Nedelja, 12.10.2014.

17:51

Rašković-Ivić predsednica DSS

Potpredsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković-Ivić izabrana je na Skupštini te stranke za novog lidera DSS.

Izvor: B92

Raškoviæ-Iviæ predsednica DSS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

nenad1301

pre 9 godina

Daj boze da joj i profesija pomogne da osavremeni stranku.
(Zastareli, 12. oktobar 2014 19:50)
Teško da će joj profesija promeniti razmišljanje, jer njene prve izjave ne negaoveštavaju ništa revolucionarno u stavovima ove stranke i nekekav politički zaokret koji bi ih ponovo doveo u žižu političkih dešavanja Srbije.Ovo je izleda nastavak ideologije Kostunice, a to je protivljenje svemu što dolazi iz EU i sa zapada, bez jasne alternative kuda i kako dalje.

ladolež

pre 9 godina

(To su činjenice, 12. oktobar 2014 22:08)
DSS je gubljenjem statusa parlamentarne stranke izbubila deo svoje prepoznatljivosti, sa Koštunicom je otišao i deo hreaizme vezane za tog čoveka koji je dugo vodio stranku, Da li će gospođa Rašković-Ivić umeti da pronađe pravi put povratka na stare staze slave DSS-a ili će se agonija stranke i potpuno nestajanje nastaviti pokazaće vreme.Definitivno će se nešto morati menjati i u tom njihovom programu protivljenja svemu što je evropsko i zauzimanjem jednog tvrdog stava prema promenama u Srbiji, u protivnom im se ne piše dobro.

Marko

pre 9 godina

I dalje ne razumem ove pljuvace sto im smeta Kostunica, coveka nema u politici, vi imate svoga vodju pa se divite njemu, jel mrzite Voju sto se tada bolje zivelo, sto je kupovna moc bila veca, sto su cene bile 3 do 5 puta nize, sto je ne zaposlenost bila manja, sto nam je obnovio drzavnost, doneo ustav, doneo himnu, nije ga bilo u aferama, nije omastio brke, bio skroman, nije hteo da se slihta gazdama na zapadu, rekao da je Kosovo nase, bio Srbin, nije se plasio kauboja sa zapada, mediji su svaki dan pravili emisije, crtane na njegov racun, a on se nije mesao u to, a sada nestaju emisije, nema kritike...Sta je "evrpejci" procitajte jos jednom moj tekst, jer je to rezultat koji niko nece imati za 4 god, ovaj vas vec 2 god mlati praznu slamu...ZNA SE KO SME DA VAS POGLEDA U OCI

Бојан Илић

pre 9 godina

(GagY, 12. oktobar 2014 21:46)

А да ЛДП прво иступи из коалиција са СПС?!:-))
Да буду они опозиција а не да су им само пуна уста исте?!
Мени ово луђе изгледа, искрено!:-)

patrole

pre 9 godina

jeste na istoj skupstini oformili i patrole koje ce proveravati madjarsku nacionalnu manjinu?! posto vidim da je Jovanov tu... prednjaci covek u idejama a u Kikindi ne moze 500 glasova da osvoji...

To su činjenice

pre 9 godina

Sa odlaskom Dr. Koštunice otišla je DSS - u istoriju !
Srbija, nikada više neće imati lidera kakav je bio Dr.Koštunica ;vrhunski intelektualac, častan čovek,istinskiski rodoljub i pravi patrota.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Moje cestirke gospodji Raskpovic-Ivic. Obrazovana, odmerena, stabilna, sa cvrstim nacionalnim integritetom. Jednom recju dama, u svakom smislu te reci. Zelim joj da jednu tako ozbiljnu stranku sa jakim nacionalnim predznakom podigne, predstavi ovom narodu u pravoj svetlosti, podigne iz "blata" i uveca clanstvo. I to ono, najboljeg kvaliteta. Jedna takva stranka je neophodna srpskoj politickoj sceni. Srbiji je dosta "levaka" i stranaka koje brinu i resavaju globalne probleme.

Slobodan032

pre 9 godina

Nešto me zanima da li je i ona neobaveštena kao i njen prethodnik. Poštujem njihov stav iako sam potpuno drugog mišljenja, ali mislim da će sa takvom politikom i dalje biti ispod cenzusa ili možda gađaju na onih 25 procenata što su protiv ulaska u EU. Ali stranku koja i dalje tvrdi da je Kosovo Srbija ne mogu ozbiljno da shvatim.

Бојан Илић

pre 9 godina

E baš super, a sad bi mogli konačno da Koštunici oduzmu pravo na onih 4-5 parking mesta na Dorćolu, dosta mu je valjda jedno, deluje kao baš skroman čovek. (Rkekoke, 12. oktobar 2014 19:27)Не знам за паркинг места али знам да је он једини који се није дебело овајдио од бављења политиком. Сви ови остали, који су били буквално у крпама пре него што су постали медијски експонирани, данас не знају шта имају (боље рећи шта немају), једино је Воја остао ту негде на истом. Ако и има неколико паркинг места, које приде и не користи јер колико ја знам нема возни парк, то му свакако и није неки минус. Не вози мечку или неки други ауто од 50 или 100 хиљада евра, нема виле по Дедињу и Сењаку, не летује на егзотичним дестинацијама као други политичари (њему је ваљда добро и на селу). У суштини једини политичар, мада он више и није политичар, који живи мање више слично као и обичан човек у овој држави.А што се тиче ових страначких избора, драго ми је да је Санда победила. Није да имам нешто против Алигрудића, делује да је фин човек, али кад видим ко је све и на који начин агитовао против Санде (не толико за Алигрудића колико против Санде) онда ми је баш драго. По први пут у историји вишестраначја у Србији се догодило да обично чланство и општински одбори победе врх странке. И то не само да победе него и да победе огромном разликом, што је добра вест за ДСС али исто тако и за демократију у Србији. Не дешава се тако нешто сваки дан.
(Shone, 12. oktobar 2014 20:13)

Потпис!

GagY

pre 9 godina

Честитам! А сада уједињење српске демократске опоѕиције!
(Ратко М., 12. oktobar 2014 19:41)
Da, a za početak bi mogli da istupe iz koalicije sa SNS i SPS u Beogradu, u kome su svojim pristankom na odnos kao prema krpi, uspeli da posle više neuspešnih pokušaja skinu Dragana Đilasa sa mesta gradonačelnika Beograda. Grašani Beograda vma to nikada neće zaboraviti, jer ste direktni krivac za dolazak Beograda na vodi, i ostale prevare kojima se služi današnja gradska vlast...sa kojom ste u koaliciji, da ponovom ako neko nije dobro video.

depos

pre 9 godina

DSS = Front National
Sanda Raskovic Ivic = Marine Le Pen
Salonski Radikali satro Demokrate...
(Tata, vidi prase, 12. oktobar 2014 19:27)Ni po izgledu,ni po ponašanju i mentalitetu,ni po obrazovanju,ali što je najvažnije ni po političkim stavovima ne podseća na Francuskinju.Jedina sličnost je evroskepticizam.DSS je od osnivanja do danas ostao demokratska partija desnog centra sa programom koji je,pre 22godine, pisan po ugledu na programe zapadnoevopskih narodnih partija.Ali nisu oni samo na papiru i programu demokratske orijentacije,kao neke druge,već su to pokazali u praksi.U periodu dok je DSS bila na vlasti(2004-2008)Srbija je najviše napredovala po pitanju slobode,demokratije i vladavine prava,što između ostalog potvrđuje broj zakona usvojen u parlamentu i svetska lista o nivou demikratije i ljudskih sloboda.2006 je zahvaljujući DSS-u usvojen demokratski ustav,koji je jedina prepreka povratku u diktaturu 90-tih.

Marko

pre 9 godina

Koga još interesuje stranka koja ne može da predje cenzus,a sa politikom koju vode neće ni preći cenzus,nisu problem DSS ljudi nego je problem politika DSS koja je prevazidjena u današnje vreme.

Бојан Илић

pre 9 godina

Odlican izbor. DSS ce zauvek ostati na dnu.
(Violeta, 12. oktobar 2014 21:08)

Када је женско љубоморно на женско, то изгледа овако!:-)))
Ем је лепа , ем је паметна!

Petar

pre 9 godina

Sa paso[em EU u džepu, promoviše evroskepticizam!?
Licemerna tragikomedija!
(Selma, 12. oktobar 2014 20:20)

Znaci po tvojoj logici svi koji imaju pasos neke od zemalja clanica EU moraju da podrzavaju EU. Po tebi je npr. svaki Englez pro-EU orijentisan? Evropejska logika. Pa ludilo! :)))

Srbin sa dna kace

pre 9 godina

Pricajte sta hocete, DSS nije izbacena iz Djindjiceve vlade vec je sama izasla, i pokazala da im nije vlast na porvom mestu, 2008 god kad je Djelic potpisao samovoljno sporazum sa EU, Voja vraca mandat narodu i opet pokazuje da nije halav na vlast...2014 se povlaci iz politike bez pompe, danas se odrzavaju izbori bez podela i sukoba, na kojima pobedjuje zena...E sad vidite ko je DEMOKRATA vi samozvani "evropejci" Cim vidim koliko pljujete znam da smo napravili pravi izbor sa Sandrom...Vracamo se, drzite se bivsi radikali

žalosna sova

pre 9 godina

Nacoškinja. Negovana i toksična.
(Ana, 12. oktobar 2014 18:37)Ko ovoj ženi može nešto loše da nađe onda sa njim nešto stvarno nije u redu.Njena,ali i očeva karijera bez mrlja.Uvek su se borili za slobodu i demokratiju,još u vreme komunizma,na tolerantan i miran način.Odrasla u sredini gde su mnogi na Srbe gledali kao na nižu rasu,iako smo živeli u"bratsvu i jedinstvu"ali kod nje nije bilo mržnje prema drugima.A tome prilog govori činjenica da je bila u braku sa Hrvatom,sa kojim ima decu.Uvek je pomagala ljudima,što joj je na kraju i posao.Možemo se slagati sa njenim političkim stavovima ili ne,može nam se sviđati njeno porekla,a ne mora,ali to nam ne daje za pravo da pišemo gluposti i neistine o njoj.

(ne)prijatno iznenađen

pre 9 godina

Vauuu što su oni sad slobodoumni, čak su i osobi ženskog pola dali da bude predsednica, do sada sam verovao da su zatucana stranka bez perspektive ali sada imam poverenja u njih. Još kada bi primili u stranku neku osobu homoseksualne orijentacije kojoj je baš super da živi u ovakvom društvu i protivi se šetnji gej osoba kroz grad da pokažu kako oni na sve misle i svima rade u korist, ne samo matorim 40+ heteroseksualnim muškarcima bez veze sa stvarnim svetom i opakim kompleksom više vrednosti i odma ću da glasam za njih.

Od Čedinog bildovanja i tetoviranja grba nije bilo jadnijeg pokušaja promene imidža i dobijanja glasača iz suprotnog tabora

Бојан Илић

pre 9 godina

DSS = Front NationalSanda Raskovic Ivic = Marine Le PenSalonski Radikali satro Demokrate...
(Tata, vidi prase, 12. oktobar 2014 19:27)

Изгледа да си био јако мали 5-ог октобра?!:-)

Pro patria

pre 9 godina

Shumadinac, dobro ste se sjetili Save Mrkalja, "prekodrinskog Srbina" iz Krajine, koji se smatra začetnikom jezikoslovlja na ovim prostorima i tvorcem moderne srpske (i hrvatske, i bosanske i crnogorske) gramatike. U Budimu gdje je sreo i podučavao Vuka, objavio je svoje čuveno djelo "Salo debelog jera libo azbukoprotres". Iako je pao u zaborav (stara boljka svekolikih Srbalja) i dalje se u evropskim naučnim krugovima ubraja među 100 najzalužnijih Srba. Izdan od svojih i napadan od svoje Crkve (zbog moderniziranja pravopisa i izbacivanja nepotrebnih znakova, poput staroslavenskog "jera", koga posprdo naziva "salo debelog jera")nakon duševnog rastrojstva i bizarnog sukoba dospio je u zatvor a potom u bolnicu gdje je i skončao. Mnogo pre Vuka napisao je "Od danas sve naše pravopisje pod ovo dolazi načelo: PIŠI KAO ŠTO GOVORIŠ"....Nek se zna i ne zaboravi! A bio je Kajišnik, kao i ova prelijepa dama, koja polako gazi stopama svog oca i ozbiljno ulazi u politiku. Nek joj je sa srećom i nek se drži načela svog oca, pok. Jove Raškovića!

Александар

pre 9 godina

У ДСС-у се а) повлачи лидер странке, б) демократски, мирно без раскола бира нови, и в) долази жена на чело без помпе и пратећих, холивудских пропаганди. Што се мене тиче, за остатак политичке сцене сте појам. Од сад па надаље, мој глас иде вама.

Shone

pre 9 godina

E baš super, a sad bi mogli konačno da Koštunici oduzmu pravo na onih 4-5 parking mesta na Dorćolu, dosta mu je valjda jedno, deluje kao baš skroman čovek.
(Rkekoke, 12. oktobar 2014 19:27)
Не знам за паркинг места али знам да је он једини који се није дебело овајдио од бављења политиком. Сви ови остали, који су били буквално у крпама пре него што су постали медијски експонирани, данас не знају шта имају (боље рећи шта немају), једино је Воја остао ту негде на истом. Ако и има неколико паркинг места, које приде и не користи јер колико ја знам нема возни парк, то му свакако и није неки минус. Не вози мечку или неки други ауто од 50 или 100 хиљада евра, нема виле по Дедињу и Сењаку, не летује на егзотичним дестинацијама као други политичари (њему је ваљда добро и на селу). У суштини једини политичар, мада он више и није политичар, који живи мање више слично као и обичан човек у овој држави.

А што се тиче ових страначких избора, драго ми је да је Санда победила. Није да имам нешто против Алигрудића, делује да је фин човек, али кад видим ко је све и на који начин агитовао против Санде (не толико за Алигрудића колико против Санде) онда ми је баш драго. По први пут у историји вишестраначја у Србији се догодило да обично чланство и општински одбори победе врх странке. И то не само да победе него и да победе огромном разликом, што је добра вест за ДСС али исто тако и за демократију у Србији. Не дешава се тако нешто сваки дан.

DSS simpatizer

pre 9 godina

Nije se naročito isticala u stranci; zapravo, nije se,uopšte isticala. Šta više, neko vreme se distancirala od stranke; čini se daje bila u sukobu sa Dr.Koštunicom. Špekulisalo se i da je sa Sinišom Kovačević htela da osnuje novu stranku.
Sve to sugeriše predpostavku da DSS nikada više neće biti to što je bila .
Možda je Prof.Samardžić bio bolji izbor.

zoka

pre 9 godina

Ljudi,pa ova zena ima botove! I zanima me odakle njoj nase drzavljanstvo? A inace, drago mi je sto se blizi konacan kraj ovom Udbaskom leglu zvanom DSS!

Patria

pre 9 godina

Svako ko ima jos neku drzavu kao otstupnicu treba zakonom zabraniti pristup javnim funkcijama. Ne moze isto voditi racuna neko ko nema drugu kucu, i neko ko ima dve kuce, od koje je jednu dobio u nasledstvo od dalekog rodjaka. Nek glasaju, ucestvuju u javnom zivotu lokalnih samouprava, itd, ali drzavotvornom politikom dozvoliti da se bave ljudi koji kad naprave neko zlo imaju gde da pobegnu - e to je nevidjena glupost koju smo placali od raspada jugoslavije, i koju cemo placati dok se ovo ne uvede u ustav i zakone drzave. Gospodji svaka cast na funkciji, znanju i zvanju, ali daleko joj lepa kuca, nek se bavi problemima zajednice odakle je, a nas nek ostavi na miru.

Silver Surfer

pre 9 godina

Kada predsednik stranke postane neko ko je "cudno delio" humanitarnu pomoc i koga je premijer Djindjic morao zbog toga da najuri, onda vam je, bez obzira na stranacku pripadnost, jasno da u Srbiji sve moze. Mada, iskreno govoreci, ona nasledjuje coveka, o kojem su pojedini novinari govorili da "drzavu vidi kao crkvu", za cijeg su se premijerskog mandata desile najsumnjivije privatizacije i Kosovo proglasilo nezavisnost. Tolika narcisoidnost dovela je DSS ispod cenzusa sto je bilo jasno svakom ko je bio izvan ove sekte mracnjaka. Pitanje je, koliko oni, sa bilo kim na celu, mogu nesto da urade narocito sa potrosenim ljudima i idejama. Ali, upravo takvi vode Srbiju i takvi su u opoziciji. Tako da Srbija nije dobila nista novo na politickoj sceni. Ali dobila je isto i vec postojece. A recept politickog delovanja je pouzdan i traje vec cetvrt veka: mnogo tapkanja u mestu i povremeno vracanje unazad.

AlekS

pre 9 godina

Osoba sa Hrvatskim državljanstvom i putovnicom(pasošem), na čelu DSS-a!?
Nacionalisti, šta vam je???
(Ranko, 12. oktobar 2014 18:40)

Od osoba sa Srpskim drzavljanstvom i pasosima smo se do sada ovajdili ?

Никола

pre 9 godina

Часна кћер часног оца, на челу часне српске странке. Зато, напред за Србију! Живела вечна Србија !

NokiJA

pre 9 godina

(Patria, 12. oktobar 2014 19:18)

Ja verujem da ti dobro znas ko je ova zena,da znas iz cije je porodice i sta su DALI ZA OVU ZEMLJU!
Jedino sto ne znas : NE ZNAS ZA SRAM!

ISkrene cestitke,pravi potez DSS!
Nadam se da ce Srbija konacno progledati - DSS 15 posto na sledecim izborima!

DaSa

pre 9 godina

Umesto da ova sa Cokijem odgovori gradjanima Srbije gde je nestala i kako se trosila pomoc za nase ljude na KiM, ona i dalje seta slobodno, bavi se politikom.... c c c nema nama spasa. Ojadise nas , nastavak politike 22/24.

Rkekoke

pre 9 godina

E baš super, a sad bi mogli konačno da Koštunici oduzmu pravo na onih 4-5 parking mesta na Dorćolu, dosta mu je valjda jedno, deluje kao baš skroman čovek.

mattko

pre 9 godina

A sad da se spremi Velja Ilic da ga zameni ona Filipovska pa da Srbija dobije zenski tandem na desnom krilu. levo krilo ionako pripada zenama jedino centarfori ostaju isti.

Душан

pre 9 godina

ДСС има много квалитетних људи - проблем је што превише пажње посвећују идејама као што су одбрана Косова и политичка неутралност... Мишљења сам да их је такав тврди став и одвео на ивицу цензуса... У сваком случају, странка попут ове је потребна Србији... Као што је потребно да се чује и потпуно супротна политика - ЛДП, нпр... Надам се да ће нова председница успети да их врати у парламент... Уби нас ово једноумље...

panjemaješ

pre 9 godina

Nadam se da nikada neće osvojiti vlast u Srbiji, jer mi je dosta kojekakvih dođoša, koji su rodjeni ko zna gde, ali žele urediti moj život u Srbiji!

Branko

pre 9 godina

Mislim da su ovo bili izbori između politickog opstanka i samoubistva. Sanda ima sansu da predstavlja najmanje trecinu a mozda i polovinu Srba koji su protiv ulaska Srbije u EU, a koji sada nemaju ni jednog predstavnika u skupstini.

Duke

pre 9 godina

Sada mora da nadju i drugi kombi za sve clanove. Šovinistička i ultra nacionalistička partija bez ikakve perspektive nadam se mada prostog i neobrazovanig sveta ima dosta a oni vole da glasaju tako se nikada ne zna. A botovima svaka cast vidim rade punom parom i nedeljom. Kakva komedija

Shumadinac

pre 9 godina

Koliko vidim, pojedincima najvise smeta sto je dr Sanda poreklom iz Krajine. Da znate sustinu DSSa i nacionalne i patriotske ideje, to vam ne bi trebao biti problem.

Kao ni da je iz Crne Gore ili Rep.Srpske. Svojim "lokal patriotizmom" ( namerno je pod navodnicima, a sam pod sebi nije nista negativno ), samo dajete vetar u ledja svima koji bi i dalje slabe ionako krhko i pred izdisajem srpsko nacionalno bice. Ako kome smeta sto je Sanda iz Krajine, nek ne pise ovom gramatikom.. Kordunas Savo Mrkalj ju je osmislio, a Vuk S.Karadzic, da se blago izrazim - prisvojio.


Eh da je srece, pa da se Srbima, kao sto i jesu, smatra veci deo dubrovackih gospara i stare vlastele, da ne pricam o odrodjenoj braci Montenegrinima, pokatolicenim Hercegovcima i Dalmatincima..

U odnosu na lidere ostalih stranaka, Sanda je GOSPODJA i zivi od svog rada i svoje diplome ceo zivot!

Мр. Гоод

pre 9 godina

(Душан, 12. oktobar 2014 19:14)
Свака част на коментару! Лепо је видети да постоје људи који објективно сагледавају политику без острашћености, предрасуда и мржње!

Svetozar Gunic fotoreporter

pre 9 godina

Sandra Raskovic Ivic je vise dobila od politike nego sto je dala...I tako svi se oni vrte u krug i ne manjkaju u nicemu osim u moralu,jer treba da nestanu sa politicke scene

demokratizacija

pre 9 godina

Svojim temperamentom podseća na Koštunicu.Mirna,tiha,tolerantna,skromna,nacionalno i demokratski svesna.U svakom slučaju lepša od protivkandidata.Mislim da u DSS-u ima boljih kandidata,ali biti predsednik partije je posao i ne može se voditi partija i predavati na univerzitetu.Zato su Popović i Samardžić odustali od kandidature.U svakom slučaju DSS ima budućnost.Sve što su govorili pre 5-6godina realnost je pokazala da su bili u pravu.Samo što mi uvek kasnimo za trendovima i svetskim tokovima.Kao što nismo videli pad Berlinskog zida,tako smo propustili i promene u međunarodnoj politici od početka svetske ekonomske krize.A ne treba podsećati da smo kratkog pamćenja i da glasamo za one koje najviše obećavaju,bez obzira da li je to realno i da li je sve laž.Sada je politička situacija slična onoj iz 90-tih,isti populisti na vlasti,demokratija se ne spominje,institucije(policija,pravosuđe...)podređene izvršoj vlasti,mediji kontrolisani,a građani žive u iluziji,opčinjeni autoritatnim vođom.Jedina razlika što pre 14 godina nisu imali podršku zapada.

Lavonja

pre 9 godina

Odlican strateski potez DSSa, zena na mestu predsednika stranke. Da je kojim slucajem Aligrudic prosao mogli bi odmah lagano da se pakuju, jer bi spustio stranku na 1%

my way

pre 9 godina

Од свих на нашој политичкој цени Санду највише ценим. Ово је ДСС-у прави потез, надам се да ће нас ботови и те и осталих странака и странчица оставити на миру и да неће загадити вест, али тешко.

Stefan

pre 9 godina

Cestitamo, a sad na posao ujedinjenje svih nacionalistickih stranaka u jedan blok i poziv svim intelektualcima da podrze taj front.Nema vise sujete, znam da vi, radikali, dveri... ne mozete da popravite situaciju u Srbiji, ali ste duzni da probudite nacionaliste u Srbiji.

Јован Јовановић

pre 9 godina

Још само да својим ставовима и активностима напабирче 5,01% гласова на евентуалним идућим изборима? Тешко...

Mare

pre 9 godina

Srbiji treba jaka nacionalna desnica ne na vlasti nego u parlamentu, mnogi ljudi koji laicki poznaju politiku su glasali za SNS misleci da oni predstavljaju tu politicku opciju ali su se prevarili. Uglavnom srecno u radu

my way

pre 9 godina

Од свих на нашој политичкој цени Санду највише ценим. Ово је ДСС-у прави потез, надам се да ће нас ботови и те и осталих странака и странчица оставити на миру и да неће загадити вест, али тешко.

Lavonja

pre 9 godina

Odlican strateski potez DSSa, zena na mestu predsednika stranke. Da je kojim slucajem Aligrudic prosao mogli bi odmah lagano da se pakuju, jer bi spustio stranku na 1%

demokratizacija

pre 9 godina

Svojim temperamentom podseća na Koštunicu.Mirna,tiha,tolerantna,skromna,nacionalno i demokratski svesna.U svakom slučaju lepša od protivkandidata.Mislim da u DSS-u ima boljih kandidata,ali biti predsednik partije je posao i ne može se voditi partija i predavati na univerzitetu.Zato su Popović i Samardžić odustali od kandidature.U svakom slučaju DSS ima budućnost.Sve što su govorili pre 5-6godina realnost je pokazala da su bili u pravu.Samo što mi uvek kasnimo za trendovima i svetskim tokovima.Kao što nismo videli pad Berlinskog zida,tako smo propustili i promene u međunarodnoj politici od početka svetske ekonomske krize.A ne treba podsećati da smo kratkog pamćenja i da glasamo za one koje najviše obećavaju,bez obzira da li je to realno i da li je sve laž.Sada je politička situacija slična onoj iz 90-tih,isti populisti na vlasti,demokratija se ne spominje,institucije(policija,pravosuđe...)podređene izvršoj vlasti,mediji kontrolisani,a građani žive u iluziji,opčinjeni autoritatnim vođom.Jedina razlika što pre 14 godina nisu imali podršku zapada.

Shumadinac

pre 9 godina

Koliko vidim, pojedincima najvise smeta sto je dr Sanda poreklom iz Krajine. Da znate sustinu DSSa i nacionalne i patriotske ideje, to vam ne bi trebao biti problem.

Kao ni da je iz Crne Gore ili Rep.Srpske. Svojim "lokal patriotizmom" ( namerno je pod navodnicima, a sam pod sebi nije nista negativno ), samo dajete vetar u ledja svima koji bi i dalje slabe ionako krhko i pred izdisajem srpsko nacionalno bice. Ako kome smeta sto je Sanda iz Krajine, nek ne pise ovom gramatikom.. Kordunas Savo Mrkalj ju je osmislio, a Vuk S.Karadzic, da se blago izrazim - prisvojio.


Eh da je srece, pa da se Srbima, kao sto i jesu, smatra veci deo dubrovackih gospara i stare vlastele, da ne pricam o odrodjenoj braci Montenegrinima, pokatolicenim Hercegovcima i Dalmatincima..

U odnosu na lidere ostalih stranaka, Sanda je GOSPODJA i zivi od svog rada i svoje diplome ceo zivot!

Stefan

pre 9 godina

Cestitamo, a sad na posao ujedinjenje svih nacionalistickih stranaka u jedan blok i poziv svim intelektualcima da podrze taj front.Nema vise sujete, znam da vi, radikali, dveri... ne mozete da popravite situaciju u Srbiji, ali ste duzni da probudite nacionaliste u Srbiji.

Никола

pre 9 godina

Часна кћер часног оца, на челу часне српске странке. Зато, напред за Србију! Живела вечна Србија !

Душан

pre 9 godina

ДСС има много квалитетних људи - проблем је што превише пажње посвећују идејама као што су одбрана Косова и политичка неутралност... Мишљења сам да их је такав тврди став и одвео на ивицу цензуса... У сваком случају, странка попут ове је потребна Србији... Као што је потребно да се чује и потпуно супротна политика - ЛДП, нпр... Надам се да ће нова председница успети да их врати у парламент... Уби нас ово једноумље...

AlekS

pre 9 godina

Osoba sa Hrvatskim državljanstvom i putovnicom(pasošem), na čelu DSS-a!?
Nacionalisti, šta vam je???
(Ranko, 12. oktobar 2014 18:40)

Od osoba sa Srpskim drzavljanstvom i pasosima smo se do sada ovajdili ?

Александар

pre 9 godina

У ДСС-у се а) повлачи лидер странке, б) демократски, мирно без раскола бира нови, и в) долази жена на чело без помпе и пратећих, холивудских пропаганди. Што се мене тиче, за остатак политичке сцене сте појам. Од сад па надаље, мој глас иде вама.

Pro patria

pre 9 godina

Shumadinac, dobro ste se sjetili Save Mrkalja, "prekodrinskog Srbina" iz Krajine, koji se smatra začetnikom jezikoslovlja na ovim prostorima i tvorcem moderne srpske (i hrvatske, i bosanske i crnogorske) gramatike. U Budimu gdje je sreo i podučavao Vuka, objavio je svoje čuveno djelo "Salo debelog jera libo azbukoprotres". Iako je pao u zaborav (stara boljka svekolikih Srbalja) i dalje se u evropskim naučnim krugovima ubraja među 100 najzalužnijih Srba. Izdan od svojih i napadan od svoje Crkve (zbog moderniziranja pravopisa i izbacivanja nepotrebnih znakova, poput staroslavenskog "jera", koga posprdo naziva "salo debelog jera")nakon duševnog rastrojstva i bizarnog sukoba dospio je u zatvor a potom u bolnicu gdje je i skončao. Mnogo pre Vuka napisao je "Od danas sve naše pravopisje pod ovo dolazi načelo: PIŠI KAO ŠTO GOVORIŠ"....Nek se zna i ne zaboravi! A bio je Kajišnik, kao i ova prelijepa dama, koja polako gazi stopama svog oca i ozbiljno ulazi u politiku. Nek joj je sa srećom i nek se drži načela svog oca, pok. Jove Raškovića!

Јован Јовановић

pre 9 godina

Још само да својим ставовима и активностима напабирче 5,01% гласова на евентуалним идућим изборима? Тешко...

Mare

pre 9 godina

Srbiji treba jaka nacionalna desnica ne na vlasti nego u parlamentu, mnogi ljudi koji laicki poznaju politiku su glasali za SNS misleci da oni predstavljaju tu politicku opciju ali su se prevarili. Uglavnom srecno u radu

Бојан Илић

pre 9 godina

Odlican izbor. DSS ce zauvek ostati na dnu.
(Violeta, 12. oktobar 2014 21:08)

Када је женско љубоморно на женско, то изгледа овако!:-)))
Ем је лепа , ем је паметна!

NokiJA

pre 9 godina

(Patria, 12. oktobar 2014 19:18)

Ja verujem da ti dobro znas ko je ova zena,da znas iz cije je porodice i sta su DALI ZA OVU ZEMLJU!
Jedino sto ne znas : NE ZNAS ZA SRAM!

ISkrene cestitke,pravi potez DSS!
Nadam se da ce Srbija konacno progledati - DSS 15 posto na sledecim izborima!

Shone

pre 9 godina

E baš super, a sad bi mogli konačno da Koštunici oduzmu pravo na onih 4-5 parking mesta na Dorćolu, dosta mu je valjda jedno, deluje kao baš skroman čovek.
(Rkekoke, 12. oktobar 2014 19:27)
Не знам за паркинг места али знам да је он једини који се није дебело овајдио од бављења политиком. Сви ови остали, који су били буквално у крпама пре него што су постали медијски експонирани, данас не знају шта имају (боље рећи шта немају), једино је Воја остао ту негде на истом. Ако и има неколико паркинг места, које приде и не користи јер колико ја знам нема возни парк, то му свакако и није неки минус. Не вози мечку или неки други ауто од 50 или 100 хиљада евра, нема виле по Дедињу и Сењаку, не летује на егзотичним дестинацијама као други политичари (њему је ваљда добро и на селу). У суштини једини политичар, мада он више и није политичар, који живи мање више слично као и обичан човек у овој држави.

А што се тиче ових страначких избора, драго ми је да је Санда победила. Није да имам нешто против Алигрудића, делује да је фин човек, али кад видим ко је све и на који начин агитовао против Санде (не толико за Алигрудића колико против Санде) онда ми је баш драго. По први пут у историји вишестраначја у Србији се догодило да обично чланство и општински одбори победе врх странке. И то не само да победе него и да победе огромном разликом, што је добра вест за ДСС али исто тако и за демократију у Србији. Не дешава се тако нешто сваки дан.

Srbin sa dna kace

pre 9 godina

Pricajte sta hocete, DSS nije izbacena iz Djindjiceve vlade vec je sama izasla, i pokazala da im nije vlast na porvom mestu, 2008 god kad je Djelic potpisao samovoljno sporazum sa EU, Voja vraca mandat narodu i opet pokazuje da nije halav na vlast...2014 se povlaci iz politike bez pompe, danas se odrzavaju izbori bez podela i sukoba, na kojima pobedjuje zena...E sad vidite ko je DEMOKRATA vi samozvani "evropejci" Cim vidim koliko pljujete znam da smo napravili pravi izbor sa Sandrom...Vracamo se, drzite se bivsi radikali

žalosna sova

pre 9 godina

Nacoškinja. Negovana i toksična.
(Ana, 12. oktobar 2014 18:37)Ko ovoj ženi može nešto loše da nađe onda sa njim nešto stvarno nije u redu.Njena,ali i očeva karijera bez mrlja.Uvek su se borili za slobodu i demokratiju,još u vreme komunizma,na tolerantan i miran način.Odrasla u sredini gde su mnogi na Srbe gledali kao na nižu rasu,iako smo živeli u"bratsvu i jedinstvu"ali kod nje nije bilo mržnje prema drugima.A tome prilog govori činjenica da je bila u braku sa Hrvatom,sa kojim ima decu.Uvek je pomagala ljudima,što joj je na kraju i posao.Možemo se slagati sa njenim političkim stavovima ili ne,može nam se sviđati njeno porekla,a ne mora,ali to nam ne daje za pravo da pišemo gluposti i neistine o njoj.

Marko

pre 9 godina

I dalje ne razumem ove pljuvace sto im smeta Kostunica, coveka nema u politici, vi imate svoga vodju pa se divite njemu, jel mrzite Voju sto se tada bolje zivelo, sto je kupovna moc bila veca, sto su cene bile 3 do 5 puta nize, sto je ne zaposlenost bila manja, sto nam je obnovio drzavnost, doneo ustav, doneo himnu, nije ga bilo u aferama, nije omastio brke, bio skroman, nije hteo da se slihta gazdama na zapadu, rekao da je Kosovo nase, bio Srbin, nije se plasio kauboja sa zapada, mediji su svaki dan pravili emisije, crtane na njegov racun, a on se nije mesao u to, a sada nestaju emisije, nema kritike...Sta je "evrpejci" procitajte jos jednom moj tekst, jer je to rezultat koji niko nece imati za 4 god, ovaj vas vec 2 god mlati praznu slamu...ZNA SE KO SME DA VAS POGLEDA U OCI

Бојан Илић

pre 9 godina

DSS = Front NationalSanda Raskovic Ivic = Marine Le PenSalonski Radikali satro Demokrate...
(Tata, vidi prase, 12. oktobar 2014 19:27)

Изгледа да си био јако мали 5-ог октобра?!:-)

Petar

pre 9 godina

Sa paso[em EU u džepu, promoviše evroskepticizam!?
Licemerna tragikomedija!
(Selma, 12. oktobar 2014 20:20)

Znaci po tvojoj logici svi koji imaju pasos neke od zemalja clanica EU moraju da podrzavaju EU. Po tebi je npr. svaki Englez pro-EU orijentisan? Evropejska logika. Pa ludilo! :)))

Branko

pre 9 godina

Mislim da su ovo bili izbori između politickog opstanka i samoubistva. Sanda ima sansu da predstavlja najmanje trecinu a mozda i polovinu Srba koji su protiv ulaska Srbije u EU, a koji sada nemaju ni jednog predstavnika u skupstini.

Silver Surfer

pre 9 godina

Kada predsednik stranke postane neko ko je "cudno delio" humanitarnu pomoc i koga je premijer Djindjic morao zbog toga da najuri, onda vam je, bez obzira na stranacku pripadnost, jasno da u Srbiji sve moze. Mada, iskreno govoreci, ona nasledjuje coveka, o kojem su pojedini novinari govorili da "drzavu vidi kao crkvu", za cijeg su se premijerskog mandata desile najsumnjivije privatizacije i Kosovo proglasilo nezavisnost. Tolika narcisoidnost dovela je DSS ispod cenzusa sto je bilo jasno svakom ko je bio izvan ove sekte mracnjaka. Pitanje je, koliko oni, sa bilo kim na celu, mogu nesto da urade narocito sa potrosenim ljudima i idejama. Ali, upravo takvi vode Srbiju i takvi su u opoziciji. Tako da Srbija nije dobila nista novo na politickoj sceni. Ali dobila je isto i vec postojece. A recept politickog delovanja je pouzdan i traje vec cetvrt veka: mnogo tapkanja u mestu i povremeno vracanje unazad.

panjemaješ

pre 9 godina

Nadam se da nikada neće osvojiti vlast u Srbiji, jer mi je dosta kojekakvih dođoša, koji su rodjeni ko zna gde, ali žele urediti moj život u Srbiji!

depos

pre 9 godina

DSS = Front National
Sanda Raskovic Ivic = Marine Le Pen
Salonski Radikali satro Demokrate...
(Tata, vidi prase, 12. oktobar 2014 19:27)Ni po izgledu,ni po ponašanju i mentalitetu,ni po obrazovanju,ali što je najvažnije ni po političkim stavovima ne podseća na Francuskinju.Jedina sličnost je evroskepticizam.DSS je od osnivanja do danas ostao demokratska partija desnog centra sa programom koji je,pre 22godine, pisan po ugledu na programe zapadnoevopskih narodnih partija.Ali nisu oni samo na papiru i programu demokratske orijentacije,kao neke druge,već su to pokazali u praksi.U periodu dok je DSS bila na vlasti(2004-2008)Srbija je najviše napredovala po pitanju slobode,demokratije i vladavine prava,što između ostalog potvrđuje broj zakona usvojen u parlamentu i svetska lista o nivou demikratije i ljudskih sloboda.2006 je zahvaljujući DSS-u usvojen demokratski ustav,koji je jedina prepreka povratku u diktaturu 90-tih.

Бојан Илић

pre 9 godina

E baš super, a sad bi mogli konačno da Koštunici oduzmu pravo na onih 4-5 parking mesta na Dorćolu, dosta mu je valjda jedno, deluje kao baš skroman čovek. (Rkekoke, 12. oktobar 2014 19:27)Не знам за паркинг места али знам да је он једини који се није дебело овајдио од бављења политиком. Сви ови остали, који су били буквално у крпама пре него што су постали медијски експонирани, данас не знају шта имају (боље рећи шта немају), једино је Воја остао ту негде на истом. Ако и има неколико паркинг места, које приде и не користи јер колико ја знам нема возни парк, то му свакако и није неки минус. Не вози мечку или неки други ауто од 50 или 100 хиљада евра, нема виле по Дедињу и Сењаку, не летује на егзотичним дестинацијама као други политичари (њему је ваљда добро и на селу). У суштини једини политичар, мада он више и није политичар, који живи мање више слично као и обичан човек у овој држави.А што се тиче ових страначких избора, драго ми је да је Санда победила. Није да имам нешто против Алигрудића, делује да је фин човек, али кад видим ко је све и на који начин агитовао против Санде (не толико за Алигрудића колико против Санде) онда ми је баш драго. По први пут у историји вишестраначја у Србији се догодило да обично чланство и општински одбори победе врх странке. И то не само да победе него и да победе огромном разликом, што је добра вест за ДСС али исто тако и за демократију у Србији. Не дешава се тако нешто сваки дан.
(Shone, 12. oktobar 2014 20:13)

Потпис!

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Moje cestirke gospodji Raskpovic-Ivic. Obrazovana, odmerena, stabilna, sa cvrstim nacionalnim integritetom. Jednom recju dama, u svakom smislu te reci. Zelim joj da jednu tako ozbiljnu stranku sa jakim nacionalnim predznakom podigne, predstavi ovom narodu u pravoj svetlosti, podigne iz "blata" i uveca clanstvo. I to ono, najboljeg kvaliteta. Jedna takva stranka je neophodna srpskoj politickoj sceni. Srbiji je dosta "levaka" i stranaka koje brinu i resavaju globalne probleme.

Svetozar Gunic fotoreporter

pre 9 godina

Sandra Raskovic Ivic je vise dobila od politike nego sto je dala...I tako svi se oni vrte u krug i ne manjkaju u nicemu osim u moralu,jer treba da nestanu sa politicke scene

GagY

pre 9 godina

Честитам! А сада уједињење српске демократске опоѕиције!
(Ратко М., 12. oktobar 2014 19:41)
Da, a za početak bi mogli da istupe iz koalicije sa SNS i SPS u Beogradu, u kome su svojim pristankom na odnos kao prema krpi, uspeli da posle više neuspešnih pokušaja skinu Dragana Đilasa sa mesta gradonačelnika Beograda. Grašani Beograda vma to nikada neće zaboraviti, jer ste direktni krivac za dolazak Beograda na vodi, i ostale prevare kojima se služi današnja gradska vlast...sa kojom ste u koaliciji, da ponovom ako neko nije dobro video.

DaSa

pre 9 godina

Umesto da ova sa Cokijem odgovori gradjanima Srbije gde je nestala i kako se trosila pomoc za nase ljude na KiM, ona i dalje seta slobodno, bavi se politikom.... c c c nema nama spasa. Ojadise nas , nastavak politike 22/24.

Duke

pre 9 godina

Sada mora da nadju i drugi kombi za sve clanove. Šovinistička i ultra nacionalistička partija bez ikakve perspektive nadam se mada prostog i neobrazovanig sveta ima dosta a oni vole da glasaju tako se nikada ne zna. A botovima svaka cast vidim rade punom parom i nedeljom. Kakva komedija

Rkekoke

pre 9 godina

E baš super, a sad bi mogli konačno da Koštunici oduzmu pravo na onih 4-5 parking mesta na Dorćolu, dosta mu je valjda jedno, deluje kao baš skroman čovek.

To su činjenice

pre 9 godina

Sa odlaskom Dr. Koštunice otišla je DSS - u istoriju !
Srbija, nikada više neće imati lidera kakav je bio Dr.Koštunica ;vrhunski intelektualac, častan čovek,istinskiski rodoljub i pravi patrota.

Patria

pre 9 godina

Svako ko ima jos neku drzavu kao otstupnicu treba zakonom zabraniti pristup javnim funkcijama. Ne moze isto voditi racuna neko ko nema drugu kucu, i neko ko ima dve kuce, od koje je jednu dobio u nasledstvo od dalekog rodjaka. Nek glasaju, ucestvuju u javnom zivotu lokalnih samouprava, itd, ali drzavotvornom politikom dozvoliti da se bave ljudi koji kad naprave neko zlo imaju gde da pobegnu - e to je nevidjena glupost koju smo placali od raspada jugoslavije, i koju cemo placati dok se ovo ne uvede u ustav i zakone drzave. Gospodji svaka cast na funkciji, znanju i zvanju, ali daleko joj lepa kuca, nek se bavi problemima zajednice odakle je, a nas nek ostavi na miru.

zoka

pre 9 godina

Ljudi,pa ova zena ima botove! I zanima me odakle njoj nase drzavljanstvo? A inace, drago mi je sto se blizi konacan kraj ovom Udbaskom leglu zvanom DSS!

DSS simpatizer

pre 9 godina

Nije se naročito isticala u stranci; zapravo, nije se,uopšte isticala. Šta više, neko vreme se distancirala od stranke; čini se daje bila u sukobu sa Dr.Koštunicom. Špekulisalo se i da je sa Sinišom Kovačević htela da osnuje novu stranku.
Sve to sugeriše predpostavku da DSS nikada više neće biti to što je bila .
Možda je Prof.Samardžić bio bolji izbor.

Мр. Гоод

pre 9 godina

(Душан, 12. oktobar 2014 19:14)
Свака част на коментару! Лепо је видети да постоје људи који објективно сагледавају политику без острашћености, предрасуда и мржње!

(ne)prijatno iznenađen

pre 9 godina

Vauuu što su oni sad slobodoumni, čak su i osobi ženskog pola dali da bude predsednica, do sada sam verovao da su zatucana stranka bez perspektive ali sada imam poverenja u njih. Još kada bi primili u stranku neku osobu homoseksualne orijentacije kojoj je baš super da živi u ovakvom društvu i protivi se šetnji gej osoba kroz grad da pokažu kako oni na sve misle i svima rade u korist, ne samo matorim 40+ heteroseksualnim muškarcima bez veze sa stvarnim svetom i opakim kompleksom više vrednosti i odma ću da glasam za njih.

Od Čedinog bildovanja i tetoviranja grba nije bilo jadnijeg pokušaja promene imidža i dobijanja glasača iz suprotnog tabora

Marko

pre 9 godina

Koga još interesuje stranka koja ne može da predje cenzus,a sa politikom koju vode neće ni preći cenzus,nisu problem DSS ljudi nego je problem politika DSS koja je prevazidjena u današnje vreme.

Slobodan032

pre 9 godina

Nešto me zanima da li je i ona neobaveštena kao i njen prethodnik. Poštujem njihov stav iako sam potpuno drugog mišljenja, ali mislim da će sa takvom politikom i dalje biti ispod cenzusa ili možda gađaju na onih 25 procenata što su protiv ulaska u EU. Ali stranku koja i dalje tvrdi da je Kosovo Srbija ne mogu ozbiljno da shvatim.

mattko

pre 9 godina

A sad da se spremi Velja Ilic da ga zameni ona Filipovska pa da Srbija dobije zenski tandem na desnom krilu. levo krilo ionako pripada zenama jedino centarfori ostaju isti.

patrole

pre 9 godina

jeste na istoj skupstini oformili i patrole koje ce proveravati madjarsku nacionalnu manjinu?! posto vidim da je Jovanov tu... prednjaci covek u idejama a u Kikindi ne moze 500 glasova da osvoji...

Бојан Илић

pre 9 godina

(GagY, 12. oktobar 2014 21:46)

А да ЛДП прво иступи из коалиција са СПС?!:-))
Да буду они опозиција а не да су им само пуна уста исте?!
Мени ово луђе изгледа, искрено!:-)

ladolež

pre 9 godina

(To su činjenice, 12. oktobar 2014 22:08)
DSS je gubljenjem statusa parlamentarne stranke izbubila deo svoje prepoznatljivosti, sa Koštunicom je otišao i deo hreaizme vezane za tog čoveka koji je dugo vodio stranku, Da li će gospođa Rašković-Ivić umeti da pronađe pravi put povratka na stare staze slave DSS-a ili će se agonija stranke i potpuno nestajanje nastaviti pokazaće vreme.Definitivno će se nešto morati menjati i u tom njihovom programu protivljenja svemu što je evropsko i zauzimanjem jednog tvrdog stava prema promenama u Srbiji, u protivnom im se ne piše dobro.

nenad1301

pre 9 godina

Daj boze da joj i profesija pomogne da osavremeni stranku.
(Zastareli, 12. oktobar 2014 19:50)
Teško da će joj profesija promeniti razmišljanje, jer njene prve izjave ne negaoveštavaju ništa revolucionarno u stavovima ove stranke i nekekav politički zaokret koji bi ih ponovo doveo u žižu političkih dešavanja Srbije.Ovo je izleda nastavak ideologije Kostunice, a to je protivljenje svemu što dolazi iz EU i sa zapada, bez jasne alternative kuda i kako dalje.

Јован Јовановић

pre 9 godina

Још само да својим ставовима и активностима напабирче 5,01% гласова на евентуалним идућим изборима? Тешко...

panjemaješ

pre 9 godina

Nadam se da nikada neće osvojiti vlast u Srbiji, jer mi je dosta kojekakvih dođoša, koji su rodjeni ko zna gde, ali žele urediti moj život u Srbiji!

Stefan

pre 9 godina

Cestitamo, a sad na posao ujedinjenje svih nacionalistickih stranaka u jedan blok i poziv svim intelektualcima da podrze taj front.Nema vise sujete, znam da vi, radikali, dveri... ne mozete da popravite situaciju u Srbiji, ali ste duzni da probudite nacionaliste u Srbiji.

Duke

pre 9 godina

Sada mora da nadju i drugi kombi za sve clanove. Šovinistička i ultra nacionalistička partija bez ikakve perspektive nadam se mada prostog i neobrazovanig sveta ima dosta a oni vole da glasaju tako se nikada ne zna. A botovima svaka cast vidim rade punom parom i nedeljom. Kakva komedija

zoka

pre 9 godina

Ljudi,pa ova zena ima botove! I zanima me odakle njoj nase drzavljanstvo? A inace, drago mi je sto se blizi konacan kraj ovom Udbaskom leglu zvanom DSS!

Silver Surfer

pre 9 godina

Kada predsednik stranke postane neko ko je "cudno delio" humanitarnu pomoc i koga je premijer Djindjic morao zbog toga da najuri, onda vam je, bez obzira na stranacku pripadnost, jasno da u Srbiji sve moze. Mada, iskreno govoreci, ona nasledjuje coveka, o kojem su pojedini novinari govorili da "drzavu vidi kao crkvu", za cijeg su se premijerskog mandata desile najsumnjivije privatizacije i Kosovo proglasilo nezavisnost. Tolika narcisoidnost dovela je DSS ispod cenzusa sto je bilo jasno svakom ko je bio izvan ove sekte mracnjaka. Pitanje je, koliko oni, sa bilo kim na celu, mogu nesto da urade narocito sa potrosenim ljudima i idejama. Ali, upravo takvi vode Srbiju i takvi su u opoziciji. Tako da Srbija nije dobila nista novo na politickoj sceni. Ali dobila je isto i vec postojece. A recept politickog delovanja je pouzdan i traje vec cetvrt veka: mnogo tapkanja u mestu i povremeno vracanje unazad.

Patria

pre 9 godina

Svako ko ima jos neku drzavu kao otstupnicu treba zakonom zabraniti pristup javnim funkcijama. Ne moze isto voditi racuna neko ko nema drugu kucu, i neko ko ima dve kuce, od koje je jednu dobio u nasledstvo od dalekog rodjaka. Nek glasaju, ucestvuju u javnom zivotu lokalnih samouprava, itd, ali drzavotvornom politikom dozvoliti da se bave ljudi koji kad naprave neko zlo imaju gde da pobegnu - e to je nevidjena glupost koju smo placali od raspada jugoslavije, i koju cemo placati dok se ovo ne uvede u ustav i zakone drzave. Gospodji svaka cast na funkciji, znanju i zvanju, ali daleko joj lepa kuca, nek se bavi problemima zajednice odakle je, a nas nek ostavi na miru.

Rkekoke

pre 9 godina

E baš super, a sad bi mogli konačno da Koštunici oduzmu pravo na onih 4-5 parking mesta na Dorćolu, dosta mu je valjda jedno, deluje kao baš skroman čovek.

my way

pre 9 godina

Од свих на нашој политичкој цени Санду највише ценим. Ово је ДСС-у прави потез, надам се да ће нас ботови и те и осталих странака и странчица оставити на миру и да неће загадити вест, али тешко.

Svetozar Gunic fotoreporter

pre 9 godina

Sandra Raskovic Ivic je vise dobila od politike nego sto je dala...I tako svi se oni vrte u krug i ne manjkaju u nicemu osim u moralu,jer treba da nestanu sa politicke scene

DaSa

pre 9 godina

Umesto da ova sa Cokijem odgovori gradjanima Srbije gde je nestala i kako se trosila pomoc za nase ljude na KiM, ona i dalje seta slobodno, bavi se politikom.... c c c nema nama spasa. Ojadise nas , nastavak politike 22/24.

demokratizacija

pre 9 godina

Svojim temperamentom podseća na Koštunicu.Mirna,tiha,tolerantna,skromna,nacionalno i demokratski svesna.U svakom slučaju lepša od protivkandidata.Mislim da u DSS-u ima boljih kandidata,ali biti predsednik partije je posao i ne može se voditi partija i predavati na univerzitetu.Zato su Popović i Samardžić odustali od kandidature.U svakom slučaju DSS ima budućnost.Sve što su govorili pre 5-6godina realnost je pokazala da su bili u pravu.Samo što mi uvek kasnimo za trendovima i svetskim tokovima.Kao što nismo videli pad Berlinskog zida,tako smo propustili i promene u međunarodnoj politici od početka svetske ekonomske krize.A ne treba podsećati da smo kratkog pamćenja i da glasamo za one koje najviše obećavaju,bez obzira da li je to realno i da li je sve laž.Sada je politička situacija slična onoj iz 90-tih,isti populisti na vlasti,demokratija se ne spominje,institucije(policija,pravosuđe...)podređene izvršoj vlasti,mediji kontrolisani,a građani žive u iluziji,opčinjeni autoritatnim vođom.Jedina razlika što pre 14 godina nisu imali podršku zapada.

Slobodan032

pre 9 godina

Nešto me zanima da li je i ona neobaveštena kao i njen prethodnik. Poštujem njihov stav iako sam potpuno drugog mišljenja, ali mislim da će sa takvom politikom i dalje biti ispod cenzusa ili možda gađaju na onih 25 procenata što su protiv ulaska u EU. Ali stranku koja i dalje tvrdi da je Kosovo Srbija ne mogu ozbiljno da shvatim.

DSS simpatizer

pre 9 godina

Nije se naročito isticala u stranci; zapravo, nije se,uopšte isticala. Šta više, neko vreme se distancirala od stranke; čini se daje bila u sukobu sa Dr.Koštunicom. Špekulisalo se i da je sa Sinišom Kovačević htela da osnuje novu stranku.
Sve to sugeriše predpostavku da DSS nikada više neće biti to što je bila .
Možda je Prof.Samardžić bio bolji izbor.

Lavonja

pre 9 godina

Odlican strateski potez DSSa, zena na mestu predsednika stranke. Da je kojim slucajem Aligrudic prosao mogli bi odmah lagano da se pakuju, jer bi spustio stranku na 1%

Никола

pre 9 godina

Часна кћер часног оца, на челу часне српске странке. Зато, напред за Србију! Живела вечна Србија !

Marko

pre 9 godina

Koga još interesuje stranka koja ne može da predje cenzus,a sa politikom koju vode neće ni preći cenzus,nisu problem DSS ljudi nego je problem politika DSS koja je prevazidjena u današnje vreme.

Shumadinac

pre 9 godina

Koliko vidim, pojedincima najvise smeta sto je dr Sanda poreklom iz Krajine. Da znate sustinu DSSa i nacionalne i patriotske ideje, to vam ne bi trebao biti problem.

Kao ni da je iz Crne Gore ili Rep.Srpske. Svojim "lokal patriotizmom" ( namerno je pod navodnicima, a sam pod sebi nije nista negativno ), samo dajete vetar u ledja svima koji bi i dalje slabe ionako krhko i pred izdisajem srpsko nacionalno bice. Ako kome smeta sto je Sanda iz Krajine, nek ne pise ovom gramatikom.. Kordunas Savo Mrkalj ju je osmislio, a Vuk S.Karadzic, da se blago izrazim - prisvojio.


Eh da je srece, pa da se Srbima, kao sto i jesu, smatra veci deo dubrovackih gospara i stare vlastele, da ne pricam o odrodjenoj braci Montenegrinima, pokatolicenim Hercegovcima i Dalmatincima..

U odnosu na lidere ostalih stranaka, Sanda je GOSPODJA i zivi od svog rada i svoje diplome ceo zivot!

(ne)prijatno iznenađen

pre 9 godina

Vauuu što su oni sad slobodoumni, čak su i osobi ženskog pola dali da bude predsednica, do sada sam verovao da su zatucana stranka bez perspektive ali sada imam poverenja u njih. Još kada bi primili u stranku neku osobu homoseksualne orijentacije kojoj je baš super da živi u ovakvom društvu i protivi se šetnji gej osoba kroz grad da pokažu kako oni na sve misle i svima rade u korist, ne samo matorim 40+ heteroseksualnim muškarcima bez veze sa stvarnim svetom i opakim kompleksom više vrednosti i odma ću da glasam za njih.

Od Čedinog bildovanja i tetoviranja grba nije bilo jadnijeg pokušaja promene imidža i dobijanja glasača iz suprotnog tabora

Александар

pre 9 godina

У ДСС-у се а) повлачи лидер странке, б) демократски, мирно без раскола бира нови, и в) долази жена на чело без помпе и пратећих, холивудских пропаганди. Што се мене тиче, за остатак политичке сцене сте појам. Од сад па надаље, мој глас иде вама.

NokiJA

pre 9 godina

(Patria, 12. oktobar 2014 19:18)

Ja verujem da ti dobro znas ko je ova zena,da znas iz cije je porodice i sta su DALI ZA OVU ZEMLJU!
Jedino sto ne znas : NE ZNAS ZA SRAM!

ISkrene cestitke,pravi potez DSS!
Nadam se da ce Srbija konacno progledati - DSS 15 posto na sledecim izborima!

AlekS

pre 9 godina

Osoba sa Hrvatskim državljanstvom i putovnicom(pasošem), na čelu DSS-a!?
Nacionalisti, šta vam je???
(Ranko, 12. oktobar 2014 18:40)

Od osoba sa Srpskim drzavljanstvom i pasosima smo se do sada ovajdili ?

Бојан Илић

pre 9 godina

DSS = Front NationalSanda Raskovic Ivic = Marine Le PenSalonski Radikali satro Demokrate...
(Tata, vidi prase, 12. oktobar 2014 19:27)

Изгледа да си био јако мали 5-ог октобра?!:-)

Душан

pre 9 godina

ДСС има много квалитетних људи - проблем је што превише пажње посвећују идејама као што су одбрана Косова и политичка неутралност... Мишљења сам да их је такав тврди став и одвео на ивицу цензуса... У сваком случају, странка попут ове је потребна Србији... Као што је потребно да се чује и потпуно супротна политика - ЛДП, нпр... Надам се да ће нова председница успети да их врати у парламент... Уби нас ово једноумље...

Mare

pre 9 godina

Srbiji treba jaka nacionalna desnica ne na vlasti nego u parlamentu, mnogi ljudi koji laicki poznaju politiku su glasali za SNS misleci da oni predstavljaju tu politicku opciju ali su se prevarili. Uglavnom srecno u radu

Pro patria

pre 9 godina

Shumadinac, dobro ste se sjetili Save Mrkalja, "prekodrinskog Srbina" iz Krajine, koji se smatra začetnikom jezikoslovlja na ovim prostorima i tvorcem moderne srpske (i hrvatske, i bosanske i crnogorske) gramatike. U Budimu gdje je sreo i podučavao Vuka, objavio je svoje čuveno djelo "Salo debelog jera libo azbukoprotres". Iako je pao u zaborav (stara boljka svekolikih Srbalja) i dalje se u evropskim naučnim krugovima ubraja među 100 najzalužnijih Srba. Izdan od svojih i napadan od svoje Crkve (zbog moderniziranja pravopisa i izbacivanja nepotrebnih znakova, poput staroslavenskog "jera", koga posprdo naziva "salo debelog jera")nakon duševnog rastrojstva i bizarnog sukoba dospio je u zatvor a potom u bolnicu gdje je i skončao. Mnogo pre Vuka napisao je "Od danas sve naše pravopisje pod ovo dolazi načelo: PIŠI KAO ŠTO GOVORIŠ"....Nek se zna i ne zaboravi! A bio je Kajišnik, kao i ova prelijepa dama, koja polako gazi stopama svog oca i ozbiljno ulazi u politiku. Nek joj je sa srećom i nek se drži načela svog oca, pok. Jove Raškovića!

patrole

pre 9 godina

jeste na istoj skupstini oformili i patrole koje ce proveravati madjarsku nacionalnu manjinu?! posto vidim da je Jovanov tu... prednjaci covek u idejama a u Kikindi ne moze 500 glasova da osvoji...

žalosna sova

pre 9 godina

Nacoškinja. Negovana i toksična.
(Ana, 12. oktobar 2014 18:37)Ko ovoj ženi može nešto loše da nađe onda sa njim nešto stvarno nije u redu.Njena,ali i očeva karijera bez mrlja.Uvek su se borili za slobodu i demokratiju,još u vreme komunizma,na tolerantan i miran način.Odrasla u sredini gde su mnogi na Srbe gledali kao na nižu rasu,iako smo živeli u"bratsvu i jedinstvu"ali kod nje nije bilo mržnje prema drugima.A tome prilog govori činjenica da je bila u braku sa Hrvatom,sa kojim ima decu.Uvek je pomagala ljudima,što joj je na kraju i posao.Možemo se slagati sa njenim političkim stavovima ili ne,može nam se sviđati njeno porekla,a ne mora,ali to nam ne daje za pravo da pišemo gluposti i neistine o njoj.

Бојан Илић

pre 9 godina

Odlican izbor. DSS ce zauvek ostati na dnu.
(Violeta, 12. oktobar 2014 21:08)

Када је женско љубоморно на женско, то изгледа овако!:-)))
Ем је лепа , ем је паметна!

To su činjenice

pre 9 godina

Sa odlaskom Dr. Koštunice otišla je DSS - u istoriju !
Srbija, nikada više neće imati lidera kakav je bio Dr.Koštunica ;vrhunski intelektualac, častan čovek,istinskiski rodoljub i pravi patrota.

mattko

pre 9 godina

A sad da se spremi Velja Ilic da ga zameni ona Filipovska pa da Srbija dobije zenski tandem na desnom krilu. levo krilo ionako pripada zenama jedino centarfori ostaju isti.

Srbin sa dna kace

pre 9 godina

Pricajte sta hocete, DSS nije izbacena iz Djindjiceve vlade vec je sama izasla, i pokazala da im nije vlast na porvom mestu, 2008 god kad je Djelic potpisao samovoljno sporazum sa EU, Voja vraca mandat narodu i opet pokazuje da nije halav na vlast...2014 se povlaci iz politike bez pompe, danas se odrzavaju izbori bez podela i sukoba, na kojima pobedjuje zena...E sad vidite ko je DEMOKRATA vi samozvani "evropejci" Cim vidim koliko pljujete znam da smo napravili pravi izbor sa Sandrom...Vracamo se, drzite se bivsi radikali

Shone

pre 9 godina

E baš super, a sad bi mogli konačno da Koštunici oduzmu pravo na onih 4-5 parking mesta na Dorćolu, dosta mu je valjda jedno, deluje kao baš skroman čovek.
(Rkekoke, 12. oktobar 2014 19:27)
Не знам за паркинг места али знам да је он једини који се није дебело овајдио од бављења политиком. Сви ови остали, који су били буквално у крпама пре него што су постали медијски експонирани, данас не знају шта имају (боље рећи шта немају), једино је Воја остао ту негде на истом. Ако и има неколико паркинг места, које приде и не користи јер колико ја знам нема возни парк, то му свакако и није неки минус. Не вози мечку или неки други ауто од 50 или 100 хиљада евра, нема виле по Дедињу и Сењаку, не летује на егзотичним дестинацијама као други политичари (њему је ваљда добро и на селу). У суштини једини политичар, мада он више и није политичар, који живи мање више слично као и обичан човек у овој држави.

А што се тиче ових страначких избора, драго ми је да је Санда победила. Није да имам нешто против Алигрудића, делује да је фин човек, али кад видим ко је све и на који начин агитовао против Санде (не толико за Алигрудића колико против Санде) онда ми је баш драго. По први пут у историји вишестраначја у Србији се догодило да обично чланство и општински одбори победе врх странке. И то не само да победе него и да победе огромном разликом, што је добра вест за ДСС али исто тако и за демократију у Србији. Не дешава се тако нешто сваки дан.

Petar

pre 9 godina

Sa paso[em EU u džepu, promoviše evroskepticizam!?
Licemerna tragikomedija!
(Selma, 12. oktobar 2014 20:20)

Znaci po tvojoj logici svi koji imaju pasos neke od zemalja clanica EU moraju da podrzavaju EU. Po tebi je npr. svaki Englez pro-EU orijentisan? Evropejska logika. Pa ludilo! :)))

Мр. Гоод

pre 9 godina

(Душан, 12. oktobar 2014 19:14)
Свака част на коментару! Лепо је видети да постоје људи који објективно сагледавају политику без острашћености, предрасуда и мржње!

Branko

pre 9 godina

Mislim da su ovo bili izbori između politickog opstanka i samoubistva. Sanda ima sansu da predstavlja najmanje trecinu a mozda i polovinu Srba koji su protiv ulaska Srbije u EU, a koji sada nemaju ni jednog predstavnika u skupstini.

depos

pre 9 godina

DSS = Front National
Sanda Raskovic Ivic = Marine Le Pen
Salonski Radikali satro Demokrate...
(Tata, vidi prase, 12. oktobar 2014 19:27)Ni po izgledu,ni po ponašanju i mentalitetu,ni po obrazovanju,ali što je najvažnije ni po političkim stavovima ne podseća na Francuskinju.Jedina sličnost je evroskepticizam.DSS je od osnivanja do danas ostao demokratska partija desnog centra sa programom koji je,pre 22godine, pisan po ugledu na programe zapadnoevopskih narodnih partija.Ali nisu oni samo na papiru i programu demokratske orijentacije,kao neke druge,već su to pokazali u praksi.U periodu dok je DSS bila na vlasti(2004-2008)Srbija je najviše napredovala po pitanju slobode,demokratije i vladavine prava,što između ostalog potvrđuje broj zakona usvojen u parlamentu i svetska lista o nivou demikratije i ljudskih sloboda.2006 je zahvaljujući DSS-u usvojen demokratski ustav,koji je jedina prepreka povratku u diktaturu 90-tih.

GagY

pre 9 godina

Честитам! А сада уједињење српске демократске опоѕиције!
(Ратко М., 12. oktobar 2014 19:41)
Da, a za početak bi mogli da istupe iz koalicije sa SNS i SPS u Beogradu, u kome su svojim pristankom na odnos kao prema krpi, uspeli da posle više neuspešnih pokušaja skinu Dragana Đilasa sa mesta gradonačelnika Beograda. Grašani Beograda vma to nikada neće zaboraviti, jer ste direktni krivac za dolazak Beograda na vodi, i ostale prevare kojima se služi današnja gradska vlast...sa kojom ste u koaliciji, da ponovom ako neko nije dobro video.

Бојан Илић

pre 9 godina

E baš super, a sad bi mogli konačno da Koštunici oduzmu pravo na onih 4-5 parking mesta na Dorćolu, dosta mu je valjda jedno, deluje kao baš skroman čovek. (Rkekoke, 12. oktobar 2014 19:27)Не знам за паркинг места али знам да је он једини који се није дебело овајдио од бављења политиком. Сви ови остали, који су били буквално у крпама пре него што су постали медијски експонирани, данас не знају шта имају (боље рећи шта немају), једино је Воја остао ту негде на истом. Ако и има неколико паркинг места, које приде и не користи јер колико ја знам нема возни парк, то му свакако и није неки минус. Не вози мечку или неки други ауто од 50 или 100 хиљада евра, нема виле по Дедињу и Сењаку, не летује на егзотичним дестинацијама као други политичари (њему је ваљда добро и на селу). У суштини једини политичар, мада он више и није политичар, који живи мање више слично као и обичан човек у овој држави.А што се тиче ових страначких избора, драго ми је да је Санда победила. Није да имам нешто против Алигрудића, делује да је фин човек, али кад видим ко је све и на који начин агитовао против Санде (не толико за Алигрудића колико против Санде) онда ми је баш драго. По први пут у историји вишестраначја у Србији се догодило да обично чланство и општински одбори победе врх странке. И то не само да победе него и да победе огромном разликом, што је добра вест за ДСС али исто тако и за демократију у Србији. Не дешава се тако нешто сваки дан.
(Shone, 12. oktobar 2014 20:13)

Потпис!

Marko

pre 9 godina

I dalje ne razumem ove pljuvace sto im smeta Kostunica, coveka nema u politici, vi imate svoga vodju pa se divite njemu, jel mrzite Voju sto se tada bolje zivelo, sto je kupovna moc bila veca, sto su cene bile 3 do 5 puta nize, sto je ne zaposlenost bila manja, sto nam je obnovio drzavnost, doneo ustav, doneo himnu, nije ga bilo u aferama, nije omastio brke, bio skroman, nije hteo da se slihta gazdama na zapadu, rekao da je Kosovo nase, bio Srbin, nije se plasio kauboja sa zapada, mediji su svaki dan pravili emisije, crtane na njegov racun, a on se nije mesao u to, a sada nestaju emisije, nema kritike...Sta je "evrpejci" procitajte jos jednom moj tekst, jer je to rezultat koji niko nece imati za 4 god, ovaj vas vec 2 god mlati praznu slamu...ZNA SE KO SME DA VAS POGLEDA U OCI

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Moje cestirke gospodji Raskpovic-Ivic. Obrazovana, odmerena, stabilna, sa cvrstim nacionalnim integritetom. Jednom recju dama, u svakom smislu te reci. Zelim joj da jednu tako ozbiljnu stranku sa jakim nacionalnim predznakom podigne, predstavi ovom narodu u pravoj svetlosti, podigne iz "blata" i uveca clanstvo. I to ono, najboljeg kvaliteta. Jedna takva stranka je neophodna srpskoj politickoj sceni. Srbiji je dosta "levaka" i stranaka koje brinu i resavaju globalne probleme.

Бојан Илић

pre 9 godina

(GagY, 12. oktobar 2014 21:46)

А да ЛДП прво иступи из коалиција са СПС?!:-))
Да буду они опозиција а не да су им само пуна уста исте?!
Мени ово луђе изгледа, искрено!:-)

ladolež

pre 9 godina

(To su činjenice, 12. oktobar 2014 22:08)
DSS je gubljenjem statusa parlamentarne stranke izbubila deo svoje prepoznatljivosti, sa Koštunicom je otišao i deo hreaizme vezane za tog čoveka koji je dugo vodio stranku, Da li će gospođa Rašković-Ivić umeti da pronađe pravi put povratka na stare staze slave DSS-a ili će se agonija stranke i potpuno nestajanje nastaviti pokazaće vreme.Definitivno će se nešto morati menjati i u tom njihovom programu protivljenja svemu što je evropsko i zauzimanjem jednog tvrdog stava prema promenama u Srbiji, u protivnom im se ne piše dobro.

nenad1301

pre 9 godina

Daj boze da joj i profesija pomogne da osavremeni stranku.
(Zastareli, 12. oktobar 2014 19:50)
Teško da će joj profesija promeniti razmišljanje, jer njene prve izjave ne negaoveštavaju ništa revolucionarno u stavovima ove stranke i nekekav politički zaokret koji bi ih ponovo doveo u žižu političkih dešavanja Srbije.Ovo je izleda nastavak ideologije Kostunice, a to je protivljenje svemu što dolazi iz EU i sa zapada, bez jasne alternative kuda i kako dalje.