Sreda, 30.04.2014.

14:17

Dodik za Njuzvik: Škoti kao primer

RS treba da se izdvoji iz BiH od koje nema šta da dobije, ocenio je predsednik RS Milorad Dodik u intervjuu za najnoviji broj nedeljnika Njuzvik.

Izvor: Beta

Dodik za Njuzvik: Škoti kao primer IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Lukman

pre 10 godina

Postovni gospodin Dodik ima jedino da se odvoji od svoje fotelje. A uzor moze da trazi i na Marsu. Skotska je u sastavu UK vekovima i postoji kao istorijiski, politicki i geoagrafski entitet dok to nije slucaj sa RS. Pusta zelja gospodina Ronhila.

Mrak

pre 10 godina

Da smo 90-ih bili glavni inicijatori velikih promena, nedvosmislenog ulaska u NATO I EU, dobili bismo sve sto pozelimo bez i jednog ispaljenog metka! Ali NE BRACO SRBI, hocete komunistu Milosevica, hocete Rusiju, zelite SSSR!!! Komsije su to shvatile na vreme i koliko god ne bili u pravu zapadni svet ce biti na njihovoj strani! Kako to ne shvatate posle 3 decenije svakodnevnih lekcija, da je to uzrok SVIH NASIH PROBLEMA! I pored svega i svih poraza, opkoljeni NATO drzavama dajete otvorenu podrsku Rusima rizikujuci elementarni opstanak ovo malo naroda i teritorije sto nam je ostalo! Takva IRACIONALNOST, nije vidjena u istoriji covecanstva, i dovesce nas do tatalnog kraha!!! RS se moze otcepiti od BIH ALI SAMO UZ TOTALNU PROMENU SVESTI I ULASKU U NATO PRE SVEGA, A ZATIM AKTIVNOM POLITIKOM I DIPLOMATIJOM A NAJVISE ISKRENIM EKONOMSKIM PREOKRETOM, gde bi mi bili pokretacka snaga celog regiona! U tom slucaju bi dobili i Nemacku kao velikog saveznika jer Nemci vole i cene VREDNE,DISCIPLINOVANE ISTVARALACKE NARODE!!! Sve ostalo je guranje prsta u oko ONIMA koji su MOCNI, a mocni su jer bogati, a bogati su zato sto su vredni i disciplinovani i SVE CE URADITI DA SACUVAJU ONO STO SE TESKIM RADOM STVORILO!!! Podjite od sebe kada se namucite da sagradite kucu i dodje neki lokalni neradnik i kriminalac i kaze da mu se jako svidja kuca!!!

juca

pre 10 godina

Engleska ili Ujedinjeno kraljevstvo je raspisalo referendum. To naravno zaboravi da pomenes. Ako bi Skotsku kao primer, Bosna i Hercegovina, kao drzava bi morala da raspise referendum. Toliko o pameti politicara.

Miloš

pre 10 godina

Ja sam Srbin (ne Srbijanac, kako to republikanci vole da kažu) i ne želim Republiku Srpsku u sastavu Srbije. Pita li bre nas neko šta hoćemo? Šta će mi RS u sastavu Srbije kad očima ne mogu da nas gledaju? Ostajte tamo, sunce ovog neba ne greje ko vaše sunce... tako nešto.

sampion

pre 10 godina

tesko ,zbog dvostrukih arsina tzv.demokratske medjunarodne zajednice,ali ne i nemoguce. razvoj demokratije ide u korist samoopredeljenja srba i to je pitanje vremena. od svih "tekovina"komunizma,zapad je zdusno podrzao samo unutrasnje granice,za koje svi znamo da nisu bile nikakve granice u tom smislu.ako je moglo 700.000 u CG,ili milion i po u MKD ili SLO da imaju to pravo,sto ne bi srbi sa preko 8 miliona u SFRJ imali pravo da ostanu zajedno? o kojoj onda demokratiji i volji naroda pricamo?

Аца Београд

pre 10 godina

@Miki... на б92 долази 95 % интернет народа не само из Србије него из Xрватске, БиX и највише босанскиx избјеглица из БиX.
Зато ниси у праву кад кажеш да негодују и пљују људи из Србије.

Mauricio

pre 10 godina

Retorika iskusnog političara pred izbore. Ne dobijaju se izbori ekonomskim rezultatima, borbom protiv korupcije i siromaštva nego se izbori dobijaju tako što ćeš da pričaš o otcepljenju, imaginarnoj moći i snazi nebeskog naroda i ako znaš da pričaš gluposti. E tako se dobijaju izbori, a bogati će biti bogatiji, siromašni još siromašniji, važi za sve entitete i zato je Bosna tu gde jeste.

bosna

pre 10 godina

pa da se pita medjunarodna zajednica vi bi vec bili nezavisni. nama embargo na oruzje a vama oruzje jna. necete vi nikad biti nezavisni ne zbog medj. zajednice vec zbog bosanaca koji to nikad nece dozvoliti. vi ako smijete bujrum.

РС

pre 10 godina

Додик је скроз у праву.
Ја желим да се РС одвоји али не желим да се припоји Вучићевој Србији. Надам се да сте ме разумјели.

darko

pre 10 godina

Mislim da je sad povoljna situacija da se Srbija i RS ujedine i postanu jedna drzava. Treba iskoristiti takvu klimu zbog Kosova, Ukrajine, Skotske, Veneta...

Miljan Kotor

pre 10 godina

Tako je Mile legendo, raspisi referendum, proglasi nezavisnost, frke ce bit par dana mozda i po koja "ostra osuda" i idemo dalje braco srbi.

Analiticar bez emocija

pre 10 godina

Danasnja BiH realno ne postoji. Republika Srpska je Republika a drzava u cijem je sastavu to nije. Nije ni monarhija, nije ni carevina ni kalifat ni savez drzava…nije nista. E u tom nista ipak postoji nesto a to su narodi koji se eto gnusaju svojih vodja iliti nacionalnih partija a na svakim izborima svoje glasove daju svojima. Takvi narodi zasluzuju upravo ovo sto imaju. Njihove vodje odrzavaju svoje pozicije na vlasti 90% na kritikovanju onih drugih pa tako cim neki od maharadza oseti da mu je u njegovom ataru gusto ili bi to moglo biti odmah napadne onu drugu stranu. Srbima BiH kaze Dodik ne treba, Hrvati misle isto a Bosnjaci – Muslimani bi opet da BiH bude drzava Bosnjaka i ostalih koji u njoj zive, ali im katastarske tapije ne idu u prilog. Sa bilo koje strane da se pogleda resenje nije moguce. Medjutim da li je moguc raspad ? Amerika pa ni Evropa to nece dozvoliti jer ovakva BiH je bas lepa pozicija i za teroriste, za nacionaliste svih boja, za fasiste,…BiH je idealan Liban u Evropi koji moze u svakom trenutku da se upotrebi za nesto sto bude potrebno pa cak i za eventualno osnivanje neke nove Jugoslavije !
Mozda Milorad misli da ce se Irci ili Katalonci domoci nezavisnosti ali se u necemu vara…naime i Irci i Katalonci se za samostalnost bore vise od 100 godina bez izgleda na uspeh i ne mogu nicim biti primer za RS.
Sve mi dodje da posle citanja ovog intervjua zapevam onu: Milorade bekrijo !

tripz

pre 10 godina

Ако међународна заједница дозволи отцепљење РС из Босне и Херцеговине, Хрвати у Федерацији ће такође тражити право на самоопредељење. То и не крију, уосталом. Затим ће од Федерације остати исламска држава у сред Европе. Да ли је логично да Европска унија дозволи тако нешто? По мени није,,,

Vidis po tom scenariju ne vidim zasto nebi Bosnjaci u Sandzaku imali ista prava.. ili Madjari u Vojvodini. Srbi u CG, Albanci sa juga Srbije?

Miki

pre 10 godina

Zašto svaki put kad Dodik spomene ideju odvajanja RS dobar deo Srba iz Srbije negoduje i pljuje? Da li vi uživate u patnji Srba iz RS ili možda samo nemate nimalo ljubavi za bilo koga. Zamolio bih odgovore bez trolovanja o napadu natoa! Hvala !

fen

pre 10 godina

Dodik godinama prica o nezavisnosti a nikad nista da preduzme. Ajde raspisi referendum ako si igrac, ako nisi prekini da skupljas jeftine politicke poene na tu temu i pocni da radis na tome da narod u RS bolje zivi, a ne samo ti i tvoja porodica.

Ortodoks

pre 10 godina

Sve je to u redu, samo, Mile, ne secam se nesto, da je pre par decenija Vojska Republike Skotske, a pogotovo Vojska Republike Katalonije pocinila najteze zlocine na teritoriji Evrope, u procesu stvaranja nezavisne drzave. Poznato je to tebi Mile, nisi ti bas od juce, znas da primeri koje navodis blage veze nemaju sa RS-om. A sva ta tvoja prica ima direktnu vezu samo sa tvojom predizbornom kampanjom.

brko

pre 10 godina

Najbolji srpski političar svih vremena!
Iskoristi Milorade ovu gužvu oko Ukrajine i na brzinu riješi stvar. Da mi u Bosni možemo zajedno rata ne bi ni bilo iako je isceniran od onih što sada rade na Ukrajini.

boris

pre 10 godina

I sledeće izbore bez razmišljanja za Dodika. Nisam lud da se vraćam u devedesete kad su na ulicama RS vladali Elez i Ždrale. Ubiti heroje kao što su Mauzer i Beli vuk stvarno samo može onaj ko mrzi svoj narod a to je SDS. RS ide naprijed a Bakirove sluge iz tzv. opozicije neka i dalje priznavaju genocide i neka jačaju BiH, nas ima više, to su zaboravili.

Advokat svih Srba

pre 10 godina

E moj Mile,lepo je to sto pricas,ali i sam znas da svetski mocnici nikada ali nikada nece dozvoliti da se stvori jos jedna Srpska drzava na Balkanu.Pa oni su upravo zbog toga i razbili Jugoslaviju,ukinuli Republiku Srpsku Krajinu,otcepili Kosovo i Metohiju a Republiku Srpsku gurnuli u zagrljaj para-drzave Bosne koja je u teoriji neodrziva.Njima prosto ne odgovara jaka,nacionalna i jedinstvena Srbija,zato sto oni u nama vide "male Ruse".Nezavisna Republika Srpska bi jedino mogla da opstane ako se pripoji Srbiji ili recimo da bude samostalna da se ne spaja sa Srbijom nego samo da mi Srbi logisticki pomazemo a Rusi ekonomski.(primer tkz."drzave Kosovo").

P.S Da se ne lazemo, Bosna i Hercegovina ovakva kakva je sluzi Americi i EU kao tkz "zamrznut" konflikt koji odrzava Dejtonski sporazum kada bude bilo potrebno da se vojna industrija malo pokrene Amerikanci ce pogaziti sporazum isto onako kako su pogazili sporazum 1244,sporazum izmedju EU i Ukrajine ili recimo sporazum koji su potpisali sa Rusima da nece siriti NATO pakt na istoku.Upravo zato pamet u glavu i polako povlacite poteze.

Leca

pre 10 godina

Sve bi to moglo,ali kada se ne bi priznala ratna osvajanja,nego da se teritorija Bosne podeli procentualno po broju stanovnistva pre rata.Onda bi Dodik morao da se odrekne oko 15% teritorije.Kada bi on pristao na to onda bi se i drugi mozda slozili sa tim.Ovako ce biti povuci,potegni u nedogled.

Đorđe

pre 10 godina

BiH u ovom vremenu i ovakvoj političkoj konstalaciji snaga
nema budućnost. Sužena Jugoslavija gde svaki narod ima podršku "svojih" koje baš briga kako će "njihovima" u BiH
biti. Bilo bi lepo i civilizacijski da se slože ali...
Mrka kapa! Najteže, po meni, je muslimanima jer još nisu
profilisali nacionalni identitet. Korišćeni vekovima za ciljeve koji nisu i njihovi, u hrišćanskom okruženju, bez obzira na pomoć Turske i nekih arapskih zemalja jedina mogućnost za mirno rešenje je oslobađanje od nacionalizma i verske isključivosti. Ispada da je jedino rešenje bilo "bratstvo i jedinstvo" (makar koliko smešno i anahrono zvučalo) jer je ono jedino stvaralo civilizacijske uslove za suživot na prostorima BiH. Ne treba zaboraviti da je veći deo ovog naroda (Bošnjaci se sada nazivaju) bio za očuvanje Jugoslavije jer su u njoj našli ravnopravnost i nadu u budućnost. Ali nacionalizam (srpski i hrvatski) ih je ostavio na vetrometini. Stvorivši vlastiti nacionalizam izložili su se stradanjima i svoju sudbinu stavili u službu i ruke političara koji, sada, ako nisu ono bar
koketiraju sa nacuinalizmom krijući se iza religije (isto je u Srbiji i Hrvatskoj ali ipak malo drugačije). Iako Dodika ne mirišem u pravu je za RS jer joj je Sarajevo samo balast jer nesuglasicama i nepomirljicosti u Federaciji ne vidi se završetak! Nisam pesimista ali za optimizima nemam razloge! A voleo bih!

Suvereni demokrata

pre 10 godina

Republiku Srpsku na silu drze u BiH,narod koji nema slobdu ne moze imat buducnost niti opstanak,u Srbiji misle da ce samo oni prezivet sa teznjom ulaska u EU.

tomy

pre 10 godina

Ja bi vise volio da plata bude makar trecina od one u Skodskoj i da se borite za to a ova ratno huskacka i nacionalisticka prica vise ne pije vodu,narodu je pregorelo.Pozdrav izBijeljine RS.

Слободан

pre 10 godina

Ако међународна заједница дозволи отцепљење РС из Босне и Херцеговине, Хрвати у Федерацији ће такође тражити право на самоопредељење. То и не крију, уосталом. Затим ће од Федерације остати исламска држава у сред Европе. Да ли је логично да Европска унија дозволи тако нешто? По мени није.

radio

pre 10 godina

i dok ova regija pokusava uloviti korak s 21. vekom, Dodik bi RS vracao u 19. Nisu mi bas ni jasni ni ti stanovnici RS-a, da ovo jos uvek biraju.
(creol, 30. april 2014 14:30)

rugala se serpa loncu :P

u ime naroda

pre 10 godina

Takoje dodik kad mogu dvije albanske drzave mogu i dvije srpske,pa ce mo pravit dvije bosnjacke Sandzak i Bosna pa ce mo pravit dvije Madjarske vojvodina i madjarska pa ce mo pravit dvije Bugarske itd itd narodna volja..Da zabroavi dvije tri dzave u novoj dzavi srpskoj naprimjer drzava posavina pa anprimjer drzava Podrinje Bosnjacka a posavina hrvaska uh i hercegovina nova drzava i sumadija nova drzava..

devet

pre 10 godina

E ako ti poredis Skotsku sa RS onada stavarno je previse.Neznam da li ta tvoja prica jos i kod koga pali.Devet godina vuces narod za nos .Devet godina i sta si napravio.

ecb

pre 10 godina

Izgleda da je opozicija uradila odlican posao u RS-u svojim ujedinjavanjem i zajednickom listom, cim ovaj pocinje price o otcjepljenju!!Koliko je zagrezo u kriminalu, ne bi me cudilo da izazove svjetski rat, samo da spasi vlastitu guzicu!!Ali narod vise nije glup - nisu ovo 90-e!!

creol

pre 10 godina

i dok ova regija pokusava uloviti korak s 21. vekom, Dodik bi RS vracao u 19. Nisu mi bas ni jasni ni ti stanovnici RS-a, da ovo jos uvek biraju.

glasac ds-a

pre 10 godina

To je logično rešenje,Bih je ne održiva tvorevina.Treba insistirati odvajanju RS,i pre ili kasnije će medjun. zajednica popustiti. Kad mogu drugi,onda i Srbi imaju pravo na samoopredeljenje!

Stanko

pre 10 godina

Ovaj covek govori ono sto je svim Srbima na mislima u RS, a to je da politicka garniture federacije pokusava ono sto Izetbegovic stariji nije postigao ratom. Nije problem u Dodik-u i Srbima u RS.

spud

pre 10 godina

Zivim u Skotskoj, a od otcepljenja nece biti nista. To su samo price iz pub-ova, kad ekipa malo popije pa se zapevaju pesme stare...
Situacija ovde i u BiH nema blage veze sa vezom.

Silvester

pre 10 godina

Tako je, majstore, samo još da ti još neko objasni gde je Škotska i koji je nivo životnog standarda i opšteg civilizacijskog razvoja današnje Škotske, a gde je tvoja banana enklava gde caruje beda i eksploatacija svake vrste.

glasac ds-a

pre 10 godina

To je logično rešenje,Bih je ne održiva tvorevina.Treba insistirati odvajanju RS,i pre ili kasnije će medjun. zajednica popustiti. Kad mogu drugi,onda i Srbi imaju pravo na samoopredeljenje!

Stanko

pre 10 godina

Ovaj covek govori ono sto je svim Srbima na mislima u RS, a to je da politicka garniture federacije pokusava ono sto Izetbegovic stariji nije postigao ratom. Nije problem u Dodik-u i Srbima u RS.

Silvester

pre 10 godina

Tako je, majstore, samo još da ti još neko objasni gde je Škotska i koji je nivo životnog standarda i opšteg civilizacijskog razvoja današnje Škotske, a gde je tvoja banana enklava gde caruje beda i eksploatacija svake vrste.

spud

pre 10 godina

Zivim u Skotskoj, a od otcepljenja nece biti nista. To su samo price iz pub-ova, kad ekipa malo popije pa se zapevaju pesme stare...
Situacija ovde i u BiH nema blage veze sa vezom.

creol

pre 10 godina

i dok ova regija pokusava uloviti korak s 21. vekom, Dodik bi RS vracao u 19. Nisu mi bas ni jasni ni ti stanovnici RS-a, da ovo jos uvek biraju.

devet

pre 10 godina

E ako ti poredis Skotsku sa RS onada stavarno je previse.Neznam da li ta tvoja prica jos i kod koga pali.Devet godina vuces narod za nos .Devet godina i sta si napravio.

ecb

pre 10 godina

Izgleda da je opozicija uradila odlican posao u RS-u svojim ujedinjavanjem i zajednickom listom, cim ovaj pocinje price o otcjepljenju!!Koliko je zagrezo u kriminalu, ne bi me cudilo da izazove svjetski rat, samo da spasi vlastitu guzicu!!Ali narod vise nije glup - nisu ovo 90-e!!

Ortodoks

pre 10 godina

Sve je to u redu, samo, Mile, ne secam se nesto, da je pre par decenija Vojska Republike Skotske, a pogotovo Vojska Republike Katalonije pocinila najteze zlocine na teritoriji Evrope, u procesu stvaranja nezavisne drzave. Poznato je to tebi Mile, nisi ti bas od juce, znas da primeri koje navodis blage veze nemaju sa RS-om. A sva ta tvoja prica ima direktnu vezu samo sa tvojom predizbornom kampanjom.

Suvereni demokrata

pre 10 godina

Republiku Srpsku na silu drze u BiH,narod koji nema slobdu ne moze imat buducnost niti opstanak,u Srbiji misle da ce samo oni prezivet sa teznjom ulaska u EU.

Miki

pre 10 godina

Zašto svaki put kad Dodik spomene ideju odvajanja RS dobar deo Srba iz Srbije negoduje i pljuje? Da li vi uživate u patnji Srba iz RS ili možda samo nemate nimalo ljubavi za bilo koga. Zamolio bih odgovore bez trolovanja o napadu natoa! Hvala !

brko

pre 10 godina

Najbolji srpski političar svih vremena!
Iskoristi Milorade ovu gužvu oko Ukrajine i na brzinu riješi stvar. Da mi u Bosni možemo zajedno rata ne bi ni bilo iako je isceniran od onih što sada rade na Ukrajini.

Mauricio

pre 10 godina

Retorika iskusnog političara pred izbore. Ne dobijaju se izbori ekonomskim rezultatima, borbom protiv korupcije i siromaštva nego se izbori dobijaju tako što ćeš da pričaš o otcepljenju, imaginarnoj moći i snazi nebeskog naroda i ako znaš da pričaš gluposti. E tako se dobijaju izbori, a bogati će biti bogatiji, siromašni još siromašniji, važi za sve entitete i zato je Bosna tu gde jeste.

boris

pre 10 godina

I sledeće izbore bez razmišljanja za Dodika. Nisam lud da se vraćam u devedesete kad su na ulicama RS vladali Elez i Ždrale. Ubiti heroje kao što su Mauzer i Beli vuk stvarno samo može onaj ko mrzi svoj narod a to je SDS. RS ide naprijed a Bakirove sluge iz tzv. opozicije neka i dalje priznavaju genocide i neka jačaju BiH, nas ima više, to su zaboravili.

fen

pre 10 godina

Dodik godinama prica o nezavisnosti a nikad nista da preduzme. Ajde raspisi referendum ako si igrac, ako nisi prekini da skupljas jeftine politicke poene na tu temu i pocni da radis na tome da narod u RS bolje zivi, a ne samo ti i tvoja porodica.

Miljan Kotor

pre 10 godina

Tako je Mile legendo, raspisi referendum, proglasi nezavisnost, frke ce bit par dana mozda i po koja "ostra osuda" i idemo dalje braco srbi.

tripz

pre 10 godina

Ако међународна заједница дозволи отцепљење РС из Босне и Херцеговине, Хрвати у Федерацији ће такође тражити право на самоопредељење. То и не крију, уосталом. Затим ће од Федерације остати исламска држава у сред Европе. Да ли је логично да Европска унија дозволи тако нешто? По мени није,,,

Vidis po tom scenariju ne vidim zasto nebi Bosnjaci u Sandzaku imali ista prava.. ili Madjari u Vojvodini. Srbi u CG, Albanci sa juga Srbije?

Đorđe

pre 10 godina

BiH u ovom vremenu i ovakvoj političkoj konstalaciji snaga
nema budućnost. Sužena Jugoslavija gde svaki narod ima podršku "svojih" koje baš briga kako će "njihovima" u BiH
biti. Bilo bi lepo i civilizacijski da se slože ali...
Mrka kapa! Najteže, po meni, je muslimanima jer još nisu
profilisali nacionalni identitet. Korišćeni vekovima za ciljeve koji nisu i njihovi, u hrišćanskom okruženju, bez obzira na pomoć Turske i nekih arapskih zemalja jedina mogućnost za mirno rešenje je oslobađanje od nacionalizma i verske isključivosti. Ispada da je jedino rešenje bilo "bratstvo i jedinstvo" (makar koliko smešno i anahrono zvučalo) jer je ono jedino stvaralo civilizacijske uslove za suživot na prostorima BiH. Ne treba zaboraviti da je veći deo ovog naroda (Bošnjaci se sada nazivaju) bio za očuvanje Jugoslavije jer su u njoj našli ravnopravnost i nadu u budućnost. Ali nacionalizam (srpski i hrvatski) ih je ostavio na vetrometini. Stvorivši vlastiti nacionalizam izložili su se stradanjima i svoju sudbinu stavili u službu i ruke političara koji, sada, ako nisu ono bar
koketiraju sa nacuinalizmom krijući se iza religije (isto je u Srbiji i Hrvatskoj ali ipak malo drugačije). Iako Dodika ne mirišem u pravu je za RS jer joj je Sarajevo samo balast jer nesuglasicama i nepomirljicosti u Federaciji ne vidi se završetak! Nisam pesimista ali za optimizima nemam razloge! A voleo bih!

bosna

pre 10 godina

pa da se pita medjunarodna zajednica vi bi vec bili nezavisni. nama embargo na oruzje a vama oruzje jna. necete vi nikad biti nezavisni ne zbog medj. zajednice vec zbog bosanaca koji to nikad nece dozvoliti. vi ako smijete bujrum.

radio

pre 10 godina

i dok ova regija pokusava uloviti korak s 21. vekom, Dodik bi RS vracao u 19. Nisu mi bas ni jasni ni ti stanovnici RS-a, da ovo jos uvek biraju.
(creol, 30. april 2014 14:30)

rugala se serpa loncu :P

РС

pre 10 godina

Додик је скроз у праву.
Ја желим да се РС одвоји али не желим да се припоји Вучићевој Србији. Надам се да сте ме разумјели.

tomy

pre 10 godina

Ja bi vise volio da plata bude makar trecina od one u Skodskoj i da se borite za to a ova ratno huskacka i nacionalisticka prica vise ne pije vodu,narodu je pregorelo.Pozdrav izBijeljine RS.

u ime naroda

pre 10 godina

Takoje dodik kad mogu dvije albanske drzave mogu i dvije srpske,pa ce mo pravit dvije bosnjacke Sandzak i Bosna pa ce mo pravit dvije Madjarske vojvodina i madjarska pa ce mo pravit dvije Bugarske itd itd narodna volja..Da zabroavi dvije tri dzave u novoj dzavi srpskoj naprimjer drzava posavina pa anprimjer drzava Podrinje Bosnjacka a posavina hrvaska uh i hercegovina nova drzava i sumadija nova drzava..

Advokat svih Srba

pre 10 godina

E moj Mile,lepo je to sto pricas,ali i sam znas da svetski mocnici nikada ali nikada nece dozvoliti da se stvori jos jedna Srpska drzava na Balkanu.Pa oni su upravo zbog toga i razbili Jugoslaviju,ukinuli Republiku Srpsku Krajinu,otcepili Kosovo i Metohiju a Republiku Srpsku gurnuli u zagrljaj para-drzave Bosne koja je u teoriji neodrziva.Njima prosto ne odgovara jaka,nacionalna i jedinstvena Srbija,zato sto oni u nama vide "male Ruse".Nezavisna Republika Srpska bi jedino mogla da opstane ako se pripoji Srbiji ili recimo da bude samostalna da se ne spaja sa Srbijom nego samo da mi Srbi logisticki pomazemo a Rusi ekonomski.(primer tkz."drzave Kosovo").

P.S Da se ne lazemo, Bosna i Hercegovina ovakva kakva je sluzi Americi i EU kao tkz "zamrznut" konflikt koji odrzava Dejtonski sporazum kada bude bilo potrebno da se vojna industrija malo pokrene Amerikanci ce pogaziti sporazum isto onako kako su pogazili sporazum 1244,sporazum izmedju EU i Ukrajine ili recimo sporazum koji su potpisali sa Rusima da nece siriti NATO pakt na istoku.Upravo zato pamet u glavu i polako povlacite poteze.

Leca

pre 10 godina

Sve bi to moglo,ali kada se ne bi priznala ratna osvajanja,nego da se teritorija Bosne podeli procentualno po broju stanovnistva pre rata.Onda bi Dodik morao da se odrekne oko 15% teritorije.Kada bi on pristao na to onda bi se i drugi mozda slozili sa tim.Ovako ce biti povuci,potegni u nedogled.

Analiticar bez emocija

pre 10 godina

Danasnja BiH realno ne postoji. Republika Srpska je Republika a drzava u cijem je sastavu to nije. Nije ni monarhija, nije ni carevina ni kalifat ni savez drzava…nije nista. E u tom nista ipak postoji nesto a to su narodi koji se eto gnusaju svojih vodja iliti nacionalnih partija a na svakim izborima svoje glasove daju svojima. Takvi narodi zasluzuju upravo ovo sto imaju. Njihove vodje odrzavaju svoje pozicije na vlasti 90% na kritikovanju onih drugih pa tako cim neki od maharadza oseti da mu je u njegovom ataru gusto ili bi to moglo biti odmah napadne onu drugu stranu. Srbima BiH kaze Dodik ne treba, Hrvati misle isto a Bosnjaci – Muslimani bi opet da BiH bude drzava Bosnjaka i ostalih koji u njoj zive, ali im katastarske tapije ne idu u prilog. Sa bilo koje strane da se pogleda resenje nije moguce. Medjutim da li je moguc raspad ? Amerika pa ni Evropa to nece dozvoliti jer ovakva BiH je bas lepa pozicija i za teroriste, za nacionaliste svih boja, za fasiste,…BiH je idealan Liban u Evropi koji moze u svakom trenutku da se upotrebi za nesto sto bude potrebno pa cak i za eventualno osnivanje neke nove Jugoslavije !
Mozda Milorad misli da ce se Irci ili Katalonci domoci nezavisnosti ali se u necemu vara…naime i Irci i Katalonci se za samostalnost bore vise od 100 godina bez izgleda na uspeh i ne mogu nicim biti primer za RS.
Sve mi dodje da posle citanja ovog intervjua zapevam onu: Milorade bekrijo !

darko

pre 10 godina

Mislim da je sad povoljna situacija da se Srbija i RS ujedine i postanu jedna drzava. Treba iskoristiti takvu klimu zbog Kosova, Ukrajine, Skotske, Veneta...

Слободан

pre 10 godina

Ако међународна заједница дозволи отцепљење РС из Босне и Херцеговине, Хрвати у Федерацији ће такође тражити право на самоопредељење. То и не крију, уосталом. Затим ће од Федерације остати исламска држава у сред Европе. Да ли је логично да Европска унија дозволи тако нешто? По мени није.

Аца Београд

pre 10 godina

@Miki... на б92 долази 95 % интернет народа не само из Србије него из Xрватске, БиX и највише босанскиx избјеглица из БиX.
Зато ниси у праву кад кажеш да негодују и пљују људи из Србије.

Lukman

pre 10 godina

Postovni gospodin Dodik ima jedino da se odvoji od svoje fotelje. A uzor moze da trazi i na Marsu. Skotska je u sastavu UK vekovima i postoji kao istorijiski, politicki i geoagrafski entitet dok to nije slucaj sa RS. Pusta zelja gospodina Ronhila.

Miloš

pre 10 godina

Ja sam Srbin (ne Srbijanac, kako to republikanci vole da kažu) i ne želim Republiku Srpsku u sastavu Srbije. Pita li bre nas neko šta hoćemo? Šta će mi RS u sastavu Srbije kad očima ne mogu da nas gledaju? Ostajte tamo, sunce ovog neba ne greje ko vaše sunce... tako nešto.

juca

pre 10 godina

Engleska ili Ujedinjeno kraljevstvo je raspisalo referendum. To naravno zaboravi da pomenes. Ako bi Skotsku kao primer, Bosna i Hercegovina, kao drzava bi morala da raspise referendum. Toliko o pameti politicara.

Mrak

pre 10 godina

Da smo 90-ih bili glavni inicijatori velikih promena, nedvosmislenog ulaska u NATO I EU, dobili bismo sve sto pozelimo bez i jednog ispaljenog metka! Ali NE BRACO SRBI, hocete komunistu Milosevica, hocete Rusiju, zelite SSSR!!! Komsije su to shvatile na vreme i koliko god ne bili u pravu zapadni svet ce biti na njihovoj strani! Kako to ne shvatate posle 3 decenije svakodnevnih lekcija, da je to uzrok SVIH NASIH PROBLEMA! I pored svega i svih poraza, opkoljeni NATO drzavama dajete otvorenu podrsku Rusima rizikujuci elementarni opstanak ovo malo naroda i teritorije sto nam je ostalo! Takva IRACIONALNOST, nije vidjena u istoriji covecanstva, i dovesce nas do tatalnog kraha!!! RS se moze otcepiti od BIH ALI SAMO UZ TOTALNU PROMENU SVESTI I ULASKU U NATO PRE SVEGA, A ZATIM AKTIVNOM POLITIKOM I DIPLOMATIJOM A NAJVISE ISKRENIM EKONOMSKIM PREOKRETOM, gde bi mi bili pokretacka snaga celog regiona! U tom slucaju bi dobili i Nemacku kao velikog saveznika jer Nemci vole i cene VREDNE,DISCIPLINOVANE ISTVARALACKE NARODE!!! Sve ostalo je guranje prsta u oko ONIMA koji su MOCNI, a mocni su jer bogati, a bogati su zato sto su vredni i disciplinovani i SVE CE URADITI DA SACUVAJU ONO STO SE TESKIM RADOM STVORILO!!! Podjite od sebe kada se namucite da sagradite kucu i dodje neki lokalni neradnik i kriminalac i kaze da mu se jako svidja kuca!!!

sampion

pre 10 godina

tesko ,zbog dvostrukih arsina tzv.demokratske medjunarodne zajednice,ali ne i nemoguce. razvoj demokratije ide u korist samoopredeljenja srba i to je pitanje vremena. od svih "tekovina"komunizma,zapad je zdusno podrzao samo unutrasnje granice,za koje svi znamo da nisu bile nikakve granice u tom smislu.ako je moglo 700.000 u CG,ili milion i po u MKD ili SLO da imaju to pravo,sto ne bi srbi sa preko 8 miliona u SFRJ imali pravo da ostanu zajedno? o kojoj onda demokratiji i volji naroda pricamo?

creol

pre 10 godina

i dok ova regija pokusava uloviti korak s 21. vekom, Dodik bi RS vracao u 19. Nisu mi bas ni jasni ni ti stanovnici RS-a, da ovo jos uvek biraju.

Silvester

pre 10 godina

Tako je, majstore, samo još da ti još neko objasni gde je Škotska i koji je nivo životnog standarda i opšteg civilizacijskog razvoja današnje Škotske, a gde je tvoja banana enklava gde caruje beda i eksploatacija svake vrste.

devet

pre 10 godina

E ako ti poredis Skotsku sa RS onada stavarno je previse.Neznam da li ta tvoja prica jos i kod koga pali.Devet godina vuces narod za nos .Devet godina i sta si napravio.

Ortodoks

pre 10 godina

Sve je to u redu, samo, Mile, ne secam se nesto, da je pre par decenija Vojska Republike Skotske, a pogotovo Vojska Republike Katalonije pocinila najteze zlocine na teritoriji Evrope, u procesu stvaranja nezavisne drzave. Poznato je to tebi Mile, nisi ti bas od juce, znas da primeri koje navodis blage veze nemaju sa RS-om. A sva ta tvoja prica ima direktnu vezu samo sa tvojom predizbornom kampanjom.

glasac ds-a

pre 10 godina

To je logično rešenje,Bih je ne održiva tvorevina.Treba insistirati odvajanju RS,i pre ili kasnije će medjun. zajednica popustiti. Kad mogu drugi,onda i Srbi imaju pravo na samoopredeljenje!

Stanko

pre 10 godina

Ovaj covek govori ono sto je svim Srbima na mislima u RS, a to je da politicka garniture federacije pokusava ono sto Izetbegovic stariji nije postigao ratom. Nije problem u Dodik-u i Srbima u RS.

ecb

pre 10 godina

Izgleda da je opozicija uradila odlican posao u RS-u svojim ujedinjavanjem i zajednickom listom, cim ovaj pocinje price o otcjepljenju!!Koliko je zagrezo u kriminalu, ne bi me cudilo da izazove svjetski rat, samo da spasi vlastitu guzicu!!Ali narod vise nije glup - nisu ovo 90-e!!

bosna

pre 10 godina

pa da se pita medjunarodna zajednica vi bi vec bili nezavisni. nama embargo na oruzje a vama oruzje jna. necete vi nikad biti nezavisni ne zbog medj. zajednice vec zbog bosanaca koji to nikad nece dozvoliti. vi ako smijete bujrum.

brko

pre 10 godina

Najbolji srpski političar svih vremena!
Iskoristi Milorade ovu gužvu oko Ukrajine i na brzinu riješi stvar. Da mi u Bosni možemo zajedno rata ne bi ni bilo iako je isceniran od onih što sada rade na Ukrajini.

boris

pre 10 godina

I sledeće izbore bez razmišljanja za Dodika. Nisam lud da se vraćam u devedesete kad su na ulicama RS vladali Elez i Ždrale. Ubiti heroje kao što su Mauzer i Beli vuk stvarno samo može onaj ko mrzi svoj narod a to je SDS. RS ide naprijed a Bakirove sluge iz tzv. opozicije neka i dalje priznavaju genocide i neka jačaju BiH, nas ima više, to su zaboravili.

Miki

pre 10 godina

Zašto svaki put kad Dodik spomene ideju odvajanja RS dobar deo Srba iz Srbije negoduje i pljuje? Da li vi uživate u patnji Srba iz RS ili možda samo nemate nimalo ljubavi za bilo koga. Zamolio bih odgovore bez trolovanja o napadu natoa! Hvala !

spud

pre 10 godina

Zivim u Skotskoj, a od otcepljenja nece biti nista. To su samo price iz pub-ova, kad ekipa malo popije pa se zapevaju pesme stare...
Situacija ovde i u BiH nema blage veze sa vezom.

u ime naroda

pre 10 godina

Takoje dodik kad mogu dvije albanske drzave mogu i dvije srpske,pa ce mo pravit dvije bosnjacke Sandzak i Bosna pa ce mo pravit dvije Madjarske vojvodina i madjarska pa ce mo pravit dvije Bugarske itd itd narodna volja..Da zabroavi dvije tri dzave u novoj dzavi srpskoj naprimjer drzava posavina pa anprimjer drzava Podrinje Bosnjacka a posavina hrvaska uh i hercegovina nova drzava i sumadija nova drzava..

darko

pre 10 godina

Mislim da je sad povoljna situacija da se Srbija i RS ujedine i postanu jedna drzava. Treba iskoristiti takvu klimu zbog Kosova, Ukrajine, Skotske, Veneta...

Miljan Kotor

pre 10 godina

Tako je Mile legendo, raspisi referendum, proglasi nezavisnost, frke ce bit par dana mozda i po koja "ostra osuda" i idemo dalje braco srbi.

tripz

pre 10 godina

Ако међународна заједница дозволи отцепљење РС из Босне и Херцеговине, Хрвати у Федерацији ће такође тражити право на самоопредељење. То и не крију, уосталом. Затим ће од Федерације остати исламска држава у сред Европе. Да ли је логично да Европска унија дозволи тако нешто? По мени није,,,

Vidis po tom scenariju ne vidim zasto nebi Bosnjaci u Sandzaku imali ista prava.. ili Madjari u Vojvodini. Srbi u CG, Albanci sa juga Srbije?

Слободан

pre 10 godina

Ако међународна заједница дозволи отцепљење РС из Босне и Херцеговине, Хрвати у Федерацији ће такође тражити право на самоопредељење. То и не крију, уосталом. Затим ће од Федерације остати исламска држава у сред Европе. Да ли је логично да Европска унија дозволи тако нешто? По мени није.

Leca

pre 10 godina

Sve bi to moglo,ali kada se ne bi priznala ratna osvajanja,nego da se teritorija Bosne podeli procentualno po broju stanovnistva pre rata.Onda bi Dodik morao da se odrekne oko 15% teritorije.Kada bi on pristao na to onda bi se i drugi mozda slozili sa tim.Ovako ce biti povuci,potegni u nedogled.

РС

pre 10 godina

Додик је скроз у праву.
Ја желим да се РС одвоји али не желим да се припоји Вучићевој Србији. Надам се да сте ме разумјели.

Suvereni demokrata

pre 10 godina

Republiku Srpsku na silu drze u BiH,narod koji nema slobdu ne moze imat buducnost niti opstanak,u Srbiji misle da ce samo oni prezivet sa teznjom ulaska u EU.

radio

pre 10 godina

i dok ova regija pokusava uloviti korak s 21. vekom, Dodik bi RS vracao u 19. Nisu mi bas ni jasni ni ti stanovnici RS-a, da ovo jos uvek biraju.
(creol, 30. april 2014 14:30)

rugala se serpa loncu :P

Analiticar bez emocija

pre 10 godina

Danasnja BiH realno ne postoji. Republika Srpska je Republika a drzava u cijem je sastavu to nije. Nije ni monarhija, nije ni carevina ni kalifat ni savez drzava…nije nista. E u tom nista ipak postoji nesto a to su narodi koji se eto gnusaju svojih vodja iliti nacionalnih partija a na svakim izborima svoje glasove daju svojima. Takvi narodi zasluzuju upravo ovo sto imaju. Njihove vodje odrzavaju svoje pozicije na vlasti 90% na kritikovanju onih drugih pa tako cim neki od maharadza oseti da mu je u njegovom ataru gusto ili bi to moglo biti odmah napadne onu drugu stranu. Srbima BiH kaze Dodik ne treba, Hrvati misle isto a Bosnjaci – Muslimani bi opet da BiH bude drzava Bosnjaka i ostalih koji u njoj zive, ali im katastarske tapije ne idu u prilog. Sa bilo koje strane da se pogleda resenje nije moguce. Medjutim da li je moguc raspad ? Amerika pa ni Evropa to nece dozvoliti jer ovakva BiH je bas lepa pozicija i za teroriste, za nacionaliste svih boja, za fasiste,…BiH je idealan Liban u Evropi koji moze u svakom trenutku da se upotrebi za nesto sto bude potrebno pa cak i za eventualno osnivanje neke nove Jugoslavije !
Mozda Milorad misli da ce se Irci ili Katalonci domoci nezavisnosti ali se u necemu vara…naime i Irci i Katalonci se za samostalnost bore vise od 100 godina bez izgleda na uspeh i ne mogu nicim biti primer za RS.
Sve mi dodje da posle citanja ovog intervjua zapevam onu: Milorade bekrijo !

tomy

pre 10 godina

Ja bi vise volio da plata bude makar trecina od one u Skodskoj i da se borite za to a ova ratno huskacka i nacionalisticka prica vise ne pije vodu,narodu je pregorelo.Pozdrav izBijeljine RS.

Đorđe

pre 10 godina

BiH u ovom vremenu i ovakvoj političkoj konstalaciji snaga
nema budućnost. Sužena Jugoslavija gde svaki narod ima podršku "svojih" koje baš briga kako će "njihovima" u BiH
biti. Bilo bi lepo i civilizacijski da se slože ali...
Mrka kapa! Najteže, po meni, je muslimanima jer još nisu
profilisali nacionalni identitet. Korišćeni vekovima za ciljeve koji nisu i njihovi, u hrišćanskom okruženju, bez obzira na pomoć Turske i nekih arapskih zemalja jedina mogućnost za mirno rešenje je oslobađanje od nacionalizma i verske isključivosti. Ispada da je jedino rešenje bilo "bratstvo i jedinstvo" (makar koliko smešno i anahrono zvučalo) jer je ono jedino stvaralo civilizacijske uslove za suživot na prostorima BiH. Ne treba zaboraviti da je veći deo ovog naroda (Bošnjaci se sada nazivaju) bio za očuvanje Jugoslavije jer su u njoj našli ravnopravnost i nadu u budućnost. Ali nacionalizam (srpski i hrvatski) ih je ostavio na vetrometini. Stvorivši vlastiti nacionalizam izložili su se stradanjima i svoju sudbinu stavili u službu i ruke političara koji, sada, ako nisu ono bar
koketiraju sa nacuinalizmom krijući se iza religije (isto je u Srbiji i Hrvatskoj ali ipak malo drugačije). Iako Dodika ne mirišem u pravu je za RS jer joj je Sarajevo samo balast jer nesuglasicama i nepomirljicosti u Federaciji ne vidi se završetak! Nisam pesimista ali za optimizima nemam razloge! A voleo bih!

Advokat svih Srba

pre 10 godina

E moj Mile,lepo je to sto pricas,ali i sam znas da svetski mocnici nikada ali nikada nece dozvoliti da se stvori jos jedna Srpska drzava na Balkanu.Pa oni su upravo zbog toga i razbili Jugoslaviju,ukinuli Republiku Srpsku Krajinu,otcepili Kosovo i Metohiju a Republiku Srpsku gurnuli u zagrljaj para-drzave Bosne koja je u teoriji neodrziva.Njima prosto ne odgovara jaka,nacionalna i jedinstvena Srbija,zato sto oni u nama vide "male Ruse".Nezavisna Republika Srpska bi jedino mogla da opstane ako se pripoji Srbiji ili recimo da bude samostalna da se ne spaja sa Srbijom nego samo da mi Srbi logisticki pomazemo a Rusi ekonomski.(primer tkz."drzave Kosovo").

P.S Da se ne lazemo, Bosna i Hercegovina ovakva kakva je sluzi Americi i EU kao tkz "zamrznut" konflikt koji odrzava Dejtonski sporazum kada bude bilo potrebno da se vojna industrija malo pokrene Amerikanci ce pogaziti sporazum isto onako kako su pogazili sporazum 1244,sporazum izmedju EU i Ukrajine ili recimo sporazum koji su potpisali sa Rusima da nece siriti NATO pakt na istoku.Upravo zato pamet u glavu i polako povlacite poteze.

fen

pre 10 godina

Dodik godinama prica o nezavisnosti a nikad nista da preduzme. Ajde raspisi referendum ako si igrac, ako nisi prekini da skupljas jeftine politicke poene na tu temu i pocni da radis na tome da narod u RS bolje zivi, a ne samo ti i tvoja porodica.

Mauricio

pre 10 godina

Retorika iskusnog političara pred izbore. Ne dobijaju se izbori ekonomskim rezultatima, borbom protiv korupcije i siromaštva nego se izbori dobijaju tako što ćeš da pričaš o otcepljenju, imaginarnoj moći i snazi nebeskog naroda i ako znaš da pričaš gluposti. E tako se dobijaju izbori, a bogati će biti bogatiji, siromašni još siromašniji, važi za sve entitete i zato je Bosna tu gde jeste.

Аца Београд

pre 10 godina

@Miki... на б92 долази 95 % интернет народа не само из Србије него из Xрватске, БиX и највише босанскиx избјеглица из БиX.
Зато ниси у праву кад кажеш да негодују и пљују људи из Србије.

sampion

pre 10 godina

tesko ,zbog dvostrukih arsina tzv.demokratske medjunarodne zajednice,ali ne i nemoguce. razvoj demokratije ide u korist samoopredeljenja srba i to je pitanje vremena. od svih "tekovina"komunizma,zapad je zdusno podrzao samo unutrasnje granice,za koje svi znamo da nisu bile nikakve granice u tom smislu.ako je moglo 700.000 u CG,ili milion i po u MKD ili SLO da imaju to pravo,sto ne bi srbi sa preko 8 miliona u SFRJ imali pravo da ostanu zajedno? o kojoj onda demokratiji i volji naroda pricamo?

Miloš

pre 10 godina

Ja sam Srbin (ne Srbijanac, kako to republikanci vole da kažu) i ne želim Republiku Srpsku u sastavu Srbije. Pita li bre nas neko šta hoćemo? Šta će mi RS u sastavu Srbije kad očima ne mogu da nas gledaju? Ostajte tamo, sunce ovog neba ne greje ko vaše sunce... tako nešto.

juca

pre 10 godina

Engleska ili Ujedinjeno kraljevstvo je raspisalo referendum. To naravno zaboravi da pomenes. Ako bi Skotsku kao primer, Bosna i Hercegovina, kao drzava bi morala da raspise referendum. Toliko o pameti politicara.

Lukman

pre 10 godina

Postovni gospodin Dodik ima jedino da se odvoji od svoje fotelje. A uzor moze da trazi i na Marsu. Skotska je u sastavu UK vekovima i postoji kao istorijiski, politicki i geoagrafski entitet dok to nije slucaj sa RS. Pusta zelja gospodina Ronhila.

Mrak

pre 10 godina

Da smo 90-ih bili glavni inicijatori velikih promena, nedvosmislenog ulaska u NATO I EU, dobili bismo sve sto pozelimo bez i jednog ispaljenog metka! Ali NE BRACO SRBI, hocete komunistu Milosevica, hocete Rusiju, zelite SSSR!!! Komsije su to shvatile na vreme i koliko god ne bili u pravu zapadni svet ce biti na njihovoj strani! Kako to ne shvatate posle 3 decenije svakodnevnih lekcija, da je to uzrok SVIH NASIH PROBLEMA! I pored svega i svih poraza, opkoljeni NATO drzavama dajete otvorenu podrsku Rusima rizikujuci elementarni opstanak ovo malo naroda i teritorije sto nam je ostalo! Takva IRACIONALNOST, nije vidjena u istoriji covecanstva, i dovesce nas do tatalnog kraha!!! RS se moze otcepiti od BIH ALI SAMO UZ TOTALNU PROMENU SVESTI I ULASKU U NATO PRE SVEGA, A ZATIM AKTIVNOM POLITIKOM I DIPLOMATIJOM A NAJVISE ISKRENIM EKONOMSKIM PREOKRETOM, gde bi mi bili pokretacka snaga celog regiona! U tom slucaju bi dobili i Nemacku kao velikog saveznika jer Nemci vole i cene VREDNE,DISCIPLINOVANE ISTVARALACKE NARODE!!! Sve ostalo je guranje prsta u oko ONIMA koji su MOCNI, a mocni su jer bogati, a bogati su zato sto su vredni i disciplinovani i SVE CE URADITI DA SACUVAJU ONO STO SE TESKIM RADOM STVORILO!!! Podjite od sebe kada se namucite da sagradite kucu i dodje neki lokalni neradnik i kriminalac i kaze da mu se jako svidja kuca!!!