Petak, 31.01.2014.

12:32

Ešton primila pismo, veruje Euleksu

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton primila je pismo prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića u vezi sa hapšenjem Olivera Ivanovića, kaže Maja Kocijančič.

Izvor: Tanjug

Ešton primila pismo, veruje Euleksu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Tamara

pre 10 godina

Zar je u redu da se Ivanović hapsi za nešto što se sumnja da je uradio pre 14 godina i to neposredno pred izbore na kojima treba da učestvuje, pa šta se čekalo toliko vremena ako su postojali dokazi, nemoguće da baš sada se krene u "sprovođenje pravde".

Tamara

pre 10 godina

Vučić vodi ozbiljnu spolju politiku, a sve u interesu nas građana, pismo je upravo signal koji je usmeren ka evropskim institucijama, da moraju da nas poštuju, Vučić vođenjem te ozbiljne politike i vodeći računa o našim interesima polazi od toga ako mi ne poštujemo sami sebe kako će nas poštovati drugi, zato ovaj potez ide u prliog tome.

sofronije

pre 10 godina

Sada ce se pokazati koliko Eston ceni i postuje Vucica.Svaka cast na brzoj i konkretnoj reakciji prvog potpredsednika vlade Srbije.

Srbin100%

pre 10 godina

Ovakav stav medjunarodne zajednice je neprihvatljiv i u najmanju ruku navijacki,nesto se ne secam da je Taci proveo i jedan jedini dan u pritvoru a njemu se na teret stavljaju mnogo ozbiljniji i stravicniji zlocini od onih za koje,bez ikakvih argumenata,optuzuje Ivanovic

Holi

pre 10 godina

Ovakvo Ivanovićevo hapšenje koji su izveli organi EU, pokazuje ustvari da oni žele da naprave haos na Kosovu, jer baš je on bio garant nekog mira, neko s kim su mogli svi političari da popričaju i dogovore, koga je interesovala južna srpska pokrajina. Sad kad je trebao da postane gradonačelnik, onda su ga optužili za nešto što nije činio.

Bozur

pre 10 godina

Ovo je prosto neverovatno sta se desava, pa verovatno je Euleks ta saznanja imao i ranije, a setili su se nakon petnaest godina da nekoga hapse! Sve ovo je toliko cudno, da ne kazem smrdi. Ocigledno je da kosovskoj strani smeta Ivanovic, a posto im je MZ uvek blagonaklona i veruje njihovim laznim optuzbama doslo je do ovog nemilog dogadjaja. Nadam se da ce EU ovog puta ipak postupiti razumno i da ce Ivanovic biti oslobodjen.On je licnost kome Srbi sa Kosova veruju i samim tim je garant stabilnosti i mira.To bi Mz trebalo da uvazi, jer to je cilj zar ne..?

Raša

pre 10 godina

Vučićeva reakcija je bila brza, mislim i na pravom mestu. Eštonova je neko ko ima veliki uticaj na Prištinu, nadajmo se da će Ivanoća pustiti i osloboditi od ove besmislene optužbe.

Grga

pre 10 godina

Evropska Unija treba da nađe adekvatan put izlaska iz krize, što se odnosi na Ivanovićevo hapšenje, koje nije legalno izvedeno, vise je propraćeno medijskom kampanjom nego što treba da bude, otud da je pozadina neka druga.

Nobody

pre 10 godina

Meni je Ivanovic ulivao poverenje,ali je cudno da nijedan od komentara ne ostavlja mogucnost da je Ivanovic kriv a zavisno od dela za koje se tereti,moze da se brani sa slopbode ili ne i tu gospodja Eston ne moze da se mesa a da li je to u vezi Ivanovica istina,resava iskljucivo sud,kome ne mora niko da veruje,ali je tako. Meni,licno ce biti zao ako je to istina.Ivanovic je onaj za koga bih ja glasao.

Kosta

pre 10 godina

Tačija su trebali da procesuiraju, koji je činio ratne zločine, a ne Ivanovića, za koga sada mogu svašta da izmisle da je radio. Mnogi su bili učesnoci u ratu jer ih je država pozvala, to ne znači da su odmah činili nešto što ne treba.

Sima

pre 10 godina

Nadam se da će Eštonova na osnovu dobijenog pisma od Vučića uvideti problem i rešiti neke stvari u korist kosovskih Srba, obzirom da nam stalno nameće neke domaće zadatke, treba da vidimo da li će da uspe da pomogne u rešavanju ovog problema, koji je nastao iz političkih razloga.

podsetnik

pre 10 godina

Vučić može samo da piše pisma i da daje populističke izjave u srpskim medijima.Tipičan populista jedno govori,drugo misli,a treće radi.Prvo daje predizborna obećanja kako će se boriti za Kosova(kritikuje popustljivost vlade i da će vratiti pregovore u UN),zatim,za kratko vreme i bez adekvatnih pregovora, potpiše katastrofalan briselski sporazum(za državu i Srbe na Kosovu)sa Tačijem,a posle nas sve pravi idiotima govoreći da je taj sporazum povoljan za nas.Sve to za manje od dve godine.Takva transformacija nije zabeležena u svetskoj politici.Poznati smo po kratkoj pameti,ali ovo je previše kratko vreme da bi prošlo,zar ne?

ne dirajte mi bagreme

pre 10 godina

Vucicu ti si u ovom momentu za baronesu samo tehnicki ppv tehnicke vlade. Ko dobije izbore, i to posle ihaha dana sa njim ce razgovarati o daljoj sudbini Ivanovica, dotle ce biti izabran novi gradonacelnik Kosovske Mitrovice a da ti o tome neces biti vise obavestavan. Jedino sto Ivanovicu ostaje da se izbori da ga puste da se sa slobode brani i da taj zahtev podnese Taci i Pristina kao garancija da ce se odazvati sudu, a ne ti kao tehnicki ppv, Dacic tehnicki premjer i Toma Nikolic koji niti reaguje niti se sta pita.

hell

pre 10 godina

Ivanovićev pritvor je verovatno ugovorila vladajuća koalicija. Da ga se reše
(b, 31. januar 2014 19:05)ili je on to sam dogovorio kako bi pobedio na izborima za gradonačelnika.Gluposti.

laganeze

pre 10 godina

do poslednjeg se truditi da uvaze i nasu stranu price. vucic to radi odlucno i jako ali gde su ostali da pomognu? mora se do kraja ici

Mika

pre 10 godina

Ovi Srbi sa Kosova su cudo, ovakav spoj najgorih osobina retko se vidja, bahato.com. Umesto sto pogrdnim recima zasipaju sve oko sebe (i djubretom, provereno) bolje da se okrenu nekom od svojih uspesnih zemljaka, uglednih naucnika, javnih licnosti - a, da, toga nema.

srbin

pre 10 godina

Ipak je Dacic daleko pametniji od Vucica i za razliku od njega se istinski
promenio. On zna kad treba nesto kazati i reagovati. To je nesto sto
Vucic nikada nece shvatiti. Propaganda i diktatura je uvek bila gubitnik,
ranije ili kasnije. Ivanovic ako nije kriv nece biti osudjen.

Republic of Bananas

pre 10 godina

Ivanović je uhapšen dok su Dači, Tači i Vuki sedeli sa Baronesom i utrkivali se za njen "nakolon" ... da su državnici (kakvi nisu) ova naša dvojica bi istog trena prekunuli taj sastanak i zahtevali hitno objašnjenje/oslobadjanje JEDINOG preostalog nezavisnog kandidata za gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice. (Kad kažem nezavisnog - mislim nezavisnog i od Beograda i Prištine).
Ne, njih dvojica beskičmenjaka nastavili su da se smeškaju i Baronesi i Tačiju ... a PPV Acika se Ivanovića setio danas i sad mi treba da padnemo u oduševljenje ... ne HVALA! Svima je jasno da je to pismo pisano u svojstvu ulagivanja svom (potencijalnom) glasačkom telu a ne iz istinske zabrinutosti za Ivanovića
A šta kaže baronesa - Ivanović ima pravo žalbe, IMA - ali tek po isteku 30 dana pritvora ... koja je poenta toga?
Nikakvih razloga nema da se on ne brani sa slobode, a tek je glupost držati ga u zatvoru zato što je pod sumnjom a bez optužnice. Šta sad treba ko Šešelj da sedi u zatvoru i čeka da se oni nakane da uopšte i napišu optužnicu
Jedino što proizilazi iz ponašanja "naše ekipe" je da je sve to unapred dogovoreno. Jer Ivanović na toj mogućoj funkciji ne odgovara ni Beogradu, ni Prištini ni Briselu.

Cinik

pre 10 godina

Ili Vučić ne zna sa kim ima posla ili saradjuje sa njima. U momentu kada treba da se formira Zajednica srpskih opština na Kosovu jedan od čelnika odustaje od mesta gradonačelnika, jednog ubijaju a jednog hapse a Vučić ćuti. Ovde je Vučić trebao Briselu da ispostavi ultimatum i to da u roku od 48 sati pronadju ubicu a u suprotnom da se obustavlja primena Briselskog sporazuma. Ovako kako on radi tek slede poniženja.

kurta el murta

pre 10 godina

a otkud sada da g. ppv pise g-dji eston - gde je nestao premijer koji je sve to zakuvao? valjda je dacic bio nadlezan za ovu gospu! li nam niste javili da se odigrao puc i da je ppv vec i premijer i ministar vojni i za bezbednost i za rusiju i za protiv eu i ... ehej! sta se zapravo zbiva?

Nele

pre 10 godina

Drago mi je sto se Vucic zainteresovao za ovaj slucaj, bez obzira da li su politicki istomisljenici ili ne, ne treba ni jedan Srbin da trune u Albanskom zatvoru.

bubica 2

pre 10 godina

Verujete vi g-đo Ešton, ali mi ne verujemo. Danas je to Ivanović a sutra može biti već neko drugi. Za njih svetinje ne postoje. Baš je teško i strašno ovo što nam se dešava.

Nino

pre 10 godina

Hocete da kazete da se dole radi sve po zakonu, hm , sto pre nije uhapsen nego sad kad je kandidat, igrate se Estonova sa Srbijom tj poksavate da se igrate.

Komsija

pre 10 godina

Stabilnost i mir na Kosovu i medjusobno poverenje je veoma važno. Bas zbog toga ovaj slucaj i svi drugi moraju da se rasciste. Ne moze da bude mir i poverenje kada posredi je nereseno pitanje ubijenih civila i neduznih ljudi. Zatvoriti oci za obistvo, radi poverenja?! Bas ludilo! Poverenje ce doci kada Oliver bude proglasen nevin ili kada dobije kaznu. To je na pravosugje i ne na Vucuca ili Estonovu.

Gresni pop Milorad

pre 10 godina

Nazalost, ovo je svakodnevnica Srba sa Kosova i Metohije i to samo onih koji tamo zive sada...
Ono, a sta se nikako ne moze zanemariti, jeste ocigledna inferiornost odnosno "usporenost" Vlade Republike Srbije o ovom slucaju. Ne kazem ja, kazu oni po nesto, ali to je tako suvoparno i retko...

dragan

pre 10 godina

kojem bre euleksu verujes ti djavole, pa Tachi nas klao, sekao, rasterivao, vadio organe, vodio etnicko ciscenje pa nista, jos ste ga I postavili. A Euleks kao misevi, plase se da urade bilo sta protiv Albanaca jer ih strah. Evropo pokrij se I stidi se. vekovima smo bili brana vase odbrane a prodali ste nas cim se ukazala prilika....I jos ne stajete!
politicari, umesto da imate stav da zlocinac ne moze biti u pregovorima, jer jelte Srbija ima dokaze, vi jos sedite zajedno za istim stolom, isto vino pijete. pa kako neko da vas postuje, kako neko vase misljenje da uvazi. a narod na Kosovu pati, smejete im se u lice vasim postupcima. sramoto Srbijo na sta si spala.

Korisnik

pre 10 godina

Ivanovic je verovatno jedan od najumerenijih politicara I covek okrenut pre lokalu nego globalnoj misliji spasenja Kosova. On na mestu gradonacelnika najverovatnije ne pase ni Beogradu ni Pristini jer bi pokusavao da balansira I miri, a vlasti bi da imaju keca u rukavu za svoje politicke bahanalije. Ostaje pitanje sta su cekali do sada I zasto im bas sada odgovaralo da hapse... Da li je kriv ne znam, ali znam da je hapsenje vise imalo veze sa politikom nego aa stvarnom zeljom da se zadovolji pravda.

mlekadzija

pre 10 godina

U objektivnost EULEKSa moze da veruje samo jos najveci tupan. Ili nikad izabrana baronesa Eston, sto rece jedan poslanik u Evropskom parlamentu...

Nimerija

pre 10 godina

Pa bar pokusava da uradi nesto i nekako da utice na sudbinu nasih ljudi! Ne mozemo nikako da uradimo mnogo sad, ali tim ljudima verovatno znaci i da vide da neko pokusava sve sto je u njegovoj moci!

e-krem

pre 10 godina

"Primili smo pismo, a mogli ste da vidite da iz Euleksa stižu detaljne informacije o tom slučaju", izjavila je portparolka Ketrin Ešton

A ko to brani srpskim medijima da objave optuznicu ili bar njene delove pa nije vise 1999 ni 2000 godina pa da cute i tako daju doprinos prikrivanju zlocina koji se eto kad tad ipak otkriju.

Dambldor

pre 10 godina

Ma moze ona da veruje euleksu koliko hoce kad mi znamo sta se zbiva tamo, Vucic nekako pokusava da ispravi krivu drinu ali ceo svet ima pik na nas tako da smo dezurni krivci

pravnik

pre 10 godina

Oliveru Ivanovicu je ovo namerno uradjeno, zbog necijih interesa. Vucic je u pravu sto je poslao pismo i zatrazio da ga puste na slobodu.

Mitrovčanac

pre 10 godina

Ovo je zvaničan link Vlade, konkretno "Skupštine Kosova": http://www.kuvendikosoves.org/?cid=3,102,473

Vidi se lepo da je Oliver Ivanović bio poslanik u "Skupštini Kosova" tri godine, učestvovao redovno u radu te Skupštine, fizički boravio tamo za sve vreme svog poslaničkog mandata, privatno i službeno putovao i boravio u Prištini svih ovih godina, bio dostupan kosovskim vlastima i policiji sve vreme, govori tečno engleski ali, i albanski jezik, tako da je sve ovo moglo da bude odavno rešeno, bilo sa medjunarodnim, bilo sa kosovskim institucijama i organima vlasti. Kažem, moglo je, ali očigledno nije trebalo, do sad... Zašto su medjunarodne institucije, Eulex, i kosovske institucije čekale 15 godina? Zašto je Oliver Ivanović uhapšen u trenutku kad je Pantić odustao od kandidature i kad se otvorila realna mogućnost da postane gradonačelnik severne Mitrovice? Oliver Ivanović je u poredjenju sa ostalim "lokalnim liderima" na severu vrlo umeren, realniji, i sa manje izraženim radikalnim shvatanjima i "izbalansiranom" politikom prema kosovskim albancima. Kome to odgovara da takav čovek NE BUDE na vlasti? Kome odgovara dalje zaoštravanje, tenzije, još radikalizma, nastavak problema na severu? Na ta pitanja bi Ashton trebalo da odgovara i da ih komentariše. Ona možda veruje Eulexu, ali je pitanje poverenja misiji Eulexa nedavnim dogadjajima još više dobilo na značaju. Na zapadu, pardon Kosovu - ništa novo...

Dragan Jurić

pre 10 godina

Ovaj članak ću još tri puta pročitati, jer žena lepo kaže da veruje EULEX-u, a ne Vučiću! Eto, vidite da je moguće da ne gutaju svi to što im g-din PPV servira! Odjednom, ova žena mi postade simpatična!

" Cika-Ramadan "

pre 10 godina

Za stabilnost i mir na Kosovu i medjusobno poverenje veoma važno da Ivanović bude pušten na slobodu i pozvao šeficu evropske diplomatije Ketrin Ešton da se uključi u rešavanje tog problema.
Gospodin Vucic se zalaze da pusti u slobodu svi koji su cinili krivicnu delu, ubistva i slicno radi mira na teritorije Kosova. Pa gospodine Vucicu sto onda se ne zalazete za sve kriminalce bez obzira na pripadnost, nego samo za srbe radi mira na Kosovu. Mislite da Eston radi pod tvom naredbama, i trazi od tuzilastva da puste ljude radi mira.

Homer

pre 10 godina

@dragan mmmm da, to sto estonova nekom veruje je sasvim siguran znak da je taj neko u pravu? Gde si majke ti izvukao tu logiku? Pa ako i ne bih iz drugih razloga verovao Vucicu pa bar bih mu verovao jer prica suprotnu pricu od euleksa!

ПЕђа

pre 10 godina

А ВИ преговарате са људима који су учествовали у убиствима Срба, српских полицајаца и војника. Вадили им органе...А НЕ смете да зуцнете када ухапсе неког од Срба. То се зове...

Ogledalce ko je najlepsi na svetu

pre 10 godina

Gde ima dima ima i vatre ! Dok je Ivanovic bio deo Kosovske vlade imao je i imunitet i zato ga nisu stavili u buvaru.Sad kad nije deo vlade nema imunitet i zato ce biti u buvari dok se ne dokaze suprotno od tuzbi sta je i kako radio u Mitrovici.Po meni Ivanovicu se ne pise dobro zato sto ima puno teskih optuzbi koje ce biti tesko da dokaze ,,neumesanost i nevinost'' u mnogim dogadjajima tokom i posle rata na Kosovu.Da je ostao u vladi Kosova i bio Tacijev sluga i ,,izdajica'' Srpstva na Kosovu i dan danas bi se sepurio i setao po celom Kosovu i ne bi smeo niko ni da ga pogleda, a kamoli da ga uhapsi!

Korisnik

pre 10 godina

Ivanovic je verovatno jedan od najumerenijih politicara I covek okrenut pre lokalu nego globalnoj misliji spasenja Kosova. On na mestu gradonacelnika najverovatnije ne pase ni Beogradu ni Pristini jer bi pokusavao da balansira I miri, a vlasti bi da imaju keca u rukavu za svoje politicke bahanalije. Ostaje pitanje sta su cekali do sada I zasto im bas sada odgovaralo da hapse... Da li je kriv ne znam, ali znam da je hapsenje vise imalo veze sa politikom nego aa stvarnom zeljom da se zadovolji pravda.

Nino

pre 10 godina

Hocete da kazete da se dole radi sve po zakonu, hm , sto pre nije uhapsen nego sad kad je kandidat, igrate se Estonova sa Srbijom tj poksavate da se igrate.

Mitrovčanac

pre 10 godina

Ovo je zvaničan link Vlade, konkretno "Skupštine Kosova": http://www.kuvendikosoves.org/?cid=3,102,473

Vidi se lepo da je Oliver Ivanović bio poslanik u "Skupštini Kosova" tri godine, učestvovao redovno u radu te Skupštine, fizički boravio tamo za sve vreme svog poslaničkog mandata, privatno i službeno putovao i boravio u Prištini svih ovih godina, bio dostupan kosovskim vlastima i policiji sve vreme, govori tečno engleski ali, i albanski jezik, tako da je sve ovo moglo da bude odavno rešeno, bilo sa medjunarodnim, bilo sa kosovskim institucijama i organima vlasti. Kažem, moglo je, ali očigledno nije trebalo, do sad... Zašto su medjunarodne institucije, Eulex, i kosovske institucije čekale 15 godina? Zašto je Oliver Ivanović uhapšen u trenutku kad je Pantić odustao od kandidature i kad se otvorila realna mogućnost da postane gradonačelnik severne Mitrovice? Oliver Ivanović je u poredjenju sa ostalim "lokalnim liderima" na severu vrlo umeren, realniji, i sa manje izraženim radikalnim shvatanjima i "izbalansiranom" politikom prema kosovskim albancima. Kome to odgovara da takav čovek NE BUDE na vlasti? Kome odgovara dalje zaoštravanje, tenzije, još radikalizma, nastavak problema na severu? Na ta pitanja bi Ashton trebalo da odgovara i da ih komentariše. Ona možda veruje Eulexu, ali je pitanje poverenja misiji Eulexa nedavnim dogadjajima još više dobilo na značaju. Na zapadu, pardon Kosovu - ništa novo...

Nimerija

pre 10 godina

Pa bar pokusava da uradi nesto i nekako da utice na sudbinu nasih ljudi! Ne mozemo nikako da uradimo mnogo sad, ali tim ljudima verovatno znaci i da vide da neko pokusava sve sto je u njegovoj moci!

Dambldor

pre 10 godina

Ma moze ona da veruje euleksu koliko hoce kad mi znamo sta se zbiva tamo, Vucic nekako pokusava da ispravi krivu drinu ali ceo svet ima pik na nas tako da smo dezurni krivci

bubica 2

pre 10 godina

Verujete vi g-đo Ešton, ali mi ne verujemo. Danas je to Ivanović a sutra može biti već neko drugi. Za njih svetinje ne postoje. Baš je teško i strašno ovo što nam se dešava.

pravnik

pre 10 godina

Oliveru Ivanovicu je ovo namerno uradjeno, zbog necijih interesa. Vucic je u pravu sto je poslao pismo i zatrazio da ga puste na slobodu.

mlekadzija

pre 10 godina

U objektivnost EULEKSa moze da veruje samo jos najveci tupan. Ili nikad izabrana baronesa Eston, sto rece jedan poslanik u Evropskom parlamentu...

e-krem

pre 10 godina

"Primili smo pismo, a mogli ste da vidite da iz Euleksa stižu detaljne informacije o tom slučaju", izjavila je portparolka Ketrin Ešton

A ko to brani srpskim medijima da objave optuznicu ili bar njene delove pa nije vise 1999 ni 2000 godina pa da cute i tako daju doprinos prikrivanju zlocina koji se eto kad tad ipak otkriju.

" Cika-Ramadan "

pre 10 godina

Za stabilnost i mir na Kosovu i medjusobno poverenje veoma važno da Ivanović bude pušten na slobodu i pozvao šeficu evropske diplomatije Ketrin Ešton da se uključi u rešavanje tog problema.
Gospodin Vucic se zalaze da pusti u slobodu svi koji su cinili krivicnu delu, ubistva i slicno radi mira na teritorije Kosova. Pa gospodine Vucicu sto onda se ne zalazete za sve kriminalce bez obzira na pripadnost, nego samo za srbe radi mira na Kosovu. Mislite da Eston radi pod tvom naredbama, i trazi od tuzilastva da puste ljude radi mira.

Nele

pre 10 godina

Drago mi je sto se Vucic zainteresovao za ovaj slucaj, bez obzira da li su politicki istomisljenici ili ne, ne treba ni jedan Srbin da trune u Albanskom zatvoru.

Dragan Jurić

pre 10 godina

Ovaj članak ću još tri puta pročitati, jer žena lepo kaže da veruje EULEX-u, a ne Vučiću! Eto, vidite da je moguće da ne gutaju svi to što im g-din PPV servira! Odjednom, ova žena mi postade simpatična!

Homer

pre 10 godina

@dragan mmmm da, to sto estonova nekom veruje je sasvim siguran znak da je taj neko u pravu? Gde si majke ti izvukao tu logiku? Pa ako i ne bih iz drugih razloga verovao Vucicu pa bar bih mu verovao jer prica suprotnu pricu od euleksa!

laganeze

pre 10 godina

do poslednjeg se truditi da uvaze i nasu stranu price. vucic to radi odlucno i jako ali gde su ostali da pomognu? mora se do kraja ici

ПЕђа

pre 10 godina

А ВИ преговарате са људима који су учествовали у убиствима Срба, српских полицајаца и војника. Вадили им органе...А НЕ смете да зуцнете када ухапсе неког од Срба. То се зове...

Komsija

pre 10 godina

Stabilnost i mir na Kosovu i medjusobno poverenje je veoma važno. Bas zbog toga ovaj slucaj i svi drugi moraju da se rasciste. Ne moze da bude mir i poverenje kada posredi je nereseno pitanje ubijenih civila i neduznih ljudi. Zatvoriti oci za obistvo, radi poverenja?! Bas ludilo! Poverenje ce doci kada Oliver bude proglasen nevin ili kada dobije kaznu. To je na pravosugje i ne na Vucuca ili Estonovu.

Ogledalce ko je najlepsi na svetu

pre 10 godina

Gde ima dima ima i vatre ! Dok je Ivanovic bio deo Kosovske vlade imao je i imunitet i zato ga nisu stavili u buvaru.Sad kad nije deo vlade nema imunitet i zato ce biti u buvari dok se ne dokaze suprotno od tuzbi sta je i kako radio u Mitrovici.Po meni Ivanovicu se ne pise dobro zato sto ima puno teskih optuzbi koje ce biti tesko da dokaze ,,neumesanost i nevinost'' u mnogim dogadjajima tokom i posle rata na Kosovu.Da je ostao u vladi Kosova i bio Tacijev sluga i ,,izdajica'' Srpstva na Kosovu i dan danas bi se sepurio i setao po celom Kosovu i ne bi smeo niko ni da ga pogleda, a kamoli da ga uhapsi!

dragan

pre 10 godina

kojem bre euleksu verujes ti djavole, pa Tachi nas klao, sekao, rasterivao, vadio organe, vodio etnicko ciscenje pa nista, jos ste ga I postavili. A Euleks kao misevi, plase se da urade bilo sta protiv Albanaca jer ih strah. Evropo pokrij se I stidi se. vekovima smo bili brana vase odbrane a prodali ste nas cim se ukazala prilika....I jos ne stajete!
politicari, umesto da imate stav da zlocinac ne moze biti u pregovorima, jer jelte Srbija ima dokaze, vi jos sedite zajedno za istim stolom, isto vino pijete. pa kako neko da vas postuje, kako neko vase misljenje da uvazi. a narod na Kosovu pati, smejete im se u lice vasim postupcima. sramoto Srbijo na sta si spala.

kurta el murta

pre 10 godina

a otkud sada da g. ppv pise g-dji eston - gde je nestao premijer koji je sve to zakuvao? valjda je dacic bio nadlezan za ovu gospu! li nam niste javili da se odigrao puc i da je ppv vec i premijer i ministar vojni i za bezbednost i za rusiju i za protiv eu i ... ehej! sta se zapravo zbiva?

srbin

pre 10 godina

Ipak je Dacic daleko pametniji od Vucica i za razliku od njega se istinski
promenio. On zna kad treba nesto kazati i reagovati. To je nesto sto
Vucic nikada nece shvatiti. Propaganda i diktatura je uvek bila gubitnik,
ranije ili kasnije. Ivanovic ako nije kriv nece biti osudjen.

hell

pre 10 godina

Ivanovićev pritvor je verovatno ugovorila vladajuća koalicija. Da ga se reše
(b, 31. januar 2014 19:05)ili je on to sam dogovorio kako bi pobedio na izborima za gradonačelnika.Gluposti.

Cinik

pre 10 godina

Ili Vučić ne zna sa kim ima posla ili saradjuje sa njima. U momentu kada treba da se formira Zajednica srpskih opština na Kosovu jedan od čelnika odustaje od mesta gradonačelnika, jednog ubijaju a jednog hapse a Vučić ćuti. Ovde je Vučić trebao Briselu da ispostavi ultimatum i to da u roku od 48 sati pronadju ubicu a u suprotnom da se obustavlja primena Briselskog sporazuma. Ovako kako on radi tek slede poniženja.

ne dirajte mi bagreme

pre 10 godina

Vucicu ti si u ovom momentu za baronesu samo tehnicki ppv tehnicke vlade. Ko dobije izbore, i to posle ihaha dana sa njim ce razgovarati o daljoj sudbini Ivanovica, dotle ce biti izabran novi gradonacelnik Kosovske Mitrovice a da ti o tome neces biti vise obavestavan. Jedino sto Ivanovicu ostaje da se izbori da ga puste da se sa slobode brani i da taj zahtev podnese Taci i Pristina kao garancija da ce se odazvati sudu, a ne ti kao tehnicki ppv, Dacic tehnicki premjer i Toma Nikolic koji niti reaguje niti se sta pita.

podsetnik

pre 10 godina

Vučić može samo da piše pisma i da daje populističke izjave u srpskim medijima.Tipičan populista jedno govori,drugo misli,a treće radi.Prvo daje predizborna obećanja kako će se boriti za Kosova(kritikuje popustljivost vlade i da će vratiti pregovore u UN),zatim,za kratko vreme i bez adekvatnih pregovora, potpiše katastrofalan briselski sporazum(za državu i Srbe na Kosovu)sa Tačijem,a posle nas sve pravi idiotima govoreći da je taj sporazum povoljan za nas.Sve to za manje od dve godine.Takva transformacija nije zabeležena u svetskoj politici.Poznati smo po kratkoj pameti,ali ovo je previše kratko vreme da bi prošlo,zar ne?

Gresni pop Milorad

pre 10 godina

Nazalost, ovo je svakodnevnica Srba sa Kosova i Metohije i to samo onih koji tamo zive sada...
Ono, a sta se nikako ne moze zanemariti, jeste ocigledna inferiornost odnosno "usporenost" Vlade Republike Srbije o ovom slucaju. Ne kazem ja, kazu oni po nesto, ali to je tako suvoparno i retko...

Republic of Bananas

pre 10 godina

Ivanović je uhapšen dok su Dači, Tači i Vuki sedeli sa Baronesom i utrkivali se za njen "nakolon" ... da su državnici (kakvi nisu) ova naša dvojica bi istog trena prekunuli taj sastanak i zahtevali hitno objašnjenje/oslobadjanje JEDINOG preostalog nezavisnog kandidata za gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice. (Kad kažem nezavisnog - mislim nezavisnog i od Beograda i Prištine).
Ne, njih dvojica beskičmenjaka nastavili su da se smeškaju i Baronesi i Tačiju ... a PPV Acika se Ivanovića setio danas i sad mi treba da padnemo u oduševljenje ... ne HVALA! Svima je jasno da je to pismo pisano u svojstvu ulagivanja svom (potencijalnom) glasačkom telu a ne iz istinske zabrinutosti za Ivanovića
A šta kaže baronesa - Ivanović ima pravo žalbe, IMA - ali tek po isteku 30 dana pritvora ... koja je poenta toga?
Nikakvih razloga nema da se on ne brani sa slobode, a tek je glupost držati ga u zatvoru zato što je pod sumnjom a bez optužnice. Šta sad treba ko Šešelj da sedi u zatvoru i čeka da se oni nakane da uopšte i napišu optužnicu
Jedino što proizilazi iz ponašanja "naše ekipe" je da je sve to unapred dogovoreno. Jer Ivanović na toj mogućoj funkciji ne odgovara ni Beogradu, ni Prištini ni Briselu.

Mika

pre 10 godina

Ovi Srbi sa Kosova su cudo, ovakav spoj najgorih osobina retko se vidja, bahato.com. Umesto sto pogrdnim recima zasipaju sve oko sebe (i djubretom, provereno) bolje da se okrenu nekom od svojih uspesnih zemljaka, uglednih naucnika, javnih licnosti - a, da, toga nema.

Nobody

pre 10 godina

Meni je Ivanovic ulivao poverenje,ali je cudno da nijedan od komentara ne ostavlja mogucnost da je Ivanovic kriv a zavisno od dela za koje se tereti,moze da se brani sa slopbode ili ne i tu gospodja Eston ne moze da se mesa a da li je to u vezi Ivanovica istina,resava iskljucivo sud,kome ne mora niko da veruje,ali je tako. Meni,licno ce biti zao ako je to istina.Ivanovic je onaj za koga bih ja glasao.

Sima

pre 10 godina

Nadam se da će Eštonova na osnovu dobijenog pisma od Vučića uvideti problem i rešiti neke stvari u korist kosovskih Srba, obzirom da nam stalno nameće neke domaće zadatke, treba da vidimo da li će da uspe da pomogne u rešavanju ovog problema, koji je nastao iz političkih razloga.

Kosta

pre 10 godina

Tačija su trebali da procesuiraju, koji je činio ratne zločine, a ne Ivanovića, za koga sada mogu svašta da izmisle da je radio. Mnogi su bili učesnoci u ratu jer ih je država pozvala, to ne znači da su odmah činili nešto što ne treba.

Raša

pre 10 godina

Vučićeva reakcija je bila brza, mislim i na pravom mestu. Eštonova je neko ko ima veliki uticaj na Prištinu, nadajmo se da će Ivanoća pustiti i osloboditi od ove besmislene optužbe.

Bozur

pre 10 godina

Ovo je prosto neverovatno sta se desava, pa verovatno je Euleks ta saznanja imao i ranije, a setili su se nakon petnaest godina da nekoga hapse! Sve ovo je toliko cudno, da ne kazem smrdi. Ocigledno je da kosovskoj strani smeta Ivanovic, a posto im je MZ uvek blagonaklona i veruje njihovim laznim optuzbama doslo je do ovog nemilog dogadjaja. Nadam se da ce EU ovog puta ipak postupiti razumno i da ce Ivanovic biti oslobodjen.On je licnost kome Srbi sa Kosova veruju i samim tim je garant stabilnosti i mira.To bi Mz trebalo da uvazi, jer to je cilj zar ne..?

Srbin100%

pre 10 godina

Ovakav stav medjunarodne zajednice je neprihvatljiv i u najmanju ruku navijacki,nesto se ne secam da je Taci proveo i jedan jedini dan u pritvoru a njemu se na teret stavljaju mnogo ozbiljniji i stravicniji zlocini od onih za koje,bez ikakvih argumenata,optuzuje Ivanovic

sofronije

pre 10 godina

Sada ce se pokazati koliko Eston ceni i postuje Vucica.Svaka cast na brzoj i konkretnoj reakciji prvog potpredsednika vlade Srbije.

Tamara

pre 10 godina

Zar je u redu da se Ivanović hapsi za nešto što se sumnja da je uradio pre 14 godina i to neposredno pred izbore na kojima treba da učestvuje, pa šta se čekalo toliko vremena ako su postojali dokazi, nemoguće da baš sada se krene u "sprovođenje pravde".

Tamara

pre 10 godina

Vučić vodi ozbiljnu spolju politiku, a sve u interesu nas građana, pismo je upravo signal koji je usmeren ka evropskim institucijama, da moraju da nas poštuju, Vučić vođenjem te ozbiljne politike i vodeći računa o našim interesima polazi od toga ako mi ne poštujemo sami sebe kako će nas poštovati drugi, zato ovaj potez ide u prliog tome.

Grga

pre 10 godina

Evropska Unija treba da nađe adekvatan put izlaska iz krize, što se odnosi na Ivanovićevo hapšenje, koje nije legalno izvedeno, vise je propraćeno medijskom kampanjom nego što treba da bude, otud da je pozadina neka druga.

Holi

pre 10 godina

Ovakvo Ivanovićevo hapšenje koji su izveli organi EU, pokazuje ustvari da oni žele da naprave haos na Kosovu, jer baš je on bio garant nekog mira, neko s kim su mogli svi političari da popričaju i dogovore, koga je interesovala južna srpska pokrajina. Sad kad je trebao da postane gradonačelnik, onda su ga optužili za nešto što nije činio.

ПЕђа

pre 10 godina

А ВИ преговарате са људима који су учествовали у убиствима Срба, српских полицајаца и војника. Вадили им органе...А НЕ смете да зуцнете када ухапсе неког од Срба. То се зове...

" Cika-Ramadan "

pre 10 godina

Za stabilnost i mir na Kosovu i medjusobno poverenje veoma važno da Ivanović bude pušten na slobodu i pozvao šeficu evropske diplomatije Ketrin Ešton da se uključi u rešavanje tog problema.
Gospodin Vucic se zalaze da pusti u slobodu svi koji su cinili krivicnu delu, ubistva i slicno radi mira na teritorije Kosova. Pa gospodine Vucicu sto onda se ne zalazete za sve kriminalce bez obzira na pripadnost, nego samo za srbe radi mira na Kosovu. Mislite da Eston radi pod tvom naredbama, i trazi od tuzilastva da puste ljude radi mira.

dragan

pre 10 godina

kojem bre euleksu verujes ti djavole, pa Tachi nas klao, sekao, rasterivao, vadio organe, vodio etnicko ciscenje pa nista, jos ste ga I postavili. A Euleks kao misevi, plase se da urade bilo sta protiv Albanaca jer ih strah. Evropo pokrij se I stidi se. vekovima smo bili brana vase odbrane a prodali ste nas cim se ukazala prilika....I jos ne stajete!
politicari, umesto da imate stav da zlocinac ne moze biti u pregovorima, jer jelte Srbija ima dokaze, vi jos sedite zajedno za istim stolom, isto vino pijete. pa kako neko da vas postuje, kako neko vase misljenje da uvazi. a narod na Kosovu pati, smejete im se u lice vasim postupcima. sramoto Srbijo na sta si spala.

Dragan Jurić

pre 10 godina

Ovaj članak ću još tri puta pročitati, jer žena lepo kaže da veruje EULEX-u, a ne Vučiću! Eto, vidite da je moguće da ne gutaju svi to što im g-din PPV servira! Odjednom, ova žena mi postade simpatična!

e-krem

pre 10 godina

"Primili smo pismo, a mogli ste da vidite da iz Euleksa stižu detaljne informacije o tom slučaju", izjavila je portparolka Ketrin Ešton

A ko to brani srpskim medijima da objave optuznicu ili bar njene delove pa nije vise 1999 ni 2000 godina pa da cute i tako daju doprinos prikrivanju zlocina koji se eto kad tad ipak otkriju.

Gresni pop Milorad

pre 10 godina

Nazalost, ovo je svakodnevnica Srba sa Kosova i Metohije i to samo onih koji tamo zive sada...
Ono, a sta se nikako ne moze zanemariti, jeste ocigledna inferiornost odnosno "usporenost" Vlade Republike Srbije o ovom slucaju. Ne kazem ja, kazu oni po nesto, ali to je tako suvoparno i retko...

Cinik

pre 10 godina

Ili Vučić ne zna sa kim ima posla ili saradjuje sa njima. U momentu kada treba da se formira Zajednica srpskih opština na Kosovu jedan od čelnika odustaje od mesta gradonačelnika, jednog ubijaju a jednog hapse a Vučić ćuti. Ovde je Vučić trebao Briselu da ispostavi ultimatum i to da u roku od 48 sati pronadju ubicu a u suprotnom da se obustavlja primena Briselskog sporazuma. Ovako kako on radi tek slede poniženja.

Republic of Bananas

pre 10 godina

Ivanović je uhapšen dok su Dači, Tači i Vuki sedeli sa Baronesom i utrkivali se za njen "nakolon" ... da su državnici (kakvi nisu) ova naša dvojica bi istog trena prekunuli taj sastanak i zahtevali hitno objašnjenje/oslobadjanje JEDINOG preostalog nezavisnog kandidata za gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice. (Kad kažem nezavisnog - mislim nezavisnog i od Beograda i Prištine).
Ne, njih dvojica beskičmenjaka nastavili su da se smeškaju i Baronesi i Tačiju ... a PPV Acika se Ivanovića setio danas i sad mi treba da padnemo u oduševljenje ... ne HVALA! Svima je jasno da je to pismo pisano u svojstvu ulagivanja svom (potencijalnom) glasačkom telu a ne iz istinske zabrinutosti za Ivanovića
A šta kaže baronesa - Ivanović ima pravo žalbe, IMA - ali tek po isteku 30 dana pritvora ... koja je poenta toga?
Nikakvih razloga nema da se on ne brani sa slobode, a tek je glupost držati ga u zatvoru zato što je pod sumnjom a bez optužnice. Šta sad treba ko Šešelj da sedi u zatvoru i čeka da se oni nakane da uopšte i napišu optužnicu
Jedino što proizilazi iz ponašanja "naše ekipe" je da je sve to unapred dogovoreno. Jer Ivanović na toj mogućoj funkciji ne odgovara ni Beogradu, ni Prištini ni Briselu.

Mika

pre 10 godina

Ovi Srbi sa Kosova su cudo, ovakav spoj najgorih osobina retko se vidja, bahato.com. Umesto sto pogrdnim recima zasipaju sve oko sebe (i djubretom, provereno) bolje da se okrenu nekom od svojih uspesnih zemljaka, uglednih naucnika, javnih licnosti - a, da, toga nema.

srbin

pre 10 godina

Ipak je Dacic daleko pametniji od Vucica i za razliku od njega se istinski
promenio. On zna kad treba nesto kazati i reagovati. To je nesto sto
Vucic nikada nece shvatiti. Propaganda i diktatura je uvek bila gubitnik,
ranije ili kasnije. Ivanovic ako nije kriv nece biti osudjen.

podsetnik

pre 10 godina

Vučić može samo da piše pisma i da daje populističke izjave u srpskim medijima.Tipičan populista jedno govori,drugo misli,a treće radi.Prvo daje predizborna obećanja kako će se boriti za Kosova(kritikuje popustljivost vlade i da će vratiti pregovore u UN),zatim,za kratko vreme i bez adekvatnih pregovora, potpiše katastrofalan briselski sporazum(za državu i Srbe na Kosovu)sa Tačijem,a posle nas sve pravi idiotima govoreći da je taj sporazum povoljan za nas.Sve to za manje od dve godine.Takva transformacija nije zabeležena u svetskoj politici.Poznati smo po kratkoj pameti,ali ovo je previše kratko vreme da bi prošlo,zar ne?

Mitrovčanac

pre 10 godina

Ovo je zvaničan link Vlade, konkretno "Skupštine Kosova": http://www.kuvendikosoves.org/?cid=3,102,473

Vidi se lepo da je Oliver Ivanović bio poslanik u "Skupštini Kosova" tri godine, učestvovao redovno u radu te Skupštine, fizički boravio tamo za sve vreme svog poslaničkog mandata, privatno i službeno putovao i boravio u Prištini svih ovih godina, bio dostupan kosovskim vlastima i policiji sve vreme, govori tečno engleski ali, i albanski jezik, tako da je sve ovo moglo da bude odavno rešeno, bilo sa medjunarodnim, bilo sa kosovskim institucijama i organima vlasti. Kažem, moglo je, ali očigledno nije trebalo, do sad... Zašto su medjunarodne institucije, Eulex, i kosovske institucije čekale 15 godina? Zašto je Oliver Ivanović uhapšen u trenutku kad je Pantić odustao od kandidature i kad se otvorila realna mogućnost da postane gradonačelnik severne Mitrovice? Oliver Ivanović je u poredjenju sa ostalim "lokalnim liderima" na severu vrlo umeren, realniji, i sa manje izraženim radikalnim shvatanjima i "izbalansiranom" politikom prema kosovskim albancima. Kome to odgovara da takav čovek NE BUDE na vlasti? Kome odgovara dalje zaoštravanje, tenzije, još radikalizma, nastavak problema na severu? Na ta pitanja bi Ashton trebalo da odgovara i da ih komentariše. Ona možda veruje Eulexu, ali je pitanje poverenja misiji Eulexa nedavnim dogadjajima još više dobilo na značaju. Na zapadu, pardon Kosovu - ništa novo...

ne dirajte mi bagreme

pre 10 godina

Vucicu ti si u ovom momentu za baronesu samo tehnicki ppv tehnicke vlade. Ko dobije izbore, i to posle ihaha dana sa njim ce razgovarati o daljoj sudbini Ivanovica, dotle ce biti izabran novi gradonacelnik Kosovske Mitrovice a da ti o tome neces biti vise obavestavan. Jedino sto Ivanovicu ostaje da se izbori da ga puste da se sa slobode brani i da taj zahtev podnese Taci i Pristina kao garancija da ce se odazvati sudu, a ne ti kao tehnicki ppv, Dacic tehnicki premjer i Toma Nikolic koji niti reaguje niti se sta pita.

kurta el murta

pre 10 godina

a otkud sada da g. ppv pise g-dji eston - gde je nestao premijer koji je sve to zakuvao? valjda je dacic bio nadlezan za ovu gospu! li nam niste javili da se odigrao puc i da je ppv vec i premijer i ministar vojni i za bezbednost i za rusiju i za protiv eu i ... ehej! sta se zapravo zbiva?

Komsija

pre 10 godina

Stabilnost i mir na Kosovu i medjusobno poverenje je veoma važno. Bas zbog toga ovaj slucaj i svi drugi moraju da se rasciste. Ne moze da bude mir i poverenje kada posredi je nereseno pitanje ubijenih civila i neduznih ljudi. Zatvoriti oci za obistvo, radi poverenja?! Bas ludilo! Poverenje ce doci kada Oliver bude proglasen nevin ili kada dobije kaznu. To je na pravosugje i ne na Vucuca ili Estonovu.

Nele

pre 10 godina

Drago mi je sto se Vucic zainteresovao za ovaj slucaj, bez obzira da li su politicki istomisljenici ili ne, ne treba ni jedan Srbin da trune u Albanskom zatvoru.

bubica 2

pre 10 godina

Verujete vi g-đo Ešton, ali mi ne verujemo. Danas je to Ivanović a sutra može biti već neko drugi. Za njih svetinje ne postoje. Baš je teško i strašno ovo što nam se dešava.

pravnik

pre 10 godina

Oliveru Ivanovicu je ovo namerno uradjeno, zbog necijih interesa. Vucic je u pravu sto je poslao pismo i zatrazio da ga puste na slobodu.

Dambldor

pre 10 godina

Ma moze ona da veruje euleksu koliko hoce kad mi znamo sta se zbiva tamo, Vucic nekako pokusava da ispravi krivu drinu ali ceo svet ima pik na nas tako da smo dezurni krivci

Nino

pre 10 godina

Hocete da kazete da se dole radi sve po zakonu, hm , sto pre nije uhapsen nego sad kad je kandidat, igrate se Estonova sa Srbijom tj poksavate da se igrate.

mlekadzija

pre 10 godina

U objektivnost EULEKSa moze da veruje samo jos najveci tupan. Ili nikad izabrana baronesa Eston, sto rece jedan poslanik u Evropskom parlamentu...

Nimerija

pre 10 godina

Pa bar pokusava da uradi nesto i nekako da utice na sudbinu nasih ljudi! Ne mozemo nikako da uradimo mnogo sad, ali tim ljudima verovatno znaci i da vide da neko pokusava sve sto je u njegovoj moci!

Homer

pre 10 godina

@dragan mmmm da, to sto estonova nekom veruje je sasvim siguran znak da je taj neko u pravu? Gde si majke ti izvukao tu logiku? Pa ako i ne bih iz drugih razloga verovao Vucicu pa bar bih mu verovao jer prica suprotnu pricu od euleksa!

Ogledalce ko je najlepsi na svetu

pre 10 godina

Gde ima dima ima i vatre ! Dok je Ivanovic bio deo Kosovske vlade imao je i imunitet i zato ga nisu stavili u buvaru.Sad kad nije deo vlade nema imunitet i zato ce biti u buvari dok se ne dokaze suprotno od tuzbi sta je i kako radio u Mitrovici.Po meni Ivanovicu se ne pise dobro zato sto ima puno teskih optuzbi koje ce biti tesko da dokaze ,,neumesanost i nevinost'' u mnogim dogadjajima tokom i posle rata na Kosovu.Da je ostao u vladi Kosova i bio Tacijev sluga i ,,izdajica'' Srpstva na Kosovu i dan danas bi se sepurio i setao po celom Kosovu i ne bi smeo niko ni da ga pogleda, a kamoli da ga uhapsi!

Korisnik

pre 10 godina

Ivanovic je verovatno jedan od najumerenijih politicara I covek okrenut pre lokalu nego globalnoj misliji spasenja Kosova. On na mestu gradonacelnika najverovatnije ne pase ni Beogradu ni Pristini jer bi pokusavao da balansira I miri, a vlasti bi da imaju keca u rukavu za svoje politicke bahanalije. Ostaje pitanje sta su cekali do sada I zasto im bas sada odgovaralo da hapse... Da li je kriv ne znam, ali znam da je hapsenje vise imalo veze sa politikom nego aa stvarnom zeljom da se zadovolji pravda.

Kosta

pre 10 godina

Tačija su trebali da procesuiraju, koji je činio ratne zločine, a ne Ivanovića, za koga sada mogu svašta da izmisle da je radio. Mnogi su bili učesnoci u ratu jer ih je država pozvala, to ne znači da su odmah činili nešto što ne treba.

laganeze

pre 10 godina

do poslednjeg se truditi da uvaze i nasu stranu price. vucic to radi odlucno i jako ali gde su ostali da pomognu? mora se do kraja ici

Sima

pre 10 godina

Nadam se da će Eštonova na osnovu dobijenog pisma od Vučića uvideti problem i rešiti neke stvari u korist kosovskih Srba, obzirom da nam stalno nameće neke domaće zadatke, treba da vidimo da li će da uspe da pomogne u rešavanju ovog problema, koji je nastao iz političkih razloga.

Tamara

pre 10 godina

Vučić vodi ozbiljnu spolju politiku, a sve u interesu nas građana, pismo je upravo signal koji je usmeren ka evropskim institucijama, da moraju da nas poštuju, Vučić vođenjem te ozbiljne politike i vodeći računa o našim interesima polazi od toga ako mi ne poštujemo sami sebe kako će nas poštovati drugi, zato ovaj potez ide u prliog tome.

Holi

pre 10 godina

Ovakvo Ivanovićevo hapšenje koji su izveli organi EU, pokazuje ustvari da oni žele da naprave haos na Kosovu, jer baš je on bio garant nekog mira, neko s kim su mogli svi političari da popričaju i dogovore, koga je interesovala južna srpska pokrajina. Sad kad je trebao da postane gradonačelnik, onda su ga optužili za nešto što nije činio.

Raša

pre 10 godina

Vučićeva reakcija je bila brza, mislim i na pravom mestu. Eštonova je neko ko ima veliki uticaj na Prištinu, nadajmo se da će Ivanoća pustiti i osloboditi od ove besmislene optužbe.

Bozur

pre 10 godina

Ovo je prosto neverovatno sta se desava, pa verovatno je Euleks ta saznanja imao i ranije, a setili su se nakon petnaest godina da nekoga hapse! Sve ovo je toliko cudno, da ne kazem smrdi. Ocigledno je da kosovskoj strani smeta Ivanovic, a posto im je MZ uvek blagonaklona i veruje njihovim laznim optuzbama doslo je do ovog nemilog dogadjaja. Nadam se da ce EU ovog puta ipak postupiti razumno i da ce Ivanovic biti oslobodjen.On je licnost kome Srbi sa Kosova veruju i samim tim je garant stabilnosti i mira.To bi Mz trebalo da uvazi, jer to je cilj zar ne..?

sofronije

pre 10 godina

Sada ce se pokazati koliko Eston ceni i postuje Vucica.Svaka cast na brzoj i konkretnoj reakciji prvog potpredsednika vlade Srbije.

Tamara

pre 10 godina

Zar je u redu da se Ivanović hapsi za nešto što se sumnja da je uradio pre 14 godina i to neposredno pred izbore na kojima treba da učestvuje, pa šta se čekalo toliko vremena ako su postojali dokazi, nemoguće da baš sada se krene u "sprovođenje pravde".

Srbin100%

pre 10 godina

Ovakav stav medjunarodne zajednice je neprihvatljiv i u najmanju ruku navijacki,nesto se ne secam da je Taci proveo i jedan jedini dan u pritvoru a njemu se na teret stavljaju mnogo ozbiljniji i stravicniji zlocini od onih za koje,bez ikakvih argumenata,optuzuje Ivanovic

hell

pre 10 godina

Ivanovićev pritvor je verovatno ugovorila vladajuća koalicija. Da ga se reše
(b, 31. januar 2014 19:05)ili je on to sam dogovorio kako bi pobedio na izborima za gradonačelnika.Gluposti.

Grga

pre 10 godina

Evropska Unija treba da nađe adekvatan put izlaska iz krize, što se odnosi na Ivanovićevo hapšenje, koje nije legalno izvedeno, vise je propraćeno medijskom kampanjom nego što treba da bude, otud da je pozadina neka druga.

Nobody

pre 10 godina

Meni je Ivanovic ulivao poverenje,ali je cudno da nijedan od komentara ne ostavlja mogucnost da je Ivanovic kriv a zavisno od dela za koje se tereti,moze da se brani sa slopbode ili ne i tu gospodja Eston ne moze da se mesa a da li je to u vezi Ivanovica istina,resava iskljucivo sud,kome ne mora niko da veruje,ali je tako. Meni,licno ce biti zao ako je to istina.Ivanovic je onaj za koga bih ja glasao.