Petak, 31.01.2014.

23:20

Srbija i Rusija ne smeju biti taoci

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je za Rusiju važno da približavanje Beograda Evropskoj uniji ne nanese štetu partnerstvu Srbije s Rusijom.

Izvor: Beta

Srbija i Rusija ne smeju biti taoci IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

ribice

pre 10 godina

Prema svim svetskim istraživanjima, pre svega u SAD i na zapadu, jedan od najačih diplomata sveta. Poštovanje za gospodina Lavrova.

jasna jasna

pre 10 godina

Nema razloga da Rusija brine o Juznom toku, taj projekat je zapocet i sigurno ce biti realizovan, a Srbija je suverena zemlja koja ce znati da zastiti svoje interese i molim dosta vise presiranja i razvlacenja Srbije, jer hocemo malo da zivimo u miru i da ne budemo "razlog" za prepucavanje velikih sila. Rusi ako hoce da nam budu od pomoci hvala im, ali naka nas puste da mirno saradjujemo sa EU, jer nam je to potreba, a ne hir.

starkelja

pre 10 godina

@nije naivac,

Amerika "nije nikog svog ostavbila na cedilu"?

Druskane iako si mlad ja sam dovoljno star da se secam slika iz Vjetnama, kada su Americki helikopteri evakuisali osoblje iz americke ambasade, kao i ogroman broj naroda (naivcina kao sto si ti), ispred ulaza u ambasadu, koje su sprecavali americki marinici da udju i dokopaju se helikoptera.
Pogledaj filmove o Vjetnamu. U odredjenom broju njih se opisuje odlazak amerikanaca iz Vjetnama (zadnji dani), pa ces videti na sta mislim.

nije naivac

pre 10 godina

Znam samo da Amerika svoje saveznike nije nikada ostavila na cedilu za razliku od vas i to mi je dovoljno. Zatucanim rusofilima želim da i dalje žive u svom svetu mašte i magije... A bombardovanje im ne zameram previše jer svako imalo pametan zna ko je kriv za napade 99.

pogledaj...

pre 10 godina

Da bi znali ko nas je izdao a ko ne..Samo treba pogledati na Wikipediji broj zrtava svih drzava u oba rata..I civilne i vojne!Videce ko je imao najveci broj zrtava u svetu!...Sve drugo su pricam ti price bez ikakve veze!To su najmerodavniji dokazi...

Revolucionar

pre 10 godina

Dokazi,Srbija se 23 godine prikljucivala neprijatelju i sve izgubili uz objasnjenje da bas zato sto se nisu prilkljucivali da su izgubili,sto ih vise ucit,zna se da su uzimali sve zapadne planove za resavanje problema ,pa sta dobise Srbi, proterani iz drugih drzava a oni bombardovani,to ce se nastavit sad jos vise jer su odbijeni od Rusije.

moma dunjić

pre 10 godina

Srbin koji vise voli nekog tamo koga nije video u zivotu od svog komsije nije brat koliko mi nije ni taj tamo.
(novosadjanin, 1. februar 2014 11:32)

Na koje komšije Srbije misliš? Na Hrvate? Ne hvala, bilo previše "ljubavi"! Volim najviše Ruse, a i Makedonce, Rumune, Bugare, Bosance....Uzgred, zašto ti najviše voliš Nemce, kad nisu komšije Hrvatske?!

Istorija nasa uciteljica

pre 10 godina

Da Ruski Car nije zapretio Saveznicima u Prvom svetoskom ratu da ce se povuci iz "Antante" I potpisai separatni mir sa Nemackom, saveznici nikada ne bi poslali brodove da spasu srpsku vojsku i narod iz Golgote nakon prelaska preko Albanije.
I vecina Srba u zbegu sa vojskom I Kraljem bi zavrsila u "Plavoj Grobnici".

To su Istoreijske cinjenice.

misli...

pre 10 godina

m@ A U kome to onda vidis prijatelje!Svaka cast Rusima i ruskom narodu,nasem najvecem i iskrenom mocnom prijatelju,koji nas nikada kroz istoriju nije bombardovao niti napadao!Mozda nas je pritiskao ali u vreme komunizma i u vreme komunistickih lidera,toga vremena sa obe strane!Pa na kraju ispada da su oni bili isti,hteli su isto,samo malo drugacije!Pa cak i tada smo izvukli zivu glavu,a bilo je bas gusto...Nije Rusija nastala od skora!Rusija je sa ogromnom istorijskom prosloscu..Ili bolje receno kada je ona bila mocna carevina,neke drzave nisu ni postojale...Kada bi bolje poznavali istoriju,mnoge smo nedace izbegli samo zbog toga,sto su nas smatrali za prijatelja Rusije...Inace ko zna da li bi mi danas bili u ovom obimu i ovako svoji na svome...Okruzenje nam bas nije bilo naklonjeno po tom pitanju a ni danas bogami!Najvise cude oni sto se slihtaju nekima,koji nas poklopise sa neba nekim kuglama...bombe ih zovu!Dobro istina je...vreme sve leci,ali ipak niko od njih ne trazi da to zaboravimo!Svakog cuda za tri meseca dosta,misle oni pragmaticni preko tudje grbace...Ali ipak pamcenje nesme da bledi...Onima kojima pamcenje bledi zovu izlapelima!Ne zbog nas koji smo zivi,vazno je zbog nastradalih neduznih ljudi...Jer rekose neki pametniji...ko se ne seca svoje proslosti,nema ni buducnost jasnu!Kakve smo,srece,stalno nam se istorija ponavlja...Samo da ne izgubimo prijatelje...bili bi nekako,emotivno,ranjiviji!?!

Sto dalje od Rusa to bolje!!!

pre 10 godina

Rusija nikad nije pomogla Srbiji. Izdali su Karadjordja i zabili mu noz u ledja na SanStefanskim pregovorima se zalagali za Veliku Bugarsku. U srpsko-bugarskom ratu 1885 vojno pomagali Bugarsku u ubijanju Srba. Posle tog rata se zalagali da Srbija plati vojnu reperaciju Bugraskoj, gde bi Srbija bankrotirala. Alekasandar i Mihajlo Obrenovic su okrenuli Rusima ledja zbog toga i u to doba Srbija je najvise procvetala. Nikakvi ruski cavervi nisu pisali Francuzima nego su Francuzu sami dosli da nam prevazu nasu vojsku. Moji pradedovi su 1914 u Srbiji lecile britanske medicinske sestre a ne ruske, a srpski vojnik od 1915 sve na sebi ima francusko; slem, plavu uniformu, pusku, cizme, hranu. Nikad srpski vojnik nije video niti jednog-jedinog ruskog vojnika 1914-1918. Sva groblja po Srbiji su od francuskih i zapadnih vojnika koji su nas oslobodili a ne ruskih. Rusi su nas uvuki u rat 1914 kad su finansirali teroristicke ogranziacije po Bosni kao Crnu ruku i Mladu Bosnu. 1944 su usli u Srbiju da bi razourazli Drazinu JVuO i doveli Tita na vlast i u to doba masovno silovali i pljackali po celoj Srbiji tokom tog 'oslobadjanja'. Uveli nas u rat sa NATO-m 1999 time sto je ruski ministar Ivanov govorio Slobi da ne podpise Rambuje, jer kako rece; Ako i jedna NATO bomba padne na Yu izbice III svetski rat. Palo na hiljade a oni prstom nisu maknuli. Dokle vise da ginemo za ruske geopoliticke ciljeve. Zato sto pre u EU i okrenuti RUSIMA ledja. kao sto su uradili Poljaci, Cesi, Slovaci.....

izaziva...

pre 10 godina

Rusko - srpske odnose su mnogi do sada hteli da oslabe ili minimiziraju...Ali sve je to kontraproduktivno!Neki odnosi su mnogo jaci i cvrsci od onih pragmaticnih i zasnovanih samo na profitu!Nikada se postovanje prema onome ko nam je drag,ne moze izbrisati kao gumicom...Uvek cemo biti dobri prijatelji drzave i naroda,koji je u svetskoj istoriji,dao najveci doprinos u oslobadjanju od raznih posasti kroz istoriju...I tako se zbog svih tih istorijskih politickih tektonskih poremecaja,izlozio i izasao sa najvise sopstvenih rana,smrti i patnje,ali uvek na strani pobednika!I ta hrabrost se nikada ne moze zaboraviti!Nametali su im razni evropski teoreticari,preko svojih istomisljenika,uvezene ideje komunizma,socijalizma...i tako stvarali rusku drzavu prema sebi i sopstvenim interesima...A onda su ih tako oslabljene i sa komunistickim predznakom,koristili kao ideoloske politicke protivnike..To je ono prvo ih napravis a onda ih koristis za svoje interese!Reci ce objektivna istorija jednoga dana,ko je tu bio zrtva a ko idejni tlacitelj!U svetu je pragmatizam postao nauka interesnog zaborava!Od nekad mocne carske Rusije,jedne od najstarijih drzava na svetu,pravila se zemlja vise po uvezenim receptima nekih tudjih interesa,nego ruskog naroda!Namucena je ipak uspela da se vrati svojim korenima i sada predstavlja mocnu i prosperitetnu zemlju!Uspeli su da postanu moderna drzava,koja izaziva kako divljenje tako i zavist,nekih neprincipijelnih i licemernih prodavaca globalne politicke magle!

visim po srbijanskim sajtovima i lecim komplekse

pre 10 godina

@ante vuk

Smesno kako ni jedna vest ne moze da prodje bez komentara cro kompleksasa. Ili su ovakvi kao ti ipak manjina u Hrvatskoj pa ste ipak primljeni u EU jer zadovoljavate neke minimalne standarde ili ste vecina i onda ste debelo zalutali u EU i ponovljena je greska sa primanjem Rumunije i Bugarske. Treceg nema.

Boza

pre 10 godina

@novosadjanin

Kad budev video ili prepoznao vas komentar po pitanju evrope ili natoa, onda cu verovati da je on iskren.
Ovako je samo komnetar koji govori protiv Rusije i afirmativno o onima koji su bacali bombe nama na glavu. Toboze ako nismo sa onima koji su bacali bombe na glavu I koji su nam okupirali deo terotorije onda smo za Rusiju, sto automatski znaci nismo za srbiju.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je za Rusiju važno da približavanje Beograda Evropskoj uniji ne nanese štetu partnerstvu Srbije s Rusijom.

A zasto Rusija uopste "strahuje" da bi UREDJIVANJE, RAZVOJ i NAPREDAK Srbije sto PODRAZUMEVA to "približavanje Beograda Evropskoj Uniji" moglo da "nanese štetu" partnerstvu Srbije s Rusijom ?
Mozda zbog toga sto bi se Srbija mogla "OPASULJUTI" i sto bi joj se Srbija na taj nacin mogla "otrgnuti" iz tog "bratskog zagrljaja" ?

Milena

pre 10 godina

Svi ste se natociljali. Pa razmislite malo ! Ukljucite malo te vase mozgove, dosta je bilo praznovanja. Slusajte i zacepite !
Lavrov nista nije rekao slucajno ! Je'l biste hteli da nam on otezava situaciju ... ?
Pa ako ste toliko pametni, ukljucite se u politiku pa vi onda pricajte ...
Daj nam Boze makar malo pameti !

goki

pre 10 godina

Vidi obog KGB-ovac dali iim ili bolje reci POKLONILI NIS za 400 miliona, izvadili nafte i gasa iz Vojvodine u vrednosti od 1 MILIJARDU, oni uzeli 97o MILIONA euar a Srbija na svojoj nafti i gasu sveag 30 miliona ili 3% i jos nas ubedjuje da je to ''dobro' za Srbiju. Ja samo znam sto dalje od te Rusije i Sibira, to bolje za samu Srbiju. Pogledajte istocnu Evropu i vidite kako sada zive Cesi, Slovaci, Madjari....a kako su ziveli pod RUSKOM OKUPACIJOM. Svi pobegli od Rusa jedono DB-ovci idu ka njima.

jkh

pre 10 godina

niti ce Rusi poklanjati naftu i gas, niti ce EU raditi umesto nas.
(seljadin, 1. februar 2014 10:42)

Pa koja je onda korist od njih, zbog cega onda mi idemo ka EU? Neka mi neko kaze zbog cega su EU ili EAU potrebni Srbiji. Samo nemojte o EU i cuvenom "da nam srede drzavu i zakone", procitajte izjave Devenporta i one od strane Nemaca (juce sto su dali) da ima dosta ugovora koji nece biti dostupni javnosti (naravno ovim su prekrsili i srpske zakone o informacijama dostupnim javnosti) i svi u drzavi cute. Inace svi napadaju Ruse (sa pravom naravno) a zmure na skoro sve korumpirane stvari iz EU kojih verovatno ima vise. O EAU ne zelim ni da trosim reci zato sto ne postoji. EUtalibanima treba objasniti da ne moze da se stvori nesto iz nicega i Rusofilima da Rusija nije svemocna i da kao i sve druge drzave na svetu gledaju samo svoj intres.

novosadjanin

pre 10 godina

Ne, nego su nam više braća oni koji nam bacaše bombe na glavu!
(Božidar, Beograd, 31. januar 2014 23:47)


Odakle vam to pravilo da svako ko ne voli tudju, u ovom slucaju, rusku cizmu, automatski mora da voli onu drugu? Klasicno radikalsko "ko nije sa nama taj je protiv nas". Pa da, samo sto vi niste sa NAMA, vec sa Rusima. Srbin koji vise voli nekog tamo koga nije video u zivotu od svog komsije nije brat koliko mi nije ni taj tamo.

sladjana m

pre 10 godina

Nije mi jasno zasto Rusiju brine nase priblizavanje EU i mi kao i oni gledamo svoje interese.Nas interes je EU, jer ekonomska saradnja sa njima nam je najrazvijenija, a Rusi su nam uvek bili "moralna podrska", hvala im i na tome, ali moraju imati sluha i za nase interese, a ne brinuti samo za svoje.

dzabu

pre 10 godina

nama najpre treba energetska nezavisnost, a to cemo obezbediti tako sto ce proci juzni tok, i rusija ce imati jedan veliki interes koji ce svim silama da brani, tako da se ne moze desiti da nas neko napadne kao nato 99te, ne razumem cemu ovolika ogorcenost medju ljudima na rusiju i ruse? prijateljstvo nije uzimanje nego davanje

dusan

pre 10 godina

Da li vas ta duboka osećanja prijateljstva i uzajamnog razumevanja i poverenja, "mnogovekovna tradicija bliskosti" i "sećanje na bratstvo po oružju spajaju i sa Ukrajinom ? Blago nama sa vama...

Totalna infantilnost

pre 10 godina

Koliko su Srbi jadni, prepadnuti, sludjeni, a usput puni sebe, najbolje se vidi kas se pomenu na temi shizofrenog raskola srpskog mozga izmedju Rusije i EU.
Mukice srpske bi sve nekako da se usukaju u (bilo cije) toplo "materinsko" narucje jer kao sve njih neko 'oce da dira, okace o sisu da ne moraju da se brinu da ne umru od gladi, a da istovremeno u pauzi sisanja da otud vicu na sav glas onima koji ni na karti ne umeju da ih nadju kako su bas oni bitni, najbitniji - u-ta-ta!

neboja

pre 10 godina

Strasno svaki komentar je anti Ruski sto znaci da ovde nesto nije u redu.Ista sila komanduje u Srbiji kao i u Katolickoj Ukrajini,dobro je gore napisao covek da je novinaraska profesija postala najprljavija u Srbiji i da je spala na najnize grane.Neko gore napisa da ce mo dobijati novac iz pristupnih fondova ha pa to je smesno necemo dobiti nista to zna svako ciji komentar ovde nece biti pusten od strane Administratora.

master

pre 10 godina

@(učiteljica istorija..!, 1. februar 2014 07:55)

“Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi.”

Čerčil

"Veliki su se narodi uvek ponašali kao gangsteri,a mali kao prostitutke"

Stanley Kubrick

Sveta

pre 10 godina

Dragi moji, nikad mi necemo dobiti S300, gas i vojne avione jeftino ili kao poklon. To Rusija daje samo pravim prijatlejima koja su u ODKB (savez za bezbednosno-vojnoj saradnju) dok smo mi samo posmatraci u tom savezu. Ne moze da se sedi na dve-tri stolice dragi moji nego mora da se odluci. Pa nisu Rusi od juce.

kako god okrenes...realno

pre 10 godina

...sa nasim neradnickim sitnicarskim, prevarantskim mentalitetom...jer "sve "znamo....mi smo donji kako god okrenes ....i sa Rusijom i sa EU....

seljadin

pre 10 godina

evo par cinjenica :
-nikada EU nece biti kao USA, vec samo kopija USA
-nikada Srbija nece biti kao EU, mi nemamo ni resurse (kao Rusija) ni tehnologiju (kao EU), imamo radnu snagu besposlenu koju treba poslati u EU i time ugusiti ratne poklice na Balkanu, to ce uraditi sve zemlje Balkana, i time uciniti da ostanu samo starci koji ce biti veoma miroljubivi.
To je najbolja perspektiva za Balkan, time ce konacno zavladati trajni mir, i ja nemam nista protiv toga, dosta je bilo gladi, sankcija, bombardovanja i pevanja pesama na trgovima, vreme je da se spakuju koferi a za one koji ostanu u Srbiji, da zavrnu rukave, niti ce Rusi poklanjati naftu i gas, niti ce EU raditi umesto nas.

Dimitrije Tucovic

pre 10 godina

A zasto da nanesu stetu?Rusija je stvarno mnogo pomogla pa treba da nesto preterano zalimo za vama?Kad god smo ocekivali nesto od vas nismo dobili,za vreme bombardovanja ste cutali i sakrili se kao da nismo postojali,a sad nas tu nesto ucenjujete da ce se narusiti prijateljski odnosi.Srbija mora da ide u svim pravcima,a ne samo ka vasem!Vi ste od Srbije imali samo korist,a mi od vas nismo imali nista niti cemo imati.Ako ste stvarno prava braca pustite Srbiju da se razvija na svim putevima pa i ka EU,to je potrebno za nas oporavak.

princeza

pre 10 godina

"U tekstu koji najavljuje nedeljni intervju, Lavrov je izrazio uverenje da na takav način razmišljaju i "srpski prijatelji".-----Da li je to Rusija nas PR ,ili se mi i ne pitamo ? Kad vec govore u nase ime

"Rusko-srpski odnosi ne smeju postati taoci spoljašnjih faktora", rekao je Lavrov.Lavrov je rekao i da Rusiju i Srbiju spajaju duboka osećanja prijateljstva i uzajamnog razumevanja i poverenja, "mnogovekovna tradicija bliskosti" i "sećanje na bratstvo po oružju".-----Sta nas je odspojilo kad niste ulozili VETO kad su nam dali sankcije ili sta se onda isprecilo nasem prijateljstvu ili bratstvu ?
Koliko se ja secam kod nas je Bratstvo i Jedinstvo totalni debakl dozivelo pa nema potrebe za novim.
Ili su sad u pitanju samo Ruski interesi ,pa smo se setili Srbije ?

Tanja

pre 10 godina

Lukavo Lavrov, samo se nadam da tu pricu nece niko da popase. Sto se tice pompezne izjave,pa zar nas toliko ruska politika podcenjuje do te mere da to samo govori o Ruskom stavu prema Srbiji.Kroz raniju ali i noviju istoriju imali smmo priliku da se uverimo o veliko-Ruskoj ljubavi prema Srbima pravoslavna braca ha, koliko puta ste nam zaboli noz u ledja figurativno receno. Na kraju krajeva mislim da je ova izjava blamaza za Rusiju netreba da Srbiju uvlacite u svoja sranja imamo mi dosta svojih.Fuserski povrsan gest jednog diplomate sa toliko godina iskustva zalosno gospodine Lavrov izgleda da niste mnogo naucili,nadam se da je Srbija naucila da se neradi o ljubavi nego o interesima, a ako nekom nije jos jasno neka ptocita vas interviju pa neka uci od Rusa kako se se jedna zemlja vodi samo svojim interesima kako vi to upravo radite.

cccp

pre 10 godina

Rusi su nam bratski narod i stite nas od celjusti zapada. Ako je potrebno treba dati sve nasoj braci samo u inat zapadu.
(S&W, 01. februar 2014 08:14)
ovim je sve receno. ne o rusina ili evropljanima, nego o srbima. takav je to mentalitet.

Rade

pre 10 godina

Nadam se da je sada mnogima jasnije, zašto su veliki projekti sa učešćem velikih "sila" potrebni Srbiji. Rusija nikad nije pokazala stvarno interesovanje za odnose sa Srbijom. Možda na rečima..Reakcija Lavrova nije zbog Srbije. Boli njega d..za Srbiju. U pitanju je Ruska investicija. Dakle, potrebno je privući i neku jaku Nemačku investiciju i onda smo "na konju".

Aki

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da neko i dalje misli da rusi vole srbe,ubise se dolazecu u Srbiju,mislim da sem nekim zvanicnicima kojim treba"satelit",obicnom gradjaninu Srbija i ne padne nikad na pamet!!!Obozavaju ici u zapadno evropske zemlje i traze azil gde god mogu,koliko im je Rusija dobra...

Vlajko

pre 10 godina

Suštinsko značenje rada na sebi, - da budemo bolji pojedinci i organizovanija zajednica, bolje mesto za život. Sa ovim postavkama i smernicama, ne bi smo smeli preuzeti ulogu kusura, ne bi smo smeli imati prejakih emocija za bilo koju opciju, - sem za svoju. Konačno bi „najbolji“ među nama, trebali da počnu da se ponašaju racionalno i smisleno, - inače sve ovo je jedan veliki beskonačni “Unreal“.

ns

pre 10 godina

Samo neka Rusi ne brinu o nama, to ce nas kostati jos nekog najnepovoljnijeg komercijalnog aranzmana, predali smo im budzasto energetski sistem zemlje tako da smo vec u najpodredjenijem odnosu.
javlja mi se, javlja, da ova izjava lavrova mora da se tumaci kao "Ne laje kuja sela radi vec sebe radi", uvijena u secernu oblandu slatkorecivosti i brige i u celicnom zagrljaju iz koga ce nam trebati mnogo godina i napora mudrih ljud

vlajko

pre 10 godina

Volim Srbiju a odmah posle toga Rusiju cak mozda i jednako. Elem ovi sa zapada unistavaju dusu i sve tekovine nasih starih i nas samih. Rusija to ne radi. I ne nasedajte na propagandu sa zapada. Tamo su uvek gledali da ocrne svakog Rusa koji Rusiju ojaca. Zasto? Pa treba im slaba da bi uzeli prirodne resurse. Pa sta mislite zasto je zapad razvijen. Pa kad zafali oni naprave rat i otmu. U svakom slucaju ja sam vaspitan da ae drzim svoje familije i u dobru i u zlu. A Rusi su moja familija!

novica952

pre 10 godina

Ruski ministar spoljnih poslova Lavrov kao da se uplašio da posle izbora u Srbiji ne nastupi neka nova politička garnitura koja će Srbiju povesti drugačijim putem nego što je sada i da mogu doći u pitanje Ruski interesi u Srbiji.Istina je da je Rusija Srbiju uključivanjem u gasovod Južni tok dala dobar ekonomski polet koji Srbija treba da iskoristi, da joj je interes da isti gasovod ide predviđenom trasom i da našim približivanjem ka EU integracijama ne dođe u pitanje revizija nekih ruskih ulaganja.Znamo da su nam rusi partneri u centru za vanredne situacije u Nišu i da imaju interesa da se uključe u porojekte naše železnice, na Srbiji je da nađe meru da zadrži kurs porema EU a da ne poremeti odnose sa Eusijom.

Leonov

pre 10 godina

Srbija pre svega ne treba da bude ruski energetski talac, pa da plaća gas skuplje nego što ga plaćaju članice EU. I nemojte nas više braniti.

Staforddd

pre 10 godina

Srbija je uvek bila uz Rusiju a i obrnuto. Misli da odnosi sa EU,ne mogu da naruse odnose sa Rusijom.Mislim da zapad treba da ostane na zapadu a istok na istoku,a mi ta linija izmedju njih.

Mau Vau

pre 10 godina

Inace,novinari su me odusevili!

Takav strah od izvestavanja kao sada o Ukrajini odavno nije vidjen!

Novinarska profesija je totalno propala u ovoj zemlji!

Petar

pre 10 godina

@(Aca, 31. januar 2014 23:52)

Mene ne zanima ko je vladao tada, cinjenica je da je sistem pvo bio placen i da zbog Jeljcina nije isporucen!

Isto tako je cinjenica da nas je 19 najmocnijih drzava sveta bombardovalo zbog komunjara sa vlasti, socijalista sta god, isto mu dodje. Vidis ti su socijalisti sad zbrisali u Rusiju i Rusija ih "bratskoj" Srbiji ne isporucuje! Nama zapad uze deo teritorije i unisti infrastrukturu a Rusija je samo iskoristila nas kao odstupnicu i uzela tehnologiju oborenog aviona, f117a. Nit smo imali vojnu a ni ekonomsku pomoc od njih.
To su za mene cinjenice, ne zato sto ne volim Ruse ili volim zapad ili obrnuto vec zato sto zelim sto bolje da provedem ostatak zivota jer vreme brzo prolazi i zato sto ne vbolim da neko pravi budalu od mene.

Božidar, Beograd, ne trolujem ja nego ti dragec

pre 10 godina

@Bozidar Nisam siguran za tebe Božidare ali meni brat može biti samo Srbin,a nikako Rus, Finac ili Englez i zamolio bih da ne troluješ više. Srbi manite se Ruske I Evropske demagogije, radite na sebi I biće puno bolje!
(Milos, 1. februar 2014 00:15)

Hvala Hrvoje na "dobronamernim" savetima! A inače ( pročitaj ponovo) ja nisam napisao da nam je Rusija brat, nego majka! I svim slovenskim narodima pravoslavcima je Rusija majka, jer je najveća i najjača! A ko može da te čuva bolje od majke? A ti se druži sa kom hoćeš, nemam nameru da te savetujem, zna se koga najviše volite, samo što dalje od nas!

MORRRINIII

pre 10 godina

Mislim da sa Rusijom imamo drugaciji vid saradnje nego sa EU.Ne treba mesati istok i zapad,sve neka ostane na svome.Ne razumeme zasto Rusija misli da ce se odnosi sa njima nesto promeniti zbog EU.

Razumko

pre 10 godina

Komentatoru pod nikom Revolucionar. Srbija izvozi oko 80 % svoje robe u zemlje clanice EU, sa zemljama Cefte imamo suficit u trgovini a cilj svim clanicama Cefte je da jednog dana postanu clanice EU. Sa druge strane najvece trgovinske deficite imamo sa Kinom i Rusijom. Uz to smo bese NIS prodali za 400 miliona evra uz obavezu da uloze 500 miliona, a po nekima samo su nalazista NIS u zemlji i bese Angoli vredela 7 miljardi evra. Za tu eksploataciju dobijamao mizarnu rudnu rentu od 3 % , cime nas budzet gubi puno para iako to niko ne sme da prizna i niko ne sme od vlasti da trazi da se ta rudna renta povisi da se ne bi zamerili ruskoj braci koja eksploatisu nasa prirodna bogatsva. Ako ne udjemo u EU za neku deceniju cemo biti okruzeni zemljama clanicama NATO pakta i EU, ipak mi nismo Belorusija i Ukrajina koje se granice sa Rusijom i u nju izvoze najvise svoje robe a malo u EU, niti imamo ogromnu rusku manjinu u drzavi koja moze da utice na odnose i da se plasimo onda priblizavanju ka EU i mozda jednog dana i NATO kao sto se plase Ukrajina, Belorusija, Moldavija.

kgb

pre 10 godina

MORAMO SE OSLOBODITI STOKHOLMSKOG SINDROMA VISE!!!!!!
(Vrsacanin, 01. februar 2014 00:19) plasim se da ima jos sindroma kojih bi bilo pozeljno da se oslobodite. ali nisam siguran da cete uspeti, jer to podrazumeva odricanja - dugotrajno obrazovanje, naporan rad, usvajanje visih etickih normi. neuporedivo je lakse biti azijat nego evropljanin. cini mi se da vam je azija logicniji izbor. ali naravno izbor je vas.

Glasinac

pre 10 godina

Srbija u celom svetu traži svoje interese i zato se i odlučila da odpočne pregovore sa EU. Nema razloga da se zbog toga ugroze dobri odnosi sa Rusijom ili sa bilo kojom drugom državom.

Ja volim sebe

pre 10 godina

Da se odreknemo tržišta Ruskog koje je 20 i nešto miliona (Moskva i okolina),zarad EU koja ima 550miliona.Računica je prosta.Uz to od Rusije namamo pristupne fondove.Niti nam je Rusija u komšiluku.Već EU!

Aki

pre 10 godina

Kao prvo,fizicki smo jako daleko od Rusije i imamo srece zbog toga,samo se setite,Poljske u kojoj su toliko ljudi pobili u decenijskoj okupaciji,pa onda Ceska,pa Madjarska,sve su u crno zavili,da smo bili blize pitao bih vas ko je"Veliki Brat" !!!

Glasinac

pre 10 godina

Srbija traži svoje interese u celom svetu. Mi smo našli interes da se pridružimo EU i zato su preduzete sve mere da se to i ostvari. Nema nijedan razlog da bi se to odrazilo na odnose sa Rusijom ili bilo sa kojom državom.

ante vuk

pre 10 godina

dobro covjek kaze, nije za vas Evropa, drzite se vi Rusa u nadi da jednog
dana postanete ko DDR, ili se pridruzite Ruskoj federaciji, i onda zid
oko Srbije i uzivate u slobodi ko u sj. Koreji...

Tito se okrece u grobu

pre 10 godina

Iz svega ovoga ,proizilazi da je SRBIJA TAOC RUSIJE.OVDE JE TO OTVORENO RECENO,TAKODJE JE RECENO DA CE RUSKA POLITIKA KORISTITI SRBIJU DA SE IZNUTRA BUSI EVROPA I DA SE PROPAGIRAJU RUSKE IMPERIJALNE NAMERE.

Samo slepac moze pristati da se Ovako javno opublikovan RUSKI TROJANSKI KONJ, pusti u zajednicu EU kako bi je razarao.

E Srbijo,nije ni cudo sto te vecina sveta u zadnjih godinu dve ili brka sa SIBIROM Iili sto je tacnije zove MALA RUSIJA.

Sudija

pre 10 godina

Jedino su nas Rusi stitili kroz istoriju dok su nas Turci, austrijanci, Madjari , Nemci i bivsi ex-Srbi /Hrvati i Bosnjaci/ unistavali kad god im se pruzila prilika. Nas narod kao da je slep pa ne vidi da oni koji su pre ulaska u Eu bili jadni sada su jos i vise. Sta je bolje u Hrvatskoj, Bugarskoj ili Ruminiji sada? Ukrainci su jadni kad ne vide sta im Zapad spra. Bolje biti Ruska i Kineska gubernija nego ustaska zupanija. Jedino svi Srbi o tome treba da odluce a ne da svojim neprijateljima kojih je puna Srbija dozvole da im nametnu svoju odluku. Srbi dozovite se konacno pameti jer je Srbija prepuna onih koji joj ne zele dobro i koji je ne vole.

dragan

pre 10 godina

Bratstvo po oruzju ?Jel to znaci da ce srbi ginuti za ruske interese ?Najbolje je primeniti Titovu strategiju.Proterati ih sa ovih prostora,nacionalizovati NIS.Pa rusi izvolte kad budete sposobni da se izvinite mozete doci kao sto je radio Hruscov.Neznam sta mi sad imamo od oruzja al osamdesetih je JNA imala i americko oruzje.Cuo sam da je to ostavljeno tamo gde je bilo.Mi u artiljeriji smo imali elektronski americki sistem i radare, ruske topove i nase NORE top-habica.

Milan

pre 10 godina

Rusija ce kao i uvek braniti Srbiju do zadnjeg Srbina. Gospodin Lavrov bi mogao da pocne da iskazuje simpatije i prema Srbima koji rade na gradjevinama u Sociju, nisu oni nista drugaciji od nas, Gazpromovih musterija. Kako te jadnike tretiraju nam je dovoljan skoriji primer bratske ljubavi. Za one koji pricaju o bombardovanju, za to su vam krivi Milosevici, koje Rusi cuvaju. Nemci i ostali zapadnjaci donose SVOJ kapital da rade ovde, a Rusi nam uzimaju na bratsku pricu ono sto su nasi ocevi krvavo stekli (naftnu industriju). Koje drzave su najveci ulagaci u Srbiju, koja je Rusija po redu? Srbi veruju pricama, inteligentni ljudi veruju brojkama.

učiteljica istorija..!

pre 10 godina

"Ljudi će se jače boriti za svoje interese nego za svoja prava."
Napoleon Bonaparte
Rusija još više!
(master, 1. februar 2014 00:03)
I napoleon i Nemci su brzo napredovali do Moskve! Nazad još brže!

alo

pre 10 godina

ajde bre ne pali narod , svi ste vi isti gledate sam osvoju korist. kazi m ijedan priemr kad ste nam pomogli? a sve sto "dobijamo" placamo duplo skuplje. pa niste nam ni '45 pomogli ameri su na mslali mleko u prahu i pakete da prezivimo. pa evo i sad placamo vas *ebeni gas 3 puta skuplje nego sve zemlje u evropi, a krediti koje nasi uzimaj uverovatno su nepovoljniji nego na drugom emstu. pokazali ste se bolej da cutite i pustite nas na miru i vi i svi ostali

aca

pre 10 godina

Prvi znak bratske ljubavi bi bilo da Rusi cenu gasa za domacinstva siromasnim gradjanima Srbije smanje za 30% pa zatim da insistiraju da se policija proveri mesetarenje po Srbijagasu sto bi donelo jos najmanje 20%. Drugo da gradjanima Srbije koji imaju majstorska znanja i fakultetski obrazovanim ljudima omoguce lako dobijanje radne vize u Rusiji ili cak kad si Srbin da ti i ne treba radna viza. Zatim da poklone Srbiji jedno tri sistema S 300,400 da pokrije nebo iznad Srbije. I to bi taman bila sitnica za cenu koju je Srbija platila u dva svetska rata za rusofilstvo.

jäger aus frankfurt

pre 10 godina

bozidar-e@ - zbog te tvoje 'brace' su nas i bombardovali. oni su nas osokolili i naveli na pogresnu dzadu. i to nije prvi put. obecaju svasta a mi pametni nasednemo na veliku ljubav i bratsku pricu pa poletimo grlom u jagode a od njihovih obecanja jedno veliko nista. zna se ko iz te price izvlaci deblji kraj i na kome se kola lome.

Blaj

pre 10 godina

Srbija ne sme biti niciji talac, pogotovo ne ruski talac. U nasem je interesu da se sto vise distanciramo od Rusije, ako zelimo da izgradimo iole normalnu drzavu. Oni kojima je diktatura draza od demokratije, neka lepo emigriraju tamo, a ne da nam ovde prizivaju takvo zlo.
Srbija u EU na veliku zalost Rusije i rusofila.

Nikola, strucnjak za geo-strateska pitanja

pre 10 godina

Jel to ono oruzje sto su nam bratski poslali 1999! Neka hvala burazeru!
(Milos, 31. januar 2014 23:38)

Odakle ti pravo da zahtevas od nekoga da ti nesto daje, poklanja i da po mogucstvu i ne pita za pare da se Srbin ne bi uvredio. Sta smo mi kao drzava i nasa JNA radili od 1945 do 1999, da 1999 nismo imali sa cime da skidamo NATO avione. Gde su nasi lovci, bombarderi, rakete bili, da bombarduju aerodrome sa kojih zu zlocinci poletali.Nigde! Ono sto smo imali, bilo je ili zastarelo ili nije uopste nije funcionisalo. Mi smo oduvek ogrezali u neradu, javasluku, gluposti, nesposobnosti, nebrizi o svemu i svacemu, a Rusi treba da nam spasavaju glavu kad zagusti, da nam poklanjaju ni manje ni vise Iskander sisteme koji milijarde kostaju i nemaju ih ni Rusi dovoljno, a i kako bi ih dopremili, i koliko, kada je bombardovanje vec pocelo. Ko bi upravljao tim sistemima?
Na kraju...i da smo zahvaljujuci ruskom oruzju pobedili Nato pakt...sta bi imali Rusi od toga? A, da! Jedno veliko srpsko hvala i priznanje da su nam Rusi ipak braca. To je vise nego dovoljno, zar ne? Nije mala stvar imati takvog brata kao sto je Srbin.

vampslayer

pre 10 godina

Manite se ovoga il onoga ,lepo zvuci ali nazalost videli smo i jos uvek vidjamo kako prolaze zemlje koje su htele neutralnost .Bankari i raznorazni "elitni" mesetari ih nagaze .Rusija je za sada jedina znacajnija sila koja im se odupire...

bratko

pre 10 godina

Srbi za ruse kazu braca po veri.Ruski diplomata Lavrov kaze braca po oruzju.I sad po mom misljenju to su velike razlike.Narode objasni.

Nikola für real-politik

pre 10 godina

Srbi manite se Ruske I Evropske demagogije, radite na sebi I biće puno bolje!
(Milos, 1. februar 2014 00:15)

Demagogije kazes? A sta je Srbija u odnosu na Rusiju i EU? Pedagogija mozda? Kako ti nije jasno da se drzave poput Srbije moraju nekome priklanjati jer su same nesposobne za zivot. Srbija nikada nece postati ekonomski gigant jer, osim hrane (hranu proizvode svi), nista ne proizvodi sto bi mogla svetu da ponudi. Nasi inzenjeri su nedovoljno inteligentni da naprave masine, motore, menjace, moderno naoruzanje, dakle sve ono, zbog cega je Nemacka naprimer, ekonomski najaca u Evropi a u svetu je na trecem mestu, posle SAD i Japana. Srbiji fali inteligencija, vrednoca, disciplina, stednja, sve ono sto druge, ekonomski jake nacije, poseduju u izobilju.

repus

pre 10 godina

хвала богу да се окрећемо европи и нату даста је било демагогије и празне приче овде неки кажу да губимо повластице за извоз у русију а шта то ми имамо да им извозимо старлете и они тога имају колико хоћете воће неће јел га прскамо 22 пута годишње а и да га непрскамо нико неће да ради на пољопривреди да би нешто извезли а од њих нема шта да увеземо ја незнам ниједан руски производ који је у употреби од лекова до технике исту ствар смо радили и ми и руси мањина експлоатише своју земљу и рудна богаства само за себе а не за народ свој баш као и у религији смо исти и ми и руси све је подређено срећи и величању једног човека а не бога тако да нам је спас само еу и нато

Pantagruel

pre 10 godina

Овде очигледно има функционакно неписмених који не знају да појам "братство по оружју" не значи то да ти од некога купујеш оружје нити да ти је тај неко оружје продавао, већ да сте у претходним ратовима заједно користили оружје (т.ј. ратовали) за исте или сличне идеје, против заједничких непријатеља. Када се правилно разуме, ова порука добије знатно дубљи политички смисао.

Ajte vi malo lajati sebe radi, selo ce preziveti i vez vas

pre 10 godina

Lavrov je rekao i da Rusiju i Srbiju spajaju duboka osećanja prijateljstva i uzajamnog razumevanja i poverenja, "mnogovekovna tradicija bliskosti" i "sećanje na bratstvo po oružju".

E, da ne bi tog "bratstva po oružju", Srbija bi sad uveliko bila deo EU o normalna zemlja.
Stvarno mi je zao sto Rusiju sve vise sateruju u cosak, a Putinu se vidi kraj, ali molim ih da se oni toliko ne "brinu" za Srbiju, posto od njihove brige i "bratskog zagrljaja" zubi trnu a usi otpadaju!

Stefan

pre 10 godina

Kakva demagogija. Medjusobno razumevanje, bratstvo po oruzju itd. Nema tu gospodine Lavrov nikakvog prijateljstva, medju drzavama vladaju samo interesi, to znate i Vi, ali se nadam da na Vasu slatkorecivost nece pasti nas, na Ruse slab predsednik republike. Dovoljno je bilo prosipanja emocijam, hajde da vidimo sta mi od vas konretno imamo.

Stefan

pre 10 godina

Kakva demagogija. Medjusobno razumevanje, bratstvo po oruzju itd. Nema tu gospodine Lavrov nikakvog prijateljstva, medju drzavama vladaju samo interesi, to znate i Vi, ali se nadam da na Vasu slatkorecivost nece pasti nas, na Ruse slab predsednik republike. Dovoljno je bilo prosipanja emocijam, hajde da vidimo sta mi od vas konretno imamo.

legionar

pre 10 godina

Rusi su lukavi,opasni,sposobni i kao svaka velika sila,imaju imperijalisticke namere.Medjutim,ima jos nesto,rusi nas nikada nisu napali ni bombardovali,punili koncentracijone logore srbima,otimao nam teritoriju itd.To je dovoljno da trazimo zajednicke interese sa njima,pre nego sa EU,koja je budimo iskreni samo velika Nemacka i nista vise.Svi znamo da srbi i nemci nikada nece biti dobri prijatelji,bar ne u meri u kojoj su dobri neprijatelji.Ovde se ne radi o ljubiteljima rusa ili nemaca,ovo je prosta logika.

Neko

pre 10 godina

@Srbija je uvek bi uz Rusiju kao i obrnuto,a to sto neki uporedjuju 1999 kad nije vladao Putin nego Jelcin je smesno!Jelcinova Rusija je bila slabija i zavisila od Zapada a sa Putinom je nesto sasvim sasvim drugo!
(Aca, 31. januar 2014 23:52)

Isti si kao muceni roditelj koji je svestan da ima dete narkomana i koji pred svima uvek kaze - moje dete nije narkoman - a sa druge strane, u dubini duse jadan i tuzan zna istinu.

Tako i svi vi (ili bar velika vecina vas) koji primecujete da svet nije pravedan, ali kao da ste slepi da je jos gore imati laznog prijatelja (ruse) nego imati otvorene "neprijatelje" (ostatak sveta).

Sve je novac, a rusi koriste to prijateljstvo za sopstveno bogacenje. Pa GAS Srbija (koja je mali potrosac za taj promet koji oni ostvaruju) placa skuplje nego bilo koja drzava clanica EU!
"Hvala" im na prijateljstvu. A vi rusofili objasnite zasto? Samo nemojte ekonomske razloge, jer mene ne cudi zasto, nego pitam vas jer smo "braca" pa sto nemamo neki popust?

pava

pre 10 godina

@Aca
Putin je bio šef Fsb-a za vreme bombardovanja, sve do avgusta 99. naravno da nam nisu pomogli jer je neko u Srbiji smislio da pomaže finansijski Jelcinovu opoziciju . to bi bilo isto kad bi sad Toma finansira BELU revoluciju u Moskvi.

Pomoc

pre 10 godina

Pa braćo Rusi pomozite.
I vi vidite da smo i mi i država Srbija taoci ovih euro-fanatika, koji su na lažima pred izbore došli na vlast.
A kad došli na vlas, okrenuli se 180 stepeni.

Rusijo POMOĆ !!!

Duci0167

pre 10 godina

Naopako vi i one koje nazivate "prijateljima"! S' druge strane obozavam ove sto EU dozivljavaju kao nikakvu i raspalu. E samo kad bi mogli da odete i vidite neku uredjenu i cistu drzavu .

Stefan SrbIn

pre 10 godina

Gosn brate po oruziju ulozili ste 70 milijardi dolara u Soči za olimpijadu a nas vozate 4 godine za milijardicu povoljnog kredita...kad god ste trebali da nas pobratimite sa oruzijem niste to uradili pocev od turaka do albanaca...revizija sporazuma nego sta i to da imamo pola pola udela u toj of šor kompaniji u CH za gasovod...mene ko Srbina zanima samo korist i od vas i od Eu da se ne lazemo mnogo sa bratstvom i oruzijem...

Praetorian

pre 10 godina

Ja bi voleo kada bi se jednom u zivotu prvo opredelili za sebe i pametnom politikom bili bliski svima. Zelim da budem jedino deo srpsko-srpskog saveza bez obzira koje vere bili, pa onda da vidim ko ce mojoj zemlji najvise da znaci u daljem pozicioniranju.

VesnaDC

pre 10 godina

Ako ista treba da se podvrgne reviziji , onda je to Briselsko - kosovska farsa, koja nema ni jednu jedinu pravnu podlogu, medjunarodnog pravnog sistema.

Vrsacanin

pre 10 godina

Ja obozavam Rusiju jer je kontrateza demokratskoj diktaturi koju sprovodi zapad..Dao bih im sve sto traze, jer ako postanemo njihova gubernija bicemo zasticeni da nam ne otmu Vojvodinu posto nemac ne insistira da se odreknemo Kosova zato sto voli Kosovo vec zato sto ima ambicije u Vojvodini..Zato je bitno da sto vise kapitala bude rusko jer ce oni tad stiti svoj kapital jer, budimo realni, koliko god da ih volimo ipak smo mi za njih sitna riba da bi se podmetali bez interesa. Mi smo mali i jadni i nekoj se strani moramo privoleti i bolje to da bude strani koja nas ne maltretira..MORAMO SE OSLOBODITI STOKHOLMSKOG SINDROMA VISE!!!!!!

anonimno

pre 10 godina

Srbi prave prijateljstvo sa neprijateljima - to su ih komunisti naucili zato kad su im potrebni stvarni prijatelji niko im nije prijatelj.Sto se tice EU to je baba sa rasklimanim zubima!

Milos

pre 10 godina

@Bozidar Nisam siguran za tebe Božidare ali meni brat može biti samo Srbin,a nikako Rus, Finac ili Englez i zamolio bih da ne troluješ više. Srbi manite se Ruske I Evropske demagogije, radite na sebi I biće puno bolje!

Istinomer

pre 10 godina

kao i u svemu drugom narod u Srbiji je podeljen i to nam je sudbina, naravno ne napisana ili vidjena ali bez vizije, odlucnosti i istrajnosti u vodjenju bilo koje poltike tj. zauzimanja jedinstvenog stavq nema nama drzave!

Brat po oruzju

pre 10 godina

U decembru je Rusija objavila kako Belorusiji poklanjaju 4 baterije polovnih S-300.
Juce objavise da Kazahstanu poklanjaju 5 baterija polovnih S-300.
Nama kazu da smo im "braca po oruzju", a daju nam sipak.

ILIJA Drakulić

pre 10 godina

Dakle - istina je: izbori su raspisani po nalogu Velikih Burazera kako bi se napravila dimna zavesa i detalji raspleta u Ukrajini budu vidljivi što manjem broju zainteresovanih posmatrača u Srbiji. Jedna od ozbiljnijih analitičarki je pre par meseci takođe skrenula pažnju da Velike Burazere daleko više iritira približavanje Srbije EU nego NATO. Cirkus sa izborima i protokolarnim budalaštinama oko njih su takođe odličan izgovor da se bar još pola godine odlažu toliko dugo najavljivane reforme. Izgovaranje, ušuškavanje, životinjarenje, ludomradovanje...

Revolucionar

pre 10 godina

Braca po oruzju,pa normalno, sve srpsko oruzje je rusko ili po ruskom modelu,a oruzje nam treba sa cima da se branimo od Nato i besnih komsija?hahahahaha.

swat

pre 10 godina

Get lost! I još nešto, kako to misliš rusko-srpski odnosi da ne budu taoci spoljnih faktora? Pa nismo mi valjda vaše unutrašnje pitanje,osim ako nas ne smatraš svojom gubernijom (pa dobro, jes' da smo mi pomalo i republika bana, ali ipak...). Mi smo i sa vama i sa drugima u spoljnim odnosima, koliko ja znam. A trebamo mi malo da budemo i sa drugima u odnosima a ne samo sa vama.

srbin

pre 10 godina

pod hitno, o jednom trosku uz izbore, i referendum da li smo za EU ili ne. eu nas je bombardovao! kako zive bugari, rumuni posle clanstva?? to je farsa, zacaran krug kredita njihovim evrima i dolarima koje stampaju bez pokrica da bi kamatama porobili svet

johnny

pre 10 godina

braco Srbi...samo pogledajte koliko ih vole oni koji ih ipak bolje znaju od nas: Ukrainci,Poljaci,Rumuni, Slovaci itd...
Srbija+Rusija je romantizirana prica od koje koristi ima Rusija i lojalni srpski politicari!
Gde god se pojavi Rusija generise korupciju i nagriza tekovine slobodnog drustva!
Da li treba da vas posetim na Srbijagas ,mesanje visokih ruskih politicara u unutrasnje stavri zemlje (podrska Bajatovicu), mesanje u slobodu medija...kada su rekli da im se uopste ne svidja insajder???
pametnom dosta!

Božidar, Beograd

pre 10 godina

Jel to ono oruzje sto su nam bratski poslali 1999! Neka hvala burazeru!
(Milos, 31. januar 2014 23:38)

Ne, nego su nam više braća oni koji nam bacaše bombe na glavu!

Aca

pre 10 godina

Srbija je uvek bi uz Rusiju kao i obrnuto,a to sto neki uporedjuju 1999 kad nije vladao Putin nego Jelcin je smesno!Jelcinova Rusija je bila slabija i zavisila od Zapada a sa Putinom je nesto sasvim sasvim drugo!

Ddule

pre 10 godina

Vidi se da Srbenda voli orudje.
Ma bice, bre, Migova koliko vam oci vole; ali ima da lete nad Madjarskom, posto su oni prebrzi i mogu predji nase granice i za 1 minutu, pa posle bice belaja!
Aa, bas se lepo osecam u svoj sundjer, jer nasa braca Rusi su uz nas ;-)
Jos nam posalju konzerve, ribu, vodku, sapun..
Ee, Srbijo moja, jadna i prosjacna si postala!

Swedenonline

pre 10 godina

" Za nas je važno da zbližavanje Beograda sa Evropskom unijom, početak zvaničnih pregovora o stupanju Srbije u EU, ne nanosi štetu našem partnerstvu, realizaciji krupnih ekonomskih i infrastrukturnih projekata, uključujući i energetski sektor", rekao je Lavor za "Politiku".
Dakle, sve prvo a na kraju energetski sektor! Fuj! Ko o cemu, ko o postenju? Elem, ruski energenti su im jedino oruzje kojim vrse politicke ucene, Brisel pokusava da spasi Srbiju jer ce iz svega izaci namagarcena!

MAU

pre 10 godina

Mirno spavajte.Kao sto rece jedan Vas novinar u artiljerijskoj pripremi Vaseg dolaska,ovde raspolazete sa oko 70%rusofila koji ce Vam dati puno vise nego sto budete trazili.U zdravlju trosili resurse!

Božidar, Beograd

pre 10 godina

Jel to ono oruzje sto su nam bratski poslali 1999! Neka hvala burazeru!
(Milos, 31. januar 2014 23:38)

Ne, nego su nam više braća oni koji nam bacaše bombe na glavu!

johnny

pre 10 godina

braco Srbi...samo pogledajte koliko ih vole oni koji ih ipak bolje znaju od nas: Ukrainci,Poljaci,Rumuni, Slovaci itd...
Srbija+Rusija je romantizirana prica od koje koristi ima Rusija i lojalni srpski politicari!
Gde god se pojavi Rusija generise korupciju i nagriza tekovine slobodnog drustva!
Da li treba da vas posetim na Srbijagas ,mesanje visokih ruskih politicara u unutrasnje stavri zemlje (podrska Bajatovicu), mesanje u slobodu medija...kada su rekli da im se uopste ne svidja insajder???
pametnom dosta!

Vrsacanin

pre 10 godina

Ja obozavam Rusiju jer je kontrateza demokratskoj diktaturi koju sprovodi zapad..Dao bih im sve sto traze, jer ako postanemo njihova gubernija bicemo zasticeni da nam ne otmu Vojvodinu posto nemac ne insistira da se odreknemo Kosova zato sto voli Kosovo vec zato sto ima ambicije u Vojvodini..Zato je bitno da sto vise kapitala bude rusko jer ce oni tad stiti svoj kapital jer, budimo realni, koliko god da ih volimo ipak smo mi za njih sitna riba da bi se podmetali bez interesa. Mi smo mali i jadni i nekoj se strani moramo privoleti i bolje to da bude strani koja nas ne maltretira..MORAMO SE OSLOBODITI STOKHOLMSKOG SINDROMA VISE!!!!!!

Aca

pre 10 godina

Srbija je uvek bi uz Rusiju kao i obrnuto,a to sto neki uporedjuju 1999 kad nije vladao Putin nego Jelcin je smesno!Jelcinova Rusija je bila slabija i zavisila od Zapada a sa Putinom je nesto sasvim sasvim drugo!

Milos

pre 10 godina

@Bozidar Nisam siguran za tebe Božidare ali meni brat može biti samo Srbin,a nikako Rus, Finac ili Englez i zamolio bih da ne troluješ više. Srbi manite se Ruske I Evropske demagogije, radite na sebi I biće puno bolje!

swat

pre 10 godina

Get lost! I još nešto, kako to misliš rusko-srpski odnosi da ne budu taoci spoljnih faktora? Pa nismo mi valjda vaše unutrašnje pitanje,osim ako nas ne smatraš svojom gubernijom (pa dobro, jes' da smo mi pomalo i republika bana, ali ipak...). Mi smo i sa vama i sa drugima u spoljnim odnosima, koliko ja znam. A trebamo mi malo da budemo i sa drugima u odnosima a ne samo sa vama.

MAU

pre 10 godina

Mirno spavajte.Kao sto rece jedan Vas novinar u artiljerijskoj pripremi Vaseg dolaska,ovde raspolazete sa oko 70%rusofila koji ce Vam dati puno vise nego sto budete trazili.U zdravlju trosili resurse!

Ddule

pre 10 godina

Vidi se da Srbenda voli orudje.
Ma bice, bre, Migova koliko vam oci vole; ali ima da lete nad Madjarskom, posto su oni prebrzi i mogu predji nase granice i za 1 minutu, pa posle bice belaja!
Aa, bas se lepo osecam u svoj sundjer, jer nasa braca Rusi su uz nas ;-)
Jos nam posalju konzerve, ribu, vodku, sapun..
Ee, Srbijo moja, jadna i prosjacna si postala!

anonimno

pre 10 godina

Srbi prave prijateljstvo sa neprijateljima - to su ih komunisti naucili zato kad su im potrebni stvarni prijatelji niko im nije prijatelj.Sto se tice EU to je baba sa rasklimanim zubima!

Swedenonline

pre 10 godina

" Za nas je važno da zbližavanje Beograda sa Evropskom unijom, početak zvaničnih pregovora o stupanju Srbije u EU, ne nanosi štetu našem partnerstvu, realizaciji krupnih ekonomskih i infrastrukturnih projekata, uključujući i energetski sektor", rekao je Lavor za "Politiku".
Dakle, sve prvo a na kraju energetski sektor! Fuj! Ko o cemu, ko o postenju? Elem, ruski energenti su im jedino oruzje kojim vrse politicke ucene, Brisel pokusava da spasi Srbiju jer ce iz svega izaci namagarcena!

ILIJA Drakulić

pre 10 godina

Dakle - istina je: izbori su raspisani po nalogu Velikih Burazera kako bi se napravila dimna zavesa i detalji raspleta u Ukrajini budu vidljivi što manjem broju zainteresovanih posmatrača u Srbiji. Jedna od ozbiljnijih analitičarki je pre par meseci takođe skrenula pažnju da Velike Burazere daleko više iritira približavanje Srbije EU nego NATO. Cirkus sa izborima i protokolarnim budalaštinama oko njih su takođe odličan izgovor da se bar još pola godine odlažu toliko dugo najavljivane reforme. Izgovaranje, ušuškavanje, životinjarenje, ludomradovanje...

Revolucionar

pre 10 godina

Braca po oruzju,pa normalno, sve srpsko oruzje je rusko ili po ruskom modelu,a oruzje nam treba sa cima da se branimo od Nato i besnih komsija?hahahahaha.

Leonov

pre 10 godina

Srbija pre svega ne treba da bude ruski energetski talac, pa da plaća gas skuplje nego što ga plaćaju članice EU. I nemojte nas više braniti.

Mau Vau

pre 10 godina

Inace,novinari su me odusevili!

Takav strah od izvestavanja kao sada o Ukrajini odavno nije vidjen!

Novinarska profesija je totalno propala u ovoj zemlji!

vlajko

pre 10 godina

Volim Srbiju a odmah posle toga Rusiju cak mozda i jednako. Elem ovi sa zapada unistavaju dusu i sve tekovine nasih starih i nas samih. Rusija to ne radi. I ne nasedajte na propagandu sa zapada. Tamo su uvek gledali da ocrne svakog Rusa koji Rusiju ojaca. Zasto? Pa treba im slaba da bi uzeli prirodne resurse. Pa sta mislite zasto je zapad razvijen. Pa kad zafali oni naprave rat i otmu. U svakom slucaju ja sam vaspitan da ae drzim svoje familije i u dobru i u zlu. A Rusi su moja familija!

Božidar, Beograd, ne trolujem ja nego ti dragec

pre 10 godina

@Bozidar Nisam siguran za tebe Božidare ali meni brat može biti samo Srbin,a nikako Rus, Finac ili Englez i zamolio bih da ne troluješ više. Srbi manite se Ruske I Evropske demagogije, radite na sebi I biće puno bolje!
(Milos, 1. februar 2014 00:15)

Hvala Hrvoje na "dobronamernim" savetima! A inače ( pročitaj ponovo) ja nisam napisao da nam je Rusija brat, nego majka! I svim slovenskim narodima pravoslavcima je Rusija majka, jer je najveća i najjača! A ko može da te čuva bolje od majke? A ti se druži sa kom hoćeš, nemam nameru da te savetujem, zna se koga najviše volite, samo što dalje od nas!

ns

pre 10 godina

Samo neka Rusi ne brinu o nama, to ce nas kostati jos nekog najnepovoljnijeg komercijalnog aranzmana, predali smo im budzasto energetski sistem zemlje tako da smo vec u najpodredjenijem odnosu.
javlja mi se, javlja, da ova izjava lavrova mora da se tumaci kao "Ne laje kuja sela radi vec sebe radi", uvijena u secernu oblandu slatkorecivosti i brige i u celicnom zagrljaju iz koga ce nam trebati mnogo godina i napora mudrih ljud

Aki

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da neko i dalje misli da rusi vole srbe,ubise se dolazecu u Srbiju,mislim da sem nekim zvanicnicima kojim treba"satelit",obicnom gradjaninu Srbija i ne padne nikad na pamet!!!Obozavaju ici u zapadno evropske zemlje i traze azil gde god mogu,koliko im je Rusija dobra...

Aki

pre 10 godina

Kao prvo,fizicki smo jako daleko od Rusije i imamo srece zbog toga,samo se setite,Poljske u kojoj su toliko ljudi pobili u decenijskoj okupaciji,pa onda Ceska,pa Madjarska,sve su u crno zavili,da smo bili blize pitao bih vas ko je"Veliki Brat" !!!

Rade

pre 10 godina

Nadam se da je sada mnogima jasnije, zašto su veliki projekti sa učešćem velikih "sila" potrebni Srbiji. Rusija nikad nije pokazala stvarno interesovanje za odnose sa Srbijom. Možda na rečima..Reakcija Lavrova nije zbog Srbije. Boli njega d..za Srbiju. U pitanju je Ruska investicija. Dakle, potrebno je privući i neku jaku Nemačku investiciju i onda smo "na konju".

Petar

pre 10 godina

@(Aca, 31. januar 2014 23:52)

Mene ne zanima ko je vladao tada, cinjenica je da je sistem pvo bio placen i da zbog Jeljcina nije isporucen!

Isto tako je cinjenica da nas je 19 najmocnijih drzava sveta bombardovalo zbog komunjara sa vlasti, socijalista sta god, isto mu dodje. Vidis ti su socijalisti sad zbrisali u Rusiju i Rusija ih "bratskoj" Srbiji ne isporucuje! Nama zapad uze deo teritorije i unisti infrastrukturu a Rusija je samo iskoristila nas kao odstupnicu i uzela tehnologiju oborenog aviona, f117a. Nit smo imali vojnu a ni ekonomsku pomoc od njih.
To su za mene cinjenice, ne zato sto ne volim Ruse ili volim zapad ili obrnuto vec zato sto zelim sto bolje da provedem ostatak zivota jer vreme brzo prolazi i zato sto ne vbolim da neko pravi budalu od mene.

kako god okrenes...realno

pre 10 godina

...sa nasim neradnickim sitnicarskim, prevarantskim mentalitetom...jer "sve "znamo....mi smo donji kako god okrenes ....i sa Rusijom i sa EU....

Ja volim sebe

pre 10 godina

Da se odreknemo tržišta Ruskog koje je 20 i nešto miliona (Moskva i okolina),zarad EU koja ima 550miliona.Računica je prosta.Uz to od Rusije namamo pristupne fondove.Niti nam je Rusija u komšiluku.Već EU!

seljadin

pre 10 godina

evo par cinjenica :
-nikada EU nece biti kao USA, vec samo kopija USA
-nikada Srbija nece biti kao EU, mi nemamo ni resurse (kao Rusija) ni tehnologiju (kao EU), imamo radnu snagu besposlenu koju treba poslati u EU i time ugusiti ratne poklice na Balkanu, to ce uraditi sve zemlje Balkana, i time uciniti da ostanu samo starci koji ce biti veoma miroljubivi.
To je najbolja perspektiva za Balkan, time ce konacno zavladati trajni mir, i ja nemam nista protiv toga, dosta je bilo gladi, sankcija, bombardovanja i pevanja pesama na trgovima, vreme je da se spakuju koferi a za one koji ostanu u Srbiji, da zavrnu rukave, niti ce Rusi poklanjati naftu i gas, niti ce EU raditi umesto nas.

ante vuk

pre 10 godina

dobro covjek kaze, nije za vas Evropa, drzite se vi Rusa u nadi da jednog
dana postanete ko DDR, ili se pridruzite Ruskoj federaciji, i onda zid
oko Srbije i uzivate u slobodi ko u sj. Koreji...

Tito se okrece u grobu

pre 10 godina

Iz svega ovoga ,proizilazi da je SRBIJA TAOC RUSIJE.OVDE JE TO OTVORENO RECENO,TAKODJE JE RECENO DA CE RUSKA POLITIKA KORISTITI SRBIJU DA SE IZNUTRA BUSI EVROPA I DA SE PROPAGIRAJU RUSKE IMPERIJALNE NAMERE.

Samo slepac moze pristati da se Ovako javno opublikovan RUSKI TROJANSKI KONJ, pusti u zajednicu EU kako bi je razarao.

E Srbijo,nije ni cudo sto te vecina sveta u zadnjih godinu dve ili brka sa SIBIROM Iili sto je tacnije zove MALA RUSIJA.

neboja

pre 10 godina

Strasno svaki komentar je anti Ruski sto znaci da ovde nesto nije u redu.Ista sila komanduje u Srbiji kao i u Katolickoj Ukrajini,dobro je gore napisao covek da je novinaraska profesija postala najprljavija u Srbiji i da je spala na najnize grane.Neko gore napisa da ce mo dobijati novac iz pristupnih fondova ha pa to je smesno necemo dobiti nista to zna svako ciji komentar ovde nece biti pusten od strane Administratora.

Milan

pre 10 godina

Rusija ce kao i uvek braniti Srbiju do zadnjeg Srbina. Gospodin Lavrov bi mogao da pocne da iskazuje simpatije i prema Srbima koji rade na gradjevinama u Sociju, nisu oni nista drugaciji od nas, Gazpromovih musterija. Kako te jadnike tretiraju nam je dovoljan skoriji primer bratske ljubavi. Za one koji pricaju o bombardovanju, za to su vam krivi Milosevici, koje Rusi cuvaju. Nemci i ostali zapadnjaci donose SVOJ kapital da rade ovde, a Rusi nam uzimaju na bratsku pricu ono sto su nasi ocevi krvavo stekli (naftnu industriju). Koje drzave su najveci ulagaci u Srbiju, koja je Rusija po redu? Srbi veruju pricama, inteligentni ljudi veruju brojkama.

Sudija

pre 10 godina

Jedino su nas Rusi stitili kroz istoriju dok su nas Turci, austrijanci, Madjari , Nemci i bivsi ex-Srbi /Hrvati i Bosnjaci/ unistavali kad god im se pruzila prilika. Nas narod kao da je slep pa ne vidi da oni koji su pre ulaska u Eu bili jadni sada su jos i vise. Sta je bolje u Hrvatskoj, Bugarskoj ili Ruminiji sada? Ukrainci su jadni kad ne vide sta im Zapad spra. Bolje biti Ruska i Kineska gubernija nego ustaska zupanija. Jedino svi Srbi o tome treba da odluce a ne da svojim neprijateljima kojih je puna Srbija dozvole da im nametnu svoju odluku. Srbi dozovite se konacno pameti jer je Srbija prepuna onih koji joj ne zele dobro i koji je ne vole.

master

pre 10 godina

@(učiteljica istorija..!, 1. februar 2014 07:55)

“Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi.”

Čerčil

"Veliki su se narodi uvek ponašali kao gangsteri,a mali kao prostitutke"

Stanley Kubrick

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je za Rusiju važno da približavanje Beograda Evropskoj uniji ne nanese štetu partnerstvu Srbije s Rusijom.

A zasto Rusija uopste "strahuje" da bi UREDJIVANJE, RAZVOJ i NAPREDAK Srbije sto PODRAZUMEVA to "približavanje Beograda Evropskoj Uniji" moglo da "nanese štetu" partnerstvu Srbije s Rusijom ?
Mozda zbog toga sto bi se Srbija mogla "OPASULJUTI" i sto bi joj se Srbija na taj nacin mogla "otrgnuti" iz tog "bratskog zagrljaja" ?

legionar

pre 10 godina

Rusi su lukavi,opasni,sposobni i kao svaka velika sila,imaju imperijalisticke namere.Medjutim,ima jos nesto,rusi nas nikada nisu napali ni bombardovali,punili koncentracijone logore srbima,otimao nam teritoriju itd.To je dovoljno da trazimo zajednicke interese sa njima,pre nego sa EU,koja je budimo iskreni samo velika Nemacka i nista vise.Svi znamo da srbi i nemci nikada nece biti dobri prijatelji,bar ne u meri u kojoj su dobri neprijatelji.Ovde se ne radi o ljubiteljima rusa ili nemaca,ovo je prosta logika.

Pantagruel

pre 10 godina

Овде очигледно има функционакно неписмених који не знају да појам "братство по оружју" не значи то да ти од некога купујеш оружје нити да ти је тај неко оружје продавао, већ да сте у претходним ратовима заједно користили оружје (т.ј. ратовали) за исте или сличне идеје, против заједничких непријатеља. Када се правилно разуме, ова порука добије знатно дубљи политички смисао.

Razumko

pre 10 godina

Komentatoru pod nikom Revolucionar. Srbija izvozi oko 80 % svoje robe u zemlje clanice EU, sa zemljama Cefte imamo suficit u trgovini a cilj svim clanicama Cefte je da jednog dana postanu clanice EU. Sa druge strane najvece trgovinske deficite imamo sa Kinom i Rusijom. Uz to smo bese NIS prodali za 400 miliona evra uz obavezu da uloze 500 miliona, a po nekima samo su nalazista NIS u zemlji i bese Angoli vredela 7 miljardi evra. Za tu eksploataciju dobijamao mizarnu rudnu rentu od 3 % , cime nas budzet gubi puno para iako to niko ne sme da prizna i niko ne sme od vlasti da trazi da se ta rudna renta povisi da se ne bi zamerili ruskoj braci koja eksploatisu nasa prirodna bogatsva. Ako ne udjemo u EU za neku deceniju cemo biti okruzeni zemljama clanicama NATO pakta i EU, ipak mi nismo Belorusija i Ukrajina koje se granice sa Rusijom i u nju izvoze najvise svoje robe a malo u EU, niti imamo ogromnu rusku manjinu u drzavi koja moze da utice na odnose i da se plasimo onda priblizavanju ka EU i mozda jednog dana i NATO kao sto se plase Ukrajina, Belorusija, Moldavija.

Sto dalje od Rusa to bolje!!!

pre 10 godina

Rusija nikad nije pomogla Srbiji. Izdali su Karadjordja i zabili mu noz u ledja na SanStefanskim pregovorima se zalagali za Veliku Bugarsku. U srpsko-bugarskom ratu 1885 vojno pomagali Bugarsku u ubijanju Srba. Posle tog rata se zalagali da Srbija plati vojnu reperaciju Bugraskoj, gde bi Srbija bankrotirala. Alekasandar i Mihajlo Obrenovic su okrenuli Rusima ledja zbog toga i u to doba Srbija je najvise procvetala. Nikakvi ruski cavervi nisu pisali Francuzima nego su Francuzu sami dosli da nam prevazu nasu vojsku. Moji pradedovi su 1914 u Srbiji lecile britanske medicinske sestre a ne ruske, a srpski vojnik od 1915 sve na sebi ima francusko; slem, plavu uniformu, pusku, cizme, hranu. Nikad srpski vojnik nije video niti jednog-jedinog ruskog vojnika 1914-1918. Sva groblja po Srbiji su od francuskih i zapadnih vojnika koji su nas oslobodili a ne ruskih. Rusi su nas uvuki u rat 1914 kad su finansirali teroristicke ogranziacije po Bosni kao Crnu ruku i Mladu Bosnu. 1944 su usli u Srbiju da bi razourazli Drazinu JVuO i doveli Tita na vlast i u to doba masovno silovali i pljackali po celoj Srbiji tokom tog 'oslobadjanja'. Uveli nas u rat sa NATO-m 1999 time sto je ruski ministar Ivanov govorio Slobi da ne podpise Rambuje, jer kako rece; Ako i jedna NATO bomba padne na Yu izbice III svetski rat. Palo na hiljade a oni prstom nisu maknuli. Dokle vise da ginemo za ruske geopoliticke ciljeve. Zato sto pre u EU i okrenuti RUSIMA ledja. kao sto su uradili Poljaci, Cesi, Slovaci.....

Sveta

pre 10 godina

Dragi moji, nikad mi necemo dobiti S300, gas i vojne avione jeftino ili kao poklon. To Rusija daje samo pravim prijatlejima koja su u ODKB (savez za bezbednosno-vojnoj saradnju) dok smo mi samo posmatraci u tom savezu. Ne moze da se sedi na dve-tri stolice dragi moji nego mora da se odluci. Pa nisu Rusi od juce.

alo

pre 10 godina

ajde bre ne pali narod , svi ste vi isti gledate sam osvoju korist. kazi m ijedan priemr kad ste nam pomogli? a sve sto "dobijamo" placamo duplo skuplje. pa niste nam ni '45 pomogli ameri su na mslali mleko u prahu i pakete da prezivimo. pa evo i sad placamo vas *ebeni gas 3 puta skuplje nego sve zemlje u evropi, a krediti koje nasi uzimaj uverovatno su nepovoljniji nego na drugom emstu. pokazali ste se bolej da cutite i pustite nas na miru i vi i svi ostali

Totalna infantilnost

pre 10 godina

Koliko su Srbi jadni, prepadnuti, sludjeni, a usput puni sebe, najbolje se vidi kas se pomenu na temi shizofrenog raskola srpskog mozga izmedju Rusije i EU.
Mukice srpske bi sve nekako da se usukaju u (bilo cije) toplo "materinsko" narucje jer kao sve njih neko 'oce da dira, okace o sisu da ne moraju da se brinu da ne umru od gladi, a da istovremeno u pauzi sisanja da otud vicu na sav glas onima koji ni na karti ne umeju da ih nadju kako su bas oni bitni, najbitniji - u-ta-ta!

Blaj

pre 10 godina

Srbija ne sme biti niciji talac, pogotovo ne ruski talac. U nasem je interesu da se sto vise distanciramo od Rusije, ako zelimo da izgradimo iole normalnu drzavu. Oni kojima je diktatura draza od demokratije, neka lepo emigriraju tamo, a ne da nam ovde prizivaju takvo zlo.
Srbija u EU na veliku zalost Rusije i rusofila.

cccp

pre 10 godina

Rusi su nam bratski narod i stite nas od celjusti zapada. Ako je potrebno treba dati sve nasoj braci samo u inat zapadu.
(S&W, 01. februar 2014 08:14)
ovim je sve receno. ne o rusina ili evropljanima, nego o srbima. takav je to mentalitet.

kgb

pre 10 godina

MORAMO SE OSLOBODITI STOKHOLMSKOG SINDROMA VISE!!!!!!
(Vrsacanin, 01. februar 2014 00:19) plasim se da ima jos sindroma kojih bi bilo pozeljno da se oslobodite. ali nisam siguran da cete uspeti, jer to podrazumeva odricanja - dugotrajno obrazovanje, naporan rad, usvajanje visih etickih normi. neuporedivo je lakse biti azijat nego evropljanin. cini mi se da vam je azija logicniji izbor. ali naravno izbor je vas.

Stefan SrbIn

pre 10 godina

Gosn brate po oruziju ulozili ste 70 milijardi dolara u Soči za olimpijadu a nas vozate 4 godine za milijardicu povoljnog kredita...kad god ste trebali da nas pobratimite sa oruzijem niste to uradili pocev od turaka do albanaca...revizija sporazuma nego sta i to da imamo pola pola udela u toj of šor kompaniji u CH za gasovod...mene ko Srbina zanima samo korist i od vas i od Eu da se ne lazemo mnogo sa bratstvom i oruzijem...

Pomoc

pre 10 godina

Pa braćo Rusi pomozite.
I vi vidite da smo i mi i država Srbija taoci ovih euro-fanatika, koji su na lažima pred izbore došli na vlast.
A kad došli na vlas, okrenuli se 180 stepeni.

Rusijo POMOĆ !!!

repus

pre 10 godina

хвала богу да се окрећемо европи и нату даста је било демагогије и празне приче овде неки кажу да губимо повластице за извоз у русију а шта то ми имамо да им извозимо старлете и они тога имају колико хоћете воће неће јел га прскамо 22 пута годишње а и да га непрскамо нико неће да ради на пољопривреди да би нешто извезли а од њих нема шта да увеземо ја незнам ниједан руски производ који је у употреби од лекова до технике исту ствар смо радили и ми и руси мањина експлоатише своју земљу и рудна богаства само за себе а не за народ свој баш као и у религији смо исти и ми и руси све је подређено срећи и величању једног човека а не бога тако да нам је спас само еу и нато

aca

pre 10 godina

Prvi znak bratske ljubavi bi bilo da Rusi cenu gasa za domacinstva siromasnim gradjanima Srbije smanje za 30% pa zatim da insistiraju da se policija proveri mesetarenje po Srbijagasu sto bi donelo jos najmanje 20%. Drugo da gradjanima Srbije koji imaju majstorska znanja i fakultetski obrazovanim ljudima omoguce lako dobijanje radne vize u Rusiji ili cak kad si Srbin da ti i ne treba radna viza. Zatim da poklone Srbiji jedno tri sistema S 300,400 da pokrije nebo iznad Srbije. I to bi taman bila sitnica za cenu koju je Srbija platila u dva svetska rata za rusofilstvo.

učiteljica istorija..!

pre 10 godina

"Ljudi će se jače boriti za svoje interese nego za svoja prava."
Napoleon Bonaparte
Rusija još više!
(master, 1. februar 2014 00:03)
I napoleon i Nemci su brzo napredovali do Moskve! Nazad još brže!

Staforddd

pre 10 godina

Srbija je uvek bila uz Rusiju a i obrnuto. Misli da odnosi sa EU,ne mogu da naruse odnose sa Rusijom.Mislim da zapad treba da ostane na zapadu a istok na istoku,a mi ta linija izmedju njih.

goki

pre 10 godina

Vidi obog KGB-ovac dali iim ili bolje reci POKLONILI NIS za 400 miliona, izvadili nafte i gasa iz Vojvodine u vrednosti od 1 MILIJARDU, oni uzeli 97o MILIONA euar a Srbija na svojoj nafti i gasu sveag 30 miliona ili 3% i jos nas ubedjuje da je to ''dobro' za Srbiju. Ja samo znam sto dalje od te Rusije i Sibira, to bolje za samu Srbiju. Pogledajte istocnu Evropu i vidite kako sada zive Cesi, Slovaci, Madjari....a kako su ziveli pod RUSKOM OKUPACIJOM. Svi pobegli od Rusa jedono DB-ovci idu ka njima.

srbin

pre 10 godina

pod hitno, o jednom trosku uz izbore, i referendum da li smo za EU ili ne. eu nas je bombardovao! kako zive bugari, rumuni posle clanstva?? to je farsa, zacaran krug kredita njihovim evrima i dolarima koje stampaju bez pokrica da bi kamatama porobili svet

Nikola für real-politik

pre 10 godina

Srbi manite se Ruske I Evropske demagogije, radite na sebi I biće puno bolje!
(Milos, 1. februar 2014 00:15)

Demagogije kazes? A sta je Srbija u odnosu na Rusiju i EU? Pedagogija mozda? Kako ti nije jasno da se drzave poput Srbije moraju nekome priklanjati jer su same nesposobne za zivot. Srbija nikada nece postati ekonomski gigant jer, osim hrane (hranu proizvode svi), nista ne proizvodi sto bi mogla svetu da ponudi. Nasi inzenjeri su nedovoljno inteligentni da naprave masine, motore, menjace, moderno naoruzanje, dakle sve ono, zbog cega je Nemacka naprimer, ekonomski najaca u Evropi a u svetu je na trecem mestu, posle SAD i Japana. Srbiji fali inteligencija, vrednoca, disciplina, stednja, sve ono sto druge, ekonomski jake nacije, poseduju u izobilju.

Tanja

pre 10 godina

Lukavo Lavrov, samo se nadam da tu pricu nece niko da popase. Sto se tice pompezne izjave,pa zar nas toliko ruska politika podcenjuje do te mere da to samo govori o Ruskom stavu prema Srbiji.Kroz raniju ali i noviju istoriju imali smmo priliku da se uverimo o veliko-Ruskoj ljubavi prema Srbima pravoslavna braca ha, koliko puta ste nam zaboli noz u ledja figurativno receno. Na kraju krajeva mislim da je ova izjava blamaza za Rusiju netreba da Srbiju uvlacite u svoja sranja imamo mi dosta svojih.Fuserski povrsan gest jednog diplomate sa toliko godina iskustva zalosno gospodine Lavrov izgleda da niste mnogo naucili,nadam se da je Srbija naucila da se neradi o ljubavi nego o interesima, a ako nekom nije jos jasno neka ptocita vas interviju pa neka uci od Rusa kako se se jedna zemlja vodi samo svojim interesima kako vi to upravo radite.

dusan

pre 10 godina

Da li vas ta duboka osećanja prijateljstva i uzajamnog razumevanja i poverenja, "mnogovekovna tradicija bliskosti" i "sećanje na bratstvo po oružju spajaju i sa Ukrajinom ? Blago nama sa vama...

Brat po oruzju

pre 10 godina

U decembru je Rusija objavila kako Belorusiji poklanjaju 4 baterije polovnih S-300.
Juce objavise da Kazahstanu poklanjaju 5 baterija polovnih S-300.
Nama kazu da smo im "braca po oruzju", a daju nam sipak.

Ajte vi malo lajati sebe radi, selo ce preziveti i vez vas

pre 10 godina

Lavrov je rekao i da Rusiju i Srbiju spajaju duboka osećanja prijateljstva i uzajamnog razumevanja i poverenja, "mnogovekovna tradicija bliskosti" i "sećanje na bratstvo po oružju".

E, da ne bi tog "bratstva po oružju", Srbija bi sad uveliko bila deo EU o normalna zemlja.
Stvarno mi je zao sto Rusiju sve vise sateruju u cosak, a Putinu se vidi kraj, ali molim ih da se oni toliko ne "brinu" za Srbiju, posto od njihove brige i "bratskog zagrljaja" zubi trnu a usi otpadaju!

dragan

pre 10 godina

Bratstvo po oruzju ?Jel to znaci da ce srbi ginuti za ruske interese ?Najbolje je primeniti Titovu strategiju.Proterati ih sa ovih prostora,nacionalizovati NIS.Pa rusi izvolte kad budete sposobni da se izvinite mozete doci kao sto je radio Hruscov.Neznam sta mi sad imamo od oruzja al osamdesetih je JNA imala i americko oruzje.Cuo sam da je to ostavljeno tamo gde je bilo.Mi u artiljeriji smo imali elektronski americki sistem i radare, ruske topove i nase NORE top-habica.

vampslayer

pre 10 godina

Manite se ovoga il onoga ,lepo zvuci ali nazalost videli smo i jos uvek vidjamo kako prolaze zemlje koje su htele neutralnost .Bankari i raznorazni "elitni" mesetari ih nagaze .Rusija je za sada jedina znacajnija sila koja im se odupire...

Dimitrije Tucovic

pre 10 godina

A zasto da nanesu stetu?Rusija je stvarno mnogo pomogla pa treba da nesto preterano zalimo za vama?Kad god smo ocekivali nesto od vas nismo dobili,za vreme bombardovanja ste cutali i sakrili se kao da nismo postojali,a sad nas tu nesto ucenjujete da ce se narusiti prijateljski odnosi.Srbija mora da ide u svim pravcima,a ne samo ka vasem!Vi ste od Srbije imali samo korist,a mi od vas nismo imali nista niti cemo imati.Ako ste stvarno prava braca pustite Srbiju da se razvija na svim putevima pa i ka EU,to je potrebno za nas oporavak.

novosadjanin

pre 10 godina

Ne, nego su nam više braća oni koji nam bacaše bombe na glavu!
(Božidar, Beograd, 31. januar 2014 23:47)


Odakle vam to pravilo da svako ko ne voli tudju, u ovom slucaju, rusku cizmu, automatski mora da voli onu drugu? Klasicno radikalsko "ko nije sa nama taj je protiv nas". Pa da, samo sto vi niste sa NAMA, vec sa Rusima. Srbin koji vise voli nekog tamo koga nije video u zivotu od svog komsije nije brat koliko mi nije ni taj tamo.

Neko

pre 10 godina

@Srbija je uvek bi uz Rusiju kao i obrnuto,a to sto neki uporedjuju 1999 kad nije vladao Putin nego Jelcin je smesno!Jelcinova Rusija je bila slabija i zavisila od Zapada a sa Putinom je nesto sasvim sasvim drugo!
(Aca, 31. januar 2014 23:52)

Isti si kao muceni roditelj koji je svestan da ima dete narkomana i koji pred svima uvek kaze - moje dete nije narkoman - a sa druge strane, u dubini duse jadan i tuzan zna istinu.

Tako i svi vi (ili bar velika vecina vas) koji primecujete da svet nije pravedan, ali kao da ste slepi da je jos gore imati laznog prijatelja (ruse) nego imati otvorene "neprijatelje" (ostatak sveta).

Sve je novac, a rusi koriste to prijateljstvo za sopstveno bogacenje. Pa GAS Srbija (koja je mali potrosac za taj promet koji oni ostvaruju) placa skuplje nego bilo koja drzava clanica EU!
"Hvala" im na prijateljstvu. A vi rusofili objasnite zasto? Samo nemojte ekonomske razloge, jer mene ne cudi zasto, nego pitam vas jer smo "braca" pa sto nemamo neki popust?

jäger aus frankfurt

pre 10 godina

bozidar-e@ - zbog te tvoje 'brace' su nas i bombardovali. oni su nas osokolili i naveli na pogresnu dzadu. i to nije prvi put. obecaju svasta a mi pametni nasednemo na veliku ljubav i bratsku pricu pa poletimo grlom u jagode a od njihovih obecanja jedno veliko nista. zna se ko iz te price izvlaci deblji kraj i na kome se kola lome.

Nikola, strucnjak za geo-strateska pitanja

pre 10 godina

Jel to ono oruzje sto su nam bratski poslali 1999! Neka hvala burazeru!
(Milos, 31. januar 2014 23:38)

Odakle ti pravo da zahtevas od nekoga da ti nesto daje, poklanja i da po mogucstvu i ne pita za pare da se Srbin ne bi uvredio. Sta smo mi kao drzava i nasa JNA radili od 1945 do 1999, da 1999 nismo imali sa cime da skidamo NATO avione. Gde su nasi lovci, bombarderi, rakete bili, da bombarduju aerodrome sa kojih zu zlocinci poletali.Nigde! Ono sto smo imali, bilo je ili zastarelo ili nije uopste nije funcionisalo. Mi smo oduvek ogrezali u neradu, javasluku, gluposti, nesposobnosti, nebrizi o svemu i svacemu, a Rusi treba da nam spasavaju glavu kad zagusti, da nam poklanjaju ni manje ni vise Iskander sisteme koji milijarde kostaju i nemaju ih ni Rusi dovoljno, a i kako bi ih dopremili, i koliko, kada je bombardovanje vec pocelo. Ko bi upravljao tim sistemima?
Na kraju...i da smo zahvaljujuci ruskom oruzju pobedili Nato pakt...sta bi imali Rusi od toga? A, da! Jedno veliko srpsko hvala i priznanje da su nam Rusi ipak braca. To je vise nego dovoljno, zar ne? Nije mala stvar imati takvog brata kao sto je Srbin.

dzabu

pre 10 godina

nama najpre treba energetska nezavisnost, a to cemo obezbediti tako sto ce proci juzni tok, i rusija ce imati jedan veliki interes koji ce svim silama da brani, tako da se ne moze desiti da nas neko napadne kao nato 99te, ne razumem cemu ovolika ogorcenost medju ljudima na rusiju i ruse? prijateljstvo nije uzimanje nego davanje

moma dunjić

pre 10 godina

Srbin koji vise voli nekog tamo koga nije video u zivotu od svog komsije nije brat koliko mi nije ni taj tamo.
(novosadjanin, 1. februar 2014 11:32)

Na koje komšije Srbije misliš? Na Hrvate? Ne hvala, bilo previše "ljubavi"! Volim najviše Ruse, a i Makedonce, Rumune, Bugare, Bosance....Uzgred, zašto ti najviše voliš Nemce, kad nisu komšije Hrvatske?!

VesnaDC

pre 10 godina

Ako ista treba da se podvrgne reviziji , onda je to Briselsko - kosovska farsa, koja nema ni jednu jedinu pravnu podlogu, medjunarodnog pravnog sistema.

pava

pre 10 godina

@Aca
Putin je bio šef Fsb-a za vreme bombardovanja, sve do avgusta 99. naravno da nam nisu pomogli jer je neko u Srbiji smislio da pomaže finansijski Jelcinovu opoziciju . to bi bilo isto kad bi sad Toma finansira BELU revoluciju u Moskvi.

jkh

pre 10 godina

niti ce Rusi poklanjati naftu i gas, niti ce EU raditi umesto nas.
(seljadin, 1. februar 2014 10:42)

Pa koja je onda korist od njih, zbog cega onda mi idemo ka EU? Neka mi neko kaze zbog cega su EU ili EAU potrebni Srbiji. Samo nemojte o EU i cuvenom "da nam srede drzavu i zakone", procitajte izjave Devenporta i one od strane Nemaca (juce sto su dali) da ima dosta ugovora koji nece biti dostupni javnosti (naravno ovim su prekrsili i srpske zakone o informacijama dostupnim javnosti) i svi u drzavi cute. Inace svi napadaju Ruse (sa pravom naravno) a zmure na skoro sve korumpirane stvari iz EU kojih verovatno ima vise. O EAU ne zelim ni da trosim reci zato sto ne postoji. EUtalibanima treba objasniti da ne moze da se stvori nesto iz nicega i Rusofilima da Rusija nije svemocna i da kao i sve druge drzave na svetu gledaju samo svoj intres.

Milena

pre 10 godina

Svi ste se natociljali. Pa razmislite malo ! Ukljucite malo te vase mozgove, dosta je bilo praznovanja. Slusajte i zacepite !
Lavrov nista nije rekao slucajno ! Je'l biste hteli da nam on otezava situaciju ... ?
Pa ako ste toliko pametni, ukljucite se u politiku pa vi onda pricajte ...
Daj nam Boze makar malo pameti !

visim po srbijanskim sajtovima i lecim komplekse

pre 10 godina

@ante vuk

Smesno kako ni jedna vest ne moze da prodje bez komentara cro kompleksasa. Ili su ovakvi kao ti ipak manjina u Hrvatskoj pa ste ipak primljeni u EU jer zadovoljavate neke minimalne standarde ili ste vecina i onda ste debelo zalutali u EU i ponovljena je greska sa primanjem Rumunije i Bugarske. Treceg nema.

nije naivac

pre 10 godina

Znam samo da Amerika svoje saveznike nije nikada ostavila na cedilu za razliku od vas i to mi je dovoljno. Zatucanim rusofilima želim da i dalje žive u svom svetu mašte i magije... A bombardovanje im ne zameram previše jer svako imalo pametan zna ko je kriv za napade 99.

novica952

pre 10 godina

Ruski ministar spoljnih poslova Lavrov kao da se uplašio da posle izbora u Srbiji ne nastupi neka nova politička garnitura koja će Srbiju povesti drugačijim putem nego što je sada i da mogu doći u pitanje Ruski interesi u Srbiji.Istina je da je Rusija Srbiju uključivanjem u gasovod Južni tok dala dobar ekonomski polet koji Srbija treba da iskoristi, da joj je interes da isti gasovod ide predviđenom trasom i da našim približivanjem ka EU integracijama ne dođe u pitanje revizija nekih ruskih ulaganja.Znamo da su nam rusi partneri u centru za vanredne situacije u Nišu i da imaju interesa da se uključe u porojekte naše železnice, na Srbiji je da nađe meru da zadrži kurs porema EU a da ne poremeti odnose sa Eusijom.

princeza

pre 10 godina

"U tekstu koji najavljuje nedeljni intervju, Lavrov je izrazio uverenje da na takav način razmišljaju i "srpski prijatelji".-----Da li je to Rusija nas PR ,ili se mi i ne pitamo ? Kad vec govore u nase ime

"Rusko-srpski odnosi ne smeju postati taoci spoljašnjih faktora", rekao je Lavrov.Lavrov je rekao i da Rusiju i Srbiju spajaju duboka osećanja prijateljstva i uzajamnog razumevanja i poverenja, "mnogovekovna tradicija bliskosti" i "sećanje na bratstvo po oružju".-----Sta nas je odspojilo kad niste ulozili VETO kad su nam dali sankcije ili sta se onda isprecilo nasem prijateljstvu ili bratstvu ?
Koliko se ja secam kod nas je Bratstvo i Jedinstvo totalni debakl dozivelo pa nema potrebe za novim.
Ili su sad u pitanju samo Ruski interesi ,pa smo se setili Srbije ?

izaziva...

pre 10 godina

Rusko - srpske odnose su mnogi do sada hteli da oslabe ili minimiziraju...Ali sve je to kontraproduktivno!Neki odnosi su mnogo jaci i cvrsci od onih pragmaticnih i zasnovanih samo na profitu!Nikada se postovanje prema onome ko nam je drag,ne moze izbrisati kao gumicom...Uvek cemo biti dobri prijatelji drzave i naroda,koji je u svetskoj istoriji,dao najveci doprinos u oslobadjanju od raznih posasti kroz istoriju...I tako se zbog svih tih istorijskih politickih tektonskih poremecaja,izlozio i izasao sa najvise sopstvenih rana,smrti i patnje,ali uvek na strani pobednika!I ta hrabrost se nikada ne moze zaboraviti!Nametali su im razni evropski teoreticari,preko svojih istomisljenika,uvezene ideje komunizma,socijalizma...i tako stvarali rusku drzavu prema sebi i sopstvenim interesima...A onda su ih tako oslabljene i sa komunistickim predznakom,koristili kao ideoloske politicke protivnike..To je ono prvo ih napravis a onda ih koristis za svoje interese!Reci ce objektivna istorija jednoga dana,ko je tu bio zrtva a ko idejni tlacitelj!U svetu je pragmatizam postao nauka interesnog zaborava!Od nekad mocne carske Rusije,jedne od najstarijih drzava na svetu,pravila se zemlja vise po uvezenim receptima nekih tudjih interesa,nego ruskog naroda!Namucena je ipak uspela da se vrati svojim korenima i sada predstavlja mocnu i prosperitetnu zemlju!Uspeli su da postanu moderna drzava,koja izaziva kako divljenje tako i zavist,nekih neprincipijelnih i licemernih prodavaca globalne politicke magle!

Duci0167

pre 10 godina

Naopako vi i one koje nazivate "prijateljima"! S' druge strane obozavam ove sto EU dozivljavaju kao nikakvu i raspalu. E samo kad bi mogli da odete i vidite neku uredjenu i cistu drzavu .

Stefan

pre 10 godina

Kakva demagogija. Medjusobno razumevanje, bratstvo po oruzju itd. Nema tu gospodine Lavrov nikakvog prijateljstva, medju drzavama vladaju samo interesi, to znate i Vi, ali se nadam da na Vasu slatkorecivost nece pasti nas, na Ruse slab predsednik republike. Dovoljno je bilo prosipanja emocijam, hajde da vidimo sta mi od vas konretno imamo.

Stefan

pre 10 godina

Kakva demagogija. Medjusobno razumevanje, bratstvo po oruzju itd. Nema tu gospodine Lavrov nikakvog prijateljstva, medju drzavama vladaju samo interesi, to znate i Vi, ali se nadam da na Vasu slatkorecivost nece pasti nas, na Ruse slab predsednik republike. Dovoljno je bilo prosipanja emocijam, hajde da vidimo sta mi od vas konretno imamo.

Glasinac

pre 10 godina

Srbija u celom svetu traži svoje interese i zato se i odlučila da odpočne pregovore sa EU. Nema razloga da se zbog toga ugroze dobri odnosi sa Rusijom ili sa bilo kojom drugom državom.

Boza

pre 10 godina

@novosadjanin

Kad budev video ili prepoznao vas komentar po pitanju evrope ili natoa, onda cu verovati da je on iskren.
Ovako je samo komnetar koji govori protiv Rusije i afirmativno o onima koji su bacali bombe nama na glavu. Toboze ako nismo sa onima koji su bacali bombe na glavu I koji su nam okupirali deo terotorije onda smo za Rusiju, sto automatski znaci nismo za srbiju.

Istorija nasa uciteljica

pre 10 godina

Da Ruski Car nije zapretio Saveznicima u Prvom svetoskom ratu da ce se povuci iz "Antante" I potpisai separatni mir sa Nemackom, saveznici nikada ne bi poslali brodove da spasu srpsku vojsku i narod iz Golgote nakon prelaska preko Albanije.
I vecina Srba u zbegu sa vojskom I Kraljem bi zavrsila u "Plavoj Grobnici".

To su Istoreijske cinjenice.

MORRRINIII

pre 10 godina

Mislim da sa Rusijom imamo drugaciji vid saradnje nego sa EU.Ne treba mesati istok i zapad,sve neka ostane na svome.Ne razumeme zasto Rusija misli da ce se odnosi sa njima nesto promeniti zbog EU.

sladjana m

pre 10 godina

Nije mi jasno zasto Rusiju brine nase priblizavanje EU i mi kao i oni gledamo svoje interese.Nas interes je EU, jer ekonomska saradnja sa njima nam je najrazvijenija, a Rusi su nam uvek bili "moralna podrska", hvala im i na tome, ali moraju imati sluha i za nase interese, a ne brinuti samo za svoje.

bratko

pre 10 godina

Srbi za ruse kazu braca po veri.Ruski diplomata Lavrov kaze braca po oruzju.I sad po mom misljenju to su velike razlike.Narode objasni.

Glasinac

pre 10 godina

Srbija traži svoje interese u celom svetu. Mi smo našli interes da se pridružimo EU i zato su preduzete sve mere da se to i ostvari. Nema nijedan razlog da bi se to odrazilo na odnose sa Rusijom ili bilo sa kojom državom.

pogledaj...

pre 10 godina

Da bi znali ko nas je izdao a ko ne..Samo treba pogledati na Wikipediji broj zrtava svih drzava u oba rata..I civilne i vojne!Videce ko je imao najveci broj zrtava u svetu!...Sve drugo su pricam ti price bez ikakve veze!To su najmerodavniji dokazi...

misli...

pre 10 godina

m@ A U kome to onda vidis prijatelje!Svaka cast Rusima i ruskom narodu,nasem najvecem i iskrenom mocnom prijatelju,koji nas nikada kroz istoriju nije bombardovao niti napadao!Mozda nas je pritiskao ali u vreme komunizma i u vreme komunistickih lidera,toga vremena sa obe strane!Pa na kraju ispada da su oni bili isti,hteli su isto,samo malo drugacije!Pa cak i tada smo izvukli zivu glavu,a bilo je bas gusto...Nije Rusija nastala od skora!Rusija je sa ogromnom istorijskom prosloscu..Ili bolje receno kada je ona bila mocna carevina,neke drzave nisu ni postojale...Kada bi bolje poznavali istoriju,mnoge smo nedace izbegli samo zbog toga,sto su nas smatrali za prijatelja Rusije...Inace ko zna da li bi mi danas bili u ovom obimu i ovako svoji na svome...Okruzenje nam bas nije bilo naklonjeno po tom pitanju a ni danas bogami!Najvise cude oni sto se slihtaju nekima,koji nas poklopise sa neba nekim kuglama...bombe ih zovu!Dobro istina je...vreme sve leci,ali ipak niko od njih ne trazi da to zaboravimo!Svakog cuda za tri meseca dosta,misle oni pragmaticni preko tudje grbace...Ali ipak pamcenje nesme da bledi...Onima kojima pamcenje bledi zovu izlapelima!Ne zbog nas koji smo zivi,vazno je zbog nastradalih neduznih ljudi...Jer rekose neki pametniji...ko se ne seca svoje proslosti,nema ni buducnost jasnu!Kakve smo,srece,stalno nam se istorija ponavlja...Samo da ne izgubimo prijatelje...bili bi nekako,emotivno,ranjiviji!?!

Revolucionar

pre 10 godina

Dokazi,Srbija se 23 godine prikljucivala neprijatelju i sve izgubili uz objasnjenje da bas zato sto se nisu prilkljucivali da su izgubili,sto ih vise ucit,zna se da su uzimali sve zapadne planove za resavanje problema ,pa sta dobise Srbi, proterani iz drugih drzava a oni bombardovani,to ce se nastavit sad jos vise jer su odbijeni od Rusije.

ribice

pre 10 godina

Prema svim svetskim istraživanjima, pre svega u SAD i na zapadu, jedan od najačih diplomata sveta. Poštovanje za gospodina Lavrova.

Istinomer

pre 10 godina

kao i u svemu drugom narod u Srbiji je podeljen i to nam je sudbina, naravno ne napisana ili vidjena ali bez vizije, odlucnosti i istrajnosti u vodjenju bilo koje poltike tj. zauzimanja jedinstvenog stavq nema nama drzave!

Vlajko

pre 10 godina

Suštinsko značenje rada na sebi, - da budemo bolji pojedinci i organizovanija zajednica, bolje mesto za život. Sa ovim postavkama i smernicama, ne bi smo smeli preuzeti ulogu kusura, ne bi smo smeli imati prejakih emocija za bilo koju opciju, - sem za svoju. Konačno bi „najbolji“ među nama, trebali da počnu da se ponašaju racionalno i smisleno, - inače sve ovo je jedan veliki beskonačni “Unreal“.

starkelja

pre 10 godina

@nije naivac,

Amerika "nije nikog svog ostavbila na cedilu"?

Druskane iako si mlad ja sam dovoljno star da se secam slika iz Vjetnama, kada su Americki helikopteri evakuisali osoblje iz americke ambasade, kao i ogroman broj naroda (naivcina kao sto si ti), ispred ulaza u ambasadu, koje su sprecavali americki marinici da udju i dokopaju se helikoptera.
Pogledaj filmove o Vjetnamu. U odredjenom broju njih se opisuje odlazak amerikanaca iz Vjetnama (zadnji dani), pa ces videti na sta mislim.

jasna jasna

pre 10 godina

Nema razloga da Rusija brine o Juznom toku, taj projekat je zapocet i sigurno ce biti realizovan, a Srbija je suverena zemlja koja ce znati da zastiti svoje interese i molim dosta vise presiranja i razvlacenja Srbije, jer hocemo malo da zivimo u miru i da ne budemo "razlog" za prepucavanje velikih sila. Rusi ako hoce da nam budu od pomoci hvala im, ali naka nas puste da mirno saradjujemo sa EU, jer nam je to potreba, a ne hir.

Praetorian

pre 10 godina

Ja bi voleo kada bi se jednom u zivotu prvo opredelili za sebe i pametnom politikom bili bliski svima. Zelim da budem jedino deo srpsko-srpskog saveza bez obzira koje vere bili, pa onda da vidim ko ce mojoj zemlji najvise da znaci u daljem pozicioniranju.

Aca

pre 10 godina

Srbija je uvek bi uz Rusiju kao i obrnuto,a to sto neki uporedjuju 1999 kad nije vladao Putin nego Jelcin je smesno!Jelcinova Rusija je bila slabija i zavisila od Zapada a sa Putinom je nesto sasvim sasvim drugo!

Božidar, Beograd

pre 10 godina

Jel to ono oruzje sto su nam bratski poslali 1999! Neka hvala burazeru!
(Milos, 31. januar 2014 23:38)

Ne, nego su nam više braća oni koji nam bacaše bombe na glavu!

Vrsacanin

pre 10 godina

Ja obozavam Rusiju jer je kontrateza demokratskoj diktaturi koju sprovodi zapad..Dao bih im sve sto traze, jer ako postanemo njihova gubernija bicemo zasticeni da nam ne otmu Vojvodinu posto nemac ne insistira da se odreknemo Kosova zato sto voli Kosovo vec zato sto ima ambicije u Vojvodini..Zato je bitno da sto vise kapitala bude rusko jer ce oni tad stiti svoj kapital jer, budimo realni, koliko god da ih volimo ipak smo mi za njih sitna riba da bi se podmetali bez interesa. Mi smo mali i jadni i nekoj se strani moramo privoleti i bolje to da bude strani koja nas ne maltretira..MORAMO SE OSLOBODITI STOKHOLMSKOG SINDROMA VISE!!!!!!

johnny

pre 10 godina

braco Srbi...samo pogledajte koliko ih vole oni koji ih ipak bolje znaju od nas: Ukrainci,Poljaci,Rumuni, Slovaci itd...
Srbija+Rusija je romantizirana prica od koje koristi ima Rusija i lojalni srpski politicari!
Gde god se pojavi Rusija generise korupciju i nagriza tekovine slobodnog drustva!
Da li treba da vas posetim na Srbijagas ,mesanje visokih ruskih politicara u unutrasnje stavri zemlje (podrska Bajatovicu), mesanje u slobodu medija...kada su rekli da im se uopste ne svidja insajder???
pametnom dosta!

Swedenonline

pre 10 godina

" Za nas je važno da zbližavanje Beograda sa Evropskom unijom, početak zvaničnih pregovora o stupanju Srbije u EU, ne nanosi štetu našem partnerstvu, realizaciji krupnih ekonomskih i infrastrukturnih projekata, uključujući i energetski sektor", rekao je Lavor za "Politiku".
Dakle, sve prvo a na kraju energetski sektor! Fuj! Ko o cemu, ko o postenju? Elem, ruski energenti su im jedino oruzje kojim vrse politicke ucene, Brisel pokusava da spasi Srbiju jer ce iz svega izaci namagarcena!

swat

pre 10 godina

Get lost! I još nešto, kako to misliš rusko-srpski odnosi da ne budu taoci spoljnih faktora? Pa nismo mi valjda vaše unutrašnje pitanje,osim ako nas ne smatraš svojom gubernijom (pa dobro, jes' da smo mi pomalo i republika bana, ali ipak...). Mi smo i sa vama i sa drugima u spoljnim odnosima, koliko ja znam. A trebamo mi malo da budemo i sa drugima u odnosima a ne samo sa vama.

Ddule

pre 10 godina

Vidi se da Srbenda voli orudje.
Ma bice, bre, Migova koliko vam oci vole; ali ima da lete nad Madjarskom, posto su oni prebrzi i mogu predji nase granice i za 1 minutu, pa posle bice belaja!
Aa, bas se lepo osecam u svoj sundjer, jer nasa braca Rusi su uz nas ;-)
Jos nam posalju konzerve, ribu, vodku, sapun..
Ee, Srbijo moja, jadna i prosjacna si postala!

MAU

pre 10 godina

Mirno spavajte.Kao sto rece jedan Vas novinar u artiljerijskoj pripremi Vaseg dolaska,ovde raspolazete sa oko 70%rusofila koji ce Vam dati puno vise nego sto budete trazili.U zdravlju trosili resurse!

anonimno

pre 10 godina

Srbi prave prijateljstvo sa neprijateljima - to su ih komunisti naucili zato kad su im potrebni stvarni prijatelji niko im nije prijatelj.Sto se tice EU to je baba sa rasklimanim zubima!

vlajko

pre 10 godina

Volim Srbiju a odmah posle toga Rusiju cak mozda i jednako. Elem ovi sa zapada unistavaju dusu i sve tekovine nasih starih i nas samih. Rusija to ne radi. I ne nasedajte na propagandu sa zapada. Tamo su uvek gledali da ocrne svakog Rusa koji Rusiju ojaca. Zasto? Pa treba im slaba da bi uzeli prirodne resurse. Pa sta mislite zasto je zapad razvijen. Pa kad zafali oni naprave rat i otmu. U svakom slucaju ja sam vaspitan da ae drzim svoje familije i u dobru i u zlu. A Rusi su moja familija!

Revolucionar

pre 10 godina

Braca po oruzju,pa normalno, sve srpsko oruzje je rusko ili po ruskom modelu,a oruzje nam treba sa cima da se branimo od Nato i besnih komsija?hahahahaha.

ILIJA Drakulić

pre 10 godina

Dakle - istina je: izbori su raspisani po nalogu Velikih Burazera kako bi se napravila dimna zavesa i detalji raspleta u Ukrajini budu vidljivi što manjem broju zainteresovanih posmatrača u Srbiji. Jedna od ozbiljnijih analitičarki je pre par meseci takođe skrenula pažnju da Velike Burazere daleko više iritira približavanje Srbije EU nego NATO. Cirkus sa izborima i protokolarnim budalaštinama oko njih su takođe odličan izgovor da se bar još pola godine odlažu toliko dugo najavljivane reforme. Izgovaranje, ušuškavanje, životinjarenje, ludomradovanje...

Božidar, Beograd, ne trolujem ja nego ti dragec

pre 10 godina

@Bozidar Nisam siguran za tebe Božidare ali meni brat može biti samo Srbin,a nikako Rus, Finac ili Englez i zamolio bih da ne troluješ više. Srbi manite se Ruske I Evropske demagogije, radite na sebi I biće puno bolje!
(Milos, 1. februar 2014 00:15)

Hvala Hrvoje na "dobronamernim" savetima! A inače ( pročitaj ponovo) ja nisam napisao da nam je Rusija brat, nego majka! I svim slovenskim narodima pravoslavcima je Rusija majka, jer je najveća i najjača! A ko može da te čuva bolje od majke? A ti se druži sa kom hoćeš, nemam nameru da te savetujem, zna se koga najviše volite, samo što dalje od nas!

Milos

pre 10 godina

@Bozidar Nisam siguran za tebe Božidare ali meni brat može biti samo Srbin,a nikako Rus, Finac ili Englez i zamolio bih da ne troluješ više. Srbi manite se Ruske I Evropske demagogije, radite na sebi I biće puno bolje!

Leonov

pre 10 godina

Srbija pre svega ne treba da bude ruski energetski talac, pa da plaća gas skuplje nego što ga plaćaju članice EU. I nemojte nas više braniti.

Sudija

pre 10 godina

Jedino su nas Rusi stitili kroz istoriju dok su nas Turci, austrijanci, Madjari , Nemci i bivsi ex-Srbi /Hrvati i Bosnjaci/ unistavali kad god im se pruzila prilika. Nas narod kao da je slep pa ne vidi da oni koji su pre ulaska u Eu bili jadni sada su jos i vise. Sta je bolje u Hrvatskoj, Bugarskoj ili Ruminiji sada? Ukrainci su jadni kad ne vide sta im Zapad spra. Bolje biti Ruska i Kineska gubernija nego ustaska zupanija. Jedino svi Srbi o tome treba da odluce a ne da svojim neprijateljima kojih je puna Srbija dozvole da im nametnu svoju odluku. Srbi dozovite se konacno pameti jer je Srbija prepuna onih koji joj ne zele dobro i koji je ne vole.

Staforddd

pre 10 godina

Srbija je uvek bila uz Rusiju a i obrnuto. Misli da odnosi sa EU,ne mogu da naruse odnose sa Rusijom.Mislim da zapad treba da ostane na zapadu a istok na istoku,a mi ta linija izmedju njih.

ns

pre 10 godina

Samo neka Rusi ne brinu o nama, to ce nas kostati jos nekog najnepovoljnijeg komercijalnog aranzmana, predali smo im budzasto energetski sistem zemlje tako da smo vec u najpodredjenijem odnosu.
javlja mi se, javlja, da ova izjava lavrova mora da se tumaci kao "Ne laje kuja sela radi vec sebe radi", uvijena u secernu oblandu slatkorecivosti i brige i u celicnom zagrljaju iz koga ce nam trebati mnogo godina i napora mudrih ljud

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je za Rusiju važno da približavanje Beograda Evropskoj uniji ne nanese štetu partnerstvu Srbije s Rusijom.

A zasto Rusija uopste "strahuje" da bi UREDJIVANJE, RAZVOJ i NAPREDAK Srbije sto PODRAZUMEVA to "približavanje Beograda Evropskoj Uniji" moglo da "nanese štetu" partnerstvu Srbije s Rusijom ?
Mozda zbog toga sto bi se Srbija mogla "OPASULJUTI" i sto bi joj se Srbija na taj nacin mogla "otrgnuti" iz tog "bratskog zagrljaja" ?

repus

pre 10 godina

хвала богу да се окрећемо европи и нату даста је било демагогије и празне приче овде неки кажу да губимо повластице за извоз у русију а шта то ми имамо да им извозимо старлете и они тога имају колико хоћете воће неће јел га прскамо 22 пута годишње а и да га непрскамо нико неће да ради на пољопривреди да би нешто извезли а од њих нема шта да увеземо ја незнам ниједан руски производ који је у употреби од лекова до технике исту ствар смо радили и ми и руси мањина експлоатише своју земљу и рудна богаства само за себе а не за народ свој баш као и у религији смо исти и ми и руси све је подређено срећи и величању једног човека а не бога тако да нам је спас само еу и нато

Ja volim sebe

pre 10 godina

Da se odreknemo tržišta Ruskog koje je 20 i nešto miliona (Moskva i okolina),zarad EU koja ima 550miliona.Računica je prosta.Uz to od Rusije namamo pristupne fondove.Niti nam je Rusija u komšiluku.Već EU!

Rade

pre 10 godina

Nadam se da je sada mnogima jasnije, zašto su veliki projekti sa učešćem velikih "sila" potrebni Srbiji. Rusija nikad nije pokazala stvarno interesovanje za odnose sa Srbijom. Možda na rečima..Reakcija Lavrova nije zbog Srbije. Boli njega d..za Srbiju. U pitanju je Ruska investicija. Dakle, potrebno je privući i neku jaku Nemačku investiciju i onda smo "na konju".

cccp

pre 10 godina

Rusi su nam bratski narod i stite nas od celjusti zapada. Ako je potrebno treba dati sve nasoj braci samo u inat zapadu.
(S&W, 01. februar 2014 08:14)
ovim je sve receno. ne o rusina ili evropljanima, nego o srbima. takav je to mentalitet.

neboja

pre 10 godina

Strasno svaki komentar je anti Ruski sto znaci da ovde nesto nije u redu.Ista sila komanduje u Srbiji kao i u Katolickoj Ukrajini,dobro je gore napisao covek da je novinaraska profesija postala najprljavija u Srbiji i da je spala na najnize grane.Neko gore napisa da ce mo dobijati novac iz pristupnih fondova ha pa to je smesno necemo dobiti nista to zna svako ciji komentar ovde nece biti pusten od strane Administratora.

dusan

pre 10 godina

Da li vas ta duboka osećanja prijateljstva i uzajamnog razumevanja i poverenja, "mnogovekovna tradicija bliskosti" i "sećanje na bratstvo po oružju spajaju i sa Ukrajinom ? Blago nama sa vama...

novica952

pre 10 godina

Ruski ministar spoljnih poslova Lavrov kao da se uplašio da posle izbora u Srbiji ne nastupi neka nova politička garnitura koja će Srbiju povesti drugačijim putem nego što je sada i da mogu doći u pitanje Ruski interesi u Srbiji.Istina je da je Rusija Srbiju uključivanjem u gasovod Južni tok dala dobar ekonomski polet koji Srbija treba da iskoristi, da joj je interes da isti gasovod ide predviđenom trasom i da našim približivanjem ka EU integracijama ne dođe u pitanje revizija nekih ruskih ulaganja.Znamo da su nam rusi partneri u centru za vanredne situacije u Nišu i da imaju interesa da se uključe u porojekte naše železnice, na Srbiji je da nađe meru da zadrži kurs porema EU a da ne poremeti odnose sa Eusijom.

Aki

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da neko i dalje misli da rusi vole srbe,ubise se dolazecu u Srbiju,mislim da sem nekim zvanicnicima kojim treba"satelit",obicnom gradjaninu Srbija i ne padne nikad na pamet!!!Obozavaju ici u zapadno evropske zemlje i traze azil gde god mogu,koliko im je Rusija dobra...

goki

pre 10 godina

Vidi obog KGB-ovac dali iim ili bolje reci POKLONILI NIS za 400 miliona, izvadili nafte i gasa iz Vojvodine u vrednosti od 1 MILIJARDU, oni uzeli 97o MILIONA euar a Srbija na svojoj nafti i gasu sveag 30 miliona ili 3% i jos nas ubedjuje da je to ''dobro' za Srbiju. Ja samo znam sto dalje od te Rusije i Sibira, to bolje za samu Srbiju. Pogledajte istocnu Evropu i vidite kako sada zive Cesi, Slovaci, Madjari....a kako su ziveli pod RUSKOM OKUPACIJOM. Svi pobegli od Rusa jedono DB-ovci idu ka njima.

Blaj

pre 10 godina

Srbija ne sme biti niciji talac, pogotovo ne ruski talac. U nasem je interesu da se sto vise distanciramo od Rusije, ako zelimo da izgradimo iole normalnu drzavu. Oni kojima je diktatura draza od demokratije, neka lepo emigriraju tamo, a ne da nam ovde prizivaju takvo zlo.
Srbija u EU na veliku zalost Rusije i rusofila.

Nikola, strucnjak za geo-strateska pitanja

pre 10 godina

Jel to ono oruzje sto su nam bratski poslali 1999! Neka hvala burazeru!
(Milos, 31. januar 2014 23:38)

Odakle ti pravo da zahtevas od nekoga da ti nesto daje, poklanja i da po mogucstvu i ne pita za pare da se Srbin ne bi uvredio. Sta smo mi kao drzava i nasa JNA radili od 1945 do 1999, da 1999 nismo imali sa cime da skidamo NATO avione. Gde su nasi lovci, bombarderi, rakete bili, da bombarduju aerodrome sa kojih zu zlocinci poletali.Nigde! Ono sto smo imali, bilo je ili zastarelo ili nije uopste nije funcionisalo. Mi smo oduvek ogrezali u neradu, javasluku, gluposti, nesposobnosti, nebrizi o svemu i svacemu, a Rusi treba da nam spasavaju glavu kad zagusti, da nam poklanjaju ni manje ni vise Iskander sisteme koji milijarde kostaju i nemaju ih ni Rusi dovoljno, a i kako bi ih dopremili, i koliko, kada je bombardovanje vec pocelo. Ko bi upravljao tim sistemima?
Na kraju...i da smo zahvaljujuci ruskom oruzju pobedili Nato pakt...sta bi imali Rusi od toga? A, da! Jedno veliko srpsko hvala i priznanje da su nam Rusi ipak braca. To je vise nego dovoljno, zar ne? Nije mala stvar imati takvog brata kao sto je Srbin.

ante vuk

pre 10 godina

dobro covjek kaze, nije za vas Evropa, drzite se vi Rusa u nadi da jednog
dana postanete ko DDR, ili se pridruzite Ruskoj federaciji, i onda zid
oko Srbije i uzivate u slobodi ko u sj. Koreji...

Tanja

pre 10 godina

Lukavo Lavrov, samo se nadam da tu pricu nece niko da popase. Sto se tice pompezne izjave,pa zar nas toliko ruska politika podcenjuje do te mere da to samo govori o Ruskom stavu prema Srbiji.Kroz raniju ali i noviju istoriju imali smmo priliku da se uverimo o veliko-Ruskoj ljubavi prema Srbima pravoslavna braca ha, koliko puta ste nam zaboli noz u ledja figurativno receno. Na kraju krajeva mislim da je ova izjava blamaza za Rusiju netreba da Srbiju uvlacite u svoja sranja imamo mi dosta svojih.Fuserski povrsan gest jednog diplomate sa toliko godina iskustva zalosno gospodine Lavrov izgleda da niste mnogo naucili,nadam se da je Srbija naucila da se neradi o ljubavi nego o interesima, a ako nekom nije jos jasno neka ptocita vas interviju pa neka uci od Rusa kako se se jedna zemlja vodi samo svojim interesima kako vi to upravo radite.

novosadjanin

pre 10 godina

Ne, nego su nam više braća oni koji nam bacaše bombe na glavu!
(Božidar, Beograd, 31. januar 2014 23:47)


Odakle vam to pravilo da svako ko ne voli tudju, u ovom slucaju, rusku cizmu, automatski mora da voli onu drugu? Klasicno radikalsko "ko nije sa nama taj je protiv nas". Pa da, samo sto vi niste sa NAMA, vec sa Rusima. Srbin koji vise voli nekog tamo koga nije video u zivotu od svog komsije nije brat koliko mi nije ni taj tamo.

Neko

pre 10 godina

@Srbija je uvek bi uz Rusiju kao i obrnuto,a to sto neki uporedjuju 1999 kad nije vladao Putin nego Jelcin je smesno!Jelcinova Rusija je bila slabija i zavisila od Zapada a sa Putinom je nesto sasvim sasvim drugo!
(Aca, 31. januar 2014 23:52)

Isti si kao muceni roditelj koji je svestan da ima dete narkomana i koji pred svima uvek kaze - moje dete nije narkoman - a sa druge strane, u dubini duse jadan i tuzan zna istinu.

Tako i svi vi (ili bar velika vecina vas) koji primecujete da svet nije pravedan, ali kao da ste slepi da je jos gore imati laznog prijatelja (ruse) nego imati otvorene "neprijatelje" (ostatak sveta).

Sve je novac, a rusi koriste to prijateljstvo za sopstveno bogacenje. Pa GAS Srbija (koja je mali potrosac za taj promet koji oni ostvaruju) placa skuplje nego bilo koja drzava clanica EU!
"Hvala" im na prijateljstvu. A vi rusofili objasnite zasto? Samo nemojte ekonomske razloge, jer mene ne cudi zasto, nego pitam vas jer smo "braca" pa sto nemamo neki popust?

Tito se okrece u grobu

pre 10 godina

Iz svega ovoga ,proizilazi da je SRBIJA TAOC RUSIJE.OVDE JE TO OTVORENO RECENO,TAKODJE JE RECENO DA CE RUSKA POLITIKA KORISTITI SRBIJU DA SE IZNUTRA BUSI EVROPA I DA SE PROPAGIRAJU RUSKE IMPERIJALNE NAMERE.

Samo slepac moze pristati da se Ovako javno opublikovan RUSKI TROJANSKI KONJ, pusti u zajednicu EU kako bi je razarao.

E Srbijo,nije ni cudo sto te vecina sveta u zadnjih godinu dve ili brka sa SIBIROM Iili sto je tacnije zove MALA RUSIJA.

MORRRINIII

pre 10 godina

Mislim da sa Rusijom imamo drugaciji vid saradnje nego sa EU.Ne treba mesati istok i zapad,sve neka ostane na svome.Ne razumeme zasto Rusija misli da ce se odnosi sa njima nesto promeniti zbog EU.

Dimitrije Tucovic

pre 10 godina

A zasto da nanesu stetu?Rusija je stvarno mnogo pomogla pa treba da nesto preterano zalimo za vama?Kad god smo ocekivali nesto od vas nismo dobili,za vreme bombardovanja ste cutali i sakrili se kao da nismo postojali,a sad nas tu nesto ucenjujete da ce se narusiti prijateljski odnosi.Srbija mora da ide u svim pravcima,a ne samo ka vasem!Vi ste od Srbije imali samo korist,a mi od vas nismo imali nista niti cemo imati.Ako ste stvarno prava braca pustite Srbiju da se razvija na svim putevima pa i ka EU,to je potrebno za nas oporavak.

aca

pre 10 godina

Prvi znak bratske ljubavi bi bilo da Rusi cenu gasa za domacinstva siromasnim gradjanima Srbije smanje za 30% pa zatim da insistiraju da se policija proveri mesetarenje po Srbijagasu sto bi donelo jos najmanje 20%. Drugo da gradjanima Srbije koji imaju majstorska znanja i fakultetski obrazovanim ljudima omoguce lako dobijanje radne vize u Rusiji ili cak kad si Srbin da ti i ne treba radna viza. Zatim da poklone Srbiji jedno tri sistema S 300,400 da pokrije nebo iznad Srbije. I to bi taman bila sitnica za cenu koju je Srbija platila u dva svetska rata za rusofilstvo.

učiteljica istorija..!

pre 10 godina

"Ljudi će se jače boriti za svoje interese nego za svoja prava."
Napoleon Bonaparte
Rusija još više!
(master, 1. februar 2014 00:03)
I napoleon i Nemci su brzo napredovali do Moskve! Nazad još brže!

legionar

pre 10 godina

Rusi su lukavi,opasni,sposobni i kao svaka velika sila,imaju imperijalisticke namere.Medjutim,ima jos nesto,rusi nas nikada nisu napali ni bombardovali,punili koncentracijone logore srbima,otimao nam teritoriju itd.To je dovoljno da trazimo zajednicke interese sa njima,pre nego sa EU,koja je budimo iskreni samo velika Nemacka i nista vise.Svi znamo da srbi i nemci nikada nece biti dobri prijatelji,bar ne u meri u kojoj su dobri neprijatelji.Ovde se ne radi o ljubiteljima rusa ili nemaca,ovo je prosta logika.

alo

pre 10 godina

ajde bre ne pali narod , svi ste vi isti gledate sam osvoju korist. kazi m ijedan priemr kad ste nam pomogli? a sve sto "dobijamo" placamo duplo skuplje. pa niste nam ni '45 pomogli ameri su na mslali mleko u prahu i pakete da prezivimo. pa evo i sad placamo vas *ebeni gas 3 puta skuplje nego sve zemlje u evropi, a krediti koje nasi uzimaj uverovatno su nepovoljniji nego na drugom emstu. pokazali ste se bolej da cutite i pustite nas na miru i vi i svi ostali

kgb

pre 10 godina

MORAMO SE OSLOBODITI STOKHOLMSKOG SINDROMA VISE!!!!!!
(Vrsacanin, 01. februar 2014 00:19) plasim se da ima jos sindroma kojih bi bilo pozeljno da se oslobodite. ali nisam siguran da cete uspeti, jer to podrazumeva odricanja - dugotrajno obrazovanje, naporan rad, usvajanje visih etickih normi. neuporedivo je lakse biti azijat nego evropljanin. cini mi se da vam je azija logicniji izbor. ali naravno izbor je vas.

Stefan SrbIn

pre 10 godina

Gosn brate po oruziju ulozili ste 70 milijardi dolara u Soči za olimpijadu a nas vozate 4 godine za milijardicu povoljnog kredita...kad god ste trebali da nas pobratimite sa oruzijem niste to uradili pocev od turaka do albanaca...revizija sporazuma nego sta i to da imamo pola pola udela u toj of šor kompaniji u CH za gasovod...mene ko Srbina zanima samo korist i od vas i od Eu da se ne lazemo mnogo sa bratstvom i oruzijem...

Duci0167

pre 10 godina

Naopako vi i one koje nazivate "prijateljima"! S' druge strane obozavam ove sto EU dozivljavaju kao nikakvu i raspalu. E samo kad bi mogli da odete i vidite neku uredjenu i cistu drzavu .

Ajte vi malo lajati sebe radi, selo ce preziveti i vez vas

pre 10 godina

Lavrov je rekao i da Rusiju i Srbiju spajaju duboka osećanja prijateljstva i uzajamnog razumevanja i poverenja, "mnogovekovna tradicija bliskosti" i "sećanje na bratstvo po oružju".

E, da ne bi tog "bratstva po oružju", Srbija bi sad uveliko bila deo EU o normalna zemlja.
Stvarno mi je zao sto Rusiju sve vise sateruju u cosak, a Putinu se vidi kraj, ali molim ih da se oni toliko ne "brinu" za Srbiju, posto od njihove brige i "bratskog zagrljaja" zubi trnu a usi otpadaju!

dragan

pre 10 godina

Bratstvo po oruzju ?Jel to znaci da ce srbi ginuti za ruske interese ?Najbolje je primeniti Titovu strategiju.Proterati ih sa ovih prostora,nacionalizovati NIS.Pa rusi izvolte kad budete sposobni da se izvinite mozete doci kao sto je radio Hruscov.Neznam sta mi sad imamo od oruzja al osamdesetih je JNA imala i americko oruzje.Cuo sam da je to ostavljeno tamo gde je bilo.Mi u artiljeriji smo imali elektronski americki sistem i radare, ruske topove i nase NORE top-habica.

Razumko

pre 10 godina

Komentatoru pod nikom Revolucionar. Srbija izvozi oko 80 % svoje robe u zemlje clanice EU, sa zemljama Cefte imamo suficit u trgovini a cilj svim clanicama Cefte je da jednog dana postanu clanice EU. Sa druge strane najvece trgovinske deficite imamo sa Kinom i Rusijom. Uz to smo bese NIS prodali za 400 miliona evra uz obavezu da uloze 500 miliona, a po nekima samo su nalazista NIS u zemlji i bese Angoli vredela 7 miljardi evra. Za tu eksploataciju dobijamao mizarnu rudnu rentu od 3 % , cime nas budzet gubi puno para iako to niko ne sme da prizna i niko ne sme od vlasti da trazi da se ta rudna renta povisi da se ne bi zamerili ruskoj braci koja eksploatisu nasa prirodna bogatsva. Ako ne udjemo u EU za neku deceniju cemo biti okruzeni zemljama clanicama NATO pakta i EU, ipak mi nismo Belorusija i Ukrajina koje se granice sa Rusijom i u nju izvoze najvise svoje robe a malo u EU, niti imamo ogromnu rusku manjinu u drzavi koja moze da utice na odnose i da se plasimo onda priblizavanju ka EU i mozda jednog dana i NATO kao sto se plase Ukrajina, Belorusija, Moldavija.

Aki

pre 10 godina

Kao prvo,fizicki smo jako daleko od Rusije i imamo srece zbog toga,samo se setite,Poljske u kojoj su toliko ljudi pobili u decenijskoj okupaciji,pa onda Ceska,pa Madjarska,sve su u crno zavili,da smo bili blize pitao bih vas ko je"Veliki Brat" !!!

Mau Vau

pre 10 godina

Inace,novinari su me odusevili!

Takav strah od izvestavanja kao sada o Ukrajini odavno nije vidjen!

Novinarska profesija je totalno propala u ovoj zemlji!

seljadin

pre 10 godina

evo par cinjenica :
-nikada EU nece biti kao USA, vec samo kopija USA
-nikada Srbija nece biti kao EU, mi nemamo ni resurse (kao Rusija) ni tehnologiju (kao EU), imamo radnu snagu besposlenu koju treba poslati u EU i time ugusiti ratne poklice na Balkanu, to ce uraditi sve zemlje Balkana, i time uciniti da ostanu samo starci koji ce biti veoma miroljubivi.
To je najbolja perspektiva za Balkan, time ce konacno zavladati trajni mir, i ja nemam nista protiv toga, dosta je bilo gladi, sankcija, bombardovanja i pevanja pesama na trgovima, vreme je da se spakuju koferi a za one koji ostanu u Srbiji, da zavrnu rukave, niti ce Rusi poklanjati naftu i gas, niti ce EU raditi umesto nas.

Stefan

pre 10 godina

Kakva demagogija. Medjusobno razumevanje, bratstvo po oruzju itd. Nema tu gospodine Lavrov nikakvog prijateljstva, medju drzavama vladaju samo interesi, to znate i Vi, ali se nadam da na Vasu slatkorecivost nece pasti nas, na Ruse slab predsednik republike. Dovoljno je bilo prosipanja emocijam, hajde da vidimo sta mi od vas konretno imamo.

bratko

pre 10 godina

Srbi za ruse kazu braca po veri.Ruski diplomata Lavrov kaze braca po oruzju.I sad po mom misljenju to su velike razlike.Narode objasni.

Glasinac

pre 10 godina

Srbija u celom svetu traži svoje interese i zato se i odlučila da odpočne pregovore sa EU. Nema razloga da se zbog toga ugroze dobri odnosi sa Rusijom ili sa bilo kojom drugom državom.

Petar

pre 10 godina

@(Aca, 31. januar 2014 23:52)

Mene ne zanima ko je vladao tada, cinjenica je da je sistem pvo bio placen i da zbog Jeljcina nije isporucen!

Isto tako je cinjenica da nas je 19 najmocnijih drzava sveta bombardovalo zbog komunjara sa vlasti, socijalista sta god, isto mu dodje. Vidis ti su socijalisti sad zbrisali u Rusiju i Rusija ih "bratskoj" Srbiji ne isporucuje! Nama zapad uze deo teritorije i unisti infrastrukturu a Rusija je samo iskoristila nas kao odstupnicu i uzela tehnologiju oborenog aviona, f117a. Nit smo imali vojnu a ni ekonomsku pomoc od njih.
To su za mene cinjenice, ne zato sto ne volim Ruse ili volim zapad ili obrnuto vec zato sto zelim sto bolje da provedem ostatak zivota jer vreme brzo prolazi i zato sto ne vbolim da neko pravi budalu od mene.

princeza

pre 10 godina

"U tekstu koji najavljuje nedeljni intervju, Lavrov je izrazio uverenje da na takav način razmišljaju i "srpski prijatelji".-----Da li je to Rusija nas PR ,ili se mi i ne pitamo ? Kad vec govore u nase ime

"Rusko-srpski odnosi ne smeju postati taoci spoljašnjih faktora", rekao je Lavrov.Lavrov je rekao i da Rusiju i Srbiju spajaju duboka osećanja prijateljstva i uzajamnog razumevanja i poverenja, "mnogovekovna tradicija bliskosti" i "sećanje na bratstvo po oružju".-----Sta nas je odspojilo kad niste ulozili VETO kad su nam dali sankcije ili sta se onda isprecilo nasem prijateljstvu ili bratstvu ?
Koliko se ja secam kod nas je Bratstvo i Jedinstvo totalni debakl dozivelo pa nema potrebe za novim.
Ili su sad u pitanju samo Ruski interesi ,pa smo se setili Srbije ?

Brat po oruzju

pre 10 godina

U decembru je Rusija objavila kako Belorusiji poklanjaju 4 baterije polovnih S-300.
Juce objavise da Kazahstanu poklanjaju 5 baterija polovnih S-300.
Nama kazu da smo im "braca po oruzju", a daju nam sipak.

jäger aus frankfurt

pre 10 godina

bozidar-e@ - zbog te tvoje 'brace' su nas i bombardovali. oni su nas osokolili i naveli na pogresnu dzadu. i to nije prvi put. obecaju svasta a mi pametni nasednemo na veliku ljubav i bratsku pricu pa poletimo grlom u jagode a od njihovih obecanja jedno veliko nista. zna se ko iz te price izvlaci deblji kraj i na kome se kola lome.

sladjana m

pre 10 godina

Nije mi jasno zasto Rusiju brine nase priblizavanje EU i mi kao i oni gledamo svoje interese.Nas interes je EU, jer ekonomska saradnja sa njima nam je najrazvijenija, a Rusi su nam uvek bili "moralna podrska", hvala im i na tome, ali moraju imati sluha i za nase interese, a ne brinuti samo za svoje.

jkh

pre 10 godina

niti ce Rusi poklanjati naftu i gas, niti ce EU raditi umesto nas.
(seljadin, 1. februar 2014 10:42)

Pa koja je onda korist od njih, zbog cega onda mi idemo ka EU? Neka mi neko kaze zbog cega su EU ili EAU potrebni Srbiji. Samo nemojte o EU i cuvenom "da nam srede drzavu i zakone", procitajte izjave Devenporta i one od strane Nemaca (juce sto su dali) da ima dosta ugovora koji nece biti dostupni javnosti (naravno ovim su prekrsili i srpske zakone o informacijama dostupnim javnosti) i svi u drzavi cute. Inace svi napadaju Ruse (sa pravom naravno) a zmure na skoro sve korumpirane stvari iz EU kojih verovatno ima vise. O EAU ne zelim ni da trosim reci zato sto ne postoji. EUtalibanima treba objasniti da ne moze da se stvori nesto iz nicega i Rusofilima da Rusija nije svemocna i da kao i sve druge drzave na svetu gledaju samo svoj intres.

Sto dalje od Rusa to bolje!!!

pre 10 godina

Rusija nikad nije pomogla Srbiji. Izdali su Karadjordja i zabili mu noz u ledja na SanStefanskim pregovorima se zalagali za Veliku Bugarsku. U srpsko-bugarskom ratu 1885 vojno pomagali Bugarsku u ubijanju Srba. Posle tog rata se zalagali da Srbija plati vojnu reperaciju Bugraskoj, gde bi Srbija bankrotirala. Alekasandar i Mihajlo Obrenovic su okrenuli Rusima ledja zbog toga i u to doba Srbija je najvise procvetala. Nikakvi ruski cavervi nisu pisali Francuzima nego su Francuzu sami dosli da nam prevazu nasu vojsku. Moji pradedovi su 1914 u Srbiji lecile britanske medicinske sestre a ne ruske, a srpski vojnik od 1915 sve na sebi ima francusko; slem, plavu uniformu, pusku, cizme, hranu. Nikad srpski vojnik nije video niti jednog-jedinog ruskog vojnika 1914-1918. Sva groblja po Srbiji su od francuskih i zapadnih vojnika koji su nas oslobodili a ne ruskih. Rusi su nas uvuki u rat 1914 kad su finansirali teroristicke ogranziacije po Bosni kao Crnu ruku i Mladu Bosnu. 1944 su usli u Srbiju da bi razourazli Drazinu JVuO i doveli Tita na vlast i u to doba masovno silovali i pljackali po celoj Srbiji tokom tog 'oslobadjanja'. Uveli nas u rat sa NATO-m 1999 time sto je ruski ministar Ivanov govorio Slobi da ne podpise Rambuje, jer kako rece; Ako i jedna NATO bomba padne na Yu izbice III svetski rat. Palo na hiljade a oni prstom nisu maknuli. Dokle vise da ginemo za ruske geopoliticke ciljeve. Zato sto pre u EU i okrenuti RUSIMA ledja. kao sto su uradili Poljaci, Cesi, Slovaci.....

Pomoc

pre 10 godina

Pa braćo Rusi pomozite.
I vi vidite da smo i mi i država Srbija taoci ovih euro-fanatika, koji su na lažima pred izbore došli na vlast.
A kad došli na vlas, okrenuli se 180 stepeni.

Rusijo POMOĆ !!!

Stefan

pre 10 godina

Kakva demagogija. Medjusobno razumevanje, bratstvo po oruzju itd. Nema tu gospodine Lavrov nikakvog prijateljstva, medju drzavama vladaju samo interesi, to znate i Vi, ali se nadam da na Vasu slatkorecivost nece pasti nas, na Ruse slab predsednik republike. Dovoljno je bilo prosipanja emocijam, hajde da vidimo sta mi od vas konretno imamo.

Nikola für real-politik

pre 10 godina

Srbi manite se Ruske I Evropske demagogije, radite na sebi I biće puno bolje!
(Milos, 1. februar 2014 00:15)

Demagogije kazes? A sta je Srbija u odnosu na Rusiju i EU? Pedagogija mozda? Kako ti nije jasno da se drzave poput Srbije moraju nekome priklanjati jer su same nesposobne za zivot. Srbija nikada nece postati ekonomski gigant jer, osim hrane (hranu proizvode svi), nista ne proizvodi sto bi mogla svetu da ponudi. Nasi inzenjeri su nedovoljno inteligentni da naprave masine, motore, menjace, moderno naoruzanje, dakle sve ono, zbog cega je Nemacka naprimer, ekonomski najaca u Evropi a u svetu je na trecem mestu, posle SAD i Japana. Srbiji fali inteligencija, vrednoca, disciplina, stednja, sve ono sto druge, ekonomski jake nacije, poseduju u izobilju.

Milan

pre 10 godina

Rusija ce kao i uvek braniti Srbiju do zadnjeg Srbina. Gospodin Lavrov bi mogao da pocne da iskazuje simpatije i prema Srbima koji rade na gradjevinama u Sociju, nisu oni nista drugaciji od nas, Gazpromovih musterija. Kako te jadnike tretiraju nam je dovoljan skoriji primer bratske ljubavi. Za one koji pricaju o bombardovanju, za to su vam krivi Milosevici, koje Rusi cuvaju. Nemci i ostali zapadnjaci donose SVOJ kapital da rade ovde, a Rusi nam uzimaju na bratsku pricu ono sto su nasi ocevi krvavo stekli (naftnu industriju). Koje drzave su najveci ulagaci u Srbiju, koja je Rusija po redu? Srbi veruju pricama, inteligentni ljudi veruju brojkama.

Glasinac

pre 10 godina

Srbija traži svoje interese u celom svetu. Mi smo našli interes da se pridružimo EU i zato su preduzete sve mere da se to i ostvari. Nema nijedan razlog da bi se to odrazilo na odnose sa Rusijom ili bilo sa kojom državom.

izaziva...

pre 10 godina

Rusko - srpske odnose su mnogi do sada hteli da oslabe ili minimiziraju...Ali sve je to kontraproduktivno!Neki odnosi su mnogo jaci i cvrsci od onih pragmaticnih i zasnovanih samo na profitu!Nikada se postovanje prema onome ko nam je drag,ne moze izbrisati kao gumicom...Uvek cemo biti dobri prijatelji drzave i naroda,koji je u svetskoj istoriji,dao najveci doprinos u oslobadjanju od raznih posasti kroz istoriju...I tako se zbog svih tih istorijskih politickih tektonskih poremecaja,izlozio i izasao sa najvise sopstvenih rana,smrti i patnje,ali uvek na strani pobednika!I ta hrabrost se nikada ne moze zaboraviti!Nametali su im razni evropski teoreticari,preko svojih istomisljenika,uvezene ideje komunizma,socijalizma...i tako stvarali rusku drzavu prema sebi i sopstvenim interesima...A onda su ih tako oslabljene i sa komunistickim predznakom,koristili kao ideoloske politicke protivnike..To je ono prvo ih napravis a onda ih koristis za svoje interese!Reci ce objektivna istorija jednoga dana,ko je tu bio zrtva a ko idejni tlacitelj!U svetu je pragmatizam postao nauka interesnog zaborava!Od nekad mocne carske Rusije,jedne od najstarijih drzava na svetu,pravila se zemlja vise po uvezenim receptima nekih tudjih interesa,nego ruskog naroda!Namucena je ipak uspela da se vrati svojim korenima i sada predstavlja mocnu i prosperitetnu zemlju!Uspeli su da postanu moderna drzava,koja izaziva kako divljenje tako i zavist,nekih neprincipijelnih i licemernih prodavaca globalne politicke magle!

nije naivac

pre 10 godina

Znam samo da Amerika svoje saveznike nije nikada ostavila na cedilu za razliku od vas i to mi je dovoljno. Zatucanim rusofilima želim da i dalje žive u svom svetu mašte i magije... A bombardovanje im ne zameram previše jer svako imalo pametan zna ko je kriv za napade 99.

Boza

pre 10 godina

@novosadjanin

Kad budev video ili prepoznao vas komentar po pitanju evrope ili natoa, onda cu verovati da je on iskren.
Ovako je samo komnetar koji govori protiv Rusije i afirmativno o onima koji su bacali bombe nama na glavu. Toboze ako nismo sa onima koji su bacali bombe na glavu I koji su nam okupirali deo terotorije onda smo za Rusiju, sto automatski znaci nismo za srbiju.

vampslayer

pre 10 godina

Manite se ovoga il onoga ,lepo zvuci ali nazalost videli smo i jos uvek vidjamo kako prolaze zemlje koje su htele neutralnost .Bankari i raznorazni "elitni" mesetari ih nagaze .Rusija je za sada jedina znacajnija sila koja im se odupire...

Sveta

pre 10 godina

Dragi moji, nikad mi necemo dobiti S300, gas i vojne avione jeftino ili kao poklon. To Rusija daje samo pravim prijatlejima koja su u ODKB (savez za bezbednosno-vojnoj saradnju) dok smo mi samo posmatraci u tom savezu. Ne moze da se sedi na dve-tri stolice dragi moji nego mora da se odluci. Pa nisu Rusi od juce.

dzabu

pre 10 godina

nama najpre treba energetska nezavisnost, a to cemo obezbediti tako sto ce proci juzni tok, i rusija ce imati jedan veliki interes koji ce svim silama da brani, tako da se ne moze desiti da nas neko napadne kao nato 99te, ne razumem cemu ovolika ogorcenost medju ljudima na rusiju i ruse? prijateljstvo nije uzimanje nego davanje

moma dunjić

pre 10 godina

Srbin koji vise voli nekog tamo koga nije video u zivotu od svog komsije nije brat koliko mi nije ni taj tamo.
(novosadjanin, 1. februar 2014 11:32)

Na koje komšije Srbije misliš? Na Hrvate? Ne hvala, bilo previše "ljubavi"! Volim najviše Ruse, a i Makedonce, Rumune, Bugare, Bosance....Uzgred, zašto ti najviše voliš Nemce, kad nisu komšije Hrvatske?!

Totalna infantilnost

pre 10 godina

Koliko su Srbi jadni, prepadnuti, sludjeni, a usput puni sebe, najbolje se vidi kas se pomenu na temi shizofrenog raskola srpskog mozga izmedju Rusije i EU.
Mukice srpske bi sve nekako da se usukaju u (bilo cije) toplo "materinsko" narucje jer kao sve njih neko 'oce da dira, okace o sisu da ne moraju da se brinu da ne umru od gladi, a da istovremeno u pauzi sisanja da otud vicu na sav glas onima koji ni na karti ne umeju da ih nadju kako su bas oni bitni, najbitniji - u-ta-ta!

Milena

pre 10 godina

Svi ste se natociljali. Pa razmislite malo ! Ukljucite malo te vase mozgove, dosta je bilo praznovanja. Slusajte i zacepite !
Lavrov nista nije rekao slucajno ! Je'l biste hteli da nam on otezava situaciju ... ?
Pa ako ste toliko pametni, ukljucite se u politiku pa vi onda pricajte ...
Daj nam Boze makar malo pameti !

srbin

pre 10 godina

pod hitno, o jednom trosku uz izbore, i referendum da li smo za EU ili ne. eu nas je bombardovao! kako zive bugari, rumuni posle clanstva?? to je farsa, zacaran krug kredita njihovim evrima i dolarima koje stampaju bez pokrica da bi kamatama porobili svet

pava

pre 10 godina

@Aca
Putin je bio šef Fsb-a za vreme bombardovanja, sve do avgusta 99. naravno da nam nisu pomogli jer je neko u Srbiji smislio da pomaže finansijski Jelcinovu opoziciju . to bi bilo isto kad bi sad Toma finansira BELU revoluciju u Moskvi.

visim po srbijanskim sajtovima i lecim komplekse

pre 10 godina

@ante vuk

Smesno kako ni jedna vest ne moze da prodje bez komentara cro kompleksasa. Ili su ovakvi kao ti ipak manjina u Hrvatskoj pa ste ipak primljeni u EU jer zadovoljavate neke minimalne standarde ili ste vecina i onda ste debelo zalutali u EU i ponovljena je greska sa primanjem Rumunije i Bugarske. Treceg nema.

Istorija nasa uciteljica

pre 10 godina

Da Ruski Car nije zapretio Saveznicima u Prvom svetoskom ratu da ce se povuci iz "Antante" I potpisai separatni mir sa Nemackom, saveznici nikada ne bi poslali brodove da spasu srpsku vojsku i narod iz Golgote nakon prelaska preko Albanije.
I vecina Srba u zbegu sa vojskom I Kraljem bi zavrsila u "Plavoj Grobnici".

To su Istoreijske cinjenice.

VesnaDC

pre 10 godina

Ako ista treba da se podvrgne reviziji , onda je to Briselsko - kosovska farsa, koja nema ni jednu jedinu pravnu podlogu, medjunarodnog pravnog sistema.

misli...

pre 10 godina

m@ A U kome to onda vidis prijatelje!Svaka cast Rusima i ruskom narodu,nasem najvecem i iskrenom mocnom prijatelju,koji nas nikada kroz istoriju nije bombardovao niti napadao!Mozda nas je pritiskao ali u vreme komunizma i u vreme komunistickih lidera,toga vremena sa obe strane!Pa na kraju ispada da su oni bili isti,hteli su isto,samo malo drugacije!Pa cak i tada smo izvukli zivu glavu,a bilo je bas gusto...Nije Rusija nastala od skora!Rusija je sa ogromnom istorijskom prosloscu..Ili bolje receno kada je ona bila mocna carevina,neke drzave nisu ni postojale...Kada bi bolje poznavali istoriju,mnoge smo nedace izbegli samo zbog toga,sto su nas smatrali za prijatelja Rusije...Inace ko zna da li bi mi danas bili u ovom obimu i ovako svoji na svome...Okruzenje nam bas nije bilo naklonjeno po tom pitanju a ni danas bogami!Najvise cude oni sto se slihtaju nekima,koji nas poklopise sa neba nekim kuglama...bombe ih zovu!Dobro istina je...vreme sve leci,ali ipak niko od njih ne trazi da to zaboravimo!Svakog cuda za tri meseca dosta,misle oni pragmaticni preko tudje grbace...Ali ipak pamcenje nesme da bledi...Onima kojima pamcenje bledi zovu izlapelima!Ne zbog nas koji smo zivi,vazno je zbog nastradalih neduznih ljudi...Jer rekose neki pametniji...ko se ne seca svoje proslosti,nema ni buducnost jasnu!Kakve smo,srece,stalno nam se istorija ponavlja...Samo da ne izgubimo prijatelje...bili bi nekako,emotivno,ranjiviji!?!

Revolucionar

pre 10 godina

Dokazi,Srbija se 23 godine prikljucivala neprijatelju i sve izgubili uz objasnjenje da bas zato sto se nisu prilkljucivali da su izgubili,sto ih vise ucit,zna se da su uzimali sve zapadne planove za resavanje problema ,pa sta dobise Srbi, proterani iz drugih drzava a oni bombardovani,to ce se nastavit sad jos vise jer su odbijeni od Rusije.

Pantagruel

pre 10 godina

Овде очигледно има функционакно неписмених који не знају да појам "братство по оружју" не значи то да ти од некога купујеш оружје нити да ти је тај неко оружје продавао, већ да сте у претходним ратовима заједно користили оружје (т.ј. ратовали) за исте или сличне идеје, против заједничких непријатеља. Када се правилно разуме, ова порука добије знатно дубљи политички смисао.

Praetorian

pre 10 godina

Ja bi voleo kada bi se jednom u zivotu prvo opredelili za sebe i pametnom politikom bili bliski svima. Zelim da budem jedino deo srpsko-srpskog saveza bez obzira koje vere bili, pa onda da vidim ko ce mojoj zemlji najvise da znaci u daljem pozicioniranju.

kako god okrenes...realno

pre 10 godina

...sa nasim neradnickim sitnicarskim, prevarantskim mentalitetom...jer "sve "znamo....mi smo donji kako god okrenes ....i sa Rusijom i sa EU....

pogledaj...

pre 10 godina

Da bi znali ko nas je izdao a ko ne..Samo treba pogledati na Wikipediji broj zrtava svih drzava u oba rata..I civilne i vojne!Videce ko je imao najveci broj zrtava u svetu!...Sve drugo su pricam ti price bez ikakve veze!To su najmerodavniji dokazi...

jasna jasna

pre 10 godina

Nema razloga da Rusija brine o Juznom toku, taj projekat je zapocet i sigurno ce biti realizovan, a Srbija je suverena zemlja koja ce znati da zastiti svoje interese i molim dosta vise presiranja i razvlacenja Srbije, jer hocemo malo da zivimo u miru i da ne budemo "razlog" za prepucavanje velikih sila. Rusi ako hoce da nam budu od pomoci hvala im, ali naka nas puste da mirno saradjujemo sa EU, jer nam je to potreba, a ne hir.

ribice

pre 10 godina

Prema svim svetskim istraživanjima, pre svega u SAD i na zapadu, jedan od najačih diplomata sveta. Poštovanje za gospodina Lavrova.

Istinomer

pre 10 godina

kao i u svemu drugom narod u Srbiji je podeljen i to nam je sudbina, naravno ne napisana ili vidjena ali bez vizije, odlucnosti i istrajnosti u vodjenju bilo koje poltike tj. zauzimanja jedinstvenog stavq nema nama drzave!

Vlajko

pre 10 godina

Suštinsko značenje rada na sebi, - da budemo bolji pojedinci i organizovanija zajednica, bolje mesto za život. Sa ovim postavkama i smernicama, ne bi smo smeli preuzeti ulogu kusura, ne bi smo smeli imati prejakih emocija za bilo koju opciju, - sem za svoju. Konačno bi „najbolji“ među nama, trebali da počnu da se ponašaju racionalno i smisleno, - inače sve ovo je jedan veliki beskonačni “Unreal“.

master

pre 10 godina

@(učiteljica istorija..!, 1. februar 2014 07:55)

“Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi.”

Čerčil

"Veliki su se narodi uvek ponašali kao gangsteri,a mali kao prostitutke"

Stanley Kubrick

starkelja

pre 10 godina

@nije naivac,

Amerika "nije nikog svog ostavbila na cedilu"?

Druskane iako si mlad ja sam dovoljno star da se secam slika iz Vjetnama, kada su Americki helikopteri evakuisali osoblje iz americke ambasade, kao i ogroman broj naroda (naivcina kao sto si ti), ispred ulaza u ambasadu, koje su sprecavali americki marinici da udju i dokopaju se helikoptera.
Pogledaj filmove o Vjetnamu. U odredjenom broju njih se opisuje odlazak amerikanaca iz Vjetnama (zadnji dani), pa ces videti na sta mislim.