Ponedeljak, 06.10.2014.

19:39

Džihadisti koriste srpsku municiju

Srbija je među vodećim zemljama po poreklu municije koju koriste ekstremisti Islamske države u Iraku i Siriji,navodi se u istraživanju Konflikt armament riserč.

Izvor: Beta

Džihadisti koriste srpsku municiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

mira

pre 9 godina

DEVEDESET posto komentara kaze da je NEKO DRUGI kriv! Izgovor do izgovora, jad i beda! Narodu koji za sve i uvek trazi lazna opravdanja, lose se pise. Hocemo li bar jednom u zivotu priznati da smo pogresili, i nauciti da snosimo posledice svojih nedela? I pitam ove koje, kao, ne interesuje sta se desava, da li bi uopste bili rodjeni da se svet nije ujedinio protiv fasizma?

sasa

pre 9 godina

sta tu ima loseg sto ima nasa municija na neko ratiste? nasa puska ( kalasnjikov) modefikovana verzija Mab2 boljg kvaliteta od samog ruskog kalasnjikova a u30 zemalja se proizvodi 7.62 kalibar koristu samo mi i rusi sve je na 5.56 gde ima nasa municija ima i nase puske?

marko

pre 9 godina

U pravu si StormShadow, lepo rekoh nisam siguran, tromblonski nišan je kod naše prisutan, a i gledam sad po netu, ima i kineskih sa ovakvim kundakom.Moja greška, ali opet ne znači da nema naših pušaka među teroristima.

Dragan

pre 9 godina

Pa da li vi znate kolike plate ima menadzment Prvog partizana- namenska iz Uzica. Ljudi se razbijaju od plata jer izvoze gde god ima ratova, a ameri daju dozvole. Upala im kasika u med, i sta njih briga gde se municija trosi.

StormShadow

pre 9 godina

PPU je globalno prisutna municija, nista cudno sto je ima svugde. Koristi je i NATO, odnosno PPU ima ugovor sa Španskom armijom za municiju 5.56(.223).

bigserb

pre 9 godina

@bb -odgovor na vas komentar zasto ne navedu SFRJ kao zemlju proizvodnje je taj da je to municija proizvedena i legalno prodata iraku pre godinu, dve dana koju su ISIL zarobili u irackim skladistima te je sad koriste u dzihadu! a SSSR se pojavljuje zato sto NATO isporucuje stare zalihe oruzja i municije iz sadasnjih NATO zemalja, a nekadasnjih clanica varsavskog pakta poput Rumunije, Bugarske, Madjarske i Poljske!!!

neko nije umeo da broji

pre 9 godina

Neko opet pokušava da nam smesti!!! Sada će još ispasti da je Srbija dežurni krivac za svaki sukob na ovoj planeti! Ah, ta CIA,FBI,MI6 i ostale zapadne demokratske skraćenice! Izgleda da su se malo žešće zabrojali kada su naoružavali islamiste protiv Asada! Pored svoje municije oni su im prodali i municiju iz celog sveta!

sofronije

pre 9 godina

Niko ovde ne osudjuje nas sto izvozimo municiju. To je normalna stvar, izvozimo svoj proizvod, a i to nam kontrolise EU i SAD, kome i koliko cemo.

StormShadow

pre 9 godina

@marko

Preklopni kundak ns M70 AB2 je isti kao na ruskom uzoru. Nasu pusku ces pre svega prepoznati po tromblonskom nisanu koji je jedinstven za srpski kalas. Jedva primetno, ali drvena obloga cevi je nesto duza. Drugaciji je i raspored pozicija za jedinicnu i rafalnu paljbu na selektoru vatre, ali to na slici neces primetiti.

z

pre 9 godina

Zna se ko je naoruzavao islamiste da se bore protiv Gadafija, Asada, Sadama. Sad kad su se oteli kontroli, svi drugi ih naoruzavaju a ne pravi krivac, SAD.

MiIos

pre 9 godina

A ja se mislim što je u pravoslavnoj nebeskoj Srbiji blagostanje, i što plivamo u parama - a ono zbog naoružavanja ekstremista i terorista širom sveta!

Biti il` ne biti...pitanje je non-stop!?

pre 9 godina

kakva vest a umesto droge saljemo rakiju da budu hrabriji ko to istrazuje i placa
(darko, 6. oktobar 2014 22:09)

Oni ne konzumiraju alkohol,drogu,zene i masnu hranu.Oni ciste svesti,pameti i duha i tela odsecaju glave ljudima!...sireci mir i zdrav zivot.
Kao i NATO.Sad kad se te dve nutricionisticke doktrine i sile sretnu drago mi je sto ce bar jedna strana nedostatak gvozdja u organizmu nadohnadjivati nasom `kuhinjom`.

Boli me uvo za NATO i Drzavu Islam,oni se kokaju,a ja sam miran!

rango

pre 9 godina

Nije mi jasno da li država to oružje izvozi legalno ili to lokalni mafijaši (bogu rata) prebacuju islamistima. Zbog svi tužnih i tragičnih dešavanja na ovim prostorima mi imamo veliki broj bogova rata na ovim prostorima i njima je potpuno svejedno gdje će oružje završi

kritičar

pre 9 godina

"Država Katar preko firme u vlasništvu kraljevske porodice "Bin Jaber Grup", otkupljuje sve "viškove" naoružanja u Srbiji i preko Crne Gore smešta ga u skladišta u Albaniji. Firma "Bin Jaber Grup" ne prodaje dalje ovo oružje. Ona ga poklanja. Obično raznim radikalnim grupama i pokretima, ili pobunjenicima u raznim zemljama, posebno muslimanskim, ali tek na signal CIA. Ovih dana im se to svom snagom vraća. Njihovim oružjem i njihovim dolarima, raste zastrašujući islamistički mutant u Iraku, koji preti da proguta pola Azije."

Ovaj tekst je skoro objavljen u jednom srpskom tabloidu. Posao se, navodno, vodi preko firme "Jugoimport SDPR" odnosno Vučićevih veza sa Milom Đukanovićem. Ne znam ima li istine u tome? Laku noć, Srbijo!

debilizam cveta u srbiji

pre 9 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem da vecina pravda ovakav "biznis" sa belosvetskim ubicama.
Uskoro me verovatno nece iznenaditi komentar ovih jadnika da je zdravo jesti izmet!

Branimir

pre 9 godina

S obzirom na žestinu napada i brzinu napredovanja Islamista najverovatnije su to osvojene rezerve oružja i municije iz Sirije i Iraka a s njima je i Juga i Srbija puno poslovala (legalno)...

xMADx

pre 9 godina

(erazmo beogradski, 6. oktobar 2014 21:40)

pa procitaj vest a ne da pricas gluposti i pitas budalastine... sve lepo pise iz koje godine i cak iz koje fabrike...

Vlada

pre 9 godina

Niko ne kaze da smo ih mi opremali ne mesajte zabe i babe. Poznato je da su nasi skoro pa iskljucivi kupci vojne tehnike, oruzija i municije bliskoistocne zemlje. Ovi su opljackali vojne magacine i tako se domogli najrazlicitijeg oruzija i municije.

marko

pre 9 godina

Na slikama i snimcima se često može videti u rukama džihadista, aut. puška koja "liči" na m70 ab2.
Nisam siguran, neka me neko ispravi ako grešim, ali mislim da "preklapače" kao što je m70 ab2, takav sistem kundaka, samo se proizvodio u Jugoslaviji. Ukoliko je tačno moje mišljenje, ispada da je mnogo pušaka odavde otišlo u rukama terorista.

dzoni

pre 9 godina

Srbija jos od 2000 godine ne moze da proda ni jedan metak bez americkog blagoslova tako da zna se kako je tamo doslo i otkud ISISu najmoderniji protivnkovski americki sistemi a koji su direktno isporuceni iz amerike..A ISIS sad ima i abrams tenkove ,hamvije..opremljeniji je 100 puta nego srpska vojska

vk

pre 9 godina

Lepo kaze Kirbi da je Srbija izvoznik stabilnosti. Jos malo pa cemo poceti i demokratiju da izvozimo, ali za to prvo treba da udjemo u NATO.

sverceri

pre 9 godina

Kauboji bili i ostali preprodavci.
Prvi partizan uglavnom svu proizvodnju u zadnje vreme radi za Amere, oni prodaju dalje i lova se mnozi.Demokratija na sve strane.

Zeleni Zub

pre 9 godina

Ja ovo vidim kao dobru vest? Makar neko nesto proizvodi i izvozi. Mislim, bila bi dobra vest da 90 (i kusur) procenata te municije nije zaplenjeno iz iraka i libije sa kojima smo 'regularno' poslovali na tom planu u vise navrata prethodnih nekoliko decenija...

vlada

pre 9 godina

I Hrvati, Muslimani i Albanci su koristili srpsku municiju PPU kad su pucali na Srbe. ISIS koristi i američke dolare da kupi municiju, pa šta.

Zima dolazi

pre 9 godina

PP Uzice miniciju koristi pola sveta jer je jeftina i zadovoljavajuceg kvaliteta . Cak za cenu i dobra !
Ameri je imaju u svakoj radnji !!

erazmo beogradski

pre 9 godina

A iz koje je godine municija? Ako je iz perioda pre 1990-te, teško da se može smatrati "srpskom" - osim po mestu proizvodnje u SFRJ...

za mareta

pre 9 godina

mare jugoimport sdpr a ne jugoeksport. malo se bolje informisi kad vec zelis da budes pametan.
drugo mi smo pre dve ili tri godine izvezli kontigente oruzja u irak za iracku vladu i verovatno je dobar deo tog oruzja pao u sukobima u ruke ovih fanatika

pc

pre 9 godina

Stvarno treba biti retard pa praviti izstrazivanje od kud je municija.
Srbija je imala ugovor sa Irakom o isporukama vojne opreme. Medju ove isporuke je spadala I pesadijska municija. Posle zauzimanja velikih kasarni ta municija je presla u druge ruke I sada neki dvolicni Amer govori kako ih mi naoruzavamo. Napravili su haos na Bliskom Istoku I sada krive Kinu, Rusiju I Srbiju. Retardi!!!

bigserb

pre 9 godina

sto se tice ove "hamletovske" dileme, kao prvo, kragujevacka zastava ne proizvodi municiju vec oruzje, a ovde se pominje fabrika municije prvi partizan iz uzica! kao drugo, mi municiju i oruzje ne prodajemo teroristickim organizacijama vec legitimnim vladama pojedinih drzava, a svaku tu prodaju kontrolise amerika i prakticno bez americkog blagoslova mi ne mozemo prodati ni jedan metak u svetu, a kamo li nesto vece! sta te drzave dalje rade sa tom municijom, to nije nasa briga, a vidimo da teroristi u iraku i siriji zauzimaju ogromne baze i skladista punih municije, verovatno i nase! svetsko trziste municije i naoruzanja je toliko da nas udeo u svemu tome nije ni 0,1% , tako da bi bolje bilo upitati americke i NATO mocnike otkud ISIL-u moderni protivtenkovski sistemi iz NATO zemalja, umesto sto nekome smeta municija iz PPU! to sto nase oruzje i municija imaju priznati kvalitet u svetu te ga mnogi zele, to nije nasa mana vec prednost! verovatno je mnogima malo poznata cinjenica da je PPU u ratovima 90-ih prodavala municiju cak i hrvatima i muslimanima, a objasnjenje je bilo donekle logicno "ukoliko im mi ne prodamo municiju, prodace im madjari, rumuni ili neko treci, tako da cemo mi ostati bez velikog deviznog prihoda, a neprijatelj ce se u svakom sluzaju naoruzati samo na nekoj drugoj strani"!!!

Helios

pre 9 godina

Gde je u ovoj vesti izvora BETA (a ko drugi), još jednog otkrića indirektnog pljuvanja po Srbiji, osnovno:

Who the hell is Conflict Armament Research? To se sigurno sa njihovog web sajta http://www.conflictarm.com http://www.conflictarm.com/wp-content/uploads/2014/10/Dispatch_IS_Iraq_Syria_Ammunition.pdf nikako ne može zaključiti.

Ono što vidimo iz dokumenta koji daju kao reprezentativan za njihov "rad" je da u Africi ima mnogo sukoba i mnogo municije iz - Irana?! Dakle onoliki kontinent, onoliko neprekidnih krvoprolića, onoliko oružja iz celog sveta, onoliko plaćenika a oni našli - Iran! Dakle zaključak podmetnut udarom u mozak - da nije Irana, u Africi bi samo sijalo sunce i cvetalo cveće! Drugim rečima dupli "uspeh" - em se pljuje Iran em se zataškavaju pravi razlozi i interesi tragedije Afrike.

Dakle ova "vest" je samo još jedna nebuloza - jasno su objasnili drugi za iračku vojsku - koja treba da stalnim kakanjem po nama izazove kod mentalno slabijih indukovano samo-kakanje. Glupost, besmislica, kontradikcija - to je sve nebitno. Važna je tehnika stalnog pljuvanja.

Da ponovim, obratite pažnju na selekciju toga šta stiže putem BETA.

Aleks

pre 9 godina

Municija je municija, kupci su kupci. Ako se zaradjuje, sta nas briga ko je koristi. Da ne kupe nase, kupili bi neke druge. Municija i sluzi za ubijanje i ko god je koristi, koristi je za ubijanje. Nema slikara i pesnika kupaca municije.

Шумадинац

pre 9 godina

Чекај бре мало, па поред Кине, УСА и бившег СССР-а да и ми продамо неко зрно,па и ми имамо душу...

Biti il` ne biti,pitanje je sad!?

pre 9 godina

Imamo jedan hamletovski problem ovde u Srbiji po pitanju municije i naoruzanja.

S ozbirom na istoriju i da svaka shusha ovde pokusa da demonstrira svoju moc,pa se posle zezne i shvati da nas je trebao zaobici u sirokom luku,siguran sam da Zastava svake godine napravi dovoljno municije da mozemo da puskaramo ceo vek,a s druge strane deo tog naoruzanja i municije kao `visak` naravno drzava i pojedinci uzmu pa prodaju da se njome drugi ubijaju,sto je zalosno i mrlja na obrazu!
Ipak zivot i nije nista drugo do paradoks,nebuloza,nedokuciva tajna i vecita kretnja u odnosu na koju zivot nema stav dobrog i loseg.Energija je energija,a covek je taj koji od nje pravi vecitu prevagu i borbu dobrog i zlog...bla,ba,bla...ovaj put paradoks je da oni koji bi nam glavu skratili sada cekaju strane trupe koje su nam vec skracivale glavu da ih tom municijom satiru.
Ironija ili ne,karma ili neka vrsta kosmicke (ne)pravde,ne znam,ali nekako mi nece biti zao mrtvih NATO-vaca koje nas metak stigne...bez obzira ko ga je ispalio i ko je na tom metku zaradio!

mare

pre 9 godina

PPU je najpouzdanija municija na svetu, korisnici sirom sveta su to rekli. E sad, odakle tolika kolicina u rukama mudzahedina? Pa kao i Jugoeksport, neka domaca faca je progurala tamo ispod ruke i uzela kintu. Naravno uz saglasnost (i ugradjivanje) nekih ljudi iz vrha. U tekstu se za PPU naglasava "DRZAVNA FIRMA" i time direktno oznacava Republika Srbija. Istragom se sve moze otkriti, samo da li postoji volja?

dzoni

pre 9 godina

Amerika je uzimala tzv viskove naoruzanja od zemalja istocne evrop i davala tzv pobunjenicima u siriji godinaa koji su nista drugo do ISIS i Al Nusra.

bgd

pre 9 godina

I pošto se ne navodi kako su džihadisti došli do municije proizvedene u našim fabrikama, počunju špekulacije.

A istina je veoma jednostavna:
- zarobili su municiju ove nove kilave iračke vojske, kojoj smo isporučivali oružje, opremu i municiju u dogovoru i sa dozvolom SAD (od nas su naručili i školske avione Lasta II)
- nemamo konrolu nad municijom nakon što je primi legalni kupac. A isporučivali smo zemljama koje su kasnije destabilizovane raznim "prolećima".

Macallan

pre 9 godina

Hitno da se stupi u kontakt sa njihovim ljudima i da im se ponudi jos. Svi gledaju da zaradjuju na tudjoj nesreci, u time prednjace USA i Rusija, zasto ne bi i mi.

satelit

pre 9 godina

jeste mi smo ih naoruzali.Mi smo vodeca vojna sila sveta! Zna se ko je opremio sve agresivce sveta,upravo onaj ko se sada protiv njih bori!

Mare,NS

pre 9 godina

""... uglavnom dolazi iz Kine, Sovjetskog Saveza ili Rusije, SAD i Srbije, navodi se u izveštaju...""

Ko to kaze,ko to laze,Srbija je mala?
Pogledajte,uz kakve velikane nas svrstavaju!!!

Mare,NS

pre 9 godina

""... uglavnom dolazi iz Kine, Sovjetskog Saveza ili Rusije, SAD i Srbije, navodi se u izveštaju...""

Ko to kaze,ko to laze,Srbija je mala?
Pogledajte,uz kakve velikane nas svrstavaju!!!

Шумадинац

pre 9 godina

Чекај бре мало, па поред Кине, УСА и бившег СССР-а да и ми продамо неко зрно,па и ми имамо душу...

satelit

pre 9 godina

jeste mi smo ih naoruzali.Mi smo vodeca vojna sila sveta! Zna se ko je opremio sve agresivce sveta,upravo onaj ko se sada protiv njih bori!

bgd

pre 9 godina

I pošto se ne navodi kako su džihadisti došli do municije proizvedene u našim fabrikama, počunju špekulacije.

A istina je veoma jednostavna:
- zarobili su municiju ove nove kilave iračke vojske, kojoj smo isporučivali oružje, opremu i municiju u dogovoru i sa dozvolom SAD (od nas su naručili i školske avione Lasta II)
- nemamo konrolu nad municijom nakon što je primi legalni kupac. A isporučivali smo zemljama koje su kasnije destabilizovane raznim "prolećima".

Macallan

pre 9 godina

Hitno da se stupi u kontakt sa njihovim ljudima i da im se ponudi jos. Svi gledaju da zaradjuju na tudjoj nesreci, u time prednjace USA i Rusija, zasto ne bi i mi.

pc

pre 9 godina

Stvarno treba biti retard pa praviti izstrazivanje od kud je municija.
Srbija je imala ugovor sa Irakom o isporukama vojne opreme. Medju ove isporuke je spadala I pesadijska municija. Posle zauzimanja velikih kasarni ta municija je presla u druge ruke I sada neki dvolicni Amer govori kako ih mi naoruzavamo. Napravili su haos na Bliskom Istoku I sada krive Kinu, Rusiju I Srbiju. Retardi!!!

Aleks

pre 9 godina

Municija je municija, kupci su kupci. Ako se zaradjuje, sta nas briga ko je koristi. Da ne kupe nase, kupili bi neke druge. Municija i sluzi za ubijanje i ko god je koristi, koristi je za ubijanje. Nema slikara i pesnika kupaca municije.

Zima dolazi

pre 9 godina

PP Uzice miniciju koristi pola sveta jer je jeftina i zadovoljavajuceg kvaliteta . Cak za cenu i dobra !
Ameri je imaju u svakoj radnji !!

vlada

pre 9 godina

I Hrvati, Muslimani i Albanci su koristili srpsku municiju PPU kad su pucali na Srbe. ISIS koristi i američke dolare da kupi municiju, pa šta.

dzoni

pre 9 godina

Amerika je uzimala tzv viskove naoruzanja od zemalja istocne evrop i davala tzv pobunjenicima u siriji godinaa koji su nista drugo do ISIS i Al Nusra.

bigserb

pre 9 godina

sto se tice ove "hamletovske" dileme, kao prvo, kragujevacka zastava ne proizvodi municiju vec oruzje, a ovde se pominje fabrika municije prvi partizan iz uzica! kao drugo, mi municiju i oruzje ne prodajemo teroristickim organizacijama vec legitimnim vladama pojedinih drzava, a svaku tu prodaju kontrolise amerika i prakticno bez americkog blagoslova mi ne mozemo prodati ni jedan metak u svetu, a kamo li nesto vece! sta te drzave dalje rade sa tom municijom, to nije nasa briga, a vidimo da teroristi u iraku i siriji zauzimaju ogromne baze i skladista punih municije, verovatno i nase! svetsko trziste municije i naoruzanja je toliko da nas udeo u svemu tome nije ni 0,1% , tako da bi bolje bilo upitati americke i NATO mocnike otkud ISIL-u moderni protivtenkovski sistemi iz NATO zemalja, umesto sto nekome smeta municija iz PPU! to sto nase oruzje i municija imaju priznati kvalitet u svetu te ga mnogi zele, to nije nasa mana vec prednost! verovatno je mnogima malo poznata cinjenica da je PPU u ratovima 90-ih prodavala municiju cak i hrvatima i muslimanima, a objasnjenje je bilo donekle logicno "ukoliko im mi ne prodamo municiju, prodace im madjari, rumuni ili neko treci, tako da cemo mi ostati bez velikog deviznog prihoda, a neprijatelj ce se u svakom sluzaju naoruzati samo na nekoj drugoj strani"!!!

Helios

pre 9 godina

Gde je u ovoj vesti izvora BETA (a ko drugi), još jednog otkrića indirektnog pljuvanja po Srbiji, osnovno:

Who the hell is Conflict Armament Research? To se sigurno sa njihovog web sajta http://www.conflictarm.com http://www.conflictarm.com/wp-content/uploads/2014/10/Dispatch_IS_Iraq_Syria_Ammunition.pdf nikako ne može zaključiti.

Ono što vidimo iz dokumenta koji daju kao reprezentativan za njihov "rad" je da u Africi ima mnogo sukoba i mnogo municije iz - Irana?! Dakle onoliki kontinent, onoliko neprekidnih krvoprolića, onoliko oružja iz celog sveta, onoliko plaćenika a oni našli - Iran! Dakle zaključak podmetnut udarom u mozak - da nije Irana, u Africi bi samo sijalo sunce i cvetalo cveće! Drugim rečima dupli "uspeh" - em se pljuje Iran em se zataškavaju pravi razlozi i interesi tragedije Afrike.

Dakle ova "vest" je samo još jedna nebuloza - jasno su objasnili drugi za iračku vojsku - koja treba da stalnim kakanjem po nama izazove kod mentalno slabijih indukovano samo-kakanje. Glupost, besmislica, kontradikcija - to je sve nebitno. Važna je tehnika stalnog pljuvanja.

Da ponovim, obratite pažnju na selekciju toga šta stiže putem BETA.

Biti il` ne biti,pitanje je sad!?

pre 9 godina

Imamo jedan hamletovski problem ovde u Srbiji po pitanju municije i naoruzanja.

S ozbirom na istoriju i da svaka shusha ovde pokusa da demonstrira svoju moc,pa se posle zezne i shvati da nas je trebao zaobici u sirokom luku,siguran sam da Zastava svake godine napravi dovoljno municije da mozemo da puskaramo ceo vek,a s druge strane deo tog naoruzanja i municije kao `visak` naravno drzava i pojedinci uzmu pa prodaju da se njome drugi ubijaju,sto je zalosno i mrlja na obrazu!
Ipak zivot i nije nista drugo do paradoks,nebuloza,nedokuciva tajna i vecita kretnja u odnosu na koju zivot nema stav dobrog i loseg.Energija je energija,a covek je taj koji od nje pravi vecitu prevagu i borbu dobrog i zlog...bla,ba,bla...ovaj put paradoks je da oni koji bi nam glavu skratili sada cekaju strane trupe koje su nam vec skracivale glavu da ih tom municijom satiru.
Ironija ili ne,karma ili neka vrsta kosmicke (ne)pravde,ne znam,ali nekako mi nece biti zao mrtvih NATO-vaca koje nas metak stigne...bez obzira ko ga je ispalio i ko je na tom metku zaradio!

Zeleni Zub

pre 9 godina

Ja ovo vidim kao dobru vest? Makar neko nesto proizvodi i izvozi. Mislim, bila bi dobra vest da 90 (i kusur) procenata te municije nije zaplenjeno iz iraka i libije sa kojima smo 'regularno' poslovali na tom planu u vise navrata prethodnih nekoliko decenija...

vk

pre 9 godina

Lepo kaze Kirbi da je Srbija izvoznik stabilnosti. Jos malo pa cemo poceti i demokratiju da izvozimo, ali za to prvo treba da udjemo u NATO.

Vlada

pre 9 godina

Niko ne kaze da smo ih mi opremali ne mesajte zabe i babe. Poznato je da su nasi skoro pa iskljucivi kupci vojne tehnike, oruzija i municije bliskoistocne zemlje. Ovi su opljackali vojne magacine i tako se domogli najrazlicitijeg oruzija i municije.

dzoni

pre 9 godina

Srbija jos od 2000 godine ne moze da proda ni jedan metak bez americkog blagoslova tako da zna se kako je tamo doslo i otkud ISISu najmoderniji protivnkovski americki sistemi a koji su direktno isporuceni iz amerike..A ISIS sad ima i abrams tenkove ,hamvije..opremljeniji je 100 puta nego srpska vojska

sverceri

pre 9 godina

Kauboji bili i ostali preprodavci.
Prvi partizan uglavnom svu proizvodnju u zadnje vreme radi za Amere, oni prodaju dalje i lova se mnozi.Demokratija na sve strane.

erazmo beogradski

pre 9 godina

A iz koje je godine municija? Ako je iz perioda pre 1990-te, teško da se može smatrati "srpskom" - osim po mestu proizvodnje u SFRJ...

z

pre 9 godina

Zna se ko je naoruzavao islamiste da se bore protiv Gadafija, Asada, Sadama. Sad kad su se oteli kontroli, svi drugi ih naoruzavaju a ne pravi krivac, SAD.

Branimir

pre 9 godina

S obzirom na žestinu napada i brzinu napredovanja Islamista najverovatnije su to osvojene rezerve oružja i municije iz Sirije i Iraka a s njima je i Juga i Srbija puno poslovala (legalno)...

za mareta

pre 9 godina

mare jugoimport sdpr a ne jugoeksport. malo se bolje informisi kad vec zelis da budes pametan.
drugo mi smo pre dve ili tri godine izvezli kontigente oruzja u irak za iracku vladu i verovatno je dobar deo tog oruzja pao u sukobima u ruke ovih fanatika

kritičar

pre 9 godina

"Država Katar preko firme u vlasništvu kraljevske porodice "Bin Jaber Grup", otkupljuje sve "viškove" naoružanja u Srbiji i preko Crne Gore smešta ga u skladišta u Albaniji. Firma "Bin Jaber Grup" ne prodaje dalje ovo oružje. Ona ga poklanja. Obično raznim radikalnim grupama i pokretima, ili pobunjenicima u raznim zemljama, posebno muslimanskim, ali tek na signal CIA. Ovih dana im se to svom snagom vraća. Njihovim oružjem i njihovim dolarima, raste zastrašujući islamistički mutant u Iraku, koji preti da proguta pola Azije."

Ovaj tekst je skoro objavljen u jednom srpskom tabloidu. Posao se, navodno, vodi preko firme "Jugoimport SDPR" odnosno Vučićevih veza sa Milom Đukanovićem. Ne znam ima li istine u tome? Laku noć, Srbijo!

mare

pre 9 godina

PPU je najpouzdanija municija na svetu, korisnici sirom sveta su to rekli. E sad, odakle tolika kolicina u rukama mudzahedina? Pa kao i Jugoeksport, neka domaca faca je progurala tamo ispod ruke i uzela kintu. Naravno uz saglasnost (i ugradjivanje) nekih ljudi iz vrha. U tekstu se za PPU naglasava "DRZAVNA FIRMA" i time direktno oznacava Republika Srbija. Istragom se sve moze otkriti, samo da li postoji volja?

Dragan

pre 9 godina

Pa da li vi znate kolike plate ima menadzment Prvog partizana- namenska iz Uzica. Ljudi se razbijaju od plata jer izvoze gde god ima ratova, a ameri daju dozvole. Upala im kasika u med, i sta njih briga gde se municija trosi.

marko

pre 9 godina

Na slikama i snimcima se često može videti u rukama džihadista, aut. puška koja "liči" na m70 ab2.
Nisam siguran, neka me neko ispravi ako grešim, ali mislim da "preklapače" kao što je m70 ab2, takav sistem kundaka, samo se proizvodio u Jugoslaviji. Ukoliko je tačno moje mišljenje, ispada da je mnogo pušaka odavde otišlo u rukama terorista.

StormShadow

pre 9 godina

PPU je globalno prisutna municija, nista cudno sto je ima svugde. Koristi je i NATO, odnosno PPU ima ugovor sa Španskom armijom za municiju 5.56(.223).

Biti il` ne biti...pitanje je non-stop!?

pre 9 godina

kakva vest a umesto droge saljemo rakiju da budu hrabriji ko to istrazuje i placa
(darko, 6. oktobar 2014 22:09)

Oni ne konzumiraju alkohol,drogu,zene i masnu hranu.Oni ciste svesti,pameti i duha i tela odsecaju glave ljudima!...sireci mir i zdrav zivot.
Kao i NATO.Sad kad se te dve nutricionisticke doktrine i sile sretnu drago mi je sto ce bar jedna strana nedostatak gvozdja u organizmu nadohnadjivati nasom `kuhinjom`.

Boli me uvo za NATO i Drzavu Islam,oni se kokaju,a ja sam miran!

sofronije

pre 9 godina

Niko ovde ne osudjuje nas sto izvozimo municiju. To je normalna stvar, izvozimo svoj proizvod, a i to nam kontrolise EU i SAD, kome i koliko cemo.

xMADx

pre 9 godina

(erazmo beogradski, 6. oktobar 2014 21:40)

pa procitaj vest a ne da pricas gluposti i pitas budalastine... sve lepo pise iz koje godine i cak iz koje fabrike...

neko nije umeo da broji

pre 9 godina

Neko opet pokušava da nam smesti!!! Sada će još ispasti da je Srbija dežurni krivac za svaki sukob na ovoj planeti! Ah, ta CIA,FBI,MI6 i ostale zapadne demokratske skraćenice! Izgleda da su se malo žešće zabrojali kada su naoružavali islamiste protiv Asada! Pored svoje municije oni su im prodali i municiju iz celog sveta!

MiIos

pre 9 godina

A ja se mislim što je u pravoslavnoj nebeskoj Srbiji blagostanje, i što plivamo u parama - a ono zbog naoružavanja ekstremista i terorista širom sveta!

debilizam cveta u srbiji

pre 9 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem da vecina pravda ovakav "biznis" sa belosvetskim ubicama.
Uskoro me verovatno nece iznenaditi komentar ovih jadnika da je zdravo jesti izmet!

StormShadow

pre 9 godina

@marko

Preklopni kundak ns M70 AB2 je isti kao na ruskom uzoru. Nasu pusku ces pre svega prepoznati po tromblonskom nisanu koji je jedinstven za srpski kalas. Jedva primetno, ali drvena obloga cevi je nesto duza. Drugaciji je i raspored pozicija za jedinicnu i rafalnu paljbu na selektoru vatre, ali to na slici neces primetiti.

bigserb

pre 9 godina

@bb -odgovor na vas komentar zasto ne navedu SFRJ kao zemlju proizvodnje je taj da je to municija proizvedena i legalno prodata iraku pre godinu, dve dana koju su ISIL zarobili u irackim skladistima te je sad koriste u dzihadu! a SSSR se pojavljuje zato sto NATO isporucuje stare zalihe oruzja i municije iz sadasnjih NATO zemalja, a nekadasnjih clanica varsavskog pakta poput Rumunije, Bugarske, Madjarske i Poljske!!!

rango

pre 9 godina

Nije mi jasno da li država to oružje izvozi legalno ili to lokalni mafijaši (bogu rata) prebacuju islamistima. Zbog svi tužnih i tragičnih dešavanja na ovim prostorima mi imamo veliki broj bogova rata na ovim prostorima i njima je potpuno svejedno gdje će oružje završi

marko

pre 9 godina

U pravu si StormShadow, lepo rekoh nisam siguran, tromblonski nišan je kod naše prisutan, a i gledam sad po netu, ima i kineskih sa ovakvim kundakom.Moja greška, ali opet ne znači da nema naših pušaka među teroristima.

sasa

pre 9 godina

sta tu ima loseg sto ima nasa municija na neko ratiste? nasa puska ( kalasnjikov) modefikovana verzija Mab2 boljg kvaliteta od samog ruskog kalasnjikova a u30 zemalja se proizvodi 7.62 kalibar koristu samo mi i rusi sve je na 5.56 gde ima nasa municija ima i nase puske?

mira

pre 9 godina

DEVEDESET posto komentara kaze da je NEKO DRUGI kriv! Izgovor do izgovora, jad i beda! Narodu koji za sve i uvek trazi lazna opravdanja, lose se pise. Hocemo li bar jednom u zivotu priznati da smo pogresili, i nauciti da snosimo posledice svojih nedela? I pitam ove koje, kao, ne interesuje sta se desava, da li bi uopste bili rodjeni da se svet nije ujedinio protiv fasizma?

mare

pre 9 godina

PPU je najpouzdanija municija na svetu, korisnici sirom sveta su to rekli. E sad, odakle tolika kolicina u rukama mudzahedina? Pa kao i Jugoeksport, neka domaca faca je progurala tamo ispod ruke i uzela kintu. Naravno uz saglasnost (i ugradjivanje) nekih ljudi iz vrha. U tekstu se za PPU naglasava "DRZAVNA FIRMA" i time direktno oznacava Republika Srbija. Istragom se sve moze otkriti, samo da li postoji volja?

Macallan

pre 9 godina

Hitno da se stupi u kontakt sa njihovim ljudima i da im se ponudi jos. Svi gledaju da zaradjuju na tudjoj nesreci, u time prednjace USA i Rusija, zasto ne bi i mi.

satelit

pre 9 godina

jeste mi smo ih naoruzali.Mi smo vodeca vojna sila sveta! Zna se ko je opremio sve agresivce sveta,upravo onaj ko se sada protiv njih bori!

Biti il` ne biti,pitanje je sad!?

pre 9 godina

Imamo jedan hamletovski problem ovde u Srbiji po pitanju municije i naoruzanja.

S ozbirom na istoriju i da svaka shusha ovde pokusa da demonstrira svoju moc,pa se posle zezne i shvati da nas je trebao zaobici u sirokom luku,siguran sam da Zastava svake godine napravi dovoljno municije da mozemo da puskaramo ceo vek,a s druge strane deo tog naoruzanja i municije kao `visak` naravno drzava i pojedinci uzmu pa prodaju da se njome drugi ubijaju,sto je zalosno i mrlja na obrazu!
Ipak zivot i nije nista drugo do paradoks,nebuloza,nedokuciva tajna i vecita kretnja u odnosu na koju zivot nema stav dobrog i loseg.Energija je energija,a covek je taj koji od nje pravi vecitu prevagu i borbu dobrog i zlog...bla,ba,bla...ovaj put paradoks je da oni koji bi nam glavu skratili sada cekaju strane trupe koje su nam vec skracivale glavu da ih tom municijom satiru.
Ironija ili ne,karma ili neka vrsta kosmicke (ne)pravde,ne znam,ali nekako mi nece biti zao mrtvih NATO-vaca koje nas metak stigne...bez obzira ko ga je ispalio i ko je na tom metku zaradio!

Mare,NS

pre 9 godina

""... uglavnom dolazi iz Kine, Sovjetskog Saveza ili Rusije, SAD i Srbije, navodi se u izveštaju...""

Ko to kaze,ko to laze,Srbija je mala?
Pogledajte,uz kakve velikane nas svrstavaju!!!

Шумадинац

pre 9 godina

Чекај бре мало, па поред Кине, УСА и бившег СССР-а да и ми продамо неко зрно,па и ми имамо душу...

Aleks

pre 9 godina

Municija je municija, kupci su kupci. Ako se zaradjuje, sta nas briga ko je koristi. Da ne kupe nase, kupili bi neke druge. Municija i sluzi za ubijanje i ko god je koristi, koristi je za ubijanje. Nema slikara i pesnika kupaca municije.

dzoni

pre 9 godina

Amerika je uzimala tzv viskove naoruzanja od zemalja istocne evrop i davala tzv pobunjenicima u siriji godinaa koji su nista drugo do ISIS i Al Nusra.

Helios

pre 9 godina

Gde je u ovoj vesti izvora BETA (a ko drugi), još jednog otkrića indirektnog pljuvanja po Srbiji, osnovno:

Who the hell is Conflict Armament Research? To se sigurno sa njihovog web sajta http://www.conflictarm.com http://www.conflictarm.com/wp-content/uploads/2014/10/Dispatch_IS_Iraq_Syria_Ammunition.pdf nikako ne može zaključiti.

Ono što vidimo iz dokumenta koji daju kao reprezentativan za njihov "rad" je da u Africi ima mnogo sukoba i mnogo municije iz - Irana?! Dakle onoliki kontinent, onoliko neprekidnih krvoprolića, onoliko oružja iz celog sveta, onoliko plaćenika a oni našli - Iran! Dakle zaključak podmetnut udarom u mozak - da nije Irana, u Africi bi samo sijalo sunce i cvetalo cveće! Drugim rečima dupli "uspeh" - em se pljuje Iran em se zataškavaju pravi razlozi i interesi tragedije Afrike.

Dakle ova "vest" je samo još jedna nebuloza - jasno su objasnili drugi za iračku vojsku - koja treba da stalnim kakanjem po nama izazove kod mentalno slabijih indukovano samo-kakanje. Glupost, besmislica, kontradikcija - to je sve nebitno. Važna je tehnika stalnog pljuvanja.

Da ponovim, obratite pažnju na selekciju toga šta stiže putem BETA.

pc

pre 9 godina

Stvarno treba biti retard pa praviti izstrazivanje od kud je municija.
Srbija je imala ugovor sa Irakom o isporukama vojne opreme. Medju ove isporuke je spadala I pesadijska municija. Posle zauzimanja velikih kasarni ta municija je presla u druge ruke I sada neki dvolicni Amer govori kako ih mi naoruzavamo. Napravili su haos na Bliskom Istoku I sada krive Kinu, Rusiju I Srbiju. Retardi!!!

Zeleni Zub

pre 9 godina

Ja ovo vidim kao dobru vest? Makar neko nesto proizvodi i izvozi. Mislim, bila bi dobra vest da 90 (i kusur) procenata te municije nije zaplenjeno iz iraka i libije sa kojima smo 'regularno' poslovali na tom planu u vise navrata prethodnih nekoliko decenija...

bigserb

pre 9 godina

sto se tice ove "hamletovske" dileme, kao prvo, kragujevacka zastava ne proizvodi municiju vec oruzje, a ovde se pominje fabrika municije prvi partizan iz uzica! kao drugo, mi municiju i oruzje ne prodajemo teroristickim organizacijama vec legitimnim vladama pojedinih drzava, a svaku tu prodaju kontrolise amerika i prakticno bez americkog blagoslova mi ne mozemo prodati ni jedan metak u svetu, a kamo li nesto vece! sta te drzave dalje rade sa tom municijom, to nije nasa briga, a vidimo da teroristi u iraku i siriji zauzimaju ogromne baze i skladista punih municije, verovatno i nase! svetsko trziste municije i naoruzanja je toliko da nas udeo u svemu tome nije ni 0,1% , tako da bi bolje bilo upitati americke i NATO mocnike otkud ISIL-u moderni protivtenkovski sistemi iz NATO zemalja, umesto sto nekome smeta municija iz PPU! to sto nase oruzje i municija imaju priznati kvalitet u svetu te ga mnogi zele, to nije nasa mana vec prednost! verovatno je mnogima malo poznata cinjenica da je PPU u ratovima 90-ih prodavala municiju cak i hrvatima i muslimanima, a objasnjenje je bilo donekle logicno "ukoliko im mi ne prodamo municiju, prodace im madjari, rumuni ili neko treci, tako da cemo mi ostati bez velikog deviznog prihoda, a neprijatelj ce se u svakom sluzaju naoruzati samo na nekoj drugoj strani"!!!

erazmo beogradski

pre 9 godina

A iz koje je godine municija? Ako je iz perioda pre 1990-te, teško da se može smatrati "srpskom" - osim po mestu proizvodnje u SFRJ...

debilizam cveta u srbiji

pre 9 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem da vecina pravda ovakav "biznis" sa belosvetskim ubicama.
Uskoro me verovatno nece iznenaditi komentar ovih jadnika da je zdravo jesti izmet!

bgd

pre 9 godina

I pošto se ne navodi kako su džihadisti došli do municije proizvedene u našim fabrikama, počunju špekulacije.

A istina je veoma jednostavna:
- zarobili su municiju ove nove kilave iračke vojske, kojoj smo isporučivali oružje, opremu i municiju u dogovoru i sa dozvolom SAD (od nas su naručili i školske avione Lasta II)
- nemamo konrolu nad municijom nakon što je primi legalni kupac. A isporučivali smo zemljama koje su kasnije destabilizovane raznim "prolećima".

vlada

pre 9 godina

I Hrvati, Muslimani i Albanci su koristili srpsku municiju PPU kad su pucali na Srbe. ISIS koristi i američke dolare da kupi municiju, pa šta.

dzoni

pre 9 godina

Srbija jos od 2000 godine ne moze da proda ni jedan metak bez americkog blagoslova tako da zna se kako je tamo doslo i otkud ISISu najmoderniji protivnkovski americki sistemi a koji su direktno isporuceni iz amerike..A ISIS sad ima i abrams tenkove ,hamvije..opremljeniji je 100 puta nego srpska vojska

marko

pre 9 godina

Na slikama i snimcima se često može videti u rukama džihadista, aut. puška koja "liči" na m70 ab2.
Nisam siguran, neka me neko ispravi ako grešim, ali mislim da "preklapače" kao što je m70 ab2, takav sistem kundaka, samo se proizvodio u Jugoslaviji. Ukoliko je tačno moje mišljenje, ispada da je mnogo pušaka odavde otišlo u rukama terorista.

neko nije umeo da broji

pre 9 godina

Neko opet pokušava da nam smesti!!! Sada će još ispasti da je Srbija dežurni krivac za svaki sukob na ovoj planeti! Ah, ta CIA,FBI,MI6 i ostale zapadne demokratske skraćenice! Izgleda da su se malo žešće zabrojali kada su naoružavali islamiste protiv Asada! Pored svoje municije oni su im prodali i municiju iz celog sveta!

sverceri

pre 9 godina

Kauboji bili i ostali preprodavci.
Prvi partizan uglavnom svu proizvodnju u zadnje vreme radi za Amere, oni prodaju dalje i lova se mnozi.Demokratija na sve strane.

MiIos

pre 9 godina

A ja se mislim što je u pravoslavnoj nebeskoj Srbiji blagostanje, i što plivamo u parama - a ono zbog naoružavanja ekstremista i terorista širom sveta!

Biti il` ne biti...pitanje je non-stop!?

pre 9 godina

kakva vest a umesto droge saljemo rakiju da budu hrabriji ko to istrazuje i placa
(darko, 6. oktobar 2014 22:09)

Oni ne konzumiraju alkohol,drogu,zene i masnu hranu.Oni ciste svesti,pameti i duha i tela odsecaju glave ljudima!...sireci mir i zdrav zivot.
Kao i NATO.Sad kad se te dve nutricionisticke doktrine i sile sretnu drago mi je sto ce bar jedna strana nedostatak gvozdja u organizmu nadohnadjivati nasom `kuhinjom`.

Boli me uvo za NATO i Drzavu Islam,oni se kokaju,a ja sam miran!

z

pre 9 godina

Zna se ko je naoruzavao islamiste da se bore protiv Gadafija, Asada, Sadama. Sad kad su se oteli kontroli, svi drugi ih naoruzavaju a ne pravi krivac, SAD.

Zima dolazi

pre 9 godina

PP Uzice miniciju koristi pola sveta jer je jeftina i zadovoljavajuceg kvaliteta . Cak za cenu i dobra !
Ameri je imaju u svakoj radnji !!

Branimir

pre 9 godina

S obzirom na žestinu napada i brzinu napredovanja Islamista najverovatnije su to osvojene rezerve oružja i municije iz Sirije i Iraka a s njima je i Juga i Srbija puno poslovala (legalno)...

vk

pre 9 godina

Lepo kaze Kirbi da je Srbija izvoznik stabilnosti. Jos malo pa cemo poceti i demokratiju da izvozimo, ali za to prvo treba da udjemo u NATO.

rango

pre 9 godina

Nije mi jasno da li država to oružje izvozi legalno ili to lokalni mafijaši (bogu rata) prebacuju islamistima. Zbog svi tužnih i tragičnih dešavanja na ovim prostorima mi imamo veliki broj bogova rata na ovim prostorima i njima je potpuno svejedno gdje će oružje završi

Vlada

pre 9 godina

Niko ne kaze da smo ih mi opremali ne mesajte zabe i babe. Poznato je da su nasi skoro pa iskljucivi kupci vojne tehnike, oruzija i municije bliskoistocne zemlje. Ovi su opljackali vojne magacine i tako se domogli najrazlicitijeg oruzija i municije.

kritičar

pre 9 godina

"Država Katar preko firme u vlasništvu kraljevske porodice "Bin Jaber Grup", otkupljuje sve "viškove" naoružanja u Srbiji i preko Crne Gore smešta ga u skladišta u Albaniji. Firma "Bin Jaber Grup" ne prodaje dalje ovo oružje. Ona ga poklanja. Obično raznim radikalnim grupama i pokretima, ili pobunjenicima u raznim zemljama, posebno muslimanskim, ali tek na signal CIA. Ovih dana im se to svom snagom vraća. Njihovim oružjem i njihovim dolarima, raste zastrašujući islamistički mutant u Iraku, koji preti da proguta pola Azije."

Ovaj tekst je skoro objavljen u jednom srpskom tabloidu. Posao se, navodno, vodi preko firme "Jugoimport SDPR" odnosno Vučićevih veza sa Milom Đukanovićem. Ne znam ima li istine u tome? Laku noć, Srbijo!

za mareta

pre 9 godina

mare jugoimport sdpr a ne jugoeksport. malo se bolje informisi kad vec zelis da budes pametan.
drugo mi smo pre dve ili tri godine izvezli kontigente oruzja u irak za iracku vladu i verovatno je dobar deo tog oruzja pao u sukobima u ruke ovih fanatika

bigserb

pre 9 godina

@bb -odgovor na vas komentar zasto ne navedu SFRJ kao zemlju proizvodnje je taj da je to municija proizvedena i legalno prodata iraku pre godinu, dve dana koju su ISIL zarobili u irackim skladistima te je sad koriste u dzihadu! a SSSR se pojavljuje zato sto NATO isporucuje stare zalihe oruzja i municije iz sadasnjih NATO zemalja, a nekadasnjih clanica varsavskog pakta poput Rumunije, Bugarske, Madjarske i Poljske!!!

sasa

pre 9 godina

sta tu ima loseg sto ima nasa municija na neko ratiste? nasa puska ( kalasnjikov) modefikovana verzija Mab2 boljg kvaliteta od samog ruskog kalasnjikova a u30 zemalja se proizvodi 7.62 kalibar koristu samo mi i rusi sve je na 5.56 gde ima nasa municija ima i nase puske?

sofronije

pre 9 godina

Niko ovde ne osudjuje nas sto izvozimo municiju. To je normalna stvar, izvozimo svoj proizvod, a i to nam kontrolise EU i SAD, kome i koliko cemo.

StormShadow

pre 9 godina

PPU je globalno prisutna municija, nista cudno sto je ima svugde. Koristi je i NATO, odnosno PPU ima ugovor sa Španskom armijom za municiju 5.56(.223).

marko

pre 9 godina

U pravu si StormShadow, lepo rekoh nisam siguran, tromblonski nišan je kod naše prisutan, a i gledam sad po netu, ima i kineskih sa ovakvim kundakom.Moja greška, ali opet ne znači da nema naših pušaka među teroristima.

Dragan

pre 9 godina

Pa da li vi znate kolike plate ima menadzment Prvog partizana- namenska iz Uzica. Ljudi se razbijaju od plata jer izvoze gde god ima ratova, a ameri daju dozvole. Upala im kasika u med, i sta njih briga gde se municija trosi.

StormShadow

pre 9 godina

@marko

Preklopni kundak ns M70 AB2 je isti kao na ruskom uzoru. Nasu pusku ces pre svega prepoznati po tromblonskom nisanu koji je jedinstven za srpski kalas. Jedva primetno, ali drvena obloga cevi je nesto duza. Drugaciji je i raspored pozicija za jedinicnu i rafalnu paljbu na selektoru vatre, ali to na slici neces primetiti.

mira

pre 9 godina

DEVEDESET posto komentara kaze da je NEKO DRUGI kriv! Izgovor do izgovora, jad i beda! Narodu koji za sve i uvek trazi lazna opravdanja, lose se pise. Hocemo li bar jednom u zivotu priznati da smo pogresili, i nauciti da snosimo posledice svojih nedela? I pitam ove koje, kao, ne interesuje sta se desava, da li bi uopste bili rodjeni da se svet nije ujedinio protiv fasizma?

xMADx

pre 9 godina

(erazmo beogradski, 6. oktobar 2014 21:40)

pa procitaj vest a ne da pricas gluposti i pitas budalastine... sve lepo pise iz koje godine i cak iz koje fabrike...