Petak, 25.04.2014.

11:23

"Rusija želi treći svetski rat"

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk izjavio da Rusija želi da počne treći svetski rat "vojnom i političkom" okupacijom Ukrajine i stvaranjem konflikta

Izvor: Beta

"Rusija želi treæi svetski rat" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

demasonizacija

pre 10 godina

ja bih mogao pisati predugo ali pokusacu sto krace i preciznije i nrv sto blize docarati ... rusija je mozda jedina oaza na ovom svetu, ceo svet je zahvatio veliki kancer tzv demokratije i sl naziva a krajnjih namera da porobi ceo svet i svo bogatstvo. ukrajinci su samo izmanipulisani kao i vec mnogo drzava pre njih i zbog toga oni ce najgore proci al bas briga demokrate . rusija nebi da untervenise ali morace a zapad jedva ceka ... kancer se leci tako sto ga gadjas u glavu. nije to ni amerika ni EU ni Obama on se pita kao svako od nas u americi. svet vodi nekoliko bankarskih porodica vec dugo vremena a pri kraju su obavljanja zadatka .... rokfeleri rotsildi komitet300 bilderberg ... zato moja poruka nasem narodu ... obmanuti ste ponovo opet se necemu nadate mislite da ste glasali za umereni srs glasajuci za sns ...neee kamo srece .. ds je potrosen morali su naci zamenu novu iluziju .bar 50% nije za ulazak u EU a u skupstini 0% kako to? pa glasalo se za sns misleci ... shvatice se jednom ali zapitajte se da nije sada kasno za nas !?

Бојан Илић

pre 10 godina

Nikola Bacvanin je po mome u pravu a meni je muka od tebe, kad je tolko zapad los sto zivis na zapadu idi i zivi kod tvojih andjela Rusa.
(zoran, 25. april 2014 17:57)

Е ако Бачванин свезнајући то каже , онда је релевантно 101%;-)))!

Родила мајка брата...

Бојан Илић

pre 10 godina

Nikola Bacvanin je po mome u pravu a meni je muka od tebe, kad je tolko zapad los sto zivis na zapadu idi i zivi kod tvojih andjela Rusa.
(zoran, 25. april 2014 17:57)
:-))))))))))))))
Уфф, Бачванин рекао?!?

Braca

pre 10 godina

Ovakve izjave samo pokazuju koliko Ukrajina u ovom casu ima nesposobne i neodmerene politicare. Ali kakve su prilike takvi su i politicari. Zemlja u haosu, paravoske na obe strane. Nije ni cudo sto npr Timosenkovu niko od politicara u Evropi nece da primi. On je tu jedino zato sto u ovom casu Evropa nema skim da razgovara u Ukrajini. Sami evropski politicari su se povukli a gospodari ratova caruju.
Najzalosnije je to sto je sama Evropa dala 11 mld evra Ukrajini a da ce ih ova iskoristiti za carkanje. Oni koji su sve napravili cute i ne daju ni dolar. Poslali su svoj sljam da oni ne bi bili na ulicama i pljackali banke.

Intelektualna Srbija

pre 10 godina

Hvale se neki Evropljani, Amerikanac i Rus...
Mi u trgovinu idemo "fordom", od grada do grada "pontiakom" - u inostranstvo "kadilakom".
Mi u trgovinu "spačekom", od grada do grada "pežoom" - u inostranstvo "ajkulom".
Englez, Nemac...
Rus: u trgovinu idemo "metroom", od grada do grada "avionom" - u inostranstvo - "tenkom"!

Ovako pricaju prekodrinci boljsevici na slavama koje su poceli da slave od pre desetak godina a i dlaje im mozka u boljsevizmu.
E to su njihove doskocice sa slava i posalice.

Druze Acomurija realnost je vrlo drugacija , a ti si svoj nick opravdao komentarom, ako bih kuckao malo dublje ne bi mi razumeo komentar .

robin hud

pre 10 godina

Pojedini komentatori ovog clanka treba da se prisete istorije za osnovnu skolu.Tu pise gde,kada,kako i ko je oslobodio balkanske narode od fasista i njihovih pomagaca u II sv.ratu.Moze se pronaci i koliko je ruskih vojnika poginulo tom prilikom.Pise i ko je i kada i gde bombardovao srpske gradove i pobio nevine ljude.Znam da je to vreme proslo i da svi volimo nemacke aute i americke filmove ali zapamtite istorija je uciteljica zivota i ko to zaboravi niko je i nista.Ako vam ovo nije jasno zapitajte se samo sta ce amerikanci u Ukrajini?Ono sto tamo traze to ce i dobiti.Ovom gospodinu na slici obicnom epizodisti koji lici na neku karikaturu bih savetovao da spakuje kofere na vreme,pre nego rusi predju granicu.U celoj prici je zalosno sto ce prevareni i izmanipulisani ukrajinski narod platiti najvecu cenu.

Suvereni demokrata

pre 10 godina

Oni bi svi rado da se Rusija umesa i da bude krivac,a ovi se toboz brane,a Rusi to nece,cilj je bio rusko ukrajinski rat i slabljenje Putina i Rusije,a Ukrajinci nasjeli,a Putina nadmudrit to je tesko ,on je jos rekao da hoce intervenisat pa nikako nece, drzi ih u zelji da sagore hahahhahahaha.

Gale

pre 10 godina

I meni se gadi od ovih sto zive na zapadu a na njih bacaju drvlje I kamenje. Ja bih to vrlo lako resio. Zna se sta treba raditi sa onima koje hranis a oni te gadjaju kamenjem.

acomurija

pre 10 godina

Hvale se neki Evropljani, Amerikanac i Rus...
Mi u trgovinu idemo "fordom", od grada do grada "pontiakom" - u inostranstvo "kadilakom".
Mi u trgovinu "spačekom", od grada do grada "pežoom" - u inostranstvo "ajkulom".
Englez, Nemac...
Rus: u trgovinu idemo "metroom", od grada do grada "avionom" - u inostranstvo - "tenkom"!

Rusi i Rusija NIKAD više neće dopustiti Sultane, Kanove, Napoleone i Hitlere da ih pohode.
Amerikanci, Nemci i Francuzi su (možda) mogli nešto u vreme raspada SSSR-a, pa u vreme klovna Eljcina - Putin je obnovio Rusiju, uspravio - oružje uglancano i inovirano - dok su "demokrate'' masakrirali Afganistan, Irak, Libiju, donekle Tunis i Egipat, pre toga Srbe na Balkanu - Rusi su stigli i prestigli "demonokrate".
Ko ne svari OVO, prst u grlo i neka povraće, samo ne na ovim stranama, gde nam je još (pre)ostalo od 'napredne demokratije' mesto za jadanje!

bandera

pre 10 godina

Nazalost mnogima odgovara da se zarati zestoko-obicnim ljudima nikad dobro nije doneo niti ce ali u ratu sve velike sile i mocnici vide priliku da se jos vise obogate plus u danasnje doba te ''velike'' sile gledaju da se kroz rat otarase svojih dugovanja a naplate tudja!

zoran

pre 10 godina

Nikola Bacvanin je po mome u pravu a meni je muka od tebe, kad je tolko zapad los sto zivis na zapadu idi i zivi kod tvojih andjela Rusa.

Boki

pre 10 godina

Mislim da Rusija ne treba da vojno intervenise, ali ne moze ni da ignorise svoj narod. Treba po uzoru na Amerikance samo da pruzi vazdusnu podrsku I da posalje pomoc u oruzju, hrani I lekovima. I mozda po koju brigadu lekara bez granica. A ako kriza eskalira da milosrdno izbombarduje vojsku kijevskog rezima da ne bi doslo do humanitarne krize. I tako sve dok se ne uspostavi demokratija.

Don Kihot

pre 10 godina

3 svetski zele bankari sa Wall Streeta..... bojim se da je narod Ukrajine samo kolateralna steta.... kao i narod SFRJ sto je bio.....

Don Kihot

pre 10 godina

Aleksej Miler direktor Gazproma poseduje vilu u srcu Londona vrednu 14 miliona funti kao i nekretnine sirom sveta..... Ruse zanima $$$$ a ne narod Ukrajine...

Srbin pravi petriota

pre 10 godina

Prvi put mi je drago što mi samo gledamo sa strane a dobri smo i sa EU i sa Rusijom!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Miki, 25. april 2014 13:58)

I meni. Zato sam i glsao SNS.

Milutin

pre 10 godina

Necu da se stavljam na bilo ciju stranu, jer mi je jako zao da se Rusi i Ukrajinci sukobljavaju, ali izjave ovog coveka su van zdrave pameti. I sto je najgore, on je veoma uporan.

majka zemlja

pre 10 godina

@Pametnjakovic,25.april 2014 16:09]
G-dine pametnjakovicu vas predlog da se ratovi sa zemlje prebace na planete,e pa to je ideja da se covek upita!Zasto nas majka zemlja podnosi.

Mentol

pre 10 godina

(Bacvanin, 25. april 2014 15:38)

Zato na Bliskom Istoku svi beze od NATO-a, cak i njihovi saveznici. Da bude smesnije pola azijskih NATO saveznika pobeze majcici.

Srbin sa Krima

pre 10 godina

(NESA, 25. april 2014 12:07)
Ukrajinaca je bilo 5 milijuna u Crvenoj armiji. U čitavoj Jugoslaviji nije bilo ni milijun Partizana. Jugoslavija je imala 15 milijuna, a Ukrajina oko 30 milijuna stanovnika, od čega 23 milijuna Ukrajinaca. Pa ti sad računaj tko je bio veći antifašist, sram da te bude.
(Ukrajinac, 25. april 2014 13:23)

Pošto sam na ukrajinskim medijima saznao da se "zbog nedostatka sredstava" u zapadnim delovima Ukrajine neće obeležavati Dan pobede nad fašizmom 9. maj, hajde da sačekamo da prođe taj datum pa da nam onda objasniš neke stvari. Bojim se da se danas potomci tih "5 milijuna u Crvenoj armiji" bore da sačuvaju svoj maternji jezik i kulturu.
Pozdrav za sve antifašiste!

Nikola, Rusi su pravi milosrdni andjeo, a ne nato bulumentija

pre 10 godina

Kako da ne, okupirali delove Gruzije, Ukrajine, oni su mnogo gori od Zapada. Zato ih i ne vole u bivsim Sovjetskim republikama, pa pola istocne Evrope pobeglo u NATO. Zato i nema Ruske vojske u Poljskoj, Ceskoj, Slovackoj, Madjarskoj, itd, a NATO vojska makar ne sprovodi Prasko prolece, 56' revoluciju u Hu, itd.
(Bacvanin, 25. april 2014 15:38)

Bacvanine,

muci mi se kad pomislim da poticem iz iste drzave kao i ti. O cemu pricas covece?
U juz. Osetiji i Abhaziji (nekada Gruzija) Rusi su oduvek bili vise nego vecinsko stanovnistvo. Zar nije legitimno, kao sto ce sada u Ukraini biti legitinmo, zastiti svoj narod pred genocidom. Amerikanci bombarduju ili sankcionisu cele drzave u kojima je jedan jedini americki novinar uhapsen (mora odmah da bude pusten, inace...!), ili ubijen. Rade li to Rusi? Sto se "pola istocne Evrope" tice, koja je pobegla (pred kim?) u NATO...pogledaj o kakvim drzavama se radi, njihovoj ulozi u drugom sv. ratu, njihovom urodjenom podanistvu i kompleksu nize vrednosti u odnosu na zapad. Licno, zivim na zapadu i znam da jedan Nemac gaji istu vrstu prezira prema svim Slovenima, bili oni clan NATO pakta ili ne. Sto se Madjarske tice...na njoj bas su Rusi pokazali da su milosrdni andjeo. Da nisu milosrdni andjeo, sravnili bi Madjarsku na kraju II sv. rata sa zemljom, obzirom na ulogu koju su Madjari igrali u tom ratu. Ja znam da im ne bih ostao duzan, niti oprostio. Kao ni nekim nasim komsijama koji su podanicki mrcvarili gradjane Staljingrada.

ivan78bg

pre 10 godina

@Bacvanin
Ne valjaju ni jedni ni drugi.Ali oko cesh da poredis jedne i druge uzmi primer Vijetnama,Iraka,Libije,Avganistana pa uporedi sa Avganistanom Cecenijom Gruzijom...

Batman

pre 10 godina

Citam komentare i setim se bombardovanja 1999...svi su govorili nece biti, nece biti, pa bilo i ljudi umirali...nadam se da gresim! ...your comment is invalid...

Pametnjaković

pre 10 godina

Onaj ko je nasilno srušio vlast u Ukrajini, vlast koja je pristala da se raspišu izbori i ko sada sprovodi etničko čišćenje Rusa u Ukrajini će biti odgovoran za treći svetski rat, ako do njega dođe. Takav rat služi samo globalnoj političkoj eliti koja se zove Masoni. Oni već više ne znaju kako da smanje prekomerno namnožen ljudski rod. Tamo gde su ljudi najbedniji tamo se množe ko zečevi, što bednije to ih ima više. Niko ne spori da je to ogroman problem, ali mislim da ovo nije način. Ako navodno možemo da se vinemo u kosmos da širimo svoju zarazu po njemu, zašto da se pobijemo na ovoj planeti, ima gomila planeta na kojima možemo to da činimo do mile volje.

Činjenica da SAD i EU finansiraju akcije i nelegalnu Ukrajinsku privremenu vlast samo govori da zapadu odgovara treći svetski rat. Rusija je odmah insistirala na razgovorima da se smire tenzije, a zapad čim je video to, odmah su pogrešno protumačili da Rusija neće intervenisati da spasi svoje ljude u Ukrajini, pa su odmah platili da se napadne istok Ukrajine.

Aleksandar

pre 10 godina

"... NATO vojska makar ne sprovodi Prasko prolece, 56' revoluciju u Hu, itd."
(Bacvanin, 25. april 2014 15:38)

Aha, u Avganistanu, Iraku, Libiji, Južnom Sudanu i sličnim zemljama su došli u turizam?

Sistem

pre 10 godina

@tti sledeci put se potpisi kao COVEK KOJI KORISTI MOZAK. Svaka cast, pogotovu za linkove. ;-) Mada sam skoro skontao da ljudima (ne vezano od ove teme) tesko mozes da dokazes da grese cak iako im das dobre argumente i dokaze.
Pozdrav.

Dražen Stamatović, Dex Dejvid, dexdavid2 [a] gmail.com

pre 10 godina

Nazovimo stvari pravim imenom, Ukrajina želi da uvuče Ameriku i NATO u sukob i tako pokuša da spasi svoj teritorijalni integritzet i suverenitet.Naravno da NATO i SAD neće ratrovati zbog Ukrtajine, a njima kako bude, jer prvi je NATO i SAD uveo pravilo da svetom vladaju jači, a sada Rusi to primenjuju na Ukrajinu.U svakom slučaju uvekk stradaju malio na račun velikih.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Stigli smo do konacne granice ironije, prevazisli smo nadrealizam i sarkazam, uplovili smo glavacke u paraleni univerzum i pretvorili svet u Neo-Dadu.

Suvereni demokrata

pre 10 godina

Ukrajina jest kao Jugoslavija,tuku Srbe u bivsim republikama a krive Srbiju da ih napada,ako ko iz Srbije pokusa da pomogne Srbe tamo odmah Nato bombarduje.

Stella Rosa

pre 10 godina

Baš sam pre koji dan bio u Kijev, čista laž, ukrainci ne mogu da podnesu amerikance sve dok nisam progovorio na srpskom, gledali su nas kao amere i nisu nam ni kafu hteli dati u restoranu. Ljudi sve je to laž oni su svesni da je Krim ruski, čak se i ne bune, kažu da je to ionako njihovo niko se ne cima za Krim, siromaštvo im je sad na pamrti, cepaju ih isto kao exYu qvazi vlast silom nameće politiku zapada a ima i medijum za implementiranje "demomratije" u Ukrainu, zapadne fašiste koji jedva čekaju da se pomene rus ili rusko da dobiju nagon za ubijanjem.

Bacvanin

pre 10 godina

@Nikola, Rusi su pravi milosrdni andjeo, a ne nato bulumentija

Kako da ne, okupirali delove Gruzije, Ukrajine, oni su mnogo gori od Zapada. Zato ih i ne vole u bivsim Sovjetskim republikama, pa pola istocne Evrope pobeglo u NATO. Zato i nema Ruske vojske u Poljskoj, Ceskoj, Slovackoj, Madjarskoj, itd, a NATO vojska makar ne sprovodi Prasko prolece, 56' revoluciju u Hu, itd.

Zlopamtilo

pre 10 godina

Treći svetski rat se vodi odavno .Malo mu se razlikuje koncept , malo odstupa od ustaljene doktrine ali i svet se "malo" promenio .Vidite da ameri ne mogu da postignu koliko žarišta ima širom sveta ,moraju da prave listu prioriteta gde im je više ugrožen nacionalni interes o'ma stiže nosač aviona ,par podmornica , pola tuceta razarača ,...

darth neshko

pre 10 godina

@ AAF, da, ali pitam se vazi li to ako neku od clanica NATO, napadne ruski sputnjik? Ili ako isti malo vise vrdne pa upadne , recimo sa dvaes, tries metara drva u Bondstil? Ili neki bilmez, recimo pocne da glumata junca, pa upuca neku VIP personu u sred bascarsije, kao onomad Gavrilo sto uradi, samo sto on ne bese bilmez, niti sputnjik, a ni junac, nego samo idealista! Sta ce onda da se desi? Ovde se zlo priziva, zaljubljeni u matrjosku koju nikada videli nisu, prizivaju da svet ode u nistavilo, samo zato sto je njima ceif? Hoce li ti isti zatreskani u matusku preziveti, ili biti citavi nakon pecuraka? jok, ali hajde da prizivamo zlo, jef sami smo ga puni toliko da bi i pakao eksplodirao! a sada lupajte minuse!!!!

z

pre 10 godina

Da Rusija zeli treci svetski rat, lansirala bi nuklearke, jer to je jedini ishod treceg svetskog rata. Ne bi gubili vreme na ostalo, posto u slucaju globalnog sukoba, strana koja gubi konvencionalni rat bi upotrebila nuklearno oruzje. To je cinjenica.

Dunster

pre 10 godina

Pre sam sažaljevao ukrajince što imaju ovakve političare. Sad vidim da sam trebao sebe da žalim mi smo ih imali i mnogo gorih od ovoga.

Nikola, Rusi su pravi milosrdni andjeo, a ne nato bulumentija

pre 10 godina

A sila Rusima nikada nije bila stranac.
E sad, da li ce uspjeti u svojim namjerama... ostaje da se vidi.
(Bosanac, 25. april 2014 13:32)

Bosanac,

Rusi su za SAD, Englesku, Nemacku, Francusku andjeo mira. Ne zaboravi, Rusi su uvek vodili samo odbrambene ratove i stitili svoje. Tudje nikada, za razliku od gore pomenutih zlocinaca, nisu silom osvajali.
Cukni se u glavu i razmisli.

Marija-Buje

pre 10 godina

Podsjećam još jedanput, na to "sveto pravo" da se brani vlastiti narod izvan teritorija svoje države, pozivao se i Hitler 1939. okupirajući Sudete. Putin danas radi potpuno jednaku stvar i zbog toga je krajnji trenutak da se zaustavi prije no što bude prekasno. Čovječanstvo ne može preživjeti Treći svjetski rat. Ne zaboravimo, Krism su Sudeti, a istočna Ukrajina je već Poljska. Putin se mora zaustaviti!

AAF

pre 10 godina

@Bob Rock

Obama je jasno rekao da zapad nece vojno intervenisati.Samo ce sankcijama delovati.Da bi se pokrenuo III svetski rat , odnosno da bi se iz faze Hladnog rata koji je u toku preslo na vojni sukob svetskih razmera potrebno je da rusi napadnu jednu od sledecih zemalja.Grcka,Turske,Nemacka,Španija,Češka,Poljska,Madjarska,Bugarska,Estonija,Latvija,Litva,Rumunija,Slovacka,Slovenija,
Hrvatska,Albanija,Belgija,Kanada,Danska,Francuska,Island,Italija,Luksemburg,Norveska,Portugalija,Engleska i Amerika.

Nabrojao sam ih je ovde pojedini komentatori sve njih nazivaju NATO fasitima i sl.Dakle kad kazete natofasisti to su sve ove zemlje,napad na bilo koju od njih aktivira cl.5 -sve ulaze u rat.

tti

pre 10 godina

@Bacvanin: Mnogo se pravite naivni i glumite nevinasce kada spominjete "prvo Gruzija pa sada Ukrajina" i pritom bi da zabasurite ko je inicijator kriza u oba slucaja. Cak ni Evropska komisija (iako su neke zemlje EU vrlo aktivno ucestvovale u pripremama) nije mogla da izbegne cinjenice i morala je u svom izvestaju da prizna ko je pokrenuo ratne operacije i pritom ubio civile i ruske vojnike iz kontingenta mirovnih snaga:
www.theguardian.com/world/2009/sep/30/georgia-attacks-unjustifiable-eu
Za Ukrajinu je vec postalo glupo da se po stoti put spominje otvoreno priznanje V. Nuland da su ulozili 5 mlrd. u dogadjaje, uloga nemackih fondacija i drugih zapadnih NVO, dolazak na trg u Kijev i direktna podrska demonstracijama senatora Mekejna i Marfija, zamenice drzavnog sekretara Nuland i njeno deljenje kolaca, nemackog ministra Vestervelea, litvanskih i poljskih poslanika itd.
Sve to je cak prilicno otvoreno najavljeno jos septembra prosle godine:
http://consortiumnews.com/2014/03/19/neocons-ukraine-syria-iran-gambit/
Ali propagandna masinerija racuna na neinformisanost ogromne vecine ljudi kao i neotpornost na propagandu. Efikasnost te i takve propagande se vec dokazala bezbroj puta na izmisljenom oruzju o masovnom unistenju Iraka, na primerima Libije, Sirije, lansiranju "megazvezde" Obame i mnogim drugim primerima. Uspesno se radi na kreiranju zombiranih pojedinaca koji bi se interese plutokratije i zivot dali.

61 - 43 - 42

pre 10 godina

Kako se jadno osjećam, jer me je ova budala podsjetila na naše budale, koje su isto tako mislile da bi neko zbog nas počinjao svjetski rat...

Ukrajinac

pre 10 godina

(NESA, 25. april 2014 12:07)
Ukrajinaca je bilo 5 milijuna u Crvenoj armiji. U čitavoj Jugoslaviji nije bilo ni milijun Partizana. Jugoslavija je imala 15 milijuna, a Ukrajina oko 30 milijuna stanovnika, od čega 23 milijuna Ukrajinaca. Pa ti sad računaj tko je bio veći antifašist, sram da te bude.

ex sns

pre 10 godina

Rat je dobar za business,ali preteruje.Mislim da vise odgovara Ukrajini da pocne sukob nego Rusiji,jer tako ce Ukr. preko reda u Eu i Nato.

Sale

pre 10 godina

Kada dvoje diskutuju i jedan kaže zašto se svađamo, onda to obično i pređe u svađu. Poenta je zašto pominjati treći svetski rat osim ako ga ne priželjkuješ. Kao što su i prva dva najviše pogodovala SAD-u, tako bi im dobro došao još koji, koji se opet ne bi vodio na njihovom tlu i za koji bi oni svesrdno delili kredite za kupovinu njihovog oružja. Tako da njegovo pominjanje trećeg svetskog rata možda i nije slučajno.

D.POPOVIC

pre 10 godina

Sveto pravo ali i civilizacijska, humana i moralna obaveza svake drzave ukljucujuci i Rusiju je da brani svoj narod, makar on ziveo i u Ukrajini.

Bosanac

pre 10 godina

Pa realno trenutni svjetski poredak jedino ne odgovara Rusiji, tako da je sasvim logicno da oni imaju zelju da ga promjene na ovaj ili onaj nacin...
A sila Rusima nikada nije bila stranac.
E sad, da li ce uspjeti u svojim namjerama... ostaje da se vidi.

MIlan

pre 10 godina

Kada je Rusija (SSSR) 1960. instalirala svoje rakete na Kubi, na 200km od Amerike, onda je ona bila uzrocnik krize i krivac za moguci svetski rat. A sad kad Amerika pokusava da uvuce Ukrajinu u NATO i da instalira rakete na par stotina km od Rusije, onda je to OK. Nije nego.

Zoran

pre 10 godina

Ovaj covek vrlo pouzdano deluje, lice govori smo za sebe, kao i onaj Turcinov, gde ih samo Amerika iskopa. koji je to mesto osvojio motkama, benzinom i snajperima stvarno ima legimitet. Koje licemerje prosto ne mogu da verujem da se ovo dogadja.

MIlan

pre 10 godina

Kada je Rusija (SSSR) 1960. instalirala svoje rakete na Kubi, na 200km od Amerike, onda je ona bila uzrocnik krize i krivac za moguci svetski rat. A sad kad Amerika pokusava da uvuce Ukrajinu u NATO i da instalira rakete na par stotina km od Rusije, onda je to OK. Nije nego.

Zoran

pre 10 godina

Ovaj covek vrlo pouzdano deluje, lice govori smo za sebe, kao i onaj Turcinov, gde ih samo Amerika iskopa. koji je to mesto osvojio motkama, benzinom i snajperima stvarno ima legimitet. Koje licemerje prosto ne mogu da verujem da se ovo dogadja.

Sale

pre 10 godina

Kada dvoje diskutuju i jedan kaže zašto se svađamo, onda to obično i pređe u svađu. Poenta je zašto pominjati treći svetski rat osim ako ga ne priželjkuješ. Kao što su i prva dva najviše pogodovala SAD-u, tako bi im dobro došao još koji, koji se opet ne bi vodio na njihovom tlu i za koji bi oni svesrdno delili kredite za kupovinu njihovog oružja. Tako da njegovo pominjanje trećeg svetskog rata možda i nije slučajno.

61 - 43 - 42

pre 10 godina

Kako se jadno osjećam, jer me je ova budala podsjetila na naše budale, koje su isto tako mislile da bi neko zbog nas počinjao svjetski rat...

Nikola, Rusi su pravi milosrdni andjeo, a ne nato bulumentija

pre 10 godina

A sila Rusima nikada nije bila stranac.
E sad, da li ce uspjeti u svojim namjerama... ostaje da se vidi.
(Bosanac, 25. april 2014 13:32)

Bosanac,

Rusi su za SAD, Englesku, Nemacku, Francusku andjeo mira. Ne zaboravi, Rusi su uvek vodili samo odbrambene ratove i stitili svoje. Tudje nikada, za razliku od gore pomenutih zlocinaca, nisu silom osvajali.
Cukni se u glavu i razmisli.

D.POPOVIC

pre 10 godina

Sveto pravo ali i civilizacijska, humana i moralna obaveza svake drzave ukljucujuci i Rusiju je da brani svoj narod, makar on ziveo i u Ukrajini.

ex sns

pre 10 godina

Rat je dobar za business,ali preteruje.Mislim da vise odgovara Ukrajini da pocne sukob nego Rusiji,jer tako ce Ukr. preko reda u Eu i Nato.

tti

pre 10 godina

@Bacvanin: Mnogo se pravite naivni i glumite nevinasce kada spominjete "prvo Gruzija pa sada Ukrajina" i pritom bi da zabasurite ko je inicijator kriza u oba slucaja. Cak ni Evropska komisija (iako su neke zemlje EU vrlo aktivno ucestvovale u pripremama) nije mogla da izbegne cinjenice i morala je u svom izvestaju da prizna ko je pokrenuo ratne operacije i pritom ubio civile i ruske vojnike iz kontingenta mirovnih snaga:
www.theguardian.com/world/2009/sep/30/georgia-attacks-unjustifiable-eu
Za Ukrajinu je vec postalo glupo da se po stoti put spominje otvoreno priznanje V. Nuland da su ulozili 5 mlrd. u dogadjaje, uloga nemackih fondacija i drugih zapadnih NVO, dolazak na trg u Kijev i direktna podrska demonstracijama senatora Mekejna i Marfija, zamenice drzavnog sekretara Nuland i njeno deljenje kolaca, nemackog ministra Vestervelea, litvanskih i poljskih poslanika itd.
Sve to je cak prilicno otvoreno najavljeno jos septembra prosle godine:
http://consortiumnews.com/2014/03/19/neocons-ukraine-syria-iran-gambit/
Ali propagandna masinerija racuna na neinformisanost ogromne vecine ljudi kao i neotpornost na propagandu. Efikasnost te i takve propagande se vec dokazala bezbroj puta na izmisljenom oruzju o masovnom unistenju Iraka, na primerima Libije, Sirije, lansiranju "megazvezde" Obame i mnogim drugim primerima. Uspesno se radi na kreiranju zombiranih pojedinaca koji bi se interese plutokratije i zivot dali.

Stella Rosa

pre 10 godina

Baš sam pre koji dan bio u Kijev, čista laž, ukrainci ne mogu da podnesu amerikance sve dok nisam progovorio na srpskom, gledali su nas kao amere i nisu nam ni kafu hteli dati u restoranu. Ljudi sve je to laž oni su svesni da je Krim ruski, čak se i ne bune, kažu da je to ionako njihovo niko se ne cima za Krim, siromaštvo im je sad na pamrti, cepaju ih isto kao exYu qvazi vlast silom nameće politiku zapada a ima i medijum za implementiranje "demomratije" u Ukrainu, zapadne fašiste koji jedva čekaju da se pomene rus ili rusko da dobiju nagon za ubijanjem.

Nikola, Rusi su pravi milosrdni andjeo, a ne nato bulumentija

pre 10 godina

Kako da ne, okupirali delove Gruzije, Ukrajine, oni su mnogo gori od Zapada. Zato ih i ne vole u bivsim Sovjetskim republikama, pa pola istocne Evrope pobeglo u NATO. Zato i nema Ruske vojske u Poljskoj, Ceskoj, Slovackoj, Madjarskoj, itd, a NATO vojska makar ne sprovodi Prasko prolece, 56' revoluciju u Hu, itd.
(Bacvanin, 25. april 2014 15:38)

Bacvanine,

muci mi se kad pomislim da poticem iz iste drzave kao i ti. O cemu pricas covece?
U juz. Osetiji i Abhaziji (nekada Gruzija) Rusi su oduvek bili vise nego vecinsko stanovnistvo. Zar nije legitimno, kao sto ce sada u Ukraini biti legitinmo, zastiti svoj narod pred genocidom. Amerikanci bombarduju ili sankcionisu cele drzave u kojima je jedan jedini americki novinar uhapsen (mora odmah da bude pusten, inace...!), ili ubijen. Rade li to Rusi? Sto se "pola istocne Evrope" tice, koja je pobegla (pred kim?) u NATO...pogledaj o kakvim drzavama se radi, njihovoj ulozi u drugom sv. ratu, njihovom urodjenom podanistvu i kompleksu nize vrednosti u odnosu na zapad. Licno, zivim na zapadu i znam da jedan Nemac gaji istu vrstu prezira prema svim Slovenima, bili oni clan NATO pakta ili ne. Sto se Madjarske tice...na njoj bas su Rusi pokazali da su milosrdni andjeo. Da nisu milosrdni andjeo, sravnili bi Madjarsku na kraju II sv. rata sa zemljom, obzirom na ulogu koju su Madjari igrali u tom ratu. Ja znam da im ne bih ostao duzan, niti oprostio. Kao ni nekim nasim komsijama koji su podanicki mrcvarili gradjane Staljingrada.

Dunster

pre 10 godina

Pre sam sažaljevao ukrajince što imaju ovakve političare. Sad vidim da sam trebao sebe da žalim mi smo ih imali i mnogo gorih od ovoga.

Aleksandar

pre 10 godina

"... NATO vojska makar ne sprovodi Prasko prolece, 56' revoluciju u Hu, itd."
(Bacvanin, 25. april 2014 15:38)

Aha, u Avganistanu, Iraku, Libiji, Južnom Sudanu i sličnim zemljama su došli u turizam?

Ukrajinac

pre 10 godina

(NESA, 25. april 2014 12:07)
Ukrajinaca je bilo 5 milijuna u Crvenoj armiji. U čitavoj Jugoslaviji nije bilo ni milijun Partizana. Jugoslavija je imala 15 milijuna, a Ukrajina oko 30 milijuna stanovnika, od čega 23 milijuna Ukrajinaca. Pa ti sad računaj tko je bio veći antifašist, sram da te bude.

Suvereni demokrata

pre 10 godina

Ukrajina jest kao Jugoslavija,tuku Srbe u bivsim republikama a krive Srbiju da ih napada,ako ko iz Srbije pokusa da pomogne Srbe tamo odmah Nato bombarduje.

z

pre 10 godina

Da Rusija zeli treci svetski rat, lansirala bi nuklearke, jer to je jedini ishod treceg svetskog rata. Ne bi gubili vreme na ostalo, posto u slucaju globalnog sukoba, strana koja gubi konvencionalni rat bi upotrebila nuklearno oruzje. To je cinjenica.

Srbin sa Krima

pre 10 godina

(NESA, 25. april 2014 12:07)
Ukrajinaca je bilo 5 milijuna u Crvenoj armiji. U čitavoj Jugoslaviji nije bilo ni milijun Partizana. Jugoslavija je imala 15 milijuna, a Ukrajina oko 30 milijuna stanovnika, od čega 23 milijuna Ukrajinaca. Pa ti sad računaj tko je bio veći antifašist, sram da te bude.
(Ukrajinac, 25. april 2014 13:23)

Pošto sam na ukrajinskim medijima saznao da se "zbog nedostatka sredstava" u zapadnim delovima Ukrajine neće obeležavati Dan pobede nad fašizmom 9. maj, hajde da sačekamo da prođe taj datum pa da nam onda objasniš neke stvari. Bojim se da se danas potomci tih "5 milijuna u Crvenoj armiji" bore da sačuvaju svoj maternji jezik i kulturu.
Pozdrav za sve antifašiste!

Bosanac

pre 10 godina

Pa realno trenutni svjetski poredak jedino ne odgovara Rusiji, tako da je sasvim logicno da oni imaju zelju da ga promjene na ovaj ili onaj nacin...
A sila Rusima nikada nije bila stranac.
E sad, da li ce uspjeti u svojim namjerama... ostaje da se vidi.

Boki

pre 10 godina

Mislim da Rusija ne treba da vojno intervenise, ali ne moze ni da ignorise svoj narod. Treba po uzoru na Amerikance samo da pruzi vazdusnu podrsku I da posalje pomoc u oruzju, hrani I lekovima. I mozda po koju brigadu lekara bez granica. A ako kriza eskalira da milosrdno izbombarduje vojsku kijevskog rezima da ne bi doslo do humanitarne krize. I tako sve dok se ne uspostavi demokratija.

Milutin

pre 10 godina

Necu da se stavljam na bilo ciju stranu, jer mi je jako zao da se Rusi i Ukrajinci sukobljavaju, ali izjave ovog coveka su van zdrave pameti. I sto je najgore, on je veoma uporan.

Don Kihot

pre 10 godina

3 svetski zele bankari sa Wall Streeta..... bojim se da je narod Ukrajine samo kolateralna steta.... kao i narod SFRJ sto je bio.....

acomurija

pre 10 godina

Hvale se neki Evropljani, Amerikanac i Rus...
Mi u trgovinu idemo "fordom", od grada do grada "pontiakom" - u inostranstvo "kadilakom".
Mi u trgovinu "spačekom", od grada do grada "pežoom" - u inostranstvo "ajkulom".
Englez, Nemac...
Rus: u trgovinu idemo "metroom", od grada do grada "avionom" - u inostranstvo - "tenkom"!

Rusi i Rusija NIKAD više neće dopustiti Sultane, Kanove, Napoleone i Hitlere da ih pohode.
Amerikanci, Nemci i Francuzi su (možda) mogli nešto u vreme raspada SSSR-a, pa u vreme klovna Eljcina - Putin je obnovio Rusiju, uspravio - oružje uglancano i inovirano - dok su "demokrate'' masakrirali Afganistan, Irak, Libiju, donekle Tunis i Egipat, pre toga Srbe na Balkanu - Rusi su stigli i prestigli "demonokrate".
Ko ne svari OVO, prst u grlo i neka povraće, samo ne na ovim stranama, gde nam je još (pre)ostalo od 'napredne demokratije' mesto za jadanje!

Zlopamtilo

pre 10 godina

Treći svetski rat se vodi odavno .Malo mu se razlikuje koncept , malo odstupa od ustaljene doktrine ali i svet se "malo" promenio .Vidite da ameri ne mogu da postignu koliko žarišta ima širom sveta ,moraju da prave listu prioriteta gde im je više ugrožen nacionalni interes o'ma stiže nosač aviona ,par podmornica , pola tuceta razarača ,...

Marija-Buje

pre 10 godina

Podsjećam još jedanput, na to "sveto pravo" da se brani vlastiti narod izvan teritorija svoje države, pozivao se i Hitler 1939. okupirajući Sudete. Putin danas radi potpuno jednaku stvar i zbog toga je krajnji trenutak da se zaustavi prije no što bude prekasno. Čovječanstvo ne može preživjeti Treći svjetski rat. Ne zaboravimo, Krism su Sudeti, a istočna Ukrajina je već Poljska. Putin se mora zaustaviti!

Pametnjaković

pre 10 godina

Onaj ko je nasilno srušio vlast u Ukrajini, vlast koja je pristala da se raspišu izbori i ko sada sprovodi etničko čišćenje Rusa u Ukrajini će biti odgovoran za treći svetski rat, ako do njega dođe. Takav rat služi samo globalnoj političkoj eliti koja se zove Masoni. Oni već više ne znaju kako da smanje prekomerno namnožen ljudski rod. Tamo gde su ljudi najbedniji tamo se množe ko zečevi, što bednije to ih ima više. Niko ne spori da je to ogroman problem, ali mislim da ovo nije način. Ako navodno možemo da se vinemo u kosmos da širimo svoju zarazu po njemu, zašto da se pobijemo na ovoj planeti, ima gomila planeta na kojima možemo to da činimo do mile volje.

Činjenica da SAD i EU finansiraju akcije i nelegalnu Ukrajinsku privremenu vlast samo govori da zapadu odgovara treći svetski rat. Rusija je odmah insistirala na razgovorima da se smire tenzije, a zapad čim je video to, odmah su pogrešno protumačili da Rusija neće intervenisati da spasi svoje ljude u Ukrajini, pa su odmah platili da se napadne istok Ukrajine.

Dražen Stamatović, Dex Dejvid, dexdavid2 [a] gmail.com

pre 10 godina

Nazovimo stvari pravim imenom, Ukrajina želi da uvuče Ameriku i NATO u sukob i tako pokuša da spasi svoj teritorijalni integritzet i suverenitet.Naravno da NATO i SAD neće ratrovati zbog Ukrtajine, a njima kako bude, jer prvi je NATO i SAD uveo pravilo da svetom vladaju jači, a sada Rusi to primenjuju na Ukrajinu.U svakom slučaju uvekk stradaju malio na račun velikih.

Mentol

pre 10 godina

(Bacvanin, 25. april 2014 15:38)

Zato na Bliskom Istoku svi beze od NATO-a, cak i njihovi saveznici. Da bude smesnije pola azijskih NATO saveznika pobeze majcici.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Stigli smo do konacne granice ironije, prevazisli smo nadrealizam i sarkazam, uplovili smo glavacke u paraleni univerzum i pretvorili svet u Neo-Dadu.

darth neshko

pre 10 godina

@ AAF, da, ali pitam se vazi li to ako neku od clanica NATO, napadne ruski sputnjik? Ili ako isti malo vise vrdne pa upadne , recimo sa dvaes, tries metara drva u Bondstil? Ili neki bilmez, recimo pocne da glumata junca, pa upuca neku VIP personu u sred bascarsije, kao onomad Gavrilo sto uradi, samo sto on ne bese bilmez, niti sputnjik, a ni junac, nego samo idealista! Sta ce onda da se desi? Ovde se zlo priziva, zaljubljeni u matrjosku koju nikada videli nisu, prizivaju da svet ode u nistavilo, samo zato sto je njima ceif? Hoce li ti isti zatreskani u matusku preziveti, ili biti citavi nakon pecuraka? jok, ali hajde da prizivamo zlo, jef sami smo ga puni toliko da bi i pakao eksplodirao! a sada lupajte minuse!!!!

ivan78bg

pre 10 godina

@Bacvanin
Ne valjaju ni jedni ni drugi.Ali oko cesh da poredis jedne i druge uzmi primer Vijetnama,Iraka,Libije,Avganistana pa uporedi sa Avganistanom Cecenijom Gruzijom...

Suvereni demokrata

pre 10 godina

Oni bi svi rado da se Rusija umesa i da bude krivac,a ovi se toboz brane,a Rusi to nece,cilj je bio rusko ukrajinski rat i slabljenje Putina i Rusije,a Ukrajinci nasjeli,a Putina nadmudrit to je tesko ,on je jos rekao da hoce intervenisat pa nikako nece, drzi ih u zelji da sagore hahahhahahaha.

robin hud

pre 10 godina

Pojedini komentatori ovog clanka treba da se prisete istorije za osnovnu skolu.Tu pise gde,kada,kako i ko je oslobodio balkanske narode od fasista i njihovih pomagaca u II sv.ratu.Moze se pronaci i koliko je ruskih vojnika poginulo tom prilikom.Pise i ko je i kada i gde bombardovao srpske gradove i pobio nevine ljude.Znam da je to vreme proslo i da svi volimo nemacke aute i americke filmove ali zapamtite istorija je uciteljica zivota i ko to zaboravi niko je i nista.Ako vam ovo nije jasno zapitajte se samo sta ce amerikanci u Ukrajini?Ono sto tamo traze to ce i dobiti.Ovom gospodinu na slici obicnom epizodisti koji lici na neku karikaturu bih savetovao da spakuje kofere na vreme,pre nego rusi predju granicu.U celoj prici je zalosno sto ce prevareni i izmanipulisani ukrajinski narod platiti najvecu cenu.

AAF

pre 10 godina

@Bob Rock

Obama je jasno rekao da zapad nece vojno intervenisati.Samo ce sankcijama delovati.Da bi se pokrenuo III svetski rat , odnosno da bi se iz faze Hladnog rata koji je u toku preslo na vojni sukob svetskih razmera potrebno je da rusi napadnu jednu od sledecih zemalja.Grcka,Turske,Nemacka,Španija,Češka,Poljska,Madjarska,Bugarska,Estonija,Latvija,Litva,Rumunija,Slovacka,Slovenija,
Hrvatska,Albanija,Belgija,Kanada,Danska,Francuska,Island,Italija,Luksemburg,Norveska,Portugalija,Engleska i Amerika.

Nabrojao sam ih je ovde pojedini komentatori sve njih nazivaju NATO fasitima i sl.Dakle kad kazete natofasisti to su sve ove zemlje,napad na bilo koju od njih aktivira cl.5 -sve ulaze u rat.

Bacvanin

pre 10 godina

@Nikola, Rusi su pravi milosrdni andjeo, a ne nato bulumentija

Kako da ne, okupirali delove Gruzije, Ukrajine, oni su mnogo gori od Zapada. Zato ih i ne vole u bivsim Sovjetskim republikama, pa pola istocne Evrope pobeglo u NATO. Zato i nema Ruske vojske u Poljskoj, Ceskoj, Slovackoj, Madjarskoj, itd, a NATO vojska makar ne sprovodi Prasko prolece, 56' revoluciju u Hu, itd.

Sistem

pre 10 godina

@tti sledeci put se potpisi kao COVEK KOJI KORISTI MOZAK. Svaka cast, pogotovu za linkove. ;-) Mada sam skoro skontao da ljudima (ne vezano od ove teme) tesko mozes da dokazes da grese cak iako im das dobre argumente i dokaze.
Pozdrav.

Batman

pre 10 godina

Citam komentare i setim se bombardovanja 1999...svi su govorili nece biti, nece biti, pa bilo i ljudi umirali...nadam se da gresim! ...your comment is invalid...

Braca

pre 10 godina

Ovakve izjave samo pokazuju koliko Ukrajina u ovom casu ima nesposobne i neodmerene politicare. Ali kakve su prilike takvi su i politicari. Zemlja u haosu, paravoske na obe strane. Nije ni cudo sto npr Timosenkovu niko od politicara u Evropi nece da primi. On je tu jedino zato sto u ovom casu Evropa nema skim da razgovara u Ukrajini. Sami evropski politicari su se povukli a gospodari ratova caruju.
Najzalosnije je to sto je sama Evropa dala 11 mld evra Ukrajini a da ce ih ova iskoristiti za carkanje. Oni koji su sve napravili cute i ne daju ni dolar. Poslali su svoj sljam da oni ne bi bili na ulicama i pljackali banke.

Бојан Илић

pre 10 godina

Nikola Bacvanin je po mome u pravu a meni je muka od tebe, kad je tolko zapad los sto zivis na zapadu idi i zivi kod tvojih andjela Rusa.
(zoran, 25. april 2014 17:57)
:-))))))))))))))
Уфф, Бачванин рекао?!?

Бојан Илић

pre 10 godina

Nikola Bacvanin je po mome u pravu a meni je muka od tebe, kad je tolko zapad los sto zivis na zapadu idi i zivi kod tvojih andjela Rusa.
(zoran, 25. april 2014 17:57)

Е ако Бачванин свезнајући то каже , онда је релевантно 101%;-)))!

Родила мајка брата...

bandera

pre 10 godina

Nazalost mnogima odgovara da se zarati zestoko-obicnim ljudima nikad dobro nije doneo niti ce ali u ratu sve velike sile i mocnici vide priliku da se jos vise obogate plus u danasnje doba te ''velike'' sile gledaju da se kroz rat otarase svojih dugovanja a naplate tudja!

Don Kihot

pre 10 godina

Aleksej Miler direktor Gazproma poseduje vilu u srcu Londona vrednu 14 miliona funti kao i nekretnine sirom sveta..... Ruse zanima $$$$ a ne narod Ukrajine...

demasonizacija

pre 10 godina

ja bih mogao pisati predugo ali pokusacu sto krace i preciznije i nrv sto blize docarati ... rusija je mozda jedina oaza na ovom svetu, ceo svet je zahvatio veliki kancer tzv demokratije i sl naziva a krajnjih namera da porobi ceo svet i svo bogatstvo. ukrajinci su samo izmanipulisani kao i vec mnogo drzava pre njih i zbog toga oni ce najgore proci al bas briga demokrate . rusija nebi da untervenise ali morace a zapad jedva ceka ... kancer se leci tako sto ga gadjas u glavu. nije to ni amerika ni EU ni Obama on se pita kao svako od nas u americi. svet vodi nekoliko bankarskih porodica vec dugo vremena a pri kraju su obavljanja zadatka .... rokfeleri rotsildi komitet300 bilderberg ... zato moja poruka nasem narodu ... obmanuti ste ponovo opet se necemu nadate mislite da ste glasali za umereni srs glasajuci za sns ...neee kamo srece .. ds je potrosen morali su naci zamenu novu iluziju .bar 50% nije za ulazak u EU a u skupstini 0% kako to? pa glasalo se za sns misleci ... shvatice se jednom ali zapitajte se da nije sada kasno za nas !?

zoran

pre 10 godina

Nikola Bacvanin je po mome u pravu a meni je muka od tebe, kad je tolko zapad los sto zivis na zapadu idi i zivi kod tvojih andjela Rusa.

Srbin pravi petriota

pre 10 godina

Prvi put mi je drago što mi samo gledamo sa strane a dobri smo i sa EU i sa Rusijom!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Miki, 25. april 2014 13:58)

I meni. Zato sam i glsao SNS.

Gale

pre 10 godina

I meni se gadi od ovih sto zive na zapadu a na njih bacaju drvlje I kamenje. Ja bih to vrlo lako resio. Zna se sta treba raditi sa onima koje hranis a oni te gadjaju kamenjem.

Intelektualna Srbija

pre 10 godina

Hvale se neki Evropljani, Amerikanac i Rus...
Mi u trgovinu idemo "fordom", od grada do grada "pontiakom" - u inostranstvo "kadilakom".
Mi u trgovinu "spačekom", od grada do grada "pežoom" - u inostranstvo "ajkulom".
Englez, Nemac...
Rus: u trgovinu idemo "metroom", od grada do grada "avionom" - u inostranstvo - "tenkom"!

Ovako pricaju prekodrinci boljsevici na slavama koje su poceli da slave od pre desetak godina a i dlaje im mozka u boljsevizmu.
E to su njihove doskocice sa slava i posalice.

Druze Acomurija realnost je vrlo drugacija , a ti si svoj nick opravdao komentarom, ako bih kuckao malo dublje ne bi mi razumeo komentar .

majka zemlja

pre 10 godina

@Pametnjakovic,25.april 2014 16:09]
G-dine pametnjakovicu vas predlog da se ratovi sa zemlje prebace na planete,e pa to je ideja da se covek upita!Zasto nas majka zemlja podnosi.

Marija-Buje

pre 10 godina

Podsjećam još jedanput, na to "sveto pravo" da se brani vlastiti narod izvan teritorija svoje države, pozivao se i Hitler 1939. okupirajući Sudete. Putin danas radi potpuno jednaku stvar i zbog toga je krajnji trenutak da se zaustavi prije no što bude prekasno. Čovječanstvo ne može preživjeti Treći svjetski rat. Ne zaboravimo, Krism su Sudeti, a istočna Ukrajina je već Poljska. Putin se mora zaustaviti!

Bosanac

pre 10 godina

Pa realno trenutni svjetski poredak jedino ne odgovara Rusiji, tako da je sasvim logicno da oni imaju zelju da ga promjene na ovaj ili onaj nacin...
A sila Rusima nikada nije bila stranac.
E sad, da li ce uspjeti u svojim namjerama... ostaje da se vidi.

Ukrajinac

pre 10 godina

(NESA, 25. april 2014 12:07)
Ukrajinaca je bilo 5 milijuna u Crvenoj armiji. U čitavoj Jugoslaviji nije bilo ni milijun Partizana. Jugoslavija je imala 15 milijuna, a Ukrajina oko 30 milijuna stanovnika, od čega 23 milijuna Ukrajinaca. Pa ti sad računaj tko je bio veći antifašist, sram da te bude.

Bacvanin

pre 10 godina

@Nikola, Rusi su pravi milosrdni andjeo, a ne nato bulumentija

Kako da ne, okupirali delove Gruzije, Ukrajine, oni su mnogo gori od Zapada. Zato ih i ne vole u bivsim Sovjetskim republikama, pa pola istocne Evrope pobeglo u NATO. Zato i nema Ruske vojske u Poljskoj, Ceskoj, Slovackoj, Madjarskoj, itd, a NATO vojska makar ne sprovodi Prasko prolece, 56' revoluciju u Hu, itd.

Srbin pravi petriota

pre 10 godina

Prvi put mi je drago što mi samo gledamo sa strane a dobri smo i sa EU i sa Rusijom!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Miki, 25. april 2014 13:58)

I meni. Zato sam i glsao SNS.

MIlan

pre 10 godina

Kada je Rusija (SSSR) 1960. instalirala svoje rakete na Kubi, na 200km od Amerike, onda je ona bila uzrocnik krize i krivac za moguci svetski rat. A sad kad Amerika pokusava da uvuce Ukrajinu u NATO i da instalira rakete na par stotina km od Rusije, onda je to OK. Nije nego.

Zoran

pre 10 godina

Ovaj covek vrlo pouzdano deluje, lice govori smo za sebe, kao i onaj Turcinov, gde ih samo Amerika iskopa. koji je to mesto osvojio motkama, benzinom i snajperima stvarno ima legimitet. Koje licemerje prosto ne mogu da verujem da se ovo dogadja.

zoran

pre 10 godina

Nikola Bacvanin je po mome u pravu a meni je muka od tebe, kad je tolko zapad los sto zivis na zapadu idi i zivi kod tvojih andjela Rusa.

Nikola, Rusi su pravi milosrdni andjeo, a ne nato bulumentija

pre 10 godina

A sila Rusima nikada nije bila stranac.
E sad, da li ce uspjeti u svojim namjerama... ostaje da se vidi.
(Bosanac, 25. april 2014 13:32)

Bosanac,

Rusi su za SAD, Englesku, Nemacku, Francusku andjeo mira. Ne zaboravi, Rusi su uvek vodili samo odbrambene ratove i stitili svoje. Tudje nikada, za razliku od gore pomenutih zlocinaca, nisu silom osvajali.
Cukni se u glavu i razmisli.

Don Kihot

pre 10 godina

Aleksej Miler direktor Gazproma poseduje vilu u srcu Londona vrednu 14 miliona funti kao i nekretnine sirom sveta..... Ruse zanima $$$$ a ne narod Ukrajine...

D.POPOVIC

pre 10 godina

Sveto pravo ali i civilizacijska, humana i moralna obaveza svake drzave ukljucujuci i Rusiju je da brani svoj narod, makar on ziveo i u Ukrajini.

Gale

pre 10 godina

I meni se gadi od ovih sto zive na zapadu a na njih bacaju drvlje I kamenje. Ja bih to vrlo lako resio. Zna se sta treba raditi sa onima koje hranis a oni te gadjaju kamenjem.

Nikola, Rusi su pravi milosrdni andjeo, a ne nato bulumentija

pre 10 godina

Kako da ne, okupirali delove Gruzije, Ukrajine, oni su mnogo gori od Zapada. Zato ih i ne vole u bivsim Sovjetskim republikama, pa pola istocne Evrope pobeglo u NATO. Zato i nema Ruske vojske u Poljskoj, Ceskoj, Slovackoj, Madjarskoj, itd, a NATO vojska makar ne sprovodi Prasko prolece, 56' revoluciju u Hu, itd.
(Bacvanin, 25. april 2014 15:38)

Bacvanine,

muci mi se kad pomislim da poticem iz iste drzave kao i ti. O cemu pricas covece?
U juz. Osetiji i Abhaziji (nekada Gruzija) Rusi su oduvek bili vise nego vecinsko stanovnistvo. Zar nije legitimno, kao sto ce sada u Ukraini biti legitinmo, zastiti svoj narod pred genocidom. Amerikanci bombarduju ili sankcionisu cele drzave u kojima je jedan jedini americki novinar uhapsen (mora odmah da bude pusten, inace...!), ili ubijen. Rade li to Rusi? Sto se "pola istocne Evrope" tice, koja je pobegla (pred kim?) u NATO...pogledaj o kakvim drzavama se radi, njihovoj ulozi u drugom sv. ratu, njihovom urodjenom podanistvu i kompleksu nize vrednosti u odnosu na zapad. Licno, zivim na zapadu i znam da jedan Nemac gaji istu vrstu prezira prema svim Slovenima, bili oni clan NATO pakta ili ne. Sto se Madjarske tice...na njoj bas su Rusi pokazali da su milosrdni andjeo. Da nisu milosrdni andjeo, sravnili bi Madjarsku na kraju II sv. rata sa zemljom, obzirom na ulogu koju su Madjari igrali u tom ratu. Ja znam da im ne bih ostao duzan, niti oprostio. Kao ni nekim nasim komsijama koji su podanicki mrcvarili gradjane Staljingrada.

Intelektualna Srbija

pre 10 godina

Hvale se neki Evropljani, Amerikanac i Rus...
Mi u trgovinu idemo "fordom", od grada do grada "pontiakom" - u inostranstvo "kadilakom".
Mi u trgovinu "spačekom", od grada do grada "pežoom" - u inostranstvo "ajkulom".
Englez, Nemac...
Rus: u trgovinu idemo "metroom", od grada do grada "avionom" - u inostranstvo - "tenkom"!

Ovako pricaju prekodrinci boljsevici na slavama koje su poceli da slave od pre desetak godina a i dlaje im mozka u boljsevizmu.
E to su njihove doskocice sa slava i posalice.

Druze Acomurija realnost je vrlo drugacija , a ti si svoj nick opravdao komentarom, ako bih kuckao malo dublje ne bi mi razumeo komentar .

AAF

pre 10 godina

@Bob Rock

Obama je jasno rekao da zapad nece vojno intervenisati.Samo ce sankcijama delovati.Da bi se pokrenuo III svetski rat , odnosno da bi se iz faze Hladnog rata koji je u toku preslo na vojni sukob svetskih razmera potrebno je da rusi napadnu jednu od sledecih zemalja.Grcka,Turske,Nemacka,Španija,Češka,Poljska,Madjarska,Bugarska,Estonija,Latvija,Litva,Rumunija,Slovacka,Slovenija,
Hrvatska,Albanija,Belgija,Kanada,Danska,Francuska,Island,Italija,Luksemburg,Norveska,Portugalija,Engleska i Amerika.

Nabrojao sam ih je ovde pojedini komentatori sve njih nazivaju NATO fasitima i sl.Dakle kad kazete natofasisti to su sve ove zemlje,napad na bilo koju od njih aktivira cl.5 -sve ulaze u rat.

ex sns

pre 10 godina

Rat je dobar za business,ali preteruje.Mislim da vise odgovara Ukrajini da pocne sukob nego Rusiji,jer tako ce Ukr. preko reda u Eu i Nato.

Sale

pre 10 godina

Kada dvoje diskutuju i jedan kaže zašto se svađamo, onda to obično i pređe u svađu. Poenta je zašto pominjati treći svetski rat osim ako ga ne priželjkuješ. Kao što su i prva dva najviše pogodovala SAD-u, tako bi im dobro došao još koji, koji se opet ne bi vodio na njihovom tlu i za koji bi oni svesrdno delili kredite za kupovinu njihovog oružja. Tako da njegovo pominjanje trećeg svetskog rata možda i nije slučajno.

darth neshko

pre 10 godina

@ AAF, da, ali pitam se vazi li to ako neku od clanica NATO, napadne ruski sputnjik? Ili ako isti malo vise vrdne pa upadne , recimo sa dvaes, tries metara drva u Bondstil? Ili neki bilmez, recimo pocne da glumata junca, pa upuca neku VIP personu u sred bascarsije, kao onomad Gavrilo sto uradi, samo sto on ne bese bilmez, niti sputnjik, a ni junac, nego samo idealista! Sta ce onda da se desi? Ovde se zlo priziva, zaljubljeni u matrjosku koju nikada videli nisu, prizivaju da svet ode u nistavilo, samo zato sto je njima ceif? Hoce li ti isti zatreskani u matusku preziveti, ili biti citavi nakon pecuraka? jok, ali hajde da prizivamo zlo, jef sami smo ga puni toliko da bi i pakao eksplodirao! a sada lupajte minuse!!!!

Suvereni demokrata

pre 10 godina

Ukrajina jest kao Jugoslavija,tuku Srbe u bivsim republikama a krive Srbiju da ih napada,ako ko iz Srbije pokusa da pomogne Srbe tamo odmah Nato bombarduje.

tti

pre 10 godina

@Bacvanin: Mnogo se pravite naivni i glumite nevinasce kada spominjete "prvo Gruzija pa sada Ukrajina" i pritom bi da zabasurite ko je inicijator kriza u oba slucaja. Cak ni Evropska komisija (iako su neke zemlje EU vrlo aktivno ucestvovale u pripremama) nije mogla da izbegne cinjenice i morala je u svom izvestaju da prizna ko je pokrenuo ratne operacije i pritom ubio civile i ruske vojnike iz kontingenta mirovnih snaga:
www.theguardian.com/world/2009/sep/30/georgia-attacks-unjustifiable-eu
Za Ukrajinu je vec postalo glupo da se po stoti put spominje otvoreno priznanje V. Nuland da su ulozili 5 mlrd. u dogadjaje, uloga nemackih fondacija i drugih zapadnih NVO, dolazak na trg u Kijev i direktna podrska demonstracijama senatora Mekejna i Marfija, zamenice drzavnog sekretara Nuland i njeno deljenje kolaca, nemackog ministra Vestervelea, litvanskih i poljskih poslanika itd.
Sve to je cak prilicno otvoreno najavljeno jos septembra prosle godine:
http://consortiumnews.com/2014/03/19/neocons-ukraine-syria-iran-gambit/
Ali propagandna masinerija racuna na neinformisanost ogromne vecine ljudi kao i neotpornost na propagandu. Efikasnost te i takve propagande se vec dokazala bezbroj puta na izmisljenom oruzju o masovnom unistenju Iraka, na primerima Libije, Sirije, lansiranju "megazvezde" Obame i mnogim drugim primerima. Uspesno se radi na kreiranju zombiranih pojedinaca koji bi se interese plutokratije i zivot dali.

61 - 43 - 42

pre 10 godina

Kako se jadno osjećam, jer me je ova budala podsjetila na naše budale, koje su isto tako mislile da bi neko zbog nas počinjao svjetski rat...

acomurija

pre 10 godina

Hvale se neki Evropljani, Amerikanac i Rus...
Mi u trgovinu idemo "fordom", od grada do grada "pontiakom" - u inostranstvo "kadilakom".
Mi u trgovinu "spačekom", od grada do grada "pežoom" - u inostranstvo "ajkulom".
Englez, Nemac...
Rus: u trgovinu idemo "metroom", od grada do grada "avionom" - u inostranstvo - "tenkom"!

Rusi i Rusija NIKAD više neće dopustiti Sultane, Kanove, Napoleone i Hitlere da ih pohode.
Amerikanci, Nemci i Francuzi su (možda) mogli nešto u vreme raspada SSSR-a, pa u vreme klovna Eljcina - Putin je obnovio Rusiju, uspravio - oružje uglancano i inovirano - dok su "demokrate'' masakrirali Afganistan, Irak, Libiju, donekle Tunis i Egipat, pre toga Srbe na Balkanu - Rusi su stigli i prestigli "demonokrate".
Ko ne svari OVO, prst u grlo i neka povraće, samo ne na ovim stranama, gde nam je još (pre)ostalo od 'napredne demokratije' mesto za jadanje!

Stella Rosa

pre 10 godina

Baš sam pre koji dan bio u Kijev, čista laž, ukrainci ne mogu da podnesu amerikance sve dok nisam progovorio na srpskom, gledali su nas kao amere i nisu nam ni kafu hteli dati u restoranu. Ljudi sve je to laž oni su svesni da je Krim ruski, čak se i ne bune, kažu da je to ionako njihovo niko se ne cima za Krim, siromaštvo im je sad na pamrti, cepaju ih isto kao exYu qvazi vlast silom nameće politiku zapada a ima i medijum za implementiranje "demomratije" u Ukrainu, zapadne fašiste koji jedva čekaju da se pomene rus ili rusko da dobiju nagon za ubijanjem.

z

pre 10 godina

Da Rusija zeli treci svetski rat, lansirala bi nuklearke, jer to je jedini ishod treceg svetskog rata. Ne bi gubili vreme na ostalo, posto u slucaju globalnog sukoba, strana koja gubi konvencionalni rat bi upotrebila nuklearno oruzje. To je cinjenica.

Srbin sa Krima

pre 10 godina

(NESA, 25. april 2014 12:07)
Ukrajinaca je bilo 5 milijuna u Crvenoj armiji. U čitavoj Jugoslaviji nije bilo ni milijun Partizana. Jugoslavija je imala 15 milijuna, a Ukrajina oko 30 milijuna stanovnika, od čega 23 milijuna Ukrajinaca. Pa ti sad računaj tko je bio veći antifašist, sram da te bude.
(Ukrajinac, 25. april 2014 13:23)

Pošto sam na ukrajinskim medijima saznao da se "zbog nedostatka sredstava" u zapadnim delovima Ukrajine neće obeležavati Dan pobede nad fašizmom 9. maj, hajde da sačekamo da prođe taj datum pa da nam onda objasniš neke stvari. Bojim se da se danas potomci tih "5 milijuna u Crvenoj armiji" bore da sačuvaju svoj maternji jezik i kulturu.
Pozdrav za sve antifašiste!

Mentol

pre 10 godina

(Bacvanin, 25. april 2014 15:38)

Zato na Bliskom Istoku svi beze od NATO-a, cak i njihovi saveznici. Da bude smesnije pola azijskih NATO saveznika pobeze majcici.

Batman

pre 10 godina

Citam komentare i setim se bombardovanja 1999...svi su govorili nece biti, nece biti, pa bilo i ljudi umirali...nadam se da gresim! ...your comment is invalid...

robin hud

pre 10 godina

Pojedini komentatori ovog clanka treba da se prisete istorije za osnovnu skolu.Tu pise gde,kada,kako i ko je oslobodio balkanske narode od fasista i njihovih pomagaca u II sv.ratu.Moze se pronaci i koliko je ruskih vojnika poginulo tom prilikom.Pise i ko je i kada i gde bombardovao srpske gradove i pobio nevine ljude.Znam da je to vreme proslo i da svi volimo nemacke aute i americke filmove ali zapamtite istorija je uciteljica zivota i ko to zaboravi niko je i nista.Ako vam ovo nije jasno zapitajte se samo sta ce amerikanci u Ukrajini?Ono sto tamo traze to ce i dobiti.Ovom gospodinu na slici obicnom epizodisti koji lici na neku karikaturu bih savetovao da spakuje kofere na vreme,pre nego rusi predju granicu.U celoj prici je zalosno sto ce prevareni i izmanipulisani ukrajinski narod platiti najvecu cenu.

Boki

pre 10 godina

Mislim da Rusija ne treba da vojno intervenise, ali ne moze ni da ignorise svoj narod. Treba po uzoru na Amerikance samo da pruzi vazdusnu podrsku I da posalje pomoc u oruzju, hrani I lekovima. I mozda po koju brigadu lekara bez granica. A ako kriza eskalira da milosrdno izbombarduje vojsku kijevskog rezima da ne bi doslo do humanitarne krize. I tako sve dok se ne uspostavi demokratija.

Suvereni demokrata

pre 10 godina

Oni bi svi rado da se Rusija umesa i da bude krivac,a ovi se toboz brane,a Rusi to nece,cilj je bio rusko ukrajinski rat i slabljenje Putina i Rusije,a Ukrajinci nasjeli,a Putina nadmudrit to je tesko ,on je jos rekao da hoce intervenisat pa nikako nece, drzi ih u zelji da sagore hahahhahahaha.

Dunster

pre 10 godina

Pre sam sažaljevao ukrajince što imaju ovakve političare. Sad vidim da sam trebao sebe da žalim mi smo ih imali i mnogo gorih od ovoga.

Aleksandar

pre 10 godina

"... NATO vojska makar ne sprovodi Prasko prolece, 56' revoluciju u Hu, itd."
(Bacvanin, 25. april 2014 15:38)

Aha, u Avganistanu, Iraku, Libiji, Južnom Sudanu i sličnim zemljama su došli u turizam?

Dražen Stamatović, Dex Dejvid, dexdavid2 [a] gmail.com

pre 10 godina

Nazovimo stvari pravim imenom, Ukrajina želi da uvuče Ameriku i NATO u sukob i tako pokuša da spasi svoj teritorijalni integritzet i suverenitet.Naravno da NATO i SAD neće ratrovati zbog Ukrtajine, a njima kako bude, jer prvi je NATO i SAD uveo pravilo da svetom vladaju jači, a sada Rusi to primenjuju na Ukrajinu.U svakom slučaju uvekk stradaju malio na račun velikih.

Sistem

pre 10 godina

@tti sledeci put se potpisi kao COVEK KOJI KORISTI MOZAK. Svaka cast, pogotovu za linkove. ;-) Mada sam skoro skontao da ljudima (ne vezano od ove teme) tesko mozes da dokazes da grese cak iako im das dobre argumente i dokaze.
Pozdrav.

majka zemlja

pre 10 godina

@Pametnjakovic,25.april 2014 16:09]
G-dine pametnjakovicu vas predlog da se ratovi sa zemlje prebace na planete,e pa to je ideja da se covek upita!Zasto nas majka zemlja podnosi.

Pametnjaković

pre 10 godina

Onaj ko je nasilno srušio vlast u Ukrajini, vlast koja je pristala da se raspišu izbori i ko sada sprovodi etničko čišćenje Rusa u Ukrajini će biti odgovoran za treći svetski rat, ako do njega dođe. Takav rat služi samo globalnoj političkoj eliti koja se zove Masoni. Oni već više ne znaju kako da smanje prekomerno namnožen ljudski rod. Tamo gde su ljudi najbedniji tamo se množe ko zečevi, što bednije to ih ima više. Niko ne spori da je to ogroman problem, ali mislim da ovo nije način. Ako navodno možemo da se vinemo u kosmos da širimo svoju zarazu po njemu, zašto da se pobijemo na ovoj planeti, ima gomila planeta na kojima možemo to da činimo do mile volje.

Činjenica da SAD i EU finansiraju akcije i nelegalnu Ukrajinsku privremenu vlast samo govori da zapadu odgovara treći svetski rat. Rusija je odmah insistirala na razgovorima da se smire tenzije, a zapad čim je video to, odmah su pogrešno protumačili da Rusija neće intervenisati da spasi svoje ljude u Ukrajini, pa su odmah platili da se napadne istok Ukrajine.

Milutin

pre 10 godina

Necu da se stavljam na bilo ciju stranu, jer mi je jako zao da se Rusi i Ukrajinci sukobljavaju, ali izjave ovog coveka su van zdrave pameti. I sto je najgore, on je veoma uporan.

Braca

pre 10 godina

Ovakve izjave samo pokazuju koliko Ukrajina u ovom casu ima nesposobne i neodmerene politicare. Ali kakve su prilike takvi su i politicari. Zemlja u haosu, paravoske na obe strane. Nije ni cudo sto npr Timosenkovu niko od politicara u Evropi nece da primi. On je tu jedino zato sto u ovom casu Evropa nema skim da razgovara u Ukrajini. Sami evropski politicari su se povukli a gospodari ratova caruju.
Najzalosnije je to sto je sama Evropa dala 11 mld evra Ukrajini a da ce ih ova iskoristiti za carkanje. Oni koji su sve napravili cute i ne daju ni dolar. Poslali su svoj sljam da oni ne bi bili na ulicama i pljackali banke.

Бојан Илић

pre 10 godina

Nikola Bacvanin je po mome u pravu a meni je muka od tebe, kad je tolko zapad los sto zivis na zapadu idi i zivi kod tvojih andjela Rusa.
(zoran, 25. april 2014 17:57)
:-))))))))))))))
Уфф, Бачванин рекао?!?

Don Kihot

pre 10 godina

3 svetski zele bankari sa Wall Streeta..... bojim se da je narod Ukrajine samo kolateralna steta.... kao i narod SFRJ sto je bio.....

Бојан Илић

pre 10 godina

Nikola Bacvanin je po mome u pravu a meni je muka od tebe, kad je tolko zapad los sto zivis na zapadu idi i zivi kod tvojih andjela Rusa.
(zoran, 25. april 2014 17:57)

Е ако Бачванин свезнајући то каже , онда је релевантно 101%;-)))!

Родила мајка брата...

demasonizacija

pre 10 godina

ja bih mogao pisati predugo ali pokusacu sto krace i preciznije i nrv sto blize docarati ... rusija je mozda jedina oaza na ovom svetu, ceo svet je zahvatio veliki kancer tzv demokratije i sl naziva a krajnjih namera da porobi ceo svet i svo bogatstvo. ukrajinci su samo izmanipulisani kao i vec mnogo drzava pre njih i zbog toga oni ce najgore proci al bas briga demokrate . rusija nebi da untervenise ali morace a zapad jedva ceka ... kancer se leci tako sto ga gadjas u glavu. nije to ni amerika ni EU ni Obama on se pita kao svako od nas u americi. svet vodi nekoliko bankarskih porodica vec dugo vremena a pri kraju su obavljanja zadatka .... rokfeleri rotsildi komitet300 bilderberg ... zato moja poruka nasem narodu ... obmanuti ste ponovo opet se necemu nadate mislite da ste glasali za umereni srs glasajuci za sns ...neee kamo srece .. ds je potrosen morali su naci zamenu novu iluziju .bar 50% nije za ulazak u EU a u skupstini 0% kako to? pa glasalo se za sns misleci ... shvatice se jednom ali zapitajte se da nije sada kasno za nas !?

ivan78bg

pre 10 godina

@Bacvanin
Ne valjaju ni jedni ni drugi.Ali oko cesh da poredis jedne i druge uzmi primer Vijetnama,Iraka,Libije,Avganistana pa uporedi sa Avganistanom Cecenijom Gruzijom...

Zlopamtilo

pre 10 godina

Treći svetski rat se vodi odavno .Malo mu se razlikuje koncept , malo odstupa od ustaljene doktrine ali i svet se "malo" promenio .Vidite da ameri ne mogu da postignu koliko žarišta ima širom sveta ,moraju da prave listu prioriteta gde im je više ugrožen nacionalni interes o'ma stiže nosač aviona ,par podmornica , pola tuceta razarača ,...

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Stigli smo do konacne granice ironije, prevazisli smo nadrealizam i sarkazam, uplovili smo glavacke u paraleni univerzum i pretvorili svet u Neo-Dadu.

bandera

pre 10 godina

Nazalost mnogima odgovara da se zarati zestoko-obicnim ljudima nikad dobro nije doneo niti ce ali u ratu sve velike sile i mocnici vide priliku da se jos vise obogate plus u danasnje doba te ''velike'' sile gledaju da se kroz rat otarase svojih dugovanja a naplate tudja!