"Plašljiv odgovor Obame Rusima"

Vašington -- Senatori iz redova Republikanske partije kriktikovali odgovor predsednika SAD Baraka Obame na postupanje Rusije prema Ukrajini kao plašljiv i nedovoljan.

Izvor: Beta, AP
Pošaljite komentar
 1. Obama i njegova amerika izgleda imaju VALUTNU krizu. UDARIO TUK NA LUK.
  (M.Peric., 1. maj 2014 14:08)

  # Link komentara

 2. @EU citizen:Evo ga i ovde ovog jastreba koji bi citavi svet sravnio sa zemljom, samo bi ostavijao Ameriku Englesku i Nato pakt naravno, a o Rusiji vec dase i ne prica nju sravniti sa zemljom pod hitno!Sto se tice Kartera,on nije bijo mlakonja po pitanju talaca u Iranu, vec racionalan covek gde nije zeleo da proizvede veliku katastrofu koja bi posle toga usledila,da je na silu krenuo da osobada taoce.Ako nisi znao to srbo i rusomrscu EU citizenu;Amerika je imala divne Predsednike;i to Wilsona,Ruzvelta,Johnna Kennedya,Kartera,a ovi posle su svi bili ratni huskaci i skoro svi su vodili ratove za osvajanje americkih intreresa po citavom Svetu.Tu spadaju Lindon Dzonson,Nikson,Regan,Busovi Otac i sin,Klinton.Sto se tice Obame on se ne zalece toliko za sada,jer je on izmedu dve vatre samog sebe,kao umerenog Coveka i republikanskih jastrebova kojibi samo da se ide u rat i grabe tuda dobra.Jer se tu radi imprrijalistickim navikama samo dase stvara kapital,gde godmoze dase ucari udi pokori i opljckaj toje deviza kapitalistickog liberalizma,jednom recju Imperijalizma.Fabrike oruzja moraju da poroizvode smrt, ako nema smrti nema trgovine oruzjem.
  (R,Zivkovic,Rotterdam, 1. maj 2014 11:02)

  # Link komentara

 3. (EU Citizen, 1. maj 2014 09:21)" Putin i njegova kamarila dobro znaju šta bi u svakom pogledu daleko superiorna američka vojska napravila od ruske u konvencionalnom sukobu"....

  Jel` to misliš da su "superiorni" kao u ovom nedavnom slučaju ???
  Dana 10. aprila Američki razarač "Donald Kuk“, uplovio je u neutralne vode Crnog mora,cilj je bio da se izvrši nasilna akcija i demonstracija sile u kontekstu položaja Rusije u odnosu na Ukrajinu i Krim,kao odgovor,Rusija je poslala nenaoružani avion Su-24 da kruži oko američkog razarača,ovaj avion međutim nije bio poslat tak onako da patrolira radi dužnosti ,već je kako veruju stručnjaci bio opremljen (što se kasnije ispostavilo kao tačno) najnovijim ruskim radio-elektronskim borbenim kompleksom. Sistem „Aegis“ na razaraču je detektovao avione, što je izazvalo borbenu uzbunu i sve je išlo prema planu, američki radari su očitali ruske avione. Ali iznenada im nešto gasi sve ekrane,rakete nisu mogli da dobiju zadatu metu. Su-24 je leteo iznad palube razarača i imitirao raketni napad na metu čak dvanaest puta.Posle ovog događaja brod „Donald Kuk“, je brzo prispeo u luku u Rumuniji. 27 članova posade je podnelo ostavku. Svih 27 vojnika je napisalo da nisu imali nameru da stave svoj život na kocku,što je indirektno potvrdila i izjava iz Pentagona. Tvrdi se da je ova akcija demoralisala posadu američkog broda...
  Toliko o superiornosti i nadmoćnosti tvog NATO-a...
  (goran, 1. maj 2014 10:57)

  # Link komentara

 4. Eu Citizenu spala maska. Sada je zapenusani radikal. Gde je americki dolar, tu je americke zemlje.
  (murko, 1. maj 2014 10:57)

  # Link komentara

 5. Ne kapiram, zasto Ameri pomazu Ukrajince, kad Ukrajinci nisu clan NATO-a?
  (Guide, 1. maj 2014 10:36)

  # Link komentara

 6. Да ли Вам је ДОСТА ратова, криза, страдања становника,... ПО СВЕТУ?!
  ДОСТА ВИШЕ ЛУДИЛА, ПОХЛЕПЕ, САМОЖИВОСТИ,...!
  Један је живот од БОГА дат СВИМА на земаљској кугли.
  "Ко другоме јаму копа, САМ У ЊУ УПАДА"?
  (Родољуб, Краљево, 1. maj 2014 09:39)

  # Link komentara

 7. Koja jeftina demagogija... Republikanci su najbolji prijatelji Rusije, zapamtite to!
  (Sultan, 1. maj 2014 09:22)

  # Link komentara

 8. Socijalisti su oduvek bili peta kolona zapadne civilizacije, i to se iznova potrvđuje u svakoj krizi gde SAD ima tu nesreću da se na vrhu neko ko pripada socijalsitičkom krilu demokrata nađe na vlasti (poslednji je bio Džimi Karter, možda najgori predsednik u sitoriji SAD, i čovek koji je dopustio jednu od najvećih blamaža u toj istoriji, da poludržavni iranski teroristi drže američke građane kao taoce usred Teherana i sa prećutnom podrškom iranske vlade, a da Iran ne bude sravnjen sa zemljom). Srećom te u Americi još uvek ima razumnih ljudi koji shavataju da kleptokratske diktature poput Rusije razumeju samo govor sile, i samo tako s njima treba postupati. Putin i njegova kamarila dobro znaju šta bi u svakom pogledu daleko superiorna američka vojska napravila od ruske u konvencionalnom sukobu, a nuklearno naoružanje ne može da upotrebi nijedna strana, pa mislim da je vreme da se boljševičko blefiranje i arogancija suoče sa tvrdim vojnim činjenicama, i ispujdaju iz Ukrajine kao besni psi koji jesu, a ako petokolonaš u Beloj kući to ne razume, u američkom političkom sistemu postoji i institucija opoziva, koja se, ako situacija nastavi da eskalira a Obama da slebićkim i izdajničkim ponašanjem ruši reputaciju i ugrožava vitalne bezbednosne interese SAD, i te kako može upotrebiti.
  (EU Citizen, 1. maj 2014 09:21)

  # Link komentara

 9. Ovi hoće da od Vašingtona ostane isto što i od Berlina '45 .
   (M. M., 1. maj 2014 07:30)

  # Link komentara

 10. Amerika sa ovakvom politikom i nedemokratskim vrednostima nece jos dugo moci da otpocne pregovore o pristupanju Evropskoj Uniji
  (ppv, 1. maj 2014 01:39)

  # Link komentara

 11. Senatori ser.tori, pa sta da rade sa oruzjem? Taman da se naguze da ih Rusi asfaltiraju. Uzmite vi oruzje pa idite u Ukrajinu ako ste tako hrabri!
   (richardIII, 1. maj 2014 01:06)

  # Link komentara

 12. Moze neka vojna pomoc i talibanima ili Iranu itd...
  (S druge strane jezera, 1. maj 2014 00:25)

  # Link komentara

 13. bravo senatori. OBAMA JE PLASLJIVAC. POZ SENATORI USA:
  (kemo, 1. maj 2014 00:12)

  # Link komentara

 14. Ruska agresija?! Pa evo vi jedini hocete rat, cu da saljete oruzje da malo dolijete ulja na vatru? zasto ? aaaaa to je ona vasa aj nazovi demokratija :-) al sta ces, nikom nije gorela do zore..
   (Game, 30. april 2014 23:47)

  # Link komentara