionitog.

Lajonel

pre 9 godina

Slazem se. Trebao je da prihvati drzavne garancije kad mu je Selakovic nudio pre koju godinu, verovatno ne bi dosao u ovu fazu. Nije ovde poenta u Seselju, nego u drzavi. Kakav da je, ipak je nas drzavljanin i treba mu pruziti minimum dostojanstva.

dajBrener

pre 9 godina

Страшно, убише човека и сад би да га ћушну што даље, да не буде „...није да нисмо хтели да га пустимо..." Чуј, држе га 10година и сад одједном да се изјасне истог дана до18h за гаранције државе ... Демократија у пуном светлу...

Bajcetina na rakiji

pre 9 godina

Vucici i Nikolic ce odbiti.
Ako se Seselj vrati, oni lete sa vlasti u roku od par nedelja. Zato i rade sve sto zapad zatrazi, jer im preti pustanjem Seselja, a trebalo bi da su zajedno sa njim na optuzenickoj klupi, sve sa Majom i Mirovicem.

respect

pre 9 godina

RESPECT od jednog od onih koji su te opravdano gadjali jogurtom isperd skupstine 1991. godine i koji bi to ponovo ucinio.RESPECT zato sto si ostao dosledan svojim idejama i stavovima kakvi god ti stavovi bili za razliku od preletaca iz tvoje stranke koji su te stavove promenili samo da bi se docepali vlasti.

Kiza

pre 9 godina

Cekalica, 5. novembar 2014 13:53)
A sta bi smo trebali,sam je otisao dobrovoljno,hteo je da glumi zrtvu..nije racunao da ce toliko ostati...ja ga vidim kao manipulatora koji svoju bolest koristi da bi napakostio sadasnjoj vlasti
(miona, 5. novembar 2014 14:47)

Jednom recenicom, TI SI LUD. Manipulator..... da 12 godina. Nije to manipulisanje nego drzanje svoje reci. Ovo sto je u Srbiji sada, to je manipulisanje. Ti si odavni izmanipulisan ali tvoj nizi IQ to ne moze da prihvati.

Zoran.hr

pre 9 godina

A kao Haag ne valja, protiv ljudski prava, politicki sud ovo ono. Evo gospodo mogucnosti da ga se pusti, ali mi se cini da je vise problem u srpskoj vladi nego u Haagu.

Saul Goodman

pre 9 godina

Ma sta mislio o Seselju, jos gore mislim o njegovom kumu Nikolicu koji je sebe i svoje kumstvo prodao zarad koristi. Seselj nikada nije odustajao od svoje ideologije i ne "povija se kako vetar duva" za razliku od "stiroporca". Iskreno mislim da je Seselj trebao da robija u Srbiji zbog svih zala koje nam je naneo, a 12 godina robije bez presude je i vise nego mnogo cak i za ono sto je nama uradio. Ne mogu da razumem Vucica koji pre neki dan sa podsmehom pominje Seselja, a ovaj na samrti. Ljudskosti nam fali, kao narod smo operisani od ljudskosti.

s

pre 9 godina

Dobro nam dosao, Vojo, srpski sine!!!
Tek ce za 50 godina ljudima biti jasno o cemu si pricao. Srbi ce za 100 godina pricati o tebi i citati tvoja dela, a niko nece ni znati ko su bili Vucic i Nikolic. Gnjide!!!!!

Legia Semlin

pre 9 godina

Šešelj neće da prihvati puštanje na slobodu pod uslovima koje propisuje "haški tribunal", jer uslovi jasno zabranjuju kontakte sa bilo kime, bavljenje politikom, javne nastupe i slično. To je odbio jednom po cenu života, te ne znam odakle ideja da bi sada to prihvatio. Ako Šešelj treba da umre, pre će umreti na robiji nego na od zlotvora poklonjenoj imitaciji slobode. Nama na čast što smo dobrim delom ne samo ćutali, nego i pomagali ubistvo. I na znanje - ako su ovako pustili da umre onakav intelektualac, bez krivice i osude, šta li bi tek sa nama neukima uradili? Doduše, ne smeta meni zlikovački kazamat, od okupatora se boljem čovek ne može ni nadati, ali domaći izdajnici, pa to je užas. Pustili su čoveka da se raspadne, da bi ostali na vlasti?! Da imaju dušu, pitao bih gde će im. Pošto je nemaju, pitanje je bespredmetno. Ostaće Šešelj simbol prkosa, slobode i nade - gde je danas okupacija, tu će jednom i slobode biti! "Naše će senke hodati po Beču, lutati po dvoru, plašiti gospodu".

Poslednji samuraj

pre 9 godina

Otac se vraca sa sluzbenog puta...
A ovi sto aplaudiraju po skupstini za sve i svasta keka se spreme da istim dlanovima sebi lupaju samare.
p.s. Nikada ga nisam voleo ali posle ovoga da naprednjacima voleo bih da se vrati i kaze nam sta su u stvari oni. Mada vecina i zna sta su...

dva haska arshina

pre 9 godina

A sta bi smo trebali,sam je otisao dobrovoljno,hteo je da glumi zrtvu..nije racunao da ce toliko ostati...ja ga vidim kao manipulatora koji svoju bolest koristi da bi napakostio sadasnjoj vlasti
(miona, 5. novembar 2014 14:47)

A ja vidim da su ove vlasti manipulisale i poslale zahtev Hagu pod njihovim uslovima s puste Seselja iz pritvora da se na taj nacin osiguraju da im ne smeta u njihovoj vladavini. Zar moze i tako da se tumaci manipulacija, ako znamo da onaj kome je najveci interes on najvise i manipulise a u ovom slucaju veci interes imaju dvoje kumova + onaj treci Vuk. Kako objasniti uslove za Haradinaja i ove uslove za Seselja nego manipulacijom onog ko je trebao da garantuje.

miona

pre 9 godina

Cekalica, 5. novembar 2014 13:53)
A sta bi smo trebali,sam je otisao dobrovoljno,hteo je da glumi zrtvu..nije racunao da ce toliko ostati...ja ga vidim kao manipulatora koji svoju bolest koristi da bi napakostio sadasnjoj vlasti

haski tabloid

pre 9 godina

Drzava je vec garantovala za Seselja ali problem je bio jer Seselj nije hteo nazad u Srbiju.
(martin, 5. novembar 2014 15:41)

Pa zar je moguce da ne shvatas da haski sud ima dva arsina pa nasa vlada neka se raspita po kom osnovu je Haradinaj mogao javno da se bavi politikom iako je bio haski optuzenik a Seselj ne sme. Da li treba da verujem ovima koji su na vlasti koji su ga izdali da je bas sve tako kako Hag kaze ili oni kako kazu. Da li se upitas da li je moguce da su kumovi od Haga trazili da ne mogu da garantuju za Seselja pa je Haski sud poostrio uslove za garancije. Ko to zna ali onaj ko ga je izdao a sada je na vlasti neka nam objasne zasto postoje dva arsina pogotovo kada su pustili Haradinaja mnogo svedoka je ubijeno a i sam Haradinaj je imao optuznicu za ubistva civila dok Seselj ima optuznicu za izgovorene reci i neka nam objasne zasto od Haga ne traze i u cemu je problem da i Seselj bude na slobodi kao i Haradinaj. Da li je problem sto su nasi tabloidi u nekim momentima pisali kako Seselj hoce da ubije Tomu Nikolica pa da su tim tekstovima stavili do znanja da pustanjem Seselja na slobodu mogu biti ugrozeni zivoti nikolica i vucica??????

zoran

pre 9 godina

Jedva cekam da vidim na aerodromu AV i njegove iskrene suze na njegovom licu.Nadam se da ce pored AV biti i kum vojvoda od Bajcetine sa Tomovacom u ruci.

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Uslovna garancija Vlade Srbije nije prava garancija i zbog takve uslovne garancije prosli x Seselja nisu pustili.Doduse, ni on nije hteo pod tim uslovima u Srbiju, ali je poenta da sa uslovnom garancijom, ako se gleda praxa suda u Hagu,ne moze ni 1 pritvorenik na slobodu.
Ali,mislim da ce ga pustiti,da zadnje dane zivota provede sa porodicom.

Vladimir Radenkovic

pre 9 godina

Ovako laički sa strane gledano, nehumano je suditi bolesnom čoveku!!!
Treba ga pustiti kuci, na lečenje kod onih lekara koje on izabere, sve ostalo je KRŠENJE OSNOVNIH LJUDSKIH PRAVA - valjda!?

Radojkaa

pre 9 godina

Vlada daje garancije ,a druga je stvar ako ih on nece. zalosno bi bilo ako ne prihvati zbog politike i odbaci svoje vreme koje mu je ostalo da provede sa svojim najmilijima. Ako to odbaci nije mi ga ni zao onda ,jer tim samo pokazuje da ne moze da mu je stalo do gradjana vise nego do porodice...stalo mu je samo do samog sebe...

(Vlast)a

pre 9 godina

Ne bi bilo dobro da Haski sud kaznjava koliko-toliko nevine stanovnike Srbije i da pere ruke kao Pontije Pilat.Jedino ukoliko imaju na umu da ga izruce na sluzenje kazne ili lecenje u Zenici?
Cak i ako garantujemo bilo sta,ne mozemo da obezbedimo jednu medjunarodnu utakmicu a ne ratnog zlocinca.
Mislim da nam ne zele dobro oni kojima je ovo palo na pamet.Ili su zaboravili da smo jedva preziveli cirkus sa izrucenjem mrtvog Milosevica.

misljenje

pre 9 godina

Lepo je bilo dogovoreno da i Seselja ubiju u zatvoru, kao Milosevica, ali se Seki i dalje koprca, ne da se. Eeeee, ni holandski doktori nisu ono sto su bili.

Doduse, ima rak, mozda je dogovoreno da pati dok bude umirao, sa holandjanima se nikada ne zna, imaju oni racun sa njim (sa nama) zbog Srebrenice...

spale

pre 9 godina

Zatvor nije sloboda, pa i lečenje ne može da ima kvalitet lečenja sa slobode.
Nepoštovanje Tribunala u Hagu od strane Šešelja, onemogućava njegovo normalno lečenje već nekoliko meseci.
Ako Vlada da garancije da Šešelj neće kontaktirati sa potencijalnim svedocima i da će se vratiti u Hag kada ga Tribunal pozove, a Šešelj odobije da poštuje ove garancije, onda smo opet na početku priče ...

Mita

pre 9 godina

Borio sam se i protiv Milosevica i protiv Seselja 90tih, lupao u serpe, setao ulicama, verovao u bolje sutra u tu demokratiju koja treba da nam dodje sa zapada.
Sada, kad videh gde smo dosli i sta nam je sve taj zapad uradio, idem u Pozarevac da zapalim svecu Slobi i da mu se izvinim a rado cu i Seselja da docekma na aerodromu!
(Dejan, 5. novembar 2014 15:59)

Jesi,ali zamalo.Ti si bio pristalica svih ratova devedesetih,možda čak i aktivni učesnik u istima,podržavalac ideje rušenja gradova u okruženju i istinski fan Arkana,Šešelja i Legije.Sada,kada si sve bitke izgubio, javljaš nam se ovde da nam svima sopštiš,kako si ti u stvari bio mirotvorac i aktivni protivnik Miloševićeve politike,a onda ti je posle 15 godina sinula genijalna ideja,kako si u stvari bio u zabludi,i da su rat i svi njegovi promoteri,kao Šešelj,ustvari bili u pravu?!Pa,jel ti stvarno misliš da smo ovde svi blesavi?Ako si ljubitelj ubica i kriminalaca,nema veze,ali nemoj da nas sve ovde praviš ludima.

Toliko

pre 9 godina

Nisam ga voleo tad, ne volim ga ni sad. Drzati covek 12 godina u pritvoru je nehumano van svake mere. Da li je kriv ili nije? Ako je kriv koja je kazna, ako nije kolika je odsteta? 12 godina...

evroskandal

pre 9 godina

Neću tekst ni da čitam. Nije kriv! Bar ne Evropi. Jedino šta mu se zamera je sloboda govora i na sudu i sada kad ga šalju na lečenje.
Politički ga nisam podržavao, ali je on zaista postao VELIKOMUČEMIK SRPSKI.

Anka

pre 9 godina

Postovani gospodine Seselju, apsolutno Vas ne volim, ne slazem se sa Vasim idejma, niti sa Vasom retorikom. Borila sam se protiv Vas devedesetih i opet bih se verovatno borila. Medjutim, to sto Vi sada cinite i to sto se borite za svoje ideje do kraja i po cenu zivota i porodice u meni izaziva divljenje i postovanje. Potpuno mi je kao coveku neshvatljivo to sto rade sa Vama. Nisam verovala da je to moguce bar ne u Evropi koja bi trebalo da bude odraz bojeg i pravednijeg sistema (ha moje li zablude).

Sid

pre 9 godina

Ne zanima me sta ko misli, ni Bosnjaci ni Hrvati ali coveku na samrti verujem da ima samo jednu zelju a to je d aumre u svojoj zemlji i zato SLOBODA ZA SESELJA BZ UVETA I ZAHTEVA!

Mala sirena

pre 9 godina

@(marija, 5. novembar 2014 15:07)
Ne verujem da će Šešelj prihvatiti uslove suda. I prošlog puta je odbio. Želim mu brz oporavak, ali ako se vraća u Srbiju da bi se bavio politikom i stvarao probleme, onda bolje da ostane u Hagu. Ako se već vrati i oporavi, najbolje bi mu bilo da se posveti svojoj porodici.

Antiprotivan

pre 9 godina

Šta god mislio o njemu kao političaru, kao običan čovek, građanin, zaslužuje da se leči u Srbiji i da bude sa svojom porodicom.

Notna sveska

pre 9 godina

Medena3, 5. novembar 2014 15:25)
tako bi trebalo da bude ,ali verujemda ce Seselj odbiti garancije i nastaviti sa svojim politickim cirkusom...Zaista bi mi bilo zao da odbije garancije i svoje poslednje dane ne provede uz svoje bliznje ukucane.

dipl.inž.

pre 9 godina

Ne razumem nijedan valjani razlog zbog kog on ne bi smeo da ucestvuje u politickom zivotu Srbije. Jasno mi je da se sadanji nazadnjaci plase onog sto on ima da kaze,ali kakve to veze ima sa onim za sta je on optuzen?!

Aca

pre 9 godina

Poziv Holandiji i Srbiji da iznesu mišljenje o puštanju Šekija na privremenu slobodu:http://www.icty.org/x/cases/seselj/tord/bcs/141104.pdf.
Hvala, veliko hvala pretresnom veću na čelu sa sudijom Jean-Claude Antonetti na humanoj inicijativi! Još jedanput, hvala!

Aleksa

pre 9 godina

Sad će i da ga puste kada mu je duša u nosu. Nikad ga nisam posebno voleo,ali je bar dobro zezao ove genijalce američke du**lizce.

Neko

pre 9 godina

obavljena misija

To sto je on uradio vredi vise nego njegov zivot, a on je toga takodje bio svesten. Jasno je pokazao sta je zapad, sta je zapadna (ne)pravda, sta je zapadna politika, sta su dvostruki standardi zapada. Zavijenu licemersku i ucenjivacku politiku zapada, otpakovao je kako bi obicnom narodu bila jasna. Posto je intelektualno bio daleko iznad njih (u postupku) dovodio ih je na gotov cin protivrecenja samima sebi. Ne bih glasao za njega jer nije za lidera jer je "zapaljiv", neizbalansiran i davanju izjava, i "ide glavom kroz zid", ali mislim da je svoju misiju obavio na najbolji nacin. Nasim potomcima ce biti jasno i kroz stotine godina u kakvom je polozaju bila Srbija, gledajuci snimke koji ce ostati zauvek.

acca

pre 9 godina

Ovo sudjenje ce uci u anale!
12 godina mu se sudi, od toga do sad ima 6 presuda za nepostovanje suda i vec ih je odsluzio! Verovatno ce da mu nakarikaju i 3-4 kazne za nepropisno parkiranje, nevezivanje pojasa i ko zna sta jos i kakvih gluposti!

pravnik

pre 9 godina

Ma, neće Šešelj da pristane...
(Saša, 5. novembar 2014 17:16)
I ranije je vlada davala garancije za puštanje Šešelja u Srbiju; ministri su putovali u Hag ali se on oglušio o sve što je činjeno. Očito je da inaćenje sa sudom ovakvim kakav je ne vodi ničemu!

Crni Stanoje

pre 9 godina

Godinama drze coveka u pritvoru/zatvoru. Godinama nisu uspeli da ga proglase krivim i da mu daju kaznu.
I sada, kada mu se priblizava kraj zivota, hoce da prebace celu odgovornost na Srbiju
Ako je kriv - dajte mu kaznu.
Ako nije kriv - dajte (vratite) mu slobodu.
A ovo sto se ovako radi, godinama u zatvoru bez osude - sramota celog sveta koji stoji iza Haga.
Kao sto kazu 'human legal right is innocent until proven guilty'.

Luzer

pre 9 godina

Više nikome nije jasno šta nama, sebi ili celom svetu dokazuje ovaj Tribunal. Tretman Vojislava Šešelja je nezapamćen u novijoj istoriji i koliko god nisam bio nikada za radikale, niti sam danas, više nije jasno za šta Šešelj ovoliko ispašta. Čak i oni koji su verovali da je Tribunal duga ruka pravde koja stiže čak i male balkanske faraone, više ne mogu a da sve ne gledaju sa izvesnim gađenjem - ne vidi se poenta, ni pouka, ni svrha deset godina maltretiranja bez ikakvog zaključka. Jednostavno, Kafka je bio u pravu: čovek mora živeti život kao kriv i kao kriv umreti. Permanentno osećanje krivice je bitno, a ne sama krivica. Novi svetski poredak prezire bilo kakav vid slobode, mada se licemerno, k'o bajagi, baš za slobodu zalaže...

boom

pre 9 godina

jako bitna vest..!! mislim da ne zasluzuje ovoliku prisutnost u medijima a pogotovo ne sazaljenje ..!! brzo zaboravljate koliko je na svim stranama on i njegova huskacka (zlocinacka) politika zavila u crno.!! ( lupajte minuse do sutra ali od istine se ne bezi )

Zora

pre 9 godina

Vlada je dala garancije i prosli put i uradila sve sto je u njenoj moci, a na Seselju je da odluci da li ce da prihvati sve uslove. Bolje bi bilo za njega da saradjuje..

naca

pre 9 godina

Ocekivana i ispravna odluka!Ali Seselj i isuvise tvrdoglav!Njegova tvrdoglavost mu nikada nije donela nista dobro.A u ovoj situaciji tek nece...ne zelim da ogresim dusu ali cini mi se da neke stvari radi smisljeno i namerno.

МИЛАН ЦВИЈОВИЋ

pre 9 godina

Ред би било да пусте Шешеља из Хага да се лечи а не да га убијају у Хагу као што су Милошевића.

Oliver

pre 9 godina

Neka Šešelj slobodno dođe u Srbiju, ali nadam se da se više neće baviti politikom. Nadam se da je to vreme iza njega, a tamo treba i da ostane. Iskreno se nadam da će se brzo oporaviti.

Voz

pre 9 godina

Ja nemam nista protiv da on bude lecen ovde i da se krece,ali zna se da ce napraviti neki problem i da nece postovati nikog niti to sto je receno !

LEPA - KASIRKA - LOLA

pre 9 godina

Mislim da ce Srbija dostaviti Haskom tribunalu granaciju kada je u pitanju privremeno pustanje Vojislava Seselj. Ona je to inila i ranije, ali to nije do sada nikada hteo da prihvati sam Seselj. Pogotovu sada treba da prihvati kada mu je zdravstveno stanje ugrozeno, mislim da nebi trebao da bude toliko tvrdoglav kao do sada. Vojislav Seselj nece da prihvati pustanje na slobodu pod uslovima koje propisuje haski tribunal, jer uslovi jasno zabranjuju kontakte sa bilo kime, bavljenje politikom, javne nastupe i slicno. To je odbio jednom po cenu zvota, te ne znam odakle ideja da bi sada to prihvatio.