Subota, 31.05.2014.

15:03

Vučić neka smiri strasti na Balkanu

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović ne smatra da je bilo potrebno da Vučić, tokom posete BiH, upućuje izvinjenja, kako su to neki očekivali.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ neka smiri strasti na Balkanu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

sampion

pre 9 godina

Doslo je vreme da se sve drzave Balkana konacno oslobode teske i mracne proslosti, treba se fokusirati na buducnost i evropske integracije, to se moze postici jedino ako se nastavi sa popravljanjem odnosa u regionu, a sada vidimo da su veze Srbije i BiH sve stabilnije i jace.

pralina

pre 9 godina

Potrebno je da se gleda napred i da se proslost koju imaju Srbija i BiH, koliko god teska ona bila, ostavi iza nas, treba nastaviti sa radom na ucvrscivanju medjusobnih odnosa i jacanju saradnje.

МИЛАН

pre 9 godina

Изетбеговићу шта премијер Александар Вучић да смири ситуацију кад треба они да смире што почињу.

Predrag

pre 9 godina

Vucic je covek koji ocigledno vrlo dobro zna sta radi, zato mu i treba ukazati poverenje.
(Misko, 31. maj 2014 22:53)

Vucic je imitacija coveka okruzen ulizicama i krpama ili kako vam drago poltroncinama koje je sam birao bez vrednosti i rezultata. Vucic nema plan, ne zna sta radi i ne zna da radi, uskoro epilog (feketic ekonomija, strasno)

Budalica

pre 9 godina

Nešto se razmišljam. Ako ove lude vođe ovih napaćenih država opet uvuku ovaj jadan narod, koji ne ume da razmišlja svojom glavom, u neki novi rat... Ma šta ako uvede, ako samo o tome bude reči ja pakujem kofere... Izgubio sam bre detinjstvo zbog glupih vođa koje je svet namerno posvađao a oni svi zagrizli mamac. Nemam nameru da izgubim još 25 godina života!!! Političari Balkana, čujte, nosićete svi ovih nasih 25 godina na duši!!! Ej, 25, malo li je! NAROD DA RATUJE NEĆE, NAROD JE GLADAN ŽIVOTA, ZABORAVIO JE UKUS ŽIVOTA!

Lukman

pre 9 godina

Da li može neko od predstavnika BiH da kaže do koje okvirno godine će tražiti izvinjenja od svakog predstavnika srpskih vlasti? 2020, 2050, 2200...?
(dejan, 31. maj 2014 17:16)

Nama ne treba prazno izvinjavanje srpskih vlasti nama je potrebno da se svi suoce sa onim sto je svako kao pojedinac ili sto je neko u ime njegovog naroda uradio ili nije uradio u ratovima 90 tih. Tada bi konacno bili sigurni da tog uzasa nebi vise bilo pa ni takvih cinicnih pitanja. Nama su bike potrebne katastrofe kataklizmicnih razmjera poput ovih poplava u zadnjih mjesec dana da shvatimo da nasi narodi nisu neprijatelji i da se sjetimo one narodne "da je komsija bitniji od brata u daljini".

Prestanimo hraniti mitove i stereotipove suocimo se prvo sami sa sobomom a onda i sa drugima.

Predrag

pre 9 godina

@ za šta treba da se izvinjava?

Za opsadu Sarajeva i drzanje stanovnistva u nehumanim uslovima, zlocin u Srebrenici, za tablu Bul. Ratka Mladica itd.

nexhad

pre 9 godina

da pomirenje na balkanu danas posto se vucic odreko politike iz devedesetih okrenuo je list ali garantuje li ko da u njemu ne spava onaj iz devedesetih i da se taj isti nekad moze probuditi

znalac

pre 9 godina

Postujem BiH, nisam pristalica Vucica, ali isto tako smatram da nije potrebno da svaki naredni Predsednik Srbije i novoizabrani Premijer upucuju izvinjenja iznova. To su vec uradili prethodnici i receno je vise puta.

Jole

pre 9 godina

Kada se okrenemo i pogledamo koliko smo izgubili vremena, novaca i ljudskih zivota, a nista posebno se nije desilo. 1990 smo mogli lagano u EU pre mnogih ali evo nas sada u toj prici zajedno i nadam se da cemo biti dobre komsije koje se postuju i pomazu, a Vuciceva poseta Sarajevu to nagovestava.

blinkibil

pre 9 godina

Srbija je oprostila drugima grehe i pokajala svoje.Idemo dalje, necemo vise da zivimo u proslosti.Istoriju postujemo, bitke i slave slavimo, tragedije tugujemo ali ne zivimo u proslosti vec zivimo za bolje sutra.Zagrebcani i Sarajlije slobodno dodjite u nasu lepu zemlju da vas ugostimo i ispostujemo

zumbul

pre 9 godina

Sto se tice mira na Balkanu, bas je nekoliko zemalja pohvalilo Srbiju u tom pogledu, sto znaci da imamo dobru saradnju i komunikaciju kako sa balkanskim zemljama tako i sa velikim brojem zemalja Evrope i sveta. Saradnja sa BiH nam veoma znaci jer smo bliske zemlje, a saradnja se nastavlja i dalje, ne treba se podsecati na proslost, treba ici dalje i oprostiti.

mary

pre 9 godina

Nisu potrebna izvinjenja da bi odnosi izmedju dve zemlje bili dobri.Imamo isti cilj,a to je ulazak u EU i Izetbegovic je prepoznao da je Vucic posvecen istoj ideji.

DUBLJANIN

pre 9 godina

Nije Vučić išao u BiH na nekakvo okajanje greha,kako su neki očekivali da jeste.Doćiće sigurno vreme i kada će se sve ispitati ko je i zašto krenuo u rat,bojim se da se to neće mnogima svideti.

do they know it's 2014

pre 9 godina

Moze li neko ovome covjeku pokloniti dzepni ili zidni kalendar ili bar da mu pokaze kako se koristi kalendar aplikacija na samrtfonu ?

pilot011

pre 9 godina

Tacno je da sa BiH imamo senke mracne proslosti koje nas prate ali treba ih ostaviti za sobom i popraviti odnose dve zemlje radi sveopsteg mira, kako na Balkanu tako i u Evropi i svetu. Premijer Vucic je na dobrom putu da pomogne Srbiji da to i postigne a vidimo i da ima podsrku i od strane Izetbegovica, sto je takodje pozitivan gest.

sanjalica

pre 9 godina

Čitam komentare i još uvek se uočavaju jaki radikalski porivi.Pa naravno da treba Vučić da se izvini kada se zna kakvu je politiku podržavao i zastupao,devedesetih godina,Šešeljevsku i Nikoličevu.Srbske Vojvode.U moje ime ne treba da se izvinjava,i onih poput mene koji nismo podržavali rat i kao što smo podjednako osuđivali sve vrste svireposti i izvršenih zločina od strane svih zavađenih naroda.Mi smo još tada znali da je srušen Berlinski zid.

opticar

pre 9 godina

Sve drzave koje su teritorijalno blizu moraju saradjivati u sveobuhvatnom pogledu, bilo bi logicno, a posto u ovom slucaju Srbija sa BiH ima ne bas sjajnu proslost za koju se zna, mora se ici dalje i oprostiti ako moze, a zaboraviti se ne moze. U tom pogledu premijer Vucic napreduje u uspostavljanju sto boljih odnosa dve zemlje, a vidimo i da Izetbegovic ne odbija saradnju, sto je veoma dobro.

ma da

pre 9 godina

sve vas koji ste siti izvinjenja i mislite da je vreme da se zaboravi, pitam do kada cete vi gajiti mrznju prema Turcima? prvo pogledajmo sebe..

Mile Vojnovic

pre 9 godina

Izetbegovic je takodje promeio svoju retoriku sto se tice Aleksandra Vucica. Znaci i on je prihvatio promenu u politici Beograda prema zvanicnom Sarajevu, odvojeno od politike prema entitetu Republika Srpska.

ciko kole

pre 9 godina

BiH i Srbiji je neophodan nastavak pozitivne saradnje koja se razvila od skoro. To treba odrzavati i doprinositi sto boljoj saradnji, kako poslvnoj tako i prijateljskoj. Uz premijera kakav je Vucic Srbija dobija sve veci ugled i postovanje u BiH, takodje je tome doprinela njegova poseta BiH odmah nakon njeogovog imenovanja za premijera Srbije.

da nije malo...

pre 9 godina

Da nije malo cinično i degutantno to sa izvinjavanjima. Bolje da si svi redom priznamo sopstvenu glupost. Naseli smo na foru mnogo pre Ukraine.

porotnik

pre 9 godina

Mracna proslost iz '90-ih godina treba da ostane za nama. Tacno je da to uopste nije jednostavno ali zivot ide dalje, ne sme se ziveti u proslosti, buducnost je pred nama i moramo obnoviti prijateljske odnose. Nije slucajnost sto je premijer Vucic nakon svog imenovanja prvo posetio BiH.

vagabundo

pre 9 godina

Srbija i BiH moraju da saradjuju u sveobuhvatnom smislu, cemu pominjanje daleke bolne proslosti. Treba da se zivi bolje, da se razvijaju bolji odnosi u buducnosti. Podsecanje na pomenut period samo usporava poboljsanje saradnje dve zemlje a to ne verujem da nekome pogoduje. Izjava da Izetbegovic veruje Vucicu je veoma dobar gest od njega.

divlji kesten

pre 9 godina

U skorasnjem periodu saradnja dve zemlje, Srbije i BiH se veoma poboljsala, i treba je sto bolje odrzavati, nema potrebe vracati se u proslost koja nije bas sjajna. Treba gledati napred, oprostiti, da se vise ne ponovi.

Ramiz Medeni

pre 9 godina

Bakire,kada ces se ti izviniti? Red bi bio, toliko je zla tvoja obitelj nanijela Srbima u Bosni.
(deki, 31. maj 2014 17:02)

Maliciozno i neosnovano. Tek da se iz inata nesto kaze. Svi su u BiH stradaoci, ali ko je u Bosni najveci stradalac znano je i potvrdjeno kroz sudjenja na Medjunarodnom sudu pravde. Istorija je vec iskristalisala istinu, ostaje jos samo da je se prihvati.

Zg Hr EU!

pre 9 godina

Bezveze,pa izvinuo se i Kurta i Murta prije Vucica(govorim o srpskoj strani),20 god je proslo od kraja rata,a Bosnjaci stalno i iznova zele nova izvinjenja. Moje,nicim izazvano,misljenje je da se trebaju okrenuti gradnji buducnosti,a ne potmulom(ali i ponekad opravdanom) "igranju" zrtve na Balkanu.
(shame boner, 31. maj 2014 15:34)
Stari, prišlo je 70 od drugog sv rata pa jos gunđate.

miki mile

pre 9 godina

Zamislimo na čega bi ličila bivša jugoslavija da su srbi 30 godina tražili od pojedinih naroda iz iste te države da im se stalno izvinjavaju za stotine hiljada mrtvih i da su stalno govorili rane su sveže.al ne,mi smo olako prešli preko naših žrtava.tako je bilo i posle 1.svetskog rata.možda i još gore.a drugi narodi su 90tih prebrojali svakog svog mrtvog .to da nam služi za nauk.očigledno je da su bošnjaci sebi dodelili ulogu najveće žrtve i da je to kod njih vrlo jak osećaj.no od toga se neživi.

Ex sns

pre 9 godina

Ma dajte ljudi,proslo je 20 g o cemu pricate,sta je bilo bilo je,dokle mislite da pricate o tome sta se dogadjalo 93-95?
Bilo je zlocina na sve strane,nesporno je,ali bio je i gradjanski rat.

dejan

pre 9 godina

Da li može neko od predstavnika BiH da kaže do koje okvirno godine će tražiti izvinjenja od svakog predstavnika srpskih vlasti? 2020, 2050, 2200...?

Nesvrstan

pre 9 godina

Ovom izjavom vidi se koliko smo naopak narod...trazili izvinjenje od onih koji su hteli mir sa vama, a od ovih koji se kleli u Mladica I vasu nesrecu...najbolji drugari.

oklahoma kid

pre 9 godina

"Odavno Balkan nije imao lidera poput Vucica. Stabilna Srbija stabilan ceo region. To je ono sto svi prizeljkuju.
(Moka, 31. maj 2014 15:47)"

Kako odavno? Pa Vučić je bio lider sve do 2000-te, i jedan od glavnih protagonista naše pobede nad NATO-om.

saksija

pre 9 godina

Nisu isceljene sve rane, i jedna i druga strana su prezivele haosticnost u periodu '90-ih godina, ali moramo oprostiti jedni drugima i krenuti u bolju buducnost sa obnavljanjem prijateljskih i poslovnih odnosa. Samo tako cemo oprostiti jedni drugima bolnu proslost.

Stiven

pre 9 godina

Nije ni cudo sto Bosna propada i ne napreduje kad narod samo prica i komentarise o zrtvama i ppsledicama rata. Umesto da razmisljaju o ekonomiji i da srede siromastvo, kao da se samo hrane pricama o ratu.

Moka

pre 9 godina

Svi vide ono sto treba, samo pojedinci zagrizeni mrznjom nikako da sagledaju stvari. Odavno Balkan nije imao lidera poput Vucica. Stabilna Srbija stabilan ceo region. To je ono sto svi prizeljkuju.

shame boner

pre 9 godina

Bezveze,pa izvinuo se i Kurta i Murta prije Vucica(govorim o srpskoj strani),20 god je proslo od kraja rata,a Bosnjaci stalno i iznova zele nova izvinjenja. Moje,nicim izazvano,misljenje je da se trebaju okrenuti gradnji buducnosti,a ne potmulom(ali i ponekad opravdanom) "igranju" zrtve na Balkanu.

ilic

pre 9 godina

Mene bi bilo u najmanju ruku sramota da me izetbegovic podrzava, ali za politicke konvertite ta kategorija o sramoti ne postoji, sto bi sr reklo, obraz ko djon.

shame boner

pre 9 godina

Bezveze,pa izvinuo se i Kurta i Murta prije Vucica(govorim o srpskoj strani),20 god je proslo od kraja rata,a Bosnjaci stalno i iznova zele nova izvinjenja. Moje,nicim izazvano,misljenje je da se trebaju okrenuti gradnji buducnosti,a ne potmulom(ali i ponekad opravdanom) "igranju" zrtve na Balkanu.

Stiven

pre 9 godina

Nije ni cudo sto Bosna propada i ne napreduje kad narod samo prica i komentarise o zrtvama i ppsledicama rata. Umesto da razmisljaju o ekonomiji i da srede siromastvo, kao da se samo hrane pricama o ratu.

ilic

pre 9 godina

Mene bi bilo u najmanju ruku sramota da me izetbegovic podrzava, ali za politicke konvertite ta kategorija o sramoti ne postoji, sto bi sr reklo, obraz ko djon.

Moka

pre 9 godina

Svi vide ono sto treba, samo pojedinci zagrizeni mrznjom nikako da sagledaju stvari. Odavno Balkan nije imao lidera poput Vucica. Stabilna Srbija stabilan ceo region. To je ono sto svi prizeljkuju.

saksija

pre 9 godina

Nisu isceljene sve rane, i jedna i druga strana su prezivele haosticnost u periodu '90-ih godina, ali moramo oprostiti jedni drugima i krenuti u bolju buducnost sa obnavljanjem prijateljskih i poslovnih odnosa. Samo tako cemo oprostiti jedni drugima bolnu proslost.

oklahoma kid

pre 9 godina

"Odavno Balkan nije imao lidera poput Vucica. Stabilna Srbija stabilan ceo region. To je ono sto svi prizeljkuju.
(Moka, 31. maj 2014 15:47)"

Kako odavno? Pa Vučić je bio lider sve do 2000-te, i jedan od glavnih protagonista naše pobede nad NATO-om.

dejan

pre 9 godina

Da li može neko od predstavnika BiH da kaže do koje okvirno godine će tražiti izvinjenja od svakog predstavnika srpskih vlasti? 2020, 2050, 2200...?

DUBLJANIN

pre 9 godina

Nije Vučić išao u BiH na nekakvo okajanje greha,kako su neki očekivali da jeste.Doćiće sigurno vreme i kada će se sve ispitati ko je i zašto krenuo u rat,bojim se da se to neće mnogima svideti.

miki mile

pre 9 godina

Zamislimo na čega bi ličila bivša jugoslavija da su srbi 30 godina tražili od pojedinih naroda iz iste te države da im se stalno izvinjavaju za stotine hiljada mrtvih i da su stalno govorili rane su sveže.al ne,mi smo olako prešli preko naših žrtava.tako je bilo i posle 1.svetskog rata.možda i još gore.a drugi narodi su 90tih prebrojali svakog svog mrtvog .to da nam služi za nauk.očigledno je da su bošnjaci sebi dodelili ulogu najveće žrtve i da je to kod njih vrlo jak osećaj.no od toga se neživi.

pilot011

pre 9 godina

Tacno je da sa BiH imamo senke mracne proslosti koje nas prate ali treba ih ostaviti za sobom i popraviti odnose dve zemlje radi sveopsteg mira, kako na Balkanu tako i u Evropi i svetu. Premijer Vucic je na dobrom putu da pomogne Srbiji da to i postigne a vidimo i da ima podsrku i od strane Izetbegovica, sto je takodje pozitivan gest.

mary

pre 9 godina

Nisu potrebna izvinjenja da bi odnosi izmedju dve zemlje bili dobri.Imamo isti cilj,a to je ulazak u EU i Izetbegovic je prepoznao da je Vucic posvecen istoj ideji.

ciko kole

pre 9 godina

BiH i Srbiji je neophodan nastavak pozitivne saradnje koja se razvila od skoro. To treba odrzavati i doprinositi sto boljoj saradnji, kako poslvnoj tako i prijateljskoj. Uz premijera kakav je Vucic Srbija dobija sve veci ugled i postovanje u BiH, takodje je tome doprinela njegova poseta BiH odmah nakon njeogovog imenovanja za premijera Srbije.

opticar

pre 9 godina

Sve drzave koje su teritorijalno blizu moraju saradjivati u sveobuhvatnom pogledu, bilo bi logicno, a posto u ovom slucaju Srbija sa BiH ima ne bas sjajnu proslost za koju se zna, mora se ici dalje i oprostiti ako moze, a zaboraviti se ne moze. U tom pogledu premijer Vucic napreduje u uspostavljanju sto boljih odnosa dve zemlje, a vidimo i da Izetbegovic ne odbija saradnju, sto je veoma dobro.

Zg Hr EU!

pre 9 godina

Bezveze,pa izvinuo se i Kurta i Murta prije Vucica(govorim o srpskoj strani),20 god je proslo od kraja rata,a Bosnjaci stalno i iznova zele nova izvinjenja. Moje,nicim izazvano,misljenje je da se trebaju okrenuti gradnji buducnosti,a ne potmulom(ali i ponekad opravdanom) "igranju" zrtve na Balkanu.
(shame boner, 31. maj 2014 15:34)
Stari, prišlo je 70 od drugog sv rata pa jos gunđate.

Ex sns

pre 9 godina

Ma dajte ljudi,proslo je 20 g o cemu pricate,sta je bilo bilo je,dokle mislite da pricate o tome sta se dogadjalo 93-95?
Bilo je zlocina na sve strane,nesporno je,ali bio je i gradjanski rat.

Nesvrstan

pre 9 godina

Ovom izjavom vidi se koliko smo naopak narod...trazili izvinjenje od onih koji su hteli mir sa vama, a od ovih koji se kleli u Mladica I vasu nesrecu...najbolji drugari.

porotnik

pre 9 godina

Mracna proslost iz '90-ih godina treba da ostane za nama. Tacno je da to uopste nije jednostavno ali zivot ide dalje, ne sme se ziveti u proslosti, buducnost je pred nama i moramo obnoviti prijateljske odnose. Nije slucajnost sto je premijer Vucic nakon svog imenovanja prvo posetio BiH.

Ramiz Medeni

pre 9 godina

Bakire,kada ces se ti izviniti? Red bi bio, toliko je zla tvoja obitelj nanijela Srbima u Bosni.
(deki, 31. maj 2014 17:02)

Maliciozno i neosnovano. Tek da se iz inata nesto kaze. Svi su u BiH stradaoci, ali ko je u Bosni najveci stradalac znano je i potvrdjeno kroz sudjenja na Medjunarodnom sudu pravde. Istorija je vec iskristalisala istinu, ostaje jos samo da je se prihvati.

divlji kesten

pre 9 godina

U skorasnjem periodu saradnja dve zemlje, Srbije i BiH se veoma poboljsala, i treba je sto bolje odrzavati, nema potrebe vracati se u proslost koja nije bas sjajna. Treba gledati napred, oprostiti, da se vise ne ponovi.

da nije malo...

pre 9 godina

Da nije malo cinično i degutantno to sa izvinjavanjima. Bolje da si svi redom priznamo sopstvenu glupost. Naseli smo na foru mnogo pre Ukraine.

ma da

pre 9 godina

sve vas koji ste siti izvinjenja i mislite da je vreme da se zaboravi, pitam do kada cete vi gajiti mrznju prema Turcima? prvo pogledajmo sebe..

blinkibil

pre 9 godina

Srbija je oprostila drugima grehe i pokajala svoje.Idemo dalje, necemo vise da zivimo u proslosti.Istoriju postujemo, bitke i slave slavimo, tragedije tugujemo ali ne zivimo u proslosti vec zivimo za bolje sutra.Zagrebcani i Sarajlije slobodno dodjite u nasu lepu zemlju da vas ugostimo i ispostujemo

vagabundo

pre 9 godina

Srbija i BiH moraju da saradjuju u sveobuhvatnom smislu, cemu pominjanje daleke bolne proslosti. Treba da se zivi bolje, da se razvijaju bolji odnosi u buducnosti. Podsecanje na pomenut period samo usporava poboljsanje saradnje dve zemlje a to ne verujem da nekome pogoduje. Izjava da Izetbegovic veruje Vucicu je veoma dobar gest od njega.

Mile Vojnovic

pre 9 godina

Izetbegovic je takodje promeio svoju retoriku sto se tice Aleksandra Vucica. Znaci i on je prihvatio promenu u politici Beograda prema zvanicnom Sarajevu, odvojeno od politike prema entitetu Republika Srpska.

sanjalica

pre 9 godina

Čitam komentare i još uvek se uočavaju jaki radikalski porivi.Pa naravno da treba Vučić da se izvini kada se zna kakvu je politiku podržavao i zastupao,devedesetih godina,Šešeljevsku i Nikoličevu.Srbske Vojvode.U moje ime ne treba da se izvinjava,i onih poput mene koji nismo podržavali rat i kao što smo podjednako osuđivali sve vrste svireposti i izvršenih zločina od strane svih zavađenih naroda.Mi smo još tada znali da je srušen Berlinski zid.

Jole

pre 9 godina

Kada se okrenemo i pogledamo koliko smo izgubili vremena, novaca i ljudskih zivota, a nista posebno se nije desilo. 1990 smo mogli lagano u EU pre mnogih ali evo nas sada u toj prici zajedno i nadam se da cemo biti dobre komsije koje se postuju i pomazu, a Vuciceva poseta Sarajevu to nagovestava.

do they know it's 2014

pre 9 godina

Moze li neko ovome covjeku pokloniti dzepni ili zidni kalendar ili bar da mu pokaze kako se koristi kalendar aplikacija na samrtfonu ?

zumbul

pre 9 godina

Sto se tice mira na Balkanu, bas je nekoliko zemalja pohvalilo Srbiju u tom pogledu, sto znaci da imamo dobru saradnju i komunikaciju kako sa balkanskim zemljama tako i sa velikim brojem zemalja Evrope i sveta. Saradnja sa BiH nam veoma znaci jer smo bliske zemlje, a saradnja se nastavlja i dalje, ne treba se podsecati na proslost, treba ici dalje i oprostiti.

Predrag

pre 9 godina

Vucic je covek koji ocigledno vrlo dobro zna sta radi, zato mu i treba ukazati poverenje.
(Misko, 31. maj 2014 22:53)

Vucic je imitacija coveka okruzen ulizicama i krpama ili kako vam drago poltroncinama koje je sam birao bez vrednosti i rezultata. Vucic nema plan, ne zna sta radi i ne zna da radi, uskoro epilog (feketic ekonomija, strasno)

Predrag

pre 9 godina

@ za šta treba da se izvinjava?

Za opsadu Sarajeva i drzanje stanovnistva u nehumanim uslovima, zlocin u Srebrenici, za tablu Bul. Ratka Mladica itd.

Lukman

pre 9 godina

Da li može neko od predstavnika BiH da kaže do koje okvirno godine će tražiti izvinjenja od svakog predstavnika srpskih vlasti? 2020, 2050, 2200...?
(dejan, 31. maj 2014 17:16)

Nama ne treba prazno izvinjavanje srpskih vlasti nama je potrebno da se svi suoce sa onim sto je svako kao pojedinac ili sto je neko u ime njegovog naroda uradio ili nije uradio u ratovima 90 tih. Tada bi konacno bili sigurni da tog uzasa nebi vise bilo pa ni takvih cinicnih pitanja. Nama su bike potrebne katastrofe kataklizmicnih razmjera poput ovih poplava u zadnjih mjesec dana da shvatimo da nasi narodi nisu neprijatelji i da se sjetimo one narodne "da je komsija bitniji od brata u daljini".

Prestanimo hraniti mitove i stereotipove suocimo se prvo sami sa sobomom a onda i sa drugima.

Budalica

pre 9 godina

Nešto se razmišljam. Ako ove lude vođe ovih napaćenih država opet uvuku ovaj jadan narod, koji ne ume da razmišlja svojom glavom, u neki novi rat... Ma šta ako uvede, ako samo o tome bude reči ja pakujem kofere... Izgubio sam bre detinjstvo zbog glupih vođa koje je svet namerno posvađao a oni svi zagrizli mamac. Nemam nameru da izgubim još 25 godina života!!! Političari Balkana, čujte, nosićete svi ovih nasih 25 godina na duši!!! Ej, 25, malo li je! NAROD DA RATUJE NEĆE, NAROD JE GLADAN ŽIVOTA, ZABORAVIO JE UKUS ŽIVOTA!

nexhad

pre 9 godina

da pomirenje na balkanu danas posto se vucic odreko politike iz devedesetih okrenuo je list ali garantuje li ko da u njemu ne spava onaj iz devedesetih i da se taj isti nekad moze probuditi

znalac

pre 9 godina

Postujem BiH, nisam pristalica Vucica, ali isto tako smatram da nije potrebno da svaki naredni Predsednik Srbije i novoizabrani Premijer upucuju izvinjenja iznova. To su vec uradili prethodnici i receno je vise puta.

МИЛАН

pre 9 godina

Изетбеговићу шта премијер Александар Вучић да смири ситуацију кад треба они да смире што почињу.

pralina

pre 9 godina

Potrebno je da se gleda napred i da se proslost koju imaju Srbija i BiH, koliko god teska ona bila, ostavi iza nas, treba nastaviti sa radom na ucvrscivanju medjusobnih odnosa i jacanju saradnje.

sampion

pre 9 godina

Doslo je vreme da se sve drzave Balkana konacno oslobode teske i mracne proslosti, treba se fokusirati na buducnost i evropske integracije, to se moze postici jedino ako se nastavi sa popravljanjem odnosa u regionu, a sada vidimo da su veze Srbije i BiH sve stabilnije i jace.

Moka

pre 9 godina

Svi vide ono sto treba, samo pojedinci zagrizeni mrznjom nikako da sagledaju stvari. Odavno Balkan nije imao lidera poput Vucica. Stabilna Srbija stabilan ceo region. To je ono sto svi prizeljkuju.

ilic

pre 9 godina

Mene bi bilo u najmanju ruku sramota da me izetbegovic podrzava, ali za politicke konvertite ta kategorija o sramoti ne postoji, sto bi sr reklo, obraz ko djon.

oklahoma kid

pre 9 godina

"Odavno Balkan nije imao lidera poput Vucica. Stabilna Srbija stabilan ceo region. To je ono sto svi prizeljkuju.
(Moka, 31. maj 2014 15:47)"

Kako odavno? Pa Vučić je bio lider sve do 2000-te, i jedan od glavnih protagonista naše pobede nad NATO-om.

Ramiz Medeni

pre 9 godina

Bakire,kada ces se ti izviniti? Red bi bio, toliko je zla tvoja obitelj nanijela Srbima u Bosni.
(deki, 31. maj 2014 17:02)

Maliciozno i neosnovano. Tek da se iz inata nesto kaze. Svi su u BiH stradaoci, ali ko je u Bosni najveci stradalac znano je i potvrdjeno kroz sudjenja na Medjunarodnom sudu pravde. Istorija je vec iskristalisala istinu, ostaje jos samo da je se prihvati.

Nesvrstan

pre 9 godina

Ovom izjavom vidi se koliko smo naopak narod...trazili izvinjenje od onih koji su hteli mir sa vama, a od ovih koji se kleli u Mladica I vasu nesrecu...najbolji drugari.

sanjalica

pre 9 godina

Čitam komentare i još uvek se uočavaju jaki radikalski porivi.Pa naravno da treba Vučić da se izvini kada se zna kakvu je politiku podržavao i zastupao,devedesetih godina,Šešeljevsku i Nikoličevu.Srbske Vojvode.U moje ime ne treba da se izvinjava,i onih poput mene koji nismo podržavali rat i kao što smo podjednako osuđivali sve vrste svireposti i izvršenih zločina od strane svih zavađenih naroda.Mi smo još tada znali da je srušen Berlinski zid.

Zg Hr EU!

pre 9 godina

Bezveze,pa izvinuo se i Kurta i Murta prije Vucica(govorim o srpskoj strani),20 god je proslo od kraja rata,a Bosnjaci stalno i iznova zele nova izvinjenja. Moje,nicim izazvano,misljenje je da se trebaju okrenuti gradnji buducnosti,a ne potmulom(ali i ponekad opravdanom) "igranju" zrtve na Balkanu.
(shame boner, 31. maj 2014 15:34)
Stari, prišlo je 70 od drugog sv rata pa jos gunđate.

shame boner

pre 9 godina

Bezveze,pa izvinuo se i Kurta i Murta prije Vucica(govorim o srpskoj strani),20 god je proslo od kraja rata,a Bosnjaci stalno i iznova zele nova izvinjenja. Moje,nicim izazvano,misljenje je da se trebaju okrenuti gradnji buducnosti,a ne potmulom(ali i ponekad opravdanom) "igranju" zrtve na Balkanu.

mary

pre 9 godina

Nisu potrebna izvinjenja da bi odnosi izmedju dve zemlje bili dobri.Imamo isti cilj,a to je ulazak u EU i Izetbegovic je prepoznao da je Vucic posvecen istoj ideji.

Ex sns

pre 9 godina

Ma dajte ljudi,proslo je 20 g o cemu pricate,sta je bilo bilo je,dokle mislite da pricate o tome sta se dogadjalo 93-95?
Bilo je zlocina na sve strane,nesporno je,ali bio je i gradjanski rat.

pilot011

pre 9 godina

Tacno je da sa BiH imamo senke mracne proslosti koje nas prate ali treba ih ostaviti za sobom i popraviti odnose dve zemlje radi sveopsteg mira, kako na Balkanu tako i u Evropi i svetu. Premijer Vucic je na dobrom putu da pomogne Srbiji da to i postigne a vidimo i da ima podsrku i od strane Izetbegovica, sto je takodje pozitivan gest.

blinkibil

pre 9 godina

Srbija je oprostila drugima grehe i pokajala svoje.Idemo dalje, necemo vise da zivimo u proslosti.Istoriju postujemo, bitke i slave slavimo, tragedije tugujemo ali ne zivimo u proslosti vec zivimo za bolje sutra.Zagrebcani i Sarajlije slobodno dodjite u nasu lepu zemlju da vas ugostimo i ispostujemo

miki mile

pre 9 godina

Zamislimo na čega bi ličila bivša jugoslavija da su srbi 30 godina tražili od pojedinih naroda iz iste te države da im se stalno izvinjavaju za stotine hiljada mrtvih i da su stalno govorili rane su sveže.al ne,mi smo olako prešli preko naših žrtava.tako je bilo i posle 1.svetskog rata.možda i još gore.a drugi narodi su 90tih prebrojali svakog svog mrtvog .to da nam služi za nauk.očigledno je da su bošnjaci sebi dodelili ulogu najveće žrtve i da je to kod njih vrlo jak osećaj.no od toga se neživi.

Stiven

pre 9 godina

Nije ni cudo sto Bosna propada i ne napreduje kad narod samo prica i komentarise o zrtvama i ppsledicama rata. Umesto da razmisljaju o ekonomiji i da srede siromastvo, kao da se samo hrane pricama o ratu.

dejan

pre 9 godina

Da li može neko od predstavnika BiH da kaže do koje okvirno godine će tražiti izvinjenja od svakog predstavnika srpskih vlasti? 2020, 2050, 2200...?

Jole

pre 9 godina

Kada se okrenemo i pogledamo koliko smo izgubili vremena, novaca i ljudskih zivota, a nista posebno se nije desilo. 1990 smo mogli lagano u EU pre mnogih ali evo nas sada u toj prici zajedno i nadam se da cemo biti dobre komsije koje se postuju i pomazu, a Vuciceva poseta Sarajevu to nagovestava.

zumbul

pre 9 godina

Sto se tice mira na Balkanu, bas je nekoliko zemalja pohvalilo Srbiju u tom pogledu, sto znaci da imamo dobru saradnju i komunikaciju kako sa balkanskim zemljama tako i sa velikim brojem zemalja Evrope i sveta. Saradnja sa BiH nam veoma znaci jer smo bliske zemlje, a saradnja se nastavlja i dalje, ne treba se podsecati na proslost, treba ici dalje i oprostiti.

ma da

pre 9 godina

sve vas koji ste siti izvinjenja i mislite da je vreme da se zaboravi, pitam do kada cete vi gajiti mrznju prema Turcima? prvo pogledajmo sebe..

porotnik

pre 9 godina

Mracna proslost iz '90-ih godina treba da ostane za nama. Tacno je da to uopste nije jednostavno ali zivot ide dalje, ne sme se ziveti u proslosti, buducnost je pred nama i moramo obnoviti prijateljske odnose. Nije slucajnost sto je premijer Vucic nakon svog imenovanja prvo posetio BiH.

ciko kole

pre 9 godina

BiH i Srbiji je neophodan nastavak pozitivne saradnje koja se razvila od skoro. To treba odrzavati i doprinositi sto boljoj saradnji, kako poslvnoj tako i prijateljskoj. Uz premijera kakav je Vucic Srbija dobija sve veci ugled i postovanje u BiH, takodje je tome doprinela njegova poseta BiH odmah nakon njeogovog imenovanja za premijera Srbije.

saksija

pre 9 godina

Nisu isceljene sve rane, i jedna i druga strana su prezivele haosticnost u periodu '90-ih godina, ali moramo oprostiti jedni drugima i krenuti u bolju buducnost sa obnavljanjem prijateljskih i poslovnih odnosa. Samo tako cemo oprostiti jedni drugima bolnu proslost.

vagabundo

pre 9 godina

Srbija i BiH moraju da saradjuju u sveobuhvatnom smislu, cemu pominjanje daleke bolne proslosti. Treba da se zivi bolje, da se razvijaju bolji odnosi u buducnosti. Podsecanje na pomenut period samo usporava poboljsanje saradnje dve zemlje a to ne verujem da nekome pogoduje. Izjava da Izetbegovic veruje Vucicu je veoma dobar gest od njega.

opticar

pre 9 godina

Sve drzave koje su teritorijalno blizu moraju saradjivati u sveobuhvatnom pogledu, bilo bi logicno, a posto u ovom slucaju Srbija sa BiH ima ne bas sjajnu proslost za koju se zna, mora se ici dalje i oprostiti ako moze, a zaboraviti se ne moze. U tom pogledu premijer Vucic napreduje u uspostavljanju sto boljih odnosa dve zemlje, a vidimo i da Izetbegovic ne odbija saradnju, sto je veoma dobro.

DUBLJANIN

pre 9 godina

Nije Vučić išao u BiH na nekakvo okajanje greha,kako su neki očekivali da jeste.Doćiće sigurno vreme i kada će se sve ispitati ko je i zašto krenuo u rat,bojim se da se to neće mnogima svideti.

divlji kesten

pre 9 godina

U skorasnjem periodu saradnja dve zemlje, Srbije i BiH se veoma poboljsala, i treba je sto bolje odrzavati, nema potrebe vracati se u proslost koja nije bas sjajna. Treba gledati napred, oprostiti, da se vise ne ponovi.

da nije malo...

pre 9 godina

Da nije malo cinično i degutantno to sa izvinjavanjima. Bolje da si svi redom priznamo sopstvenu glupost. Naseli smo na foru mnogo pre Ukraine.

do they know it's 2014

pre 9 godina

Moze li neko ovome covjeku pokloniti dzepni ili zidni kalendar ili bar da mu pokaze kako se koristi kalendar aplikacija na samrtfonu ?

Mile Vojnovic

pre 9 godina

Izetbegovic je takodje promeio svoju retoriku sto se tice Aleksandra Vucica. Znaci i on je prihvatio promenu u politici Beograda prema zvanicnom Sarajevu, odvojeno od politike prema entitetu Republika Srpska.

Predrag

pre 9 godina

@ za šta treba da se izvinjava?

Za opsadu Sarajeva i drzanje stanovnistva u nehumanim uslovima, zlocin u Srebrenici, za tablu Bul. Ratka Mladica itd.

Lukman

pre 9 godina

Da li može neko od predstavnika BiH da kaže do koje okvirno godine će tražiti izvinjenja od svakog predstavnika srpskih vlasti? 2020, 2050, 2200...?
(dejan, 31. maj 2014 17:16)

Nama ne treba prazno izvinjavanje srpskih vlasti nama je potrebno da se svi suoce sa onim sto je svako kao pojedinac ili sto je neko u ime njegovog naroda uradio ili nije uradio u ratovima 90 tih. Tada bi konacno bili sigurni da tog uzasa nebi vise bilo pa ni takvih cinicnih pitanja. Nama su bike potrebne katastrofe kataklizmicnih razmjera poput ovih poplava u zadnjih mjesec dana da shvatimo da nasi narodi nisu neprijatelji i da se sjetimo one narodne "da je komsija bitniji od brata u daljini".

Prestanimo hraniti mitove i stereotipove suocimo se prvo sami sa sobomom a onda i sa drugima.

znalac

pre 9 godina

Postujem BiH, nisam pristalica Vucica, ali isto tako smatram da nije potrebno da svaki naredni Predsednik Srbije i novoizabrani Premijer upucuju izvinjenja iznova. To su vec uradili prethodnici i receno je vise puta.

Predrag

pre 9 godina

Vucic je covek koji ocigledno vrlo dobro zna sta radi, zato mu i treba ukazati poverenje.
(Misko, 31. maj 2014 22:53)

Vucic je imitacija coveka okruzen ulizicama i krpama ili kako vam drago poltroncinama koje je sam birao bez vrednosti i rezultata. Vucic nema plan, ne zna sta radi i ne zna da radi, uskoro epilog (feketic ekonomija, strasno)

МИЛАН

pre 9 godina

Изетбеговићу шта премијер Александар Вучић да смири ситуацију кад треба они да смире што почињу.

nexhad

pre 9 godina

da pomirenje na balkanu danas posto se vucic odreko politike iz devedesetih okrenuo je list ali garantuje li ko da u njemu ne spava onaj iz devedesetih i da se taj isti nekad moze probuditi

Budalica

pre 9 godina

Nešto se razmišljam. Ako ove lude vođe ovih napaćenih država opet uvuku ovaj jadan narod, koji ne ume da razmišlja svojom glavom, u neki novi rat... Ma šta ako uvede, ako samo o tome bude reči ja pakujem kofere... Izgubio sam bre detinjstvo zbog glupih vođa koje je svet namerno posvađao a oni svi zagrizli mamac. Nemam nameru da izgubim još 25 godina života!!! Političari Balkana, čujte, nosićete svi ovih nasih 25 godina na duši!!! Ej, 25, malo li je! NAROD DA RATUJE NEĆE, NAROD JE GLADAN ŽIVOTA, ZABORAVIO JE UKUS ŽIVOTA!

pralina

pre 9 godina

Potrebno je da se gleda napred i da se proslost koju imaju Srbija i BiH, koliko god teska ona bila, ostavi iza nas, treba nastaviti sa radom na ucvrscivanju medjusobnih odnosa i jacanju saradnje.

sampion

pre 9 godina

Doslo je vreme da se sve drzave Balkana konacno oslobode teske i mracne proslosti, treba se fokusirati na buducnost i evropske integracije, to se moze postici jedino ako se nastavi sa popravljanjem odnosa u regionu, a sada vidimo da su veze Srbije i BiH sve stabilnije i jace.