Subota, 31.05.2014.

16:27

Zamor od proširenja prepreka Srbiji

Bivši šef španske diplomatije Migel Anhel Moratinos izjavio za B92 da bi glavna prepreka ulasku Srbije u EU mogao da bude zamor od daljeg proširenja Unije.

Izvor: B92

Zamor od proširenja prepreka Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

maloletan

pre 9 godina

није замор.......већ народ србије неће у еу..........хоћемо швајцарски модел
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ИБАРСКИ ВУК 036, 31. maj 2014 18:08)
I ja hocu svasta ,ali ne moze,Srbija nema privredu da bi takav model funkcionisao mi sa ovakvom privredom u 21 veku gde jedino postoje ekonomski interesi imamo 2 puta da budemo Ruska Gubernija ili jeftina radna snaga evropskoj uniji i jedan i drugi put nas vode u propast.Ono sto smo imali prokockali smo i sada sledi END,dizali ste 3 prsta,palili petokraku,podrzavali one koji su pozivali na rat,dok su im se deca bahatila po napacenoj Srbiji ... Sledecu sansu ste imali 2 000 ,ali ste opet ispali pametni pa ste doveli poltrone da dodatno uniste privredu i tu je kraj...Ili u njivu svi da prodajemo Rusima voce po bagateli ili u fabriku pa da se radi kod svabe od jutra do sutra za 300 evra..Da sam politicar rado bih ovo sasuo narodu u facu u sred kampanje pa nek bira koga hoce!

milos

pre 9 godina

Samo mogu da kazem jedno veliko hvala na ovim recima podrske spanskog diplomate, koji nedvosmisleno kaze ne jednostrano proglasenooj nezavisnosti Kosova, shvatajuci sustinu problema u koji bi nas takva odluka vodila u buducnosti.

stara fora

pre 9 godina

Nas domet je Balkanska Unija.
Turci, Makedonci, Albanci, Bosanci, Crnogorci i Srbijanci. Sve drugo je samo mlacenje prazne slame. Evropska unija je unija katolickih zemalja plus Grcka, Bugarska i Rumunija zbog geopolitickog znacaja. Ostali su treci svet i treba ih drzati na odstojanju. Kome to jos nije jasno.

Vidan

pre 9 godina

španija dosledno poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, tako da ne treba očekivati promenu stava Španije po tom pitanju

boki

pre 9 godina

Srbija vodi neutralnu politiku u ukrajinskoj krizi i pored određenih pritisaka da zauzme antirusku politiku, čime bi ugrozila svoje strateško partnerstvo sa Ruskom Federacijom

idemo dalje

pre 9 godina

Nije samo zamor prisutan kod proširenja,već je zamor i u samoj EU.To pokazuju izbori za Briselski parlament.A na sledećim izborima,pošto se ništa neće promeniti EU će i dalje biti u krizi(političkoj,ekonomskoj,kulturnoj...),u parlamentu će većinu osvojiti evroskeptične partije.Mislim da će to biti dobro,jer će se nešto promeniti.A ovi što se plaše građane sa tim populističkim partijama,u stvari se plaše da će ostati bez funkcije(fotelje).Najgori su mi ovi srpski evrofanarici,koji se zaklinju u Brisel,kao što se nekada kleli u Tita i Slobu.Uvek im je neka ideologija bila važnija od državnih interesa.

Zemun grad SPO

pre 9 godina

Neka potraje taj "zamor" bar jos 10 godina dok stanemo na "noge" inace smo propali ako ovako udjemo u Uniju
(Homo politicus, 31. maj 2014 21:30)

Mi sada puzimo, a bez pomoci EU ne mozemo stati na noge. Nije tu u pitanju samo ekonimija, vec promena sistema koji nas je doveo u ocajno stanje. EU ima najidealniji sistem, a to je ono sto nam ne dostaje da bi smo poceli da gradimo normalno drustvo. Tek tada mozemo govoriti o razvoju zdrave ekonomije.
Moratinos kaze da je zamor od prosirenja EU, moguca prepreka. Tacno je da zamor postoji, ali je mnogo veci strah Brisela od nestabilnosti koja bi nastala zatvaranjem vrata Unije za zemlje Balkana.
Razuman je njegov stav da poremeceni odnosi EU i Rusije cini veliku stetu obema stranama. Zato bi Brisel i Moskva morali ,,stati na loptu", odn. uticati na brzu obustavu rata u Ukrajini. Uticaj Rusije na pobunjenike nije mali, kao ni EU na vlasti u Kijevu. Krvoprolice se mora prekinuti sto pre i tako spreciti ulazak ove dve sile u konflikt. Ne sme se ponoviti ni dugo mrcvarenje iz bosanskog rata, jer je to sramota za medjunarodnu zajednicu.

Slavisa

pre 9 godina

Taman dok se vi odmorite od poslednjeg prosirenja, eto nas kao osvezenje pred vasim vratima. Za nekih pet do sedam godina docice vam Srbija kakvu nikad niste mislili da cete videti. Onakva kakva vam nece biti teret vec pouzdan clan i partner, kako ekonomski tako i politicki.

banda

pre 9 godina

Zamor je od neodrzive EU zajednice-a mi ex-yu smo tek posebna prica! Bili smo zajedno,ratovali,a sad se guramo da budemo zajedno tamo gde nam nije mesto!

neće_dugo

pre 9 godina

Ma ne radi se tu o zamoru već o narasloj krizi u vođenju Unije i enormnim troškovima koje pravi briselska administracija. Treba parazite plaćati!

YALTA Donjetsk Beograd

pre 9 godina

Коме још није јадно да је ЕУ направљена да по принципу "каста у Индији" права и Велике Британије са једне и Немачке да друге су у првом плану, затим следи друга лига ЕУ Француска , Италија Шпанија... Трећа лига Холандија ...! Па такозвана Нова европа Чешка , Слквачка ,Пољска... И боранија Грчка, Бугарска,Португал... Замислите у којој смо ми тек категорији???!!! Украину ће покушати да увуку са тим такозваним "брзим колосеком" , бојим се да пола тог воза неће стићи у Брисел!

evrofanatik

pre 9 godina

Referendum se odrzava pred ulazka drzave u EU. Najvaznije za Srbiju su referome i uskladjivanje zakona sa Evropskim.Mnogo je povoljno za Srbiju sto je sada kriza u EU, mozemo da naucimo od postojecih clanica greske koje su napravile i potrudimo se da ne ponovimo njihove greske.Datum ulazaka zavisice od Nemacke.Mislim da je realna godina za nas ulazak izmedju 2020-2025.

kögel TIR.

pre 9 godina

Najjaci su mi ovi sto zele švajcarski model drzave ... a Švajcarska je u odnosu na nas ispred najmanje 2 veka .. xD
Pa vi švajcarci razmislite malo jel to moze da se stigne .. prvo nismo trebali 2 veka da ne ratujemo da bi bili oni drugo trebao je neko da nas stvori da budemo svetski sef ... inace smo jako odgovorni i disciplinovani i ni malo nismo alavi na pare pa bi nas svako pozeleo da im cuvamo pare.. pravi smo švajcarci covece .. :D
kakvi bre švajcarci mi smo čvarci

Nikola PO-3

pre 9 godina

није замор.......већ народ србије неће у еу..........хоћемо швајцарски модел
(ИБАРСКИ ВУК 036, 31. maj 2014 18:08)

Ibarski vuce,

svajcarskog modela bi mogli da se igramo kada bi imali banke u kojima bi ceo svet drzao svoj kapital. Ako si mislio da Svajcarska zivi od politicke neutralnosti, Milka cokolada i od par satova, prevario si se.

Zeleni Zub

pre 9 godina

Pre 14 godina bih uleteo u EU, ne bih postavljao previse pitanja. Sada? Nisam tako siguran, tj, morao bih bas da se zamislim. Realno, ocekujemo bolji zivot, zar ne? Pogledati Grcku, Bugarsku, Rumuniju. Pogledati cega smo se sve odrekli zarad EU, i koliko nas to kosta. Cega sve treba da se odreknemo. Ne znam... Ali znam da bi taj "referendum" trebao biti sto pre. Cisto da se uskladi politika na osnovu rezultata. Mada iskreno, imamo mnogo vise "gorucih" problema kao drzava, koje treba resiti bez obzira na EU ili NE. Zivoti nam prolaze, a nama je sve gore. (kao narodu, kao drzavi). U ocajnom smo stanju.

ko nema u glavi nema u dzepu

pre 9 godina

samo gledajte kako za Ukrajinu ne vazi taj zamor.
da bi ih spasili ruske cizme, primice ih po kratkom postupku, na svoju stetu, kad naredi USA.
a mi posto stalno kontramo nesto protiv zapada, izvisicemo.
cak i jedna mafijaska zaostala crna gora, vodi pametnu politiku,samo mi nesto palamudimo.
e pa kad 30miliona ukrajinaca ode da radi na crno,za Srbe nece vise biti posla u EU,cesacete se po glavi ograniceni antizapadnjaci!

Isidora 85

pre 9 godina

To što ste se vi zamorili pa se i dalje bavite unutrašnjim stvarima i krizom u EU je vaš problem. Morate jasno i glasno saopštiti iz sedišta EU da je Srbija i njena vlada ispunila sve uslove i da zaslužuje da bude članica EU, da sa naš strane nema prepreka, a na EU je da odluči može li ili ne da u svoje članstvo primi još država.

vucko

pre 9 godina

Ako se ne varam Vuk Jeremic organizuje ovaj skup? Nemojte se cuditi ako je u goste na ovom skupu pozvao ljude koji ce govoriti ono sto se njemu svidja. Nadam se da nema jos onih naivnih koji nisu ukapirali ciji je glasnogovornik Jeremic?

Bukvic Radojlo

pre 9 godina

Pa da. Srbija se uvek razigra u poslednjim minutama (sama sa sobom), kad su sudije davno dale znak da je utakmica zavrsena, kamere iskljucene, a publika napustila stadion. Srbija trci svoje runde i znoji se mahnito, ocekujici neki produzetak utakmice. Ali s kim da igra ta EU-Srbija? Sama sa sobom. To je i pravac i smisao ideologije SNS i Vucica. Igrati po svaku cenu, cak i po cenu Kosova. Ko zna mozda su ovi stratezi u pravu. Pokazace vreme. Ali evo svetski diplomata kaze da nam vreme ne ide u prilog. Kuda sad? Ka Evroazijoviziji?

Era

pre 9 godina

Zamorila se Evropa od sebe same! Dok je harala svetom i vladala milionima ljudi po kolonijama, pljackala sve od rudnog bogatstva do kulturnih spomenika, bilo joj je dobro. Od evropske ideje nije ostalo nista. Granice izmedju clanica su zatvorenije nego ikad, nema okosnice evropske saradnje, slobodne cirkulacije ljudi, radne snage, ideja, novca, slobodne trgovine... Uspostavljene su vazne, manje vazne i totalno nevazne clanice EU. Sve su to prazne price. Pa vidi se na izborima, Evropa je opet centar fasizma!!

Razumko

pre 9 godina

Srbija bese 80 % svoje robe izvozi u zemlje clanice EU. Sa zemljama Cefte jedino imamo suficit,a cilj svim clanicama Cefte je da jednog dana postanu clanice EU. Sa druge strane sa Kinom i Rusijom imamo najvece trgovinske deficite u trgovinu. Uz to cemo ako ne postanem clanica EU, za neku deceniju da budemo verovanto sa svih strana biti okruzeni clanicama NATO pakta i EU, pa mozda cak i Kosovo postane clanica istih i bez stolice u UN i naseg priznanja, jer ako se npr promeni neke odluke o odlucivanju u EU i NATO da nije potrebno da se svi sloze nego vecina tj polovina plus jedna clanica ili da je za to npr 2/3 clanica onda bi Kosovo imali sanse da udje u EU , jer ih je priznalo cak 23 od 28 clanica a u NATO bi jos lakse usli jer je tu odnos onih koje su priznale Kosovo i koje nisu jos vise bese u korist onih koje su priznali Kosovo.

nismo bitni za Amere

pre 9 godina

Crnu Goru ce pre da prime zbog mora.Da smo na granici sa Rusima I bili pod njihovom cizmom odavnol bi bili u EU.Ovako udavice nas kao zmija zabu I ucenjivati ko zna do kada.NATO se tu pita a ovi su samo obicni izvrsioci pa cak I Nemacka.
Nisu dzabe doziveli debakl na izborima za EU.

goran bb

pre 9 godina

hajmo na referendum - zele li gradjani srbije da zemlja ide u eu ?
(vesna, 31. maj 2014 18:08)

Ne treba nam referendum, nismo mi za to. Evroazijska unija je nasa buducnost.

ИБАРСКИ ВУК 036

pre 9 godina

није замор.......већ народ србије неће у еу..........хоћемо швајцарски модел

не копати рупу

pre 9 godina

@ибарски вук

ти додир са реалношћу немаш или пишеш тек да би писао

Djuro

pre 9 godina

Samo se vi dobro zamorite, i polako odmarajte jedno 50 godina. Do tada cemo se valjda i mi u Srbiji opametiti i prestati da jurimo u nesto sto nam nije interes.

drug Moša

pre 9 godina

Napokon dobre vesti ako su istinite!!! Srbija nikada u organizaciju EU!!! Srbiji je bolje da bude nezavisna i sa svima u svetu saradjuje, nego da uvodi sankcije protiv nekoga zbog nekoga. Pravi potencijal zemlje bi došao do izražaja kada bi smo imali samoodrživu državu i kada bi smo imali odgovornu vlast!!!

dr Zoki

pre 9 godina

Propustili smo sve vozove zbog demokratskih nesposobnih likova za koje je narod glasao. A sada su na vlasti oni koji su bili kočničari devedesetih, a vozova više nema. Najveće zlo zbog kog se stradalo, srozao standard, izgubile teritorije i dalje muči Srbija nalazi se u SPS-u. SPS gomila lopova i ubica svih vozova ka progresu. E moj narode... shvati koga treba da kazniš.

Mladen

pre 9 godina

Gospodo novinari zadnje pitanje je tuga do neba.Koliko je vazna sloboda medija....Evo ja cu vama postaviti jedno pitanje.Koliko je vazno da disem da bi ziveo?Skupite hrabrost ako je uopste imate pa recite ko VAS GUSI, DAVI!!!Neko spolja ili unutar zemlje ili oba ili novinarski kukavicluk?

doktor

pre 9 godina

a,vi nas terate da porusimo mostove za sobom! pa,nismo mi ludi! da hocemo u EU,ali racunamo i na to da nam mozete izraditi,zato cuvamo prijateljstva i van EU!

Miodrag

pre 9 godina

Ako su se zamorili pa na mogu da prime Srbiju sa 7.5 miliona stanovnika, zasto su toliko zapeli da prime Ukrajinu sa 47 miliona ljudi? Ili samo cekaju da neko zagrize pa da ga dalje ucenjuju.

Ex sns

pre 9 godina

Kad je trebalo da ulazimo u Eu i da vidimo kako bolje da zivimo,isti ovaj narod je plebiscitom hteo da ratuje. Narod je vecinski hteo da stavi pod svoje vecinu ex Yu,nepismen i prost narod koji je hipnotisan propagandom sa Rts hteo Kosovo gde albanci cine 95% stanovnistva,ne treba kriviti nikog iz Eu,ova ekipa sada na vlasti je bila i 90. pitajte njih sta su mislili,sta su hteli,nek objasne ko je kriv za stradanje Srbije i njene privrede,za gubitak stanovnistva,za invalide rata,veterane i sl.?
Ko je kriv sto se ovde slavi neracionalna pogibija 4-5 pilota koji su izvrsavajuci naredjenja izvrsili samoubistvo na nebu,leteci u mrtvackim sanducima bez opreme i tehnike?
Danas isti taj prost narod je hipnotisan Pink-Kurir propagandom. Na kraju cemo propasti ali je valjda potrebno vreme da se pojavi neki novi lik kako bi ovu i bukvalno bulumentu,skinuli sa vlasti.
Pink-Grand i Kurir propaganda su nas osakatili na nacin da se nikada vise necemo oporaviti kulturoloski.

Dragan

pre 9 godina

"...22 članice su priznale nezavisnost Kosova, pet to nije uradilo, uključujući i Španiju..."
- EU ima 28 članica od kojih su 23 priznale nezavisnost Kosova, a pet nije to uradilo.

Ex sns

pre 9 godina

Kad je trebalo da ulazimo u Eu i da vidimo kako bolje da zivimo,isti ovaj narod je plebiscitom hteo da ratuje. Narod je vecinski hteo da stavi pod svoje vecinu ex Yu,nepismen i prost narod koji je hipnotisan propagandom sa Rts hteo Kosovo gde albanci cine 95% stanovnistva,ne treba kriviti nikog iz Eu,ova ekipa sada na vlasti je bila i 90. pitajte njih sta su mislili,sta su hteli,nek objasne ko je kriv za stradanje Srbije i njene privrede,za gubitak stanovnistva,za invalide rata,veterane i sl.?
Ko je kriv sto se ovde slavi neracionalna pogibija 4-5 pilota koji su izvrsavajuci naredjenja izvrsili samoubistvo na nebu,leteci u mrtvackim sanducima bez opreme i tehnike?
Danas isti taj prost narod je hipnotisan Pink-Kurir propagandom. Na kraju cemo propasti ali je valjda potrebno vreme da se pojavi neki novi lik kako bi ovu i bukvalno bulumentu,skinuli sa vlasti.
Pink-Grand i Kurir propaganda su nas osakatili na nacin da se nikada vise necemo oporaviti kulturoloski.

ИБАРСКИ ВУК 036

pre 9 godina

није замор.......већ народ србије неће у еу..........хоћемо швајцарски модел

Mladen

pre 9 godina

Gospodo novinari zadnje pitanje je tuga do neba.Koliko je vazna sloboda medija....Evo ja cu vama postaviti jedno pitanje.Koliko je vazno da disem da bi ziveo?Skupite hrabrost ako je uopste imate pa recite ko VAS GUSI, DAVI!!!Neko spolja ili unutar zemlje ili oba ili novinarski kukavicluk?

Miodrag

pre 9 godina

Ako su se zamorili pa na mogu da prime Srbiju sa 7.5 miliona stanovnika, zasto su toliko zapeli da prime Ukrajinu sa 47 miliona ljudi? Ili samo cekaju da neko zagrize pa da ga dalje ucenjuju.

Djuro

pre 9 godina

Samo se vi dobro zamorite, i polako odmarajte jedno 50 godina. Do tada cemo se valjda i mi u Srbiji opametiti i prestati da jurimo u nesto sto nam nije interes.

Nikola PO-3

pre 9 godina

није замор.......већ народ србије неће у еу..........хоћемо швајцарски модел
(ИБАРСКИ ВУК 036, 31. maj 2014 18:08)

Ibarski vuce,

svajcarskog modela bi mogli da se igramo kada bi imali banke u kojima bi ceo svet drzao svoj kapital. Ako si mislio da Svajcarska zivi od politicke neutralnosti, Milka cokolada i od par satova, prevario si se.

doktor

pre 9 godina

a,vi nas terate da porusimo mostove za sobom! pa,nismo mi ludi! da hocemo u EU,ali racunamo i na to da nam mozete izraditi,zato cuvamo prijateljstva i van EU!

dr Zoki

pre 9 godina

Propustili smo sve vozove zbog demokratskih nesposobnih likova za koje je narod glasao. A sada su na vlasti oni koji su bili kočničari devedesetih, a vozova više nema. Najveće zlo zbog kog se stradalo, srozao standard, izgubile teritorije i dalje muči Srbija nalazi se u SPS-u. SPS gomila lopova i ubica svih vozova ka progresu. E moj narode... shvati koga treba da kazniš.

drug Moša

pre 9 godina

Napokon dobre vesti ako su istinite!!! Srbija nikada u organizaciju EU!!! Srbiji je bolje da bude nezavisna i sa svima u svetu saradjuje, nego da uvodi sankcije protiv nekoga zbog nekoga. Pravi potencijal zemlje bi došao do izražaja kada bi smo imali samoodrživu državu i kada bi smo imali odgovornu vlast!!!

Zeleni Zub

pre 9 godina

Pre 14 godina bih uleteo u EU, ne bih postavljao previse pitanja. Sada? Nisam tako siguran, tj, morao bih bas da se zamislim. Realno, ocekujemo bolji zivot, zar ne? Pogledati Grcku, Bugarsku, Rumuniju. Pogledati cega smo se sve odrekli zarad EU, i koliko nas to kosta. Cega sve treba da se odreknemo. Ne znam... Ali znam da bi taj "referendum" trebao biti sto pre. Cisto da se uskladi politika na osnovu rezultata. Mada iskreno, imamo mnogo vise "gorucih" problema kao drzava, koje treba resiti bez obzira na EU ili NE. Zivoti nam prolaze, a nama je sve gore. (kao narodu, kao drzavi). U ocajnom smo stanju.

ko nema u glavi nema u dzepu

pre 9 godina

samo gledajte kako za Ukrajinu ne vazi taj zamor.
da bi ih spasili ruske cizme, primice ih po kratkom postupku, na svoju stetu, kad naredi USA.
a mi posto stalno kontramo nesto protiv zapada, izvisicemo.
cak i jedna mafijaska zaostala crna gora, vodi pametnu politiku,samo mi nesto palamudimo.
e pa kad 30miliona ukrajinaca ode da radi na crno,za Srbe nece vise biti posla u EU,cesacete se po glavi ograniceni antizapadnjaci!

Era

pre 9 godina

Zamorila se Evropa od sebe same! Dok je harala svetom i vladala milionima ljudi po kolonijama, pljackala sve od rudnog bogatstva do kulturnih spomenika, bilo joj je dobro. Od evropske ideje nije ostalo nista. Granice izmedju clanica su zatvorenije nego ikad, nema okosnice evropske saradnje, slobodne cirkulacije ljudi, radne snage, ideja, novca, slobodne trgovine... Uspostavljene su vazne, manje vazne i totalno nevazne clanice EU. Sve su to prazne price. Pa vidi se na izborima, Evropa je opet centar fasizma!!

nismo bitni za Amere

pre 9 godina

Crnu Goru ce pre da prime zbog mora.Da smo na granici sa Rusima I bili pod njihovom cizmom odavnol bi bili u EU.Ovako udavice nas kao zmija zabu I ucenjivati ko zna do kada.NATO se tu pita a ovi su samo obicni izvrsioci pa cak I Nemacka.
Nisu dzabe doziveli debakl na izborima za EU.

vucko

pre 9 godina

Ako se ne varam Vuk Jeremic organizuje ovaj skup? Nemojte se cuditi ako je u goste na ovom skupu pozvao ljude koji ce govoriti ono sto se njemu svidja. Nadam se da nema jos onih naivnih koji nisu ukapirali ciji je glasnogovornik Jeremic?

Bukvic Radojlo

pre 9 godina

Pa da. Srbija se uvek razigra u poslednjim minutama (sama sa sobom), kad su sudije davno dale znak da je utakmica zavrsena, kamere iskljucene, a publika napustila stadion. Srbija trci svoje runde i znoji se mahnito, ocekujici neki produzetak utakmice. Ali s kim da igra ta EU-Srbija? Sama sa sobom. To je i pravac i smisao ideologije SNS i Vucica. Igrati po svaku cenu, cak i po cenu Kosova. Ko zna mozda su ovi stratezi u pravu. Pokazace vreme. Ali evo svetski diplomata kaze da nam vreme ne ide u prilog. Kuda sad? Ka Evroazijoviziji?

goran bb

pre 9 godina

hajmo na referendum - zele li gradjani srbije da zemlja ide u eu ?
(vesna, 31. maj 2014 18:08)

Ne treba nam referendum, nismo mi za to. Evroazijska unija je nasa buducnost.

Dragan

pre 9 godina

"...22 članice su priznale nezavisnost Kosova, pet to nije uradilo, uključujući i Španiju..."
- EU ima 28 članica od kojih su 23 priznale nezavisnost Kosova, a pet nije to uradilo.

не копати рупу

pre 9 godina

@ибарски вук

ти додир са реалношћу немаш или пишеш тек да би писао

Razumko

pre 9 godina

Srbija bese 80 % svoje robe izvozi u zemlje clanice EU. Sa zemljama Cefte jedino imamo suficit,a cilj svim clanicama Cefte je da jednog dana postanu clanice EU. Sa druge strane sa Kinom i Rusijom imamo najvece trgovinske deficite u trgovinu. Uz to cemo ako ne postanem clanica EU, za neku deceniju da budemo verovanto sa svih strana biti okruzeni clanicama NATO pakta i EU, pa mozda cak i Kosovo postane clanica istih i bez stolice u UN i naseg priznanja, jer ako se npr promeni neke odluke o odlucivanju u EU i NATO da nije potrebno da se svi sloze nego vecina tj polovina plus jedna clanica ili da je za to npr 2/3 clanica onda bi Kosovo imali sanse da udje u EU , jer ih je priznalo cak 23 od 28 clanica a u NATO bi jos lakse usli jer je tu odnos onih koje su priznale Kosovo i koje nisu jos vise bese u korist onih koje su priznali Kosovo.

YALTA Donjetsk Beograd

pre 9 godina

Коме још није јадно да је ЕУ направљена да по принципу "каста у Индији" права и Велике Британије са једне и Немачке да друге су у првом плану, затим следи друга лига ЕУ Француска , Италија Шпанија... Трећа лига Холандија ...! Па такозвана Нова европа Чешка , Слквачка ,Пољска... И боранија Грчка, Бугарска,Португал... Замислите у којој смо ми тек категорији???!!! Украину ће покушати да увуку са тим такозваним "брзим колосеком" , бојим се да пола тог воза неће стићи у Брисел!

neće_dugo

pre 9 godina

Ma ne radi se tu o zamoru već o narasloj krizi u vođenju Unije i enormnim troškovima koje pravi briselska administracija. Treba parazite plaćati!

kögel TIR.

pre 9 godina

Najjaci su mi ovi sto zele švajcarski model drzave ... a Švajcarska je u odnosu na nas ispred najmanje 2 veka .. xD
Pa vi švajcarci razmislite malo jel to moze da se stigne .. prvo nismo trebali 2 veka da ne ratujemo da bi bili oni drugo trebao je neko da nas stvori da budemo svetski sef ... inace smo jako odgovorni i disciplinovani i ni malo nismo alavi na pare pa bi nas svako pozeleo da im cuvamo pare.. pravi smo švajcarci covece .. :D
kakvi bre švajcarci mi smo čvarci

Isidora 85

pre 9 godina

To što ste se vi zamorili pa se i dalje bavite unutrašnjim stvarima i krizom u EU je vaš problem. Morate jasno i glasno saopštiti iz sedišta EU da je Srbija i njena vlada ispunila sve uslove i da zaslužuje da bude članica EU, da sa naš strane nema prepreka, a na EU je da odluči može li ili ne da u svoje članstvo primi još država.

banda

pre 9 godina

Zamor je od neodrzive EU zajednice-a mi ex-yu smo tek posebna prica! Bili smo zajedno,ratovali,a sad se guramo da budemo zajedno tamo gde nam nije mesto!

evrofanatik

pre 9 godina

Referendum se odrzava pred ulazka drzave u EU. Najvaznije za Srbiju su referome i uskladjivanje zakona sa Evropskim.Mnogo je povoljno za Srbiju sto je sada kriza u EU, mozemo da naucimo od postojecih clanica greske koje su napravile i potrudimo se da ne ponovimo njihove greske.Datum ulazaka zavisice od Nemacke.Mislim da je realna godina za nas ulazak izmedju 2020-2025.

Slavisa

pre 9 godina

Taman dok se vi odmorite od poslednjeg prosirenja, eto nas kao osvezenje pred vasim vratima. Za nekih pet do sedam godina docice vam Srbija kakvu nikad niste mislili da cete videti. Onakva kakva vam nece biti teret vec pouzdan clan i partner, kako ekonomski tako i politicki.

stara fora

pre 9 godina

Nas domet je Balkanska Unija.
Turci, Makedonci, Albanci, Bosanci, Crnogorci i Srbijanci. Sve drugo je samo mlacenje prazne slame. Evropska unija je unija katolickih zemalja plus Grcka, Bugarska i Rumunija zbog geopolitickog znacaja. Ostali su treci svet i treba ih drzati na odstojanju. Kome to jos nije jasno.

Zemun grad SPO

pre 9 godina

Neka potraje taj "zamor" bar jos 10 godina dok stanemo na "noge" inace smo propali ako ovako udjemo u Uniju
(Homo politicus, 31. maj 2014 21:30)

Mi sada puzimo, a bez pomoci EU ne mozemo stati na noge. Nije tu u pitanju samo ekonimija, vec promena sistema koji nas je doveo u ocajno stanje. EU ima najidealniji sistem, a to je ono sto nam ne dostaje da bi smo poceli da gradimo normalno drustvo. Tek tada mozemo govoriti o razvoju zdrave ekonomije.
Moratinos kaze da je zamor od prosirenja EU, moguca prepreka. Tacno je da zamor postoji, ali je mnogo veci strah Brisela od nestabilnosti koja bi nastala zatvaranjem vrata Unije za zemlje Balkana.
Razuman je njegov stav da poremeceni odnosi EU i Rusije cini veliku stetu obema stranama. Zato bi Brisel i Moskva morali ,,stati na loptu", odn. uticati na brzu obustavu rata u Ukrajini. Uticaj Rusije na pobunjenike nije mali, kao ni EU na vlasti u Kijevu. Krvoprolice se mora prekinuti sto pre i tako spreciti ulazak ove dve sile u konflikt. Ne sme se ponoviti ni dugo mrcvarenje iz bosanskog rata, jer je to sramota za medjunarodnu zajednicu.

maloletan

pre 9 godina

није замор.......већ народ србије неће у еу..........хоћемо швајцарски модел
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ИБАРСКИ ВУК 036, 31. maj 2014 18:08)
I ja hocu svasta ,ali ne moze,Srbija nema privredu da bi takav model funkcionisao mi sa ovakvom privredom u 21 veku gde jedino postoje ekonomski interesi imamo 2 puta da budemo Ruska Gubernija ili jeftina radna snaga evropskoj uniji i jedan i drugi put nas vode u propast.Ono sto smo imali prokockali smo i sada sledi END,dizali ste 3 prsta,palili petokraku,podrzavali one koji su pozivali na rat,dok su im se deca bahatila po napacenoj Srbiji ... Sledecu sansu ste imali 2 000 ,ali ste opet ispali pametni pa ste doveli poltrone da dodatno uniste privredu i tu je kraj...Ili u njivu svi da prodajemo Rusima voce po bagateli ili u fabriku pa da se radi kod svabe od jutra do sutra za 300 evra..Da sam politicar rado bih ovo sasuo narodu u facu u sred kampanje pa nek bira koga hoce!

milos

pre 9 godina

Samo mogu da kazem jedno veliko hvala na ovim recima podrske spanskog diplomate, koji nedvosmisleno kaze ne jednostrano proglasenooj nezavisnosti Kosova, shvatajuci sustinu problema u koji bi nas takva odluka vodila u buducnosti.

Vidan

pre 9 godina

španija dosledno poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, tako da ne treba očekivati promenu stava Španije po tom pitanju

boki

pre 9 godina

Srbija vodi neutralnu politiku u ukrajinskoj krizi i pored određenih pritisaka da zauzme antirusku politiku, čime bi ugrozila svoje strateško partnerstvo sa Ruskom Federacijom

idemo dalje

pre 9 godina

Nije samo zamor prisutan kod proširenja,već je zamor i u samoj EU.To pokazuju izbori za Briselski parlament.A na sledećim izborima,pošto se ništa neće promeniti EU će i dalje biti u krizi(političkoj,ekonomskoj,kulturnoj...),u parlamentu će većinu osvojiti evroskeptične partije.Mislim da će to biti dobro,jer će se nešto promeniti.A ovi što se plaše građane sa tim populističkim partijama,u stvari se plaše da će ostati bez funkcije(fotelje).Najgori su mi ovi srpski evrofanarici,koji se zaklinju u Brisel,kao što se nekada kleli u Tita i Slobu.Uvek im je neka ideologija bila važnija od državnih interesa.

ИБАРСКИ ВУК 036

pre 9 godina

није замор.......већ народ србије неће у еу..........хоћемо швајцарски модел

ko nema u glavi nema u dzepu

pre 9 godina

samo gledajte kako za Ukrajinu ne vazi taj zamor.
da bi ih spasili ruske cizme, primice ih po kratkom postupku, na svoju stetu, kad naredi USA.
a mi posto stalno kontramo nesto protiv zapada, izvisicemo.
cak i jedna mafijaska zaostala crna gora, vodi pametnu politiku,samo mi nesto palamudimo.
e pa kad 30miliona ukrajinaca ode da radi na crno,za Srbe nece vise biti posla u EU,cesacete se po glavi ograniceni antizapadnjaci!

Ex sns

pre 9 godina

Kad je trebalo da ulazimo u Eu i da vidimo kako bolje da zivimo,isti ovaj narod je plebiscitom hteo da ratuje. Narod je vecinski hteo da stavi pod svoje vecinu ex Yu,nepismen i prost narod koji je hipnotisan propagandom sa Rts hteo Kosovo gde albanci cine 95% stanovnistva,ne treba kriviti nikog iz Eu,ova ekipa sada na vlasti je bila i 90. pitajte njih sta su mislili,sta su hteli,nek objasne ko je kriv za stradanje Srbije i njene privrede,za gubitak stanovnistva,za invalide rata,veterane i sl.?
Ko je kriv sto se ovde slavi neracionalna pogibija 4-5 pilota koji su izvrsavajuci naredjenja izvrsili samoubistvo na nebu,leteci u mrtvackim sanducima bez opreme i tehnike?
Danas isti taj prost narod je hipnotisan Pink-Kurir propagandom. Na kraju cemo propasti ali je valjda potrebno vreme da se pojavi neki novi lik kako bi ovu i bukvalno bulumentu,skinuli sa vlasti.
Pink-Grand i Kurir propaganda su nas osakatili na nacin da se nikada vise necemo oporaviti kulturoloski.

Djuro

pre 9 godina

Samo se vi dobro zamorite, i polako odmarajte jedno 50 godina. Do tada cemo se valjda i mi u Srbiji opametiti i prestati da jurimo u nesto sto nam nije interes.

Slavisa

pre 9 godina

Taman dok se vi odmorite od poslednjeg prosirenja, eto nas kao osvezenje pred vasim vratima. Za nekih pet do sedam godina docice vam Srbija kakvu nikad niste mislili da cete videti. Onakva kakva vam nece biti teret vec pouzdan clan i partner, kako ekonomski tako i politicki.

drug Moša

pre 9 godina

Napokon dobre vesti ako su istinite!!! Srbija nikada u organizaciju EU!!! Srbiji je bolje da bude nezavisna i sa svima u svetu saradjuje, nego da uvodi sankcije protiv nekoga zbog nekoga. Pravi potencijal zemlje bi došao do izražaja kada bi smo imali samoodrživu državu i kada bi smo imali odgovornu vlast!!!

goran bb

pre 9 godina

hajmo na referendum - zele li gradjani srbije da zemlja ide u eu ?
(vesna, 31. maj 2014 18:08)

Ne treba nam referendum, nismo mi za to. Evroazijska unija je nasa buducnost.

Miodrag

pre 9 godina

Ako su se zamorili pa na mogu da prime Srbiju sa 7.5 miliona stanovnika, zasto su toliko zapeli da prime Ukrajinu sa 47 miliona ljudi? Ili samo cekaju da neko zagrize pa da ga dalje ucenjuju.

Era

pre 9 godina

Zamorila se Evropa od sebe same! Dok je harala svetom i vladala milionima ljudi po kolonijama, pljackala sve od rudnog bogatstva do kulturnih spomenika, bilo joj je dobro. Od evropske ideje nije ostalo nista. Granice izmedju clanica su zatvorenije nego ikad, nema okosnice evropske saradnje, slobodne cirkulacije ljudi, radne snage, ideja, novca, slobodne trgovine... Uspostavljene su vazne, manje vazne i totalno nevazne clanice EU. Sve su to prazne price. Pa vidi se na izborima, Evropa je opet centar fasizma!!

doktor

pre 9 godina

a,vi nas terate da porusimo mostove za sobom! pa,nismo mi ludi! da hocemo u EU,ali racunamo i na to da nam mozete izraditi,zato cuvamo prijateljstva i van EU!

Isidora 85

pre 9 godina

To što ste se vi zamorili pa se i dalje bavite unutrašnjim stvarima i krizom u EU je vaš problem. Morate jasno i glasno saopštiti iz sedišta EU da je Srbija i njena vlada ispunila sve uslove i da zaslužuje da bude članica EU, da sa naš strane nema prepreka, a na EU je da odluči može li ili ne da u svoje članstvo primi još država.

dr Zoki

pre 9 godina

Propustili smo sve vozove zbog demokratskih nesposobnih likova za koje je narod glasao. A sada su na vlasti oni koji su bili kočničari devedesetih, a vozova više nema. Najveće zlo zbog kog se stradalo, srozao standard, izgubile teritorije i dalje muči Srbija nalazi se u SPS-u. SPS gomila lopova i ubica svih vozova ka progresu. E moj narode... shvati koga treba da kazniš.

vucko

pre 9 godina

Ako se ne varam Vuk Jeremic organizuje ovaj skup? Nemojte se cuditi ako je u goste na ovom skupu pozvao ljude koji ce govoriti ono sto se njemu svidja. Nadam se da nema jos onih naivnih koji nisu ukapirali ciji je glasnogovornik Jeremic?

Zeleni Zub

pre 9 godina

Pre 14 godina bih uleteo u EU, ne bih postavljao previse pitanja. Sada? Nisam tako siguran, tj, morao bih bas da se zamislim. Realno, ocekujemo bolji zivot, zar ne? Pogledati Grcku, Bugarsku, Rumuniju. Pogledati cega smo se sve odrekli zarad EU, i koliko nas to kosta. Cega sve treba da se odreknemo. Ne znam... Ali znam da bi taj "referendum" trebao biti sto pre. Cisto da se uskladi politika na osnovu rezultata. Mada iskreno, imamo mnogo vise "gorucih" problema kao drzava, koje treba resiti bez obzira na EU ili NE. Zivoti nam prolaze, a nama je sve gore. (kao narodu, kao drzavi). U ocajnom smo stanju.

Razumko

pre 9 godina

Srbija bese 80 % svoje robe izvozi u zemlje clanice EU. Sa zemljama Cefte jedino imamo suficit,a cilj svim clanicama Cefte je da jednog dana postanu clanice EU. Sa druge strane sa Kinom i Rusijom imamo najvece trgovinske deficite u trgovinu. Uz to cemo ako ne postanem clanica EU, za neku deceniju da budemo verovanto sa svih strana biti okruzeni clanicama NATO pakta i EU, pa mozda cak i Kosovo postane clanica istih i bez stolice u UN i naseg priznanja, jer ako se npr promeni neke odluke o odlucivanju u EU i NATO da nije potrebno da se svi sloze nego vecina tj polovina plus jedna clanica ili da je za to npr 2/3 clanica onda bi Kosovo imali sanse da udje u EU , jer ih je priznalo cak 23 od 28 clanica a u NATO bi jos lakse usli jer je tu odnos onih koje su priznale Kosovo i koje nisu jos vise bese u korist onih koje su priznali Kosovo.

Nikola PO-3

pre 9 godina

није замор.......већ народ србије неће у еу..........хоћемо швајцарски модел
(ИБАРСКИ ВУК 036, 31. maj 2014 18:08)

Ibarski vuce,

svajcarskog modela bi mogli da se igramo kada bi imali banke u kojima bi ceo svet drzao svoj kapital. Ako si mislio da Svajcarska zivi od politicke neutralnosti, Milka cokolada i od par satova, prevario si se.

Bukvic Radojlo

pre 9 godina

Pa da. Srbija se uvek razigra u poslednjim minutama (sama sa sobom), kad su sudije davno dale znak da je utakmica zavrsena, kamere iskljucene, a publika napustila stadion. Srbija trci svoje runde i znoji se mahnito, ocekujici neki produzetak utakmice. Ali s kim da igra ta EU-Srbija? Sama sa sobom. To je i pravac i smisao ideologije SNS i Vucica. Igrati po svaku cenu, cak i po cenu Kosova. Ko zna mozda su ovi stratezi u pravu. Pokazace vreme. Ali evo svetski diplomata kaze da nam vreme ne ide u prilog. Kuda sad? Ka Evroazijoviziji?

stara fora

pre 9 godina

Nas domet je Balkanska Unija.
Turci, Makedonci, Albanci, Bosanci, Crnogorci i Srbijanci. Sve drugo je samo mlacenje prazne slame. Evropska unija je unija katolickih zemalja plus Grcka, Bugarska i Rumunija zbog geopolitickog znacaja. Ostali su treci svet i treba ih drzati na odstojanju. Kome to jos nije jasno.

nismo bitni za Amere

pre 9 godina

Crnu Goru ce pre da prime zbog mora.Da smo na granici sa Rusima I bili pod njihovom cizmom odavnol bi bili u EU.Ovako udavice nas kao zmija zabu I ucenjivati ko zna do kada.NATO se tu pita a ovi su samo obicni izvrsioci pa cak I Nemacka.
Nisu dzabe doziveli debakl na izborima za EU.

evrofanatik

pre 9 godina

Referendum se odrzava pred ulazka drzave u EU. Najvaznije za Srbiju su referome i uskladjivanje zakona sa Evropskim.Mnogo je povoljno za Srbiju sto je sada kriza u EU, mozemo da naucimo od postojecih clanica greske koje su napravile i potrudimo se da ne ponovimo njihove greske.Datum ulazaka zavisice od Nemacke.Mislim da je realna godina za nas ulazak izmedju 2020-2025.

не копати рупу

pre 9 godina

@ибарски вук

ти додир са реалношћу немаш или пишеш тек да би писао

YALTA Donjetsk Beograd

pre 9 godina

Коме још није јадно да је ЕУ направљена да по принципу "каста у Индији" права и Велике Британије са једне и Немачке да друге су у првом плану, затим следи друга лига ЕУ Француска , Италија Шпанија... Трећа лига Холандија ...! Па такозвана Нова европа Чешка , Слквачка ,Пољска... И боранија Грчка, Бугарска,Португал... Замислите у којој смо ми тек категорији???!!! Украину ће покушати да увуку са тим такозваним "брзим колосеком" , бојим се да пола тог воза неће стићи у Брисел!

Mladen

pre 9 godina

Gospodo novinari zadnje pitanje je tuga do neba.Koliko je vazna sloboda medija....Evo ja cu vama postaviti jedno pitanje.Koliko je vazno da disem da bi ziveo?Skupite hrabrost ako je uopste imate pa recite ko VAS GUSI, DAVI!!!Neko spolja ili unutar zemlje ili oba ili novinarski kukavicluk?

Vidan

pre 9 godina

španija dosledno poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, tako da ne treba očekivati promenu stava Španije po tom pitanju

banda

pre 9 godina

Zamor je od neodrzive EU zajednice-a mi ex-yu smo tek posebna prica! Bili smo zajedno,ratovali,a sad se guramo da budemo zajedno tamo gde nam nije mesto!

boki

pre 9 godina

Srbija vodi neutralnu politiku u ukrajinskoj krizi i pored određenih pritisaka da zauzme antirusku politiku, čime bi ugrozila svoje strateško partnerstvo sa Ruskom Federacijom

Dragan

pre 9 godina

"...22 članice su priznale nezavisnost Kosova, pet to nije uradilo, uključujući i Španiju..."
- EU ima 28 članica od kojih su 23 priznale nezavisnost Kosova, a pet nije to uradilo.

kögel TIR.

pre 9 godina

Najjaci su mi ovi sto zele švajcarski model drzave ... a Švajcarska je u odnosu na nas ispred najmanje 2 veka .. xD
Pa vi švajcarci razmislite malo jel to moze da se stigne .. prvo nismo trebali 2 veka da ne ratujemo da bi bili oni drugo trebao je neko da nas stvori da budemo svetski sef ... inace smo jako odgovorni i disciplinovani i ni malo nismo alavi na pare pa bi nas svako pozeleo da im cuvamo pare.. pravi smo švajcarci covece .. :D
kakvi bre švajcarci mi smo čvarci

neće_dugo

pre 9 godina

Ma ne radi se tu o zamoru već o narasloj krizi u vođenju Unije i enormnim troškovima koje pravi briselska administracija. Treba parazite plaćati!

Zemun grad SPO

pre 9 godina

Neka potraje taj "zamor" bar jos 10 godina dok stanemo na "noge" inace smo propali ako ovako udjemo u Uniju
(Homo politicus, 31. maj 2014 21:30)

Mi sada puzimo, a bez pomoci EU ne mozemo stati na noge. Nije tu u pitanju samo ekonimija, vec promena sistema koji nas je doveo u ocajno stanje. EU ima najidealniji sistem, a to je ono sto nam ne dostaje da bi smo poceli da gradimo normalno drustvo. Tek tada mozemo govoriti o razvoju zdrave ekonomije.
Moratinos kaze da je zamor od prosirenja EU, moguca prepreka. Tacno je da zamor postoji, ali je mnogo veci strah Brisela od nestabilnosti koja bi nastala zatvaranjem vrata Unije za zemlje Balkana.
Razuman je njegov stav da poremeceni odnosi EU i Rusije cini veliku stetu obema stranama. Zato bi Brisel i Moskva morali ,,stati na loptu", odn. uticati na brzu obustavu rata u Ukrajini. Uticaj Rusije na pobunjenike nije mali, kao ni EU na vlasti u Kijevu. Krvoprolice se mora prekinuti sto pre i tako spreciti ulazak ove dve sile u konflikt. Ne sme se ponoviti ni dugo mrcvarenje iz bosanskog rata, jer je to sramota za medjunarodnu zajednicu.

idemo dalje

pre 9 godina

Nije samo zamor prisutan kod proširenja,već je zamor i u samoj EU.To pokazuju izbori za Briselski parlament.A na sledećim izborima,pošto se ništa neće promeniti EU će i dalje biti u krizi(političkoj,ekonomskoj,kulturnoj...),u parlamentu će većinu osvojiti evroskeptične partije.Mislim da će to biti dobro,jer će se nešto promeniti.A ovi što se plaše građane sa tim populističkim partijama,u stvari se plaše da će ostati bez funkcije(fotelje).Najgori su mi ovi srpski evrofanarici,koji se zaklinju u Brisel,kao što se nekada kleli u Tita i Slobu.Uvek im je neka ideologija bila važnija od državnih interesa.

milos

pre 9 godina

Samo mogu da kazem jedno veliko hvala na ovim recima podrske spanskog diplomate, koji nedvosmisleno kaze ne jednostrano proglasenooj nezavisnosti Kosova, shvatajuci sustinu problema u koji bi nas takva odluka vodila u buducnosti.

maloletan

pre 9 godina

није замор.......већ народ србије неће у еу..........хоћемо швајцарски модел
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ИБАРСКИ ВУК 036, 31. maj 2014 18:08)
I ja hocu svasta ,ali ne moze,Srbija nema privredu da bi takav model funkcionisao mi sa ovakvom privredom u 21 veku gde jedino postoje ekonomski interesi imamo 2 puta da budemo Ruska Gubernija ili jeftina radna snaga evropskoj uniji i jedan i drugi put nas vode u propast.Ono sto smo imali prokockali smo i sada sledi END,dizali ste 3 prsta,palili petokraku,podrzavali one koji su pozivali na rat,dok su im se deca bahatila po napacenoj Srbiji ... Sledecu sansu ste imali 2 000 ,ali ste opet ispali pametni pa ste doveli poltrone da dodatno uniste privredu i tu je kraj...Ili u njivu svi da prodajemo Rusima voce po bagateli ili u fabriku pa da se radi kod svabe od jutra do sutra za 300 evra..Da sam politicar rado bih ovo sasuo narodu u facu u sred kampanje pa nek bira koga hoce!