Utorak, 11.03.2014.

16:54

Kremlj: Kosovo - duh iz boce Zapada

Deklaracija nezavisnosti koju je usvojio parlament na Krimu je potpuno legitimna, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Izvor: B92

Kremlj: Kosovo - duh iz boce Zapada IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Бојан Илић

pre 10 godina

(Realan, 11. mart 2014 20:46)

Јел' се жалиш или се правдаш?!

Срећа , све је мање таквих...

Maja

pre 10 godina

Glasali smo i mi u RS na referendumu pa su rekli zapadnjaci, to ne važi, to ne može. Zato je glupo upoređivati bilo šta jer presedani su napravljeni, jači odlučuju. Žalosno, istinito.

Nikola RUSOFIL od rodjenja

pre 10 godina

Donji dom ruskog parlamenta Duma razmatraće 21. marta predlog zakona o pripajanju stranih teritorija koje izraze takvu želju, kao što je to sa Krimom.

Da li je sada jasno sta sledi posle Krima?

Gooooo Rusiaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!

PSL

pre 10 godina

Ako zapad ne zauzda Rusiju ekonomskim putem imacemo 3. svetski rat u najavi, jer Putin je Hitler ovog veka. Ako Rusija dodatno ojaca i osili se izbice rat sigurno i to nuklearni, a onda se planeta nece oporaviti nikada i dzaba nam sva tehnologija kad zatrujemo celu planetu.

Realan

pre 10 godina

Ja sam Srbin iz RS, ali ne bih nikada glasao za pripajanje Beogradu... Srbija je postala Beograd i ne bih ni htio ni volio da budem provincija provincije i zadnja rupa na svirali... Danas razumijem i Crnogorce... Mene i Banja Luka nervira politikom finansija i odnosa prema ostalim krajevima a sta Beograd radi i sta bi tek radio kada bi se spojili.... Mozete lupati minuse koliko hocete volim Srbiju nisam separatista ali ne bih volio da mi Beograd bude glavni grad i Banja Luka je mnogo.... Seljacina sam i glup oprostite...

Kole

pre 10 godina

(Nikola, 11. mart 2014 18:39)
Rusija nije priznala kosovo.Nepriznavanje kosova nije obrazlozila time sto voli srbiju ili slicno vec sa tim da ce priznavanje biti presedan na osnovu kog ce biti problema u dosta drzava.Na tu konstataciju su se zapadne sile samo nasmejale i nije ih bilo briga.10god kasnije rusija u praksi dokazuje glupost priznavanja kosova,a zapadu ostaje samo da place.

Žika

pre 10 godina

Nasa ionako slabasna pozicija u odnosu na Kosmet je ovom ruskom odlukom postala jos bednija, ali ako cemo realno mi sa Kosmetom i ako bi nam ga neko nekom magijom vratio ne bi znali sta cemo - kao sto nismo znali ni u prethodnih 100 godina. Pricamo o jednoj ekonomski totalno propaloj regiji (jos gore nego mi) u kojoj caruje kriminal, sa milionskom neprijateljski nastrojenom albanskom populacijom, sa natalitetom koji bi cak i Srbe u Srbiji ucinio manjinom za 50 godina... Kosmet u okviru Srbije bi bio kamen oko vrata koji bi nas bukvalno pridavio. Ali nije sve tako crno jer Srbi trenutno zarobljeni u BiH dobijaju jos jedan snazan argument da u buducnosti sa punim pravom zatraze referendumsko izdvajanje i prikljucenje matici.

Block

pre 10 godina

Cekaj mi smo Rusima de fakto poklonili NIS i sva izvorista nafte u Srbiji (sto nisu radile ni najslabije africke banana drzave), jer stite nase interese u vezi Kosova. I sad oni koriste to isto Kosovo da cepaju priznatu zemlju. Mislim ok to je stvar trenutnog odnosa snaga u Ukrajini. Ko je jaci tlaci (univerzalni princip"medjunarodnog prava"). Ali nek nam onda vrate NIS. Sad stvarno deluje glupo.

Бацач пламена

pre 10 godina

@Safet Cara

У операцији Стрела крајем маја и почетком јуна 1999. на граници Југославије и Албаније учествовала је и албанска регуларна војска, уз ОВК и нешто НАТО снага на копну и наравно НАТО авијацију, у намери да уђу на Косово. Друга је ствар што их је Војска Југославије вратила назад, па нису успели.

s.w.a.t.

pre 10 godina

Nije ovde važno šta misle Rusi već šta mi mislimo, a ako mislimo da jedan standard primenjujemo na nas i Kosovo a drugi na Krim i Ukrajinu, onda nije ni čudo što prolazimo ovako kako prolazimo, onda i treba svako da nas đebra.

Tamo neki

pre 10 godina

Krim nije zvanicno okupiran od Rusije, KiM je zvanicno okupirana od nato snaga, cije diplomate potvdjuju to, i od USA proglasenim teroristima UCK !!!!?? a onda su alb... dali kongre...? i sve je postalo ......

Sasa

pre 10 godina

Ako Kosovo izglasa da se pripoji Albaniji onda ne vidim prepreku da se sever pripoji Srbiji, kao i RS.
Putin samo radi sto i Nato 1999. Osim sto ne bombarduje.

srbin sa m

pre 10 godina

baš me sad zanima šta će i kako će naši rusofilčići poput tonija da ne priznaju kosovo priznavanjem krima a da nastave da se dodvoravaju braći rusima

mirko kojotovski

pre 10 godina

Rusi cine Srbiji uslugu a i celom svetu pokazujuci stvarno lice demokratskog zapada.Upravo otvaraju oci svim slepcima.Zapad je nokautiran

Slobodan

pre 10 godina

@Tek ce poceti Vojvodina Sanxhak Preshevo Bujanovac itd.Hvalla Putine
(Leon, 11. mart 2014 17:25)A kad se probudiš,šok i dalje si građanin Srbije!!

kompromis

pre 10 godina

Krimu ne treba nikakvo priznanje. On ne postaje drzava vec se pridruzuje vec priznatoj Rusiji. Tako niko nece moci da trazi priznanje kosova od Rusije da bi priznao Krim kao sto je naveo neko u komentaru.

Bog Gvozdja

pre 10 godina

Krimu ne treba nikakvo priznanje. On ne postaje drzava vec se pridruzuje vec priznatoj Rusiji. Tako niko nece moci da trazi priznanje kosova od Rusije da bi priznao Krim kao sto je naveo neko u komentaru. (kompromis, 11. mart 2014 18:08)

Znaci, ti predlazes Albancima da Kosovo pripoje Albaniji i resili su problem? Nemas ti blage veze o cemu pricas jek tako?

Nikola

pre 10 godina

Znači za Rusiju Kosovo nije nezavisno kad priča s nama, ali kad priča sa zapadom, onda joj je jasno da je Kosovo ipak nezavisno, pa ako može Kosovo, može i Krim.. Smatram da Rusija ovim praktično priznaje da je Kosovo nezavisno. Da može da ga vrati u sastav Srbije, mislim da to u ovom trenutku ne bi uradila.

(ne)znam baš

pre 10 godina

mislim da je opet zapad bolje prosao, ne zaboravite da je rusija kontrolisla 100% ukrainu a sad se bori za dio, jako mali dio iste. vec se zna da ce nato uci u ukrainu jako brzo a to je jedan od zadnjih pragova pred moskvom.

Stari Vujadin

pre 10 godina

Ljudi bolje da se manete objasnjavanja da li je Rusija u pravu ili Zapad u pravu, jer i jedni i drugi su moralno u krivu. Samo savijaju istinu kako im odgovara radi svojih interasa. A navijajte za koju god stranu hocete...

Srbima je najbolje da gledaju sa strane, pa ako Rusija dobije ovu rundu da likuju sto je neko Zapadu pokazao zube, a ako Zapad pobedi da se raduju sto i dalje mogu da tupe kako je Kosovo pravno Srpsko. :D

s

pre 10 godina

Bas me briga za Kosovo zelim sad da se republike po zapadnom svetu otcepljuju jedne od drugih samo to jos da dozivim jer pravda je spora ali dostizna!!!

Mrle

pre 10 godina

Čitam neverujem sad su Rusi krivi što nas je NATO bombardovao. Kao ozbiljna zemlja iskoristiće Kosovo za svoju politiku što je i normalno. Kosovo je izgubljeno za sada,u daljoj budućnosti videćemo. Treba iskoristiti ovakvu situaciju i svim silama se boriti da Republika Srpska bude u sastavu Srbije. Pristupiti problemu hladne glave i racionalno. A to da su nas Rusi prodali pa i jesu i nisu po pitanju Kosova oni su nemoćni tj.nezavisi od Rusa,ali okrenuli su u svoju korist i dobili Abhaziju i Krim. Sve velike sile gledaju svoje interese ali da su nam Rusi neprijatelji u odnosu na Nemce i Amerikance to baš nije tako.

Stop EU Nazi

pre 10 godina

Ovo je samo dokaz,da sve sto je dato/oteto moze da se vrati.
Krim se samo vraca tamo gde je nekad pripadao
tako cemo i mi da vratimo Kosovo i Crnu Goru,Bosnu i sve ostale srpske zemlje.

Safet Cara

pre 10 godina

Kakav humbuk! Ukrajinski polticari nisu slali vojsku na Krimu da bije narod, kao sto je to uradio Milosevic. Nije ni Albanija usla na Kosovu da brani albanske interese, tj. da pokusa pripajanje Kosova sa Albanijom.
Jedina greska u ovom "sistemu" je, da Ukrajina poslusala zapad i unistila atomske bombe. Pa rusi mogu da se "igraju" super-sile

mitar

pre 10 godina

nema problema sad ce i cecenija a i ostale u okolini
(jovan, 11. mart 2014 17:00)

Sad će jovane svud po svetu, od Škotske, Katalonije do Teksasa, zahvali Amerikancima.

hm

pre 10 godina

Predlogom deklaracije o Krimu, koji je kao legitiman priznat od strane Rusije, Rusija je de facto priznala Kosovo kao drzavu.
Mislim da je ovo najveci samar koji je Srbija dobila jos od 1999. godine. U deklaraciji se nedvosmisleno i jasno poziva na pravo naroda na jednostrano samoopredeljenje koje je priznato kosovskim Albancima od strane Zapada. Ovo je ujedno i kraj srpske politike vezane za Kosovo jer se ona manje - vise i bazirala na ruskom stavu po ovom pitanju.
Ne zelim da svoje misljenje koristim za politicka prepucavanja tipa koje za ili protiv Rusije, jer sam ja samo za Srbiju, a ocigledno je da nas je Rusija iskoristila. Na kraju u medjunarodnoj politici je uvek vazilo i vazice samo jedno pravilo, vecni su samo interesi a ne prijatelji.

seljadin

pre 10 godina

Rusi su od reci, rekli su da vise nista nece biti isto posle aneksije Kosova. Ovo im dodje kao osveta zapadu koji je ignorisao Srbe i Ruse. Hvala Rusiji sto sOsee seca nepravdi i sto nece priznati Kosovo. Jednoga dana ce nam ponuditi oslobodjenje Kosova...

Serdar

pre 10 godina

Koliki god osecao gnev prema zapadnoj politici u vezi Kosova,moram da priznam da sada isto tako osecam zadovoljstvo zato sto se Rusi pozivaju na presedan u vezi Kosova,odnosno pozivaju se na politicko-pravnog mutanta koji je zapad iznedrio.Trazili ste,gledajte!!

pa logicno

pre 10 godina

Ako su Slovenija, Hrvatska, Makedonija i Kosovo mogli, mogu to i Osetija, Abhazija, Krim, Pridnjestrija, Republika Srpska, Severno Kosovo. Turke niko nije izbacio iz NATO iako su okupirali sever Kipra, uz identican izgovor kao i Rusi na Krimu: hteli su da zastite svoju manjinu od helenistickiih nacionalista. Rusi samo koriste ono sto je zapad zakuvao, vracaju im za ponizenje u Avganistanu. Sto je jos gore, da zapad Rusima ponudi priznanje nezavisnog Krima u zamenu za rusko priznanje Kosova, hladno bi pristali. Novac vlada svetom, novac godpodo, a ne zvona i praporci. Rusofili, mosha, hahahahaha ...

Kosovar

pre 10 godina

Evo najboljeg primera koliko je Srbija prevarena od strane Rusa i koliko vremena potrosila boreci se protiv nezavisnoti Kosova. Svi su znali da Rusija uopste nije iskrena o "krsenju medjunarodnog prava" sto se tice Kosova vec su sve vreme mislili samo za sebe.

No, ako Rusi hoce nesto da dokazu oko Krima onda neka cekaju priznanje sveta tog dela Ukrajine koji je proglasio nezavisnost. Istina je, deklaracija Krima ne krsi medjunarodno pravo ali agresija Rusije na tu teritoriju jeste 100% krsenje svih medjunarodnih normi. Ne postoji ni najmanji razlog za intervenciju na Krim jer Ukrajina nije ivrsila ni 1% sile koju Srbija ucinila na Kosovo a i situacija je sasvim drugacija posto Ukraijina jeste clanica UN dok Srbija u 1999 nije imala takav status.

Трну у туђем, балван у сопственом

pre 10 godina

Нико нама није крив што од 1918. године не можемо да заведемо ред на територији Косова и Метохије. Читајте Драгишу Васића - забрана повратка избеглих након 2. светског рата - Титово отварање граница са Албанијом и неконтролисано насељавање - проглашење аутономије - неинсистирање на Кумановском споразуму - пристајање на гажење резолуције 1244 - Бриселски споразум, итд. А за оне кратког памћења - Руси су у више наврата рекли да ће подржати сваку политику Србије према Косову, само да морамо да се ми одлучимо која нам је политика, али да по том питању неће бити већи Срби од Срба.
Са друге стране, Северн КиМ и пре свега РС - прелазак преко Дрине и опстанак тамо је епохално достигнуће, и не сме се тек тако испустити. Ако знамо шта хоћемо.

Whiplash

pre 10 godina

Aman ljudi jeste li vi normalni gde pise da je Rusija priznala Kosovo? To sto se pozivaju na odluku MSPa ne znaci priznanje Kosova nego koriste oruzje SADa i EU protiv njih samih. Procitajte malo sta su pricali kada je Kosovo proglasilo nezavisnost. Rusi su prvi rekli da ce to omoguciti svuda u svetu iste presedane sto ce sada tek da se dogadja. Ko se ne slaze neka mi objasni po kom pravu onda Kosovo moze da proglasi nezavsnost a Krim ne moze?

Tamo neki

pre 10 godina

@leon, upravu si. Samo sto sada nece biti nato da ratuje za teroriste ( UCK pocetkom bune na KiM proglasen teroristickom organizcijom od strane USA)

Zole

pre 10 godina

Amerika i evropa su napravile ovaj presedan da Rusija bude sve manja. Sad su mnogo nervozni. Rusija ih bije nihovom oruzjem. Rusija samo koristi pravila koja je zapad nametnuo. Zapad je mislio da oni imaju eskluzivno pravo da odedjiju ko ce kako živeti.

MSPTOBGD

pre 10 godina

Znaci sa stanovista Ruske politike sada jasno nema prepreka da se Kosovo pripoji Albaniji, ako vecina to izglasa na referendumu.

Ako nije posle Jugoslavije, valjda je sada svima jasno da su interesi
jedno, a "bratstvo" naroda sasvim druga stvar kojom se podkusurava po potrebi...
To treba dobro zapamtiti i voditi politiku u skladu sa prvenstveno sopstvenim interesima. Sve ostalo je bajka ...

EU je jedina realna opcija bolja od svih bajnih alternativa.
Nadam se samo da je dovoljno jaka da se nosi sa tangentnim (VB) i spoljnim (SAD, Russija) interesima, sto nije uspelo YUgi.

PS: CCCC

Demokrata

pre 10 godina

Ako veceina ne zeli pod americku cizmu
i ne zeli da joj drzavu vode nacisti,a da im predsednika postavlja USA
zasto im se to pravo nebi odobrilo?
ne razumem zapad zasto se bune,sve je legalno.

.......

pre 10 godina

Ja bih ovo gledao iz ugla imamo li mi neke koristi? Imamo. Nekako mi se čini da će ovde kompletna tenzija oko Kosova posle ovoga da splasne. Zagriženi će da se pomire sa odlaskom Kosova i iživeće svoju fantaziju na slučaju Krima, Rusije i zapada i ubedjenja da su Rusi zeznuli zapad (mogu samo da pretpostavim pokliče sreće koje će ispisivati po netu)!!! Negde će valjda i do njihovog mozga da stigne svest o tome da je Kosovo završena priča. A to može da bude samo dobro.
Ono što ne valja je mogućnost (mada mislim da je sad minimalna) da se sukob u Ukrajini pretvori u ozbiljan rat. To zaista ne želim. A s kim će Krim, rodjaci, zabole me uvce.

Dunster

pre 10 godina

Bio sam najveći zagovornik Američkog sistema slobode! Izvinjavam se svima sa kojima sam se o tome raspravljao - pogrešio sam.
Živim na Kosovu, proganjan sam od režima Slobodana Miloševića, borac sam (u pravom smislu te reči) za kapitalističke vrednosti, slobodu i demokratiju. Sve to ne postoji u sadašnjoj Americi. Špekulanti haraju Amerikom a EU nema snage da joj se suprostavi. Kriza u koju je upala EU je produkovana u Americi štampanjem dolara kroz kredite i državne obveznice srušili su realnu vrednost kapitalizma zarad daljeg bogaćenja par porodica koje NATO koriste kao izvor svog bogastva.
Zato Rusijo samo napred i nadam se zajedno sa Nemačkom u bolje sutra za ceo svet.

mini seven days

pre 10 godina

e Boze moj,kako pokazujes ovim ljudima na zemlji,koji pokusavaju da te izigravaju,KOLIKI SI!!!
Ako ovo nije jedan od dokaza da Ti pravis ravnotezu,,kad i kako,gde i zasto,i da ne preterujem vise,ja onda ne znam sta je!!!
Ameri,Nemci i ostali,ostavite se izigravanja Svevisnjeg u tudjim dvoristima i videcete da nece niti dolaziti to ovih ratova po africi,bliskom istoku,balkanu i gde sve ne, koje smatrate svojim i za koje,ama bas sve morate da "zaustavljate"!!! tako ce nam svima biti bolje!!!

Krkobaba

pre 10 godina

@lahm

Da, bas je Teksas "samo" administrativna sredina. Sila Boga ne moli, tako ce da se primenjuje ovaj presedan, nekome ce se dozvoliti a nekome nece. Rusi nece priznati Kosovo, bar dok to Beograd ne ucini, a kako vidimo i to ce Beogradjani uskoro da urade. Niti ce amerika priznati Krim.

lahm

pre 10 godina

VELIKI su definisali UN 1945. i neka pravila igre. To im je davalo za pravo na razne intervencije i milione mrtvih, od Koreje do Vijetnama i Afganistana. Posle 1991. svet se promenio, pa su, kao, sve radili prema pravilima UN-a do famoznog Kosova. Tu je postavljen presedan. Srbija je u stvari "završavala posao" Rusiji sa svim tužbama i međunarodnim sudovima. Srbija od toga nema ništa, osim Zajednice opština u nezavisnom Kosovu, a Rusija ima pokriće da formalno "pakuje" i pokriva otcepljenje Krima i videćemo da li još nečeg. Samo će puka sila i moć odrediti da li će i neka republika same Rusije da krene tim putem (a bar 5-6 bi to želele). Neko napisa o Kaliforniji i Teksasu i očito ne zna ništa o Americi - to tamo nije moguće. Njihove savezne države nemaju nikakav nacionalni predznak, već su administrativne celine, u "emotivnom" smislu nešto kao okruzi u Srbiji.

daccha

pre 10 godina

Svima je jasno da je sa aspekta medjunarodnog prava i dugorocne stabilnosti, ovo sto je uradjeno Srbiji katastrofa.

Kutija jeste otvorena, a ovo je tek pocetak...

U situaciji da se 1999 nije dogodila apsolutno bih bio na strani EU/SAD, a ovako... Braco samo napred... rasturajte... nek se sva slicna zarista otvore.. Zasluzili ste.

zonbi

pre 10 godina

"Rusija će potpuno poštovati slobodnu volju koju će narod na Krimu iskazati na referendumu

Duh iz boce ili ne, ali vi, bacuske priznaste kosovo. sta ce sad dss, srs i ostali?

Srbin

pre 10 godina

Kosovo jedna od najvecih gresaka sveta,pandorina kutija koja je otvorena,zapad ne moze da definise ni jedan zahtev prema Rusima jer su prekrsili sve norme I pravila.na pitanju Kosova.
Ni jedan ni drugi primer nisu ispravni ali to niko ne moze sad da ispravi.
Bojim se samo da se to ponovo ne reflektuje na nas teren ovde jer kod nas te granice I drzave nastale od bivse SFRJ su sve samo ne stabilne I samostalne ako veliki budu ponovo gradili sopstvene interese preko nas malih eto nas j problemu.
Za ostale ne znam ali da Rusija da jasan signal Srbiji da ce da stane iza nje nasi koliko su ludi ponovo bi se latili oruzja.
Bar gluposti nikad nije nedostajalo na ovim terenima .

U Politici Nema Bratske Ljubavi

pre 10 godina

Ja kolko se secam u sporazumu koji je potpisao Milosevic i overio parlament Srbije bio je ukljucen REFERENDUM za samoopredeljenje Kosova. Sto znaci da je taj presedan mogao da se pravno ozvanici referendumom. Na Kosovu je bio rat a u Krimu nije. Jos je Staljin raselio 1944 godine Tatare a naselio Ruse na Krimu.
RUSI su nas podrzavali u vezi Kosova samo da bi drzali kontru EU a ne zbog BRATSKE ljubavi koja nikad nije postojala. Sad je potpuno gotovo posle sporazuma dacica i Vucica sa Tacijem.
Sta ce mo sad sa Kosovskim epskim pesmama i Kosovskim junacima sa Carem Lazarem na celu? Kako ce mo deci objasniti da to nije vise nase? Sinu sam dao ime po Milosu Obilicu.

Lazarenko

pre 10 godina

Pitanje za sve vas koji tvrdite da su Rusi ovim posredno priznali Kosovo: da li to znaci da su Holandija, Danska, UK, USA i svi ostali koji su priznali Kosovo automatski priznali i Abhaziju i Juznu Osetiju?

Srbin iz bosne

pre 10 godina

Odluka Rusije ide u prilog Srbije. Zasto? Jedn?stavno je, na Kosovu zivi 95%albanaca, i ono jednostavno vise nije nase. S druge strane, zapad ce da uvidi sta je uradio. Sad cemo mi srbi iz Bosne na referendum i eto nas u Srbiji!

ilic

pre 10 godina

ja sam za ruse ali !!!!!!!!!!!!!!!
neka ih bog sacuva jel ce ovo biti zapisano u svim srcima slovenskih naroda.
istina je da su ukrraoncima rusi poklonili zemlju ali ukrainci su to zasluzili sigurno,zato samo da ne zapucaju jedni na druge to bi bilo kao kad bi mi i crnogorci zaratili

Владимир

pre 10 godina

Русија неће признати Косово, али ће сваки пут махати западу за оно "Косово је посебан случај". Тако је и за Русе Крим посебан случај. Другим речима, ако можете ви да уђете у рат, отмете део територије Србији, да направите базу тамо где није претходно било ни једног америчког држављанина, можемо и ми тамо где су више од половине становништва Руси.

Ствар је јасна ..тражили су, садa нека гледају. Или како би и они сами рекли: "Sit back and enjoy!"

sasa jokic

pre 10 godina

Rusi su u pravu, bore se za svoje interese, kao i Ameri, ali ja bi sada Kostunicu na dozivotnu, jer je za podrsku Rusije protiv nezavisnosti Kosova poklonio NIS i gasne i naftne rezerve Srbije!
Evo sada su po ko zna koji put Srbiju pustili niz vodu zarad svojih interesa.

Mihailo

pre 10 godina

nema problema sad ce i cecenija a i ostale u okolini
(jovan, 11. mart 2014 17:00)

Hoće, hoće. Probali su to u vreme Jeljcina kada se Rusija nalazila na kolenima, pa su dobili takve batine da im i dalje zvoni u glavi. Osim toga, danas je na čelu Čečenije Ramzan Kadirov, nosilac ordena Heroja Ruske Federacije i Putinov prijatelj, tako da svi vi patološki mrzitelji Rusije možete samo da gledate i plačete. Rusija tek vraća snagu i ako sve bude kako treba prevazićiće moć Sovjetskog Saveza.

komrad

pre 10 godina

>Znaci rusi prakticno priznali Kosovo
>(Krsto zrnov, 11. mart 2014 17:09)
Nisu priznali - jer je Kosovo "poseban slucaj", pa mu ne treba rusko priznavanje; izgleda da je Krim jos posebniji slucaj :) :)

Che

pre 10 godina

"Kosovski presedan je planiran i odobren od strane Zapada, tako da je taj duh samoopredeljenja iz boce na slobodu pustila Evropa, a ne Rusija"

tako sad treba svako, amerika i evropa su same zakuvale, sad neka gledaju.

Alex

pre 10 godina

Rusija je ovim takoreci priznala kosovo. Zvanicno to ce i uraditi onda kada joj sa zapada budu rekli " ok vi priznajte Kosovo a mi cemo Krim kao deo Rusije". I sta ce nebeski narod na to imati da kaze? Vidim obican svet je sav presrecan zbog ovog u Ukrajini jer eto opet je kao Rus lupio u sakom u sto, a mi sve srecni. Kako smo jadni....

Serdar

pre 10 godina

Koliki god osecao gnev prema zapadnoj politici u vezi Kosova,moram da priznam da sada isto tako osecam zadovoljstvo zato sto se Rusi pozivaju na presedan u vezi Kosova,odnosno pozivaju se na politicko-pravnog mutanta koji je zapad iznedrio.Trazili ste,gledajte!!

Zole

pre 10 godina

Amerika i evropa su napravile ovaj presedan da Rusija bude sve manja. Sad su mnogo nervozni. Rusija ih bije nihovom oruzjem. Rusija samo koristi pravila koja je zapad nametnuo. Zapad je mislio da oni imaju eskluzivno pravo da odedjiju ko ce kako živeti.

Владимир

pre 10 godina

Русија неће признати Косово, али ће сваки пут махати западу за оно "Косово је посебан случај". Тако је и за Русе Крим посебан случај. Другим речима, ако можете ви да уђете у рат, отмете део територије Србији, да направите базу тамо где није претходно било ни једног америчког држављанина, можемо и ми тамо где су више од половине становништва Руси.

Ствар је јасна ..тражили су, садa нека гледају. Или како би и они сами рекли: "Sit back and enjoy!"

Che

pre 10 godina

"Kosovski presedan je planiran i odobren od strane Zapada, tako da je taj duh samoopredeljenja iz boce na slobodu pustila Evropa, a ne Rusija"

tako sad treba svako, amerika i evropa su same zakuvale, sad neka gledaju.

daccha

pre 10 godina

Svima je jasno da je sa aspekta medjunarodnog prava i dugorocne stabilnosti, ovo sto je uradjeno Srbiji katastrofa.

Kutija jeste otvorena, a ovo je tek pocetak...

U situaciji da se 1999 nije dogodila apsolutno bih bio na strani EU/SAD, a ovako... Braco samo napred... rasturajte... nek se sva slicna zarista otvore.. Zasluzili ste.

Srbin iz bosne

pre 10 godina

Odluka Rusije ide u prilog Srbije. Zasto? Jedn?stavno je, na Kosovu zivi 95%albanaca, i ono jednostavno vise nije nase. S druge strane, zapad ce da uvidi sta je uradio. Sad cemo mi srbi iz Bosne na referendum i eto nas u Srbiji!

Whiplash

pre 10 godina

Aman ljudi jeste li vi normalni gde pise da je Rusija priznala Kosovo? To sto se pozivaju na odluku MSPa ne znaci priznanje Kosova nego koriste oruzje SADa i EU protiv njih samih. Procitajte malo sta su pricali kada je Kosovo proglasilo nezavisnost. Rusi su prvi rekli da ce to omoguciti svuda u svetu iste presedane sto ce sada tek da se dogadja. Ko se ne slaze neka mi objasni po kom pravu onda Kosovo moze da proglasi nezavsnost a Krim ne moze?

Sasa

pre 10 godina

Ako Kosovo izglasa da se pripoji Albaniji onda ne vidim prepreku da se sever pripoji Srbiji, kao i RS.
Putin samo radi sto i Nato 1999. Osim sto ne bombarduje.

Stop EU Nazi

pre 10 godina

Ovo je samo dokaz,da sve sto je dato/oteto moze da se vrati.
Krim se samo vraca tamo gde je nekad pripadao
tako cemo i mi da vratimo Kosovo i Crnu Goru,Bosnu i sve ostale srpske zemlje.

Slobodan

pre 10 godina

@Tek ce poceti Vojvodina Sanxhak Preshevo Bujanovac itd.Hvalla Putine
(Leon, 11. mart 2014 17:25)A kad se probudiš,šok i dalje si građanin Srbije!!

mitar

pre 10 godina

nema problema sad ce i cecenija a i ostale u okolini
(jovan, 11. mart 2014 17:00)

Sad će jovane svud po svetu, od Škotske, Katalonije do Teksasa, zahvali Amerikancima.

s

pre 10 godina

Bas me briga za Kosovo zelim sad da se republike po zapadnom svetu otcepljuju jedne od drugih samo to jos da dozivim jer pravda je spora ali dostizna!!!

Бацач пламена

pre 10 godina

@Safet Cara

У операцији Стрела крајем маја и почетком јуна 1999. на граници Југославије и Албаније учествовала је и албанска регуларна војска, уз ОВК и нешто НАТО снага на копну и наравно НАТО авијацију, у намери да уђу на Косово. Друга је ствар што их је Војска Југославије вратила назад, па нису успели.

Трну у туђем, балван у сопственом

pre 10 godina

Нико нама није крив што од 1918. године не можемо да заведемо ред на територији Косова и Метохије. Читајте Драгишу Васића - забрана повратка избеглих након 2. светског рата - Титово отварање граница са Албанијом и неконтролисано насељавање - проглашење аутономије - неинсистирање на Кумановском споразуму - пристајање на гажење резолуције 1244 - Бриселски споразум, итд. А за оне кратког памћења - Руси су у више наврата рекли да ће подржати сваку политику Србије према Косову, само да морамо да се ми одлучимо која нам је политика, али да по том питању неће бити већи Срби од Срба.
Са друге стране, Северн КиМ и пре свега РС - прелазак преко Дрине и опстанак тамо је епохално достигнуће, и не сме се тек тако испустити. Ако знамо шта хоћемо.

mirko kojotovski

pre 10 godina

Rusi cine Srbiji uslugu a i celom svetu pokazujuci stvarno lice demokratskog zapada.Upravo otvaraju oci svim slepcima.Zapad je nokautiran

Mrle

pre 10 godina

Čitam neverujem sad su Rusi krivi što nas je NATO bombardovao. Kao ozbiljna zemlja iskoristiće Kosovo za svoju politiku što je i normalno. Kosovo je izgubljeno za sada,u daljoj budućnosti videćemo. Treba iskoristiti ovakvu situaciju i svim silama se boriti da Republika Srpska bude u sastavu Srbije. Pristupiti problemu hladne glave i racionalno. A to da su nas Rusi prodali pa i jesu i nisu po pitanju Kosova oni su nemoćni tj.nezavisi od Rusa,ali okrenuli su u svoju korist i dobili Abhaziju i Krim. Sve velike sile gledaju svoje interese ali da su nam Rusi neprijatelji u odnosu na Nemce i Amerikance to baš nije tako.

Stari Vujadin

pre 10 godina

Ljudi bolje da se manete objasnjavanja da li je Rusija u pravu ili Zapad u pravu, jer i jedni i drugi su moralno u krivu. Samo savijaju istinu kako im odgovara radi svojih interasa. A navijajte za koju god stranu hocete...

Srbima je najbolje da gledaju sa strane, pa ako Rusija dobije ovu rundu da likuju sto je neko Zapadu pokazao zube, a ako Zapad pobedi da se raduju sto i dalje mogu da tupe kako je Kosovo pravno Srpsko. :D

lahm

pre 10 godina

VELIKI su definisali UN 1945. i neka pravila igre. To im je davalo za pravo na razne intervencije i milione mrtvih, od Koreje do Vijetnama i Afganistana. Posle 1991. svet se promenio, pa su, kao, sve radili prema pravilima UN-a do famoznog Kosova. Tu je postavljen presedan. Srbija je u stvari "završavala posao" Rusiji sa svim tužbama i međunarodnim sudovima. Srbija od toga nema ništa, osim Zajednice opština u nezavisnom Kosovu, a Rusija ima pokriće da formalno "pakuje" i pokriva otcepljenje Krima i videćemo da li još nečeg. Samo će puka sila i moć odrediti da li će i neka republika same Rusije da krene tim putem (a bar 5-6 bi to želele). Neko napisa o Kaliforniji i Teksasu i očito ne zna ništa o Americi - to tamo nije moguće. Njihove savezne države nemaju nikakav nacionalni predznak, već su administrativne celine, u "emotivnom" smislu nešto kao okruzi u Srbiji.

Lazarenko

pre 10 godina

Pitanje za sve vas koji tvrdite da su Rusi ovim posredno priznali Kosovo: da li to znaci da su Holandija, Danska, UK, USA i svi ostali koji su priznali Kosovo automatski priznali i Abhaziju i Juznu Osetiju?

Realan

pre 10 godina

Ja sam Srbin iz RS, ali ne bih nikada glasao za pripajanje Beogradu... Srbija je postala Beograd i ne bih ni htio ni volio da budem provincija provincije i zadnja rupa na svirali... Danas razumijem i Crnogorce... Mene i Banja Luka nervira politikom finansija i odnosa prema ostalim krajevima a sta Beograd radi i sta bi tek radio kada bi se spojili.... Mozete lupati minuse koliko hocete volim Srbiju nisam separatista ali ne bih volio da mi Beograd bude glavni grad i Banja Luka je mnogo.... Seljacina sam i glup oprostite...

Mihailo

pre 10 godina

nema problema sad ce i cecenija a i ostale u okolini
(jovan, 11. mart 2014 17:00)

Hoće, hoće. Probali su to u vreme Jeljcina kada se Rusija nalazila na kolenima, pa su dobili takve batine da im i dalje zvoni u glavi. Osim toga, danas je na čelu Čečenije Ramzan Kadirov, nosilac ordena Heroja Ruske Federacije i Putinov prijatelj, tako da svi vi patološki mrzitelji Rusije možete samo da gledate i plačete. Rusija tek vraća snagu i ako sve bude kako treba prevazićiće moć Sovjetskog Saveza.

Žika

pre 10 godina

Nasa ionako slabasna pozicija u odnosu na Kosmet je ovom ruskom odlukom postala jos bednija, ali ako cemo realno mi sa Kosmetom i ako bi nam ga neko nekom magijom vratio ne bi znali sta cemo - kao sto nismo znali ni u prethodnih 100 godina. Pricamo o jednoj ekonomski totalno propaloj regiji (jos gore nego mi) u kojoj caruje kriminal, sa milionskom neprijateljski nastrojenom albanskom populacijom, sa natalitetom koji bi cak i Srbe u Srbiji ucinio manjinom za 50 godina... Kosmet u okviru Srbije bi bio kamen oko vrata koji bi nas bukvalno pridavio. Ali nije sve tako crno jer Srbi trenutno zarobljeni u BiH dobijaju jos jedan snazan argument da u buducnosti sa punim pravom zatraze referendumsko izdvajanje i prikljucenje matici.

Nikola

pre 10 godina

Znači za Rusiju Kosovo nije nezavisno kad priča s nama, ali kad priča sa zapadom, onda joj je jasno da je Kosovo ipak nezavisno, pa ako može Kosovo, može i Krim.. Smatram da Rusija ovim praktično priznaje da je Kosovo nezavisno. Da može da ga vrati u sastav Srbije, mislim da to u ovom trenutku ne bi uradila.

hm

pre 10 godina

Predlogom deklaracije o Krimu, koji je kao legitiman priznat od strane Rusije, Rusija je de facto priznala Kosovo kao drzavu.
Mislim da je ovo najveci samar koji je Srbija dobila jos od 1999. godine. U deklaraciji se nedvosmisleno i jasno poziva na pravo naroda na jednostrano samoopredeljenje koje je priznato kosovskim Albancima od strane Zapada. Ovo je ujedno i kraj srpske politike vezane za Kosovo jer se ona manje - vise i bazirala na ruskom stavu po ovom pitanju.
Ne zelim da svoje misljenje koristim za politicka prepucavanja tipa koje za ili protiv Rusije, jer sam ja samo za Srbiju, a ocigledno je da nas je Rusija iskoristila. Na kraju u medjunarodnoj politici je uvek vazilo i vazice samo jedno pravilo, vecni su samo interesi a ne prijatelji.

seljadin

pre 10 godina

Rusi su od reci, rekli su da vise nista nece biti isto posle aneksije Kosova. Ovo im dodje kao osveta zapadu koji je ignorisao Srbe i Ruse. Hvala Rusiji sto sOsee seca nepravdi i sto nece priznati Kosovo. Jednoga dana ce nam ponuditi oslobodjenje Kosova...

Dunster

pre 10 godina

Bio sam najveći zagovornik Američkog sistema slobode! Izvinjavam se svima sa kojima sam se o tome raspravljao - pogrešio sam.
Živim na Kosovu, proganjan sam od režima Slobodana Miloševića, borac sam (u pravom smislu te reči) za kapitalističke vrednosti, slobodu i demokratiju. Sve to ne postoji u sadašnjoj Americi. Špekulanti haraju Amerikom a EU nema snage da joj se suprostavi. Kriza u koju je upala EU je produkovana u Americi štampanjem dolara kroz kredite i državne obveznice srušili su realnu vrednost kapitalizma zarad daljeg bogaćenja par porodica koje NATO koriste kao izvor svog bogastva.
Zato Rusijo samo napred i nadam se zajedno sa Nemačkom u bolje sutra za ceo svet.

Block

pre 10 godina

Cekaj mi smo Rusima de fakto poklonili NIS i sva izvorista nafte u Srbiji (sto nisu radile ni najslabije africke banana drzave), jer stite nase interese u vezi Kosova. I sad oni koriste to isto Kosovo da cepaju priznatu zemlju. Mislim ok to je stvar trenutnog odnosa snaga u Ukrajini. Ko je jaci tlaci (univerzalni princip"medjunarodnog prava"). Ali nek nam onda vrate NIS. Sad stvarno deluje glupo.

pa logicno

pre 10 godina

Ako su Slovenija, Hrvatska, Makedonija i Kosovo mogli, mogu to i Osetija, Abhazija, Krim, Pridnjestrija, Republika Srpska, Severno Kosovo. Turke niko nije izbacio iz NATO iako su okupirali sever Kipra, uz identican izgovor kao i Rusi na Krimu: hteli su da zastite svoju manjinu od helenistickiih nacionalista. Rusi samo koriste ono sto je zapad zakuvao, vracaju im za ponizenje u Avganistanu. Sto je jos gore, da zapad Rusima ponudi priznanje nezavisnog Krima u zamenu za rusko priznanje Kosova, hladno bi pristali. Novac vlada svetom, novac godpodo, a ne zvona i praporci. Rusofili, mosha, hahahahaha ...

Maja

pre 10 godina

Glasali smo i mi u RS na referendumu pa su rekli zapadnjaci, to ne važi, to ne može. Zato je glupo upoređivati bilo šta jer presedani su napravljeni, jači odlučuju. Žalosno, istinito.

Kole

pre 10 godina

(Nikola, 11. mart 2014 18:39)
Rusija nije priznala kosovo.Nepriznavanje kosova nije obrazlozila time sto voli srbiju ili slicno vec sa tim da ce priznavanje biti presedan na osnovu kog ce biti problema u dosta drzava.Na tu konstataciju su se zapadne sile samo nasmejale i nije ih bilo briga.10god kasnije rusija u praksi dokazuje glupost priznavanja kosova,a zapadu ostaje samo da place.

Tamo neki

pre 10 godina

Krim nije zvanicno okupiran od Rusije, KiM je zvanicno okupirana od nato snaga, cije diplomate potvdjuju to, i od USA proglasenim teroristima UCK !!!!?? a onda su alb... dali kongre...? i sve je postalo ......

kompromis

pre 10 godina

Krimu ne treba nikakvo priznanje. On ne postaje drzava vec se pridruzuje vec priznatoj Rusiji. Tako niko nece moci da trazi priznanje kosova od Rusije da bi priznao Krim kao sto je naveo neko u komentaru.

Bog Gvozdja

pre 10 godina

Krimu ne treba nikakvo priznanje. On ne postaje drzava vec se pridruzuje vec priznatoj Rusiji. Tako niko nece moci da trazi priznanje kosova od Rusije da bi priznao Krim kao sto je naveo neko u komentaru. (kompromis, 11. mart 2014 18:08)

Znaci, ti predlazes Albancima da Kosovo pripoje Albaniji i resili su problem? Nemas ti blage veze o cemu pricas jek tako?

Safet Cara

pre 10 godina

Kakav humbuk! Ukrajinski polticari nisu slali vojsku na Krimu da bije narod, kao sto je to uradio Milosevic. Nije ni Albanija usla na Kosovu da brani albanske interese, tj. da pokusa pripajanje Kosova sa Albanijom.
Jedina greska u ovom "sistemu" je, da Ukrajina poslusala zapad i unistila atomske bombe. Pa rusi mogu da se "igraju" super-sile

Krkobaba

pre 10 godina

@lahm

Da, bas je Teksas "samo" administrativna sredina. Sila Boga ne moli, tako ce da se primenjuje ovaj presedan, nekome ce se dozvoliti a nekome nece. Rusi nece priznati Kosovo, bar dok to Beograd ne ucini, a kako vidimo i to ce Beogradjani uskoro da urade. Niti ce amerika priznati Krim.

komrad

pre 10 godina

>Znaci rusi prakticno priznali Kosovo
>(Krsto zrnov, 11. mart 2014 17:09)
Nisu priznali - jer je Kosovo "poseban slucaj", pa mu ne treba rusko priznavanje; izgleda da je Krim jos posebniji slucaj :) :)

.......

pre 10 godina

Ja bih ovo gledao iz ugla imamo li mi neke koristi? Imamo. Nekako mi se čini da će ovde kompletna tenzija oko Kosova posle ovoga da splasne. Zagriženi će da se pomire sa odlaskom Kosova i iživeće svoju fantaziju na slučaju Krima, Rusije i zapada i ubedjenja da su Rusi zeznuli zapad (mogu samo da pretpostavim pokliče sreće koje će ispisivati po netu)!!! Negde će valjda i do njihovog mozga da stigne svest o tome da je Kosovo završena priča. A to može da bude samo dobro.
Ono što ne valja je mogućnost (mada mislim da je sad minimalna) da se sukob u Ukrajini pretvori u ozbiljan rat. To zaista ne želim. A s kim će Krim, rodjaci, zabole me uvce.

Alex

pre 10 godina

Rusija je ovim takoreci priznala kosovo. Zvanicno to ce i uraditi onda kada joj sa zapada budu rekli " ok vi priznajte Kosovo a mi cemo Krim kao deo Rusije". I sta ce nebeski narod na to imati da kaze? Vidim obican svet je sav presrecan zbog ovog u Ukrajini jer eto opet je kao Rus lupio u sakom u sto, a mi sve srecni. Kako smo jadni....

s.w.a.t.

pre 10 godina

Nije ovde važno šta misle Rusi već šta mi mislimo, a ako mislimo da jedan standard primenjujemo na nas i Kosovo a drugi na Krim i Ukrajinu, onda nije ni čudo što prolazimo ovako kako prolazimo, onda i treba svako da nas đebra.

Demokrata

pre 10 godina

Ako veceina ne zeli pod americku cizmu
i ne zeli da joj drzavu vode nacisti,a da im predsednika postavlja USA
zasto im se to pravo nebi odobrilo?
ne razumem zapad zasto se bune,sve je legalno.

Srbin

pre 10 godina

Kosovo jedna od najvecih gresaka sveta,pandorina kutija koja je otvorena,zapad ne moze da definise ni jedan zahtev prema Rusima jer su prekrsili sve norme I pravila.na pitanju Kosova.
Ni jedan ni drugi primer nisu ispravni ali to niko ne moze sad da ispravi.
Bojim se samo da se to ponovo ne reflektuje na nas teren ovde jer kod nas te granice I drzave nastale od bivse SFRJ su sve samo ne stabilne I samostalne ako veliki budu ponovo gradili sopstvene interese preko nas malih eto nas j problemu.
Za ostale ne znam ali da Rusija da jasan signal Srbiji da ce da stane iza nje nasi koliko su ludi ponovo bi se latili oruzja.
Bar gluposti nikad nije nedostajalo na ovim terenima .

Kosovar

pre 10 godina

Evo najboljeg primera koliko je Srbija prevarena od strane Rusa i koliko vremena potrosila boreci se protiv nezavisnoti Kosova. Svi su znali da Rusija uopste nije iskrena o "krsenju medjunarodnog prava" sto se tice Kosova vec su sve vreme mislili samo za sebe.

No, ako Rusi hoce nesto da dokazu oko Krima onda neka cekaju priznanje sveta tog dela Ukrajine koji je proglasio nezavisnost. Istina je, deklaracija Krima ne krsi medjunarodno pravo ali agresija Rusije na tu teritoriju jeste 100% krsenje svih medjunarodnih normi. Ne postoji ni najmanji razlog za intervenciju na Krim jer Ukrajina nije ivrsila ni 1% sile koju Srbija ucinila na Kosovo a i situacija je sasvim drugacija posto Ukraijina jeste clanica UN dok Srbija u 1999 nije imala takav status.

mini seven days

pre 10 godina

e Boze moj,kako pokazujes ovim ljudima na zemlji,koji pokusavaju da te izigravaju,KOLIKI SI!!!
Ako ovo nije jedan od dokaza da Ti pravis ravnotezu,,kad i kako,gde i zasto,i da ne preterujem vise,ja onda ne znam sta je!!!
Ameri,Nemci i ostali,ostavite se izigravanja Svevisnjeg u tudjim dvoristima i videcete da nece niti dolaziti to ovih ratova po africi,bliskom istoku,balkanu i gde sve ne, koje smatrate svojim i za koje,ama bas sve morate da "zaustavljate"!!! tako ce nam svima biti bolje!!!

Nikola RUSOFIL od rodjenja

pre 10 godina

Donji dom ruskog parlamenta Duma razmatraće 21. marta predlog zakona o pripajanju stranih teritorija koje izraze takvu želju, kao što je to sa Krimom.

Da li je sada jasno sta sledi posle Krima?

Gooooo Rusiaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!

(ne)znam baš

pre 10 godina

mislim da je opet zapad bolje prosao, ne zaboravite da je rusija kontrolisla 100% ukrainu a sad se bori za dio, jako mali dio iste. vec se zna da ce nato uci u ukrainu jako brzo a to je jedan od zadnjih pragova pred moskvom.

zonbi

pre 10 godina

"Rusija će potpuno poštovati slobodnu volju koju će narod na Krimu iskazati na referendumu

Duh iz boce ili ne, ali vi, bacuske priznaste kosovo. sta ce sad dss, srs i ostali?

sasa jokic

pre 10 godina

Rusi su u pravu, bore se za svoje interese, kao i Ameri, ali ja bi sada Kostunicu na dozivotnu, jer je za podrsku Rusije protiv nezavisnosti Kosova poklonio NIS i gasne i naftne rezerve Srbije!
Evo sada su po ko zna koji put Srbiju pustili niz vodu zarad svojih interesa.

Tamo neki

pre 10 godina

@leon, upravu si. Samo sto sada nece biti nato da ratuje za teroriste ( UCK pocetkom bune na KiM proglasen teroristickom organizcijom od strane USA)

MSPTOBGD

pre 10 godina

Znaci sa stanovista Ruske politike sada jasno nema prepreka da se Kosovo pripoji Albaniji, ako vecina to izglasa na referendumu.

Ako nije posle Jugoslavije, valjda je sada svima jasno da su interesi
jedno, a "bratstvo" naroda sasvim druga stvar kojom se podkusurava po potrebi...
To treba dobro zapamtiti i voditi politiku u skladu sa prvenstveno sopstvenim interesima. Sve ostalo je bajka ...

EU je jedina realna opcija bolja od svih bajnih alternativa.
Nadam se samo da je dovoljno jaka da se nosi sa tangentnim (VB) i spoljnim (SAD, Russija) interesima, sto nije uspelo YUgi.

PS: CCCC

srbin sa m

pre 10 godina

baš me sad zanima šta će i kako će naši rusofilčići poput tonija da ne priznaju kosovo priznavanjem krima a da nastave da se dodvoravaju braći rusima

ilic

pre 10 godina

ja sam za ruse ali !!!!!!!!!!!!!!!
neka ih bog sacuva jel ce ovo biti zapisano u svim srcima slovenskih naroda.
istina je da su ukrraoncima rusi poklonili zemlju ali ukrainci su to zasluzili sigurno,zato samo da ne zapucaju jedni na druge to bi bilo kao kad bi mi i crnogorci zaratili

U Politici Nema Bratske Ljubavi

pre 10 godina

Ja kolko se secam u sporazumu koji je potpisao Milosevic i overio parlament Srbije bio je ukljucen REFERENDUM za samoopredeljenje Kosova. Sto znaci da je taj presedan mogao da se pravno ozvanici referendumom. Na Kosovu je bio rat a u Krimu nije. Jos je Staljin raselio 1944 godine Tatare a naselio Ruse na Krimu.
RUSI su nas podrzavali u vezi Kosova samo da bi drzali kontru EU a ne zbog BRATSKE ljubavi koja nikad nije postojala. Sad je potpuno gotovo posle sporazuma dacica i Vucica sa Tacijem.
Sta ce mo sad sa Kosovskim epskim pesmama i Kosovskim junacima sa Carem Lazarem na celu? Kako ce mo deci objasniti da to nije vise nase? Sinu sam dao ime po Milosu Obilicu.

PSL

pre 10 godina

Ako zapad ne zauzda Rusiju ekonomskim putem imacemo 3. svetski rat u najavi, jer Putin je Hitler ovog veka. Ako Rusija dodatno ojaca i osili se izbice rat sigurno i to nuklearni, a onda se planeta nece oporaviti nikada i dzaba nam sva tehnologija kad zatrujemo celu planetu.

Бојан Илић

pre 10 godina

(Realan, 11. mart 2014 20:46)

Јел' се жалиш или се правдаш?!

Срећа , све је мање таквих...

PSL

pre 10 godina

Ako zapad ne zauzda Rusiju ekonomskim putem imacemo 3. svetski rat u najavi, jer Putin je Hitler ovog veka. Ako Rusija dodatno ojaca i osili se izbice rat sigurno i to nuklearni, a onda se planeta nece oporaviti nikada i dzaba nam sva tehnologija kad zatrujemo celu planetu.

Safet Cara

pre 10 godina

Kakav humbuk! Ukrajinski polticari nisu slali vojsku na Krimu da bije narod, kao sto je to uradio Milosevic. Nije ni Albanija usla na Kosovu da brani albanske interese, tj. da pokusa pripajanje Kosova sa Albanijom.
Jedina greska u ovom "sistemu" je, da Ukrajina poslusala zapad i unistila atomske bombe. Pa rusi mogu da se "igraju" super-sile

Kosovar

pre 10 godina

Evo najboljeg primera koliko je Srbija prevarena od strane Rusa i koliko vremena potrosila boreci se protiv nezavisnoti Kosova. Svi su znali da Rusija uopste nije iskrena o "krsenju medjunarodnog prava" sto se tice Kosova vec su sve vreme mislili samo za sebe.

No, ako Rusi hoce nesto da dokazu oko Krima onda neka cekaju priznanje sveta tog dela Ukrajine koji je proglasio nezavisnost. Istina je, deklaracija Krima ne krsi medjunarodno pravo ali agresija Rusije na tu teritoriju jeste 100% krsenje svih medjunarodnih normi. Ne postoji ni najmanji razlog za intervenciju na Krim jer Ukrajina nije ivrsila ni 1% sile koju Srbija ucinila na Kosovo a i situacija je sasvim drugacija posto Ukraijina jeste clanica UN dok Srbija u 1999 nije imala takav status.

hm

pre 10 godina

Predlogom deklaracije o Krimu, koji je kao legitiman priznat od strane Rusije, Rusija je de facto priznala Kosovo kao drzavu.
Mislim da je ovo najveci samar koji je Srbija dobila jos od 1999. godine. U deklaraciji se nedvosmisleno i jasno poziva na pravo naroda na jednostrano samoopredeljenje koje je priznato kosovskim Albancima od strane Zapada. Ovo je ujedno i kraj srpske politike vezane za Kosovo jer se ona manje - vise i bazirala na ruskom stavu po ovom pitanju.
Ne zelim da svoje misljenje koristim za politicka prepucavanja tipa koje za ili protiv Rusije, jer sam ja samo za Srbiju, a ocigledno je da nas je Rusija iskoristila. Na kraju u medjunarodnoj politici je uvek vazilo i vazice samo jedno pravilo, vecni su samo interesi a ne prijatelji.

zonbi

pre 10 godina

"Rusija će potpuno poštovati slobodnu volju koju će narod na Krimu iskazati na referendumu

Duh iz boce ili ne, ali vi, bacuske priznaste kosovo. sta ce sad dss, srs i ostali?

srbin sa m

pre 10 godina

baš me sad zanima šta će i kako će naši rusofilčići poput tonija da ne priznaju kosovo priznavanjem krima a da nastave da se dodvoravaju braći rusima

Nikola

pre 10 godina

Znači za Rusiju Kosovo nije nezavisno kad priča s nama, ali kad priča sa zapadom, onda joj je jasno da je Kosovo ipak nezavisno, pa ako može Kosovo, može i Krim.. Smatram da Rusija ovim praktično priznaje da je Kosovo nezavisno. Da može da ga vrati u sastav Srbije, mislim da to u ovom trenutku ne bi uradila.

Alex

pre 10 godina

Rusija je ovim takoreci priznala kosovo. Zvanicno to ce i uraditi onda kada joj sa zapada budu rekli " ok vi priznajte Kosovo a mi cemo Krim kao deo Rusije". I sta ce nebeski narod na to imati da kaze? Vidim obican svet je sav presrecan zbog ovog u Ukrajini jer eto opet je kao Rus lupio u sakom u sto, a mi sve srecni. Kako smo jadni....

(ne)znam baš

pre 10 godina

mislim da je opet zapad bolje prosao, ne zaboravite da je rusija kontrolisla 100% ukrainu a sad se bori za dio, jako mali dio iste. vec se zna da ce nato uci u ukrainu jako brzo a to je jedan od zadnjih pragova pred moskvom.

Block

pre 10 godina

Cekaj mi smo Rusima de fakto poklonili NIS i sva izvorista nafte u Srbiji (sto nisu radile ni najslabije africke banana drzave), jer stite nase interese u vezi Kosova. I sad oni koriste to isto Kosovo da cepaju priznatu zemlju. Mislim ok to je stvar trenutnog odnosa snaga u Ukrajini. Ko je jaci tlaci (univerzalni princip"medjunarodnog prava"). Ali nek nam onda vrate NIS. Sad stvarno deluje glupo.

Bog Gvozdja

pre 10 godina

Krimu ne treba nikakvo priznanje. On ne postaje drzava vec se pridruzuje vec priznatoj Rusiji. Tako niko nece moci da trazi priznanje kosova od Rusije da bi priznao Krim kao sto je naveo neko u komentaru. (kompromis, 11. mart 2014 18:08)

Znaci, ti predlazes Albancima da Kosovo pripoje Albaniji i resili su problem? Nemas ti blage veze o cemu pricas jek tako?

Stop EU Nazi

pre 10 godina

Ovo je samo dokaz,da sve sto je dato/oteto moze da se vrati.
Krim se samo vraca tamo gde je nekad pripadao
tako cemo i mi da vratimo Kosovo i Crnu Goru,Bosnu i sve ostale srpske zemlje.

MSPTOBGD

pre 10 godina

Znaci sa stanovista Ruske politike sada jasno nema prepreka da se Kosovo pripoji Albaniji, ako vecina to izglasa na referendumu.

Ako nije posle Jugoslavije, valjda je sada svima jasno da su interesi
jedno, a "bratstvo" naroda sasvim druga stvar kojom se podkusurava po potrebi...
To treba dobro zapamtiti i voditi politiku u skladu sa prvenstveno sopstvenim interesima. Sve ostalo je bajka ...

EU je jedina realna opcija bolja od svih bajnih alternativa.
Nadam se samo da je dovoljno jaka da se nosi sa tangentnim (VB) i spoljnim (SAD, Russija) interesima, sto nije uspelo YUgi.

PS: CCCC

U Politici Nema Bratske Ljubavi

pre 10 godina

Ja kolko se secam u sporazumu koji je potpisao Milosevic i overio parlament Srbije bio je ukljucen REFERENDUM za samoopredeljenje Kosova. Sto znaci da je taj presedan mogao da se pravno ozvanici referendumom. Na Kosovu je bio rat a u Krimu nije. Jos je Staljin raselio 1944 godine Tatare a naselio Ruse na Krimu.
RUSI su nas podrzavali u vezi Kosova samo da bi drzali kontru EU a ne zbog BRATSKE ljubavi koja nikad nije postojala. Sad je potpuno gotovo posle sporazuma dacica i Vucica sa Tacijem.
Sta ce mo sad sa Kosovskim epskim pesmama i Kosovskim junacima sa Carem Lazarem na celu? Kako ce mo deci objasniti da to nije vise nase? Sinu sam dao ime po Milosu Obilicu.

pa logicno

pre 10 godina

Ako su Slovenija, Hrvatska, Makedonija i Kosovo mogli, mogu to i Osetija, Abhazija, Krim, Pridnjestrija, Republika Srpska, Severno Kosovo. Turke niko nije izbacio iz NATO iako su okupirali sever Kipra, uz identican izgovor kao i Rusi na Krimu: hteli su da zastite svoju manjinu od helenistickiih nacionalista. Rusi samo koriste ono sto je zapad zakuvao, vracaju im za ponizenje u Avganistanu. Sto je jos gore, da zapad Rusima ponudi priznanje nezavisnog Krima u zamenu za rusko priznanje Kosova, hladno bi pristali. Novac vlada svetom, novac godpodo, a ne zvona i praporci. Rusofili, mosha, hahahahaha ...

.......

pre 10 godina

Ja bih ovo gledao iz ugla imamo li mi neke koristi? Imamo. Nekako mi se čini da će ovde kompletna tenzija oko Kosova posle ovoga da splasne. Zagriženi će da se pomire sa odlaskom Kosova i iživeće svoju fantaziju na slučaju Krima, Rusije i zapada i ubedjenja da su Rusi zeznuli zapad (mogu samo da pretpostavim pokliče sreće koje će ispisivati po netu)!!! Negde će valjda i do njihovog mozga da stigne svest o tome da je Kosovo završena priča. A to može da bude samo dobro.
Ono što ne valja je mogućnost (mada mislim da je sad minimalna) da se sukob u Ukrajini pretvori u ozbiljan rat. To zaista ne želim. A s kim će Krim, rodjaci, zabole me uvce.

sasa jokic

pre 10 godina

Rusi su u pravu, bore se za svoje interese, kao i Ameri, ali ja bi sada Kostunicu na dozivotnu, jer je za podrsku Rusije protiv nezavisnosti Kosova poklonio NIS i gasne i naftne rezerve Srbije!
Evo sada su po ko zna koji put Srbiju pustili niz vodu zarad svojih interesa.

Slobodan

pre 10 godina

@Tek ce poceti Vojvodina Sanxhak Preshevo Bujanovac itd.Hvalla Putine
(Leon, 11. mart 2014 17:25)A kad se probudiš,šok i dalje si građanin Srbije!!

lahm

pre 10 godina

VELIKI su definisali UN 1945. i neka pravila igre. To im je davalo za pravo na razne intervencije i milione mrtvih, od Koreje do Vijetnama i Afganistana. Posle 1991. svet se promenio, pa su, kao, sve radili prema pravilima UN-a do famoznog Kosova. Tu je postavljen presedan. Srbija je u stvari "završavala posao" Rusiji sa svim tužbama i međunarodnim sudovima. Srbija od toga nema ništa, osim Zajednice opština u nezavisnom Kosovu, a Rusija ima pokriće da formalno "pakuje" i pokriva otcepljenje Krima i videćemo da li još nečeg. Samo će puka sila i moć odrediti da li će i neka republika same Rusije da krene tim putem (a bar 5-6 bi to želele). Neko napisa o Kaliforniji i Teksasu i očito ne zna ništa o Americi - to tamo nije moguće. Njihove savezne države nemaju nikakav nacionalni predznak, već su administrativne celine, u "emotivnom" smislu nešto kao okruzi u Srbiji.

Srbin iz bosne

pre 10 godina

Odluka Rusije ide u prilog Srbije. Zasto? Jedn?stavno je, na Kosovu zivi 95%albanaca, i ono jednostavno vise nije nase. S druge strane, zapad ce da uvidi sta je uradio. Sad cemo mi srbi iz Bosne na referendum i eto nas u Srbiji!

Serdar

pre 10 godina

Koliki god osecao gnev prema zapadnoj politici u vezi Kosova,moram da priznam da sada isto tako osecam zadovoljstvo zato sto se Rusi pozivaju na presedan u vezi Kosova,odnosno pozivaju se na politicko-pravnog mutanta koji je zapad iznedrio.Trazili ste,gledajte!!

Dunster

pre 10 godina

Bio sam najveći zagovornik Američkog sistema slobode! Izvinjavam se svima sa kojima sam se o tome raspravljao - pogrešio sam.
Živim na Kosovu, proganjan sam od režima Slobodana Miloševića, borac sam (u pravom smislu te reči) za kapitalističke vrednosti, slobodu i demokratiju. Sve to ne postoji u sadašnjoj Americi. Špekulanti haraju Amerikom a EU nema snage da joj se suprostavi. Kriza u koju je upala EU je produkovana u Americi štampanjem dolara kroz kredite i državne obveznice srušili su realnu vrednost kapitalizma zarad daljeg bogaćenja par porodica koje NATO koriste kao izvor svog bogastva.
Zato Rusijo samo napred i nadam se zajedno sa Nemačkom u bolje sutra za ceo svet.

s.w.a.t.

pre 10 godina

Nije ovde važno šta misle Rusi već šta mi mislimo, a ako mislimo da jedan standard primenjujemo na nas i Kosovo a drugi na Krim i Ukrajinu, onda nije ni čudo što prolazimo ovako kako prolazimo, onda i treba svako da nas đebra.

Whiplash

pre 10 godina

Aman ljudi jeste li vi normalni gde pise da je Rusija priznala Kosovo? To sto se pozivaju na odluku MSPa ne znaci priznanje Kosova nego koriste oruzje SADa i EU protiv njih samih. Procitajte malo sta su pricali kada je Kosovo proglasilo nezavisnost. Rusi su prvi rekli da ce to omoguciti svuda u svetu iste presedane sto ce sada tek da se dogadja. Ko se ne slaze neka mi objasni po kom pravu onda Kosovo moze da proglasi nezavsnost a Krim ne moze?

Zole

pre 10 godina

Amerika i evropa su napravile ovaj presedan da Rusija bude sve manja. Sad su mnogo nervozni. Rusija ih bije nihovom oruzjem. Rusija samo koristi pravila koja je zapad nametnuo. Zapad je mislio da oni imaju eskluzivno pravo da odedjiju ko ce kako živeti.

seljadin

pre 10 godina

Rusi su od reci, rekli su da vise nista nece biti isto posle aneksije Kosova. Ovo im dodje kao osveta zapadu koji je ignorisao Srbe i Ruse. Hvala Rusiji sto sOsee seca nepravdi i sto nece priznati Kosovo. Jednoga dana ce nam ponuditi oslobodjenje Kosova...

ilic

pre 10 godina

ja sam za ruse ali !!!!!!!!!!!!!!!
neka ih bog sacuva jel ce ovo biti zapisano u svim srcima slovenskih naroda.
istina je da su ukrraoncima rusi poklonili zemlju ali ukrainci su to zasluzili sigurno,zato samo da ne zapucaju jedni na druge to bi bilo kao kad bi mi i crnogorci zaratili

mirko kojotovski

pre 10 godina

Rusi cine Srbiji uslugu a i celom svetu pokazujuci stvarno lice demokratskog zapada.Upravo otvaraju oci svim slepcima.Zapad je nokautiran

Tamo neki

pre 10 godina

Krim nije zvanicno okupiran od Rusije, KiM je zvanicno okupirana od nato snaga, cije diplomate potvdjuju to, i od USA proglasenim teroristima UCK !!!!?? a onda su alb... dali kongre...? i sve je postalo ......

Mihailo

pre 10 godina

nema problema sad ce i cecenija a i ostale u okolini
(jovan, 11. mart 2014 17:00)

Hoće, hoće. Probali su to u vreme Jeljcina kada se Rusija nalazila na kolenima, pa su dobili takve batine da im i dalje zvoni u glavi. Osim toga, danas je na čelu Čečenije Ramzan Kadirov, nosilac ordena Heroja Ruske Federacije i Putinov prijatelj, tako da svi vi patološki mrzitelji Rusije možete samo da gledate i plačete. Rusija tek vraća snagu i ako sve bude kako treba prevazićiće moć Sovjetskog Saveza.

Realan

pre 10 godina

Ja sam Srbin iz RS, ali ne bih nikada glasao za pripajanje Beogradu... Srbija je postala Beograd i ne bih ni htio ni volio da budem provincija provincije i zadnja rupa na svirali... Danas razumijem i Crnogorce... Mene i Banja Luka nervira politikom finansija i odnosa prema ostalim krajevima a sta Beograd radi i sta bi tek radio kada bi se spojili.... Mozete lupati minuse koliko hocete volim Srbiju nisam separatista ali ne bih volio da mi Beograd bude glavni grad i Banja Luka je mnogo.... Seljacina sam i glup oprostite...

Владимир

pre 10 godina

Русија неће признати Косово, али ће сваки пут махати западу за оно "Косово је посебан случај". Тако је и за Русе Крим посебан случај. Другим речима, ако можете ви да уђете у рат, отмете део територије Србији, да направите базу тамо где није претходно било ни једног америчког држављанина, можемо и ми тамо где су више од половине становништва Руси.

Ствар је јасна ..тражили су, садa нека гледају. Или како би и они сами рекли: "Sit back and enjoy!"

s

pre 10 godina

Bas me briga za Kosovo zelim sad da se republike po zapadnom svetu otcepljuju jedne od drugih samo to jos da dozivim jer pravda je spora ali dostizna!!!

Mrle

pre 10 godina

Čitam neverujem sad su Rusi krivi što nas je NATO bombardovao. Kao ozbiljna zemlja iskoristiće Kosovo za svoju politiku što je i normalno. Kosovo je izgubljeno za sada,u daljoj budućnosti videćemo. Treba iskoristiti ovakvu situaciju i svim silama se boriti da Republika Srpska bude u sastavu Srbije. Pristupiti problemu hladne glave i racionalno. A to da su nas Rusi prodali pa i jesu i nisu po pitanju Kosova oni su nemoćni tj.nezavisi od Rusa,ali okrenuli su u svoju korist i dobili Abhaziju i Krim. Sve velike sile gledaju svoje interese ali da su nam Rusi neprijatelji u odnosu na Nemce i Amerikance to baš nije tako.

daccha

pre 10 godina

Svima je jasno da je sa aspekta medjunarodnog prava i dugorocne stabilnosti, ovo sto je uradjeno Srbiji katastrofa.

Kutija jeste otvorena, a ovo je tek pocetak...

U situaciji da se 1999 nije dogodila apsolutno bih bio na strani EU/SAD, a ovako... Braco samo napred... rasturajte... nek se sva slicna zarista otvore.. Zasluzili ste.

Трну у туђем, балван у сопственом

pre 10 godina

Нико нама није крив што од 1918. године не можемо да заведемо ред на територији Косова и Метохије. Читајте Драгишу Васића - забрана повратка избеглих након 2. светског рата - Титово отварање граница са Албанијом и неконтролисано насељавање - проглашење аутономије - неинсистирање на Кумановском споразуму - пристајање на гажење резолуције 1244 - Бриселски споразум, итд. А за оне кратког памћења - Руси су у више наврата рекли да ће подржати сваку политику Србије према Косову, само да морамо да се ми одлучимо која нам је политика, али да по том питању неће бити већи Срби од Срба.
Са друге стране, Северн КиМ и пре свега РС - прелазак преко Дрине и опстанак тамо је епохално достигнуће, и не сме се тек тако испустити. Ако знамо шта хоћемо.

Sasa

pre 10 godina

Ako Kosovo izglasa da se pripoji Albaniji onda ne vidim prepreku da se sever pripoji Srbiji, kao i RS.
Putin samo radi sto i Nato 1999. Osim sto ne bombarduje.

Che

pre 10 godina

"Kosovski presedan je planiran i odobren od strane Zapada, tako da je taj duh samoopredeljenja iz boce na slobodu pustila Evropa, a ne Rusija"

tako sad treba svako, amerika i evropa su same zakuvale, sad neka gledaju.

mitar

pre 10 godina

nema problema sad ce i cecenija a i ostale u okolini
(jovan, 11. mart 2014 17:00)

Sad će jovane svud po svetu, od Škotske, Katalonije do Teksasa, zahvali Amerikancima.

Krkobaba

pre 10 godina

@lahm

Da, bas je Teksas "samo" administrativna sredina. Sila Boga ne moli, tako ce da se primenjuje ovaj presedan, nekome ce se dozvoliti a nekome nece. Rusi nece priznati Kosovo, bar dok to Beograd ne ucini, a kako vidimo i to ce Beogradjani uskoro da urade. Niti ce amerika priznati Krim.

Demokrata

pre 10 godina

Ako veceina ne zeli pod americku cizmu
i ne zeli da joj drzavu vode nacisti,a da im predsednika postavlja USA
zasto im se to pravo nebi odobrilo?
ne razumem zapad zasto se bune,sve je legalno.

kompromis

pre 10 godina

Krimu ne treba nikakvo priznanje. On ne postaje drzava vec se pridruzuje vec priznatoj Rusiji. Tako niko nece moci da trazi priznanje kosova od Rusije da bi priznao Krim kao sto je naveo neko u komentaru.

Бацач пламена

pre 10 godina

@Safet Cara

У операцији Стрела крајем маја и почетком јуна 1999. на граници Југославије и Албаније учествовала је и албанска регуларна војска, уз ОВК и нешто НАТО снага на копну и наравно НАТО авијацију, у намери да уђу на Косово. Друга је ствар што их је Војска Југославије вратила назад, па нису успели.

Lazarenko

pre 10 godina

Pitanje za sve vas koji tvrdite da su Rusi ovim posredno priznali Kosovo: da li to znaci da su Holandija, Danska, UK, USA i svi ostali koji su priznali Kosovo automatski priznali i Abhaziju i Juznu Osetiju?

Nikola RUSOFIL od rodjenja

pre 10 godina

Donji dom ruskog parlamenta Duma razmatraće 21. marta predlog zakona o pripajanju stranih teritorija koje izraze takvu želju, kao što je to sa Krimom.

Da li je sada jasno sta sledi posle Krima?

Gooooo Rusiaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!

Srbin

pre 10 godina

Kosovo jedna od najvecih gresaka sveta,pandorina kutija koja je otvorena,zapad ne moze da definise ni jedan zahtev prema Rusima jer su prekrsili sve norme I pravila.na pitanju Kosova.
Ni jedan ni drugi primer nisu ispravni ali to niko ne moze sad da ispravi.
Bojim se samo da se to ponovo ne reflektuje na nas teren ovde jer kod nas te granice I drzave nastale od bivse SFRJ su sve samo ne stabilne I samostalne ako veliki budu ponovo gradili sopstvene interese preko nas malih eto nas j problemu.
Za ostale ne znam ali da Rusija da jasan signal Srbiji da ce da stane iza nje nasi koliko su ludi ponovo bi se latili oruzja.
Bar gluposti nikad nije nedostajalo na ovim terenima .

Žika

pre 10 godina

Nasa ionako slabasna pozicija u odnosu na Kosmet je ovom ruskom odlukom postala jos bednija, ali ako cemo realno mi sa Kosmetom i ako bi nam ga neko nekom magijom vratio ne bi znali sta cemo - kao sto nismo znali ni u prethodnih 100 godina. Pricamo o jednoj ekonomski totalno propaloj regiji (jos gore nego mi) u kojoj caruje kriminal, sa milionskom neprijateljski nastrojenom albanskom populacijom, sa natalitetom koji bi cak i Srbe u Srbiji ucinio manjinom za 50 godina... Kosmet u okviru Srbije bi bio kamen oko vrata koji bi nas bukvalno pridavio. Ali nije sve tako crno jer Srbi trenutno zarobljeni u BiH dobijaju jos jedan snazan argument da u buducnosti sa punim pravom zatraze referendumsko izdvajanje i prikljucenje matici.

Tamo neki

pre 10 godina

@leon, upravu si. Samo sto sada nece biti nato da ratuje za teroriste ( UCK pocetkom bune na KiM proglasen teroristickom organizcijom od strane USA)

mini seven days

pre 10 godina

e Boze moj,kako pokazujes ovim ljudima na zemlji,koji pokusavaju da te izigravaju,KOLIKI SI!!!
Ako ovo nije jedan od dokaza da Ti pravis ravnotezu,,kad i kako,gde i zasto,i da ne preterujem vise,ja onda ne znam sta je!!!
Ameri,Nemci i ostali,ostavite se izigravanja Svevisnjeg u tudjim dvoristima i videcete da nece niti dolaziti to ovih ratova po africi,bliskom istoku,balkanu i gde sve ne, koje smatrate svojim i za koje,ama bas sve morate da "zaustavljate"!!! tako ce nam svima biti bolje!!!

Stari Vujadin

pre 10 godina

Ljudi bolje da se manete objasnjavanja da li je Rusija u pravu ili Zapad u pravu, jer i jedni i drugi su moralno u krivu. Samo savijaju istinu kako im odgovara radi svojih interasa. A navijajte za koju god stranu hocete...

Srbima je najbolje da gledaju sa strane, pa ako Rusija dobije ovu rundu da likuju sto je neko Zapadu pokazao zube, a ako Zapad pobedi da se raduju sto i dalje mogu da tupe kako je Kosovo pravno Srpsko. :D

komrad

pre 10 godina

>Znaci rusi prakticno priznali Kosovo
>(Krsto zrnov, 11. mart 2014 17:09)
Nisu priznali - jer je Kosovo "poseban slucaj", pa mu ne treba rusko priznavanje; izgleda da je Krim jos posebniji slucaj :) :)

Kole

pre 10 godina

(Nikola, 11. mart 2014 18:39)
Rusija nije priznala kosovo.Nepriznavanje kosova nije obrazlozila time sto voli srbiju ili slicno vec sa tim da ce priznavanje biti presedan na osnovu kog ce biti problema u dosta drzava.Na tu konstataciju su se zapadne sile samo nasmejale i nije ih bilo briga.10god kasnije rusija u praksi dokazuje glupost priznavanja kosova,a zapadu ostaje samo da place.

Бојан Илић

pre 10 godina

(Realan, 11. mart 2014 20:46)

Јел' се жалиш или се правдаш?!

Срећа , све је мање таквих...

Maja

pre 10 godina

Glasali smo i mi u RS na referendumu pa su rekli zapadnjaci, to ne važi, to ne može. Zato je glupo upoređivati bilo šta jer presedani su napravljeni, jači odlučuju. Žalosno, istinito.