Subota, 29.03.2014.

23:58

Kako je Klinton obarao Miloševića

Objavljeni američki dokumenti i depeše diplomata rasvetlili su metode SAD prilikom obaranja vlasti u Srbiji, pišu Novosti. Milioni dolara uloženi u opoziciju.

Izvor: Veèernje novosti

Kako je Klinton obarao Miloševiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

170 Komentari

Sortiraj po:

Бојан Илић

pre 10 godina

(Pavle, 30. mart 2014 20:28)

Имаш занимљиво гледање на ствар али га не делимо!

Кажеш Ђинђић ујединио?!

Па јесте када су сви осетили кеш, Веља им лично доносио из Будимпеште "ушивене доларе у јакну"!
Ево рече и Били!

Сви садашњи из ДС-а су били и тадашњи!

Али опуштено, другачији поглед...

Aleksandar

pre 10 godina

@Milan, hajde, objavi te spiskove nepodobnih, hajde objavi ih, objavi listu za odstrel! Izdajnici? Cega izdajnici? Kralja? Drzave? Koje drzave? Naroda? Ha, izdati mozes samo personu, ili drzavu, narod tj POPULUS ne mozes, jer je to amorfna kategorija! Sto se tice ovog sto ga je Klinton srusio uz troska od samo 12 miliona zelenih novcanica, taj je i oni koji su ga doveli na vlast, jedini pravi izdajnik, tj veleizdajnik, srusio je SFRJ, potpomagao starce iz SANU u njihovom nachertaniju II deo, posredno omogucio da hrvatski nacionalisti ostvare san o etnicki cistoj drzavi, upropastio sve cega se dotakao, a sve to kao u odbranu srba??!! I jos uvek ga se sa setom secaju?!! Upropastio je tolika detinjstva, maldosti... sve, i da ga se sa setom secam, i da ga zalim!!! NE, ni njega ni one koji su ga u tom izdajnickom zaverenistvu podrzavali, NIKADA!!! Ni one generale sto su se zakleli SFRJ, pa presli na stranu one drzave sto kao nije bila u ratu, a nazvala se jugoslavijom!!! Nikada to nije bila JUgoslavija, to je bio samo pokvareni pokusaj da se izbegne odgovornost za razbijanje SFRJ, da se operu prljave ruke!! Ali ne vredi vama govoriti, utuvili ste da ste zrtve, a da su svi ostali krivci, promeniti misljenje populusa, tesko!

Pavle

pre 10 godina

(Pavle, 30. mart 2014 12:48)

Очигледно да ДС није владао скоро деценију .....
(Бојан Илић, 30. mart 2014 17:22)

Tadasnji DS tj. Zoran Djindjic je bio jedini faktor koji je mogao da ujedini opoziciju i svrgne Milosevica, to ti ne moram objasnjavati. On je uz pomoc Zapada, ne bas iskrenu i dovoljnu, ujedinio totalno razjedninjenju opoziciju. I inace, ove poslije Djindjica ni ne smatram pravim Ds-om...I zato ne moze biti u istom kosu sa Kostunicom, Covicem i drugima, ni u kojoj varijanti. Pretpostavljam da to sugerises, inace ne vidim direktnu vezu izmedju teksta i tvog komentara.

bivsi radnik jedne banke

pre 10 godina

bas me zanima koliko li je mladja dobio za rasturanje 4 najvece banke. jedna od njih jos uvek radi, btw. doveo je neke likove sa zavrsenim koledzima po belom svetu i uvalio ih na visoke rukovodece pozicije. ti momci su uglavnom sedeli po kaficima po centru grada u radno vreme. atmosfera u firmi je bila ocajna, cekalo se samo sta ce da se desi. i desilo se ubrzo posle toga. ja sam sad napolju. hvala ti mladjo za to. a ti sad gledaj sta ces kad dodju po tebe! i jos nesto. kad sam procitao da je borka vucic poginula, odmah mi se pojavila sumnja u neciste radnje.

Milan

pre 10 godina

A je li to onaj Klinton što je sa Monikom igrao onaj film, a najviše su se scene odvijale na ovalnom stolu u Beloj kući? Mašala! Juče ste objavili spisak onih "poznatih"osoba i "Žene u crnom" koji su odigrali svoju ulogu u pripremama i realizaciji dolaska opozicije na vlast i silnim ubistvima u Srbiji.Da li vam je sada jasno ko financira i diriguje šta će da se radi .Znam da izbegavate da objavite neke tekstove, jer B92 mora da preživi i sluša šta joj gazda kaže.
Bez uvreda,ako ste imalo moralni i etični, objavite moje tekstove-videćete šta ću napisati, jer imam sve informacije i podatke za one koji sarađuju sa stranim mentorima i koji ih dobro plaćaju. Spisak javnih ličnost,političara, umetnika raznih profila je dosta dugačak i dok Srbija se ne obračuna sa tim izdajnicima, nema napretka. Nikada u istoriji civilizacije izdajnike niko nije cenio, a ponajmanje oni koji su ih angažovali. Srbin iz jedne od zemalja EU.SF-SN

marko

pre 10 godina

Šteta je što tekst ima ton osude umesto zahvalnosti što nas je neko voleo više od nas samih.
(USA, 30. mart 2014 13:41)

Imam samo jedno pitanje, zašto onda osiromašeni uranijum?
(Branko, 30. mart 2014 16:28)

Pa, ljubav ne poznaje granice!?

darth neshko

pre 10 godina

Koga bre ovaj laze?! Srusio sotonu sa samo 12 miliona?!! Aloo!!! Pa samo gubitak jednog F 117 kosta koju stotinu miliona!!! Cela NATO intervencija koja se uzgred budi receno zove " DELIBERATE FORCE" a ne milosrdni andjeo, a koja je bila upotrebljena da se sotoni i njegovima onemoguci teror koji su vrsili,koliko je mislis Klintone, kostala? Bombe su nam nad glavama padale i ubijale nas zbog sorabske mitomanije, i Klintonove nesrece sto zivi u drzavi u kojoj precednik ne sme da vara zenu i da laze! A za vasu informaciju, nisu amerikanci razbili sfrj, nego sotona, velkosorapski nacionalizam i ono suto i rogato, kuso i repato sto se povelo za njim i mitingasilo! A sve to seirenje je pocelo pre pada Berlinskog zida!! jos 1987 steta samo sto je umro,ako je uopste umro u Hagu... bolje da mu se dogodio 25.12.1989.

Branko

pre 10 godina

Šteta je što tekst ima ton osude umesto zahvalnosti što nas je neko voleo više od nas samih.
(USA, 30. mart 2014 13:41)

Imam samo jedno pitanje, zašto onda osiromašeni uranijum?

Arcibalde prijatelju..

pre 10 godina

I dobili su silne milione za rusenje Milosevica a onda dosli oni na vlast..I danas smo kao sirotinja na proplanku..Gledamo u grad,sisli bi ali nemamo sa cime!A u Evropu nas sramota ovako gologuzi i bez prebijenog filera!A kad nemas pare,niko te ne shvata ozbiljno,pragmatican je ovo svet..Mozda da su svrgnuli Milosevica,bez pomoci sa strane i da su delili zivot obicnih gradjana,bez tih miliona..Mozda bi vise cenili ono sto je narod tada ucinio..naravno ne znajuci,da od toga nece imati bas nikakvu korist!Gradjani su tada imali nadu i interes,da zive bolje,ali se to nije ipak desilo!Jedino smo dobili politicke borce za dobrobit Srbije a bez Milosevica i jos siromasniji narod nego sto je bio!Bolje da su te dzakove para ulozili u Srbiju ili u neku deciju bolnicu..Tada im nije bila potrebna placena opozicija i preplaceni opozicioneri..Pare kvare ljude!Narod je i sam bio raspolozen za promenu vlasti,trebalo mu je samo dati malo podstreka!Oni ni dinara ne osetise a ni ne videse od tih para!Pa tako na kraju celog tog preko decenijskog procesa dobismo..Oni pare a mi maglu!I od sada prvo boljitak,pa podrska..Odgovornost,pa poverenje!Da ne bi bilo vise..pas laje,vetar nosi..a gradjani ispastaju!I uvek cemo se secati reci Arcibalda Rajsa,velikog srpskog prijatelja i kriticara..Sta li bi nam danas rekao!Verovatno vidno razocaran,onu nasu sofisticiranu izreku..Ja vas krstim a vi p.....!

ajte molim vas

pre 10 godina

a novosti, uz kurir i informer, najtabloidnije glasilo, prosipaju debeovske mrvice pred čaršiju, da se vidi i zna, koliko je kakana ova dosovska opozicija.
dok su međutim radikalska bagra i sps-ovska elita obeležili 'najzlatniji' period novije srpske istorije. posle njih ni cveće raslo nije.

Cole

pre 10 godina

Pisete kao da je lose sto su hteli da svrgnu Milosevica, pa on nam je uzeo 12 godina zivota i od nas napravio prosijake i poslednju rupu na planeti sa najvecom inflacijom. Kao cigani smo se potucali po raznim zemljama samo da prezivimo.
(citizenkane, 30. mart 2014 00:21)

Sve je tačno što si napisao,
nemam šta da ti oduzmem ali
imam da dodam da se Milošević
za svo vreme vladavine zadužio
samo 450 miliona dolara, a ovi
posle njega, Bog te pita koliko
milijardi, takođe, za vreme njegove
vladavine Srbija je imala preko 1,2
miliona grla stoke sada smo na 150.000,
slično važi i za svinje, živinu...
Usput, juče sam u jednoj prodavnici
kupio beli krompir iz UVOZA, ej b(r)eee...!!!
E sad, da ne idem dalje, zamisli samo da
nas sad zatvore kao što su Miloševića
zatvorili, pa mi ne bi smo preživeli,
tj, realna ekonomija (bez kredita) je
mnogo, mnogo gora nego u njegovo vreme,
tako da...

P.S.
Ovo nisam napisao u njegovu odbranu,
nikad ga nisam voleo, čak sam ga i
mrzeo, samo što bih mu se gledajući
sa ove distance izvinio bar za 20-30%
onoga što sam mislio i govorio o njemu.

re

pre 10 godina

@zex, 30. mart 2014 08:59
Sve federacije na istoku Evrope su se raspale u isto vreme, na kraju hladnog rata.
Jedino se Nemacka federacija prosirila (Velika Nemacka).
Nije se raspala samo SFRJ, raspao se i SSSR i Cehoslovacka.
Ujedinjenje Nemacke, raspad svih socijalistickih federacija, i prihvatanje "tranzicije" je posledica pobede zapada u hladnom ratu, a ne nekog Milosevica.
Raspad SFRJ je bio u korist svih, osim Srba."Tranzicija" je protiv radnika, sto vidimo koliko je sad nezaposlenih vise nego pre "tranzicije.
Zato je Milosevic satanizovan jer je bio neposlusan. Da je isao u Brisel kao Dacic i Vucic i dao sve sto mu traze, i on bi bio predlozen za Nobela kao Dacic.

Zoran Spasovski

pre 10 godina

@ ...Da ovog nije bilo i Nato bombardovanja, Sloba bi jos bio Predsednik a Srbija zivela u 90-tim...
(Rile, 30. mart 2014 06:36)
Pa ti bi sada bio 24 godina mladji, sta je tu lose?????

USA

pre 10 godina

Hvala vam na svemu!
Da smo imali još par godina patriotske vlasti, ostali bi smo i bez Vojvodine i ko zna koliko bi smo još izginuli u ratovima i pomrli od gladi.
Šteta je što tekst ima ton osude umesto zahvalnosti što nas je neko voleo više od nas samih.

Ja navijam za Djokovica protiv Nadala, a vi?

pre 10 godina

Džaba nekima objašnjavaš, džaba što su to svi znali, džaba crtaš, dokazuješ.. Džaba i da im lično Klinton dodje i kaže jeste sve je laž i medijski rat protiv vaše zemlje, oni i dalje tupe svoju priču i veruju samo svojoj sujeti i mržnji i uporno zatvaraju oči pred svakim mogućim dokazom da nisu u pravu. Jer po njima je Milošević veći krivac za bedu u zemlji od onih moćnih zemalja i njihovih lidera koji su sve radili da sankcijama "potpuno iscrpe srpsku ekonomiju".

jugador no12

pre 10 godina

Aman.. ameri tu igru na njihovoj elektronskoj tabli sveta u Pentagonu igraju vec dugo vremena [lampice crvene ('nezavisne', ex socijalistichke/ komunisticke zemlje) prelaze u zelene ['demokratija', NATO..] Da skratim, ochigledno: kolonijalizam, geo steategija,.. sirovine, priblizavanje, okruzivanje ili blokiranje Rusije i Kine... Jugoslavija je bila uspesan experiment koji se projektovao u gotovo svim zemljama (koje se nedaju podciniti),.. nesto kao ako neces s'nama unusticemo te. Jugoslavija je bila i suvise cenjena zemlja u svetu (jedan od lidera nesvrstanih koji je brojao vise zemalja nego NATO ili Istocni blok, uz to i bio saveznik Rusije i Kine). Vazna zemlja za pokoravanje u srcu EUrope. Vec krenuli da pritiskaju da se vlada prikljuci zapadu u osudi Rusije zbog Krima, je li? Rusi gube jos jednog saveznika u evropi. Isti scenario i u Libija, Sirija,.. Ukraina. Preterashe. Hoce do Moskve. Zakasnili su, jer Rusi su sada mnogo jaci (snabsevanje energentima EU) nego u vreme kada su nas bombardovali. Ocigledno.

Bojan

pre 10 godina

Pa i Sloba je bio njihov covek samo se oteo kontroli. Pre tacno 15 godina otkriveni su dokumenti i depese diplomata za vreme Ronalda Regana. Iz njih se moglo videti da je 1984 godine formiran fond za "razbijanje Jugoslavije". I gle cuda mladi predstavnik Beobanke koji je radio u Njujorku do kraja 1983 godine, napusta direktorske pozicije i pocinje da se bavi politikom, ekspresno napreduje u politici i 1984 godine postaje predsednik gradskog komiteta saveza komunista Beograda. Isto se moze reci i za Tudjmana (od 1984 -1987 boravi u SAD), i njemu je 1984 prelomna. Ako se analiziraju akteri 5og oktobra, niko od njih vise nije na politickoj sceni. Takva je strategija SAD, nikada nece dozvoliti jacanje placenika. Kada posluze svrsi, oni trebaju da odu u zaborav kako bi se izbrisalo delovanje SAD. Milosevic je to izgleda odbio. Setimo se te 1995 godine kada se konacno zavrsilo rasparcavanje Jugoslavije, stvorene male zavisne drzavice sa neporomenjenim granicama, Sloba je bio "faktor mira i stabilnosti". Za SAD je tu posao bio zavrsen i Milosevic je trebao da ode. 1996 godine jaca opozicijski pokret u Srbiji, Milosevic gubi lokalne izbore ali ih lazira sto je bio znak SADu da nece tako lako da se odrekne vlasti. Ostalo je novija istorija koju svi znamo...

Legal alien

pre 10 godina

Milosevic je toliko zla naneo ovom narodu, da je glupo polemisati o tome. Sada, drugo je sto se nama kroz celu skoriju istoriju velike sile mesaju u unutrasnja pitanja i nazivaju svaku akciju protiv Srbije, humanitarnom. Jednostavno, tako nam nalaze novi svetski poredak. Da pojednostavim, Milosevica narod nije voleo, a takodje ne voli ni Ameriku.

Pavle

pre 10 godina

"- sjetite se samo Kostunice, Covica, Mihajlovica u DOS-u - i nikad ne bi svrgli Milosevica. Najgori placenici su oni koji za racun diktatora rade o glavi svojim gradjanima!"
(Pavle, 30. mart 2014 11:09)

Браво за "објективност и непристрасност"!:-)
(Бојан Илић, 30. mart 2014 11:51)

Bojane, nisam mislio da su Covic, Kostunica i Mihajlovic diktatorovi placenici, zadnja recenica se odnosila na Milosevicu masineriju i drzavni aparat koji je upregao za licne interese, a opoziciju optuzivao da su strani placenici, nadam se da je sad jasnije. Ovu trojicu spominjem kao izrazite primjere koliko je tesko bilo organizovati opoziciju. Dodaj koga god hoces, mozes i Vuka, Ilica, Batica...

Radojko

pre 10 godina

A da se stavimo malo u kozu lidera DOS 1999? Cini se da je "state of mind" DOSa 1999 bio otprilike ovakav: (1) Ne treba Vam ni USA niti njihov novac. (2) Nije ni zgodno da imate veze s njima, jer je temelj Slobine vlasti bio upravo "DOS su strani placenici a samo ja mislim o dobru nacine" (3) USA kaze "hajde da ti pomognem" sumom koja je stotinjak puta manja od navodno ulozene u Majdan, i Vi odmah razumete da se ta trula sargarepa nudi da bi State Department mogao kad god zatreba da izvuce keca iz rukava: "Mi smo tvorci 5. oktobra". (4) Da odbijete? Pa da rizikujete da State Dpt. kaze, OK, za USA nije los ni Sloba, hajde da ga obavestimo da su DOSovci prizivali nasu pomoc i damo mu obavestajte podatke i svu drugu pomoc da ih on stavi pod nekog novog "Pauka" ili slicno kodno ime? I konacno (5) Sa gadjenjem zagrizete i sazvacete tu trulu sargarepu.

Pedja

pre 10 godina

Da smo bili pametni srušili bi sami Miloševića (i ostale kriminalce iz SPS-SRS-JUL) ako ne pre onda barem 1996/97 kad je priznao da je pokrao izbore.

nismo glupi!

pre 10 godina

Jao, kako ste slatki, pa podsecate me na decicu koja kazu: tata, tatan da ti sapnem jednu tajnu, Jelena ima decka ... Pa vec i vrapcima je jasno da je finansiranje DOS bio tek manji, onaj usputni deo plana. DOS je finansiran da preuzme vlast posto neko drugi obavi prljave poslove. A to je deo o kome Ameri cute, jer bi razotkrivanje te igre izazvalo novi rat u regionu, ali polako, izaci ce stvari na videlo kad-tad. Tek cemo mi slusati o tome kome su sve obecavali pare, imunitet od Haga, politicki azil i sta sve vec ne, da bi ti isti ljudi zauzvrat izdali gazdu i paralisali ceo sistem drzavne bezbednosti 5.oktobra 2000. Jer da je policija i vojska izasla na ulice 5. oktobar 2000. bi prosao kao 9. mart 1991. Ali nije, jer su neki ljudi obavili prljav posao. A posle kada su tim istim ljudima rekli puj pike ne vazi, idete niz vodu, mislite da im je bilo bas drago? Zasto se ubio Vlajko Stojiljkovic? Ko je ubio Bulatovica? Kakve informacije je (pr)odavao Perisic, ali pre oktobra 2000? I sta je (pr)odao posle toga kada su ga uhapsili? Sta je obecano Pavkovicu? Sta je ucinio Legija i sta su mu za to obecali, pa su se posle pravili ludi? I zasto je ubijen Djindjic? Povezite sada sve to. I nemojte da nam pricate bajke, evo kad pomislim kako je npr Korac rusio Slobu meni smesno. Samo zamislim malog Koraca i Pesicevu kao Dzejmsa Bonda i Manipeni, hahaha ...

Bgd

pre 10 godina

"ne bi oni skinuli slobu jos sto godina, da nije dosadio i bogu i narodu sa svojom propagandom"

Apsolutno tačno. Sada se to dogodilo sa zapadnom propagandom isto kao pre dva veka sa turskom, kasnije austrougarskom.. jedino nikada nismo bili istinski predani ‘bratskoj’ – Ruskoj. Još od.. zajedničkih korena. Njih smo u startu odbacili, ko dete oca dok ne sazri. Sad ćemo videti dal se dete zasitilo potucanja po svetu gde su ga uglavnom.. to

Nema lepše nego na svom ognjištu, možeš bežati kolko hoćeš al od toga pobeći nećeš. Pre ili kasnije.. samo ako imaš sreće da dočekaš. A ono pitanje što mi volimo.. Srbi naj stariji na svetu, ko je koga napustio, ko je otac a ko sin etc.. manmo se. Svaki otac mora biti ponosan na takvog naslednika

Nikad pameti u ovoj zemlji

pre 10 godina

Sram da ih bude! A tako je bilo idilicno lepo pod Milosevicima, samo med i mleko. Sta su hiljade poginulih, opljackanih, opste rasulo drustva, ..., prema ocuvanju teritorija!?

e

pre 10 godina

Jedno je sigurno: Milošević je u početku krize želeo da sačuva Jugoslaviju!! Sva druga naklapanja su čista da pojačam ordinarna laž. Šest republika i dve pokrajine u kojima je živelo izmešano stanovništvo po nacionalnoj strukturi sigurno je imalo predispoziciju da normalno živi u nekom naprednijem sistemu od komunističkog.Znači državu, članicu UN počele su rasturati šovinističke-nacional skupine.Počele su najpre rasturati-izdvajati Sloveniju. Već tada t.zv. međunarodna zajednica je ćutala.Onda su nastavili Hrvati, da bi je Nemačka odmah priznala. Da dam upoređenje sa USA: 1861.god. južne države nisu prihvatile zakon kojim se ukida ropstvo. Da je tada jug našao moćnog svetskog saveznika on bi pobedio iako je stanovništvo izmešano. Kod nas su separatisti pobedili uz potpunu umešanost spoljnih država iako je postojala zabrana uvoza oružja to se radilo i na kraju javno su Srbiju bombardovali.Cilj Srbije u sukobu najpre je bio da zaštiti svo stanovništvo, a na kraju kada je to postalo nemoguće da zaštiti barem srpski narod. Ideologija je služila samo kao povod, jer su ljudi u svim republikama i pokrajinama imale istu školu i učitelja.

Novi Sad

pre 10 godina

"ne bi oni skinuli slobu jos sto godina, da nije dosadio i bogu i narodu sa svojom propagandom"

Absolutno netacno. Pa mi i dan danas gutamo istu kolicinu propagande samo je predstavljena u modernom i trenutno prihvatljivom pakovanju kako za nas tako i za ove koju kroje globalnu politiku. Tada je rat bio svez pa je ostri nacionalizam najvise palio, sad pale price o svetloj evropskoj buducnosti. Na kraju se to svede na isto prodavanje magle ljudi koji zele da kontrolisu i vladaju. Sloba je komotno mogao da ublazi svoju retoriku i da nije bilo bombardovanja i rata na Kosovu i dan danas bi nas jahao a mi nebi primetili razliku. Primer? Dve reci. Ivica Dacic.

Ivan

pre 10 godina

Jel moze neko (meni kao laiku) da objasni zbog cega su prekrsene sankcije Srbiji i prodat je srpski telekom '96 za solidne pare za ono vreme. Kazu upuceni da zapad tada jos nije bio spreman za intervenciju na KiM pa im nije odgovaralo da padne Milosevic "pre vremena" (kako bi onda opravdali intervenciju). Elem ima toga jos sto mi nije jasno nakon ovoliko vremena provedenih u demokratiji. Sada sam stariji i mnoga pitanja mi se sama namecu.

srbinNP

pre 10 godina

@citizaneke

Uticaj tih placenih media je upravo uticao na tebe da mislis o tome da je on kriv za tih 12 godina, a ne oni koji su sankcije uveli radi ostvarenja AMERICKIH ciljeva

desilo se..

pre 10 godina

A pitanje je sta je Hrvatska dobila za taj ustupak!Kako se taj prsten nije iskoristio i za teritoriju Hrvatske!Da prikaze egzodus nekoliko stotina hiljada pripadnika srpskog zivlja sa teritorije Hrvatske!Pravac..izbeglistvo!Medijski prsten koji je Srbiji nabacen,moze da se tumaci i kao nametanje cenzure jednima a u interesu drugih!Ako su prikupljani dokazi o zlocinu srpskih snaga,sta je sa zlocinima albanskih,hrvatskih i drugih snaga..Da li su se zlocini samo selektivno prikazivali svetu!Ako su sve videli,da li su videli i da je povlacenjem vojske i policije iz te srpske pokrajine,ostao srpski narod prepusten na milost i nemilost albanskim ekstremistima!Kako su to videli a kako reagovali!I ako je bilo etickog ciscenja od strane Srba,zasto danas jedino nema Srba u toj srpskoj pokrajini!I zasto do danas niko nije odgovarao za pocinjene zlocine nad njima!Da li je jos uvek taj medijski prsten aktuelan!Gde su ti izbegli Srbi danas,gde su se zaustavili i zasto!Pod kojim okolnostima!Da li se svetska zajednica pita a i Klinton!Gde nestadose svi ti ljudi,napustivsi svoje vekovne domove samo sa naramkom na ramenu!I nikada se vise nisu vratili!Iz straha kazu..a onda,kao grom iz vedra neba..Dani 16 i 17.mart 2004.godine na Kosovu!Da su bar tada videli sta se desilo srpskoj manjini i njihovim domovima,crkavama,manastirima,grobljima...I opet poznata slika..srpski narod ponovo odlazi u izgnanstvo,po koji put!Medjutim medijski prsten je zakazao a deo medjunradne zajednica zaspao ili oslepeo!

kima

pre 10 godina

"Zajedno sa našim saveznicima, radićemo na jačanju režima oštrih sankcija usmerenih ka Miloševiću i njegovim saradnicima, koji će do kraja da iscrpu srpsku ekonomiju.
Jedan od zadataka medijskog prstena koji je Srbiji nabacila Klintonova administracija bio je da informiše i iznosi dokaze o zločinima srpskih snaga na Kosovu i Metohiji.
U vreme najžešćih napada na srpski narod na KiM, kada su posle povlačenja vojske i policije retki Srbi ostavljeni na milost i nemilost albanskim teroristima, Amerikanci nisu krili zadovoljstvo zbog „stabilizacije prilika u pokrajini“.
pa ljudi moji,da li jos uvek, neko normalan, moze da brani zapad i amere posle svega ovoga....pa nije njima bio bitan ni milosevic,ni srbi,ni albanci,ni demokratija...vec samo i iskljucivo njihov interes...da se tada na vlasti nalazio ,djindjić ili kostunica ili milosevic ili bilo ko...scenario bi bio isti! Srbijo,pamet u glavu. NE U NATO!!!!

маринко

pre 10 godina

Најсмешније ми је оно кад видим како су отпораши и ДОС-овци који су викали како стиже помоћ од пријатељске Америке и како ће да потече мед и млеко,данас мањи од маковог зрна. Ретки су се безобразно обогатили,али већина оних који су носили револуцију су искоришћени од стране својих газда из Америке и одбачени. Србија је платила високу цену,данас је то растргнута и опљачкана земља ... Али и даље се верује у западне вредности и ЕУ!

parkinsonq

pre 10 godina

Znaci nasi politicari iz opozicije u vreme Milosevica bili su strani placenici ? A ovi drugi koji su bili u vlasti sa Milosevicem, koji nisu bili strani placenici , kako su se i ko je njih finansio? Znate ko ? Narod ! Ali njih niko ne napada, umesto da bude kontra, da se napadaju oni koji su krali narod, ne, mi napadamo opoziciju !? Znaci bili su domaci i strani placenici, mi narod Srbije vise volimo kada nas golje pljackaju, nego one koje drugi placa !? Ispada da je Klinton oborio Milosevica, ja mislio da ga narod na glasanju oborio ?

Branko

pre 10 godina

Gde god su USA i EU "uterali" demokratiju potpuno je ista situacija, Jugoslavija, Irak, Egipat, Libija, Sirija, Ukrajina,... U svim ovim državama je ćemer i jad ali u "demokratiji" koja je uvedena raznobojnim revolucijama i prolećima.

toni

pre 10 godina

Vec mnogi kukaju za Slobom... opao standard a 2014. za neverovati! Ljudi nesrecniji! Za neverovati. A sve imamo sa zapada samo jos para da imamo..

Wes

pre 10 godina

Ma 12 miliona dolara nije dovoljno ni za ,,aperitiv''! Suština je da su razni ,,oportunisti'' koji su dobili uputstvo kako da vode ,,demokratske'' promene kao zaslužni građani dobili zeleno svetlo od svojih poslodavaca, da mogu kasnije da naplate svoju odanost i usluge, pljačkom sopstvenog naroda i da se svom narodu cinično u lice rugaju osmehom hijene i dan danas...

guja

pre 10 godina

Mogao je da pošalje i 120 000 milijardi, što reče onaj ministar, ali da mi nismo hteli da ga se rešimo, džaba bi bilo. E sad, to što smo doveli bitange koje su prvo pokrale Klintonovu lovu, a onda i svu ostalu, to je druga priča.

teska palanka

pre 10 godina

@Strani placenik

Vidi se da u zivotu nisi bio na zapadu ili si bio na par dana na ekskurziji. Jeste bolje na zapadu ali sto si ga nalupetao...

TomaS

pre 10 godina

Da su zaista želeli da pomognu Srbiji i uklone Miloševića i njegov režim, bilo je dovoljno samo da njega pozovu na neki međunarodni mirovni sastanak i tamo ga - uhapse, kao što su na taj način u Beču uhapsili neke srpske generale. Njima jeustvari bio cilj da unište Srbiju, što su i učinili zločinačkim NATO-bombardovanjem cele tadašnje SRJ 78 dana - bez neophodne saglasnosti Saveta bezbednosti OUN. Sve je, dakle, bila farsa: oduzimanje srpske pokrajine Kosovo radi formiranja sopstvene NATO-baze na teritorije. I još sada žele da nas još i ponize zahtevajući da mi osudimo Rusiju koja je pripojila Krim (svoju bivšu teritoriju) Rusiji?!?! Kao da je pre toga NATO bombardovao Kosovo da se ne bi odvojilo od Srbije, a ne obratno! Ma, ostavite nas na miru da se polako oporavljamo od vaše "pomoći" koja nam je i fizički i pravno uništila državu, pa nikako da se oporavimo od te dobrote!

Pavle

pre 10 godina

Sta je tu cudno? Pa svako je u ono vrijeme znao kako je formiran prvo Savez za Promene (uz pomoc Panica i sastanaka u Madjarskoj, CG, Makedoniji, itd.) i da su opozicione aktivnosti u tom periodu finansirane od Zapada. (a to je pored ostalog, oni su to radili zasto su se pravdali za bombardovanje Srbije i CG).

Oni su ulagali u alternativne medije drzavnim, nevladine organizacije, itd. a Milosevic je upregao sav drzavni aparat, koji je finansirao od svih gradjana Srbije, ulozio u ocuvanje licne i vlasti svoje porodice: vlada, parlament, policija, DB, vojska, zdravstvo, skolstvo, kulturne ustanove, sport...pa sad vi vidite. Opozicija dobije da stampa propagandni materiajal, a Milosevic ima svu drzavu na raspolagnanju.

Sjetite te se samo RTS-a, Tv Kosave, Pinka, Palme, novina, i medijske scene. Slusao sam od 1994 Radio Slobodna Evropa, i to mi jedna od rijetkih pozitivinih uspomena iz tog perioda.

i zato nije mi zao sto sam zvizdao i lupao u serpe. Da nije bilo pomoci sa strane nikad se onakva opozicija ne bi ujedinila - sjetite se samo Kostunice, Covica, Mihajlovica u DOS-u - i nikad ne bi svrgli Milosevica.

Najgori placenici su oni koji za racun diktatora rade o glavi svojim gradjanima!

Бојан Илић

pre 10 godina

"- sjetite se samo Kostunice, Covica, Mihajlovica u DOS-u - i nikad ne bi svrgli Milosevica. Najgori placenici su oni koji za racun diktatora rade o glavi svojim gradjanima!"
(Pavle, 30. mart 2014 11:09)

Браво за "објективност и непристрасност"!:-)

srleeex

pre 10 godina

Aaaaaahaaaa, odatle znaci pare Cedi za Fidelinku!!!

Sad mi je sve jasno....a posebno kakva sam ovca bio tih godina. Da verujem placenicima.

srbin s' m

pre 10 godina

Ostaje nam samo da se nadamo da će naši potomci biti bolji od nas. Od generacija rođenih u 20. veku Srbija je samo loše imala.

Silvester

pre 10 godina

Ne kapiram - da li je u zadnjih 25 godina ovde krstario Švabo, Amer, Rus, Englez, i krao i otimao sve čega se dohvatio, ili su to Srbi radili? I to ne jedan, niti njih nekoliko, nego hiljade i hiljade lopova, ima ih kao gubara, braća Srbi, nebeski narod, samo znaju da brbljaju od jutra do sutra, i da iznose pare u džakovima. Svaki narod ima šljam u svojim redovima, ali po mom životnom iskustvu Srbi imaju deset puta više od jednog normalnog naroda.

master

pre 10 godina

(Strani placenik, 30. mart 2014 09:59)

Komentar odgovara istini,na tim teorijama vladaju i uzivaju vec odavno.Narod jos uvek veruje u tu propagandu,uzasno je zatrovan,a nece da se leci.Uvek su im drugi krivi,a u stvarnosti ih domace pijavice unistavaju,ali nikako to da shvate.

Boro

pre 10 godina

To što se iznosi da je Dos kad je došao na vlast uništio i pokrao državu je donekle tačno ali minorno u odnosu na pljačku koja se desila u doba Miliševića. Uzmimo samo da je kroz obezvređivanje dinarske štednje opljačkano oko 5 mlrd € , zatim isto toliko kroz isplatu bednih plata i penzija (znamo koliko su plate i penzije kasnile) pa isto toliko za staru deviznu štednju koja se ne vraća od opljačkanih deviza već od tekućeg priliva tj sa grbače svih zaposlenih.To je oko 15 -20 miliardi koje su izneli na tajne račune sa kojih su jedan dio vratili u procesu privatizacije ali nesposobno vođeni kompanija .Prema tome ovih 24 sporne privatizacije su kap u moru i bacanje prašine u oči.

pp

pre 10 godina

(Strani placenik, 30. mart 2014 09:59)

Kakva je razlika izmedju ovih domacih lopova sibicara i ovih koji su dali 12 miliona dolara?? Nikakva, samo su tvoji lopovi sibicari bogatiji i tebe su odabrali pa su ti zato i bolji.

Domaci izdajnici i slicno

pre 10 godina

Za sve one koji se vode geslom "domaci izdajnici" i slicno, prihvatite da je politika kao sah a ne kao boks mec. Milosevic se zamerio celom svetu , on je postao meta br 1 jer je covek uzdrmao celu Evropu na kraju XX veka , kada su se svi dogovorili da ne zele da ratuju vise.
Takodje, nemojte biti deca i tvrditi da vam je neko "rasturio Jugoslaviju". Da je bila jaka ne bi je ni rasturio. Da li su na Vukovar jurisali Ameri ili Srpski vojnici? Ko je pokrao domaca preduzeca? Bill Klinton mozda? Ko je ubijao u Srebrenici , da nisu mozda Americke Foke ? Ko je izneo avionom devize na Kipar, da nije moza Nemacka ? Ko je omogucio Jezdi i Dafini da rade ? Na kraju krajeva gde us pobegli mladi ljudi 90-ih ? Razmislite malo

ze.

pre 10 godina

NA ZALOST, nije Amerikancima bio problem Sloba i nacin njegovog vladanja, sponzorisu oni i mnogo vece diktatore i ratne zlocince (npr. republjik kosova) nego im je bio problem sto nije radio za njih, ali ok, tih 12 miliona dolara su bile i dobro ulozene pare. Bilo bi zanimljivo saznati koliko DANAS Amerikanci daju para za propagandu i za razne "nvo/katarza/realnost/preokrenuosamse/suocavanje" spodobe - sudeci po garderobi u kojima doticne osobe paradiraju ili gde im sopinguju zene, Amerikanci su jos uvek galantni, jedino je pitanje da li su i ove pare pametno ulozene i ko osim tih spodoba ima koristi.

Milan

pre 10 godina

Milošević, kakav god da je bio, tačno je što je rekao: "Ne napadaju oni Srbiju zbog Miloševića, već Miloševića zbog Srbije". Dokaz je krajnje jednostavan: nismo mi sami sebi zatvorili uvoz/izvoz i nismo mi sami sebi bacali bombe na glavu. Rezultat je da imate nekoliko malih zemalja u kojima se nigde ne živi bolje nego ranije u SFRJ koje su prepune jeftine radne snage, a sve što vredi polako ide u strane ruke. Ipak, postavlja se pitanje, da li je njihovo osvajanje SFRJ mogla da prođe bolje po nas trgovačkim metodama, a ne ratnim? I koliki je u svemu tome bio uticaj Rusije, ma kako bio prikriven?

zoran

pre 10 godina

"Milošević je, po svim prilikama, bio žrtva kao što si i ti i ja i mnogi. Zemlja je bila u opštem haosu,Milošević je preuzeo da vodi brod koji je sav od rupa, samim tim preuzeo je ulogu nekoga po kome će da se pljuje, jer je "uvijek kriv" onaj ko je na vlasti." (zbunjen, 30. mart 2014 10:22)

Ti si stvarno ZBUNJEN! Milošević nije "PREUZEO da vodi brod pun rupa", majstore! Milošević je 1987. izvršio DRŽAVNI UDAR i silom, Staljinističkim medodama, uklonio sa vlasti svog Kuma Ivana Stambolića. Prema tome, žaliti ga, što ti očigledno radiš, i brisati ga "od pljuvanja", a naročito ga stavljati u isti koš sa običnim narodom tj. sa sobom i samnom, je glupo... Uzmi samo činjenicu da je njegov sin pedalirao odavde sa nekoliko miliona dolara keša, a ja sam, u 62. godini i sa operisanim srcem bez prava na penziju, lice bez zaposlenja, kako se to sada kaže, od 1997. i trenutno, da me ne pomaže ćerka koja je u inostranstvu, ne bi imao kintu ni za hleb...

licemeri

pre 10 godina

Sada iste te milione ulazu, ali u vlast.
A onda ce histericno da pricaju kako je govor mrznje kad neko kaze da su oni strani placenici.
Ako neko uzme 12 miliona dolara od strane drzave da bi vodio politiku, sta je nego strani placenik?
Kako su to placeni mediji od jedne strane u ratu "nezavisni mediji"? Od koga nezavisni?

Amos

pre 10 godina

Citam malo komentare, pa vidim da je vecinski stav ovog "elektronskog" naroda uglavnom taj da kukaju za Milosevicem. I zato smatram da je posteno sto su ga imali onih 10-ak godina i mozda bi im trebalo ispuniti zelju i ponovo dovesti nekog diktatora na vlast, sa jedno 40-50% podrske, da mu se narod klanja, ljubi mu slike i ponosno ih kaci pored ili umesto ikone.
Cek, pa narod je to ustvari vec dobio! Onda je u Srbiji sve u redu i sve je na svom mestu. Ako narod ima na vlasti onog ko je hteo, onda ce i sve sto uslediti dobiti JER JE TAKO HTEO. Cak i to su cari demokratije, koju Srbija toliko mrzi.

jovan

pre 10 godina

ko hoce ovo sve da razume neka samo nadje skrivenu kameru koja je snimana na tv pink gde gostuju protic batic i canak kada je pommenuta cuvena butkica i kako ce velja ilic da ga za drzavu nagna olbratovoj i u toj skrivenoj kameri ce vam biti sve jasno sta je dos uradio

nada 22

pre 10 godina

Da li će i na OVO doći bar PAR REČI komentara/objašnjenja od Čede, Sonje, Nataše, "srpske intelegencije"..., kako bi "PROSVETILI" ovaj "glup, zaostao srpski narod", koga iz milošte nazivaju patriJotama?
SUMNJAM!
PS: Da se ne zaboravi, OVO je samo USPUTNA KORESPODENCIJA, a arhiva ima i na hilade još uvek ZAKLJUČANIH fijoka!

Milosav Jovandić

pre 10 godina

Neko je morao da ga zustavi. Uništavao je sve čega se dotakao.
Na žalost oni koji su mu bili skloni nisu eliminisani nakon njegovog pada, brzo su se oporavili i već 2003. godine ubistvom premijera Djindjića počeli povratak na vlast.
Pre dve godine konačno su se vratili, voljom većine Srba naravno.

cojle

pre 10 godina

@zbunjen

Druže,a što ne kažeš,da je taj brod razlupao taj isti Milošević...pa otud i te i tolike rupe na kraju 90ih!?

To što nam se posle 5. oktobra nisu ostvarila ni očekivanja o kanalizaciji u prigradskim opštinama a kamoli o ulasku u EU i podizanju bruto doprinosa za najmanje 3X...ne znači da je Milošević rehabilitovan.

Milošević nas je sahranio onog renutka kada je vojskom hteo da zabrani Sloveniji i Hrvatskoj da se otcepe! Logika kojom je odboravao otcepljenje (Srbi u nekim opšinama su većina,hoće da se otcepe pa ajde da ih podržim) Srba u Hrvatskoj i Bosni mu je bila u totalnoj suprotnosti sa logikom oko Kosova (gde je opet većinsko stanovništvo,Šiptari,ali na celoj teritoriji,htelo da se otcepi) nas je koštala svega. Priča se da ni do 2030. nećemo postići standard iz 1990.
Da ne pričamo,što je upropastio generacije Srba. Satro nas u korenu.

Tako da opet ti kažem,to što su nas posle 5. oktobra pokrali i zeznuli, nikako ne znači da Milošević nije glavni grobar Srbije. To što ti pričaš jedino može da kaže il klinac mlađi do 1985. il neki zatucani komunjara.

Nenad

pre 10 godina

Postoji velika razlika između "placanja" i "novcanog pomaganja". Ja na primer pomažem svoju porodicu u Srbiji, pa niti su oni placenici niti ja to uslovljavam necim. Ja ih, prosto, pomažem jer tako želim a oni pare trose kako hoce.
Ista je stvar bila i sa rusenjem rezima Milosevica. Ja sa ga rusio jer sam tako hteo, a ne zato sto mi je neko dao pare. Ali kad mi je vec dao pare, sto da ih ne iskoristim za ciljeve rusenja rezima? Na kraju krajeva, sve košta, živimo u materijalnom svetu. Placamo i hleb i lekara, i nas neko placa sto radimo u firmi. Otkuda sad toliko moralisanje oko ociglednih stvari?
Osim toga, u DOS-u nisu bile bitne pare toliko koliko je bitno bilo saznanje da iza celog projekta stoji jedna velika sila. To niko nije krio. Ponovo, koji je razlog ga to prenemaganje. Jedino je pitanje da li smo napravili dobar izbor, i ja sam ubedjen da jesmo, i pored Vucica na vlasti. Da je Slobodan ostao, danas bi bili gori od Moldavije.

Miki

pre 10 godina

Nažalost, debele pare su morale da se daju opozicionim liderima da se nekako ujedine. Bitnije je da u narodu nije bilo dileme. Sećam se proleća 2000. Bio je najavljivan veliki mitinh opozicije za mart, ali nikako da se dogovore lideri, to se stalno odlagalo, do sredine aprila. Kada je konačno i došlo do tog mitinga, naroda je bilo toliko da je bilo nemoguće ući na Trg Republike iz pravca Tearazija. Nikad toga nije bilo ni pre ni posle. E, to je bila sila koja je oborila Miloševića i ostale štetočine.

Бојан

pre 10 godina

Чини ми се да је алавост лидера ДОС-а према еврима и доларима била пресудна у љиховом деловању против Милошевића, па могу слободно рећи и против државе,а онда иза свега долази и патолошка жеља и потреба за влашћу. Побогу људи, па они су уништили све чега су се дотакли, пунили сопствене џепове и све то увијали у обланду научене демократије од стране страних инструктора. Велика већина тих ДОС-оваца је данас добро ситуирана, додуше неки су за сада и оптужени. И шта ми имамо од тога, шта од тога има Србија данас? Ништа! То што су Клинтон, НАТО и ЕУ сатанизовали Србе и Србију пре свега, па су тако сви традиционални Балкански фашисти постали јадни, прогоњени, убијани и малтретирани, а ови други тј. ми Срби одјеном постали масовне убице и истребљивачи! Да ли је све баш тако? Сигурно није! Ови велики су вршљали по бившој СФРЈ како су хтели, свуда су имали своје трабанте, Милошевића су до 1998. називали фактором мира и стабилности на Балкану а онда пар месеци касније бомбардовали СРЈ. Надам се да ће можда нека наша будућа генерација можда некада сазнати какви су у ствари били ови наши политиканти купљени за сићу. Мислим директно на ДОС, ОТПОР и већини НВО насталих 1998. и касније! Продали су веру за вечеру, продали су Србију за 12 милиона долара, дотукли су оно што је остало после НАТО бомбардовања и тиме удовољили Клинтону, који може у својој библиотеци на миру да жмља историју и пише мемоаре како хоће!

Mladen Mladenović

pre 10 godina

Svakim danom potvrdjuje se teza,koju iznosim na forumima srpskih medija već više od jedne decenije a koju retko koji medij objavi,valjda da komentarom jednog anonimnog komentatora ne uvredi "naše zapadne prijatelje"?! Rasturanje Jugoslavije,da bi se Srbija uništila i svela na haotičnu rulju i nedefinisano područje sa kojeg će uzimati svako prema svojim potrebama i željama,davno je osmišljeno u "katakombama" SAD i Velike Britanije.Nemci su samo odigraju ulogu "izvršnog partnera" u zločinu,sa zadatkom da kao najrazvijenija država Evrope okupi sva mišljenja pod jedan "kišobran"?!Stimulisane su sve srbofobije u bivšoj Jugoslaviji od Slovenije pa nadalje.Srbija je potom sistematski satanizovana,i posipana "katranom i perjem"?!Počelo se od jednonacionalnog trovanja na KiM pa onda polako na sve strane.Kao pipci nekog ogavnog i ljigavog oktopada.Po satanizaciji,koja je dala delimične rezultate i Srbe istakla na stub srama,pristupilo se ekonomskim sankcijama koje su trebale da unište privredu ovoga naaroda.Svi su nas pljačkali i otimali ali,preživeli smo.Prešlo se na višu fazu tj. "humanitarno" bombardovanje.Bombardovano je sve živo i neživo.Bio je to bes VELIKIH ZLOČINACA.Bombardovanje je prestalo a Vojska Srbijeje bila skoro netaknuta što je zaprepastilo SAD i njihove evropske marionete.Da bi dovršili posao angažuju PETU KOLONU koja petooktobarskom "revolucijom" dolazi na vlast.Uz njihovu pomoć Srbija je devastirana a stanovništvo dovedeno na prag bede?!Šta mislite,zašto?.

zbunjen

pre 10 godina

@građanin Kejn:
Milošević je, po svim prilikama, bio žrtva kao što si i ti i ja i mnogi. Zemlja je bila u opštem haosu,Milošević je preuzeo da vodi brod koji je sav od rupa, samim tim preuzeo je ulogu nekoga po kome će da se pljuje, jer je "uvijek kriv" onaj ko je na vlasti. Uvijek je najlakše uperiti prst na drugoga. Takva situacija je savršena za upliv stranog uticaja, a uvijek se nađe neko poput Amerike da umiješa svoje prste, isproba svoju obaveštajnu službu,testira svoju moć, svoju tehnologiju i ,na kraju, svoje oružje. Takvi su oni i tu im se ne može ništa. Uvijek je bilo kroz istoriju domaćih, da ne kažem, izdajnika kpji se upecaju na mamac ,ovoga puta Amerike,pa im se učini da tuđe go.no ljepše miriše, narodski rečeno. Ali uvijek dođe vrijeme kad pošten narod ne može da trpi, pa se "digne kuka i motika",e tada nek' se čuvaju: "demokratski " izabrani političari ,pokondireni, starlete, kokete, šund pevaljke, mafijaši i ostali koje je stranac "edukovao".

Miljan

pre 10 godina

Sloba je bio zlo i dobro je sto ga nema. A zlo su i ovi drugi koji nisu uspeli nista da naprave nakon Slobe, ajde da im priznam ukidanje viza i to tek 10 godina kasnije, zato sto je gdin neobavesteni glupo insistirao na pasosu zemlje SRJ koju niko u svetu nije priznao. Cak i danas na nekim web radnjama ima problema sa slanjem u Srbiju..

Huan Pablo Don Fernando

pre 10 godina

milosevic je trebao i morao da ode sa vlasti,ali da budemo iskreni danas 14 godina od pada istog ne zivimo nista bolje,bolje zivi samo ta grupa placenika koja je zarad americkih miliona iskoristila svoj napaceni narod,narod koji je verovao da ce sa tim ljudima doci i bolje sutra!!! odmah po padu milosevica srbija se zaduzila kod mmf taj dug ima da vracaju nasi unuci i praunuci...ja tvrdim da amerika i brisel i danas na platnom spisku imaju pojedine politicare i organizacije u srbiji!!!

Milos

pre 10 godina

Citam ove komentare i ne mogu da verujem kako neki ljudi razmisljaju! Sada je po njima Milosevic dobar, jer je Klinton bio protiv njega? Da li smo trebali da pustimo Milosevica i njegovu zenu i sina da vladaju jos 10 godina samo zato sto su amerikanci bili protiv njega? Milosevic je najvise stete naneo Srbiji i drugima na balkanu, Amerika sigurno ne bi propala da je on opstao na vlasti jos koju godinu.

lele

pre 10 godina

Čisto da podsetim, u režimu su bili i Aleksanar Vučić i Tomislav Nikolić!!!
Danas oni sebe nazivaju demokratama. Eto zašto opozicije više nema niti će je više ikada biti sa onim vodjama !!!

Island

pre 10 godina

Čitajući komentare ne mogu da verujem... Zaboravili ste da je Milošević svojim arogantnim stavom i nacionalizmom "isterao" Slovence iz skupštine SFRJ. Njegov pokušaj da postane Tito posle Tita je izazvao kolaps Jugoslavije. Naravno tu su dosta pomogli političari iz drugih republika i naravno strane sile kojima Jugoslavija nije odgovarala. Ali svet nije crno beli, svi mi koji smo se od 89 borili protiv Miloševića, nismo se borili zbog Američke propagande, borili smo se zbog toga što smo hteli neštro drugo. Zar ste već zaboravili Ivana Đurića, Ante Markovića i ostalih koji su hteli da naprave nešto od bivše Jugoslavije. Koju smo opciju imali? Da podržavamo Miloševića? Ista je situacija danas: Europa/Rusija. Zaboravismo da nas je Europa bombardovala, da nam je otela Kosovo, da vrši razne nefer pritiske... ali isto tako Rusija je svo vreme podržavala Miloševića, njegova porodica je dobila azil u Rusiji. Iako su raspisane poternice za njima u Srbiji ne namerava da ih isporuči. I opet nasedamo na isto: crno-belo. Moramo se sami izboriti za našu budućnost i skinuti parazite od političara,tajkuna,kriminalaca,stranih agenata sa naše grbače. To je jedina šansa za ovu napaćenu zemlju.

depos

pre 10 godina

Malo bi Klinton, na rušenju Miloševića, učinio sa svim svojim parama da je ovaj bio iole demokrata. Nego je svojim represivnim I mafijaškim metodama vladanja dojadio i Bogu i narodu. Njega su sa vlasti srušili mali, obični građani Srbije kojima je bilo dosta ratova, bede, izolacije i poniženja. Dokaz tome je i činjenica da su ga se odrekli i SPS-ovci i SNS-ovci, a oni sigurno nisu primili ni centa od Klintona.
(Bilal, 30. mart 2014 08:23)Nisu dobili tada,ali zato sada dobijaju,a ponašaju se kao i 90-tih.Tako da sva ta priča o demokratiji pada u vodu,jer u zadnjih 5-6 godina je uništen sav napredak u slobodi,demokratiji i vladavini prava,koji je ostvaren od 2001 godine.A sve to uz podršku zapada.

miks

pre 10 godina

uvek su finansirali, svaku opciju na vlasti. milosevic im je bio dobar jedno vreme kao "faktor stabilnosti" a pucina je glasala dok je obecavao ocuvanje privilegija u jugoslaviji, dok nismo dobili krstarece rakete. posle se ta ista pucina okrenula obecanjima kvazi evropejaca koji obecavaju EU 2004, med, mleko i fondovi. ko obeca vise taj pobedjuje, tj. preciznije ko obeca leba bez motike - pobedjuje. Tadic, Vucic, niz ce se nastaviti.

danguba

pre 10 godina

I šta sad, Slobo, Šešelj, Arkan... su bili u pravu? Znam samo da su 90-e namračnija decenija u istoriji srpskog naroda i ako nismo bili u stanju sami da ih skinemo, dobro došla je svaka pomoć iz vana.
Da vas podsjetim, da su prvo Slobo i njegova svita poharali Srbe (zajam za Srbiju, Jezde, Dafine, lažna privatizacija...), a ovo od 2000 naovamo je čisto lešinarenje na ostacima...

Strani placenik

pre 10 godina

Ja bih dao duplo vise da sam imao!!! I jo toliko bih dao da budemo strani protektorat( usa, nemacka, japan)!!! Ovde nikome ne verujem, zbog lopovsko-sibicarskog mentaliteta karakteristican za ceo istok! DOKAZ: bogat i razvijen zapad(tehnoloski,ekonomski,ljudska prava)!!! Sve suprotno za istok, na istoku je razvijena duhovnost,zasto, zato sto manjkaju ljudska prava i onda duhovnost siromasnog naroda postaje dominantna kao otpor losem zivotu! Na zpadu te uce da budes sposoban za zivot i ostavlja duhovnost individualnoj zelji svakog pojedinca! U obrazovanju ne gube energiju na sirem obrazovanju nego na konkretnim stvarima, ako hoces sire obrazovanje idi u biblioteku pa citaj u slobodnom vremenu! I zato im sve ide dobro, dok mi nista ne radimo osim sto filozofiramo,placemo,kukamo, optuzujemo, ogovaramo,skloni lakom i brzom bogacenju! Kako je moguce brzo bogacenje, pa lepo, odes u politiku, pravis sebi kombinacije, pljujes po zapadu, lazes narod ali mu se dodvoravas podizanjem svesti da je POSEBAN I DA JE ZBOG TOGA CEO ZAPADNI SVET PROTIV NJEGA! I tako se godinama dobijaju izbori a vreme prolazi a kesa za otimanje sve manje i manje, a narod i dalje ponosan na POSEBNOST, ali hrana, racuni za posebnost postaju sve veci i veci! DOSTA JE BILO BREEEE

Dejan P

pre 10 godina

Svaki covek koji je malo vise razmisljao i citao znao je da Milosevic nije kriv za razbijanje Jugoslavije nego da su to mnogo pre devedesetih pripremile zapadne evropske zemlje i Amerika.
Objavljivanjem ovih dokumenata ali takodje i stavom naseg pravnog tima na sudjenju u Hagu protiv Hrvatske gde je nas osnovni argument (dokumentovan) da je rat u Hrvatsko hteo i da ga je i pripremio i poceo Franjo Tudjam pada u vodu sva propaganda nasih "demokrata" i "slobodnih i nezavisnih medija" da je Slobo a time i Srbija kriva za sve ratove.
Zar nase nezavisne medije nije sramota kada prate sudjenje u Hagu i cuju za sve one zlocine Hrvata nad Srbima koje su precutkivali da bi se dodvorili zapadu.
JADNI SMO

nebojsa

pre 10 godina

srbiju je kriminalizovao milosevic. on je napravio od srbije prokletu avliju. u njegovo vreme pocinje velicanje kriminalaca i pink kultura. strasna korupcija u javnim sluzbama. plus je i on krao: zajam za srbiju, stara devizna stednja, hiperinflacija, jezda i dafina .....
ostavio nam je amanet koji jos ne moze da se popravi.

x

pre 10 godina

Krasan tekst, samo mu nedostaje početak. Kad je počelo OBARANJE? I ne samo Miloševića. Milošević je krunisanje obaranja. Šta mislite tko je oborio ostalu "nedemokratsku balkansku rulju" i kako se zove to obaranje? Zapad je obarao nepoželjni jugo sistem, to mu je bio cilj. Srbija je najduže bila "u zabludi" da je moguće biti "van svijeta" koji je jači i "demokratičniji" i gdje teče med i mlijeko (ako ćemo lagati). Zapad nastoji "demokratizirati" Planet.

xitam

pre 10 godina

Meni je to nesto malo para. Da li je moguce sa 12 miliona srusiti diktaturu? Koliko su tad vredele akcije koka-kole, je l' to uracunato?
Mada, kakva nam je nesposobna opozicija bila, dobro da su im i to dali.

korektor

pre 10 godina

I naravno ovo je još jedan dokaz da su oni koji su rušili Miloševića strani plaćenici. Alo bre, čemu ova propaganda, pa nisu nam valjda svrake popile mozak da se i dalje trabunja ovako nešto. Šta, sad kao treba da se osećam loše što sam bio protiv Miloševića, pa mislim ako i dalje treba da se rapravlja da li je nešto trebalo ili ne onda...daj da ga vratimo, da se podsetimo malo kako je bilo, ali puna repriza, da se sve ponovo proživi...Moorreee...

Slobodan MIlosevic, 2. oktobar 2000

pre 10 godina

...
Uspostavljanjem vlasti koju podržava, odnosno koju instalira zajednica zemalja okupljenih u NATO alijansi, Jugoslavija bi neizbežno postala zemlja čija bi se teritorija brzo rasparčala.
...
U sklopu te politike za rasparčavanje Jugoslavije Kosovo bi bila prva žrtva. Njegov sadašnji status bi se proglasio za legalan i definitivan. To je prvi deo Srbije sa kojim bi se ona morala da oprosti, ne izražavajući, pri tom, čak ni nadu da će joj taj deo njene zemlje jednom moći da bude vraćen.
...
Jedna od zaista nesumnjivih posledica zaposedanja teritorije neke zemlje od strane velikih sila u dvadesetom veku je poništavanje identiteta naroda koji u toj zemlji živi. Iz iskustva drugih zemalja vidi se da narod jedva da je u stanju da prati brzinu kojom počinje da upotrebljava tuđi jezik kao svoj, da se identifikuje sa tuđim istorijskim ličnostima zaboravljajući svoje, da poznaje bolje književnost svog okupatora od svoje književnosti, da glorifikuje tuđu istoriju često se rugajući svojoj, da liči na druge umesto na sebe... Gubljenje nacionalnog identiteta je najveći poraz jedne nacije, a to se ne može izbeći u savremenom obliku kolonizacije.
...
Valjda bi svakome posle ovih deset godina trebalo da bude jasno da oni ne napadaju Srbiju zbog Miloševića, nego napadaju Miloševića zbog Srbije.

xitam

pre 10 godina

Mi smo srusili Milosevica, a ne oni. Portosili su pola milijarde na rat, a skinuli ga demokratski sa 12miliona ... Kako da ne?
Da mi nismo to zeleli, pare ne bi pomogle.

agenda

pre 10 godina

A sta pise u dokumentima koje nisu objavili? Posle Dejtona, imali smo mir nekoliko godina, koliko se secam i ekonomija je pomalo ozivela posle ukidanja sankcija a onda je neko resio da aktivira Kosovo. Nisam nikada glasao za Milosevica ali ne mogu da se ne setim njegove recenice: "Ne napadaju oni Srbiju zbog Milosevica nego Milosevica zbog Srbije".

Miladin

pre 10 godina

Da je Milosevic bio po volji Amerike sad bi imao spomenik do neba......
Kako god okreneš, od ove demonkratije u Srbiji sve vise ljudi ide ulicom i razgovara sam sa sobom

Zarko

pre 10 godina

Ovo bi trebalo da bude dovoljno za pokretanje postupka za naknadu učinjene štete. Namera očigledno nije bila da se pomogne već da se Srbija ekonomski oslabi. Najveći ceh ovog mešanja trpeli su slabi i nemoćni (deca, bolesnici i stari).

kreole

pre 10 godina

Miloševića je srušila Srbija. Bilo je jasno da ima tehničke podrške sa zapada, a koliko je znala da bude "inteligentna" govori i ovaj članak. Za Velike, kao i za male, rade mnoga nabedena piskarala i kauč-stručnjaci kojo, kao što vidimo, i dalje rade tamo. I hvale se kako su "srušili Miloševića".

zex

pre 10 godina

Milosevic nije kriv za ratove vec zato sto se supritsravio silama.Zapad i Amerika su rasturile bivsu sfrj u to sam ubedjen.normalno je da posle rata narod glavu ne moze da digne.Milosevic je mogao da rasproda zemlju strancima i da se prikloni zapadu jos pre 20godina ali covek je pokusao da zastiti zemlju ali slabi smo mi za tako nesto.nije bili razloga da se rasturi sfrj.bili smo mnogo jaki a sada smo svi tako slabi.Amerika nas unisti.

šćepan

pre 10 godina

ma ne to nije istina..ma nemoguce..amerikanci rušili miloševica?? a ti heroji petog oktobra,bagerista džo,vitezovi sa severa marakane,pa junacina perisic,milan st protić,čuveni velja ilić,surcinci,zemunci,itd,itd.to nije moguće ne,ne nemoguće....

Zlopamtiilo

pre 10 godina

Nije Klinton obarao Milosevica nego SAD . Dakle postoji kontinuitet u njihovoj spoljnoj politici i to se vidi iz "revolucije" u "revoluciju" .Sto se tice Srbije i Milosevica , ja licno imam veliku dilemu da li bi se izdesavalo na Kosovu sta se izdesavalo zakljucno sa bombardovanjem koje je bez presedana u savremenoj istoriji da nisu Amerikanci "silovali" Milosevica i pomagali i polticki podrzavali teroriste na Kosovu kojima su kasnije promenili status posto se pok. Holbruk izuo i seo sa njima na patos .

Saša73

pre 10 godina

Znam da će mnogi u svojim komentarima namerno zaboraviti kako smo živeli pod Miloševićem. Zaboraviće se kolektivno gazimestansko onanisanje 1989.god, zaboraviće se sa koliko smo "radosti" čekali pozive za ratove u kojima nismo učestvovali, zaboraviće RTS dnevnici sa dodacima, hiperinflacija, politička ubistva Stambolića i Ćuruvije, zločini Škorpiona u BiH i na KOsovu. . . Mali broj Srba će priznati da smo devedesetih izgubili najbolje godine života i većinu radosti koje ga prate. Danas živimo gore nego u SFRJ koju smo očajnički rušili u pokušaju da za Miloševća i njemu slične, stvorimo nešto treće...

I naravno,kao i uvek, Klinton će sada biti okrivljen za sve naše muke. Nama su uvek drugi krivi...jer, od Kosova pa ssve naovamo, mi junake sve redom imamo...

Бојан Илић

pre 10 godina

Taj iznos bio je namenjen strankama, nevladinim organizacijama, sindikatima, studentskim udruženjima i nezavisnim medijima, kako bi se stvorilo jedinstvo u rušenju režima Slobodana Miloševića.

Па и дан данас добијају сви паре, да када затреба обавезно нешто кажу!

Све најгоре!

mail

pre 10 godina

Kada je s.m. drzao vojsku, policiju, medije, i sve ostalo. Morao je neko nesto da ulozi da se bitanga skloni. Kako drugcije? Na izbore? Pa tu je krao koliko treba.

fiko

pre 10 godina

Mislim da su vojnom intervencijom i dizanjem optužnice protiv Miloševića u Hagu prilično jasno stavili do znanja šta o njemu i njegovom režimu misle, tako da ne vidim da je ovo neka iznenađujuća vest.
Verovatno će biti onih koji će u ovome videti povod da krenu da kukaju kako smo zavedeni od stranih sila tako divnog čoveka sklonili sa vlasti pa čisto da ih podsetim- nismo (bar ja) Miloševića skinuli sa vlasti zato što je Amerika tako htela, već zato što smo mi tako hteli (ako su pripomogli hvala im).
A hteli smo zato što je ubijao (u naše ime u regionu, a svoje neistomišljenike u svoje ime kod nas), krao, vodio politiku koja je Srbiju dovela do ove tačke gde smo. Žalosno je što je on mrtav, a njegova politika nije. Više bih voleo da je obrnuto.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Kako je Klinton obarao Miloševića ?

I kad ga je oborio kaze Klinton misleci na Miloševića:
"Jao meni do Boga miloga sto oborih od sebe boljega" !

Старац Фочо!

pre 10 godina

Уз помоћ јефтино купљене пете колоне, а остало је како кажу "демократија".

Bilal

pre 10 godina

Malo bi Klinton, na rušenju Miloševića, učinio sa svim svojim parama da je ovaj bio iole demokrata. Nego je svojim represivnim I mafijaškim metodama vladanja dojadio i Bogu i narodu. Njega su sa vlasti srušili mali, obični građani Srbije kojima je bilo dosta ratova, bede, izolacije i poniženja. Dokaz tome je i činjenica da su ga se odrekli i SPS-ovci i SNS-ovci, a oni sigurno nisu primili ni centa od Klintona.

toza nebuloza

pre 10 godina

ma ovo je smesno! 12 miliona, za radio stanice... ne bi oni skinuli slobu jos sto godina, da nije dosadio i bogu i narodu sa svojom propagandom, baba jul-om, svojim lopovima i potparolima, narodu se vise smucio kao sto su nam se uisada smucili svi DS-derivati... ova dokumenta su nebitna u odnosu na prave stvari koje su se desavale!

amos

pre 10 godina

kad cemo mi objaviti dokumente iz kojih se vidi kako su milosevic i njegovi saucesnici radili na zatvaranju srbije i stvaranju prstena koji je sluzio da srbiju potpuno odsece od sveta i ostavi joj samo drzavne huskacke medije? Ili kako je rezim ubijao one koji se usude da uspesno probiju te blokade?

nenad

pre 10 godina

Opste poznata stvar. Nacin na koji je vrsena smena vlasti u Srbiji vrlo je slicna i drugim zemljama sveta gde "demokratski"zapad umesa prste. Haos nemiri ubistva paljevine sve u ime demokratije. Ovoga puta procitani su jasno od strane Rusa. Po prirodi stvari trebalo bi da usledi vojna intervencija ali prpa bato...

Stojke

pre 10 godina

Ih, kao da nismo znali sve ovo, i kao da ne znamo kako Amerikanci utiču na unutrašnje-politička zbivanja u drugim zemljama već decenijama.
S druge strane, pak moramo da sagledamo situaciju i iz ugla tadašnjeg vremena - Miloševćev režim jeste u to vreme bio na vrhuncu ludila, ljudi su ubijani (Ćuruvija, Stambolić) ili su na njih izvođeni atentati (Vuk Drašković u Budvi), mediji otimani (B92), opozicione demonstracije brutalno razbijane (jesen '99. u Beogradu) a aktivisti hapšeni i prebijani (Otpor). Dok je Milošević neograničeno koristio državni novac i sredstva za rad svojih partija SPS, JUL i SRS, opoziciji su sečeni svi izvori finansiranja. Protiv takvog zla svaki saveznik je dobrodošao. Ništa u životu nije crno-belo.

Adam Jensen

pre 10 godina

Glede "spontantih demokratskih promena"....ili ti "dogodio se narod"....

S druge strane, kome ovo nije bilo jasno posle svega što se od 2004. naovamo događalo u Ukrajni,Libiji ili Egiptu, njemu je mozak očigledno veoma temeljno ispran.

Toto

pre 10 godina

Blago nekim tamo Fincima, niko ih i ne spominje, niko ih ne dira, ljudi rade i žive u svom visokom standardu ekonomije, školstva, zdravstva...bez kriminala, bez korupcije, bez bombardovanja, ratova, globalne i lokalne mržnje...jednom rečju jedna dosadna zemlja u kojoj funkcionalan ludak nema šta da radi.

surova realnost

pre 10 godina

izgleda da se novac i dalje ulaze, al' ovaj put apsolutna dominacije na izborima je pokazala, da se otvaraju nova poglavlja istorije potpisivanjem sporazuma o stvaranju drzave Kosovo... ipak formiranje vlade i dominacija jedne politicke stranke je veliki proizvod zapada, koji ce na kraju da dobiju epitet izdajice od sopstvenog naroda!

RoD

pre 10 godina

mogao bi sad neki da nam pomogne da se ratosiljamo sve ove politicke gamadi..pa da stave neke pametne bilionere kojima ce vodjenje drzave samo predstavljati izazov pa da od nas bude nesto :-)

Beloglasni Beogradjanin

pre 10 godina

jeste, ja sam se borio protiv milosevica zato sto sam slusao glas amerike... 'ajte molim vas. milosevica nije oborio ni klinton, ni otpor, ni zoran djindjic (ma koliko ga cenio) a narocito ne vojislav kostunica, oborili smo ga mi, gradjani srbije. bez uvrede bilo kome, molim da se to ne zaboravi.

moze im se

pre 10 godina

Jos Velja je u jednoj emisiji pricao kako su unosili te pare preko granice,natrpaju ih u jaknama ,u postavi, to je sve manje vise bilo poznato odavno da je demokratsku opoziciju proguao zapad. Na isti nacin,sada sa sigurnoscu mozemo reci, je progurana opozicija i u mnogim drugim zemljama ciji im rezimi nisu odgovarali,od arapskog proleca i Gadafija,Mubaraka i ostalih,do ovoga sada u Ukrajini gde podrzavaju fasiste i neonaciste,a pucanje i ubijanje policajaca snajperima i puskama i paljenje drzavnih zgrada navivaju "mirnim protestima" i "mirnim demonstrantima". A sto se medija tice, tu glavnu ulogu o sirenju propagande po svetu preuzimaju CNN i BBC koji "preskacu" sve vesti i informacije koje im ne idu u prilog. Jos pre nekoliko decenija su njihovi agenti i direktno bili ukljuceni u skidanju rezima u Cileu,cak im se na kraju i sudilo zbog toga u SAD.

Deda Pantelija

pre 10 godina

Ne verujem da ce ista korisno objaviti jer nisu toliko gl.. pa da sebe kompromituju ali svaka informacija se moze iskoristiti za nase dobro ili lose. Tu je razlika izmedju dobrih i losih diplomata, jedni ni iz cega prave cudo a drugi ocigledne argumente unistavaju. Znam da ovo nece mnogo pomoci ali se nekako ipak nadam u dubini duse da ce se naci neki covek koji ce se zauzeti za nasu Srbiju. Zaboga pa jedna Nemacka ne zeli sankcije Rusiji a od nas EU trazi da se mi solidarisemo sa njima i udarimo im sankcije!Sve preko nase grbace, pa dajte vise ostavite nas na miru.Gde je tu ostar odgovor diplomatije da smo mi neutralni i da smo premali da bi nase misljenje ista znacilo?Gde su ti ljudi koji ce da sacuvaju nas obraz i da nas ucine respektabilnijim?Ako nece Nemacka zasto bi mi?....Dobre i lose diplomate, to je razlika...

Zaciorski

pre 10 godina

Sada kada pogledam unazad stidim se sto Sam I sam bio deo americkog poduhvata, koji je za cilj u stvari imao rusenje Srbije kao drzave I srpske ekonomije. Sve je to bilo pod izgovorom nedostatka demokratije , slobode medija i ugnjetavanja manjina na Kosmetu. Tek sada vidim neke stvari I kockice mi se slazu

Zole

pre 10 godina

Amerika se služi svim srestvima da bi ostvarila svoje ciljeve. Nametanje laži kao istine je jedno od tih sredstava. Oni su izmislili masakr nad Albanacima da bi se opravdali pred svetom radi nekog drugog cilja. A taj drugi cilj je bio rusenje Milosevica kao zadnjeg socijalistickog vodje u Evropi. Za prevrat u Ukrajini su ulozili 5 milijardi dolara u nevladine organizacije. Ko zna koliko su ulozili u Srbiju za rusenje Milosevica. Nakon svih demostscija Milosevic je jos uvek cvrsto drzao vlast. Izazivanje rata na Kosovu bila poslednja opcija za rusenje rezima. Posle svega sto je bilo oni su nastavili sa politikom plasiranja laži da bi opravdali svoje postupke i skrenuli paznju javnosti sa pravog razloga rata. Niti oni mrze Srbe niti vole Albance. Njima je jedini cilj slobodno tržište da mogu raditi sta hoće.

...

pre 10 godina

Nije samo obarao Milosevica, nego je unistio nasu zemlju i unazadio je za 20 godina. Postigao je to da sad imaju punu kontrolu nad nama, i nikad necemo da budemo razvijena zemlja, vec uvek ovakva, izmedju siromastva i nestanka.

Too Drunk To Fuck

pre 10 godina

Pa dobro, i sta sad? Dakle ceo moj zivot je bio glup i promasen? Popovi, fasisti, nacionalisti, sovinisti, Kostunica i ostala bratija su sve vreme bili u pravu? Kakav otreznjujuci samar...

Mentol

pre 10 godina

E sad kad citam ovo, i kad se setim kako sam lupao varjacom o serpu, pomislim da bi bilo korisnije da sam se lupao cekicem u glavu.
Shame on me.

pastir

pre 10 godina

I opet je Rus kriv sto nas nije branio a ovi su super sto su nas vojno i ekonomski unistili pa zato sad bezimo pod njihove skupe. Definitivno smo svi zreli za jedan Hard reset ili wipe, mislim globalno, cela civilizacija.

lesa

pre 10 godina

"Taj iznos bio je namenjen strankama, nevladinim organizacijama...".
Da li i danas nevladine organizacije primaju novac za svoje delovanje ili to rade iz čistog ubeđenja u pravičnost?

predrag

pre 10 godina

Samo gubite nase vreme sa prosloscu, mislim pisete ono sto vec znamo i manite se vise proslosti jer je to nemoguce promeniti. Bavite se treutnim stvarima tj lazima nasih politicara da nam se ne bi desilo nesto sto je jos gore od americkog prstena, a to je nas domaci prste koji se vec nadzire. Pitam se samo kako smo mogli tolko da zaglupimo, evo 15 god od 1999.

diplomata

pre 10 godina

Plati pa se klati i kolko para tolko muzike, a ljubav se novcem ne kupuje to svi znaju, samo što više ni ljubav nije dovoljna.

Sto smo i znali...

pre 10 godina

Na srecu zivim u Australiji od 2001.god.Ovo je doprinelo da svakakvi vladaju od 2000.god i zaposljavaju polupismene,pa se sad pitamo odakle milion takvih u javnom sektoru.Evo gospodo odgovora...

Zoro

pre 10 godina

Je l to Večernje novosti žale za potrošenim američkim parama (12 miliona dolara)? Ili smatraju da je Srbija porazom Miloševića na izborima 2000-te nešto izgubila? Možda bi sve bilo mnogo bolje da je ostao Sloba? Tih 12 miliona dolara i nisu nekakve pare koliko se pričalo o stotinama miliona. Nema, međutim, pomena o milijardama dolara koje su nestale preko Kipra i drugih čudnih bankarskih krajeva za vreme Miloševića. Te pare su bile naše, a ne ove američke. I to se nekako uporno zaboravlja. O mrtvim, raseljenim, očajnim, osramoćenim, da i ne govorim. Sram vas bilo vi koji od ovakvih stvari pravite svetska otkrića a ćutite o onome šta nam je od našeg sopstvenog režima i njegovih sluga počinjeno.

Legionar

pre 10 godina

Dakle,nije narod svojom voljom obarao Milosevica,kako smo svi verovali.To je ipak ucinila americka agentura,na opstu zalost svih nas koji smo verovali da pravda postoji.

citizenkane

pre 10 godina

Pisete kao da je lose sto su hteli da svrgnu Milosevica, pa on nam je uzeo 12 godina zivota i od nas napravio prosijake i poslednju rupu na planeti sa najvecom inflacijom. Kao cigani smo se potucali po raznim zemljama samo da prezivimo.

vlada

pre 10 godina

Bačene pare ako mene pitate, pao bi Milošević i ovako pre ili kasnije.
Sve se brinem da će za koju godinu opet da ulažu u trenutnu opoziciju, da sruše vučka, pa će opet demokrate na vlast na neko vreme. Pa će posle toga opet da se pojača ta radikalska struja, koja će opet da nadvlada demokrate, i tako u krug...
A kada će narodu u srbiji biti bolje? Vrv nikad, jer ćuti i trpi gluposti ovog klintone i nejmu sličnih koji su kod nas na vlasti, a i u americi i dalje...

Mihailo

pre 10 godina

Gluposti, sve je to bilo spontano u želji da se skloni zli i pokvareni Sloba. Ne daj Bože da je neko sa Zapada davao milione opoziciji i NVO, kako bi se pritupom polupismenom narodu nametalo mišljenje da su Srbi zločinci i krvivi za sve ratove, a Milošević "Balkanski kasapin". Kakvi, nema reči o tome.
Dirigovana pobuna, kao i u mnogim drugim banana državama. Nađe se dovoljan broj ljudi koji su spremni da za novac prodaju zemlju i narod i problem rešen. Sve što treba čovek, ako ima želju i dovoljnu količinu sive mase da shvati, treba da uradi je da se priseti poslednjeg Miloševićevog govora, ništa drugo nije potrebno.

Lazic

pre 10 godina

To isto i danas rade ali sve će im se to jednog dana obiti o glavu, pucace tikve!!! Ko je izazvao "africko prolece"?? Ko je izazvao krizu u Ukraini?? Ko glumi velikog policajca???

Ретроградан и затуцан а жељан знања

pre 10 godina

Оно кад Чанак изађе па иронично каже ''ја сам страни плаћеник'' и набеди те да верујеш у теорије завере (ЦИА снајка, ЦИА). Е сад питам ја овако приглуп, како се зове онај ко је плаћен од иностране тајне службе да би пропагирао одређене ставове у својој земљи. Може да одговори и горепоменути и Чеда и Бисерко и Кандић и Тадић..... И извините ако опет нисам схватио. Користио сам само здрав разум а вероватно постоји неко апстрактно објашњење.

jovica

pre 10 godina

zapadni milioni ulozeni u slobodne medije i nevladine organizacije!? Jel vam sad jasno eurofili! Znaci ne postoji tako nesto kao sto je nevladina organicacija i slibodni medij. To su tvorevine za plitkoglave nacije poput Srba.
Kreacije modernog nacina ratovanja su najgore moguce tvorevine poslate direktno iz pakla!

Mentol

pre 10 godina

E sad kad citam ovo, i kad se setim kako sam lupao varjacom o serpu, pomislim da bi bilo korisnije da sam se lupao cekicem u glavu.
Shame on me.

citizenkane

pre 10 godina

Pisete kao da je lose sto su hteli da svrgnu Milosevica, pa on nam je uzeo 12 godina zivota i od nas napravio prosijake i poslednju rupu na planeti sa najvecom inflacijom. Kao cigani smo se potucali po raznim zemljama samo da prezivimo.

jovica

pre 10 godina

zapadni milioni ulozeni u slobodne medije i nevladine organizacije!? Jel vam sad jasno eurofili! Znaci ne postoji tako nesto kao sto je nevladina organicacija i slibodni medij. To su tvorevine za plitkoglave nacije poput Srba.
Kreacije modernog nacina ratovanja su najgore moguce tvorevine poslate direktno iz pakla!

Ретроградан и затуцан а жељан знања

pre 10 godina

Оно кад Чанак изађе па иронично каже ''ја сам страни плаћеник'' и набеди те да верујеш у теорије завере (ЦИА снајка, ЦИА). Е сад питам ја овако приглуп, како се зове онај ко је плаћен од иностране тајне службе да би пропагирао одређене ставове у својој земљи. Може да одговори и горепоменути и Чеда и Бисерко и Кандић и Тадић..... И извините ако опет нисам схватио. Користио сам само здрав разум а вероватно постоји неко апстрактно објашњење.

danguba

pre 10 godina

I šta sad, Slobo, Šešelj, Arkan... su bili u pravu? Znam samo da su 90-e namračnija decenija u istoriji srpskog naroda i ako nismo bili u stanju sami da ih skinemo, dobro došla je svaka pomoć iz vana.
Da vas podsjetim, da su prvo Slobo i njegova svita poharali Srbe (zajam za Srbiju, Jezde, Dafine, lažna privatizacija...), a ovo od 2000 naovamo je čisto lešinarenje na ostacima...

Legionar

pre 10 godina

Dakle,nije narod svojom voljom obarao Milosevica,kako smo svi verovali.To je ipak ucinila americka agentura,na opstu zalost svih nas koji smo verovali da pravda postoji.

Zoro

pre 10 godina

Je l to Večernje novosti žale za potrošenim američkim parama (12 miliona dolara)? Ili smatraju da je Srbija porazom Miloševića na izborima 2000-te nešto izgubila? Možda bi sve bilo mnogo bolje da je ostao Sloba? Tih 12 miliona dolara i nisu nekakve pare koliko se pričalo o stotinama miliona. Nema, međutim, pomena o milijardama dolara koje su nestale preko Kipra i drugih čudnih bankarskih krajeva za vreme Miloševića. Te pare su bile naše, a ne ove američke. I to se nekako uporno zaboravlja. O mrtvim, raseljenim, očajnim, osramoćenim, da i ne govorim. Sram vas bilo vi koji od ovakvih stvari pravite svetska otkrića a ćutite o onome šta nam je od našeg sopstvenog režima i njegovih sluga počinjeno.

zex

pre 10 godina

Milosevic nije kriv za ratove vec zato sto se supritsravio silama.Zapad i Amerika su rasturile bivsu sfrj u to sam ubedjen.normalno je da posle rata narod glavu ne moze da digne.Milosevic je mogao da rasproda zemlju strancima i da se prikloni zapadu jos pre 20godina ali covek je pokusao da zastiti zemlju ali slabi smo mi za tako nesto.nije bili razloga da se rasturi sfrj.bili smo mnogo jaki a sada smo svi tako slabi.Amerika nas unisti.

šćepan

pre 10 godina

ma ne to nije istina..ma nemoguce..amerikanci rušili miloševica?? a ti heroji petog oktobra,bagerista džo,vitezovi sa severa marakane,pa junacina perisic,milan st protić,čuveni velja ilić,surcinci,zemunci,itd,itd.to nije moguće ne,ne nemoguće....

Mihailo

pre 10 godina

Gluposti, sve je to bilo spontano u želji da se skloni zli i pokvareni Sloba. Ne daj Bože da je neko sa Zapada davao milione opoziciji i NVO, kako bi se pritupom polupismenom narodu nametalo mišljenje da su Srbi zločinci i krvivi za sve ratove, a Milošević "Balkanski kasapin". Kakvi, nema reči o tome.
Dirigovana pobuna, kao i u mnogim drugim banana državama. Nađe se dovoljan broj ljudi koji su spremni da za novac prodaju zemlju i narod i problem rešen. Sve što treba čovek, ako ima želju i dovoljnu količinu sive mase da shvati, treba da uradi je da se priseti poslednjeg Miloševićevog govora, ništa drugo nije potrebno.

...

pre 10 godina

Nije samo obarao Milosevica, nego je unistio nasu zemlju i unazadio je za 20 godina. Postigao je to da sad imaju punu kontrolu nad nama, i nikad necemo da budemo razvijena zemlja, vec uvek ovakva, izmedju siromastva i nestanka.

pastir

pre 10 godina

I opet je Rus kriv sto nas nije branio a ovi su super sto su nas vojno i ekonomski unistili pa zato sad bezimo pod njihove skupe. Definitivno smo svi zreli za jedan Hard reset ili wipe, mislim globalno, cela civilizacija.

Lazic

pre 10 godina

To isto i danas rade ali sve će im se to jednog dana obiti o glavu, pucace tikve!!! Ko je izazvao "africko prolece"?? Ko je izazvao krizu u Ukraini?? Ko glumi velikog policajca???

Sto smo i znali...

pre 10 godina

Na srecu zivim u Australiji od 2001.god.Ovo je doprinelo da svakakvi vladaju od 2000.god i zaposljavaju polupismene,pa se sad pitamo odakle milion takvih u javnom sektoru.Evo gospodo odgovora...

Zaciorski

pre 10 godina

Sada kada pogledam unazad stidim se sto Sam I sam bio deo americkog poduhvata, koji je za cilj u stvari imao rusenje Srbije kao drzave I srpske ekonomije. Sve je to bilo pod izgovorom nedostatka demokratije , slobode medija i ugnjetavanja manjina na Kosmetu. Tek sada vidim neke stvari I kockice mi se slazu

Saša73

pre 10 godina

Znam da će mnogi u svojim komentarima namerno zaboraviti kako smo živeli pod Miloševićem. Zaboraviće se kolektivno gazimestansko onanisanje 1989.god, zaboraviće se sa koliko smo "radosti" čekali pozive za ratove u kojima nismo učestvovali, zaboraviće RTS dnevnici sa dodacima, hiperinflacija, politička ubistva Stambolića i Ćuruvije, zločini Škorpiona u BiH i na KOsovu. . . Mali broj Srba će priznati da smo devedesetih izgubili najbolje godine života i većinu radosti koje ga prate. Danas živimo gore nego u SFRJ koju smo očajnički rušili u pokušaju da za Miloševća i njemu slične, stvorimo nešto treće...

I naravno,kao i uvek, Klinton će sada biti okrivljen za sve naše muke. Nama su uvek drugi krivi...jer, od Kosova pa ssve naovamo, mi junake sve redom imamo...

Бојан Илић

pre 10 godina

Taj iznos bio je namenjen strankama, nevladinim organizacijama, sindikatima, studentskim udruženjima i nezavisnim medijima, kako bi se stvorilo jedinstvo u rušenju režima Slobodana Miloševića.

Па и дан данас добијају сви паре, да када затреба обавезно нешто кажу!

Све најгоре!

zbunjen

pre 10 godina

@građanin Kejn:
Milošević je, po svim prilikama, bio žrtva kao što si i ti i ja i mnogi. Zemlja je bila u opštem haosu,Milošević je preuzeo da vodi brod koji je sav od rupa, samim tim preuzeo je ulogu nekoga po kome će da se pljuje, jer je "uvijek kriv" onaj ko je na vlasti. Uvijek je najlakše uperiti prst na drugoga. Takva situacija je savršena za upliv stranog uticaja, a uvijek se nađe neko poput Amerike da umiješa svoje prste, isproba svoju obaveštajnu službu,testira svoju moć, svoju tehnologiju i ,na kraju, svoje oružje. Takvi su oni i tu im se ne može ništa. Uvijek je bilo kroz istoriju domaćih, da ne kažem, izdajnika kpji se upecaju na mamac ,ovoga puta Amerike,pa im se učini da tuđe go.no ljepše miriše, narodski rečeno. Ali uvijek dođe vrijeme kad pošten narod ne može da trpi, pa se "digne kuka i motika",e tada nek' se čuvaju: "demokratski " izabrani političari ,pokondireni, starlete, kokete, šund pevaljke, mafijaši i ostali koje je stranac "edukovao".

Too Drunk To Fuck

pre 10 godina

Pa dobro, i sta sad? Dakle ceo moj zivot je bio glup i promasen? Popovi, fasisti, nacionalisti, sovinisti, Kostunica i ostala bratija su sve vreme bili u pravu? Kakav otreznjujuci samar...

Бојан

pre 10 godina

Чини ми се да је алавост лидера ДОС-а према еврима и доларима била пресудна у љиховом деловању против Милошевића, па могу слободно рећи и против државе,а онда иза свега долази и патолошка жеља и потреба за влашћу. Побогу људи, па они су уништили све чега су се дотакли, пунили сопствене џепове и све то увијали у обланду научене демократије од стране страних инструктора. Велика већина тих ДОС-оваца је данас добро ситуирана, додуше неки су за сада и оптужени. И шта ми имамо од тога, шта од тога има Србија данас? Ништа! То што су Клинтон, НАТО и ЕУ сатанизовали Србе и Србију пре свега, па су тако сви традиционални Балкански фашисти постали јадни, прогоњени, убијани и малтретирани, а ови други тј. ми Срби одјеном постали масовне убице и истребљивачи! Да ли је све баш тако? Сигурно није! Ови велики су вршљали по бившој СФРЈ како су хтели, свуда су имали своје трабанте, Милошевића су до 1998. називали фактором мира и стабилности на Балкану а онда пар месеци касније бомбардовали СРЈ. Надам се да ће можда нека наша будућа генерација можда некада сазнати какви су у ствари били ови наши политиканти купљени за сићу. Мислим директно на ДОС, ОТПОР и већини НВО насталих 1998. и касније! Продали су веру за вечеру, продали су Србију за 12 милиона долара, дотукли су оно што је остало после НАТО бомбардовања и тиме удовољили Клинтону, који може у својој библиотеци на миру да жмља историју и пише мемоаре како хоће!

moze im se

pre 10 godina

Jos Velja je u jednoj emisiji pricao kako su unosili te pare preko granice,natrpaju ih u jaknama ,u postavi, to je sve manje vise bilo poznato odavno da je demokratsku opoziciju proguao zapad. Na isti nacin,sada sa sigurnoscu mozemo reci, je progurana opozicija i u mnogim drugim zemljama ciji im rezimi nisu odgovarali,od arapskog proleca i Gadafija,Mubaraka i ostalih,do ovoga sada u Ukrajini gde podrzavaju fasiste i neonaciste,a pucanje i ubijanje policajaca snajperima i puskama i paljenje drzavnih zgrada navivaju "mirnim protestima" i "mirnim demonstrantima". A sto se medija tice, tu glavnu ulogu o sirenju propagande po svetu preuzimaju CNN i BBC koji "preskacu" sve vesti i informacije koje im ne idu u prilog. Jos pre nekoliko decenija su njihovi agenti i direktno bili ukljuceni u skidanju rezima u Cileu,cak im se na kraju i sudilo zbog toga u SAD.

Beloglasni Beogradjanin

pre 10 godina

jeste, ja sam se borio protiv milosevica zato sto sam slusao glas amerike... 'ajte molim vas. milosevica nije oborio ni klinton, ni otpor, ni zoran djindjic (ma koliko ga cenio) a narocito ne vojislav kostunica, oborili smo ga mi, gradjani srbije. bez uvrede bilo kome, molim da se to ne zaboravi.

Toto

pre 10 godina

Blago nekim tamo Fincima, niko ih i ne spominje, niko ih ne dira, ljudi rade i žive u svom visokom standardu ekonomije, školstva, zdravstva...bez kriminala, bez korupcije, bez bombardovanja, ratova, globalne i lokalne mržnje...jednom rečju jedna dosadna zemlja u kojoj funkcionalan ludak nema šta da radi.

Mladen Mladenović

pre 10 godina

Svakim danom potvrdjuje se teza,koju iznosim na forumima srpskih medija već više od jedne decenije a koju retko koji medij objavi,valjda da komentarom jednog anonimnog komentatora ne uvredi "naše zapadne prijatelje"?! Rasturanje Jugoslavije,da bi se Srbija uništila i svela na haotičnu rulju i nedefinisano područje sa kojeg će uzimati svako prema svojim potrebama i željama,davno je osmišljeno u "katakombama" SAD i Velike Britanije.Nemci su samo odigraju ulogu "izvršnog partnera" u zločinu,sa zadatkom da kao najrazvijenija država Evrope okupi sva mišljenja pod jedan "kišobran"?!Stimulisane su sve srbofobije u bivšoj Jugoslaviji od Slovenije pa nadalje.Srbija je potom sistematski satanizovana,i posipana "katranom i perjem"?!Počelo se od jednonacionalnog trovanja na KiM pa onda polako na sve strane.Kao pipci nekog ogavnog i ljigavog oktopada.Po satanizaciji,koja je dala delimične rezultate i Srbe istakla na stub srama,pristupilo se ekonomskim sankcijama koje su trebale da unište privredu ovoga naaroda.Svi su nas pljačkali i otimali ali,preživeli smo.Prešlo se na višu fazu tj. "humanitarno" bombardovanje.Bombardovano je sve živo i neživo.Bio je to bes VELIKIH ZLOČINACA.Bombardovanje je prestalo a Vojska Srbijeje bila skoro netaknuta što je zaprepastilo SAD i njihove evropske marionete.Da bi dovršili posao angažuju PETU KOLONU koja petooktobarskom "revolucijom" dolazi na vlast.Uz njihovu pomoć Srbija je devastirana a stanovništvo dovedeno na prag bede?!Šta mislite,zašto?.

fiko

pre 10 godina

Mislim da su vojnom intervencijom i dizanjem optužnice protiv Miloševića u Hagu prilično jasno stavili do znanja šta o njemu i njegovom režimu misle, tako da ne vidim da je ovo neka iznenađujuća vest.
Verovatno će biti onih koji će u ovome videti povod da krenu da kukaju kako smo zavedeni od stranih sila tako divnog čoveka sklonili sa vlasti pa čisto da ih podsetim- nismo (bar ja) Miloševića skinuli sa vlasti zato što je Amerika tako htela, već zato što smo mi tako hteli (ako su pripomogli hvala im).
A hteli smo zato što je ubijao (u naše ime u regionu, a svoje neistomišljenike u svoje ime kod nas), krao, vodio politiku koja je Srbiju dovela do ove tačke gde smo. Žalosno je što je on mrtav, a njegova politika nije. Više bih voleo da je obrnuto.

Zole

pre 10 godina

Amerika se služi svim srestvima da bi ostvarila svoje ciljeve. Nametanje laži kao istine je jedno od tih sredstava. Oni su izmislili masakr nad Albanacima da bi se opravdali pred svetom radi nekog drugog cilja. A taj drugi cilj je bio rusenje Milosevica kao zadnjeg socijalistickog vodje u Evropi. Za prevrat u Ukrajini su ulozili 5 milijardi dolara u nevladine organizacije. Ko zna koliko su ulozili u Srbiju za rusenje Milosevica. Nakon svih demostscija Milosevic je jos uvek cvrsto drzao vlast. Izazivanje rata na Kosovu bila poslednja opcija za rusenje rezima. Posle svega sto je bilo oni su nastavili sa politikom plasiranja laži da bi opravdali svoje postupke i skrenuli paznju javnosti sa pravog razloga rata. Niti oni mrze Srbe niti vole Albance. Njima je jedini cilj slobodno tržište da mogu raditi sta hoće.

lesa

pre 10 godina

"Taj iznos bio je namenjen strankama, nevladinim organizacijama...".
Da li i danas nevladine organizacije primaju novac za svoje delovanje ili to rade iz čistog ubeđenja u pravičnost?

Miladin

pre 10 godina

Da je Milosevic bio po volji Amerike sad bi imao spomenik do neba......
Kako god okreneš, od ove demonkratije u Srbiji sve vise ljudi ide ulicom i razgovara sam sa sobom

toza nebuloza

pre 10 godina

ma ovo je smesno! 12 miliona, za radio stanice... ne bi oni skinuli slobu jos sto godina, da nije dosadio i bogu i narodu sa svojom propagandom, baba jul-om, svojim lopovima i potparolima, narodu se vise smucio kao sto su nam se uisada smucili svi DS-derivati... ova dokumenta su nebitna u odnosu na prave stvari koje su se desavale!

Старац Фочо!

pre 10 godina

Уз помоћ јефтино купљене пете колоне, а остало је како кажу "демократија".

lele

pre 10 godina

Čisto da podsetim, u režimu su bili i Aleksanar Vučić i Tomislav Nikolić!!!
Danas oni sebe nazivaju demokratama. Eto zašto opozicije više nema niti će je više ikada biti sa onim vodjama !!!

Zlopamtiilo

pre 10 godina

Nije Klinton obarao Milosevica nego SAD . Dakle postoji kontinuitet u njihovoj spoljnoj politici i to se vidi iz "revolucije" u "revoluciju" .Sto se tice Srbije i Milosevica , ja licno imam veliku dilemu da li bi se izdesavalo na Kosovu sta se izdesavalo zakljucno sa bombardovanjem koje je bez presedana u savremenoj istoriji da nisu Amerikanci "silovali" Milosevica i pomagali i polticki podrzavali teroriste na Kosovu kojima su kasnije promenili status posto se pok. Holbruk izuo i seo sa njima na patos .

Zarko

pre 10 godina

Ovo bi trebalo da bude dovoljno za pokretanje postupka za naknadu učinjene štete. Namera očigledno nije bila da se pomogne već da se Srbija ekonomski oslabi. Najveći ceh ovog mešanja trpeli su slabi i nemoćni (deca, bolesnici i stari).

Adam Jensen

pre 10 godina

Glede "spontantih demokratskih promena"....ili ti "dogodio se narod"....

S druge strane, kome ovo nije bilo jasno posle svega što se od 2004. naovamo događalo u Ukrajni,Libiji ili Egiptu, njemu je mozak očigledno veoma temeljno ispran.

srleeex

pre 10 godina

Aaaaaahaaaa, odatle znaci pare Cedi za Fidelinku!!!

Sad mi je sve jasno....a posebno kakva sam ovca bio tih godina. Da verujem placenicima.

vlada

pre 10 godina

Bačene pare ako mene pitate, pao bi Milošević i ovako pre ili kasnije.
Sve se brinem da će za koju godinu opet da ulažu u trenutnu opoziciju, da sruše vučka, pa će opet demokrate na vlast na neko vreme. Pa će posle toga opet da se pojača ta radikalska struja, koja će opet da nadvlada demokrate, i tako u krug...
A kada će narodu u srbiji biti bolje? Vrv nikad, jer ćuti i trpi gluposti ovog klintone i nejmu sličnih koji su kod nas na vlasti, a i u americi i dalje...

nenad

pre 10 godina

Opste poznata stvar. Nacin na koji je vrsena smena vlasti u Srbiji vrlo je slicna i drugim zemljama sveta gde "demokratski"zapad umesa prste. Haos nemiri ubistva paljevine sve u ime demokratije. Ovoga puta procitani su jasno od strane Rusa. Po prirodi stvari trebalo bi da usledi vojna intervencija ali prpa bato...

Strani placenik

pre 10 godina

Ja bih dao duplo vise da sam imao!!! I jo toliko bih dao da budemo strani protektorat( usa, nemacka, japan)!!! Ovde nikome ne verujem, zbog lopovsko-sibicarskog mentaliteta karakteristican za ceo istok! DOKAZ: bogat i razvijen zapad(tehnoloski,ekonomski,ljudska prava)!!! Sve suprotno za istok, na istoku je razvijena duhovnost,zasto, zato sto manjkaju ljudska prava i onda duhovnost siromasnog naroda postaje dominantna kao otpor losem zivotu! Na zpadu te uce da budes sposoban za zivot i ostavlja duhovnost individualnoj zelji svakog pojedinca! U obrazovanju ne gube energiju na sirem obrazovanju nego na konkretnim stvarima, ako hoces sire obrazovanje idi u biblioteku pa citaj u slobodnom vremenu! I zato im sve ide dobro, dok mi nista ne radimo osim sto filozofiramo,placemo,kukamo, optuzujemo, ogovaramo,skloni lakom i brzom bogacenju! Kako je moguce brzo bogacenje, pa lepo, odes u politiku, pravis sebi kombinacije, pljujes po zapadu, lazes narod ali mu se dodvoravas podizanjem svesti da je POSEBAN I DA JE ZBOG TOGA CEO ZAPADNI SVET PROTIV NJEGA! I tako se godinama dobijaju izbori a vreme prolazi a kesa za otimanje sve manje i manje, a narod i dalje ponosan na POSEBNOST, ali hrana, racuni za posebnost postaju sve veci i veci! DOSTA JE BILO BREEEE

Miljan

pre 10 godina

Sloba je bio zlo i dobro je sto ga nema. A zlo su i ovi drugi koji nisu uspeli nista da naprave nakon Slobe, ajde da im priznam ukidanje viza i to tek 10 godina kasnije, zato sto je gdin neobavesteni glupo insistirao na pasosu zemlje SRJ koju niko u svetu nije priznao. Cak i danas na nekim web radnjama ima problema sa slanjem u Srbiju..

guja

pre 10 godina

Mogao je da pošalje i 120 000 milijardi, što reče onaj ministar, ali da mi nismo hteli da ga se rešimo, džaba bi bilo. E sad, to što smo doveli bitange koje su prvo pokrale Klintonovu lovu, a onda i svu ostalu, to je druga priča.

Branko

pre 10 godina

Gde god su USA i EU "uterali" demokratiju potpuno je ista situacija, Jugoslavija, Irak, Egipat, Libija, Sirija, Ukrajina,... U svim ovim državama je ćemer i jad ali u "demokratiji" koja je uvedena raznobojnim revolucijama i prolećima.

Stojke

pre 10 godina

Ih, kao da nismo znali sve ovo, i kao da ne znamo kako Amerikanci utiču na unutrašnje-politička zbivanja u drugim zemljama već decenijama.
S druge strane, pak moramo da sagledamo situaciju i iz ugla tadašnjeg vremena - Miloševćev režim jeste u to vreme bio na vrhuncu ludila, ljudi su ubijani (Ćuruvija, Stambolić) ili su na njih izvođeni atentati (Vuk Drašković u Budvi), mediji otimani (B92), opozicione demonstracije brutalno razbijane (jesen '99. u Beogradu) a aktivisti hapšeni i prebijani (Otpor). Dok je Milošević neograničeno koristio državni novac i sredstva za rad svojih partija SPS, JUL i SRS, opoziciji su sečeni svi izvori finansiranja. Protiv takvog zla svaki saveznik je dobrodošao. Ništa u životu nije crno-belo.

agenda

pre 10 godina

A sta pise u dokumentima koje nisu objavili? Posle Dejtona, imali smo mir nekoliko godina, koliko se secam i ekonomija je pomalo ozivela posle ukidanja sankcija a onda je neko resio da aktivira Kosovo. Nisam nikada glasao za Milosevica ali ne mogu da se ne setim njegove recenice: "Ne napadaju oni Srbiju zbog Milosevica nego Milosevica zbog Srbije".

Silvester

pre 10 godina

Ne kapiram - da li je u zadnjih 25 godina ovde krstario Švabo, Amer, Rus, Englez, i krao i otimao sve čega se dohvatio, ili su to Srbi radili? I to ne jedan, niti njih nekoliko, nego hiljade i hiljade lopova, ima ih kao gubara, braća Srbi, nebeski narod, samo znaju da brbljaju od jutra do sutra, i da iznose pare u džakovima. Svaki narod ima šljam u svojim redovima, ali po mom životnom iskustvu Srbi imaju deset puta više od jednog normalnog naroda.

Novi Sad

pre 10 godina

"ne bi oni skinuli slobu jos sto godina, da nije dosadio i bogu i narodu sa svojom propagandom"

Absolutno netacno. Pa mi i dan danas gutamo istu kolicinu propagande samo je predstavljena u modernom i trenutno prihvatljivom pakovanju kako za nas tako i za ove koju kroje globalnu politiku. Tada je rat bio svez pa je ostri nacionalizam najvise palio, sad pale price o svetloj evropskoj buducnosti. Na kraju se to svede na isto prodavanje magle ljudi koji zele da kontrolisu i vladaju. Sloba je komotno mogao da ublazi svoju retoriku i da nije bilo bombardovanja i rata na Kosovu i dan danas bi nas jahao a mi nebi primetili razliku. Primer? Dve reci. Ivica Dacic.

surova realnost

pre 10 godina

izgleda da se novac i dalje ulaze, al' ovaj put apsolutna dominacije na izborima je pokazala, da se otvaraju nova poglavlja istorije potpisivanjem sporazuma o stvaranju drzave Kosovo... ipak formiranje vlade i dominacija jedne politicke stranke je veliki proizvod zapada, koji ce na kraju da dobiju epitet izdajice od sopstvenog naroda!

Dejan P

pre 10 godina

Svaki covek koji je malo vise razmisljao i citao znao je da Milosevic nije kriv za razbijanje Jugoslavije nego da su to mnogo pre devedesetih pripremile zapadne evropske zemlje i Amerika.
Objavljivanjem ovih dokumenata ali takodje i stavom naseg pravnog tima na sudjenju u Hagu protiv Hrvatske gde je nas osnovni argument (dokumentovan) da je rat u Hrvatsko hteo i da ga je i pripremio i poceo Franjo Tudjam pada u vodu sva propaganda nasih "demokrata" i "slobodnih i nezavisnih medija" da je Slobo a time i Srbija kriva za sve ratove.
Zar nase nezavisne medije nije sramota kada prate sudjenje u Hagu i cuju za sve one zlocine Hrvata nad Srbima koje su precutkivali da bi se dodvorili zapadu.
JADNI SMO

Domaci izdajnici i slicno

pre 10 godina

Za sve one koji se vode geslom "domaci izdajnici" i slicno, prihvatite da je politika kao sah a ne kao boks mec. Milosevic se zamerio celom svetu , on je postao meta br 1 jer je covek uzdrmao celu Evropu na kraju XX veka , kada su se svi dogovorili da ne zele da ratuju vise.
Takodje, nemojte biti deca i tvrditi da vam je neko "rasturio Jugoslaviju". Da je bila jaka ne bi je ni rasturio. Da li su na Vukovar jurisali Ameri ili Srpski vojnici? Ko je pokrao domaca preduzeca? Bill Klinton mozda? Ko je ubijao u Srebrenici , da nisu mozda Americke Foke ? Ko je izneo avionom devize na Kipar, da nije moza Nemacka ? Ko je omogucio Jezdi i Dafini da rade ? Na kraju krajeva gde us pobegli mladi ljudi 90-ih ? Razmislite malo

mail

pre 10 godina

Kada je s.m. drzao vojsku, policiju, medije, i sve ostalo. Morao je neko nesto da ulozi da se bitanga skloni. Kako drugcije? Na izbore? Pa tu je krao koliko treba.

amos

pre 10 godina

kad cemo mi objaviti dokumente iz kojih se vidi kako su milosevic i njegovi saucesnici radili na zatvaranju srbije i stvaranju prstena koji je sluzio da srbiju potpuno odsece od sveta i ostavi joj samo drzavne huskacke medije? Ili kako je rezim ubijao one koji se usude da uspesno probiju te blokade?

x

pre 10 godina

Krasan tekst, samo mu nedostaje početak. Kad je počelo OBARANJE? I ne samo Miloševića. Milošević je krunisanje obaranja. Šta mislite tko je oborio ostalu "nedemokratsku balkansku rulju" i kako se zove to obaranje? Zapad je obarao nepoželjni jugo sistem, to mu je bio cilj. Srbija je najduže bila "u zabludi" da je moguće biti "van svijeta" koji je jači i "demokratičniji" i gdje teče med i mlijeko (ako ćemo lagati). Zapad nastoji "demokratizirati" Planet.

kreole

pre 10 godina

Miloševića je srušila Srbija. Bilo je jasno da ima tehničke podrške sa zapada, a koliko je znala da bude "inteligentna" govori i ovaj članak. Za Velike, kao i za male, rade mnoga nabedena piskarala i kauč-stručnjaci kojo, kao što vidimo, i dalje rade tamo. I hvale se kako su "srušili Miloševića".

nismo glupi!

pre 10 godina

Jao, kako ste slatki, pa podsecate me na decicu koja kazu: tata, tatan da ti sapnem jednu tajnu, Jelena ima decka ... Pa vec i vrapcima je jasno da je finansiranje DOS bio tek manji, onaj usputni deo plana. DOS je finansiran da preuzme vlast posto neko drugi obavi prljave poslove. A to je deo o kome Ameri cute, jer bi razotkrivanje te igre izazvalo novi rat u regionu, ali polako, izaci ce stvari na videlo kad-tad. Tek cemo mi slusati o tome kome su sve obecavali pare, imunitet od Haga, politicki azil i sta sve vec ne, da bi ti isti ljudi zauzvrat izdali gazdu i paralisali ceo sistem drzavne bezbednosti 5.oktobra 2000. Jer da je policija i vojska izasla na ulice 5. oktobar 2000. bi prosao kao 9. mart 1991. Ali nije, jer su neki ljudi obavili prljav posao. A posle kada su tim istim ljudima rekli puj pike ne vazi, idete niz vodu, mislite da im je bilo bas drago? Zasto se ubio Vlajko Stojiljkovic? Ko je ubio Bulatovica? Kakve informacije je (pr)odavao Perisic, ali pre oktobra 2000? I sta je (pr)odao posle toga kada su ga uhapsili? Sta je obecano Pavkovicu? Sta je ucinio Legija i sta su mu za to obecali, pa su se posle pravili ludi? I zasto je ubijen Djindjic? Povezite sada sve to. I nemojte da nam pricate bajke, evo kad pomislim kako je npr Korac rusio Slobu meni smesno. Samo zamislim malog Koraca i Pesicevu kao Dzejmsa Bonda i Manipeni, hahaha ...

Bilal

pre 10 godina

Malo bi Klinton, na rušenju Miloševića, učinio sa svim svojim parama da je ovaj bio iole demokrata. Nego je svojim represivnim I mafijaškim metodama vladanja dojadio i Bogu i narodu. Njega su sa vlasti srušili mali, obični građani Srbije kojima je bilo dosta ratova, bede, izolacije i poniženja. Dokaz tome je i činjenica da su ga se odrekli i SPS-ovci i SNS-ovci, a oni sigurno nisu primili ni centa od Klintona.

Deda Pantelija

pre 10 godina

Ne verujem da ce ista korisno objaviti jer nisu toliko gl.. pa da sebe kompromituju ali svaka informacija se moze iskoristiti za nase dobro ili lose. Tu je razlika izmedju dobrih i losih diplomata, jedni ni iz cega prave cudo a drugi ocigledne argumente unistavaju. Znam da ovo nece mnogo pomoci ali se nekako ipak nadam u dubini duse da ce se naci neki covek koji ce se zauzeti za nasu Srbiju. Zaboga pa jedna Nemacka ne zeli sankcije Rusiji a od nas EU trazi da se mi solidarisemo sa njima i udarimo im sankcije!Sve preko nase grbace, pa dajte vise ostavite nas na miru.Gde je tu ostar odgovor diplomatije da smo mi neutralni i da smo premali da bi nase misljenje ista znacilo?Gde su ti ljudi koji ce da sacuvaju nas obraz i da nas ucine respektabilnijim?Ako nece Nemacka zasto bi mi?....Dobre i lose diplomate, to je razlika...

Pedja

pre 10 godina

Da smo bili pametni srušili bi sami Miloševića (i ostale kriminalce iz SPS-SRS-JUL) ako ne pre onda barem 1996/97 kad je priznao da je pokrao izbore.

predrag

pre 10 godina

Samo gubite nase vreme sa prosloscu, mislim pisete ono sto vec znamo i manite se vise proslosti jer je to nemoguce promeniti. Bavite se treutnim stvarima tj lazima nasih politicara da nam se ne bi desilo nesto sto je jos gore od americkog prstena, a to je nas domaci prste koji se vec nadzire. Pitam se samo kako smo mogli tolko da zaglupimo, evo 15 god od 1999.

Slobodan MIlosevic, 2. oktobar 2000

pre 10 godina

...
Uspostavljanjem vlasti koju podržava, odnosno koju instalira zajednica zemalja okupljenih u NATO alijansi, Jugoslavija bi neizbežno postala zemlja čija bi se teritorija brzo rasparčala.
...
U sklopu te politike za rasparčavanje Jugoslavije Kosovo bi bila prva žrtva. Njegov sadašnji status bi se proglasio za legalan i definitivan. To je prvi deo Srbije sa kojim bi se ona morala da oprosti, ne izražavajući, pri tom, čak ni nadu da će joj taj deo njene zemlje jednom moći da bude vraćen.
...
Jedna od zaista nesumnjivih posledica zaposedanja teritorije neke zemlje od strane velikih sila u dvadesetom veku je poništavanje identiteta naroda koji u toj zemlji živi. Iz iskustva drugih zemalja vidi se da narod jedva da je u stanju da prati brzinu kojom počinje da upotrebljava tuđi jezik kao svoj, da se identifikuje sa tuđim istorijskim ličnostima zaboravljajući svoje, da poznaje bolje književnost svog okupatora od svoje književnosti, da glorifikuje tuđu istoriju često se rugajući svojoj, da liči na druge umesto na sebe... Gubljenje nacionalnog identiteta je najveći poraz jedne nacije, a to se ne može izbeći u savremenom obliku kolonizacije.
...
Valjda bi svakome posle ovih deset godina trebalo da bude jasno da oni ne napadaju Srbiju zbog Miloševića, nego napadaju Miloševića zbog Srbije.

nebojsa

pre 10 godina

srbiju je kriminalizovao milosevic. on je napravio od srbije prokletu avliju. u njegovo vreme pocinje velicanje kriminalaca i pink kultura. strasna korupcija u javnim sluzbama. plus je i on krao: zajam za srbiju, stara devizna stednja, hiperinflacija, jezda i dafina .....
ostavio nam je amanet koji jos ne moze da se popravi.

Pavle

pre 10 godina

Sta je tu cudno? Pa svako je u ono vrijeme znao kako je formiran prvo Savez za Promene (uz pomoc Panica i sastanaka u Madjarskoj, CG, Makedoniji, itd.) i da su opozicione aktivnosti u tom periodu finansirane od Zapada. (a to je pored ostalog, oni su to radili zasto su se pravdali za bombardovanje Srbije i CG).

Oni su ulagali u alternativne medije drzavnim, nevladine organizacije, itd. a Milosevic je upregao sav drzavni aparat, koji je finansirao od svih gradjana Srbije, ulozio u ocuvanje licne i vlasti svoje porodice: vlada, parlament, policija, DB, vojska, zdravstvo, skolstvo, kulturne ustanove, sport...pa sad vi vidite. Opozicija dobije da stampa propagandni materiajal, a Milosevic ima svu drzavu na raspolagnanju.

Sjetite te se samo RTS-a, Tv Kosave, Pinka, Palme, novina, i medijske scene. Slusao sam od 1994 Radio Slobodna Evropa, i to mi jedna od rijetkih pozitivinih uspomena iz tog perioda.

i zato nije mi zao sto sam zvizdao i lupao u serpe. Da nije bilo pomoci sa strane nikad se onakva opozicija ne bi ujedinila - sjetite se samo Kostunice, Covica, Mihajlovica u DOS-u - i nikad ne bi svrgli Milosevica.

Najgori placenici su oni koji za racun diktatora rade o glavi svojim gradjanima!

zoran

pre 10 godina

"Milošević je, po svim prilikama, bio žrtva kao što si i ti i ja i mnogi. Zemlja je bila u opštem haosu,Milošević je preuzeo da vodi brod koji je sav od rupa, samim tim preuzeo je ulogu nekoga po kome će da se pljuje, jer je "uvijek kriv" onaj ko je na vlasti." (zbunjen, 30. mart 2014 10:22)

Ti si stvarno ZBUNJEN! Milošević nije "PREUZEO da vodi brod pun rupa", majstore! Milošević je 1987. izvršio DRŽAVNI UDAR i silom, Staljinističkim medodama, uklonio sa vlasti svog Kuma Ivana Stambolića. Prema tome, žaliti ga, što ti očigledno radiš, i brisati ga "od pljuvanja", a naročito ga stavljati u isti koš sa običnim narodom tj. sa sobom i samnom, je glupo... Uzmi samo činjenicu da je njegov sin pedalirao odavde sa nekoliko miliona dolara keša, a ja sam, u 62. godini i sa operisanim srcem bez prava na penziju, lice bez zaposlenja, kako se to sada kaže, od 1997. i trenutno, da me ne pomaže ćerka koja je u inostranstvu, ne bi imao kintu ni za hleb...

depos

pre 10 godina

Malo bi Klinton, na rušenju Miloševića, učinio sa svim svojim parama da je ovaj bio iole demokrata. Nego je svojim represivnim I mafijaškim metodama vladanja dojadio i Bogu i narodu. Njega su sa vlasti srušili mali, obični građani Srbije kojima je bilo dosta ratova, bede, izolacije i poniženja. Dokaz tome je i činjenica da su ga se odrekli i SPS-ovci i SNS-ovci, a oni sigurno nisu primili ni centa od Klintona.
(Bilal, 30. mart 2014 08:23)Nisu dobili tada,ali zato sada dobijaju,a ponašaju se kao i 90-tih.Tako da sva ta priča o demokratiji pada u vodu,jer u zadnjih 5-6 godina je uništen sav napredak u slobodi,demokratiji i vladavini prava,koji je ostvaren od 2001 godine.A sve to uz podršku zapada.

korektor

pre 10 godina

I naravno ovo je još jedan dokaz da su oni koji su rušili Miloševića strani plaćenici. Alo bre, čemu ova propaganda, pa nisu nam valjda svrake popile mozak da se i dalje trabunja ovako nešto. Šta, sad kao treba da se osećam loše što sam bio protiv Miloševića, pa mislim ako i dalje treba da se rapravlja da li je nešto trebalo ili ne onda...daj da ga vratimo, da se podsetimo malo kako je bilo, ali puna repriza, da se sve ponovo proživi...Moorreee...

ze.

pre 10 godina

NA ZALOST, nije Amerikancima bio problem Sloba i nacin njegovog vladanja, sponzorisu oni i mnogo vece diktatore i ratne zlocince (npr. republjik kosova) nego im je bio problem sto nije radio za njih, ali ok, tih 12 miliona dolara su bile i dobro ulozene pare. Bilo bi zanimljivo saznati koliko DANAS Amerikanci daju para za propagandu i za razne "nvo/katarza/realnost/preokrenuosamse/suocavanje" spodobe - sudeci po garderobi u kojima doticne osobe paradiraju ili gde im sopinguju zene, Amerikanci su jos uvek galantni, jedino je pitanje da li su i ove pare pametno ulozene i ko osim tih spodoba ima koristi.

Legal alien

pre 10 godina

Milosevic je toliko zla naneo ovom narodu, da je glupo polemisati o tome. Sada, drugo je sto se nama kroz celu skoriju istoriju velike sile mesaju u unutrasnja pitanja i nazivaju svaku akciju protiv Srbije, humanitarnom. Jednostavno, tako nam nalaze novi svetski poredak. Da pojednostavim, Milosevica narod nije voleo, a takodje ne voli ni Ameriku.

miks

pre 10 godina

uvek su finansirali, svaku opciju na vlasti. milosevic im je bio dobar jedno vreme kao "faktor stabilnosti" a pucina je glasala dok je obecavao ocuvanje privilegija u jugoslaviji, dok nismo dobili krstarece rakete. posle se ta ista pucina okrenula obecanjima kvazi evropejaca koji obecavaju EU 2004, med, mleko i fondovi. ko obeca vise taj pobedjuje, tj. preciznije ko obeca leba bez motike - pobedjuje. Tadic, Vucic, niz ce se nastaviti.

Wes

pre 10 godina

Ma 12 miliona dolara nije dovoljno ni za ,,aperitiv''! Suština je da su razni ,,oportunisti'' koji su dobili uputstvo kako da vode ,,demokratske'' promene kao zaslužni građani dobili zeleno svetlo od svojih poslodavaca, da mogu kasnije da naplate svoju odanost i usluge, pljačkom sopstvenog naroda i da se svom narodu cinično u lice rugaju osmehom hijene i dan danas...

xitam

pre 10 godina

Mi smo srusili Milosevica, a ne oni. Portosili su pola milijarde na rat, a skinuli ga demokratski sa 12miliona ... Kako da ne?
Da mi nismo to zeleli, pare ne bi pomogle.

e

pre 10 godina

Jedno je sigurno: Milošević je u početku krize želeo da sačuva Jugoslaviju!! Sva druga naklapanja su čista da pojačam ordinarna laž. Šest republika i dve pokrajine u kojima je živelo izmešano stanovništvo po nacionalnoj strukturi sigurno je imalo predispoziciju da normalno živi u nekom naprednijem sistemu od komunističkog.Znači državu, članicu UN počele su rasturati šovinističke-nacional skupine.Počele su najpre rasturati-izdvajati Sloveniju. Već tada t.zv. međunarodna zajednica je ćutala.Onda su nastavili Hrvati, da bi je Nemačka odmah priznala. Da dam upoređenje sa USA: 1861.god. južne države nisu prihvatile zakon kojim se ukida ropstvo. Da je tada jug našao moćnog svetskog saveznika on bi pobedio iako je stanovništvo izmešano. Kod nas su separatisti pobedili uz potpunu umešanost spoljnih država iako je postojala zabrana uvoza oružja to se radilo i na kraju javno su Srbiju bombardovali.Cilj Srbije u sukobu najpre je bio da zaštiti svo stanovništvo, a na kraju kada je to postalo nemoguće da zaštiti barem srpski narod. Ideologija je služila samo kao povod, jer su ljudi u svim republikama i pokrajinama imale istu školu i učitelja.

маринко

pre 10 godina

Најсмешније ми је оно кад видим како су отпораши и ДОС-овци који су викали како стиже помоћ од пријатељске Америке и како ће да потече мед и млеко,данас мањи од маковог зрна. Ретки су се безобразно обогатили,али већина оних који су носили револуцију су искоришћени од стране својих газда из Америке и одбачени. Србија је платила високу цену,данас је то растргнута и опљачкана земља ... Али и даље се верује у западне вредности и ЕУ!

Cole

pre 10 godina

Pisete kao da je lose sto su hteli da svrgnu Milosevica, pa on nam je uzeo 12 godina zivota i od nas napravio prosijake i poslednju rupu na planeti sa najvecom inflacijom. Kao cigani smo se potucali po raznim zemljama samo da prezivimo.
(citizenkane, 30. mart 2014 00:21)

Sve je tačno što si napisao,
nemam šta da ti oduzmem ali
imam da dodam da se Milošević
za svo vreme vladavine zadužio
samo 450 miliona dolara, a ovi
posle njega, Bog te pita koliko
milijardi, takođe, za vreme njegove
vladavine Srbija je imala preko 1,2
miliona grla stoke sada smo na 150.000,
slično važi i za svinje, živinu...
Usput, juče sam u jednoj prodavnici
kupio beli krompir iz UVOZA, ej b(r)eee...!!!
E sad, da ne idem dalje, zamisli samo da
nas sad zatvore kao što su Miloševića
zatvorili, pa mi ne bi smo preživeli,
tj, realna ekonomija (bez kredita) je
mnogo, mnogo gora nego u njegovo vreme,
tako da...

P.S.
Ovo nisam napisao u njegovu odbranu,
nikad ga nisam voleo, čak sam ga i
mrzeo, samo što bih mu se gledajući
sa ove distance izvinio bar za 20-30%
onoga što sam mislio i govorio o njemu.

RoD

pre 10 godina

mogao bi sad neki da nam pomogne da se ratosiljamo sve ove politicke gamadi..pa da stave neke pametne bilionere kojima ce vodjenje drzave samo predstavljati izazov pa da od nas bude nesto :-)

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Kako je Klinton obarao Miloševića ?

I kad ga je oborio kaze Klinton misleci na Miloševića:
"Jao meni do Boga miloga sto oborih od sebe boljega" !

kima

pre 10 godina

"Zajedno sa našim saveznicima, radićemo na jačanju režima oštrih sankcija usmerenih ka Miloševiću i njegovim saradnicima, koji će do kraja da iscrpu srpsku ekonomiju.
Jedan od zadataka medijskog prstena koji je Srbiji nabacila Klintonova administracija bio je da informiše i iznosi dokaze o zločinima srpskih snaga na Kosovu i Metohiji.
U vreme najžešćih napada na srpski narod na KiM, kada su posle povlačenja vojske i policije retki Srbi ostavljeni na milost i nemilost albanskim teroristima, Amerikanci nisu krili zadovoljstvo zbog „stabilizacije prilika u pokrajini“.
pa ljudi moji,da li jos uvek, neko normalan, moze da brani zapad i amere posle svega ovoga....pa nije njima bio bitan ni milosevic,ni srbi,ni albanci,ni demokratija...vec samo i iskljucivo njihov interes...da se tada na vlasti nalazio ,djindjić ili kostunica ili milosevic ili bilo ko...scenario bi bio isti! Srbijo,pamet u glavu. NE U NATO!!!!

Milan

pre 10 godina

Milošević, kakav god da je bio, tačno je što je rekao: "Ne napadaju oni Srbiju zbog Miloševića, već Miloševića zbog Srbije". Dokaz je krajnje jednostavan: nismo mi sami sebi zatvorili uvoz/izvoz i nismo mi sami sebi bacali bombe na glavu. Rezultat je da imate nekoliko malih zemalja u kojima se nigde ne živi bolje nego ranije u SFRJ koje su prepune jeftine radne snage, a sve što vredi polako ide u strane ruke. Ipak, postavlja se pitanje, da li je njihovo osvajanje SFRJ mogla da prođe bolje po nas trgovačkim metodama, a ne ratnim? I koliki je u svemu tome bio uticaj Rusije, ma kako bio prikriven?

diplomata

pre 10 godina

Plati pa se klati i kolko para tolko muzike, a ljubav se novcem ne kupuje to svi znaju, samo što više ni ljubav nije dovoljna.

xitam

pre 10 godina

Meni je to nesto malo para. Da li je moguce sa 12 miliona srusiti diktaturu? Koliko su tad vredele akcije koka-kole, je l' to uracunato?
Mada, kakva nam je nesposobna opozicija bila, dobro da su im i to dali.

TomaS

pre 10 godina

Da su zaista želeli da pomognu Srbiji i uklone Miloševića i njegov režim, bilo je dovoljno samo da njega pozovu na neki međunarodni mirovni sastanak i tamo ga - uhapse, kao što su na taj način u Beču uhapsili neke srpske generale. Njima jeustvari bio cilj da unište Srbiju, što su i učinili zločinačkim NATO-bombardovanjem cele tadašnje SRJ 78 dana - bez neophodne saglasnosti Saveta bezbednosti OUN. Sve je, dakle, bila farsa: oduzimanje srpske pokrajine Kosovo radi formiranja sopstvene NATO-baze na teritorije. I još sada žele da nas još i ponize zahtevajući da mi osudimo Rusiju koja je pripojila Krim (svoju bivšu teritoriju) Rusiji?!?! Kao da je pre toga NATO bombardovao Kosovo da se ne bi odvojilo od Srbije, a ne obratno! Ma, ostavite nas na miru da se polako oporavljamo od vaše "pomoći" koja nam je i fizički i pravno uništila državu, pa nikako da se oporavimo od te dobrote!

Бојан Илић

pre 10 godina

"- sjetite se samo Kostunice, Covica, Mihajlovica u DOS-u - i nikad ne bi svrgli Milosevica. Najgori placenici su oni koji za racun diktatora rade o glavi svojim gradjanima!"
(Pavle, 30. mart 2014 11:09)

Браво за "објективност и непристрасност"!:-)

Island

pre 10 godina

Čitajući komentare ne mogu da verujem... Zaboravili ste da je Milošević svojim arogantnim stavom i nacionalizmom "isterao" Slovence iz skupštine SFRJ. Njegov pokušaj da postane Tito posle Tita je izazvao kolaps Jugoslavije. Naravno tu su dosta pomogli političari iz drugih republika i naravno strane sile kojima Jugoslavija nije odgovarala. Ali svet nije crno beli, svi mi koji smo se od 89 borili protiv Miloševića, nismo se borili zbog Američke propagande, borili smo se zbog toga što smo hteli neštro drugo. Zar ste već zaboravili Ivana Đurića, Ante Markovića i ostalih koji su hteli da naprave nešto od bivše Jugoslavije. Koju smo opciju imali? Da podržavamo Miloševića? Ista je situacija danas: Europa/Rusija. Zaboravismo da nas je Europa bombardovala, da nam je otela Kosovo, da vrši razne nefer pritiske... ali isto tako Rusija je svo vreme podržavala Miloševića, njegova porodica je dobila azil u Rusiji. Iako su raspisane poternice za njima u Srbiji ne namerava da ih isporuči. I opet nasedamo na isto: crno-belo. Moramo se sami izboriti za našu budućnost i skinuti parazite od političara,tajkuna,kriminalaca,stranih agenata sa naše grbače. To je jedina šansa za ovu napaćenu zemlju.

srbin s' m

pre 10 godina

Ostaje nam samo da se nadamo da će naši potomci biti bolji od nas. Od generacija rođenih u 20. veku Srbija je samo loše imala.

toni

pre 10 godina

Vec mnogi kukaju za Slobom... opao standard a 2014. za neverovati! Ljudi nesrecniji! Za neverovati. A sve imamo sa zapada samo jos para da imamo..

srbinNP

pre 10 godina

@citizaneke

Uticaj tih placenih media je upravo uticao na tebe da mislis o tome da je on kriv za tih 12 godina, a ne oni koji su sankcije uveli radi ostvarenja AMERICKIH ciljeva

Branko

pre 10 godina

Šteta je što tekst ima ton osude umesto zahvalnosti što nas je neko voleo više od nas samih.
(USA, 30. mart 2014 13:41)

Imam samo jedno pitanje, zašto onda osiromašeni uranijum?

licemeri

pre 10 godina

Sada iste te milione ulazu, ali u vlast.
A onda ce histericno da pricaju kako je govor mrznje kad neko kaze da su oni strani placenici.
Ako neko uzme 12 miliona dolara od strane drzave da bi vodio politiku, sta je nego strani placenik?
Kako su to placeni mediji od jedne strane u ratu "nezavisni mediji"? Od koga nezavisni?

Ja navijam za Djokovica protiv Nadala, a vi?

pre 10 godina

Džaba nekima objašnjavaš, džaba što su to svi znali, džaba crtaš, dokazuješ.. Džaba i da im lično Klinton dodje i kaže jeste sve je laž i medijski rat protiv vaše zemlje, oni i dalje tupe svoju priču i veruju samo svojoj sujeti i mržnji i uporno zatvaraju oči pred svakim mogućim dokazom da nisu u pravu. Jer po njima je Milošević veći krivac za bedu u zemlji od onih moćnih zemalja i njihovih lidera koji su sve radili da sankcijama "potpuno iscrpe srpsku ekonomiju".

Boro

pre 10 godina

To što se iznosi da je Dos kad je došao na vlast uništio i pokrao državu je donekle tačno ali minorno u odnosu na pljačku koja se desila u doba Miliševića. Uzmimo samo da je kroz obezvređivanje dinarske štednje opljačkano oko 5 mlrd € , zatim isto toliko kroz isplatu bednih plata i penzija (znamo koliko su plate i penzije kasnile) pa isto toliko za staru deviznu štednju koja se ne vraća od opljačkanih deviza već od tekućeg priliva tj sa grbače svih zaposlenih.To je oko 15 -20 miliardi koje su izneli na tajne račune sa kojih su jedan dio vratili u procesu privatizacije ali nesposobno vođeni kompanija .Prema tome ovih 24 sporne privatizacije su kap u moru i bacanje prašine u oči.

desilo se..

pre 10 godina

A pitanje je sta je Hrvatska dobila za taj ustupak!Kako se taj prsten nije iskoristio i za teritoriju Hrvatske!Da prikaze egzodus nekoliko stotina hiljada pripadnika srpskog zivlja sa teritorije Hrvatske!Pravac..izbeglistvo!Medijski prsten koji je Srbiji nabacen,moze da se tumaci i kao nametanje cenzure jednima a u interesu drugih!Ako su prikupljani dokazi o zlocinu srpskih snaga,sta je sa zlocinima albanskih,hrvatskih i drugih snaga..Da li su se zlocini samo selektivno prikazivali svetu!Ako su sve videli,da li su videli i da je povlacenjem vojske i policije iz te srpske pokrajine,ostao srpski narod prepusten na milost i nemilost albanskim ekstremistima!Kako su to videli a kako reagovali!I ako je bilo etickog ciscenja od strane Srba,zasto danas jedino nema Srba u toj srpskoj pokrajini!I zasto do danas niko nije odgovarao za pocinjene zlocine nad njima!Da li je jos uvek taj medijski prsten aktuelan!Gde su ti izbegli Srbi danas,gde su se zaustavili i zasto!Pod kojim okolnostima!Da li se svetska zajednica pita a i Klinton!Gde nestadose svi ti ljudi,napustivsi svoje vekovne domove samo sa naramkom na ramenu!I nikada se vise nisu vratili!Iz straha kazu..a onda,kao grom iz vedra neba..Dani 16 i 17.mart 2004.godine na Kosovu!Da su bar tada videli sta se desilo srpskoj manjini i njihovim domovima,crkavama,manastirima,grobljima...I opet poznata slika..srpski narod ponovo odlazi u izgnanstvo,po koji put!Medjutim medijski prsten je zakazao a deo medjunradne zajednica zaspao ili oslepeo!

cojle

pre 10 godina

@zbunjen

Druže,a što ne kažeš,da je taj brod razlupao taj isti Milošević...pa otud i te i tolike rupe na kraju 90ih!?

To što nam se posle 5. oktobra nisu ostvarila ni očekivanja o kanalizaciji u prigradskim opštinama a kamoli o ulasku u EU i podizanju bruto doprinosa za najmanje 3X...ne znači da je Milošević rehabilitovan.

Milošević nas je sahranio onog renutka kada je vojskom hteo da zabrani Sloveniji i Hrvatskoj da se otcepe! Logika kojom je odboravao otcepljenje (Srbi u nekim opšinama su većina,hoće da se otcepe pa ajde da ih podržim) Srba u Hrvatskoj i Bosni mu je bila u totalnoj suprotnosti sa logikom oko Kosova (gde je opet većinsko stanovništvo,Šiptari,ali na celoj teritoriji,htelo da se otcepi) nas je koštala svega. Priča se da ni do 2030. nećemo postići standard iz 1990.
Da ne pričamo,što je upropastio generacije Srba. Satro nas u korenu.

Tako da opet ti kažem,to što su nas posle 5. oktobra pokrali i zeznuli, nikako ne znači da Milošević nije glavni grobar Srbije. To što ti pričaš jedino može da kaže il klinac mlađi do 1985. il neki zatucani komunjara.

Milos

pre 10 godina

Citam ove komentare i ne mogu da verujem kako neki ljudi razmisljaju! Sada je po njima Milosevic dobar, jer je Klinton bio protiv njega? Da li smo trebali da pustimo Milosevica i njegovu zenu i sina da vladaju jos 10 godina samo zato sto su amerikanci bili protiv njega? Milosevic je najvise stete naneo Srbiji i drugima na balkanu, Amerika sigurno ne bi propala da je on opstao na vlasti jos koju godinu.

Amos

pre 10 godina

Citam malo komentare, pa vidim da je vecinski stav ovog "elektronskog" naroda uglavnom taj da kukaju za Milosevicem. I zato smatram da je posteno sto su ga imali onih 10-ak godina i mozda bi im trebalo ispuniti zelju i ponovo dovesti nekog diktatora na vlast, sa jedno 40-50% podrske, da mu se narod klanja, ljubi mu slike i ponosno ih kaci pored ili umesto ikone.
Cek, pa narod je to ustvari vec dobio! Onda je u Srbiji sve u redu i sve je na svom mestu. Ako narod ima na vlasti onog ko je hteo, onda ce i sve sto uslediti dobiti JER JE TAKO HTEO. Cak i to su cari demokratije, koju Srbija toliko mrzi.

Milosav Jovandić

pre 10 godina

Neko je morao da ga zustavi. Uništavao je sve čega se dotakao.
Na žalost oni koji su mu bili skloni nisu eliminisani nakon njegovog pada, brzo su se oporavili i već 2003. godine ubistvom premijera Djindjića počeli povratak na vlast.
Pre dve godine konačno su se vratili, voljom većine Srba naravno.

re

pre 10 godina

@zex, 30. mart 2014 08:59
Sve federacije na istoku Evrope su se raspale u isto vreme, na kraju hladnog rata.
Jedino se Nemacka federacija prosirila (Velika Nemacka).
Nije se raspala samo SFRJ, raspao se i SSSR i Cehoslovacka.
Ujedinjenje Nemacke, raspad svih socijalistickih federacija, i prihvatanje "tranzicije" je posledica pobede zapada u hladnom ratu, a ne nekog Milosevica.
Raspad SFRJ je bio u korist svih, osim Srba."Tranzicija" je protiv radnika, sto vidimo koliko je sad nezaposlenih vise nego pre "tranzicije.
Zato je Milosevic satanizovan jer je bio neposlusan. Da je isao u Brisel kao Dacic i Vucic i dao sve sto mu traze, i on bi bio predlozen za Nobela kao Dacic.

Bojan

pre 10 godina

Pa i Sloba je bio njihov covek samo se oteo kontroli. Pre tacno 15 godina otkriveni su dokumenti i depese diplomata za vreme Ronalda Regana. Iz njih se moglo videti da je 1984 godine formiran fond za "razbijanje Jugoslavije". I gle cuda mladi predstavnik Beobanke koji je radio u Njujorku do kraja 1983 godine, napusta direktorske pozicije i pocinje da se bavi politikom, ekspresno napreduje u politici i 1984 godine postaje predsednik gradskog komiteta saveza komunista Beograda. Isto se moze reci i za Tudjmana (od 1984 -1987 boravi u SAD), i njemu je 1984 prelomna. Ako se analiziraju akteri 5og oktobra, niko od njih vise nije na politickoj sceni. Takva je strategija SAD, nikada nece dozvoliti jacanje placenika. Kada posluze svrsi, oni trebaju da odu u zaborav kako bi se izbrisalo delovanje SAD. Milosevic je to izgleda odbio. Setimo se te 1995 godine kada se konacno zavrsilo rasparcavanje Jugoslavije, stvorene male zavisne drzavice sa neporomenjenim granicama, Sloba je bio "faktor mira i stabilnosti". Za SAD je tu posao bio zavrsen i Milosevic je trebao da ode. 1996 godine jaca opozicijski pokret u Srbiji, Milosevic gubi lokalne izbore ali ih lazira sto je bio znak SADu da nece tako lako da se odrekne vlasti. Ostalo je novija istorija koju svi znamo...

master

pre 10 godina

(Strani placenik, 30. mart 2014 09:59)

Komentar odgovara istini,na tim teorijama vladaju i uzivaju vec odavno.Narod jos uvek veruje u tu propagandu,uzasno je zatrovan,a nece da se leci.Uvek su im drugi krivi,a u stvarnosti ih domace pijavice unistavaju,ali nikako to da shvate.

pp

pre 10 godina

(Strani placenik, 30. mart 2014 09:59)

Kakva je razlika izmedju ovih domacih lopova sibicara i ovih koji su dali 12 miliona dolara?? Nikakva, samo su tvoji lopovi sibicari bogatiji i tebe su odabrali pa su ti zato i bolji.

USA

pre 10 godina

Hvala vam na svemu!
Da smo imali još par godina patriotske vlasti, ostali bi smo i bez Vojvodine i ko zna koliko bi smo još izginuli u ratovima i pomrli od gladi.
Šteta je što tekst ima ton osude umesto zahvalnosti što nas je neko voleo više od nas samih.

Arcibalde prijatelju..

pre 10 godina

I dobili su silne milione za rusenje Milosevica a onda dosli oni na vlast..I danas smo kao sirotinja na proplanku..Gledamo u grad,sisli bi ali nemamo sa cime!A u Evropu nas sramota ovako gologuzi i bez prebijenog filera!A kad nemas pare,niko te ne shvata ozbiljno,pragmatican je ovo svet..Mozda da su svrgnuli Milosevica,bez pomoci sa strane i da su delili zivot obicnih gradjana,bez tih miliona..Mozda bi vise cenili ono sto je narod tada ucinio..naravno ne znajuci,da od toga nece imati bas nikakvu korist!Gradjani su tada imali nadu i interes,da zive bolje,ali se to nije ipak desilo!Jedino smo dobili politicke borce za dobrobit Srbije a bez Milosevica i jos siromasniji narod nego sto je bio!Bolje da su te dzakove para ulozili u Srbiju ili u neku deciju bolnicu..Tada im nije bila potrebna placena opozicija i preplaceni opozicioneri..Pare kvare ljude!Narod je i sam bio raspolozen za promenu vlasti,trebalo mu je samo dati malo podstreka!Oni ni dinara ne osetise a ni ne videse od tih para!Pa tako na kraju celog tog preko decenijskog procesa dobismo..Oni pare a mi maglu!I od sada prvo boljitak,pa podrska..Odgovornost,pa poverenje!Da ne bi bilo vise..pas laje,vetar nosi..a gradjani ispastaju!I uvek cemo se secati reci Arcibalda Rajsa,velikog srpskog prijatelja i kriticara..Sta li bi nam danas rekao!Verovatno vidno razocaran,onu nasu sofisticiranu izreku..Ja vas krstim a vi p.....!

nada 22

pre 10 godina

Da li će i na OVO doći bar PAR REČI komentara/objašnjenja od Čede, Sonje, Nataše, "srpske intelegencije"..., kako bi "PROSVETILI" ovaj "glup, zaostao srpski narod", koga iz milošte nazivaju patriJotama?
SUMNJAM!
PS: Da se ne zaboravi, OVO je samo USPUTNA KORESPODENCIJA, a arhiva ima i na hilade još uvek ZAKLJUČANIH fijoka!

jugador no12

pre 10 godina

Aman.. ameri tu igru na njihovoj elektronskoj tabli sveta u Pentagonu igraju vec dugo vremena [lampice crvene ('nezavisne', ex socijalistichke/ komunisticke zemlje) prelaze u zelene ['demokratija', NATO..] Da skratim, ochigledno: kolonijalizam, geo steategija,.. sirovine, priblizavanje, okruzivanje ili blokiranje Rusije i Kine... Jugoslavija je bila uspesan experiment koji se projektovao u gotovo svim zemljama (koje se nedaju podciniti),.. nesto kao ako neces s'nama unusticemo te. Jugoslavija je bila i suvise cenjena zemlja u svetu (jedan od lidera nesvrstanih koji je brojao vise zemalja nego NATO ili Istocni blok, uz to i bio saveznik Rusije i Kine). Vazna zemlja za pokoravanje u srcu EUrope. Vec krenuli da pritiskaju da se vlada prikljuci zapadu u osudi Rusije zbog Krima, je li? Rusi gube jos jednog saveznika u evropi. Isti scenario i u Libija, Sirija,.. Ukraina. Preterashe. Hoce do Moskve. Zakasnili su, jer Rusi su sada mnogo jaci (snabsevanje energentima EU) nego u vreme kada su nas bombardovali. Ocigledno.

marko

pre 10 godina

Šteta je što tekst ima ton osude umesto zahvalnosti što nas je neko voleo više od nas samih.
(USA, 30. mart 2014 13:41)

Imam samo jedno pitanje, zašto onda osiromašeni uranijum?
(Branko, 30. mart 2014 16:28)

Pa, ljubav ne poznaje granice!?

Huan Pablo Don Fernando

pre 10 godina

milosevic je trebao i morao da ode sa vlasti,ali da budemo iskreni danas 14 godina od pada istog ne zivimo nista bolje,bolje zivi samo ta grupa placenika koja je zarad americkih miliona iskoristila svoj napaceni narod,narod koji je verovao da ce sa tim ljudima doci i bolje sutra!!! odmah po padu milosevica srbija se zaduzila kod mmf taj dug ima da vracaju nasi unuci i praunuci...ja tvrdim da amerika i brisel i danas na platnom spisku imaju pojedine politicare i organizacije u srbiji!!!

ajte molim vas

pre 10 godina

a novosti, uz kurir i informer, najtabloidnije glasilo, prosipaju debeovske mrvice pred čaršiju, da se vidi i zna, koliko je kakana ova dosovska opozicija.
dok su međutim radikalska bagra i sps-ovska elita obeležili 'najzlatniji' period novije srpske istorije. posle njih ni cveće raslo nije.

Nikad pameti u ovoj zemlji

pre 10 godina

Sram da ih bude! A tako je bilo idilicno lepo pod Milosevicima, samo med i mleko. Sta su hiljade poginulih, opljackanih, opste rasulo drustva, ..., prema ocuvanju teritorija!?

teska palanka

pre 10 godina

@Strani placenik

Vidi se da u zivotu nisi bio na zapadu ili si bio na par dana na ekskurziji. Jeste bolje na zapadu ali sto si ga nalupetao...

parkinsonq

pre 10 godina

Znaci nasi politicari iz opozicije u vreme Milosevica bili su strani placenici ? A ovi drugi koji su bili u vlasti sa Milosevicem, koji nisu bili strani placenici , kako su se i ko je njih finansio? Znate ko ? Narod ! Ali njih niko ne napada, umesto da bude kontra, da se napadaju oni koji su krali narod, ne, mi napadamo opoziciju !? Znaci bili su domaci i strani placenici, mi narod Srbije vise volimo kada nas golje pljackaju, nego one koje drugi placa !? Ispada da je Klinton oborio Milosevica, ja mislio da ga narod na glasanju oborio ?

Zoran Spasovski

pre 10 godina

@ ...Da ovog nije bilo i Nato bombardovanja, Sloba bi jos bio Predsednik a Srbija zivela u 90-tim...
(Rile, 30. mart 2014 06:36)
Pa ti bi sada bio 24 godina mladji, sta je tu lose?????

Nenad

pre 10 godina

Postoji velika razlika između "placanja" i "novcanog pomaganja". Ja na primer pomažem svoju porodicu u Srbiji, pa niti su oni placenici niti ja to uslovljavam necim. Ja ih, prosto, pomažem jer tako želim a oni pare trose kako hoce.
Ista je stvar bila i sa rusenjem rezima Milosevica. Ja sa ga rusio jer sam tako hteo, a ne zato sto mi je neko dao pare. Ali kad mi je vec dao pare, sto da ih ne iskoristim za ciljeve rusenja rezima? Na kraju krajeva, sve košta, živimo u materijalnom svetu. Placamo i hleb i lekara, i nas neko placa sto radimo u firmi. Otkuda sad toliko moralisanje oko ociglednih stvari?
Osim toga, u DOS-u nisu bile bitne pare toliko koliko je bitno bilo saznanje da iza celog projekta stoji jedna velika sila. To niko nije krio. Ponovo, koji je razlog ga to prenemaganje. Jedino je pitanje da li smo napravili dobar izbor, i ja sam ubedjen da jesmo, i pored Vucica na vlasti. Da je Slobodan ostao, danas bi bili gori od Moldavije.

Radojko

pre 10 godina

A da se stavimo malo u kozu lidera DOS 1999? Cini se da je "state of mind" DOSa 1999 bio otprilike ovakav: (1) Ne treba Vam ni USA niti njihov novac. (2) Nije ni zgodno da imate veze s njima, jer je temelj Slobine vlasti bio upravo "DOS su strani placenici a samo ja mislim o dobru nacine" (3) USA kaze "hajde da ti pomognem" sumom koja je stotinjak puta manja od navodno ulozene u Majdan, i Vi odmah razumete da se ta trula sargarepa nudi da bi State Department mogao kad god zatreba da izvuce keca iz rukava: "Mi smo tvorci 5. oktobra". (4) Da odbijete? Pa da rizikujete da State Dpt. kaze, OK, za USA nije los ni Sloba, hajde da ga obavestimo da su DOSovci prizivali nasu pomoc i damo mu obavestajte podatke i svu drugu pomoc da ih on stavi pod nekog novog "Pauka" ili slicno kodno ime? I konacno (5) Sa gadjenjem zagrizete i sazvacete tu trulu sargarepu.

Aleksandar

pre 10 godina

@Milan, hajde, objavi te spiskove nepodobnih, hajde objavi ih, objavi listu za odstrel! Izdajnici? Cega izdajnici? Kralja? Drzave? Koje drzave? Naroda? Ha, izdati mozes samo personu, ili drzavu, narod tj POPULUS ne mozes, jer je to amorfna kategorija! Sto se tice ovog sto ga je Klinton srusio uz troska od samo 12 miliona zelenih novcanica, taj je i oni koji su ga doveli na vlast, jedini pravi izdajnik, tj veleizdajnik, srusio je SFRJ, potpomagao starce iz SANU u njihovom nachertaniju II deo, posredno omogucio da hrvatski nacionalisti ostvare san o etnicki cistoj drzavi, upropastio sve cega se dotakao, a sve to kao u odbranu srba??!! I jos uvek ga se sa setom secaju?!! Upropastio je tolika detinjstva, maldosti... sve, i da ga se sa setom secam, i da ga zalim!!! NE, ni njega ni one koji su ga u tom izdajnickom zaverenistvu podrzavali, NIKADA!!! Ni one generale sto su se zakleli SFRJ, pa presli na stranu one drzave sto kao nije bila u ratu, a nazvala se jugoslavijom!!! Nikada to nije bila JUgoslavija, to je bio samo pokvareni pokusaj da se izbegne odgovornost za razbijanje SFRJ, da se operu prljave ruke!! Ali ne vredi vama govoriti, utuvili ste da ste zrtve, a da su svi ostali krivci, promeniti misljenje populusa, tesko!

Bgd

pre 10 godina

"ne bi oni skinuli slobu jos sto godina, da nije dosadio i bogu i narodu sa svojom propagandom"

Apsolutno tačno. Sada se to dogodilo sa zapadnom propagandom isto kao pre dva veka sa turskom, kasnije austrougarskom.. jedino nikada nismo bili istinski predani ‘bratskoj’ – Ruskoj. Još od.. zajedničkih korena. Njih smo u startu odbacili, ko dete oca dok ne sazri. Sad ćemo videti dal se dete zasitilo potucanja po svetu gde su ga uglavnom.. to

Nema lepše nego na svom ognjištu, možeš bežati kolko hoćeš al od toga pobeći nećeš. Pre ili kasnije.. samo ako imaš sreće da dočekaš. A ono pitanje što mi volimo.. Srbi naj stariji na svetu, ko je koga napustio, ko je otac a ko sin etc.. manmo se. Svaki otac mora biti ponosan na takvog naslednika

jovan

pre 10 godina

ko hoce ovo sve da razume neka samo nadje skrivenu kameru koja je snimana na tv pink gde gostuju protic batic i canak kada je pommenuta cuvena butkica i kako ce velja ilic da ga za drzavu nagna olbratovoj i u toj skrivenoj kameri ce vam biti sve jasno sta je dos uradio

Pavle

pre 10 godina

"- sjetite se samo Kostunice, Covica, Mihajlovica u DOS-u - i nikad ne bi svrgli Milosevica. Najgori placenici su oni koji za racun diktatora rade o glavi svojim gradjanima!"
(Pavle, 30. mart 2014 11:09)

Браво за "објективност и непристрасност"!:-)
(Бојан Илић, 30. mart 2014 11:51)

Bojane, nisam mislio da su Covic, Kostunica i Mihajlovic diktatorovi placenici, zadnja recenica se odnosila na Milosevicu masineriju i drzavni aparat koji je upregao za licne interese, a opoziciju optuzivao da su strani placenici, nadam se da je sad jasnije. Ovu trojicu spominjem kao izrazite primjere koliko je tesko bilo organizovati opoziciju. Dodaj koga god hoces, mozes i Vuka, Ilica, Batica...

bivsi radnik jedne banke

pre 10 godina

bas me zanima koliko li je mladja dobio za rasturanje 4 najvece banke. jedna od njih jos uvek radi, btw. doveo je neke likove sa zavrsenim koledzima po belom svetu i uvalio ih na visoke rukovodece pozicije. ti momci su uglavnom sedeli po kaficima po centru grada u radno vreme. atmosfera u firmi je bila ocajna, cekalo se samo sta ce da se desi. i desilo se ubrzo posle toga. ja sam sad napolju. hvala ti mladjo za to. a ti sad gledaj sta ces kad dodju po tebe! i jos nesto. kad sam procitao da je borka vucic poginula, odmah mi se pojavila sumnja u neciste radnje.

Miki

pre 10 godina

Nažalost, debele pare su morale da se daju opozicionim liderima da se nekako ujedine. Bitnije je da u narodu nije bilo dileme. Sećam se proleća 2000. Bio je najavljivan veliki mitinh opozicije za mart, ali nikako da se dogovore lideri, to se stalno odlagalo, do sredine aprila. Kada je konačno i došlo do tog mitinga, naroda je bilo toliko da je bilo nemoguće ući na Trg Republike iz pravca Tearazija. Nikad toga nije bilo ni pre ni posle. E, to je bila sila koja je oborila Miloševića i ostale štetočine.

Ivan

pre 10 godina

Jel moze neko (meni kao laiku) da objasni zbog cega su prekrsene sankcije Srbiji i prodat je srpski telekom '96 za solidne pare za ono vreme. Kazu upuceni da zapad tada jos nije bio spreman za intervenciju na KiM pa im nije odgovaralo da padne Milosevic "pre vremena" (kako bi onda opravdali intervenciju). Elem ima toga jos sto mi nije jasno nakon ovoliko vremena provedenih u demokratiji. Sada sam stariji i mnoga pitanja mi se sama namecu.

Milan

pre 10 godina

A je li to onaj Klinton što je sa Monikom igrao onaj film, a najviše su se scene odvijale na ovalnom stolu u Beloj kući? Mašala! Juče ste objavili spisak onih "poznatih"osoba i "Žene u crnom" koji su odigrali svoju ulogu u pripremama i realizaciji dolaska opozicije na vlast i silnim ubistvima u Srbiji.Da li vam je sada jasno ko financira i diriguje šta će da se radi .Znam da izbegavate da objavite neke tekstove, jer B92 mora da preživi i sluša šta joj gazda kaže.
Bez uvreda,ako ste imalo moralni i etični, objavite moje tekstove-videćete šta ću napisati, jer imam sve informacije i podatke za one koji sarađuju sa stranim mentorima i koji ih dobro plaćaju. Spisak javnih ličnost,političara, umetnika raznih profila je dosta dugačak i dok Srbija se ne obračuna sa tim izdajnicima, nema napretka. Nikada u istoriji civilizacije izdajnike niko nije cenio, a ponajmanje oni koji su ih angažovali. Srbin iz jedne od zemalja EU.SF-SN

Бојан Илић

pre 10 godina

(Pavle, 30. mart 2014 20:28)

Имаш занимљиво гледање на ствар али га не делимо!

Кажеш Ђинђић ујединио?!

Па јесте када су сви осетили кеш, Веља им лично доносио из Будимпеште "ушивене доларе у јакну"!
Ево рече и Били!

Сви садашњи из ДС-а су били и тадашњи!

Али опуштено, другачији поглед...

Pavle

pre 10 godina

(Pavle, 30. mart 2014 12:48)

Очигледно да ДС није владао скоро деценију .....
(Бојан Илић, 30. mart 2014 17:22)

Tadasnji DS tj. Zoran Djindjic je bio jedini faktor koji je mogao da ujedini opoziciju i svrgne Milosevica, to ti ne moram objasnjavati. On je uz pomoc Zapada, ne bas iskrenu i dovoljnu, ujedinio totalno razjedninjenju opoziciju. I inace, ove poslije Djindjica ni ne smatram pravim Ds-om...I zato ne moze biti u istom kosu sa Kostunicom, Covicem i drugima, ni u kojoj varijanti. Pretpostavljam da to sugerises, inace ne vidim direktnu vezu izmedju teksta i tvog komentara.

darth neshko

pre 10 godina

Koga bre ovaj laze?! Srusio sotonu sa samo 12 miliona?!! Aloo!!! Pa samo gubitak jednog F 117 kosta koju stotinu miliona!!! Cela NATO intervencija koja se uzgred budi receno zove " DELIBERATE FORCE" a ne milosrdni andjeo, a koja je bila upotrebljena da se sotoni i njegovima onemoguci teror koji su vrsili,koliko je mislis Klintone, kostala? Bombe su nam nad glavama padale i ubijale nas zbog sorabske mitomanije, i Klintonove nesrece sto zivi u drzavi u kojoj precednik ne sme da vara zenu i da laze! A za vasu informaciju, nisu amerikanci razbili sfrj, nego sotona, velkosorapski nacionalizam i ono suto i rogato, kuso i repato sto se povelo za njim i mitingasilo! A sve to seirenje je pocelo pre pada Berlinskog zida!! jos 1987 steta samo sto je umro,ako je uopste umro u Hagu... bolje da mu se dogodio 25.12.1989.

citizenkane

pre 10 godina

Pisete kao da je lose sto su hteli da svrgnu Milosevica, pa on nam je uzeo 12 godina zivota i od nas napravio prosijake i poslednju rupu na planeti sa najvecom inflacijom. Kao cigani smo se potucali po raznim zemljama samo da prezivimo.

danguba

pre 10 godina

I šta sad, Slobo, Šešelj, Arkan... su bili u pravu? Znam samo da su 90-e namračnija decenija u istoriji srpskog naroda i ako nismo bili u stanju sami da ih skinemo, dobro došla je svaka pomoć iz vana.
Da vas podsjetim, da su prvo Slobo i njegova svita poharali Srbe (zajam za Srbiju, Jezde, Dafine, lažna privatizacija...), a ovo od 2000 naovamo je čisto lešinarenje na ostacima...

Beloglasni Beogradjanin

pre 10 godina

jeste, ja sam se borio protiv milosevica zato sto sam slusao glas amerike... 'ajte molim vas. milosevica nije oborio ni klinton, ni otpor, ni zoran djindjic (ma koliko ga cenio) a narocito ne vojislav kostunica, oborili smo ga mi, gradjani srbije. bez uvrede bilo kome, molim da se to ne zaboravi.

zex

pre 10 godina

Milosevic nije kriv za ratove vec zato sto se supritsravio silama.Zapad i Amerika su rasturile bivsu sfrj u to sam ubedjen.normalno je da posle rata narod glavu ne moze da digne.Milosevic je mogao da rasproda zemlju strancima i da se prikloni zapadu jos pre 20godina ali covek je pokusao da zastiti zemlju ali slabi smo mi za tako nesto.nije bili razloga da se rasturi sfrj.bili smo mnogo jaki a sada smo svi tako slabi.Amerika nas unisti.

jovica

pre 10 godina

zapadni milioni ulozeni u slobodne medije i nevladine organizacije!? Jel vam sad jasno eurofili! Znaci ne postoji tako nesto kao sto je nevladina organicacija i slibodni medij. To su tvorevine za plitkoglave nacije poput Srba.
Kreacije modernog nacina ratovanja su najgore moguce tvorevine poslate direktno iz pakla!

Zoro

pre 10 godina

Je l to Večernje novosti žale za potrošenim američkim parama (12 miliona dolara)? Ili smatraju da je Srbija porazom Miloševića na izborima 2000-te nešto izgubila? Možda bi sve bilo mnogo bolje da je ostao Sloba? Tih 12 miliona dolara i nisu nekakve pare koliko se pričalo o stotinama miliona. Nema, međutim, pomena o milijardama dolara koje su nestale preko Kipra i drugih čudnih bankarskih krajeva za vreme Miloševića. Te pare su bile naše, a ne ove američke. I to se nekako uporno zaboravlja. O mrtvim, raseljenim, očajnim, osramoćenim, da i ne govorim. Sram vas bilo vi koji od ovakvih stvari pravite svetska otkrića a ćutite o onome šta nam je od našeg sopstvenog režima i njegovih sluga počinjeno.

Saša73

pre 10 godina

Znam da će mnogi u svojim komentarima namerno zaboraviti kako smo živeli pod Miloševićem. Zaboraviće se kolektivno gazimestansko onanisanje 1989.god, zaboraviće se sa koliko smo "radosti" čekali pozive za ratove u kojima nismo učestvovali, zaboraviće RTS dnevnici sa dodacima, hiperinflacija, politička ubistva Stambolića i Ćuruvije, zločini Škorpiona u BiH i na KOsovu. . . Mali broj Srba će priznati da smo devedesetih izgubili najbolje godine života i većinu radosti koje ga prate. Danas živimo gore nego u SFRJ koju smo očajnički rušili u pokušaju da za Miloševća i njemu slične, stvorimo nešto treće...

I naravno,kao i uvek, Klinton će sada biti okrivljen za sve naše muke. Nama su uvek drugi krivi...jer, od Kosova pa ssve naovamo, mi junake sve redom imamo...

Mentol

pre 10 godina

E sad kad citam ovo, i kad se setim kako sam lupao varjacom o serpu, pomislim da bi bilo korisnije da sam se lupao cekicem u glavu.
Shame on me.

Legal alien

pre 10 godina

Milosevic je toliko zla naneo ovom narodu, da je glupo polemisati o tome. Sada, drugo je sto se nama kroz celu skoriju istoriju velike sile mesaju u unutrasnja pitanja i nazivaju svaku akciju protiv Srbije, humanitarnom. Jednostavno, tako nam nalaze novi svetski poredak. Da pojednostavim, Milosevica narod nije voleo, a takodje ne voli ni Ameriku.

Ретроградан и затуцан а жељан знања

pre 10 godina

Оно кад Чанак изађе па иронично каже ''ја сам страни плаћеник'' и набеди те да верујеш у теорије завере (ЦИА снајка, ЦИА). Е сад питам ја овако приглуп, како се зове онај ко је плаћен од иностране тајне службе да би пропагирао одређене ставове у својој земљи. Може да одговори и горепоменути и Чеда и Бисерко и Кандић и Тадић..... И извините ако опет нисам схватио. Користио сам само здрав разум а вероватно постоји неко апстрактно објашњење.

Domaci izdajnici i slicno

pre 10 godina

Za sve one koji se vode geslom "domaci izdajnici" i slicno, prihvatite da je politika kao sah a ne kao boks mec. Milosevic se zamerio celom svetu , on je postao meta br 1 jer je covek uzdrmao celu Evropu na kraju XX veka , kada su se svi dogovorili da ne zele da ratuju vise.
Takodje, nemojte biti deca i tvrditi da vam je neko "rasturio Jugoslaviju". Da je bila jaka ne bi je ni rasturio. Da li su na Vukovar jurisali Ameri ili Srpski vojnici? Ko je pokrao domaca preduzeca? Bill Klinton mozda? Ko je ubijao u Srebrenici , da nisu mozda Americke Foke ? Ko je izneo avionom devize na Kipar, da nije moza Nemacka ? Ko je omogucio Jezdi i Dafini da rade ? Na kraju krajeva gde us pobegli mladi ljudi 90-ih ? Razmislite malo

fiko

pre 10 godina

Mislim da su vojnom intervencijom i dizanjem optužnice protiv Miloševića u Hagu prilično jasno stavili do znanja šta o njemu i njegovom režimu misle, tako da ne vidim da je ovo neka iznenađujuća vest.
Verovatno će biti onih koji će u ovome videti povod da krenu da kukaju kako smo zavedeni od stranih sila tako divnog čoveka sklonili sa vlasti pa čisto da ih podsetim- nismo (bar ja) Miloševića skinuli sa vlasti zato što je Amerika tako htela, već zato što smo mi tako hteli (ako su pripomogli hvala im).
A hteli smo zato što je ubijao (u naše ime u regionu, a svoje neistomišljenike u svoje ime kod nas), krao, vodio politiku koja je Srbiju dovela do ove tačke gde smo. Žalosno je što je on mrtav, a njegova politika nije. Više bih voleo da je obrnuto.

Mihailo

pre 10 godina

Gluposti, sve je to bilo spontano u želji da se skloni zli i pokvareni Sloba. Ne daj Bože da je neko sa Zapada davao milione opoziciji i NVO, kako bi se pritupom polupismenom narodu nametalo mišljenje da su Srbi zločinci i krvivi za sve ratove, a Milošević "Balkanski kasapin". Kakvi, nema reči o tome.
Dirigovana pobuna, kao i u mnogim drugim banana državama. Nađe se dovoljan broj ljudi koji su spremni da za novac prodaju zemlju i narod i problem rešen. Sve što treba čovek, ako ima želju i dovoljnu količinu sive mase da shvati, treba da uradi je da se priseti poslednjeg Miloševićevog govora, ništa drugo nije potrebno.

zbunjen

pre 10 godina

@građanin Kejn:
Milošević je, po svim prilikama, bio žrtva kao što si i ti i ja i mnogi. Zemlja je bila u opštem haosu,Milošević je preuzeo da vodi brod koji je sav od rupa, samim tim preuzeo je ulogu nekoga po kome će da se pljuje, jer je "uvijek kriv" onaj ko je na vlasti. Uvijek je najlakše uperiti prst na drugoga. Takva situacija je savršena za upliv stranog uticaja, a uvijek se nađe neko poput Amerike da umiješa svoje prste, isproba svoju obaveštajnu službu,testira svoju moć, svoju tehnologiju i ,na kraju, svoje oružje. Takvi su oni i tu im se ne može ništa. Uvijek je bilo kroz istoriju domaćih, da ne kažem, izdajnika kpji se upecaju na mamac ,ovoga puta Amerike,pa im se učini da tuđe go.no ljepše miriše, narodski rečeno. Ali uvijek dođe vrijeme kad pošten narod ne može da trpi, pa se "digne kuka i motika",e tada nek' se čuvaju: "demokratski " izabrani političari ,pokondireni, starlete, kokete, šund pevaljke, mafijaši i ostali koje je stranac "edukovao".

Legionar

pre 10 godina

Dakle,nije narod svojom voljom obarao Milosevica,kako smo svi verovali.To je ipak ucinila americka agentura,na opstu zalost svih nas koji smo verovali da pravda postoji.

Strani placenik

pre 10 godina

Ja bih dao duplo vise da sam imao!!! I jo toliko bih dao da budemo strani protektorat( usa, nemacka, japan)!!! Ovde nikome ne verujem, zbog lopovsko-sibicarskog mentaliteta karakteristican za ceo istok! DOKAZ: bogat i razvijen zapad(tehnoloski,ekonomski,ljudska prava)!!! Sve suprotno za istok, na istoku je razvijena duhovnost,zasto, zato sto manjkaju ljudska prava i onda duhovnost siromasnog naroda postaje dominantna kao otpor losem zivotu! Na zpadu te uce da budes sposoban za zivot i ostavlja duhovnost individualnoj zelji svakog pojedinca! U obrazovanju ne gube energiju na sirem obrazovanju nego na konkretnim stvarima, ako hoces sire obrazovanje idi u biblioteku pa citaj u slobodnom vremenu! I zato im sve ide dobro, dok mi nista ne radimo osim sto filozofiramo,placemo,kukamo, optuzujemo, ogovaramo,skloni lakom i brzom bogacenju! Kako je moguce brzo bogacenje, pa lepo, odes u politiku, pravis sebi kombinacije, pljujes po zapadu, lazes narod ali mu se dodvoravas podizanjem svesti da je POSEBAN I DA JE ZBOG TOGA CEO ZAPADNI SVET PROTIV NJEGA! I tako se godinama dobijaju izbori a vreme prolazi a kesa za otimanje sve manje i manje, a narod i dalje ponosan na POSEBNOST, ali hrana, racuni za posebnost postaju sve veci i veci! DOSTA JE BILO BREEEE

mail

pre 10 godina

Kada je s.m. drzao vojsku, policiju, medije, i sve ostalo. Morao je neko nesto da ulozi da se bitanga skloni. Kako drugcije? Na izbore? Pa tu je krao koliko treba.

Miljan

pre 10 godina

Sloba je bio zlo i dobro je sto ga nema. A zlo su i ovi drugi koji nisu uspeli nista da naprave nakon Slobe, ajde da im priznam ukidanje viza i to tek 10 godina kasnije, zato sto je gdin neobavesteni glupo insistirao na pasosu zemlje SRJ koju niko u svetu nije priznao. Cak i danas na nekim web radnjama ima problema sa slanjem u Srbiju..

Pavle

pre 10 godina

Sta je tu cudno? Pa svako je u ono vrijeme znao kako je formiran prvo Savez za Promene (uz pomoc Panica i sastanaka u Madjarskoj, CG, Makedoniji, itd.) i da su opozicione aktivnosti u tom periodu finansirane od Zapada. (a to je pored ostalog, oni su to radili zasto su se pravdali za bombardovanje Srbije i CG).

Oni su ulagali u alternativne medije drzavnim, nevladine organizacije, itd. a Milosevic je upregao sav drzavni aparat, koji je finansirao od svih gradjana Srbije, ulozio u ocuvanje licne i vlasti svoje porodice: vlada, parlament, policija, DB, vojska, zdravstvo, skolstvo, kulturne ustanove, sport...pa sad vi vidite. Opozicija dobije da stampa propagandni materiajal, a Milosevic ima svu drzavu na raspolagnanju.

Sjetite te se samo RTS-a, Tv Kosave, Pinka, Palme, novina, i medijske scene. Slusao sam od 1994 Radio Slobodna Evropa, i to mi jedna od rijetkih pozitivinih uspomena iz tog perioda.

i zato nije mi zao sto sam zvizdao i lupao u serpe. Da nije bilo pomoci sa strane nikad se onakva opozicija ne bi ujedinila - sjetite se samo Kostunice, Covica, Mihajlovica u DOS-u - i nikad ne bi svrgli Milosevica.

Najgori placenici su oni koji za racun diktatora rade o glavi svojim gradjanima!

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Kako je Klinton obarao Miloševića ?

I kad ga je oborio kaze Klinton misleci na Miloševića:
"Jao meni do Boga miloga sto oborih od sebe boljega" !

Mladen Mladenović

pre 10 godina

Svakim danom potvrdjuje se teza,koju iznosim na forumima srpskih medija već više od jedne decenije a koju retko koji medij objavi,valjda da komentarom jednog anonimnog komentatora ne uvredi "naše zapadne prijatelje"?! Rasturanje Jugoslavije,da bi se Srbija uništila i svela na haotičnu rulju i nedefinisano područje sa kojeg će uzimati svako prema svojim potrebama i željama,davno je osmišljeno u "katakombama" SAD i Velike Britanije.Nemci su samo odigraju ulogu "izvršnog partnera" u zločinu,sa zadatkom da kao najrazvijenija država Evrope okupi sva mišljenja pod jedan "kišobran"?!Stimulisane su sve srbofobije u bivšoj Jugoslaviji od Slovenije pa nadalje.Srbija je potom sistematski satanizovana,i posipana "katranom i perjem"?!Počelo se od jednonacionalnog trovanja na KiM pa onda polako na sve strane.Kao pipci nekog ogavnog i ljigavog oktopada.Po satanizaciji,koja je dala delimične rezultate i Srbe istakla na stub srama,pristupilo se ekonomskim sankcijama koje su trebale da unište privredu ovoga naaroda.Svi su nas pljačkali i otimali ali,preživeli smo.Prešlo se na višu fazu tj. "humanitarno" bombardovanje.Bombardovano je sve živo i neživo.Bio je to bes VELIKIH ZLOČINACA.Bombardovanje je prestalo a Vojska Srbijeje bila skoro netaknuta što je zaprepastilo SAD i njihove evropske marionete.Da bi dovršili posao angažuju PETU KOLONU koja petooktobarskom "revolucijom" dolazi na vlast.Uz njihovu pomoć Srbija je devastirana a stanovništvo dovedeno na prag bede?!Šta mislite,zašto?.

amos

pre 10 godina

kad cemo mi objaviti dokumente iz kojih se vidi kako su milosevic i njegovi saucesnici radili na zatvaranju srbije i stvaranju prstena koji je sluzio da srbiju potpuno odsece od sveta i ostavi joj samo drzavne huskacke medije? Ili kako je rezim ubijao one koji se usude da uspesno probiju te blokade?

korektor

pre 10 godina

I naravno ovo je još jedan dokaz da su oni koji su rušili Miloševića strani plaćenici. Alo bre, čemu ova propaganda, pa nisu nam valjda svrake popile mozak da se i dalje trabunja ovako nešto. Šta, sad kao treba da se osećam loše što sam bio protiv Miloševića, pa mislim ako i dalje treba da se rapravlja da li je nešto trebalo ili ne onda...daj da ga vratimo, da se podsetimo malo kako je bilo, ali puna repriza, da se sve ponovo proživi...Moorreee...

šćepan

pre 10 godina

ma ne to nije istina..ma nemoguce..amerikanci rušili miloševica?? a ti heroji petog oktobra,bagerista džo,vitezovi sa severa marakane,pa junacina perisic,milan st protić,čuveni velja ilić,surcinci,zemunci,itd,itd.to nije moguće ne,ne nemoguće....

toza nebuloza

pre 10 godina

ma ovo je smesno! 12 miliona, za radio stanice... ne bi oni skinuli slobu jos sto godina, da nije dosadio i bogu i narodu sa svojom propagandom, baba jul-om, svojim lopovima i potparolima, narodu se vise smucio kao sto su nam se uisada smucili svi DS-derivati... ova dokumenta su nebitna u odnosu na prave stvari koje su se desavale!

Stojke

pre 10 godina

Ih, kao da nismo znali sve ovo, i kao da ne znamo kako Amerikanci utiču na unutrašnje-politička zbivanja u drugim zemljama već decenijama.
S druge strane, pak moramo da sagledamo situaciju i iz ugla tadašnjeg vremena - Miloševćev režim jeste u to vreme bio na vrhuncu ludila, ljudi su ubijani (Ćuruvija, Stambolić) ili su na njih izvođeni atentati (Vuk Drašković u Budvi), mediji otimani (B92), opozicione demonstracije brutalno razbijane (jesen '99. u Beogradu) a aktivisti hapšeni i prebijani (Otpor). Dok je Milošević neograničeno koristio državni novac i sredstva za rad svojih partija SPS, JUL i SRS, opoziciji su sečeni svi izvori finansiranja. Protiv takvog zla svaki saveznik je dobrodošao. Ništa u životu nije crno-belo.

Lazic

pre 10 godina

To isto i danas rade ali sve će im se to jednog dana obiti o glavu, pucace tikve!!! Ko je izazvao "africko prolece"?? Ko je izazvao krizu u Ukraini?? Ko glumi velikog policajca???

Zaciorski

pre 10 godina

Sada kada pogledam unazad stidim se sto Sam I sam bio deo americkog poduhvata, koji je za cilj u stvari imao rusenje Srbije kao drzave I srpske ekonomije. Sve je to bilo pod izgovorom nedostatka demokratije , slobode medija i ugnjetavanja manjina na Kosmetu. Tek sada vidim neke stvari I kockice mi se slazu

Bilal

pre 10 godina

Malo bi Klinton, na rušenju Miloševića, učinio sa svim svojim parama da je ovaj bio iole demokrata. Nego je svojim represivnim I mafijaškim metodama vladanja dojadio i Bogu i narodu. Njega su sa vlasti srušili mali, obični građani Srbije kojima je bilo dosta ratova, bede, izolacije i poniženja. Dokaz tome je i činjenica da su ga se odrekli i SPS-ovci i SNS-ovci, a oni sigurno nisu primili ni centa od Klintona.

Бојан

pre 10 godina

Чини ми се да је алавост лидера ДОС-а према еврима и доларима била пресудна у љиховом деловању против Милошевића, па могу слободно рећи и против државе,а онда иза свега долази и патолошка жеља и потреба за влашћу. Побогу људи, па они су уништили све чега су се дотакли, пунили сопствене џепове и све то увијали у обланду научене демократије од стране страних инструктора. Велика већина тих ДОС-оваца је данас добро ситуирана, додуше неки су за сада и оптужени. И шта ми имамо од тога, шта од тога има Србија данас? Ништа! То што су Клинтон, НАТО и ЕУ сатанизовали Србе и Србију пре свега, па су тако сви традиционални Балкански фашисти постали јадни, прогоњени, убијани и малтретирани, а ови други тј. ми Срби одјеном постали масовне убице и истребљивачи! Да ли је све баш тако? Сигурно није! Ови велики су вршљали по бившој СФРЈ како су хтели, свуда су имали своје трабанте, Милошевића су до 1998. називали фактором мира и стабилности на Балкану а онда пар месеци касније бомбардовали СРЈ. Надам се да ће можда нека наша будућа генерација можда некада сазнати какви су у ствари били ови наши политиканти купљени за сићу. Мислим директно на ДОС, ОТПОР и већини НВО насталих 1998. и касније! Продали су веру за вечеру, продали су Србију за 12 милиона долара, дотукли су оно што је остало после НАТО бомбардовања и тиме удовољили Клинтону, који може у својој библиотеци на миру да жмља историју и пише мемоаре како хоће!

Too Drunk To Fuck

pre 10 godina

Pa dobro, i sta sad? Dakle ceo moj zivot je bio glup i promasen? Popovi, fasisti, nacionalisti, sovinisti, Kostunica i ostala bratija su sve vreme bili u pravu? Kakav otreznjujuci samar...

USA

pre 10 godina

Hvala vam na svemu!
Da smo imali još par godina patriotske vlasti, ostali bi smo i bez Vojvodine i ko zna koliko bi smo još izginuli u ratovima i pomrli od gladi.
Šteta je što tekst ima ton osude umesto zahvalnosti što nas je neko voleo više od nas samih.

xitam

pre 10 godina

Mi smo srusili Milosevica, a ne oni. Portosili su pola milijarde na rat, a skinuli ga demokratski sa 12miliona ... Kako da ne?
Da mi nismo to zeleli, pare ne bi pomogle.

guja

pre 10 godina

Mogao je da pošalje i 120 000 milijardi, što reče onaj ministar, ali da mi nismo hteli da ga se rešimo, džaba bi bilo. E sad, to što smo doveli bitange koje su prvo pokrale Klintonovu lovu, a onda i svu ostalu, to je druga priča.

kreole

pre 10 godina

Miloševića je srušila Srbija. Bilo je jasno da ima tehničke podrške sa zapada, a koliko je znala da bude "inteligentna" govori i ovaj članak. Za Velike, kao i za male, rade mnoga nabedena piskarala i kauč-stručnjaci kojo, kao što vidimo, i dalje rade tamo. I hvale se kako su "srušili Miloševića".

Nenad

pre 10 godina

Postoji velika razlika između "placanja" i "novcanog pomaganja". Ja na primer pomažem svoju porodicu u Srbiji, pa niti su oni placenici niti ja to uslovljavam necim. Ja ih, prosto, pomažem jer tako želim a oni pare trose kako hoce.
Ista je stvar bila i sa rusenjem rezima Milosevica. Ja sa ga rusio jer sam tako hteo, a ne zato sto mi je neko dao pare. Ali kad mi je vec dao pare, sto da ih ne iskoristim za ciljeve rusenja rezima? Na kraju krajeva, sve košta, živimo u materijalnom svetu. Placamo i hleb i lekara, i nas neko placa sto radimo u firmi. Otkuda sad toliko moralisanje oko ociglednih stvari?
Osim toga, u DOS-u nisu bile bitne pare toliko koliko je bitno bilo saznanje da iza celog projekta stoji jedna velika sila. To niko nije krio. Ponovo, koji je razlog ga to prenemaganje. Jedino je pitanje da li smo napravili dobar izbor, i ja sam ubedjen da jesmo, i pored Vucica na vlasti. Da je Slobodan ostao, danas bi bili gori od Moldavije.

Zarko

pre 10 godina

Ovo bi trebalo da bude dovoljno za pokretanje postupka za naknadu učinjene štete. Namera očigledno nije bila da se pomogne već da se Srbija ekonomski oslabi. Najveći ceh ovog mešanja trpeli su slabi i nemoćni (deca, bolesnici i stari).

darth neshko

pre 10 godina

Koga bre ovaj laze?! Srusio sotonu sa samo 12 miliona?!! Aloo!!! Pa samo gubitak jednog F 117 kosta koju stotinu miliona!!! Cela NATO intervencija koja se uzgred budi receno zove " DELIBERATE FORCE" a ne milosrdni andjeo, a koja je bila upotrebljena da se sotoni i njegovima onemoguci teror koji su vrsili,koliko je mislis Klintone, kostala? Bombe su nam nad glavama padale i ubijale nas zbog sorabske mitomanije, i Klintonove nesrece sto zivi u drzavi u kojoj precednik ne sme da vara zenu i da laze! A za vasu informaciju, nisu amerikanci razbili sfrj, nego sotona, velkosorapski nacionalizam i ono suto i rogato, kuso i repato sto se povelo za njim i mitingasilo! A sve to seirenje je pocelo pre pada Berlinskog zida!! jos 1987 steta samo sto je umro,ako je uopste umro u Hagu... bolje da mu se dogodio 25.12.1989.

...

pre 10 godina

Nije samo obarao Milosevica, nego je unistio nasu zemlju i unazadio je za 20 godina. Postigao je to da sad imaju punu kontrolu nad nama, i nikad necemo da budemo razvijena zemlja, vec uvek ovakva, izmedju siromastva i nestanka.

nebojsa

pre 10 godina

srbiju je kriminalizovao milosevic. on je napravio od srbije prokletu avliju. u njegovo vreme pocinje velicanje kriminalaca i pink kultura. strasna korupcija u javnim sluzbama. plus je i on krao: zajam za srbiju, stara devizna stednja, hiperinflacija, jezda i dafina .....
ostavio nam je amanet koji jos ne moze da se popravi.

Silvester

pre 10 godina

Ne kapiram - da li je u zadnjih 25 godina ovde krstario Švabo, Amer, Rus, Englez, i krao i otimao sve čega se dohvatio, ili su to Srbi radili? I to ne jedan, niti njih nekoliko, nego hiljade i hiljade lopova, ima ih kao gubara, braća Srbi, nebeski narod, samo znaju da brbljaju od jutra do sutra, i da iznose pare u džakovima. Svaki narod ima šljam u svojim redovima, ali po mom životnom iskustvu Srbi imaju deset puta više od jednog normalnog naroda.

Бојан Илић

pre 10 godina

Taj iznos bio je namenjen strankama, nevladinim organizacijama, sindikatima, studentskim udruženjima i nezavisnim medijima, kako bi se stvorilo jedinstvo u rušenju režima Slobodana Miloševića.

Па и дан данас добијају сви паре, да када затреба обавезно нешто кажу!

Све најгоре!

Dejan P

pre 10 godina

Svaki covek koji je malo vise razmisljao i citao znao je da Milosevic nije kriv za razbijanje Jugoslavije nego da su to mnogo pre devedesetih pripremile zapadne evropske zemlje i Amerika.
Objavljivanjem ovih dokumenata ali takodje i stavom naseg pravnog tima na sudjenju u Hagu protiv Hrvatske gde je nas osnovni argument (dokumentovan) da je rat u Hrvatsko hteo i da ga je i pripremio i poceo Franjo Tudjam pada u vodu sva propaganda nasih "demokrata" i "slobodnih i nezavisnih medija" da je Slobo a time i Srbija kriva za sve ratove.
Zar nase nezavisne medije nije sramota kada prate sudjenje u Hagu i cuju za sve one zlocine Hrvata nad Srbima koje su precutkivali da bi se dodvorili zapadu.
JADNI SMO

predrag

pre 10 godina

Samo gubite nase vreme sa prosloscu, mislim pisete ono sto vec znamo i manite se vise proslosti jer je to nemoguce promeniti. Bavite se treutnim stvarima tj lazima nasih politicara da nam se ne bi desilo nesto sto je jos gore od americkog prstena, a to je nas domaci prste koji se vec nadzire. Pitam se samo kako smo mogli tolko da zaglupimo, evo 15 god od 1999.

pastir

pre 10 godina

I opet je Rus kriv sto nas nije branio a ovi su super sto su nas vojno i ekonomski unistili pa zato sad bezimo pod njihove skupe. Definitivno smo svi zreli za jedan Hard reset ili wipe, mislim globalno, cela civilizacija.

Island

pre 10 godina

Čitajući komentare ne mogu da verujem... Zaboravili ste da je Milošević svojim arogantnim stavom i nacionalizmom "isterao" Slovence iz skupštine SFRJ. Njegov pokušaj da postane Tito posle Tita je izazvao kolaps Jugoslavije. Naravno tu su dosta pomogli političari iz drugih republika i naravno strane sile kojima Jugoslavija nije odgovarala. Ali svet nije crno beli, svi mi koji smo se od 89 borili protiv Miloševića, nismo se borili zbog Američke propagande, borili smo se zbog toga što smo hteli neštro drugo. Zar ste već zaboravili Ivana Đurića, Ante Markovića i ostalih koji su hteli da naprave nešto od bivše Jugoslavije. Koju smo opciju imali? Da podržavamo Miloševića? Ista je situacija danas: Europa/Rusija. Zaboravismo da nas je Europa bombardovala, da nam je otela Kosovo, da vrši razne nefer pritiske... ali isto tako Rusija je svo vreme podržavala Miloševića, njegova porodica je dobila azil u Rusiji. Iako su raspisane poternice za njima u Srbiji ne namerava da ih isporuči. I opet nasedamo na isto: crno-belo. Moramo se sami izboriti za našu budućnost i skinuti parazite od političara,tajkuna,kriminalaca,stranih agenata sa naše grbače. To je jedina šansa za ovu napaćenu zemlju.

Radojko

pre 10 godina

A da se stavimo malo u kozu lidera DOS 1999? Cini se da je "state of mind" DOSa 1999 bio otprilike ovakav: (1) Ne treba Vam ni USA niti njihov novac. (2) Nije ni zgodno da imate veze s njima, jer je temelj Slobine vlasti bio upravo "DOS su strani placenici a samo ja mislim o dobru nacine" (3) USA kaze "hajde da ti pomognem" sumom koja je stotinjak puta manja od navodno ulozene u Majdan, i Vi odmah razumete da se ta trula sargarepa nudi da bi State Department mogao kad god zatreba da izvuce keca iz rukava: "Mi smo tvorci 5. oktobra". (4) Da odbijete? Pa da rizikujete da State Dpt. kaze, OK, za USA nije los ni Sloba, hajde da ga obavestimo da su DOSovci prizivali nasu pomoc i damo mu obavestajte podatke i svu drugu pomoc da ih on stavi pod nekog novog "Pauka" ili slicno kodno ime? I konacno (5) Sa gadjenjem zagrizete i sazvacete tu trulu sargarepu.

Старац Фочо!

pre 10 godina

Уз помоћ јефтино купљене пете колоне, а остало је како кажу "демократија".

Sto smo i znali...

pre 10 godina

Na srecu zivim u Australiji od 2001.god.Ovo je doprinelo da svakakvi vladaju od 2000.god i zaposljavaju polupismene,pa se sad pitamo odakle milion takvih u javnom sektoru.Evo gospodo odgovora...

zoran

pre 10 godina

"Milošević je, po svim prilikama, bio žrtva kao što si i ti i ja i mnogi. Zemlja je bila u opštem haosu,Milošević je preuzeo da vodi brod koji je sav od rupa, samim tim preuzeo je ulogu nekoga po kome će da se pljuje, jer je "uvijek kriv" onaj ko je na vlasti." (zbunjen, 30. mart 2014 10:22)

Ti si stvarno ZBUNJEN! Milošević nije "PREUZEO da vodi brod pun rupa", majstore! Milošević je 1987. izvršio DRŽAVNI UDAR i silom, Staljinističkim medodama, uklonio sa vlasti svog Kuma Ivana Stambolića. Prema tome, žaliti ga, što ti očigledno radiš, i brisati ga "od pljuvanja", a naročito ga stavljati u isti koš sa običnim narodom tj. sa sobom i samnom, je glupo... Uzmi samo činjenicu da je njegov sin pedalirao odavde sa nekoliko miliona dolara keša, a ja sam, u 62. godini i sa operisanim srcem bez prava na penziju, lice bez zaposlenja, kako se to sada kaže, od 1997. i trenutno, da me ne pomaže ćerka koja je u inostranstvu, ne bi imao kintu ni za hleb...

Boro

pre 10 godina

To što se iznosi da je Dos kad je došao na vlast uništio i pokrao državu je donekle tačno ali minorno u odnosu na pljačku koja se desila u doba Miliševića. Uzmimo samo da je kroz obezvređivanje dinarske štednje opljačkano oko 5 mlrd € , zatim isto toliko kroz isplatu bednih plata i penzija (znamo koliko su plate i penzije kasnile) pa isto toliko za staru deviznu štednju koja se ne vraća od opljačkanih deviza već od tekućeg priliva tj sa grbače svih zaposlenih.To je oko 15 -20 miliardi koje su izneli na tajne račune sa kojih su jedan dio vratili u procesu privatizacije ali nesposobno vođeni kompanija .Prema tome ovih 24 sporne privatizacije su kap u moru i bacanje prašine u oči.

cojle

pre 10 godina

@zbunjen

Druže,a što ne kažeš,da je taj brod razlupao taj isti Milošević...pa otud i te i tolike rupe na kraju 90ih!?

To što nam se posle 5. oktobra nisu ostvarila ni očekivanja o kanalizaciji u prigradskim opštinama a kamoli o ulasku u EU i podizanju bruto doprinosa za najmanje 3X...ne znači da je Milošević rehabilitovan.

Milošević nas je sahranio onog renutka kada je vojskom hteo da zabrani Sloveniji i Hrvatskoj da se otcepe! Logika kojom je odboravao otcepljenje (Srbi u nekim opšinama su većina,hoće da se otcepe pa ajde da ih podržim) Srba u Hrvatskoj i Bosni mu je bila u totalnoj suprotnosti sa logikom oko Kosova (gde je opet većinsko stanovništvo,Šiptari,ali na celoj teritoriji,htelo da se otcepi) nas je koštala svega. Priča se da ni do 2030. nećemo postići standard iz 1990.
Da ne pričamo,što je upropastio generacije Srba. Satro nas u korenu.

Tako da opet ti kažem,to što su nas posle 5. oktobra pokrali i zeznuli, nikako ne znači da Milošević nije glavni grobar Srbije. To što ti pričaš jedino može da kaže il klinac mlađi do 1985. il neki zatucani komunjara.

Pedja

pre 10 godina

Da smo bili pametni srušili bi sami Miloševića (i ostale kriminalce iz SPS-SRS-JUL) ako ne pre onda barem 1996/97 kad je priznao da je pokrao izbore.

parkinsonq

pre 10 godina

Znaci nasi politicari iz opozicije u vreme Milosevica bili su strani placenici ? A ovi drugi koji su bili u vlasti sa Milosevicem, koji nisu bili strani placenici , kako su se i ko je njih finansio? Znate ko ? Narod ! Ali njih niko ne napada, umesto da bude kontra, da se napadaju oni koji su krali narod, ne, mi napadamo opoziciju !? Znaci bili su domaci i strani placenici, mi narod Srbije vise volimo kada nas golje pljackaju, nego one koje drugi placa !? Ispada da je Klinton oborio Milosevica, ja mislio da ga narod na glasanju oborio ?

Zlopamtiilo

pre 10 godina

Nije Klinton obarao Milosevica nego SAD . Dakle postoji kontinuitet u njihovoj spoljnoj politici i to se vidi iz "revolucije" u "revoluciju" .Sto se tice Srbije i Milosevica , ja licno imam veliku dilemu da li bi se izdesavalo na Kosovu sta se izdesavalo zakljucno sa bombardovanjem koje je bez presedana u savremenoj istoriji da nisu Amerikanci "silovali" Milosevica i pomagali i polticki podrzavali teroriste na Kosovu kojima su kasnije promenili status posto se pok. Holbruk izuo i seo sa njima na patos .

e

pre 10 godina

Jedno je sigurno: Milošević je u početku krize želeo da sačuva Jugoslaviju!! Sva druga naklapanja su čista da pojačam ordinarna laž. Šest republika i dve pokrajine u kojima je živelo izmešano stanovništvo po nacionalnoj strukturi sigurno je imalo predispoziciju da normalno živi u nekom naprednijem sistemu od komunističkog.Znači državu, članicu UN počele su rasturati šovinističke-nacional skupine.Počele su najpre rasturati-izdvajati Sloveniju. Već tada t.zv. međunarodna zajednica je ćutala.Onda su nastavili Hrvati, da bi je Nemačka odmah priznala. Da dam upoređenje sa USA: 1861.god. južne države nisu prihvatile zakon kojim se ukida ropstvo. Da je tada jug našao moćnog svetskog saveznika on bi pobedio iako je stanovništvo izmešano. Kod nas su separatisti pobedili uz potpunu umešanost spoljnih država iako je postojala zabrana uvoza oružja to se radilo i na kraju javno su Srbiju bombardovali.Cilj Srbije u sukobu najpre je bio da zaštiti svo stanovništvo, a na kraju kada je to postalo nemoguće da zaštiti barem srpski narod. Ideologija je služila samo kao povod, jer su ljudi u svim republikama i pokrajinama imale istu školu i učitelja.

ajte molim vas

pre 10 godina

a novosti, uz kurir i informer, najtabloidnije glasilo, prosipaju debeovske mrvice pred čaršiju, da se vidi i zna, koliko je kakana ova dosovska opozicija.
dok su međutim radikalska bagra i sps-ovska elita obeležili 'najzlatniji' period novije srpske istorije. posle njih ni cveće raslo nije.

Zole

pre 10 godina

Amerika se služi svim srestvima da bi ostvarila svoje ciljeve. Nametanje laži kao istine je jedno od tih sredstava. Oni su izmislili masakr nad Albanacima da bi se opravdali pred svetom radi nekog drugog cilja. A taj drugi cilj je bio rusenje Milosevica kao zadnjeg socijalistickog vodje u Evropi. Za prevrat u Ukrajini su ulozili 5 milijardi dolara u nevladine organizacije. Ko zna koliko su ulozili u Srbiju za rusenje Milosevica. Nakon svih demostscija Milosevic je jos uvek cvrsto drzao vlast. Izazivanje rata na Kosovu bila poslednja opcija za rusenje rezima. Posle svega sto je bilo oni su nastavili sa politikom plasiranja laži da bi opravdali svoje postupke i skrenuli paznju javnosti sa pravog razloga rata. Niti oni mrze Srbe niti vole Albance. Njima je jedini cilj slobodno tržište da mogu raditi sta hoće.

depos

pre 10 godina

Malo bi Klinton, na rušenju Miloševića, učinio sa svim svojim parama da je ovaj bio iole demokrata. Nego je svojim represivnim I mafijaškim metodama vladanja dojadio i Bogu i narodu. Njega su sa vlasti srušili mali, obični građani Srbije kojima je bilo dosta ratova, bede, izolacije i poniženja. Dokaz tome je i činjenica da su ga se odrekli i SPS-ovci i SNS-ovci, a oni sigurno nisu primili ni centa od Klintona.
(Bilal, 30. mart 2014 08:23)Nisu dobili tada,ali zato sada dobijaju,a ponašaju se kao i 90-tih.Tako da sva ta priča o demokratiji pada u vodu,jer u zadnjih 5-6 godina je uništen sav napredak u slobodi,demokratiji i vladavini prava,koji je ostvaren od 2001 godine.A sve to uz podršku zapada.

Milosav Jovandić

pre 10 godina

Neko je morao da ga zustavi. Uništavao je sve čega se dotakao.
Na žalost oni koji su mu bili skloni nisu eliminisani nakon njegovog pada, brzo su se oporavili i već 2003. godine ubistvom premijera Djindjića počeli povratak na vlast.
Pre dve godine konačno su se vratili, voljom većine Srba naravno.

Milos

pre 10 godina

Citam ove komentare i ne mogu da verujem kako neki ljudi razmisljaju! Sada je po njima Milosevic dobar, jer je Klinton bio protiv njega? Da li smo trebali da pustimo Milosevica i njegovu zenu i sina da vladaju jos 10 godina samo zato sto su amerikanci bili protiv njega? Milosevic je najvise stete naneo Srbiji i drugima na balkanu, Amerika sigurno ne bi propala da je on opstao na vlasti jos koju godinu.

TomaS

pre 10 godina

Da su zaista želeli da pomognu Srbiji i uklone Miloševića i njegov režim, bilo je dovoljno samo da njega pozovu na neki međunarodni mirovni sastanak i tamo ga - uhapse, kao što su na taj način u Beču uhapsili neke srpske generale. Njima jeustvari bio cilj da unište Srbiju, što su i učinili zločinačkim NATO-bombardovanjem cele tadašnje SRJ 78 dana - bez neophodne saglasnosti Saveta bezbednosti OUN. Sve je, dakle, bila farsa: oduzimanje srpske pokrajine Kosovo radi formiranja sopstvene NATO-baze na teritorije. I još sada žele da nas još i ponize zahtevajući da mi osudimo Rusiju koja je pripojila Krim (svoju bivšu teritoriju) Rusiji?!?! Kao da je pre toga NATO bombardovao Kosovo da se ne bi odvojilo od Srbije, a ne obratno! Ma, ostavite nas na miru da se polako oporavljamo od vaše "pomoći" koja nam je i fizički i pravno uništila državu, pa nikako da se oporavimo od te dobrote!

Miki

pre 10 godina

Nažalost, debele pare su morale da se daju opozicionim liderima da se nekako ujedine. Bitnije je da u narodu nije bilo dileme. Sećam se proleća 2000. Bio je najavljivan veliki mitinh opozicije za mart, ali nikako da se dogovore lideri, to se stalno odlagalo, do sredine aprila. Kada je konačno i došlo do tog mitinga, naroda je bilo toliko da je bilo nemoguće ući na Trg Republike iz pravca Tearazija. Nikad toga nije bilo ni pre ni posle. E, to je bila sila koja je oborila Miloševića i ostale štetočine.

nenad

pre 10 godina

Opste poznata stvar. Nacin na koji je vrsena smena vlasti u Srbiji vrlo je slicna i drugim zemljama sveta gde "demokratski"zapad umesa prste. Haos nemiri ubistva paljevine sve u ime demokratije. Ovoga puta procitani su jasno od strane Rusa. Po prirodi stvari trebalo bi da usledi vojna intervencija ali prpa bato...

Amos

pre 10 godina

Citam malo komentare, pa vidim da je vecinski stav ovog "elektronskog" naroda uglavnom taj da kukaju za Milosevicem. I zato smatram da je posteno sto su ga imali onih 10-ak godina i mozda bi im trebalo ispuniti zelju i ponovo dovesti nekog diktatora na vlast, sa jedno 40-50% podrske, da mu se narod klanja, ljubi mu slike i ponosno ih kaci pored ili umesto ikone.
Cek, pa narod je to ustvari vec dobio! Onda je u Srbiji sve u redu i sve je na svom mestu. Ako narod ima na vlasti onog ko je hteo, onda ce i sve sto uslediti dobiti JER JE TAKO HTEO. Cak i to su cari demokratije, koju Srbija toliko mrzi.

moze im se

pre 10 godina

Jos Velja je u jednoj emisiji pricao kako su unosili te pare preko granice,natrpaju ih u jaknama ,u postavi, to je sve manje vise bilo poznato odavno da je demokratsku opoziciju proguao zapad. Na isti nacin,sada sa sigurnoscu mozemo reci, je progurana opozicija i u mnogim drugim zemljama ciji im rezimi nisu odgovarali,od arapskog proleca i Gadafija,Mubaraka i ostalih,do ovoga sada u Ukrajini gde podrzavaju fasiste i neonaciste,a pucanje i ubijanje policajaca snajperima i puskama i paljenje drzavnih zgrada navivaju "mirnim protestima" i "mirnim demonstrantima". A sto se medija tice, tu glavnu ulogu o sirenju propagande po svetu preuzimaju CNN i BBC koji "preskacu" sve vesti i informacije koje im ne idu u prilog. Jos pre nekoliko decenija su njihovi agenti i direktno bili ukljuceni u skidanju rezima u Cileu,cak im se na kraju i sudilo zbog toga u SAD.

agenda

pre 10 godina

A sta pise u dokumentima koje nisu objavili? Posle Dejtona, imali smo mir nekoliko godina, koliko se secam i ekonomija je pomalo ozivela posle ukidanja sankcija a onda je neko resio da aktivira Kosovo. Nisam nikada glasao za Milosevica ali ne mogu da se ne setim njegove recenice: "Ne napadaju oni Srbiju zbog Milosevica nego Milosevica zbog Srbije".

lele

pre 10 godina

Čisto da podsetim, u režimu su bili i Aleksanar Vučić i Tomislav Nikolić!!!
Danas oni sebe nazivaju demokratama. Eto zašto opozicije više nema niti će je više ikada biti sa onim vodjama !!!

Branko

pre 10 godina

Gde god su USA i EU "uterali" demokratiju potpuno je ista situacija, Jugoslavija, Irak, Egipat, Libija, Sirija, Ukrajina,... U svim ovim državama je ćemer i jad ali u "demokratiji" koja je uvedena raznobojnim revolucijama i prolećima.

Nikad pameti u ovoj zemlji

pre 10 godina

Sram da ih bude! A tako je bilo idilicno lepo pod Milosevicima, samo med i mleko. Sta su hiljade poginulih, opljackanih, opste rasulo drustva, ..., prema ocuvanju teritorija!?

Slobodan MIlosevic, 2. oktobar 2000

pre 10 godina

...
Uspostavljanjem vlasti koju podržava, odnosno koju instalira zajednica zemalja okupljenih u NATO alijansi, Jugoslavija bi neizbežno postala zemlja čija bi se teritorija brzo rasparčala.
...
U sklopu te politike za rasparčavanje Jugoslavije Kosovo bi bila prva žrtva. Njegov sadašnji status bi se proglasio za legalan i definitivan. To je prvi deo Srbije sa kojim bi se ona morala da oprosti, ne izražavajući, pri tom, čak ni nadu da će joj taj deo njene zemlje jednom moći da bude vraćen.
...
Jedna od zaista nesumnjivih posledica zaposedanja teritorije neke zemlje od strane velikih sila u dvadesetom veku je poništavanje identiteta naroda koji u toj zemlji živi. Iz iskustva drugih zemalja vidi se da narod jedva da je u stanju da prati brzinu kojom počinje da upotrebljava tuđi jezik kao svoj, da se identifikuje sa tuđim istorijskim ličnostima zaboravljajući svoje, da poznaje bolje književnost svog okupatora od svoje književnosti, da glorifikuje tuđu istoriju često se rugajući svojoj, da liči na druge umesto na sebe... Gubljenje nacionalnog identiteta je najveći poraz jedne nacije, a to se ne može izbeći u savremenom obliku kolonizacije.
...
Valjda bi svakome posle ovih deset godina trebalo da bude jasno da oni ne napadaju Srbiju zbog Miloševića, nego napadaju Miloševića zbog Srbije.

Pavle

pre 10 godina

"- sjetite se samo Kostunice, Covica, Mihajlovica u DOS-u - i nikad ne bi svrgli Milosevica. Najgori placenici su oni koji za racun diktatora rade o glavi svojim gradjanima!"
(Pavle, 30. mart 2014 11:09)

Браво за "објективност и непристрасност"!:-)
(Бојан Илић, 30. mart 2014 11:51)

Bojane, nisam mislio da su Covic, Kostunica i Mihajlovic diktatorovi placenici, zadnja recenica se odnosila na Milosevicu masineriju i drzavni aparat koji je upregao za licne interese, a opoziciju optuzivao da su strani placenici, nadam se da je sad jasnije. Ovu trojicu spominjem kao izrazite primjere koliko je tesko bilo organizovati opoziciju. Dodaj koga god hoces, mozes i Vuka, Ilica, Batica...

Ja navijam za Djokovica protiv Nadala, a vi?

pre 10 godina

Džaba nekima objašnjavaš, džaba što su to svi znali, džaba crtaš, dokazuješ.. Džaba i da im lično Klinton dodje i kaže jeste sve je laž i medijski rat protiv vaše zemlje, oni i dalje tupe svoju priču i veruju samo svojoj sujeti i mržnji i uporno zatvaraju oči pred svakim mogućim dokazom da nisu u pravu. Jer po njima je Milošević veći krivac za bedu u zemlji od onih moćnih zemalja i njihovih lidera koji su sve radili da sankcijama "potpuno iscrpe srpsku ekonomiju".

vlada

pre 10 godina

Bačene pare ako mene pitate, pao bi Milošević i ovako pre ili kasnije.
Sve se brinem da će za koju godinu opet da ulažu u trenutnu opoziciju, da sruše vučka, pa će opet demokrate na vlast na neko vreme. Pa će posle toga opet da se pojača ta radikalska struja, koja će opet da nadvlada demokrate, i tako u krug...
A kada će narodu u srbiji biti bolje? Vrv nikad, jer ćuti i trpi gluposti ovog klintone i nejmu sličnih koji su kod nas na vlasti, a i u americi i dalje...

master

pre 10 godina

(Strani placenik, 30. mart 2014 09:59)

Komentar odgovara istini,na tim teorijama vladaju i uzivaju vec odavno.Narod jos uvek veruje u tu propagandu,uzasno je zatrovan,a nece da se leci.Uvek su im drugi krivi,a u stvarnosti ih domace pijavice unistavaju,ali nikako to da shvate.

kima

pre 10 godina

"Zajedno sa našim saveznicima, radićemo na jačanju režima oštrih sankcija usmerenih ka Miloševiću i njegovim saradnicima, koji će do kraja da iscrpu srpsku ekonomiju.
Jedan od zadataka medijskog prstena koji je Srbiji nabacila Klintonova administracija bio je da informiše i iznosi dokaze o zločinima srpskih snaga na Kosovu i Metohiji.
U vreme najžešćih napada na srpski narod na KiM, kada su posle povlačenja vojske i policije retki Srbi ostavljeni na milost i nemilost albanskim teroristima, Amerikanci nisu krili zadovoljstvo zbog „stabilizacije prilika u pokrajini“.
pa ljudi moji,da li jos uvek, neko normalan, moze da brani zapad i amere posle svega ovoga....pa nije njima bio bitan ni milosevic,ni srbi,ni albanci,ni demokratija...vec samo i iskljucivo njihov interes...da se tada na vlasti nalazio ,djindjić ili kostunica ili milosevic ili bilo ko...scenario bi bio isti! Srbijo,pamet u glavu. NE U NATO!!!!

nismo glupi!

pre 10 godina

Jao, kako ste slatki, pa podsecate me na decicu koja kazu: tata, tatan da ti sapnem jednu tajnu, Jelena ima decka ... Pa vec i vrapcima je jasno da je finansiranje DOS bio tek manji, onaj usputni deo plana. DOS je finansiran da preuzme vlast posto neko drugi obavi prljave poslove. A to je deo o kome Ameri cute, jer bi razotkrivanje te igre izazvalo novi rat u regionu, ali polako, izaci ce stvari na videlo kad-tad. Tek cemo mi slusati o tome kome su sve obecavali pare, imunitet od Haga, politicki azil i sta sve vec ne, da bi ti isti ljudi zauzvrat izdali gazdu i paralisali ceo sistem drzavne bezbednosti 5.oktobra 2000. Jer da je policija i vojska izasla na ulice 5. oktobar 2000. bi prosao kao 9. mart 1991. Ali nije, jer su neki ljudi obavili prljav posao. A posle kada su tim istim ljudima rekli puj pike ne vazi, idete niz vodu, mislite da im je bilo bas drago? Zasto se ubio Vlajko Stojiljkovic? Ko je ubio Bulatovica? Kakve informacije je (pr)odavao Perisic, ali pre oktobra 2000? I sta je (pr)odao posle toga kada su ga uhapsili? Sta je obecano Pavkovicu? Sta je ucinio Legija i sta su mu za to obecali, pa su se posle pravili ludi? I zasto je ubijen Djindjic? Povezite sada sve to. I nemojte da nam pricate bajke, evo kad pomislim kako je npr Korac rusio Slobu meni smesno. Samo zamislim malog Koraca i Pesicevu kao Dzejmsa Bonda i Manipeni, hahaha ...

Adam Jensen

pre 10 godina

Glede "spontantih demokratskih promena"....ili ti "dogodio se narod"....

S druge strane, kome ovo nije bilo jasno posle svega što se od 2004. naovamo događalo u Ukrajni,Libiji ili Egiptu, njemu je mozak očigledno veoma temeljno ispran.

x

pre 10 godina

Krasan tekst, samo mu nedostaje početak. Kad je počelo OBARANJE? I ne samo Miloševića. Milošević je krunisanje obaranja. Šta mislite tko je oborio ostalu "nedemokratsku balkansku rulju" i kako se zove to obaranje? Zapad je obarao nepoželjni jugo sistem, to mu je bio cilj. Srbija je najduže bila "u zabludi" da je moguće biti "van svijeta" koji je jači i "demokratičniji" i gdje teče med i mlijeko (ako ćemo lagati). Zapad nastoji "demokratizirati" Planet.

Milan

pre 10 godina

Milošević, kakav god da je bio, tačno je što je rekao: "Ne napadaju oni Srbiju zbog Miloševića, već Miloševića zbog Srbije". Dokaz je krajnje jednostavan: nismo mi sami sebi zatvorili uvoz/izvoz i nismo mi sami sebi bacali bombe na glavu. Rezultat je da imate nekoliko malih zemalja u kojima se nigde ne živi bolje nego ranije u SFRJ koje su prepune jeftine radne snage, a sve što vredi polako ide u strane ruke. Ipak, postavlja se pitanje, da li je njihovo osvajanje SFRJ mogla da prođe bolje po nas trgovačkim metodama, a ne ratnim? I koliki je u svemu tome bio uticaj Rusije, ma kako bio prikriven?

Novi Sad

pre 10 godina

"ne bi oni skinuli slobu jos sto godina, da nije dosadio i bogu i narodu sa svojom propagandom"

Absolutno netacno. Pa mi i dan danas gutamo istu kolicinu propagande samo je predstavljena u modernom i trenutno prihvatljivom pakovanju kako za nas tako i za ove koju kroje globalnu politiku. Tada je rat bio svez pa je ostri nacionalizam najvise palio, sad pale price o svetloj evropskoj buducnosti. Na kraju se to svede na isto prodavanje magle ljudi koji zele da kontrolisu i vladaju. Sloba je komotno mogao da ublazi svoju retoriku i da nije bilo bombardovanja i rata na Kosovu i dan danas bi nas jahao a mi nebi primetili razliku. Primer? Dve reci. Ivica Dacic.

lesa

pre 10 godina

"Taj iznos bio je namenjen strankama, nevladinim organizacijama...".
Da li i danas nevladine organizacije primaju novac za svoje delovanje ili to rade iz čistog ubeđenja u pravičnost?

Toto

pre 10 godina

Blago nekim tamo Fincima, niko ih i ne spominje, niko ih ne dira, ljudi rade i žive u svom visokom standardu ekonomije, školstva, zdravstva...bez kriminala, bez korupcije, bez bombardovanja, ratova, globalne i lokalne mržnje...jednom rečju jedna dosadna zemlja u kojoj funkcionalan ludak nema šta da radi.

Miladin

pre 10 godina

Da je Milosevic bio po volji Amerike sad bi imao spomenik do neba......
Kako god okreneš, od ove demonkratije u Srbiji sve vise ljudi ide ulicom i razgovara sam sa sobom

toni

pre 10 godina

Vec mnogi kukaju za Slobom... opao standard a 2014. za neverovati! Ljudi nesrecniji! Za neverovati. A sve imamo sa zapada samo jos para da imamo..

RoD

pre 10 godina

mogao bi sad neki da nam pomogne da se ratosiljamo sve ove politicke gamadi..pa da stave neke pametne bilionere kojima ce vodjenje drzave samo predstavljati izazov pa da od nas bude nesto :-)

xitam

pre 10 godina

Meni je to nesto malo para. Da li je moguce sa 12 miliona srusiti diktaturu? Koliko su tad vredele akcije koka-kole, je l' to uracunato?
Mada, kakva nam je nesposobna opozicija bila, dobro da su im i to dali.

srleeex

pre 10 godina

Aaaaaahaaaa, odatle znaci pare Cedi za Fidelinku!!!

Sad mi je sve jasno....a posebno kakva sam ovca bio tih godina. Da verujem placenicima.

Wes

pre 10 godina

Ma 12 miliona dolara nije dovoljno ni za ,,aperitiv''! Suština je da su razni ,,oportunisti'' koji su dobili uputstvo kako da vode ,,demokratske'' promene kao zaslužni građani dobili zeleno svetlo od svojih poslodavaca, da mogu kasnije da naplate svoju odanost i usluge, pljačkom sopstvenog naroda i da se svom narodu cinično u lice rugaju osmehom hijene i dan danas...

srbinNP

pre 10 godina

@citizaneke

Uticaj tih placenih media je upravo uticao na tebe da mislis o tome da je on kriv za tih 12 godina, a ne oni koji su sankcije uveli radi ostvarenja AMERICKIH ciljeva

teska palanka

pre 10 godina

@Strani placenik

Vidi se da u zivotu nisi bio na zapadu ili si bio na par dana na ekskurziji. Jeste bolje na zapadu ali sto si ga nalupetao...

ze.

pre 10 godina

NA ZALOST, nije Amerikancima bio problem Sloba i nacin njegovog vladanja, sponzorisu oni i mnogo vece diktatore i ratne zlocince (npr. republjik kosova) nego im je bio problem sto nije radio za njih, ali ok, tih 12 miliona dolara su bile i dobro ulozene pare. Bilo bi zanimljivo saznati koliko DANAS Amerikanci daju para za propagandu i za razne "nvo/katarza/realnost/preokrenuosamse/suocavanje" spodobe - sudeci po garderobi u kojima doticne osobe paradiraju ili gde im sopinguju zene, Amerikanci su jos uvek galantni, jedino je pitanje da li su i ove pare pametno ulozene i ko osim tih spodoba ima koristi.

маринко

pre 10 godina

Најсмешније ми је оно кад видим како су отпораши и ДОС-овци који су викали како стиже помоћ од пријатељске Америке и како ће да потече мед и млеко,данас мањи од маковог зрна. Ретки су се безобразно обогатили,али већина оних који су носили револуцију су искоришћени од стране својих газда из Америке и одбачени. Србија је платила високу цену,данас је то растргнута и опљачкана земља ... Али и даље се верује у западне вредности и ЕУ!

Zoran Spasovski

pre 10 godina

@ ...Da ovog nije bilo i Nato bombardovanja, Sloba bi jos bio Predsednik a Srbija zivela u 90-tim...
(Rile, 30. mart 2014 06:36)
Pa ti bi sada bio 24 godina mladji, sta je tu lose?????

Bojan

pre 10 godina

Pa i Sloba je bio njihov covek samo se oteo kontroli. Pre tacno 15 godina otkriveni su dokumenti i depese diplomata za vreme Ronalda Regana. Iz njih se moglo videti da je 1984 godine formiran fond za "razbijanje Jugoslavije". I gle cuda mladi predstavnik Beobanke koji je radio u Njujorku do kraja 1983 godine, napusta direktorske pozicije i pocinje da se bavi politikom, ekspresno napreduje u politici i 1984 godine postaje predsednik gradskog komiteta saveza komunista Beograda. Isto se moze reci i za Tudjmana (od 1984 -1987 boravi u SAD), i njemu je 1984 prelomna. Ako se analiziraju akteri 5og oktobra, niko od njih vise nije na politickoj sceni. Takva je strategija SAD, nikada nece dozvoliti jacanje placenika. Kada posluze svrsi, oni trebaju da odu u zaborav kako bi se izbrisalo delovanje SAD. Milosevic je to izgleda odbio. Setimo se te 1995 godine kada se konacno zavrsilo rasparcavanje Jugoslavije, stvorene male zavisne drzavice sa neporomenjenim granicama, Sloba je bio "faktor mira i stabilnosti". Za SAD je tu posao bio zavrsen i Milosevic je trebao da ode. 1996 godine jaca opozicijski pokret u Srbiji, Milosevic gubi lokalne izbore ali ih lazira sto je bio znak SADu da nece tako lako da se odrekne vlasti. Ostalo je novija istorija koju svi znamo...

Cole

pre 10 godina

Pisete kao da je lose sto su hteli da svrgnu Milosevica, pa on nam je uzeo 12 godina zivota i od nas napravio prosijake i poslednju rupu na planeti sa najvecom inflacijom. Kao cigani smo se potucali po raznim zemljama samo da prezivimo.
(citizenkane, 30. mart 2014 00:21)

Sve je tačno što si napisao,
nemam šta da ti oduzmem ali
imam da dodam da se Milošević
za svo vreme vladavine zadužio
samo 450 miliona dolara, a ovi
posle njega, Bog te pita koliko
milijardi, takođe, za vreme njegove
vladavine Srbija je imala preko 1,2
miliona grla stoke sada smo na 150.000,
slično važi i za svinje, živinu...
Usput, juče sam u jednoj prodavnici
kupio beli krompir iz UVOZA, ej b(r)eee...!!!
E sad, da ne idem dalje, zamisli samo da
nas sad zatvore kao što su Miloševića
zatvorili, pa mi ne bi smo preživeli,
tj, realna ekonomija (bez kredita) je
mnogo, mnogo gora nego u njegovo vreme,
tako da...

P.S.
Ovo nisam napisao u njegovu odbranu,
nikad ga nisam voleo, čak sam ga i
mrzeo, samo što bih mu se gledajući
sa ove distance izvinio bar za 20-30%
onoga što sam mislio i govorio o njemu.

pp

pre 10 godina

(Strani placenik, 30. mart 2014 09:59)

Kakva je razlika izmedju ovih domacih lopova sibicara i ovih koji su dali 12 miliona dolara?? Nikakva, samo su tvoji lopovi sibicari bogatiji i tebe su odabrali pa su ti zato i bolji.

Бојан Илић

pre 10 godina

"- sjetite se samo Kostunice, Covica, Mihajlovica u DOS-u - i nikad ne bi svrgli Milosevica. Najgori placenici su oni koji za racun diktatora rade o glavi svojim gradjanima!"
(Pavle, 30. mart 2014 11:09)

Браво за "објективност и непристрасност"!:-)

Aleksandar

pre 10 godina

@Milan, hajde, objavi te spiskove nepodobnih, hajde objavi ih, objavi listu za odstrel! Izdajnici? Cega izdajnici? Kralja? Drzave? Koje drzave? Naroda? Ha, izdati mozes samo personu, ili drzavu, narod tj POPULUS ne mozes, jer je to amorfna kategorija! Sto se tice ovog sto ga je Klinton srusio uz troska od samo 12 miliona zelenih novcanica, taj je i oni koji su ga doveli na vlast, jedini pravi izdajnik, tj veleizdajnik, srusio je SFRJ, potpomagao starce iz SANU u njihovom nachertaniju II deo, posredno omogucio da hrvatski nacionalisti ostvare san o etnicki cistoj drzavi, upropastio sve cega se dotakao, a sve to kao u odbranu srba??!! I jos uvek ga se sa setom secaju?!! Upropastio je tolika detinjstva, maldosti... sve, i da ga se sa setom secam, i da ga zalim!!! NE, ni njega ni one koji su ga u tom izdajnickom zaverenistvu podrzavali, NIKADA!!! Ni one generale sto su se zakleli SFRJ, pa presli na stranu one drzave sto kao nije bila u ratu, a nazvala se jugoslavijom!!! Nikada to nije bila JUgoslavija, to je bio samo pokvareni pokusaj da se izbegne odgovornost za razbijanje SFRJ, da se operu prljave ruke!! Ali ne vredi vama govoriti, utuvili ste da ste zrtve, a da su svi ostali krivci, promeniti misljenje populusa, tesko!

diplomata

pre 10 godina

Plati pa se klati i kolko para tolko muzike, a ljubav se novcem ne kupuje to svi znaju, samo što više ni ljubav nije dovoljna.

Huan Pablo Don Fernando

pre 10 godina

milosevic je trebao i morao da ode sa vlasti,ali da budemo iskreni danas 14 godina od pada istog ne zivimo nista bolje,bolje zivi samo ta grupa placenika koja je zarad americkih miliona iskoristila svoj napaceni narod,narod koji je verovao da ce sa tim ljudima doci i bolje sutra!!! odmah po padu milosevica srbija se zaduzila kod mmf taj dug ima da vracaju nasi unuci i praunuci...ja tvrdim da amerika i brisel i danas na platnom spisku imaju pojedine politicare i organizacije u srbiji!!!

desilo se..

pre 10 godina

A pitanje je sta je Hrvatska dobila za taj ustupak!Kako se taj prsten nije iskoristio i za teritoriju Hrvatske!Da prikaze egzodus nekoliko stotina hiljada pripadnika srpskog zivlja sa teritorije Hrvatske!Pravac..izbeglistvo!Medijski prsten koji je Srbiji nabacen,moze da se tumaci i kao nametanje cenzure jednima a u interesu drugih!Ako su prikupljani dokazi o zlocinu srpskih snaga,sta je sa zlocinima albanskih,hrvatskih i drugih snaga..Da li su se zlocini samo selektivno prikazivali svetu!Ako su sve videli,da li su videli i da je povlacenjem vojske i policije iz te srpske pokrajine,ostao srpski narod prepusten na milost i nemilost albanskim ekstremistima!Kako su to videli a kako reagovali!I ako je bilo etickog ciscenja od strane Srba,zasto danas jedino nema Srba u toj srpskoj pokrajini!I zasto do danas niko nije odgovarao za pocinjene zlocine nad njima!Da li je jos uvek taj medijski prsten aktuelan!Gde su ti izbegli Srbi danas,gde su se zaustavili i zasto!Pod kojim okolnostima!Da li se svetska zajednica pita a i Klinton!Gde nestadose svi ti ljudi,napustivsi svoje vekovne domove samo sa naramkom na ramenu!I nikada se vise nisu vratili!Iz straha kazu..a onda,kao grom iz vedra neba..Dani 16 i 17.mart 2004.godine na Kosovu!Da su bar tada videli sta se desilo srpskoj manjini i njihovim domovima,crkavama,manastirima,grobljima...I opet poznata slika..srpski narod ponovo odlazi u izgnanstvo,po koji put!Medjutim medijski prsten je zakazao a deo medjunradne zajednica zaspao ili oslepeo!

jugador no12

pre 10 godina

Aman.. ameri tu igru na njihovoj elektronskoj tabli sveta u Pentagonu igraju vec dugo vremena [lampice crvene ('nezavisne', ex socijalistichke/ komunisticke zemlje) prelaze u zelene ['demokratija', NATO..] Da skratim, ochigledno: kolonijalizam, geo steategija,.. sirovine, priblizavanje, okruzivanje ili blokiranje Rusije i Kine... Jugoslavija je bila uspesan experiment koji se projektovao u gotovo svim zemljama (koje se nedaju podciniti),.. nesto kao ako neces s'nama unusticemo te. Jugoslavija je bila i suvise cenjena zemlja u svetu (jedan od lidera nesvrstanih koji je brojao vise zemalja nego NATO ili Istocni blok, uz to i bio saveznik Rusije i Kine). Vazna zemlja za pokoravanje u srcu EUrope. Vec krenuli da pritiskaju da se vlada prikljuci zapadu u osudi Rusije zbog Krima, je li? Rusi gube jos jednog saveznika u evropi. Isti scenario i u Libija, Sirija,.. Ukraina. Preterashe. Hoce do Moskve. Zakasnili su, jer Rusi su sada mnogo jaci (snabsevanje energentima EU) nego u vreme kada su nas bombardovali. Ocigledno.

Milan

pre 10 godina

A je li to onaj Klinton što je sa Monikom igrao onaj film, a najviše su se scene odvijale na ovalnom stolu u Beloj kući? Mašala! Juče ste objavili spisak onih "poznatih"osoba i "Žene u crnom" koji su odigrali svoju ulogu u pripremama i realizaciji dolaska opozicije na vlast i silnim ubistvima u Srbiji.Da li vam je sada jasno ko financira i diriguje šta će da se radi .Znam da izbegavate da objavite neke tekstove, jer B92 mora da preživi i sluša šta joj gazda kaže.
Bez uvreda,ako ste imalo moralni i etični, objavite moje tekstove-videćete šta ću napisati, jer imam sve informacije i podatke za one koji sarađuju sa stranim mentorima i koji ih dobro plaćaju. Spisak javnih ličnost,političara, umetnika raznih profila je dosta dugačak i dok Srbija se ne obračuna sa tim izdajnicima, nema napretka. Nikada u istoriji civilizacije izdajnike niko nije cenio, a ponajmanje oni koji su ih angažovali. Srbin iz jedne od zemalja EU.SF-SN

nada 22

pre 10 godina

Da li će i na OVO doći bar PAR REČI komentara/objašnjenja od Čede, Sonje, Nataše, "srpske intelegencije"..., kako bi "PROSVETILI" ovaj "glup, zaostao srpski narod", koga iz milošte nazivaju patriJotama?
SUMNJAM!
PS: Da se ne zaboravi, OVO je samo USPUTNA KORESPODENCIJA, a arhiva ima i na hilade još uvek ZAKLJUČANIH fijoka!

jovan

pre 10 godina

ko hoce ovo sve da razume neka samo nadje skrivenu kameru koja je snimana na tv pink gde gostuju protic batic i canak kada je pommenuta cuvena butkica i kako ce velja ilic da ga za drzavu nagna olbratovoj i u toj skrivenoj kameri ce vam biti sve jasno sta je dos uradio

Deda Pantelija

pre 10 godina

Ne verujem da ce ista korisno objaviti jer nisu toliko gl.. pa da sebe kompromituju ali svaka informacija se moze iskoristiti za nase dobro ili lose. Tu je razlika izmedju dobrih i losih diplomata, jedni ni iz cega prave cudo a drugi ocigledne argumente unistavaju. Znam da ovo nece mnogo pomoci ali se nekako ipak nadam u dubini duse da ce se naci neki covek koji ce se zauzeti za nasu Srbiju. Zaboga pa jedna Nemacka ne zeli sankcije Rusiji a od nas EU trazi da se mi solidarisemo sa njima i udarimo im sankcije!Sve preko nase grbace, pa dajte vise ostavite nas na miru.Gde je tu ostar odgovor diplomatije da smo mi neutralni i da smo premali da bi nase misljenje ista znacilo?Gde su ti ljudi koji ce da sacuvaju nas obraz i da nas ucine respektabilnijim?Ako nece Nemacka zasto bi mi?....Dobre i lose diplomate, to je razlika...

miks

pre 10 godina

uvek su finansirali, svaku opciju na vlasti. milosevic im je bio dobar jedno vreme kao "faktor stabilnosti" a pucina je glasala dok je obecavao ocuvanje privilegija u jugoslaviji, dok nismo dobili krstarece rakete. posle se ta ista pucina okrenula obecanjima kvazi evropejaca koji obecavaju EU 2004, med, mleko i fondovi. ko obeca vise taj pobedjuje, tj. preciznije ko obeca leba bez motike - pobedjuje. Tadic, Vucic, niz ce se nastaviti.

Bgd

pre 10 godina

"ne bi oni skinuli slobu jos sto godina, da nije dosadio i bogu i narodu sa svojom propagandom"

Apsolutno tačno. Sada se to dogodilo sa zapadnom propagandom isto kao pre dva veka sa turskom, kasnije austrougarskom.. jedino nikada nismo bili istinski predani ‘bratskoj’ – Ruskoj. Još od.. zajedničkih korena. Njih smo u startu odbacili, ko dete oca dok ne sazri. Sad ćemo videti dal se dete zasitilo potucanja po svetu gde su ga uglavnom.. to

Nema lepše nego na svom ognjištu, možeš bežati kolko hoćeš al od toga pobeći nećeš. Pre ili kasnije.. samo ako imaš sreće da dočekaš. A ono pitanje što mi volimo.. Srbi naj stariji na svetu, ko je koga napustio, ko je otac a ko sin etc.. manmo se. Svaki otac mora biti ponosan na takvog naslednika

Pavle

pre 10 godina

(Pavle, 30. mart 2014 12:48)

Очигледно да ДС није владао скоро деценију .....
(Бојан Илић, 30. mart 2014 17:22)

Tadasnji DS tj. Zoran Djindjic je bio jedini faktor koji je mogao da ujedini opoziciju i svrgne Milosevica, to ti ne moram objasnjavati. On je uz pomoc Zapada, ne bas iskrenu i dovoljnu, ujedinio totalno razjedninjenju opoziciju. I inace, ove poslije Djindjica ni ne smatram pravim Ds-om...I zato ne moze biti u istom kosu sa Kostunicom, Covicem i drugima, ni u kojoj varijanti. Pretpostavljam da to sugerises, inace ne vidim direktnu vezu izmedju teksta i tvog komentara.

Arcibalde prijatelju..

pre 10 godina

I dobili su silne milione za rusenje Milosevica a onda dosli oni na vlast..I danas smo kao sirotinja na proplanku..Gledamo u grad,sisli bi ali nemamo sa cime!A u Evropu nas sramota ovako gologuzi i bez prebijenog filera!A kad nemas pare,niko te ne shvata ozbiljno,pragmatican je ovo svet..Mozda da su svrgnuli Milosevica,bez pomoci sa strane i da su delili zivot obicnih gradjana,bez tih miliona..Mozda bi vise cenili ono sto je narod tada ucinio..naravno ne znajuci,da od toga nece imati bas nikakvu korist!Gradjani su tada imali nadu i interes,da zive bolje,ali se to nije ipak desilo!Jedino smo dobili politicke borce za dobrobit Srbije a bez Milosevica i jos siromasniji narod nego sto je bio!Bolje da su te dzakove para ulozili u Srbiju ili u neku deciju bolnicu..Tada im nije bila potrebna placena opozicija i preplaceni opozicioneri..Pare kvare ljude!Narod je i sam bio raspolozen za promenu vlasti,trebalo mu je samo dati malo podstreka!Oni ni dinara ne osetise a ni ne videse od tih para!Pa tako na kraju celog tog preko decenijskog procesa dobismo..Oni pare a mi maglu!I od sada prvo boljitak,pa podrska..Odgovornost,pa poverenje!Da ne bi bilo vise..pas laje,vetar nosi..a gradjani ispastaju!I uvek cemo se secati reci Arcibalda Rajsa,velikog srpskog prijatelja i kriticara..Sta li bi nam danas rekao!Verovatno vidno razocaran,onu nasu sofisticiranu izreku..Ja vas krstim a vi p.....!

Branko

pre 10 godina

Šteta je što tekst ima ton osude umesto zahvalnosti što nas je neko voleo više od nas samih.
(USA, 30. mart 2014 13:41)

Imam samo jedno pitanje, zašto onda osiromašeni uranijum?

surova realnost

pre 10 godina

izgleda da se novac i dalje ulaze, al' ovaj put apsolutna dominacije na izborima je pokazala, da se otvaraju nova poglavlja istorije potpisivanjem sporazuma o stvaranju drzave Kosovo... ipak formiranje vlade i dominacija jedne politicke stranke je veliki proizvod zapada, koji ce na kraju da dobiju epitet izdajice od sopstvenog naroda!

srbin s' m

pre 10 godina

Ostaje nam samo da se nadamo da će naši potomci biti bolji od nas. Od generacija rođenih u 20. veku Srbija je samo loše imala.

re

pre 10 godina

@zex, 30. mart 2014 08:59
Sve federacije na istoku Evrope su se raspale u isto vreme, na kraju hladnog rata.
Jedino se Nemacka federacija prosirila (Velika Nemacka).
Nije se raspala samo SFRJ, raspao se i SSSR i Cehoslovacka.
Ujedinjenje Nemacke, raspad svih socijalistickih federacija, i prihvatanje "tranzicije" je posledica pobede zapada u hladnom ratu, a ne nekog Milosevica.
Raspad SFRJ je bio u korist svih, osim Srba."Tranzicija" je protiv radnika, sto vidimo koliko je sad nezaposlenih vise nego pre "tranzicije.
Zato je Milosevic satanizovan jer je bio neposlusan. Da je isao u Brisel kao Dacic i Vucic i dao sve sto mu traze, i on bi bio predlozen za Nobela kao Dacic.

marko

pre 10 godina

Šteta je što tekst ima ton osude umesto zahvalnosti što nas je neko voleo više od nas samih.
(USA, 30. mart 2014 13:41)

Imam samo jedno pitanje, zašto onda osiromašeni uranijum?
(Branko, 30. mart 2014 16:28)

Pa, ljubav ne poznaje granice!?

licemeri

pre 10 godina

Sada iste te milione ulazu, ali u vlast.
A onda ce histericno da pricaju kako je govor mrznje kad neko kaze da su oni strani placenici.
Ako neko uzme 12 miliona dolara od strane drzave da bi vodio politiku, sta je nego strani placenik?
Kako su to placeni mediji od jedne strane u ratu "nezavisni mediji"? Od koga nezavisni?

bivsi radnik jedne banke

pre 10 godina

bas me zanima koliko li je mladja dobio za rasturanje 4 najvece banke. jedna od njih jos uvek radi, btw. doveo je neke likove sa zavrsenim koledzima po belom svetu i uvalio ih na visoke rukovodece pozicije. ti momci su uglavnom sedeli po kaficima po centru grada u radno vreme. atmosfera u firmi je bila ocajna, cekalo se samo sta ce da se desi. i desilo se ubrzo posle toga. ja sam sad napolju. hvala ti mladjo za to. a ti sad gledaj sta ces kad dodju po tebe! i jos nesto. kad sam procitao da je borka vucic poginula, odmah mi se pojavila sumnja u neciste radnje.

Бојан Илић

pre 10 godina

(Pavle, 30. mart 2014 20:28)

Имаш занимљиво гледање на ствар али га не делимо!

Кажеш Ђинђић ујединио?!

Па јесте када су сви осетили кеш, Веља им лично доносио из Будимпеште "ушивене доларе у јакну"!
Ево рече и Били!

Сви садашњи из ДС-а су били и тадашњи!

Али опуштено, другачији поглед...

Ivan

pre 10 godina

Jel moze neko (meni kao laiku) da objasni zbog cega su prekrsene sankcije Srbiji i prodat je srpski telekom '96 za solidne pare za ono vreme. Kazu upuceni da zapad tada jos nije bio spreman za intervenciju na KiM pa im nije odgovaralo da padne Milosevic "pre vremena" (kako bi onda opravdali intervenciju). Elem ima toga jos sto mi nije jasno nakon ovoliko vremena provedenih u demokratiji. Sada sam stariji i mnoga pitanja mi se sama namecu.