Utorak, 14.01.2014.

13:32

"Ćuruvija ubijen po nalogu Mirjane"

Dragan Bujošević, novinar i nekadašnji saradnik Slavka Ćuruvije, kaže za B92 da veruje da je ubistvo Ćuruvije tražila Mira Marković, a da je DB samo izvršilac.

Izvor: B92

"Æuruvija ubijen po nalogu Mirjane" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Adriano Celentano

pre 10 godina

Srbiji treba reset, gotovi smo. Vucica treba prvog uhapsiti, sta je tada izjavljivao za smrt Curuvije? Srbiji treba diktatura, lustracija na svim nivoima, prekid odnosa sa Rusijom na neko vreme, stroga policija, zakoni i rad.

Crni

pre 10 godina

Sada lepo sve one sa vlasti ispitati ko je naredio tj dozvolio da Mira i Marko napuste zemlju kao i Karic koji su opljackali zemlju i pobegli sa milijardama evra i smeju se nama svima budalama..Traziti zvanicnim putem od Putina da im se ukine azil i isporuce Srbiji jer se radi o visestrukom zlocinu i masovnim ubistvima a narucivao je i Marko od DB..
(VULE, 14. januar 2014 14:43)
Vule, Vule,
Za okvakve ne promisljene i navijacke optuzbe bez i jednog dokaza osim sto ti mislis da je tako, u jednoj sredjenoj zemlji bi tebe oprali tako po dzepu da se celi zivot nebi osvestio.A ti si video, bio prisutan, imas pisane dokaze, snimke razgovora ili dogadjaja, ili si cak mozda i ucesnik? Treba pustiti istrazitelje i sudove da rade ako i oni rese nesto. Ovde svako optuzuje svakoga ko mu se na neki nacin zamerio za nesto, to je medijska hajka. Sto se veca prasina digne sve je manje izgleda da se pravi krivci otkriju, a neko to namerno radi. A prevelika buka oko Mire Markovic samo dodatno udaljuje istragu, mislim da su krivci ipak kod nas.

Bec

pre 10 godina

OVAKO REDOM;Gore na snimku redakcije telegrafa vidimo haos delo zakona o informisanju,ko je bio tada ministar za informisanje?Cini mi se Vucic.Seselj je trazio naknadu za ubicu Curuvije znaci znao je kao i za ubistvo Djindjica,ako je znao Seselj znao je i Vucic i nikolic a znao je i Legijaznaci da je sada pred izbore Legija dobio odobrenje da progovori ono sto su radikali znali pa pobogu tada su bili u vlasti.To su neka razmisljanja logicna.Jedno pitanje za Vucica;Kako si prokomentarisao,da li se secas kao ministar informisanja,kada si cuo da je Curuvia ubijen pitam ovako usput,ja sam bio sokiran u Evropi.

Utisak gradjanina Srbije

pre 10 godina

tosa,

Ne pravi se Tosa. Zasto je Mira Markovic pobegla iz zemlje. Nije valjda zbog sudjena za nelegalnu dodelu stana guvernanti? Znala je kakve je zlocine u njenoj glave umislila.Svo zlo koje je zadesilo Srbiju pai Jugoslaviju devedesetih je poteklo iz njene glave. Ona je bila komandant parade.

Zasto se ovako dugo "cutalo'? Zato sto je jedan novo ustoliceni predsenig SRJ sprecio lustraciju.zato sto je omogucio Radetu Markovicu i ostalima iz DB da uniste gomilu dokaza

PRC

pre 10 godina

Sve je ovo "LANDARA PISORA" novi svedoci, Bujosevic, Vesna Pesic, Legija...sve se znalo i ranije...nego sada su procenili da je pravi trenutak...BANDA...PROPALA DRZAVA...zato nam pametna deca i beze u svet...TUGA...

ko stoji iza ove parole reče on držeći parolu ispred u ruci

pre 10 godina

Glas razuma kaže: trenutno je mnogo važnije kazniti one koji su pretili građanima i novinare tukli prilikom izbora npr. u Odžacima. Jesu li, ha Selakoviću koji si to obećao? Što se tiče groblja žrtava udbe ona su nepregledna i to nikad neće biti završeno, a nema ni vajde.

domaci polusvet

pre 10 godina

nesto nam se ucutali ovi inteligentni rusofili komentatori :D

inace..da nije ds preuzeo revoluciju zbog napada db na Vuka, sloba i mira bi prosli kao causesku. sto i zasluzuju.

steva

pre 10 godina

on misli da je mirjana to naredila i to izjavi kao novinar pa kada će doći vreme da se bilo koje optužbe iznose bez dokaza muka mi je od ljudi koji samo laprdaju da bi se oglasili makar to bio. i novinar koga ja cenim

Lazar

pre 10 godina

Dobro je to što konačno počelo rasvetljavanje slučaja ubistva Ćuruvije samo je nezgodno što je Mira M. nedostupna našem pravosuđu.
Interesantan je i slučaj i ubitstva Stambolića samo u ovom slučaju naredbodavci ubitstva su najvervatnije u Srbiji jer Mira i Milošević S. nisu imali nikakav interes da ga likvidiraju pošto im nije pretstavljao opasnost za preuzimanje vlasti.Video snimak poslednjeg intervjua Stabolića na TV bi , verovatno, mogao uputiti na naredbodavca ubistva.

tosa

pre 10 godina

Dokle ce Mira Markovic biti dezurni krivac za sva ubistva u Srbiji, pa i za ubistva medju mafijasima.Lako je kriviti onog ko nije u stanju da se brani, jer je progonjen iz zemlje

dragan

pre 10 godina

Neznamo motiv.Ja sam do njegovog ubistva citao njegov Dnevni Telegraf i nisam primetio neko narocito kritikovanje vlasti.Sve vest su bile u formi"kratko i jasno".On nije bio politicki protivnik.Secam se slike iz njegovih novina o ruskom sistemu s300,a bila je i serija tekstova "kako su muslimanske taljige pobedile srpske tenkove" aludirajuci na rat u BIH.

Dragan Pavlović

pre 10 godina

Sve dotle dok neko ne bude postavio pitanje i tražio odgovor kako i zašto je Mira u Moskvi nedostupna državi Srbiji ,neće se gotovo ništa saznati o ubistvima iz tog vremena. U najpovoljnijem slučaju kao što je slušaj Djindjića, nedostajaće glavna karika-naručilac. Izvršioci su u zatvoru samo zato što bi ,zbog desetina ubistava bili u opasnosti na bilo kojoj tački planete od sličnih sebi,a u srpskim zatvorima su potpuno bezbedni i ništa im ne nedostaje. I ova hapšenja su samo lakrdija (tako će biti)kao i mnoga do sada. Ovo je predizborna kampanja.Daću i odgovor na moje pitanje ;Država Srbija i najveći broj njenih institucija i zvaničnika bi morala da uhapsi sama sebe.

zoran

pre 10 godina

"Svi znaju" a ćuti se i o:

1) Naprasnom odlaski M. Marković u Rusiju na nekoliko dana pre atentata na Đinđića i to pod zaštitom UDBE,

2) Iznenadnoj predaji Šešelja i njegovom odlasku u Hag na nekoliko dana pre atentata na Điđića,

3) Najave atentata na Điđića uz slikovitu pomoć Brozove bolesne noge,

4) Muljačine oko Ministra Informisanja u vreme pogibije radnika Televizije za vreme NATO bombardovanja...

I tako dalje... Malo je 1500 karaktera a i zašto pisati kada "svi sve znaju" a od toga nema nama bolje.

Jabučilo Rodriguez

pre 10 godina

Pre neki dan izašla je vest o ubistvu šestorice srpskih mladića u Peći 1998. godine. Sve je brzo zataškano.
U svim vestima o ubistvu Ćuruvije ima mnogo nelogičnosti.
Plašim se da je istina kao i u slučaju Đinđića, Stambolića na skroj drugoj strani.
Na Zapadu ništa novo.

lale

pre 10 godina

ekspert@ ti mozda imas visok IQ ali izgleda da imas i lose pamcenje ( ali to je karakteristika celog naroda, pilece pamcenje) svima koji se dobro secaju tog vremena i borili se protiv Milosevica je bilo jos tada jasno da iza ubistva stoji M.M.

duledudule

pre 10 godina

ssad su svi kao otkrili toplu vodu.hvala im.pa 90% ubistava i mafijasa i svih ostalih su bili po nalogu drzave.od kneleta pa sve na ovamo

Jovan

pre 10 godina

Zašto "veliki pravdoljupci" od "velikog, bratskog" SSSR-a ne zatraže izručenje Miloševićeve golubice. Ta bi 'tica svašta propevati znala i mogla.

miki

pre 10 godina

Kako ces da popijes tuzbu za iznosenje ovakvih neistina i neproverenih informacija. I da molis na sudjenju da te ne udare mnogo po dzepu.

dragiša

pre 10 godina

Neozbiljna izjava od čoveka koji sebe predstavlja kao velikog novinara, što ,zapravo, nije. Reč je o jednom prosečnom novinaru koji se jednostavno krije pričom da je bio "veliki prijatelj Zoranov(Djindjića)! Otkuda gospodine Vi znate da je Mira Marković naredila streljanje Ćuruvije? To gospodine treba da utvrdi istraga, a vi iznesite činjenice, jer samo ovakva mantra koju ste primenjivali i vreme glavnourednikovanja u najuglednijem listu Politika ste primenjivali. I sad sa TV "Prva"... pokušavate da solite pamet. Neozbiljno, krajnje neozbiljno i neodgovorno. Naravno, ubice naredbodavci moraju da odgvaraju, da idu u zatvor, ali samo to odlučje sud, a ne nekakav Bujošević. Možda B92 ovo neće da objavi,ali to je na njihov profesionalnoj savesti.

expert

pre 10 godina

Neka mi neko samo objasni koji je bio Mirin motiv za navodno naručenje ubistva Ćuruvije? Imam visok IQ, ali mi ne uspeva da rešim zagonetku.

sasa jokic

pre 10 godina

Znamo i ko je naredio ubistvo Djindjica, ali (kao) nemamo dokaze, a On je jos tu u Srbiji, i stalno proziva vlast za izdaju, a na Kosovu su milijarde pokrali!

profiterska

pre 10 godina

šta je u ovim vestima u vezi ubistva ćuruvije, senzacionalno? da je mira naručila? pa i vrapci na krovu to znaju....
svi bi da ućare na 'rešavanju' ovog ubistva o kome svi sve znaju godinama.
a posebno vučić i dačić, da speru sa sebe odgovornost za kreiranje atmosfere za ubistvo i ćutanje o svemu.

Dragan Pavlović

pre 10 godina

Svi putevi (zločina) vode u Moskvu. Država Srbija bi morala dati odgovor narodu na pitanje: Kako je to Mira nedostupna ? Ne radi se o jednom ubistvu, nego je brojka mnogo veća.

*Evrofiličar

pre 10 godina

Plasim se da se sve ovo vec odavno znalo. Zasto se bas sada o tome govori? Zasto je DS cutao? A kome nije jasno zasto se na ovom ubistvu toliko insistira - e pa zato sto je napad na novinara zapravo napad na demokratiju i slobodu govora. Ubistvo Curuvije je simbol toga. A uz to, bio je dobar i kvalitetan novinar, i zao mi je sto njegova porodica mora da trpi sve sto trpi zbog prljavih politickih igara.

VR74

pre 10 godina

Jednom rečju, nemate nikakve svedoke i dokaze, samo verujete i pretpostavljate! Istraga nije makla od početka, samo nas mediji "bombarduju" ovom vešću da bi skrenuli pažnju od poskupljenja, povećanja poreza i akciza, blamiranja političara i afera!

sasa

pre 10 godina

sta je ovde senzacionalno i novo?? da je mira narucila svi znaju, za kuraka i db takodje. sta je to ppv novo otkrio? opet nece biti svedoka. osim mozda.... pa da , mozda je ppv resio da svedoci. pa on je bio ministar u mirinoj vladi koji je ojadio telegraf, evropljanin i curuviju! mozda se naprasno setio sta je radio pre nego je postao napredni i obozavani proevropski predsednik. ili sta vec jeste sada!

Vinilin

pre 10 godina

Pogledajte izjave Ćuruvijine, videćete da u mnogima prepričava svoje telefonske razgovore sa Mirom i Slobom, da su ti razgovori bili dosta neposredni i učestali. Ovo nije moja interpretacija: idite na youtube, i slušajte šta govori. Obično ovakve komentare ne objave, a ja ne vidim zašto kad god se priča o nekim stvarima mora da se žmuri na jedno oko? Bio je prijatelj sa njima, sa Telegrafom je 92. uveo senzacionalizam u srpsko novinarstvo. Posle su se pokačili, a Balkanski Kasapin i njegova drugarica su to rešavali na svoj način. Taj Kasapin je 2000. imao preko 2,5 miliona glasova.

anonim

pre 10 godina

Sto se mene tice je cela porodica milosevic odgovorna i oni jos uvek nisu odgovarali za svoja nedela. Isto tako kako to da prijateljska rusija stiti neke njene clanove. Sta tadi ministarstvo po tom pitanju.

VULE

pre 10 godina

Sada lepo sve one sa vlasti ispitati ko je naredio tj dozvolio da Mira i Marko napuste zemlju kao i Karic koji su opljackali zemlju i pobegli sa milijardama evra i smeju se nama svima budalama..Traziti zvanicnim putem od Putina da im se ukine azil i isporuce Srbiji jer se radi o visestrukom zlocinu i masovnim ubistvima a narucivao je i Marko od DB..

Lida 011

pre 10 godina

Kad je cuo da je M.Markovic u razgovoru sa Curuvijom pustila suzu, Dusan Mitevic mu je rekao:"Covece,pa ona te je vec ozalila!"
PROVERITE!

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

Upravo tako, Srbija je puna sveznalica, ali na kraju se ispostavi da su TA znanja zapravo sumnje - bez činjenica i dokaza... Bajno, divno.
Svi mediji, ali i tužilaštvo i sud, bi MORALI da se zamisle nad rečenicom kako je Ćuruvija rekao Bujoševiću da je "Mira pustila suzu..."
Jer sam u par navrata NA OVOM SAJTU uspevao "da proguram" nešto od "OVIH SUZA": Ćuruvija, majstor mimikrije, upotrebljiv za sve režime, se "osilio" i previše približio "prvoj dami" - što ga je koštalo života, a njegov talambaski novinarski manir, zamaskiran zvučnim imenima (Evropljanin), je poslužio samo kao paravan - što je, činjenica je, kod NARODA izazvalo olakšanje njegovim nestankom. Ali, hvalisanje o potajnom susretanju s MAJKOM, a kasnije I SA ĆERKOM - odrubilo mu je glavu, a ne njegov "prosvetiteljski rad" u "evropljaninu"!
Kada bi Insajder uporedio ubistva Badže, Kundaka i Ćuruvije - začudili bi se kako je "koren" isti - blizina "prve dame".
Ova priča "o Mirinim suzama" kazuje sve o čemu pričam! Saopšteno joj je (za razliku od Kundaka) da će Mačo biti ubrzo likvidiran - nije joj bilo svejedno, ali je morala pristati, tj prihvatiti činjenice.
Iz ovoga proizilazi da je R. Markoviću saopštena "nužnost likvidiranja", a da on nije inicijator. Da - Tata i Sin su inicijatori, ili, kako se s ljubavlju danas kaže: izdali naredbu.
Ako bude iole umešnog tužioca/sudije, sve ovo će isplivati posle nedelju dana suđenja!

Јована

pre 10 godina

Bujošević, međutim, ne veruje da je bilo ko namerno kočio rasvetljavanje ubistva, i izražava uverenje da je Mira Marković, supruga Slobodana Miloševića, tražila ubistvo Ćuruvije, a da je Državna služba bezbednosti samo, kako kaže, "izvršilac". "Svi znamo za to, ali nemamo dokaze za to", kazao je Bujošević.

O poslednjem susretu Ćuruvije i Mirjane Marković, Bujošević kaže da mu je Slavko rekao "da je Mira tada pustia suzu, ali i da je razgovor bio "mnogo gori". "Mi svi verujemo koji smo radili sa Slavkom, da je to bio njen nalog",
dodao je on.


У истој изјави о Бујошевић прво зна, а затим, пар реченица даље, верује и то не само он, већ сви верујемо. Ето вам још један од битних разлога зашто данас имамо на власти обскурне ликове као што су Вучић, Јоргованка или Зоран Бабић. Зато што су овакви, као што је знам-верујем Бујошевић, под Тадићем могли да буду главни и одговорни уредници Политике. Зато што су једни примитивци припремили терен за долазак других примитиваца од којих се једино разликују зато што умеју да корсте марамицу за брисање носа.

Dragan Pavlović

pre 10 godina

Svi putevi (zločina) vode u Moskvu. Država Srbija bi morala dati odgovor narodu na pitanje: Kako je to Mira nedostupna ? Ne radi se o jednom ubistvu, nego je brojka mnogo veća.

profiterska

pre 10 godina

šta je u ovim vestima u vezi ubistva ćuruvije, senzacionalno? da je mira naručila? pa i vrapci na krovu to znaju....
svi bi da ućare na 'rešavanju' ovog ubistva o kome svi sve znaju godinama.
a posebno vučić i dačić, da speru sa sebe odgovornost za kreiranje atmosfere za ubistvo i ćutanje o svemu.

Јована

pre 10 godina

Bujošević, međutim, ne veruje da je bilo ko namerno kočio rasvetljavanje ubistva, i izražava uverenje da je Mira Marković, supruga Slobodana Miloševića, tražila ubistvo Ćuruvije, a da je Državna služba bezbednosti samo, kako kaže, "izvršilac". "Svi znamo za to, ali nemamo dokaze za to", kazao je Bujošević.

O poslednjem susretu Ćuruvije i Mirjane Marković, Bujošević kaže da mu je Slavko rekao "da je Mira tada pustia suzu, ali i da je razgovor bio "mnogo gori". "Mi svi verujemo koji smo radili sa Slavkom, da je to bio njen nalog",
dodao je on.


У истој изјави о Бујошевић прво зна, а затим, пар реченица даље, верује и то не само он, већ сви верујемо. Ето вам још један од битних разлога зашто данас имамо на власти обскурне ликове као што су Вучић, Јоргованка или Зоран Бабић. Зато што су овакви, као што је знам-верујем Бујошевић, под Тадићем могли да буду главни и одговорни уредници Политике. Зато што су једни примитивци припремили терен за долазак других примитиваца од којих се једино разликују зато што умеју да корсте марамицу за брисање носа.

sasa jokic

pre 10 godina

Znamo i ko je naredio ubistvo Djindjica, ali (kao) nemamo dokaze, a On je jos tu u Srbiji, i stalno proziva vlast za izdaju, a na Kosovu su milijarde pokrali!

Vinilin

pre 10 godina

Pogledajte izjave Ćuruvijine, videćete da u mnogima prepričava svoje telefonske razgovore sa Mirom i Slobom, da su ti razgovori bili dosta neposredni i učestali. Ovo nije moja interpretacija: idite na youtube, i slušajte šta govori. Obično ovakve komentare ne objave, a ja ne vidim zašto kad god se priča o nekim stvarima mora da se žmuri na jedno oko? Bio je prijatelj sa njima, sa Telegrafom je 92. uveo senzacionalizam u srpsko novinarstvo. Posle su se pokačili, a Balkanski Kasapin i njegova drugarica su to rešavali na svoj način. Taj Kasapin je 2000. imao preko 2,5 miliona glasova.

Lida 011

pre 10 godina

Kad je cuo da je M.Markovic u razgovoru sa Curuvijom pustila suzu, Dusan Mitevic mu je rekao:"Covece,pa ona te je vec ozalila!"
PROVERITE!

VR74

pre 10 godina

Jednom rečju, nemate nikakve svedoke i dokaze, samo verujete i pretpostavljate! Istraga nije makla od početka, samo nas mediji "bombarduju" ovom vešću da bi skrenuli pažnju od poskupljenja, povećanja poreza i akciza, blamiranja političara i afera!

VULE

pre 10 godina

Sada lepo sve one sa vlasti ispitati ko je naredio tj dozvolio da Mira i Marko napuste zemlju kao i Karic koji su opljackali zemlju i pobegli sa milijardama evra i smeju se nama svima budalama..Traziti zvanicnim putem od Putina da im se ukine azil i isporuce Srbiji jer se radi o visestrukom zlocinu i masovnim ubistvima a narucivao je i Marko od DB..

zoran

pre 10 godina

"Svi znaju" a ćuti se i o:

1) Naprasnom odlaski M. Marković u Rusiju na nekoliko dana pre atentata na Đinđića i to pod zaštitom UDBE,

2) Iznenadnoj predaji Šešelja i njegovom odlasku u Hag na nekoliko dana pre atentata na Điđića,

3) Najave atentata na Điđića uz slikovitu pomoć Brozove bolesne noge,

4) Muljačine oko Ministra Informisanja u vreme pogibije radnika Televizije za vreme NATO bombardovanja...

I tako dalje... Malo je 1500 karaktera a i zašto pisati kada "svi sve znaju" a od toga nema nama bolje.

sasa

pre 10 godina

sta je ovde senzacionalno i novo?? da je mira narucila svi znaju, za kuraka i db takodje. sta je to ppv novo otkrio? opet nece biti svedoka. osim mozda.... pa da , mozda je ppv resio da svedoci. pa on je bio ministar u mirinoj vladi koji je ojadio telegraf, evropljanin i curuviju! mozda se naprasno setio sta je radio pre nego je postao napredni i obozavani proevropski predsednik. ili sta vec jeste sada!

anonim

pre 10 godina

Sto se mene tice je cela porodica milosevic odgovorna i oni jos uvek nisu odgovarali za svoja nedela. Isto tako kako to da prijateljska rusija stiti neke njene clanove. Sta tadi ministarstvo po tom pitanju.

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

Upravo tako, Srbija je puna sveznalica, ali na kraju se ispostavi da su TA znanja zapravo sumnje - bez činjenica i dokaza... Bajno, divno.
Svi mediji, ali i tužilaštvo i sud, bi MORALI da se zamisle nad rečenicom kako je Ćuruvija rekao Bujoševiću da je "Mira pustila suzu..."
Jer sam u par navrata NA OVOM SAJTU uspevao "da proguram" nešto od "OVIH SUZA": Ćuruvija, majstor mimikrije, upotrebljiv za sve režime, se "osilio" i previše približio "prvoj dami" - što ga je koštalo života, a njegov talambaski novinarski manir, zamaskiran zvučnim imenima (Evropljanin), je poslužio samo kao paravan - što je, činjenica je, kod NARODA izazvalo olakšanje njegovim nestankom. Ali, hvalisanje o potajnom susretanju s MAJKOM, a kasnije I SA ĆERKOM - odrubilo mu je glavu, a ne njegov "prosvetiteljski rad" u "evropljaninu"!
Kada bi Insajder uporedio ubistva Badže, Kundaka i Ćuruvije - začudili bi se kako je "koren" isti - blizina "prve dame".
Ova priča "o Mirinim suzama" kazuje sve o čemu pričam! Saopšteno joj je (za razliku od Kundaka) da će Mačo biti ubrzo likvidiran - nije joj bilo svejedno, ali je morala pristati, tj prihvatiti činjenice.
Iz ovoga proizilazi da je R. Markoviću saopštena "nužnost likvidiranja", a da on nije inicijator. Da - Tata i Sin su inicijatori, ili, kako se s ljubavlju danas kaže: izdali naredbu.
Ako bude iole umešnog tužioca/sudije, sve ovo će isplivati posle nedelju dana suđenja!

Jovan

pre 10 godina

Zašto "veliki pravdoljupci" od "velikog, bratskog" SSSR-a ne zatraže izručenje Miloševićeve golubice. Ta bi 'tica svašta propevati znala i mogla.

dragiša

pre 10 godina

Neozbiljna izjava od čoveka koji sebe predstavlja kao velikog novinara, što ,zapravo, nije. Reč je o jednom prosečnom novinaru koji se jednostavno krije pričom da je bio "veliki prijatelj Zoranov(Djindjića)! Otkuda gospodine Vi znate da je Mira Marković naredila streljanje Ćuruvije? To gospodine treba da utvrdi istraga, a vi iznesite činjenice, jer samo ovakva mantra koju ste primenjivali i vreme glavnourednikovanja u najuglednijem listu Politika ste primenjivali. I sad sa TV "Prva"... pokušavate da solite pamet. Neozbiljno, krajnje neozbiljno i neodgovorno. Naravno, ubice naredbodavci moraju da odgvaraju, da idu u zatvor, ali samo to odlučje sud, a ne nekakav Bujošević. Možda B92 ovo neće da objavi,ali to je na njihov profesionalnoj savesti.

expert

pre 10 godina

Neka mi neko samo objasni koji je bio Mirin motiv za navodno naručenje ubistva Ćuruvije? Imam visok IQ, ali mi ne uspeva da rešim zagonetku.

Dragan Pavlović

pre 10 godina

Sve dotle dok neko ne bude postavio pitanje i tražio odgovor kako i zašto je Mira u Moskvi nedostupna državi Srbiji ,neće se gotovo ništa saznati o ubistvima iz tog vremena. U najpovoljnijem slučaju kao što je slušaj Djindjića, nedostajaće glavna karika-naručilac. Izvršioci su u zatvoru samo zato što bi ,zbog desetina ubistava bili u opasnosti na bilo kojoj tački planete od sličnih sebi,a u srpskim zatvorima su potpuno bezbedni i ništa im ne nedostaje. I ova hapšenja su samo lakrdija (tako će biti)kao i mnoga do sada. Ovo je predizborna kampanja.Daću i odgovor na moje pitanje ;Država Srbija i najveći broj njenih institucija i zvaničnika bi morala da uhapsi sama sebe.

lale

pre 10 godina

ekspert@ ti mozda imas visok IQ ali izgleda da imas i lose pamcenje ( ali to je karakteristika celog naroda, pilece pamcenje) svima koji se dobro secaju tog vremena i borili se protiv Milosevica je bilo jos tada jasno da iza ubistva stoji M.M.

*Evrofiličar

pre 10 godina

Plasim se da se sve ovo vec odavno znalo. Zasto se bas sada o tome govori? Zasto je DS cutao? A kome nije jasno zasto se na ovom ubistvu toliko insistira - e pa zato sto je napad na novinara zapravo napad na demokratiju i slobodu govora. Ubistvo Curuvije je simbol toga. A uz to, bio je dobar i kvalitetan novinar, i zao mi je sto njegova porodica mora da trpi sve sto trpi zbog prljavih politickih igara.

duledudule

pre 10 godina

ssad su svi kao otkrili toplu vodu.hvala im.pa 90% ubistava i mafijasa i svih ostalih su bili po nalogu drzave.od kneleta pa sve na ovamo

Jabučilo Rodriguez

pre 10 godina

Pre neki dan izašla je vest o ubistvu šestorice srpskih mladića u Peći 1998. godine. Sve je brzo zataškano.
U svim vestima o ubistvu Ćuruvije ima mnogo nelogičnosti.
Plašim se da je istina kao i u slučaju Đinđića, Stambolića na skroj drugoj strani.
Na Zapadu ništa novo.

Bec

pre 10 godina

OVAKO REDOM;Gore na snimku redakcije telegrafa vidimo haos delo zakona o informisanju,ko je bio tada ministar za informisanje?Cini mi se Vucic.Seselj je trazio naknadu za ubicu Curuvije znaci znao je kao i za ubistvo Djindjica,ako je znao Seselj znao je i Vucic i nikolic a znao je i Legijaznaci da je sada pred izbore Legija dobio odobrenje da progovori ono sto su radikali znali pa pobogu tada su bili u vlasti.To su neka razmisljanja logicna.Jedno pitanje za Vucica;Kako si prokomentarisao,da li se secas kao ministar informisanja,kada si cuo da je Curuvia ubijen pitam ovako usput,ja sam bio sokiran u Evropi.

Utisak gradjanina Srbije

pre 10 godina

tosa,

Ne pravi se Tosa. Zasto je Mira Markovic pobegla iz zemlje. Nije valjda zbog sudjena za nelegalnu dodelu stana guvernanti? Znala je kakve je zlocine u njenoj glave umislila.Svo zlo koje je zadesilo Srbiju pai Jugoslaviju devedesetih je poteklo iz njene glave. Ona je bila komandant parade.

Zasto se ovako dugo "cutalo'? Zato sto je jedan novo ustoliceni predsenig SRJ sprecio lustraciju.zato sto je omogucio Radetu Markovicu i ostalima iz DB da uniste gomilu dokaza

steva

pre 10 godina

on misli da je mirjana to naredila i to izjavi kao novinar pa kada će doći vreme da se bilo koje optužbe iznose bez dokaza muka mi je od ljudi koji samo laprdaju da bi se oglasili makar to bio. i novinar koga ja cenim

dragan

pre 10 godina

Neznamo motiv.Ja sam do njegovog ubistva citao njegov Dnevni Telegraf i nisam primetio neko narocito kritikovanje vlasti.Sve vest su bile u formi"kratko i jasno".On nije bio politicki protivnik.Secam se slike iz njegovih novina o ruskom sistemu s300,a bila je i serija tekstova "kako su muslimanske taljige pobedile srpske tenkove" aludirajuci na rat u BIH.

tosa

pre 10 godina

Dokle ce Mira Markovic biti dezurni krivac za sva ubistva u Srbiji, pa i za ubistva medju mafijasima.Lako je kriviti onog ko nije u stanju da se brani, jer je progonjen iz zemlje

Lazar

pre 10 godina

Dobro je to što konačno počelo rasvetljavanje slučaja ubistva Ćuruvije samo je nezgodno što je Mira M. nedostupna našem pravosuđu.
Interesantan je i slučaj i ubitstva Stambolića samo u ovom slučaju naredbodavci ubitstva su najvervatnije u Srbiji jer Mira i Milošević S. nisu imali nikakav interes da ga likvidiraju pošto im nije pretstavljao opasnost za preuzimanje vlasti.Video snimak poslednjeg intervjua Stabolića na TV bi , verovatno, mogao uputiti na naredbodavca ubistva.

PRC

pre 10 godina

Sve je ovo "LANDARA PISORA" novi svedoci, Bujosevic, Vesna Pesic, Legija...sve se znalo i ranije...nego sada su procenili da je pravi trenutak...BANDA...PROPALA DRZAVA...zato nam pametna deca i beze u svet...TUGA...

miki

pre 10 godina

Kako ces da popijes tuzbu za iznosenje ovakvih neistina i neproverenih informacija. I da molis na sudjenju da te ne udare mnogo po dzepu.

domaci polusvet

pre 10 godina

nesto nam se ucutali ovi inteligentni rusofili komentatori :D

inace..da nije ds preuzeo revoluciju zbog napada db na Vuka, sloba i mira bi prosli kao causesku. sto i zasluzuju.

ko stoji iza ove parole reče on držeći parolu ispred u ruci

pre 10 godina

Glas razuma kaže: trenutno je mnogo važnije kazniti one koji su pretili građanima i novinare tukli prilikom izbora npr. u Odžacima. Jesu li, ha Selakoviću koji si to obećao? Što se tiče groblja žrtava udbe ona su nepregledna i to nikad neće biti završeno, a nema ni vajde.

Adriano Celentano

pre 10 godina

Srbiji treba reset, gotovi smo. Vucica treba prvog uhapsiti, sta je tada izjavljivao za smrt Curuvije? Srbiji treba diktatura, lustracija na svim nivoima, prekid odnosa sa Rusijom na neko vreme, stroga policija, zakoni i rad.

Crni

pre 10 godina

Sada lepo sve one sa vlasti ispitati ko je naredio tj dozvolio da Mira i Marko napuste zemlju kao i Karic koji su opljackali zemlju i pobegli sa milijardama evra i smeju se nama svima budalama..Traziti zvanicnim putem od Putina da im se ukine azil i isporuce Srbiji jer se radi o visestrukom zlocinu i masovnim ubistvima a narucivao je i Marko od DB..
(VULE, 14. januar 2014 14:43)
Vule, Vule,
Za okvakve ne promisljene i navijacke optuzbe bez i jednog dokaza osim sto ti mislis da je tako, u jednoj sredjenoj zemlji bi tebe oprali tako po dzepu da se celi zivot nebi osvestio.A ti si video, bio prisutan, imas pisane dokaze, snimke razgovora ili dogadjaja, ili si cak mozda i ucesnik? Treba pustiti istrazitelje i sudove da rade ako i oni rese nesto. Ovde svako optuzuje svakoga ko mu se na neki nacin zamerio za nesto, to je medijska hajka. Sto se veca prasina digne sve je manje izgleda da se pravi krivci otkriju, a neko to namerno radi. A prevelika buka oko Mire Markovic samo dodatno udaljuje istragu, mislim da su krivci ipak kod nas.

tosa

pre 10 godina

Dokle ce Mira Markovic biti dezurni krivac za sva ubistva u Srbiji, pa i za ubistva medju mafijasima.Lako je kriviti onog ko nije u stanju da se brani, jer je progonjen iz zemlje

expert

pre 10 godina

Neka mi neko samo objasni koji je bio Mirin motiv za navodno naručenje ubistva Ćuruvije? Imam visok IQ, ali mi ne uspeva da rešim zagonetku.

dragiša

pre 10 godina

Neozbiljna izjava od čoveka koji sebe predstavlja kao velikog novinara, što ,zapravo, nije. Reč je o jednom prosečnom novinaru koji se jednostavno krije pričom da je bio "veliki prijatelj Zoranov(Djindjića)! Otkuda gospodine Vi znate da je Mira Marković naredila streljanje Ćuruvije? To gospodine treba da utvrdi istraga, a vi iznesite činjenice, jer samo ovakva mantra koju ste primenjivali i vreme glavnourednikovanja u najuglednijem listu Politika ste primenjivali. I sad sa TV "Prva"... pokušavate da solite pamet. Neozbiljno, krajnje neozbiljno i neodgovorno. Naravno, ubice naredbodavci moraju da odgvaraju, da idu u zatvor, ali samo to odlučje sud, a ne nekakav Bujošević. Možda B92 ovo neće da objavi,ali to je na njihov profesionalnoj savesti.

steva

pre 10 godina

on misli da je mirjana to naredila i to izjavi kao novinar pa kada će doći vreme da se bilo koje optužbe iznose bez dokaza muka mi je od ljudi koji samo laprdaju da bi se oglasili makar to bio. i novinar koga ja cenim

Dragan Pavlović

pre 10 godina

Svi putevi (zločina) vode u Moskvu. Država Srbija bi morala dati odgovor narodu na pitanje: Kako je to Mira nedostupna ? Ne radi se o jednom ubistvu, nego je brojka mnogo veća.

profiterska

pre 10 godina

šta je u ovim vestima u vezi ubistva ćuruvije, senzacionalno? da je mira naručila? pa i vrapci na krovu to znaju....
svi bi da ućare na 'rešavanju' ovog ubistva o kome svi sve znaju godinama.
a posebno vučić i dačić, da speru sa sebe odgovornost za kreiranje atmosfere za ubistvo i ćutanje o svemu.

sasa jokic

pre 10 godina

Znamo i ko je naredio ubistvo Djindjica, ali (kao) nemamo dokaze, a On je jos tu u Srbiji, i stalno proziva vlast za izdaju, a na Kosovu su milijarde pokrali!

Јована

pre 10 godina

Bujošević, međutim, ne veruje da je bilo ko namerno kočio rasvetljavanje ubistva, i izražava uverenje da je Mira Marković, supruga Slobodana Miloševića, tražila ubistvo Ćuruvije, a da je Državna služba bezbednosti samo, kako kaže, "izvršilac". "Svi znamo za to, ali nemamo dokaze za to", kazao je Bujošević.

O poslednjem susretu Ćuruvije i Mirjane Marković, Bujošević kaže da mu je Slavko rekao "da je Mira tada pustia suzu, ali i da je razgovor bio "mnogo gori". "Mi svi verujemo koji smo radili sa Slavkom, da je to bio njen nalog",
dodao je on.


У истој изјави о Бујошевић прво зна, а затим, пар реченица даље, верује и то не само он, већ сви верујемо. Ето вам још један од битних разлога зашто данас имамо на власти обскурне ликове као што су Вучић, Јоргованка или Зоран Бабић. Зато што су овакви, као што је знам-верујем Бујошевић, под Тадићем могли да буду главни и одговорни уредници Политике. Зато што су једни примитивци припремили терен за долазак других примитиваца од којих се једино разликују зато што умеју да корсте марамицу за брисање носа.

miki

pre 10 godina

Kako ces da popijes tuzbu za iznosenje ovakvih neistina i neproverenih informacija. I da molis na sudjenju da te ne udare mnogo po dzepu.

anonim

pre 10 godina

Sto se mene tice je cela porodica milosevic odgovorna i oni jos uvek nisu odgovarali za svoja nedela. Isto tako kako to da prijateljska rusija stiti neke njene clanove. Sta tadi ministarstvo po tom pitanju.

VULE

pre 10 godina

Sada lepo sve one sa vlasti ispitati ko je naredio tj dozvolio da Mira i Marko napuste zemlju kao i Karic koji su opljackali zemlju i pobegli sa milijardama evra i smeju se nama svima budalama..Traziti zvanicnim putem od Putina da im se ukine azil i isporuce Srbiji jer se radi o visestrukom zlocinu i masovnim ubistvima a narucivao je i Marko od DB..

lale

pre 10 godina

ekspert@ ti mozda imas visok IQ ali izgleda da imas i lose pamcenje ( ali to je karakteristika celog naroda, pilece pamcenje) svima koji se dobro secaju tog vremena i borili se protiv Milosevica je bilo jos tada jasno da iza ubistva stoji M.M.

*Evrofiličar

pre 10 godina

Plasim se da se sve ovo vec odavno znalo. Zasto se bas sada o tome govori? Zasto je DS cutao? A kome nije jasno zasto se na ovom ubistvu toliko insistira - e pa zato sto je napad na novinara zapravo napad na demokratiju i slobodu govora. Ubistvo Curuvije je simbol toga. A uz to, bio je dobar i kvalitetan novinar, i zao mi je sto njegova porodica mora da trpi sve sto trpi zbog prljavih politickih igara.

Lazar

pre 10 godina

Dobro je to što konačno počelo rasvetljavanje slučaja ubistva Ćuruvije samo je nezgodno što je Mira M. nedostupna našem pravosuđu.
Interesantan je i slučaj i ubitstva Stambolića samo u ovom slučaju naredbodavci ubitstva su najvervatnije u Srbiji jer Mira i Milošević S. nisu imali nikakav interes da ga likvidiraju pošto im nije pretstavljao opasnost za preuzimanje vlasti.Video snimak poslednjeg intervjua Stabolića na TV bi , verovatno, mogao uputiti na naredbodavca ubistva.

Vinilin

pre 10 godina

Pogledajte izjave Ćuruvijine, videćete da u mnogima prepričava svoje telefonske razgovore sa Mirom i Slobom, da su ti razgovori bili dosta neposredni i učestali. Ovo nije moja interpretacija: idite na youtube, i slušajte šta govori. Obično ovakve komentare ne objave, a ja ne vidim zašto kad god se priča o nekim stvarima mora da se žmuri na jedno oko? Bio je prijatelj sa njima, sa Telegrafom je 92. uveo senzacionalizam u srpsko novinarstvo. Posle su se pokačili, a Balkanski Kasapin i njegova drugarica su to rešavali na svoj način. Taj Kasapin je 2000. imao preko 2,5 miliona glasova.

VR74

pre 10 godina

Jednom rečju, nemate nikakve svedoke i dokaze, samo verujete i pretpostavljate! Istraga nije makla od početka, samo nas mediji "bombarduju" ovom vešću da bi skrenuli pažnju od poskupljenja, povećanja poreza i akciza, blamiranja političara i afera!

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

Upravo tako, Srbija je puna sveznalica, ali na kraju se ispostavi da su TA znanja zapravo sumnje - bez činjenica i dokaza... Bajno, divno.
Svi mediji, ali i tužilaštvo i sud, bi MORALI da se zamisle nad rečenicom kako je Ćuruvija rekao Bujoševiću da je "Mira pustila suzu..."
Jer sam u par navrata NA OVOM SAJTU uspevao "da proguram" nešto od "OVIH SUZA": Ćuruvija, majstor mimikrije, upotrebljiv za sve režime, se "osilio" i previše približio "prvoj dami" - što ga je koštalo života, a njegov talambaski novinarski manir, zamaskiran zvučnim imenima (Evropljanin), je poslužio samo kao paravan - što je, činjenica je, kod NARODA izazvalo olakšanje njegovim nestankom. Ali, hvalisanje o potajnom susretanju s MAJKOM, a kasnije I SA ĆERKOM - odrubilo mu je glavu, a ne njegov "prosvetiteljski rad" u "evropljaninu"!
Kada bi Insajder uporedio ubistva Badže, Kundaka i Ćuruvije - začudili bi se kako je "koren" isti - blizina "prve dame".
Ova priča "o Mirinim suzama" kazuje sve o čemu pričam! Saopšteno joj je (za razliku od Kundaka) da će Mačo biti ubrzo likvidiran - nije joj bilo svejedno, ali je morala pristati, tj prihvatiti činjenice.
Iz ovoga proizilazi da je R. Markoviću saopštena "nužnost likvidiranja", a da on nije inicijator. Da - Tata i Sin su inicijatori, ili, kako se s ljubavlju danas kaže: izdali naredbu.
Ako bude iole umešnog tužioca/sudije, sve ovo će isplivati posle nedelju dana suđenja!

zoran

pre 10 godina

"Svi znaju" a ćuti se i o:

1) Naprasnom odlaski M. Marković u Rusiju na nekoliko dana pre atentata na Đinđića i to pod zaštitom UDBE,

2) Iznenadnoj predaji Šešelja i njegovom odlasku u Hag na nekoliko dana pre atentata na Điđića,

3) Najave atentata na Điđića uz slikovitu pomoć Brozove bolesne noge,

4) Muljačine oko Ministra Informisanja u vreme pogibije radnika Televizije za vreme NATO bombardovanja...

I tako dalje... Malo je 1500 karaktera a i zašto pisati kada "svi sve znaju" a od toga nema nama bolje.

Jovan

pre 10 godina

Zašto "veliki pravdoljupci" od "velikog, bratskog" SSSR-a ne zatraže izručenje Miloševićeve golubice. Ta bi 'tica svašta propevati znala i mogla.

Jabučilo Rodriguez

pre 10 godina

Pre neki dan izašla je vest o ubistvu šestorice srpskih mladića u Peći 1998. godine. Sve je brzo zataškano.
U svim vestima o ubistvu Ćuruvije ima mnogo nelogičnosti.
Plašim se da je istina kao i u slučaju Đinđića, Stambolića na skroj drugoj strani.
Na Zapadu ništa novo.

domaci polusvet

pre 10 godina

nesto nam se ucutali ovi inteligentni rusofili komentatori :D

inace..da nije ds preuzeo revoluciju zbog napada db na Vuka, sloba i mira bi prosli kao causesku. sto i zasluzuju.

sasa

pre 10 godina

sta je ovde senzacionalno i novo?? da je mira narucila svi znaju, za kuraka i db takodje. sta je to ppv novo otkrio? opet nece biti svedoka. osim mozda.... pa da , mozda je ppv resio da svedoci. pa on je bio ministar u mirinoj vladi koji je ojadio telegraf, evropljanin i curuviju! mozda se naprasno setio sta je radio pre nego je postao napredni i obozavani proevropski predsednik. ili sta vec jeste sada!

Lida 011

pre 10 godina

Kad je cuo da je M.Markovic u razgovoru sa Curuvijom pustila suzu, Dusan Mitevic mu je rekao:"Covece,pa ona te je vec ozalila!"
PROVERITE!

Utisak gradjanina Srbije

pre 10 godina

tosa,

Ne pravi se Tosa. Zasto je Mira Markovic pobegla iz zemlje. Nije valjda zbog sudjena za nelegalnu dodelu stana guvernanti? Znala je kakve je zlocine u njenoj glave umislila.Svo zlo koje je zadesilo Srbiju pai Jugoslaviju devedesetih je poteklo iz njene glave. Ona je bila komandant parade.

Zasto se ovako dugo "cutalo'? Zato sto je jedan novo ustoliceni predsenig SRJ sprecio lustraciju.zato sto je omogucio Radetu Markovicu i ostalima iz DB da uniste gomilu dokaza

Bec

pre 10 godina

OVAKO REDOM;Gore na snimku redakcije telegrafa vidimo haos delo zakona o informisanju,ko je bio tada ministar za informisanje?Cini mi se Vucic.Seselj je trazio naknadu za ubicu Curuvije znaci znao je kao i za ubistvo Djindjica,ako je znao Seselj znao je i Vucic i nikolic a znao je i Legijaznaci da je sada pred izbore Legija dobio odobrenje da progovori ono sto su radikali znali pa pobogu tada su bili u vlasti.To su neka razmisljanja logicna.Jedno pitanje za Vucica;Kako si prokomentarisao,da li se secas kao ministar informisanja,kada si cuo da je Curuvia ubijen pitam ovako usput,ja sam bio sokiran u Evropi.

Dragan Pavlović

pre 10 godina

Sve dotle dok neko ne bude postavio pitanje i tražio odgovor kako i zašto je Mira u Moskvi nedostupna državi Srbiji ,neće se gotovo ništa saznati o ubistvima iz tog vremena. U najpovoljnijem slučaju kao što je slušaj Djindjića, nedostajaće glavna karika-naručilac. Izvršioci su u zatvoru samo zato što bi ,zbog desetina ubistava bili u opasnosti na bilo kojoj tački planete od sličnih sebi,a u srpskim zatvorima su potpuno bezbedni i ništa im ne nedostaje. I ova hapšenja su samo lakrdija (tako će biti)kao i mnoga do sada. Ovo je predizborna kampanja.Daću i odgovor na moje pitanje ;Država Srbija i najveći broj njenih institucija i zvaničnika bi morala da uhapsi sama sebe.

dragan

pre 10 godina

Neznamo motiv.Ja sam do njegovog ubistva citao njegov Dnevni Telegraf i nisam primetio neko narocito kritikovanje vlasti.Sve vest su bile u formi"kratko i jasno".On nije bio politicki protivnik.Secam se slike iz njegovih novina o ruskom sistemu s300,a bila je i serija tekstova "kako su muslimanske taljige pobedile srpske tenkove" aludirajuci na rat u BIH.

PRC

pre 10 godina

Sve je ovo "LANDARA PISORA" novi svedoci, Bujosevic, Vesna Pesic, Legija...sve se znalo i ranije...nego sada su procenili da je pravi trenutak...BANDA...PROPALA DRZAVA...zato nam pametna deca i beze u svet...TUGA...

duledudule

pre 10 godina

ssad su svi kao otkrili toplu vodu.hvala im.pa 90% ubistava i mafijasa i svih ostalih su bili po nalogu drzave.od kneleta pa sve na ovamo

Adriano Celentano

pre 10 godina

Srbiji treba reset, gotovi smo. Vucica treba prvog uhapsiti, sta je tada izjavljivao za smrt Curuvije? Srbiji treba diktatura, lustracija na svim nivoima, prekid odnosa sa Rusijom na neko vreme, stroga policija, zakoni i rad.

Crni

pre 10 godina

Sada lepo sve one sa vlasti ispitati ko je naredio tj dozvolio da Mira i Marko napuste zemlju kao i Karic koji su opljackali zemlju i pobegli sa milijardama evra i smeju se nama svima budalama..Traziti zvanicnim putem od Putina da im se ukine azil i isporuce Srbiji jer se radi o visestrukom zlocinu i masovnim ubistvima a narucivao je i Marko od DB..
(VULE, 14. januar 2014 14:43)
Vule, Vule,
Za okvakve ne promisljene i navijacke optuzbe bez i jednog dokaza osim sto ti mislis da je tako, u jednoj sredjenoj zemlji bi tebe oprali tako po dzepu da se celi zivot nebi osvestio.A ti si video, bio prisutan, imas pisane dokaze, snimke razgovora ili dogadjaja, ili si cak mozda i ucesnik? Treba pustiti istrazitelje i sudove da rade ako i oni rese nesto. Ovde svako optuzuje svakoga ko mu se na neki nacin zamerio za nesto, to je medijska hajka. Sto se veca prasina digne sve je manje izgleda da se pravi krivci otkriju, a neko to namerno radi. A prevelika buka oko Mire Markovic samo dodatno udaljuje istragu, mislim da su krivci ipak kod nas.

ko stoji iza ove parole reče on držeći parolu ispred u ruci

pre 10 godina

Glas razuma kaže: trenutno je mnogo važnije kazniti one koji su pretili građanima i novinare tukli prilikom izbora npr. u Odžacima. Jesu li, ha Selakoviću koji si to obećao? Što se tiče groblja žrtava udbe ona su nepregledna i to nikad neće biti završeno, a nema ni vajde.