Ponedeljak, 13.01.2014.

10:47

"DS nije ni Đilasova ni Tadićeva"

Dragoljub Mićunović poručio da, je bez obzira na ishod nesuglasica u toj stranci, važno da ona ostane snažna opozicija negativnim društvenim procesima.

Izvor: Beta

"DS nije ni Ðilasova ni Tadiæeva" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

145 Komentari

Sortiraj po:

Ivana

pre 10 godina

Slažem se, opstanak nijedne stranke ne zavisi od pojedinaca, ali pojedinac može da nanese veliku štetu, kao što je u ovom slučaju Đilas sa podizanjem tenzija i unošenjem zbrke.

SELO - GORI - A - BABA - SE - CESLJA

pre 10 godina

Deda Micun je potpuno u pravu kada kaze da DS nije ni Tadicev,Djilasov , Micunovicev, ali ono sto zabrinjava izgleda da gradjani Srbije imaju sve manje i manje poverenja u DS. Objektivno receno ko god dodje u ovom trenutku na celo DS-a bice isto tesko ce smoci snage da bilo sta promeni jer nema podrske gradjana za promene u DS-u. To je stranka koja je izgubila poverenje naroda i ni Micunović, Tadi, Djilas, Pajtic, Sutanovac to poverenje ne mogu povratiti. Narocito ako imamo u vidu da smo njih gledali punih prethodnih 12 godina i da nisu nikakvo novo iznenadjenje.

Alfred!

pre 10 godina

Interesuje me samo, sta je to DS danas? Umesto da se bude konstruktivan i u opoziciji, ja to ne vidim, ja samo vidim oci pune zelje za vlascu i kvalitetnim vlastodrzackim pozcijama, mada ce gospoda iz DS-a biti zadovoljna i opozicionom klupom. Plata dobra, a posao nikakav!

Srbin100%

pre 10 godina

Neko bi trebao da obavesti i Djilasa i Tadica o tome jer oni ocigledno misle drugacije a i njihovo ponasanje ukazuje na takav stav

petak13

pre 10 godina

Tačno gospodine Mićunoviću da stranka nije ni Đilasva ni tadićeva ali je tačno da su oboje trenutno u ofanzivi jedan prema drugom i da DS dele na dva tabora i tako dodatno politiziraju političku scenu Srbije.Ono što je sigurno ovo neće ostati bez posledica po DS, dalje podele i cepanje se nastavlja i biće još žešće i pogubnije po stranku.A to da neki razočarani građanin trenutnom političkom situacijom može da nađe neku utehu u programu DS je priča bez osnova i bez realnosti, jer prvo takvih građana nema a da ima nekog u programu i planovima DS nema šta da traži jer je stranka potpuno izgubila svoju političku orjentaciju.

Lav

pre 10 godina

Dobro je da dođe do nekih promena u stranci da novi ljudi pokrenu neke stvari koje su dugo godina ostale nedodirnute, jer sa Tadićem, Đilasom i Balšom teško da ćemo uspeti da pokrenemo neke reforme, čak šta više sa njima nećemo da budemo ni jaka opozicija.

brkljač

pre 10 godina

Posle Đilasove vladavine, jer svakoj vladavini dođe kraj, DS-u će trebati nekoliko godina da povrati glasače koje je Đilas oterao, i tera ih i dalje, svakim svojim pojavljivanjem u javnosti.

nidža

pre 10 godina

Problem je što je Glavni odbor Đilasov i jedino na šta se on poziva je podrška glavnog odbora. Pošto mu članovi (ostali) ne trebaju neka “otpadne” i formira svoju stranku zvanu Glavi odbor DS (GODS – bogovi).

BELI

pre 10 godina

Nikako ne može se reći da se oni koncentrišu na izbore kada svakodnevno po štampi čitate kako pljuju po naprednjacima a to ih je već jednom koštalo a bogami i sada će.

sudija svitaj KRAJ

pre 10 godina

U ovako teškom stanju kod DS,još kao šlag na tortu propasti pojavljuje se Mićunovoić da ionako teškoj situaciji svojom izjavom poveća konfuziju.Propast DS je neminovna.

Bagz Moran

pre 10 godina

Demokratska stranka nije ni Djilasova ni Tadiceva, vec kako je radila, dok je bila na vlasti , ja sam mislio da je All Caponeova.

Ne_mrzi_vas_da_kuckate?

pre 10 godina

Ali SNS mora u svakoj corbi da bude mirodjija. Mnogo vise se bave DS-om nego sobom. Potajno navijaju za Djilasa, jer ako psiholog dodje, odose svi sa vlasti na kolektivni odmor psihe u neku banju, hahahahaha...

frajlica

pre 10 godina

DS nije svojina da bi se ovako pričalo. DS je stranka koja posle svih nesuglasica i dešavanja gubi reputaciju i podršku naroda. DS će uskoro biti prošlost, jer pored SNS-a oni više nemaju priliku!

Mirce

pre 10 godina

Ds mora da se stabiliše u konstruktivnu opoziciju i naredan perjod je sudbonosan za Ds čiji je jedan od doajena i Profesor Mićunović ali će to ići veoma teško posle svih dešavanja u prošloj godini i niza loših poteza Đilasa naročito unutarstranački ali i u vođenju Beograda.

paranormalna aktivnost

pre 10 godina

... Ovi naprednjaci bar se ne foliraju a da opljačkaju nemaju više šta, ovi pre njih to su uspešno završili. ...


(Lik, 13. januar 2014 14:48)

Ne znam koliko su nasli, ali su se lepo dosetili, pa su uzeli dosad vise od 7. milijardi Evra kredita, a od tih para se dosad nista nije ni izgradilo ni videlo, sem povremenih proslava u Arenama!!!

Zapamti, kad prodje njihova era, padacemo u nesvest kad saznamo sta su radili, ali tada ce biti kasno!!!

P.S. Posle petog oktobra se pocelo, ne od nule, nego od totalnog minusa, jer su bas ovi tvoji posteni pokrali sve sto su mogli i doveli zemlju na na dohodak najsiromasnijih zemalja na svetu!!!

sempervivum

pre 10 godina

Mislim da će DS opstati - uprkos svemu.
Zašto?
Zato što je DS jedina stranka koja je menjala lidere, ali je stranka opstajala. Pogledajte ostale stranke - jedan te isti lider 100 godina (SPO=Vuk, URS=Dinkić, DSS=Koštunica, LDP=Čeda, evo i SNS je postao zavisnik od Vučića...).
Na prethodnim izborima nisam glasao, ali ću baš sad glasati za DS uprkos ovoj SNS pomami, jer mislim da je opozicija ovoj vlasti neophodna!!!
SNS je već više od godinu i po dana na vlasti, a se i dalje ponašaju kao opozicija i jedino što rade je da vode rat protiv prethodne vlasti (osim što su, uzgred, skinuli gaće pred zahtevima EU u vezi da Kosovom). Od pozitivnih stvari u njihovom delovanju, jedino je vredna pomena Jorgovanka Tabaković koja (ipak) nije dozvolila da dinar poludi (mada cene rastu)...
Sve ostalo je magla u 'Kuriru' i 'Informeru'.

svaka čast

pre 10 godina

"...stranke i pojedinci moraju se držati svojih uverenja i programa i da se rukovode opštim dobrom..."

Svaka čast, čiko... Kamo lepe sreće da više političara ima ovaj stav.

Marija

pre 10 godina

Nikada ne bih glasala za stranku u previranju. Prvo se vi konsolidujte, pa posle barem godinu dana da vidimo šta ste uradili (opozicija do sada niste bili, jer se opozicijom naziva neko ko opoziciono deluje, ne preko izjava u medijima, već konkretnim akcijama, a ne neko ko se samo bavi unutrašnjim pitanjima). Pa ako nešto realno uradite posle smirivanja strasti u stranci i proteklih godinu dana, onda možete to da prezentujete, pa ćemo da vidimo. Gledano iz ugla opozicije, mnogo je više uradila jedna nova i mala grupa građana, što je poražavajuće za stranku sa infrastrukturom.

Tako kod mene stoje stvari. Do tada - beli listić, jer je i Čeda prolupao.

I da, ne zaboravite, mi smo mnogo pametniji nego što mislite. Stalno nas potcenjujete.

dr

pre 10 godina

Ona je Vaša, Đinđićeva, Pekićeva,.... dvojica pomenutih u naslovu nisu ni blizu intelektualcima koji su je osnovali. Takvi, pravi intelektualci, su nažalost, u izumiranju.

milan

pre 10 godina

Mićunoviću interes ne može da ima svaki svoj da tu DS mora biti jedinstvena, to zastupanje pojedinačnih interesa i trošenje energije za svoj lični interes koštao je DS većine na zadnjim izborima. Ali umesto da taj događaj vide kao opomenu oni (demokrate) prave od te opomene pokolj u svojim redovima. Niti se može dati pravo onima koji su napustili partiju niti onima koji su ostali u njoj kao sopstvena opozicija. Ta ujdurma pokazuje svu slabost i onako krhke demokratije u Srbiji i 18 januara je možda zadnja šansa da se redovi stisnu i nađe izlaz iz problema koje nisu drugi napravili nego same demokrate. Neko treba da vide koje su rezultate postigli u zadnje vreme i pored svega da preispitaju dali treba da ostanu na vrhu stranke ili ne i to bez obzora koliko odbora iza njih stoje da je ovo zadnja šansa u skorije vreme partiju stabilizovati.

maradona

pre 10 godina

od proteklih 15 godina DS je na vlasti bio bar 10. za to vreme pokazali su zavidan nivo kukavicluka, kalkulantstva, politickog slepila, oportunizma i neodgovornosti. Iskreno se nadam da ce Djilas zakucati poslednji ekser u sanduk te kriminalne organizacije u cemu ga svesrdno podrzavam.

Viki

pre 10 godina

Naravno, u potpunosti se slažem, ali DS ne može da se vraća na staro, jer smo videli rezultat Tadićeve politike. Đilas je, ma koliko ga prozivali u medijima jedini koji može u ovom momentu da ostane na čelu stranke kojoj je više nego ikada potrebna čvrsta ruka i jedinstvo. Svako ko to ne shvata nije dostojan članske karte koju ima, jer ona sa sobom ne nosi samo prava, već i obaveze.

Sasa J

pre 10 godina

Nisam sa baš uvek slagao sa stavovima gospodina Mićunovića. Kao nestrpljiv mladić željan promena svim srcem sam podržavao politiku Zorana Djindjića. Pokušao sam da razumem Tadićevu politiku. Pokušavam da razumem Djilasovu politiku i smatram da mu treba dati još vremena. Ne razumem nečasne udarce od strane bivšeg predsednika koji koristi male odbore, pokušava da ih odvoji od stranke i pripremi kao podršku budućoj stranci koju će najverovatnije osnovati. Gospodin Mićunović ovim tekstom pokazuje na delu kako treba da se ponaša jedan iskusni političar, osnivač stranke i učitelj demokratije pri sukobu dvojice mladih lavova. Svaka čast. Boris Tadić bi mogao mnogo da nauči iz ovog teksta i da u pravom smislu pocrveni. A stranačka organizacija i ideja koju ona nosi sa sobom će opstati i sa njim i bez njega.

lana

pre 10 godina

Ko god dođe na čelo DS biće isto. To je stranka koja je izgubila poverenje naroda i ni Mićunović ni Tadić to poverenje ne mogu povratiti. Naročito ako imamo u vidu da smo njih gledali i prethodnih godina i da nisu nikakvo novo iznenađenje.

Lik

pre 10 godina

@gradjanka NS
"DS se vrlo brzo vraca. Ovi nazadnjaci su za ovih godinu i po dana pokazali da su dno-dna."

DS će se vratiti ali tek za 10 god. (kad razjure sve ove stare koji su opljačkali Srbiju do kraja), ovaki kakvi su nisu naprednjacima ni do kolena.

DS je dovela Srbiju do prosjačkog štapa, uništila ono malo srednje klase i potpuno obesmislila osnovne građanske vrednosti. Ovi naprednjaci bar se ne foliraju a da opljačkaju nemaju više šta, ovi pre njih to su uspešno završili.

Na zadnjim izborima nisam hteo da glasam, DS više ne podnosim a naprednjake ne mirišem ali sada ću namerno da glasam za naprednjake, samo da se ovi DS demagozi ne vrate.

Penzija bre

pre 10 godina

Jeste da je Micunovic osnovao DS, ali njegovo vreme je odavno proslo.Treba neko novi da dodje da malo osvezi i prodrma stranku u pozitivnom smislu naravno.

Sandokan

pre 10 godina

Znaci ne verujem sta citam. :) Tadic vam je bio ok, a Djilas ne valja? :) Izgleda da samo nepristrasni mogu da uvide razliku izmedju te dvojice. Mogu da shvatim nekoga ko zivi van Beograda, vecina realno ni ne zna ko je i sta je taj covek, ali da Beogradjani kukaju Protiv Djilasa je, u najmanju ruku, licemerno. Jedini politicar, ne samo u DS-u, nego na celoj politickoj sceni Srbije, koji se bavio svojim poslom kako treba i on ne valja? :) A da nije bilo Djilasa i narednih 100 godina bi Bulevar bio ruina, u narednih 200 ne bio dobili most preko Dunava nego bi se gusili na Pancevcu dok se i on ne srusi... Ovo sve zvuci kao jeftina komedija. I jos, sasvim slucajno, istog dana kada je Stefanovic objavio raspisivanje izbora u Beogradu. :) Ove dve stvari su se samo iz slucajnih razloga desile istog dana. :) Tadic resio da budemo napredni svi, izgleda da su demokrate nazadne pa je rasio da ih unapedi. E moj Borise, Borise... Sve ces nas oterati u manastir.

MAUVAU

pre 10 godina

Stvarno Micune-cija je DS,cika Dobricina i nekih prxisovaca(onih koji su pisali programe i obozavali Milosevica pa su poceli da gundjaju kad je slabo ratovao)?

DS danas placa greh rodjenja!

bubica 2

pre 10 godina

To da će biti snažna opozicija ,čisto sumnjam gospodine Mićunoviću a da nije ni Đilasova ni Tadićeva to verujem. Samo su im važni lični interesi. Vama svaka čast na sedoj glavi i što još uvek ne gubite nadu. Svakoga dana se izgubi nešto zauvek.

ljubica

pre 10 godina

DS treba da bude snažna opozicija sadašnjim negativnim društvenim procesima, i to kaze osnivac stranke koja ej unistila sve cega se dotakla.

Srdjan

pre 10 godina

Mnogo lepo rečeno. No bojim se da je ovo je naknadna pamet. Nisam čuo Mićunovića da o ovome govori dok je Tadić postavljao mediokritete na funkcije u Demokratskoj Stranci i u Srbiji. Kada je Tadićeva vlast bila apsolutna i nedemokratska. Nije podigao ovaj glas kada je slučajni Tadićev naslednik poizbacivao pola stranke. Sve je ovo na žalost ne borba za demokratizaciju jedine demokratske opcije u Srbiji već samo nova "ponuda" razočaranim glasačima.

MilanCh

pre 10 godina

Deda Micun mudro zbori. Siguran sam da ce smiriti strasti i da nece dozvoliti nikome da se ponizava. DS za primer. Svoje poverenje dajem Draganu Djilasu!

IvanaA

pre 10 godina

Kaze da mediji prave laznu sliku o DSu, e bas nije tako! Ne rade mediji nista pogresno, sa samo prenose sta rade clanovi DSa. Ako je ispalo da su sve lopovi i prevaranti, sta su tu krivi mediji.

Бојан Илић

pre 10 godina

Apache!
"Углађени национализам"?!?
Каква демагогија, у духу Другосрбијанаца!:-)
Јел' му то још увек замерате "Марш на Дрину" у згради УН?!

Стефан

pre 10 godina

ДС је одавно изгубио компас куда треба да иде. Није успео да се носи са великом концентрацијом моћи коју је поседовао. Воћство странке није успело да наметне јединствен став у ком правцу треба да иде и држава и странка. Данас је дошао дан за наплату силних грешака које су направљене. Отерали су квалитетне људе из странке а и младе и перспективне људе који би допринели јачању земље из Србије. УРС је једини који је задржао јасну идеју економског и политичког издизања Србије после пада Милошевића.

Demagogija

pre 10 godina

Kako to sada nije ni Đilasova ni Tadićeva. Zašto se birača i glasača sete onda kada se upuste u neku demagogiju. Do sada su oni odlučivali o svemu, a sada se odjednom pominju i tamo neki birači. Do sada njihovi stavovi i nisi bili nešto uvažavani.

deda

pre 10 godina

mićunović je glavni krivac zašto je ds tu gde je sada, propali komunistički ideolog, koga je djindjić opravdano izbacio iz stranke, pokušava da lovi u mutnom da bi se na vreme priklonio pobedničkoj opciji. najveća greška tadića su idoli i mićun kad se dinstancira id njih može da očekuje boljitak za sebe i stranku ovako rascep joj ne gine...

Ko Se Cuva i Bog ga cuva

pre 10 godina

A oni koji u medijima vec danima vode svojevrsni mali rat za pozicije u stranci , samo doprinose padu njene popularnosti jer prikazuju svoje pravo lice i svoje prave licne interese i ambicije

crna guja

pre 10 godina

Demokratska stranka moze da se oporavi samo ako na celo dodje mlad ne kompromitovan covek bez putera na glavi.
(gorcilo, 13. januar 2014 11:5

Da je najposteniji covek na svetu, u ovoj zemlji bi se odmah angazovali Kuriri i Informeri i od njega napravili tajkuna i azdaju!!!

Lekcija

pre 10 godina

U pravu je micun, mnogo su se oni osilili kao predsednik i bivsi predsednik Djilas i Tadic, najbolji izbor bi bio Jeremic, ali on covek video kuda sve to vodi, pa napustio na vreme.

sasa

pre 10 godina

ovako:
tadic-ruzna proslost DSa i srbije
djilas-proganjan od svih, buducnost DSa, buducnost srpske politicke scene
rakic-vucicev izbor za DS
vucic-nadajmo se, ruzna proslost srbije, skinut na opstenarodnom buntu sa dramaticnim ishodom
nikolic-zaboravljeni sns, srs manipulator

DM

pre 10 godina

Da nam treba jaka opozicija tu se slažem ali DS nikada to nije bila uvek su gledali samo sopstvene interese više su se bavili unutarstranačkim sukobima i podelama nikada oni nisu bili konstruktivna opozicija jer kao i obično interesi pojedinaca su uvek bitniji od interesa građana Srbije

Петар Миловановић

pre 10 godina

"DS nije ni Đilasova ni Tadićeva". Dragoljub Mićunović poručio da, je bez obzira na ishod nesuglasica u toj stranci, važno da ona ostane snažna opozicija negativnim društvenim procesima. Ево „свеже крви“ за посрнулу демократску странку, ево младих лидера пуних елана, животне снаге и нових идеја, ево перспективних кадрова којих још увек има у тој странци, али се до сада нису ангажовали у довољној мери нити довољно исказали свој стваралачки и лидерски потенцијал! Само напред у светлу будућност са тутанкамоновим исписницима и кумовима на венчању, са новим археолошким открићима у египатским пирамидама! Да ли овај паразит још увек има апартман у народној скупштини, где између седница дремка, одмара се и прикупља животну снагу за нове демократске победе? Избацити све те паразите из скупштине, па нека заседају до миле воље испод „Таковског грма“, старог храста или старог дуда, мада ни то нису заслужили, бре!

simonida

pre 10 godina

DS preseliti u Podgoricu jer vecina clanova su Crnogorci ili Crnogorskog porekla. Sta imaju Srbijanci sa strankom kojom vladaju Crnogorci, nista samo stetu i to veliku.

Misica

pre 10 godina

Cim su pogubili fotelje poceli su da se svadjaju i da pokazuju svoje pravo lice. Takva stranka Srbiji ne treba, jer ce sve uraditi samo da bi ostvarili svoje licne ciljeve.

Whirlpool

pre 10 godina

Tesko da DS moze da vise bude snazna u bilo kom segmentu.Unutar pomenute stranke svi su razjedinjeni,i kao takvi tesko da mogu da pairaju bilo kome.

zlatan

pre 10 godina

Uz svo uvazavanje g. Micunovica DS nema pravo da kritikuje stranke koje su danas na vlasti. Propadanje DS je posledica loseg vodjstva od strane Djilasa, a jos vaznije je dugogodisnja korupcija u kojoj je DS bio evropski sampion. Posledica toga je ekonomsko propadanje privrede i drustva u Srbiji

Djoka

pre 10 godina

"Ni Djilasova, ni tadiceva, ali crnogorska u svakom slucaju" - Na osnovu cega se micunovic samo usudjuje da Djilasa i tadica trpa u isti kos, sta je jos moralo da bude upropasteno za vreme tadiceve vlasti - a nije bas malo toga otislo u djavola - i zar nije on licno tadica izvukao iz sesira da bi svojim neznanjem i odsustvom politickog instinkta za osam godina urnisao srpsku privredu? Dobro sto prosecan covek u srbiji ima IQ 89, ali...

Jelica011

pre 10 godina

Ne znam da li se gore pomenuti politicari bore za vlast ili da pomognu narodu, vise mi se cilni da je ovo prvo. Tako da Micune, nije to DS kakva je nekad bila, unistili su je.

Helios

pre 10 godina

Evo ga i Mićan koji sa ovakvim izjavama će još više poljuljati stranku koja je i ovako uzdrmana. Borba unutar DS-a će biti intenzivna a epilog ćemo videti kada bude GO gde će tenzije biti kao nikad do sada.

Sanjam

pre 10 godina

Stranka ne pripada i ne sme da pripada ni jednom jedinom pojedincu. Ali (prvenstveno Djilas) se ponasa kao da je stranka njegovo privatno vlasnistvo. Micunovic ima dobar stav, ali on je mali i slab da bi ocistio stranku od halapljivaca koji su se samo talozili i talozili godinama. Ukoliko DS ne sprovede unutrasnju reformu, bojim se da na izborima za 3, 4 godine nece uspeti ni cenzus da predju.

Vlajče

pre 10 godina

Ne slažem se po prvi put sa profesorom Mićunovićem. Nisam očekivao da čovek sa tolikim stažom na srpskoj političkoj sceni ima nezamerljiv stav. Pogotovo sada kada je DS-u najteže, kada ga vodi lider, čovek koji ne dozvoljava da iko u toj stranci izražava svoje mišljenje, gde najbliži saradnici predsednika nemaju ni malo kulture, a veoma malo obrazovanja i kvaliteta da obavljaju tako bitne poslove, kao što su predsednik gradskog odbora, sekretar stranke, predsednik izvšnog odbora. DS trenutno nema ni pravac, ni smer, gubi ideologiju i svrhu postojanja. I sada g. Mićunović koji bi trebalo da učestvuje u spašavanju ovako oskrnavljene Demokratske stranke, brani onoga koga bi trebalo svim snagama da napadne.
Istina je da se mnogo toga može zameriti i DS-u i Borisu Tadiću, ali u ovoj situaciji, članovi DS-a trebalo bi da ga apsolutno podrže.

Milenko

pre 10 godina

Uz duzno postavanje prema prof. Micunovicu ja ipak njega krivim za sunovrat DS jer se od stranke koja je okupljala intelektualce svela na stranku sibicara. On nije na vreme reagovao. Kada mu je Djindjic svojevremeno preuzeo DS on se naljutio i formirao novu stranku Demokratski centar. Posle povratka u DS mirno je posmatrao kako prvo Tadic a potom Djilas urusavaju stranku. Nazalost, ne vidim licnost koja bi mogla da povuce DS.

Brat Djura

pre 10 godina

Micuniovic lepo kaze ali nema ko da slusa.Djilas i tadic ce sada voditi prljavu kampanju ko ce od njih dvojice voditi stranku i samo ce doprineti da jos vise propadaju.zalono i tuzno.

Сале

pre 10 godina

Није ствар у програму исписаном на папиру, већ у томе да ли се он спроводи или не! У томе је разлика друже "џокеју" периода 1970-1980... Оно што јесте убило ДС јесте алавост и бахатост руководства. Годинама сте се уљуљкивали да сте богом дани да владате, нисте се освртали на знакове који су вас упозоравали да следи крај бахаћењу и нереалној слици, коју сте господо из руководства сами створили и што је најгоре поверовали да све је то истина! Није вам засметало ни када су чланови који су имали подршку на терену кренули да напуштају странку! Уместо да ставите прст на чело, ви сте кренули у осуду и пљувачину по тим људима! И данас настављате са истом праксом, свако ко је против великог Ђиласа одмах бива проглашен СНС агентом! А то што је клупа у скупштини све "краћа" то вас ни мало не брине. Битно је само да пар љубимаца и послушника задржи своје мандате... Сујета вам је огромна, превелика и на жалост не смањујете је никако. А цену плаћа странка и они који су веровали да знате шта радите... То поверење је на нашу душу!

Radovan

pre 10 godina

A te mlade već godinama pominju a niko od ovih starijih da se skloni naročito Mićunović čovek je u penziji a nikako mu se ne pušta poslaničko mesto

pametnima dovoljno

pre 10 godina

mudrost starog i iskusnog profesora i političara, lekcija svima iz ds-a ali i drugih partija.
na sve to botovi rasipaju gomilu budalasih i blentavih komentara, jer iz naprednjačkog miljea niko ne može sastaviti ni 2-3 ovako pametne rečenice.
nepismeni i neobrazovani, razbacuju se nebulozama i troše previše pljuvačke.

Ozbiljan defekt!

pre 10 godina

Retko je kada u ovoj zemlji pamet bila na ceni I na vlasti (mi pamet i mudrost ne prepoznajemo, smatramo je nepotrebnim balastom, otuda ovakvi komentari I reakcija na Mićunovićeve stavove). Zato jesmo I verovatno ćemo uvek biti jedno neuspešno društvo. Mi nismo spoznali uzroke moralne, političke I socijalne kataklizme koju smo proizveli krajem prošlog veka, nego smo sve reprezente jedne politike kojom smo izopšteni iz porodice "pristojnih naroda" ponovo doveli na vlast I proglasili ih (ponajviše Vučića) nekakvim spasiocima.

Predrag

pre 10 godina

Bravo za Micunovica.
Ali moram reci kako je Tadic dobio podrsku od Babusnice,Bele Palanke i Dimitrovgrada.
Naime, Tadic je dobio samo podrsku od koordinatora za pirotski okrug,jer navedeni odbori se nisu ni izjasnjavali ili su to uradili u privatnom aranzmanu.
Sramotno je da Tadic koristi Informer i Kurir za svoju kampanju,posle svega sto se u tim novinama moglo procitati poslednjih meseci.
Koliko je Boris u zabludi govori i cinjenica da je danas u Kuriru napadnut i Boris Pajtic , koji ocigledno zeli dati puni doprinos
ocuvanju jedinstva u DS-u.

Jelenaaaaaa

pre 10 godina

Poštujem Micunovica kao starijeg i iskusnijeg politicara, ali iz ovog intervjua se vidi da ni on ne zna sta im se događa i da ni on ne može da smiri celnike DS-a niti da spreci ocigledan raspad

a b c

pre 10 godina

DS je stranka kojom upravlja par ljudi i rade sta im je volja, izbacuju neistomisljenike (Jeremic, Petrovic) a imaju sve manju podrsku clanstva a o narodu da ne govorim, dovoljno je reci 13%..

teznja - objektivnost

pre 10 godina

Molio bih one gradjane Srbije koji insistiraju na potrebi za udaljavanjem, povlacenjem iz politickog zivota ili vrha stranaka od onih koji su izgubili na jednim izborima, da sagledaju cinjenice iz sadasnjosti i politicke istorije svoje zemlje. U ovom slucaju, kao nazalost ni u mnogim drugim, Srbija se razlikuje od savremenog zapadnog drustva. Jasno je da partije zele da vladaju - time ostvaruju ciljeve sopstvenog postojanja. Posto je tako, a kada se zna da se kod nas retko pojavlju nove politicke zvezde - sta strankama preostaje nego da fosiraju stare kadrove koji, iako u jednom momentu s nizim rejtingom, i dalje imaju mnogo veci potencijal u buducnosti on novih lica.
Primeri potvrdjuju navedeno.
DS je, na primer, na poslednim stranackim izborima na celo doveo Djilasa, ne novo lice, ali ne politicki istroseno. Pored Djilasa, kao podpredsednici, izabrani su za vecinu gradjana poptuno nova lica, sa solidnim profesionalnim biografijama - svakako boljim od kolega iz drugih partija. I, sta se desilo DS-u? Prepolovljena podrska, iako se mora priznati da politicki trenutak kada su postavljen nije povoljan. Ali rasta, ni posle godinu dana od izbora, nema.
S druge stane, partije koje postizu rast - SPS i SNS, u samom vrhu imaju, bez namere da vredjam, politicke fosile.
Moj zakljucak je da se prema DS-u, Tadicu konkretno, gradjanstvo veoma strogo nosi. Argument da je izgubio na izborima i da nema sta vise da trazi u politici najbolje opovrgava danasnji Predsednik nase zamlje.

Dellboy

pre 10 godina

Djilasova sigurno jeste,matori odbi,kad ste trebali da ih pobijete,vi ste glumili dobrotu,evo sad rezultat,dvojka ste svi sem Djilasa,Dragance bagru da rasturimo 16.Marta,u svakom pogledu,ni jedan da se ne provuce

Poslednji Don

pre 10 godina

Dragoljub Mićunović poručio da, je bez obzira na ishod nesuglasica u toj stranci, važno da ona ostane snažna opozicija negativnim društvenim procesima.
Rece Micunovic i ja osta bez reci.Izvinite a koje su to negativne drustvene posledice?Jel mozda izborni rezultat SNS-a i trenutni rejtigng?Dajte molim vas nemojte vise te floskule barem vi da pricate.spasite stranku,izbacite Djilasa i da lepo budete konstruktivna opozicija.

razocarenje

pre 10 godina

Iz Micunovicevog neodređenog intervjua može se zakljuciti da ni on ne veruje u ovo sto govori da DS nisu dva politicara. Jedno je tacno: Djilas i Tadic su se opredelili za prvu opciju, ulazak u Vlast pa makar i sa neistomisljenicima. To samo govori da im je najbitnija fotelja.

kodak

pre 10 godina

Dokle god se budu tako ponasali kao da im je to testamentom neko ostavio,tavorice tu oko cenzusa i stranka ce im biti minorna.Svako normalan bi video da su oni od DS-a napravili svoju prciju i da rade i igraju se sa clanovima kao pionima.

crni

pre 10 godina

Današnja slika DS-a i sve što je proizvela njena politika je umnogome i vaša zasluga gospodine Mićunoviću, što od raznih činjenja ali i od nečinjenja kad je trebalo.
Gledamo vas kako se svi od reda perete od svega i danas kao jasno znate sve ono što niste znali kada je trebalo.
Podlegli ste pred svim ljudskim slabostima koje su se stavile pred vas i pokazali da niste bili dorasli ni kao ljudi ni kao političari.
Njegoš bi rekao "Penjasmo se mi uz to uže umalo se uže ne pretrže, od tada smo veći prijatelji".
Ps.Nekadašnji poštovalac nekih ljudi i nekih dela čije ste postojenje i žrtve koje su podneli vi svi od reda izdali.

pera

pre 10 godina

treba li sad da slusamo Micunoviceve savete ili da se vodimo njegovim primerom, posto to vise niko i ne spominje ja moram sve da vas podtsetim osnivanja Demokratskog centra kad ga je Djindjic smenio sa mesta predsednika DS, kad se ponovo vratio u DS setite se sami..

Бојан Илић

pre 10 godina

Удаљавањем Јеремића из ДС-а сте изгубили много, само што још не признајете грешку...

bobi

pre 10 godina

od izbora do danas DS je velikoj panici. Pogrešne poteze ređa u nizu. I izbor Mićunovića za predsednika stranke ne bi bilo nikakvo iznenađenje. A kako bi se to odrazilo na rejting stranke vreme će pokazati.

Apache

pre 10 godina

@Удаљавањем Јеремића из ДС-а сте изгубили много, само што још не признајете грешку...
(Бојан Илић, 13. januar 2014 12:10)

Naprotiv, Jeremić po svom delovanju, ideologiji i statovima apsolutno je daleko od svake demokratske i građanske opcije. Najveća greška Borisa Tadića je upravo uglađeni nacionalista sa prezimom Jeremić.
Njegovo spoljno političko delovanje, debakl pred međunarodnim sudom , udaljavanje od prirodnih saveznika ( u stilu Miloševića i/ili Koštunice)su dodatni razlozi potpune dezorijentacije tradicionalno liberalnih i demokratski opredeljenih glasača.

Vitez Koja

pre 10 godina

Ovo sto Micunovic govori na papiru drzi slovo ali u stvarnosti je situacija drugacija. U DS-u vec duze vreme stranka ne pripada clanovima vec predsedniku, takozvani despotski rezim, a svako ko misli ili zeli drugacije, prodje kao Jeremic. Tako da Micunovic ima zelju da smiri strasti ali je prica daleko od realne.

Igor Gavran

pre 10 godina

"u medijima stvara potpuno lažna slika da u njoj sedi gomila lopova"

Ne, vi ste politicari svi posteni i fini. Da vidimo sta ste imali pre nego sto ste usli u politiku a sta imate sada? Svi ste isti, sve firme ste upropastili i pokrali, a zbog vaseg licnog sebicnog interesa narod je devastiran.

laufer

pre 10 godina

Tako je Mićune!Samo analiza šta se dešavalo pre i posle izbora pokazaće sve marifetluke onih nesposobnih koji su doveli stranku u ovu situaciju.Izašli bi načistac oni koji su mislili da sa Miškovićem mogu da rade u stranci i državi šta hoće,da prave vladu po njihovim interesima,ali im se izjalovilo.Neka se članstvo (na izborima u straci)izjasni ,ali ne preko delegata jer znamo da Elezović drži mnoge opštinske odbore u Vojvodini,a da članstvo u VOJVOĐ. DS-u nema takvo mišljenje!

Jovanovic

pre 10 godina

Gospodin Micunovic je u pravu, treba biti snazna opozicija negativnim drustvenim procesima, odnosno snazno protiv Demokratske stranke jer je ista za vlasti to i pokazala, sve je bilo tako negativno da gore nije moglo biti.

upropašćeno

pre 10 godina

Vi ,mislim DS, ste već upropastili sve čega ste se dohvatili a prvo ste za dugo vremena upropastili sopstvenu stranku.Vi sad pričate kao da nikad niste bili u vlasti umesto da ste postavili i promenili sam SISTEM.Ali onda ne biste napunili svoje džepove kao i oni pre vas i ovi posle vas.Sami ste učvrstili sistem Kurta i Murta,i da imate obraza ćutali bi do kraja života.A o mladima da ne komentarišem,da to stvarno mislite odavno ste trebali da napustite to mesto na kome ste.

ns

pre 10 godina

Samo novi, strucni i neiskompromitovani ljudi mogu da vrate DS na mesto koje joj pripada. I za to ce trebati vreme, jedisntvo i rad cele stranke. Djilas i Tadic su proslost DS-a. Nadam se da ce se DS uskoro otrezniti i krenuti svojim putem bez njih.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Meni licno nije nikako jasna ta tolika "zabrinutost" za sudbinu DS ?
Ljudi moji "strpite se" jedno vreme u Srbiji se ionako svi PONOVO VRATE NA VLAST !
Trenutno je "sjahao Kurta, uzjahao Murta" pa ce onda ponovo da "sjase Murta a da uzjase Kurta" i tako svi u Srbiji dodju na red da "jasu" !
Ni SPS i "Radikali" nisu "jahali bez prestanka" i oni su morali da "naprave pauzu" pre nego sto su "PONOVO ZAJAHALI" !
"strpljen spasen" !

Rastko

pre 10 godina

Lepo receno. Na mene licno ne uticu kampanje i mediji. DS je uvek bio ono pozitivno u nasem drustvu. Pojedinci u toj stranci su je iskoristili za licno bogacenje i promociju ali to je manjina i oni su uglavnom proslost. DS je i dalje jedina brana mracnjacima na vlasti koji svojom nesposobnoscu unistavaju Srbiju svakog dana kao sto su to cinili i devedesetih. Nadam se da ce sto vise ljudi izaci na izbore i skloniti ih daleko od vlasti za sva vremena. Radikali i socijalisti su vec jednom unistili i ponizili Srbiju i sada je dosta.

Darko 581

pre 10 godina

Pa nije,ali se ponasaju kao da jeste!DS je u totalnom kanalu,bolje je da se povuku,ovako se samo brukaju,neka cekaju svoj trenutak ponovo.mada sumnjam da ce to biti skoro posto je SNS mnogo bolja stranaka od njih.

Andjelka

pre 10 godina

I on shvata da je Ds u raspadu, ponavlja da treba okupiti stranku, ali je pitanje ko to moze da uradi. Sada u DSu nema lidera koji bi to mogao uciniti.

Ojađeni penzioner

pre 10 godina

Program i ciljeve demokrtske stranke sigurno nisu kopirali naprednjaci. Vaš program smo imali prilike da vidimo u poslednjih dvanaest godina. Čega god ste se takli sve ste upopastili , uništili a državu doveli do bankrota.

Milan

pre 10 godina

Vlada nije preuzela vas program vec program LDP-a. Da je preuzela vas Briselski sporazum ne bi bio potpisan. Vas program je kukavicki, cista demagogija i populizam i zato vise niste na vlasti.

Чика Шапке

pre 10 godina

БИвши окорели члан КПЈ држи нам лекције о декоратији. Анализирајући досадашњи рад демократа, стекао сам утисак да су пре били ближи комунистичким методима већ изворној демократији. Елем, од демократије имају само префикс у имену странке.

Pele

pre 10 godina

Glavni politicki ideolog DS je covek koji je usao debelo u devetu deceniju.Pa ck ece povuci se u penziju vec jednom, pa ti si bio dobar svima, Djindjicu, Vuksanovicu, Tadicu, Djilasu.Idi covece vise, tebe vise niko ne slusa niti veruje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bojan, 13. januar 2014 11:23)

Pa šta ako je bio uz svakog predsednika stranke? Čovek je sve korektno i pametno rekao i upravo je poručio to da nije bitno ko je predsednik DS-a već da stranka živi nezavisno od toga. To je balkansko doživljavanje politike da je samo lider bitan. Treba da učimo od Amerikanaca gde se nakon unutrašnjih izbora u strankama svi, i poraženi i pobednici, angažuju na politici koja je prevagnula. A to je i logično jer se program ne menja, već se samo kandiduju različita moguća sredstva da se on sprovodi.

живела демагогија

pre 10 godina

Е мој Мићуновићу а што ти ниси неговао опозицију кад си био на власти него сте узели све медије под своје причали да ће да нам уведу санкције да нико са нама више неће да сарађује да ће бити општа пропаст, а то што не видиш реформе у друштву па ваљда је ваших 12 година било довољно да се све реформише а не да сада крећемо од почетка.

Realista

pre 10 godina

Demokratija je iluzija, demokratije odavno nema, ni u Srbiji ni u DS-u. DS je u znacajnoj meri izgubila kadrove u poslednjih godinu dana i pitanje je ima li ko da povede stranku.

da se ne zaboravi

pre 10 godina

Mićune, Mićune, ti svima ideš uz dlaku, misliš da si svevremenski, da nema više onih koji se mnogo toga sećaju, i nikada ne mogu da zaborave šta si sve bio spreman da uradiš da bi sačuvao sebe. Možda i neće pustiti ovaj komentar istine, gde bi se skinula maska koja se nosi decenijama.

crni domino

pre 10 godina

Pametno zbori, a u teskim vremenima se vidi ko je za pravu demokratiju a ko za fotelju i lopovluk!
Trenutni je problem sto su mulci postali pametni a autoriteta nigde na vidiku!

objasnite im...

pre 10 godina

Nikad nisam bio za nacionalističke stranke, naročito ne za ove 'konverte' (SPS, SNS). Glasao sam za DS u jednom trenutku, ali uglavnom za LDP. Sada, međutim, ni na kraj pameti mi nije da glasam za bilo koga. Što se demokrata tiče, nije mi jasno kako ljudi ne shvate da jednom kada izgubiš izbore, makar i za mali procenat (Tadić-Nikolić), postaješ deo političke istorije. Tadiću je to trebalo neko da objasni pošto ne ume, ne želi i neće da ukapira. Ovako - i dalje beli listić.

Fišer

pre 10 godina

Ako gospodin Mićun ne vidi promene onda da krenem redom , malo da podsetim:
1. Žetoka borba protiv korupcije i kriminala
2. Reforma pravouđa.
3. Stabilnost domaće valute
4. Sasečena inflacija
5. Samnjen broj nezaposlenosti
6. Izlazak iz duggodišnje recesije
7. država izbegla bankrot
8. Sređivanje i kontrola javnih finansija.E pa sad, malo li je ovo za godinu i po dana? Naravno da nije a posle izbora biće još mnogo toga bržeg, boljeg i kvalitetnijeg.

Silver Surfer

pre 10 godina

Najbolje bi bilo da ti i cerka preuzmete DS. Jos samo taj cirkus fali. Gubitak vlasti potpuno je obezglavio DS.
Tadic je jos bolji. Predlaze novi ljude u DS-u pretpostavljam sa njim na celu. A neko noviji i nekompromitovaniji od Tadica ne postoji. I tako u krug. Dok gradjani ne shvate kakva je prevara SNS pa se opet ne okrenu DS-u ili nekoj drugoj stranci, koja ce onda da ih zamajava istorijskim programima i revolucionarnim idejama, koje ce to ostati samo na papiru. Ukoliko nas bude proganjala ova ista garnitura politicara, verujem, da ce i za deset, petnaest, godina govoriti o tranziciji i restruktuiranju javnih preduzeca i neophodnom stecaju gubitasa. Naravno, ukoliko mi sve to uspemo da prezivimo. I Kosovo necemo dati.

bojan

pre 10 godina

Glavni politicki ideolog DS je covek koji je usao debelo u devetu deceniju.Pa ck ece povuci se u penziju vec jednom, pa ti si bio dobar svima, Djindjicu, Vuksanovicu, Tadicu, Djilasu.Idi covece vise, tebe vise niko ne slusa niti veruje.

Siniša

pre 10 godina

Gospodine Mićunoviću, sve ste u pravu samo ste zaboravili da kažete najvažnije - demokratija nije anarhija, da se donesu većinom glasova neke odluke, a onda da se ne sprovode, i da radi ko kako hoće. Ne može to tako. Vidite, i ja se mnogo puta nisam slagao sa odlukama većine, ali sam radio kako je većina odlučila. Rad, red i disciplina je vrlo važna i tu nema kompromisa. Rasprava treba da traje dugo, da svako kaže svoje argumente, ali kada se donese odluka onda mora da se radi kako je odlučeno. Prema tome, ne može u javnost da se izlazi kako kome padne na pamet.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Lepo si im očitao lekciju svima i poziciji i opoziciji. Sve je ovo maslo Vučića, tajnih službi i tajkuna. Vladar ne želi opoziciju, hoće da radi u mraku...da se ne bi govorilo o katastrpfalnoj situaciji u koju nas je doveo...

beogradska bulumenta

pre 10 godina

Micunovicu, otkud u DS na tako visokim pozicijama: Djilas, Sutanovac, Petrovic, Jeremic, Trivan, Ristic, Dulic, Vlahovic, Balsa, Sapic, Milosavljevic, Cvetkovic, Novakovic, Jesic .... itd. do 1000!
Ko ih je dovodio u DS taj je upropastio DS zauvek.
Ako to nije Tadic, on je odgovoran samim tim sto je bio predsednik stranke dok su ovi "kadrovi" rukovodili strankom!
Ako to niste vi, odgovorni ste sto ste bili i jos uvek ste predsednik politickog saveta stranke koja je izgubila i politiku i dusu!

Rotterdam

pre 10 godina

Da su demokrate okrenute samo spinovanju i strančarenju govori mi izjava profeora gde kaže da su naprednjaci prepisali program demokratske stranke. Mislim da ova izjava ima za cilj da poistoveti demokrate sa naprednjacima. Naravno, takva teza ne pije vodu jer naprednjaci sa demokratama nemaj ama baš ništa zajedničkog.

Toza

pre 10 godina

Nije ali se ponasaju kao da jeste ,ne zna se ko je gori po tom pitanju!! Gaze preko svih zarad licnih ambicija e zato ce i da propadnu

живела демагогија

pre 10 godina

Е мој Мићуновићу а што ти ниси неговао опозицију кад си био на власти него сте узели све медије под своје причали да ће да нам уведу санкције да нико са нама више неће да сарађује да ће бити општа пропаст, а то што не видиш реформе у друштву па ваљда је ваших 12 година било довољно да се све реформише а не да сада крећемо од почетка.

Milan

pre 10 godina

Vlada nije preuzela vas program vec program LDP-a. Da je preuzela vas Briselski sporazum ne bi bio potpisan. Vas program je kukavicki, cista demagogija i populizam i zato vise niste na vlasti.

Demagogija

pre 10 godina

Kako to sada nije ni Đilasova ni Tadićeva. Zašto se birača i glasača sete onda kada se upuste u neku demagogiju. Do sada su oni odlučivali o svemu, a sada se odjednom pominju i tamo neki birači. Do sada njihovi stavovi i nisi bili nešto uvažavani.

maradona

pre 10 godina

od proteklih 15 godina DS je na vlasti bio bar 10. za to vreme pokazali su zavidan nivo kukavicluka, kalkulantstva, politickog slepila, oportunizma i neodgovornosti. Iskreno se nadam da ce Djilas zakucati poslednji ekser u sanduk te kriminalne organizacije u cemu ga svesrdno podrzavam.

Fišer

pre 10 godina

Ako gospodin Mićun ne vidi promene onda da krenem redom , malo da podsetim:
1. Žetoka borba protiv korupcije i kriminala
2. Reforma pravouđa.
3. Stabilnost domaće valute
4. Sasečena inflacija
5. Samnjen broj nezaposlenosti
6. Izlazak iz duggodišnje recesije
7. država izbegla bankrot
8. Sređivanje i kontrola javnih finansija.E pa sad, malo li je ovo za godinu i po dana? Naravno da nije a posle izbora biće još mnogo toga bržeg, boljeg i kvalitetnijeg.

a b c

pre 10 godina

DS je stranka kojom upravlja par ljudi i rade sta im je volja, izbacuju neistomisljenike (Jeremic, Petrovic) a imaju sve manju podrsku clanstva a o narodu da ne govorim, dovoljno je reci 13%..

Poslednji Don

pre 10 godina

Dragoljub Mićunović poručio da, je bez obzira na ishod nesuglasica u toj stranci, važno da ona ostane snažna opozicija negativnim društvenim procesima.
Rece Micunovic i ja osta bez reci.Izvinite a koje su to negativne drustvene posledice?Jel mozda izborni rezultat SNS-a i trenutni rejtigng?Dajte molim vas nemojte vise te floskule barem vi da pricate.spasite stranku,izbacite Djilasa i da lepo budete konstruktivna opozicija.

frajlica

pre 10 godina

DS nije svojina da bi se ovako pričalo. DS je stranka koja posle svih nesuglasica i dešavanja gubi reputaciju i podršku naroda. DS će uskoro biti prošlost, jer pored SNS-a oni više nemaju priliku!

Lik

pre 10 godina

@gradjanka NS
"DS se vrlo brzo vraca. Ovi nazadnjaci su za ovih godinu i po dana pokazali da su dno-dna."

DS će se vratiti ali tek za 10 god. (kad razjure sve ove stare koji su opljačkali Srbiju do kraja), ovaki kakvi su nisu naprednjacima ni do kolena.

DS je dovela Srbiju do prosjačkog štapa, uništila ono malo srednje klase i potpuno obesmislila osnovne građanske vrednosti. Ovi naprednjaci bar se ne foliraju a da opljačkaju nemaju više šta, ovi pre njih to su uspešno završili.

Na zadnjim izborima nisam hteo da glasam, DS više ne podnosim a naprednjake ne mirišem ali sada ću namerno da glasam za naprednjake, samo da se ovi DS demagozi ne vrate.

Darko 581

pre 10 godina

Pa nije,ali se ponasaju kao da jeste!DS je u totalnom kanalu,bolje je da se povuku,ovako se samo brukaju,neka cekaju svoj trenutak ponovo.mada sumnjam da ce to biti skoro posto je SNS mnogo bolja stranaka od njih.

beogradska bulumenta

pre 10 godina

Micunovicu, otkud u DS na tako visokim pozicijama: Djilas, Sutanovac, Petrovic, Jeremic, Trivan, Ristic, Dulic, Vlahovic, Balsa, Sapic, Milosavljevic, Cvetkovic, Novakovic, Jesic .... itd. do 1000!
Ko ih je dovodio u DS taj je upropastio DS zauvek.
Ako to nije Tadic, on je odgovoran samim tim sto je bio predsednik stranke dok su ovi "kadrovi" rukovodili strankom!
Ako to niste vi, odgovorni ste sto ste bili i jos uvek ste predsednik politickog saveta stranke koja je izgubila i politiku i dusu!

Rotterdam

pre 10 godina

Da su demokrate okrenute samo spinovanju i strančarenju govori mi izjava profeora gde kaže da su naprednjaci prepisali program demokratske stranke. Mislim da ova izjava ima za cilj da poistoveti demokrate sa naprednjacima. Naravno, takva teza ne pije vodu jer naprednjaci sa demokratama nemaj ama baš ništa zajedničkog.

Чика Шапке

pre 10 godina

БИвши окорели члан КПЈ држи нам лекције о декоратији. Анализирајући досадашњи рад демократа, стекао сам утисак да су пре били ближи комунистичким методима већ изворној демократији. Елем, од демократије имају само префикс у имену странке.

Whirlpool

pre 10 godina

Tesko da DS moze da vise bude snazna u bilo kom segmentu.Unutar pomenute stranke svi su razjedinjeni,i kao takvi tesko da mogu da pairaju bilo kome.

Realista

pre 10 godina

Demokratija je iluzija, demokratije odavno nema, ni u Srbiji ni u DS-u. DS je u znacajnoj meri izgubila kadrove u poslednjih godinu dana i pitanje je ima li ko da povede stranku.

Andjelka

pre 10 godina

I on shvata da je Ds u raspadu, ponavlja da treba okupiti stranku, ali je pitanje ko to moze da uradi. Sada u DSu nema lidera koji bi to mogao uciniti.

kodak

pre 10 godina

Dokle god se budu tako ponasali kao da im je to testamentom neko ostavio,tavorice tu oko cenzusa i stranka ce im biti minorna.Svako normalan bi video da su oni od DS-a napravili svoju prciju i da rade i igraju se sa clanovima kao pionima.

bojan

pre 10 godina

Glavni politicki ideolog DS je covek koji je usao debelo u devetu deceniju.Pa ck ece povuci se u penziju vec jednom, pa ti si bio dobar svima, Djindjicu, Vuksanovicu, Tadicu, Djilasu.Idi covece vise, tebe vise niko ne slusa niti veruje.

Rastko

pre 10 godina

Lepo receno. Na mene licno ne uticu kampanje i mediji. DS je uvek bio ono pozitivno u nasem drustvu. Pojedinci u toj stranci su je iskoristili za licno bogacenje i promociju ali to je manjina i oni su uglavnom proslost. DS je i dalje jedina brana mracnjacima na vlasti koji svojom nesposobnoscu unistavaju Srbiju svakog dana kao sto su to cinili i devedesetih. Nadam se da ce sto vise ljudi izaci na izbore i skloniti ih daleko od vlasti za sva vremena. Radikali i socijalisti su vec jednom unistili i ponizili Srbiju i sada je dosta.

Milenko

pre 10 godina

Uz duzno postavanje prema prof. Micunovicu ja ipak njega krivim za sunovrat DS jer se od stranke koja je okupljala intelektualce svela na stranku sibicara. On nije na vreme reagovao. Kada mu je Djindjic svojevremeno preuzeo DS on se naljutio i formirao novu stranku Demokratski centar. Posle povratka u DS mirno je posmatrao kako prvo Tadic a potom Djilas urusavaju stranku. Nazalost, ne vidim licnost koja bi mogla da povuce DS.

Bagz Moran

pre 10 godina

Demokratska stranka nije ni Djilasova ni Tadiceva, vec kako je radila, dok je bila na vlasti , ja sam mislio da je All Caponeova.

Brat Djura

pre 10 godina

Micuniovic lepo kaze ali nema ko da slusa.Djilas i tadic ce sada voditi prljavu kampanju ko ce od njih dvojice voditi stranku i samo ce doprineti da jos vise propadaju.zalono i tuzno.

crna guja

pre 10 godina

Demokratska stranka moze da se oporavi samo ako na celo dodje mlad ne kompromitovan covek bez putera na glavi.
(gorcilo, 13. januar 2014 11:5

Da je najposteniji covek na svetu, u ovoj zemlji bi se odmah angazovali Kuriri i Informeri i od njega napravili tajkuna i azdaju!!!

Radovan

pre 10 godina

A te mlade već godinama pominju a niko od ovih starijih da se skloni naročito Mićunović čovek je u penziji a nikako mu se ne pušta poslaničko mesto

Mirce

pre 10 godina

Ds mora da se stabiliše u konstruktivnu opoziciju i naredan perjod je sudbonosan za Ds čiji je jedan od doajena i Profesor Mićunović ali će to ići veoma teško posle svih dešavanja u prošloj godini i niza loših poteza Đilasa naročito unutarstranački ali i u vođenju Beograda.

zlatan

pre 10 godina

Uz svo uvazavanje g. Micunovica DS nema pravo da kritikuje stranke koje su danas na vlasti. Propadanje DS je posledica loseg vodjstva od strane Djilasa, a jos vaznije je dugogodisnja korupcija u kojoj je DS bio evropski sampion. Posledica toga je ekonomsko propadanje privrede i drustva u Srbiji

lana

pre 10 godina

Ko god dođe na čelo DS biće isto. To je stranka koja je izgubila poverenje naroda i ni Mićunović ni Tadić to poverenje ne mogu povratiti. Naročito ako imamo u vidu da smo njih gledali i prethodnih godina i da nisu nikakvo novo iznenađenje.

Toza

pre 10 godina

Nije ali se ponasaju kao da jeste ,ne zna se ko je gori po tom pitanju!! Gaze preko svih zarad licnih ambicija e zato ce i da propadnu

Ojađeni penzioner

pre 10 godina

Program i ciljeve demokrtske stranke sigurno nisu kopirali naprednjaci. Vaš program smo imali prilike da vidimo u poslednjih dvanaest godina. Čega god ste se takli sve ste upopastili , uništili a državu doveli do bankrota.

Jelica011

pre 10 godina

Ne znam da li se gore pomenuti politicari bore za vlast ili da pomognu narodu, vise mi se cilni da je ovo prvo. Tako da Micune, nije to DS kakva je nekad bila, unistili su je.

razocarenje

pre 10 godina

Iz Micunovicevog neodređenog intervjua može se zakljuciti da ni on ne veruje u ovo sto govori da DS nisu dva politicara. Jedno je tacno: Djilas i Tadic su se opredelili za prvu opciju, ulazak u Vlast pa makar i sa neistomisljenicima. To samo govori da im je najbitnija fotelja.

Misica

pre 10 godina

Cim su pogubili fotelje poceli su da se svadjaju i da pokazuju svoje pravo lice. Takva stranka Srbiji ne treba, jer ce sve uraditi samo da bi ostvarili svoje licne ciljeve.

MAUVAU

pre 10 godina

Stvarno Micune-cija je DS,cika Dobricina i nekih prxisovaca(onih koji su pisali programe i obozavali Milosevica pa su poceli da gundjaju kad je slabo ratovao)?

DS danas placa greh rodjenja!

Петар Миловановић

pre 10 godina

"DS nije ni Đilasova ni Tadićeva". Dragoljub Mićunović poručio da, je bez obzira na ishod nesuglasica u toj stranci, važno da ona ostane snažna opozicija negativnim društvenim procesima. Ево „свеже крви“ за посрнулу демократску странку, ево младих лидера пуних елана, животне снаге и нових идеја, ево перспективних кадрова којих још увек има у тој странци, али се до сада нису ангажовали у довољној мери нити довољно исказали свој стваралачки и лидерски потенцијал! Само напред у светлу будућност са тутанкамоновим исписницима и кумовима на венчању, са новим археолошким открићима у египатским пирамидама! Да ли овај паразит још увек има апартман у народној скупштини, где између седница дремка, одмара се и прикупља животну снагу за нове демократске победе? Избацити све те паразите из скупштине, па нека заседају до миле воље испод „Таковског грма“, старог храста или старог дуда, мада ни то нису заслужили, бре!

deda

pre 10 godina

mićunović je glavni krivac zašto je ds tu gde je sada, propali komunistički ideolog, koga je djindjić opravdano izbacio iz stranke, pokušava da lovi u mutnom da bi se na vreme priklonio pobedničkoj opciji. najveća greška tadića su idoli i mićun kad se dinstancira id njih može da očekuje boljitak za sebe i stranku ovako rascep joj ne gine...

da se ne zaboravi

pre 10 godina

Mićune, Mićune, ti svima ideš uz dlaku, misliš da si svevremenski, da nema više onih koji se mnogo toga sećaju, i nikada ne mogu da zaborave šta si sve bio spreman da uradiš da bi sačuvao sebe. Možda i neće pustiti ovaj komentar istine, gde bi se skinula maska koja se nosi decenijama.

pera

pre 10 godina

treba li sad da slusamo Micunoviceve savete ili da se vodimo njegovim primerom, posto to vise niko i ne spominje ja moram sve da vas podtsetim osnivanja Demokratskog centra kad ga je Djindjic smenio sa mesta predsednika DS, kad se ponovo vratio u DS setite se sami..

Sanjam

pre 10 godina

Stranka ne pripada i ne sme da pripada ni jednom jedinom pojedincu. Ali (prvenstveno Djilas) se ponasa kao da je stranka njegovo privatno vlasnistvo. Micunovic ima dobar stav, ali on je mali i slab da bi ocistio stranku od halapljivaca koji su se samo talozili i talozili godinama. Ukoliko DS ne sprovede unutrasnju reformu, bojim se da na izborima za 3, 4 godine nece uspeti ni cenzus da predju.

simonida

pre 10 godina

DS preseliti u Podgoricu jer vecina clanova su Crnogorci ili Crnogorskog porekla. Sta imaju Srbijanci sa strankom kojom vladaju Crnogorci, nista samo stetu i to veliku.

Ko Se Cuva i Bog ga cuva

pre 10 godina

A oni koji u medijima vec danima vode svojevrsni mali rat za pozicije u stranci , samo doprinose padu njene popularnosti jer prikazuju svoje pravo lice i svoje prave licne interese i ambicije

Srdjan

pre 10 godina

Mnogo lepo rečeno. No bojim se da je ovo je naknadna pamet. Nisam čuo Mićunovića da o ovome govori dok je Tadić postavljao mediokritete na funkcije u Demokratskoj Stranci i u Srbiji. Kada je Tadićeva vlast bila apsolutna i nedemokratska. Nije podigao ovaj glas kada je slučajni Tadićev naslednik poizbacivao pola stranke. Sve je ovo na žalost ne borba za demokratizaciju jedine demokratske opcije u Srbiji već samo nova "ponuda" razočaranim glasačima.

IvanaA

pre 10 godina

Kaze da mediji prave laznu sliku o DSu, e bas nije tako! Ne rade mediji nista pogresno, sa samo prenose sta rade clanovi DSa. Ako je ispalo da su sve lopovi i prevaranti, sta su tu krivi mediji.

BELI

pre 10 godina

Nikako ne može se reći da se oni koncentrišu na izbore kada svakodnevno po štampi čitate kako pljuju po naprednjacima a to ih je već jednom koštalo a bogami i sada će.

Silver Surfer

pre 10 godina

Najbolje bi bilo da ti i cerka preuzmete DS. Jos samo taj cirkus fali. Gubitak vlasti potpuno je obezglavio DS.
Tadic je jos bolji. Predlaze novi ljude u DS-u pretpostavljam sa njim na celu. A neko noviji i nekompromitovaniji od Tadica ne postoji. I tako u krug. Dok gradjani ne shvate kakva je prevara SNS pa se opet ne okrenu DS-u ili nekoj drugoj stranci, koja ce onda da ih zamajava istorijskim programima i revolucionarnim idejama, koje ce to ostati samo na papiru. Ukoliko nas bude proganjala ova ista garnitura politicara, verujem, da ce i za deset, petnaest, godina govoriti o tranziciji i restruktuiranju javnih preduzeca i neophodnom stecaju gubitasa. Naravno, ukoliko mi sve to uspemo da prezivimo. I Kosovo necemo dati.

Бојан Илић

pre 10 godina

Apache!
"Углађени национализам"?!?
Каква демагогија, у духу Другосрбијанаца!:-)
Јел' му то још увек замерате "Марш на Дрину" у згради УН?!

sudija svitaj KRAJ

pre 10 godina

U ovako teškom stanju kod DS,još kao šlag na tortu propasti pojavljuje se Mićunovoić da ionako teškoj situaciji svojom izjavom poveća konfuziju.Propast DS je neminovna.

Djoka

pre 10 godina

"Ni Djilasova, ni tadiceva, ali crnogorska u svakom slucaju" - Na osnovu cega se micunovic samo usudjuje da Djilasa i tadica trpa u isti kos, sta je jos moralo da bude upropasteno za vreme tadiceve vlasti - a nije bas malo toga otislo u djavola - i zar nije on licno tadica izvukao iz sesira da bi svojim neznanjem i odsustvom politickog instinkta za osam godina urnisao srpsku privredu? Dobro sto prosecan covek u srbiji ima IQ 89, ali...

Бојан Илић

pre 10 godina

Удаљавањем Јеремића из ДС-а сте изгубили много, само што још не признајете грешку...

laufer

pre 10 godina

Tako je Mićune!Samo analiza šta se dešavalo pre i posle izbora pokazaće sve marifetluke onih nesposobnih koji su doveli stranku u ovu situaciju.Izašli bi načistac oni koji su mislili da sa Miškovićem mogu da rade u stranci i državi šta hoće,da prave vladu po njihovim interesima,ali im se izjalovilo.Neka se članstvo (na izborima u straci)izjasni ,ali ne preko delegata jer znamo da Elezović drži mnoge opštinske odbore u Vojvodini,a da članstvo u VOJVOĐ. DS-u nema takvo mišljenje!

DM

pre 10 godina

Da nam treba jaka opozicija tu se slažem ali DS nikada to nije bila uvek su gledali samo sopstvene interese više su se bavili unutarstranačkim sukobima i podelama nikada oni nisu bili konstruktivna opozicija jer kao i obično interesi pojedinaca su uvek bitniji od interesa građana Srbije

Jovanovic

pre 10 godina

Gospodin Micunovic je u pravu, treba biti snazna opozicija negativnim drustvenim procesima, odnosno snazno protiv Demokratske stranke jer je ista za vlasti to i pokazala, sve je bilo tako negativno da gore nije moglo biti.

upropašćeno

pre 10 godina

Vi ,mislim DS, ste već upropastili sve čega ste se dohvatili a prvo ste za dugo vremena upropastili sopstvenu stranku.Vi sad pričate kao da nikad niste bili u vlasti umesto da ste postavili i promenili sam SISTEM.Ali onda ne biste napunili svoje džepove kao i oni pre vas i ovi posle vas.Sami ste učvrstili sistem Kurta i Murta,i da imate obraza ćutali bi do kraja života.A o mladima da ne komentarišem,da to stvarno mislite odavno ste trebali da napustite to mesto na kome ste.

Marija

pre 10 godina

Nikada ne bih glasala za stranku u previranju. Prvo se vi konsolidujte, pa posle barem godinu dana da vidimo šta ste uradili (opozicija do sada niste bili, jer se opozicijom naziva neko ko opoziciono deluje, ne preko izjava u medijima, već konkretnim akcijama, a ne neko ko se samo bavi unutrašnjim pitanjima). Pa ako nešto realno uradite posle smirivanja strasti u stranci i proteklih godinu dana, onda možete to da prezentujete, pa ćemo da vidimo. Gledano iz ugla opozicije, mnogo je više uradila jedna nova i mala grupa građana, što je poražavajuće za stranku sa infrastrukturom.

Tako kod mene stoje stvari. Do tada - beli listić, jer je i Čeda prolupao.

I da, ne zaboravite, mi smo mnogo pametniji nego što mislite. Stalno nas potcenjujete.

ljubica

pre 10 godina

DS treba da bude snažna opozicija sadašnjim negativnim društvenim procesima, i to kaze osnivac stranke koja ej unistila sve cega se dotakla.

Apache

pre 10 godina

@Удаљавањем Јеремића из ДС-а сте изгубили много, само што још не признајете грешку...
(Бојан Илић, 13. januar 2014 12:10)

Naprotiv, Jeremić po svom delovanju, ideologiji i statovima apsolutno je daleko od svake demokratske i građanske opcije. Najveća greška Borisa Tadića je upravo uglađeni nacionalista sa prezimom Jeremić.
Njegovo spoljno političko delovanje, debakl pred međunarodnim sudom , udaljavanje od prirodnih saveznika ( u stilu Miloševića i/ili Koštunice)su dodatni razlozi potpune dezorijentacije tradicionalno liberalnih i demokratski opredeljenih glasača.

milan

pre 10 godina

Mićunoviću interes ne može da ima svaki svoj da tu DS mora biti jedinstvena, to zastupanje pojedinačnih interesa i trošenje energije za svoj lični interes koštao je DS većine na zadnjim izborima. Ali umesto da taj događaj vide kao opomenu oni (demokrate) prave od te opomene pokolj u svojim redovima. Niti se može dati pravo onima koji su napustili partiju niti onima koji su ostali u njoj kao sopstvena opozicija. Ta ujdurma pokazuje svu slabost i onako krhke demokratije u Srbiji i 18 januara je možda zadnja šansa da se redovi stisnu i nađe izlaz iz problema koje nisu drugi napravili nego same demokrate. Neko treba da vide koje su rezultate postigli u zadnje vreme i pored svega da preispitaju dali treba da ostanu na vrhu stranke ili ne i to bez obzora koliko odbora iza njih stoje da je ovo zadnja šansa u skorije vreme partiju stabilizovati.

crni domino

pre 10 godina

Pametno zbori, a u teskim vremenima se vidi ko je za pravu demokratiju a ko za fotelju i lopovluk!
Trenutni je problem sto su mulci postali pametni a autoriteta nigde na vidiku!

Сале

pre 10 godina

Није ствар у програму исписаном на папиру, већ у томе да ли се он спроводи или не! У томе је разлика друже "џокеју" периода 1970-1980... Оно што јесте убило ДС јесте алавост и бахатост руководства. Годинама сте се уљуљкивали да сте богом дани да владате, нисте се освртали на знакове који су вас упозоравали да следи крај бахаћењу и нереалној слици, коју сте господо из руководства сами створили и што је најгоре поверовали да све је то истина! Није вам засметало ни када су чланови који су имали подршку на терену кренули да напуштају странку! Уместо да ставите прст на чело, ви сте кренули у осуду и пљувачину по тим људима! И данас настављате са истом праксом, свако ко је против великог Ђиласа одмах бива проглашен СНС агентом! А то што је клупа у скупштини све "краћа" то вас ни мало не брине. Битно је само да пар љубимаца и послушника задржи своје мандате... Сујета вам је огромна, превелика и на жалост не смањујете је никако. А цену плаћа странка и они који су веровали да знате шта радите... То поверење је на нашу душу!

Lekcija

pre 10 godina

U pravu je micun, mnogo su se oni osilili kao predsednik i bivsi predsednik Djilas i Tadic, najbolji izbor bi bio Jeremic, ali on covek video kuda sve to vodi, pa napustio na vreme.

bubica 2

pre 10 godina

To da će biti snažna opozicija ,čisto sumnjam gospodine Mićunoviću a da nije ni Đilasova ni Tadićeva to verujem. Samo su im važni lični interesi. Vama svaka čast na sedoj glavi i što još uvek ne gubite nadu. Svakoga dana se izgubi nešto zauvek.

nidža

pre 10 godina

Problem je što je Glavni odbor Đilasov i jedino na šta se on poziva je podrška glavnog odbora. Pošto mu članovi (ostali) ne trebaju neka “otpadne” i formira svoju stranku zvanu Glavi odbor DS (GODS – bogovi).

crni

pre 10 godina

Današnja slika DS-a i sve što je proizvela njena politika je umnogome i vaša zasluga gospodine Mićunoviću, što od raznih činjenja ali i od nečinjenja kad je trebalo.
Gledamo vas kako se svi od reda perete od svega i danas kao jasno znate sve ono što niste znali kada je trebalo.
Podlegli ste pred svim ljudskim slabostima koje su se stavile pred vas i pokazali da niste bili dorasli ni kao ljudi ni kao političari.
Njegoš bi rekao "Penjasmo se mi uz to uže umalo se uže ne pretrže, od tada smo veći prijatelji".
Ps.Nekadašnji poštovalac nekih ljudi i nekih dela čije ste postojenje i žrtve koje su podneli vi svi od reda izdali.

Helios

pre 10 godina

Evo ga i Mićan koji sa ovakvim izjavama će još više poljuljati stranku koja je i ovako uzdrmana. Borba unutar DS-a će biti intenzivna a epilog ćemo videti kada bude GO gde će tenzije biti kao nikad do sada.

objasnite im...

pre 10 godina

Nikad nisam bio za nacionalističke stranke, naročito ne za ove 'konverte' (SPS, SNS). Glasao sam za DS u jednom trenutku, ali uglavnom za LDP. Sada, međutim, ni na kraj pameti mi nije da glasam za bilo koga. Što se demokrata tiče, nije mi jasno kako ljudi ne shvate da jednom kada izgubiš izbore, makar i za mali procenat (Tadić-Nikolić), postaješ deo političke istorije. Tadiću je to trebalo neko da objasni pošto ne ume, ne želi i neće da ukapira. Ovako - i dalje beli listić.

sempervivum

pre 10 godina

Mislim da će DS opstati - uprkos svemu.
Zašto?
Zato što je DS jedina stranka koja je menjala lidere, ali je stranka opstajala. Pogledajte ostale stranke - jedan te isti lider 100 godina (SPO=Vuk, URS=Dinkić, DSS=Koštunica, LDP=Čeda, evo i SNS je postao zavisnik od Vučića...).
Na prethodnim izborima nisam glasao, ali ću baš sad glasati za DS uprkos ovoj SNS pomami, jer mislim da je opozicija ovoj vlasti neophodna!!!
SNS je već više od godinu i po dana na vlasti, a se i dalje ponašaju kao opozicija i jedino što rade je da vode rat protiv prethodne vlasti (osim što su, uzgred, skinuli gaće pred zahtevima EU u vezi da Kosovom). Od pozitivnih stvari u njihovom delovanju, jedino je vredna pomena Jorgovanka Tabaković koja (ipak) nije dozvolila da dinar poludi (mada cene rastu)...
Sve ostalo je magla u 'Kuriru' i 'Informeru'.

pametnima dovoljno

pre 10 godina

mudrost starog i iskusnog profesora i političara, lekcija svima iz ds-a ali i drugih partija.
na sve to botovi rasipaju gomilu budalasih i blentavih komentara, jer iz naprednjačkog miljea niko ne može sastaviti ni 2-3 ovako pametne rečenice.
nepismeni i neobrazovani, razbacuju se nebulozama i troše previše pljuvačke.

Sandokan

pre 10 godina

Znaci ne verujem sta citam. :) Tadic vam je bio ok, a Djilas ne valja? :) Izgleda da samo nepristrasni mogu da uvide razliku izmedju te dvojice. Mogu da shvatim nekoga ko zivi van Beograda, vecina realno ni ne zna ko je i sta je taj covek, ali da Beogradjani kukaju Protiv Djilasa je, u najmanju ruku, licemerno. Jedini politicar, ne samo u DS-u, nego na celoj politickoj sceni Srbije, koji se bavio svojim poslom kako treba i on ne valja? :) A da nije bilo Djilasa i narednih 100 godina bi Bulevar bio ruina, u narednih 200 ne bio dobili most preko Dunava nego bi se gusili na Pancevcu dok se i on ne srusi... Ovo sve zvuci kao jeftina komedija. I jos, sasvim slucajno, istog dana kada je Stefanovic objavio raspisivanje izbora u Beogradu. :) Ove dve stvari su se samo iz slucajnih razloga desile istog dana. :) Tadic resio da budemo napredni svi, izgleda da su demokrate nazadne pa je rasio da ih unapedi. E moj Borise, Borise... Sve ces nas oterati u manastir.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Lepo si im očitao lekciju svima i poziciji i opoziciji. Sve je ovo maslo Vučića, tajnih službi i tajkuna. Vladar ne želi opoziciju, hoće da radi u mraku...da se ne bi govorilo o katastrpfalnoj situaciji u koju nas je doveo...

Pele

pre 10 godina

Glavni politicki ideolog DS je covek koji je usao debelo u devetu deceniju.Pa ck ece povuci se u penziju vec jednom, pa ti si bio dobar svima, Djindjicu, Vuksanovicu, Tadicu, Djilasu.Idi covece vise, tebe vise niko ne slusa niti veruje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bojan, 13. januar 2014 11:23)

Pa šta ako je bio uz svakog predsednika stranke? Čovek je sve korektno i pametno rekao i upravo je poručio to da nije bitno ko je predsednik DS-a već da stranka živi nezavisno od toga. To je balkansko doživljavanje politike da je samo lider bitan. Treba da učimo od Amerikanaca gde se nakon unutrašnjih izbora u strankama svi, i poraženi i pobednici, angažuju na politici koja je prevagnula. A to je i logično jer se program ne menja, već se samo kandiduju različita moguća sredstva da se on sprovodi.

sasa

pre 10 godina

ovako:
tadic-ruzna proslost DSa i srbije
djilas-proganjan od svih, buducnost DSa, buducnost srpske politicke scene
rakic-vucicev izbor za DS
vucic-nadajmo se, ruzna proslost srbije, skinut na opstenarodnom buntu sa dramaticnim ishodom
nikolic-zaboravljeni sns, srs manipulator

teznja - objektivnost

pre 10 godina

Molio bih one gradjane Srbije koji insistiraju na potrebi za udaljavanjem, povlacenjem iz politickog zivota ili vrha stranaka od onih koji su izgubili na jednim izborima, da sagledaju cinjenice iz sadasnjosti i politicke istorije svoje zemlje. U ovom slucaju, kao nazalost ni u mnogim drugim, Srbija se razlikuje od savremenog zapadnog drustva. Jasno je da partije zele da vladaju - time ostvaruju ciljeve sopstvenog postojanja. Posto je tako, a kada se zna da se kod nas retko pojavlju nove politicke zvezde - sta strankama preostaje nego da fosiraju stare kadrove koji, iako u jednom momentu s nizim rejtingom, i dalje imaju mnogo veci potencijal u buducnosti on novih lica.
Primeri potvrdjuju navedeno.
DS je, na primer, na poslednim stranackim izborima na celo doveo Djilasa, ne novo lice, ali ne politicki istroseno. Pored Djilasa, kao podpredsednici, izabrani su za vecinu gradjana poptuno nova lica, sa solidnim profesionalnim biografijama - svakako boljim od kolega iz drugih partija. I, sta se desilo DS-u? Prepolovljena podrska, iako se mora priznati da politicki trenutak kada su postavljen nije povoljan. Ali rasta, ni posle godinu dana od izbora, nema.
S druge stane, partije koje postizu rast - SPS i SNS, u samom vrhu imaju, bez namere da vredjam, politicke fosile.
Moj zakljucak je da se prema DS-u, Tadicu konkretno, gradjanstvo veoma strogo nosi. Argument da je izgubio na izborima i da nema sta vise da trazi u politici najbolje opovrgava danasnji Predsednik nase zamlje.

Predrag

pre 10 godina

Bravo za Micunovica.
Ali moram reci kako je Tadic dobio podrsku od Babusnice,Bele Palanke i Dimitrovgrada.
Naime, Tadic je dobio samo podrsku od koordinatora za pirotski okrug,jer navedeni odbori se nisu ni izjasnjavali ili su to uradili u privatnom aranzmanu.
Sramotno je da Tadic koristi Informer i Kurir za svoju kampanju,posle svega sto se u tim novinama moglo procitati poslednjih meseci.
Koliko je Boris u zabludi govori i cinjenica da je danas u Kuriru napadnut i Boris Pajtic , koji ocigledno zeli dati puni doprinos
ocuvanju jedinstva u DS-u.

MilanCh

pre 10 godina

Deda Micun mudro zbori. Siguran sam da ce smiriti strasti i da nece dozvoliti nikome da se ponizava. DS za primer. Svoje poverenje dajem Draganu Djilasu!

paranormalna aktivnost

pre 10 godina

... Ovi naprednjaci bar se ne foliraju a da opljačkaju nemaju više šta, ovi pre njih to su uspešno završili. ...


(Lik, 13. januar 2014 14:48)

Ne znam koliko su nasli, ali su se lepo dosetili, pa su uzeli dosad vise od 7. milijardi Evra kredita, a od tih para se dosad nista nije ni izgradilo ni videlo, sem povremenih proslava u Arenama!!!

Zapamti, kad prodje njihova era, padacemo u nesvest kad saznamo sta su radili, ali tada ce biti kasno!!!

P.S. Posle petog oktobra se pocelo, ne od nule, nego od totalnog minusa, jer su bas ovi tvoji posteni pokrali sve sto su mogli i doveli zemlju na na dohodak najsiromasnijih zemalja na svetu!!!

Viki

pre 10 godina

Naravno, u potpunosti se slažem, ali DS ne može da se vraća na staro, jer smo videli rezultat Tadićeve politike. Đilas je, ma koliko ga prozivali u medijima jedini koji može u ovom momentu da ostane na čelu stranke kojoj je više nego ikada potrebna čvrsta ruka i jedinstvo. Svako ko to ne shvata nije dostojan članske karte koju ima, jer ona sa sobom ne nosi samo prava, već i obaveze.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Meni licno nije nikako jasna ta tolika "zabrinutost" za sudbinu DS ?
Ljudi moji "strpite se" jedno vreme u Srbiji se ionako svi PONOVO VRATE NA VLAST !
Trenutno je "sjahao Kurta, uzjahao Murta" pa ce onda ponovo da "sjase Murta a da uzjase Kurta" i tako svi u Srbiji dodju na red da "jasu" !
Ni SPS i "Radikali" nisu "jahali bez prestanka" i oni su morali da "naprave pauzu" pre nego sto su "PONOVO ZAJAHALI" !
"strpljen spasen" !

ns

pre 10 godina

Samo novi, strucni i neiskompromitovani ljudi mogu da vrate DS na mesto koje joj pripada. I za to ce trebati vreme, jedisntvo i rad cele stranke. Djilas i Tadic su proslost DS-a. Nadam se da ce se DS uskoro otrezniti i krenuti svojim putem bez njih.

Sasa J

pre 10 godina

Nisam sa baš uvek slagao sa stavovima gospodina Mićunovića. Kao nestrpljiv mladić željan promena svim srcem sam podržavao politiku Zorana Djindjića. Pokušao sam da razumem Tadićevu politiku. Pokušavam da razumem Djilasovu politiku i smatram da mu treba dati još vremena. Ne razumem nečasne udarce od strane bivšeg predsednika koji koristi male odbore, pokušava da ih odvoji od stranke i pripremi kao podršku budućoj stranci koju će najverovatnije osnovati. Gospodin Mićunović ovim tekstom pokazuje na delu kako treba da se ponaša jedan iskusni političar, osnivač stranke i učitelj demokratije pri sukobu dvojice mladih lavova. Svaka čast. Boris Tadić bi mogao mnogo da nauči iz ovog teksta i da u pravom smislu pocrveni. A stranačka organizacija i ideja koju ona nosi sa sobom će opstati i sa njim i bez njega.

Siniša

pre 10 godina

Gospodine Mićunoviću, sve ste u pravu samo ste zaboravili da kažete najvažnije - demokratija nije anarhija, da se donesu većinom glasova neke odluke, a onda da se ne sprovode, i da radi ko kako hoće. Ne može to tako. Vidite, i ja se mnogo puta nisam slagao sa odlukama većine, ali sam radio kako je većina odlučila. Rad, red i disciplina je vrlo važna i tu nema kompromisa. Rasprava treba da traje dugo, da svako kaže svoje argumente, ali kada se donese odluka onda mora da se radi kako je odlučeno. Prema tome, ne može u javnost da se izlazi kako kome padne na pamet.

Ozbiljan defekt!

pre 10 godina

Retko je kada u ovoj zemlji pamet bila na ceni I na vlasti (mi pamet i mudrost ne prepoznajemo, smatramo je nepotrebnim balastom, otuda ovakvi komentari I reakcija na Mićunovićeve stavove). Zato jesmo I verovatno ćemo uvek biti jedno neuspešno društvo. Mi nismo spoznali uzroke moralne, političke I socijalne kataklizme koju smo proizveli krajem prošlog veka, nego smo sve reprezente jedne politike kojom smo izopšteni iz porodice "pristojnih naroda" ponovo doveli na vlast I proglasili ih (ponajviše Vučića) nekakvim spasiocima.

svaka čast

pre 10 godina

"...stranke i pojedinci moraju se držati svojih uverenja i programa i da se rukovode opštim dobrom..."

Svaka čast, čiko... Kamo lepe sreće da više političara ima ovaj stav.

Dellboy

pre 10 godina

Djilasova sigurno jeste,matori odbi,kad ste trebali da ih pobijete,vi ste glumili dobrotu,evo sad rezultat,dvojka ste svi sem Djilasa,Dragance bagru da rasturimo 16.Marta,u svakom pogledu,ni jedan da se ne provuce

Igor Gavran

pre 10 godina

"u medijima stvara potpuno lažna slika da u njoj sedi gomila lopova"

Ne, vi ste politicari svi posteni i fini. Da vidimo sta ste imali pre nego sto ste usli u politiku a sta imate sada? Svi ste isti, sve firme ste upropastili i pokrali, a zbog vaseg licnog sebicnog interesa narod je devastiran.

Penzija bre

pre 10 godina

Jeste da je Micunovic osnovao DS, ali njegovo vreme je odavno proslo.Treba neko novi da dodje da malo osvezi i prodrma stranku u pozitivnom smislu naravno.

dr

pre 10 godina

Ona je Vaša, Đinđićeva, Pekićeva,.... dvojica pomenutih u naslovu nisu ni blizu intelektualcima koji su je osnovali. Takvi, pravi intelektualci, su nažalost, u izumiranju.

Ne_mrzi_vas_da_kuckate?

pre 10 godina

Ali SNS mora u svakoj corbi da bude mirodjija. Mnogo vise se bave DS-om nego sobom. Potajno navijaju za Djilasa, jer ako psiholog dodje, odose svi sa vlasti na kolektivni odmor psihe u neku banju, hahahahaha...

Vitez Koja

pre 10 godina

Ovo sto Micunovic govori na papiru drzi slovo ali u stvarnosti je situacija drugacija. U DS-u vec duze vreme stranka ne pripada clanovima vec predsedniku, takozvani despotski rezim, a svako ko misli ili zeli drugacije, prodje kao Jeremic. Tako da Micunovic ima zelju da smiri strasti ali je prica daleko od realne.

Vlajče

pre 10 godina

Ne slažem se po prvi put sa profesorom Mićunovićem. Nisam očekivao da čovek sa tolikim stažom na srpskoj političkoj sceni ima nezamerljiv stav. Pogotovo sada kada je DS-u najteže, kada ga vodi lider, čovek koji ne dozvoljava da iko u toj stranci izražava svoje mišljenje, gde najbliži saradnici predsednika nemaju ni malo kulture, a veoma malo obrazovanja i kvaliteta da obavljaju tako bitne poslove, kao što su predsednik gradskog odbora, sekretar stranke, predsednik izvšnog odbora. DS trenutno nema ni pravac, ni smer, gubi ideologiju i svrhu postojanja. I sada g. Mićunović koji bi trebalo da učestvuje u spašavanju ovako oskrnavljene Demokratske stranke, brani onoga koga bi trebalo svim snagama da napadne.
Istina je da se mnogo toga može zameriti i DS-u i Borisu Tadiću, ali u ovoj situaciji, članovi DS-a trebalo bi da ga apsolutno podrže.

Jelenaaaaaa

pre 10 godina

Poštujem Micunovica kao starijeg i iskusnijeg politicara, ali iz ovog intervjua se vidi da ni on ne zna sta im se događa i da ni on ne može da smiri celnike DS-a niti da spreci ocigledan raspad

bobi

pre 10 godina

od izbora do danas DS je velikoj panici. Pogrešne poteze ređa u nizu. I izbor Mićunovića za predsednika stranke ne bi bilo nikakvo iznenađenje. A kako bi se to odrazilo na rejting stranke vreme će pokazati.

brkljač

pre 10 godina

Posle Đilasove vladavine, jer svakoj vladavini dođe kraj, DS-u će trebati nekoliko godina da povrati glasače koje je Đilas oterao, i tera ih i dalje, svakim svojim pojavljivanjem u javnosti.

Srbin100%

pre 10 godina

Neko bi trebao da obavesti i Djilasa i Tadica o tome jer oni ocigledno misle drugacije a i njihovo ponasanje ukazuje na takav stav

SELO - GORI - A - BABA - SE - CESLJA

pre 10 godina

Deda Micun je potpuno u pravu kada kaze da DS nije ni Tadicev,Djilasov , Micunovicev, ali ono sto zabrinjava izgleda da gradjani Srbije imaju sve manje i manje poverenja u DS. Objektivno receno ko god dodje u ovom trenutku na celo DS-a bice isto tesko ce smoci snage da bilo sta promeni jer nema podrske gradjana za promene u DS-u. To je stranka koja je izgubila poverenje naroda i ni Micunović, Tadi, Djilas, Pajtic, Sutanovac to poverenje ne mogu povratiti. Narocito ako imamo u vidu da smo njih gledali punih prethodnih 12 godina i da nisu nikakvo novo iznenadjenje.

Ivana

pre 10 godina

Slažem se, opstanak nijedne stranke ne zavisi od pojedinaca, ali pojedinac može da nanese veliku štetu, kao što je u ovom slučaju Đilas sa podizanjem tenzija i unošenjem zbrke.

Стефан

pre 10 godina

ДС је одавно изгубио компас куда треба да иде. Није успео да се носи са великом концентрацијом моћи коју је поседовао. Воћство странке није успело да наметне јединствен став у ком правцу треба да иде и држава и странка. Данас је дошао дан за наплату силних грешака које су направљене. Отерали су квалитетне људе из странке а и младе и перспективне људе који би допринели јачању земље из Србије. УРС је једини који је задржао јасну идеју економског и политичког издизања Србије после пада Милошевића.

Lav

pre 10 godina

Dobro je da dođe do nekih promena u stranci da novi ljudi pokrenu neke stvari koje su dugo godina ostale nedodirnute, jer sa Tadićem, Đilasom i Balšom teško da ćemo uspeti da pokrenemo neke reforme, čak šta više sa njima nećemo da budemo ni jaka opozicija.

petak13

pre 10 godina

Tačno gospodine Mićunoviću da stranka nije ni Đilasva ni tadićeva ali je tačno da su oboje trenutno u ofanzivi jedan prema drugom i da DS dele na dva tabora i tako dodatno politiziraju političku scenu Srbije.Ono što je sigurno ovo neće ostati bez posledica po DS, dalje podele i cepanje se nastavlja i biće još žešće i pogubnije po stranku.A to da neki razočarani građanin trenutnom političkom situacijom može da nađe neku utehu u programu DS je priča bez osnova i bez realnosti, jer prvo takvih građana nema a da ima nekog u programu i planovima DS nema šta da traži jer je stranka potpuno izgubila svoju političku orjentaciju.

Alfred!

pre 10 godina

Interesuje me samo, sta je to DS danas? Umesto da se bude konstruktivan i u opoziciji, ja to ne vidim, ja samo vidim oci pune zelje za vlascu i kvalitetnim vlastodrzackim pozcijama, mada ce gospoda iz DS-a biti zadovoljna i opozicionom klupom. Plata dobra, a posao nikakav!

Rastko

pre 10 godina

Lepo receno. Na mene licno ne uticu kampanje i mediji. DS je uvek bio ono pozitivno u nasem drustvu. Pojedinci u toj stranci su je iskoristili za licno bogacenje i promociju ali to je manjina i oni su uglavnom proslost. DS je i dalje jedina brana mracnjacima na vlasti koji svojom nesposobnoscu unistavaju Srbiju svakog dana kao sto su to cinili i devedesetih. Nadam se da ce sto vise ljudi izaci na izbore i skloniti ih daleko od vlasti za sva vremena. Radikali i socijalisti su vec jednom unistili i ponizili Srbiju i sada je dosta.

Silver Surfer

pre 10 godina

Najbolje bi bilo da ti i cerka preuzmete DS. Jos samo taj cirkus fali. Gubitak vlasti potpuno je obezglavio DS.
Tadic je jos bolji. Predlaze novi ljude u DS-u pretpostavljam sa njim na celu. A neko noviji i nekompromitovaniji od Tadica ne postoji. I tako u krug. Dok gradjani ne shvate kakva je prevara SNS pa se opet ne okrenu DS-u ili nekoj drugoj stranci, koja ce onda da ih zamajava istorijskim programima i revolucionarnim idejama, koje ce to ostati samo na papiru. Ukoliko nas bude proganjala ova ista garnitura politicara, verujem, da ce i za deset, petnaest, godina govoriti o tranziciji i restruktuiranju javnih preduzeca i neophodnom stecaju gubitasa. Naravno, ukoliko mi sve to uspemo da prezivimo. I Kosovo necemo dati.

paranormalna aktivnost

pre 10 godina

... Ovi naprednjaci bar se ne foliraju a da opljačkaju nemaju više šta, ovi pre njih to su uspešno završili. ...


(Lik, 13. januar 2014 14:48)

Ne znam koliko su nasli, ali su se lepo dosetili, pa su uzeli dosad vise od 7. milijardi Evra kredita, a od tih para se dosad nista nije ni izgradilo ni videlo, sem povremenih proslava u Arenama!!!

Zapamti, kad prodje njihova era, padacemo u nesvest kad saznamo sta su radili, ali tada ce biti kasno!!!

P.S. Posle petog oktobra se pocelo, ne od nule, nego od totalnog minusa, jer su bas ovi tvoji posteni pokrali sve sto su mogli i doveli zemlju na na dohodak najsiromasnijih zemalja na svetu!!!

objasnite im...

pre 10 godina

Nikad nisam bio za nacionalističke stranke, naročito ne za ove 'konverte' (SPS, SNS). Glasao sam za DS u jednom trenutku, ali uglavnom za LDP. Sada, međutim, ni na kraj pameti mi nije da glasam za bilo koga. Što se demokrata tiče, nije mi jasno kako ljudi ne shvate da jednom kada izgubiš izbore, makar i za mali procenat (Tadić-Nikolić), postaješ deo političke istorije. Tadiću je to trebalo neko da objasni pošto ne ume, ne želi i neće da ukapira. Ovako - i dalje beli listić.

Sandokan

pre 10 godina

Znaci ne verujem sta citam. :) Tadic vam je bio ok, a Djilas ne valja? :) Izgleda da samo nepristrasni mogu da uvide razliku izmedju te dvojice. Mogu da shvatim nekoga ko zivi van Beograda, vecina realno ni ne zna ko je i sta je taj covek, ali da Beogradjani kukaju Protiv Djilasa je, u najmanju ruku, licemerno. Jedini politicar, ne samo u DS-u, nego na celoj politickoj sceni Srbije, koji se bavio svojim poslom kako treba i on ne valja? :) A da nije bilo Djilasa i narednih 100 godina bi Bulevar bio ruina, u narednih 200 ne bio dobili most preko Dunava nego bi se gusili na Pancevcu dok se i on ne srusi... Ovo sve zvuci kao jeftina komedija. I jos, sasvim slucajno, istog dana kada je Stefanovic objavio raspisivanje izbora u Beogradu. :) Ove dve stvari su se samo iz slucajnih razloga desile istog dana. :) Tadic resio da budemo napredni svi, izgleda da su demokrate nazadne pa je rasio da ih unapedi. E moj Borise, Borise... Sve ces nas oterati u manastir.

pametnima dovoljno

pre 10 godina

mudrost starog i iskusnog profesora i političara, lekcija svima iz ds-a ali i drugih partija.
na sve to botovi rasipaju gomilu budalasih i blentavih komentara, jer iz naprednjačkog miljea niko ne može sastaviti ni 2-3 ovako pametne rečenice.
nepismeni i neobrazovani, razbacuju se nebulozama i troše previše pljuvačke.

Dellboy

pre 10 godina

Djilasova sigurno jeste,matori odbi,kad ste trebali da ih pobijete,vi ste glumili dobrotu,evo sad rezultat,dvojka ste svi sem Djilasa,Dragance bagru da rasturimo 16.Marta,u svakom pogledu,ni jedan da se ne provuce

Penzija bre

pre 10 godina

Jeste da je Micunovic osnovao DS, ali njegovo vreme je odavno proslo.Treba neko novi da dodje da malo osvezi i prodrma stranku u pozitivnom smislu naravno.

Viki

pre 10 godina

Naravno, u potpunosti se slažem, ali DS ne može da se vraća na staro, jer smo videli rezultat Tadićeve politike. Đilas je, ma koliko ga prozivali u medijima jedini koji može u ovom momentu da ostane na čelu stranke kojoj je više nego ikada potrebna čvrsta ruka i jedinstvo. Svako ko to ne shvata nije dostojan članske karte koju ima, jer ona sa sobom ne nosi samo prava, već i obaveze.

sempervivum

pre 10 godina

Mislim da će DS opstati - uprkos svemu.
Zašto?
Zato što je DS jedina stranka koja je menjala lidere, ali je stranka opstajala. Pogledajte ostale stranke - jedan te isti lider 100 godina (SPO=Vuk, URS=Dinkić, DSS=Koštunica, LDP=Čeda, evo i SNS je postao zavisnik od Vučića...).
Na prethodnim izborima nisam glasao, ali ću baš sad glasati za DS uprkos ovoj SNS pomami, jer mislim da je opozicija ovoj vlasti neophodna!!!
SNS je već više od godinu i po dana na vlasti, a se i dalje ponašaju kao opozicija i jedino što rade je da vode rat protiv prethodne vlasti (osim što su, uzgred, skinuli gaće pred zahtevima EU u vezi da Kosovom). Od pozitivnih stvari u njihovom delovanju, jedino je vredna pomena Jorgovanka Tabaković koja (ipak) nije dozvolila da dinar poludi (mada cene rastu)...
Sve ostalo je magla u 'Kuriru' i 'Informeru'.

Sasa J

pre 10 godina

Nisam sa baš uvek slagao sa stavovima gospodina Mićunovića. Kao nestrpljiv mladić željan promena svim srcem sam podržavao politiku Zorana Djindjića. Pokušao sam da razumem Tadićevu politiku. Pokušavam da razumem Djilasovu politiku i smatram da mu treba dati još vremena. Ne razumem nečasne udarce od strane bivšeg predsednika koji koristi male odbore, pokušava da ih odvoji od stranke i pripremi kao podršku budućoj stranci koju će najverovatnije osnovati. Gospodin Mićunović ovim tekstom pokazuje na delu kako treba da se ponaša jedan iskusni političar, osnivač stranke i učitelj demokratije pri sukobu dvojice mladih lavova. Svaka čast. Boris Tadić bi mogao mnogo da nauči iz ovog teksta i da u pravom smislu pocrveni. A stranačka organizacija i ideja koju ona nosi sa sobom će opstati i sa njim i bez njega.

Ne_mrzi_vas_da_kuckate?

pre 10 godina

Ali SNS mora u svakoj corbi da bude mirodjija. Mnogo vise se bave DS-om nego sobom. Potajno navijaju za Djilasa, jer ako psiholog dodje, odose svi sa vlasti na kolektivni odmor psihe u neku banju, hahahahaha...

SNS prevaranti

pre 10 godina

Lepo si im očitao lekciju svima i poziciji i opoziciji. Sve je ovo maslo Vučića, tajnih službi i tajkuna. Vladar ne želi opoziciju, hoće da radi u mraku...da se ne bi govorilo o katastrpfalnoj situaciji u koju nas je doveo...

Ozbiljan defekt!

pre 10 godina

Retko je kada u ovoj zemlji pamet bila na ceni I na vlasti (mi pamet i mudrost ne prepoznajemo, smatramo je nepotrebnim balastom, otuda ovakvi komentari I reakcija na Mićunovićeve stavove). Zato jesmo I verovatno ćemo uvek biti jedno neuspešno društvo. Mi nismo spoznali uzroke moralne, političke I socijalne kataklizme koju smo proizveli krajem prošlog veka, nego smo sve reprezente jedne politike kojom smo izopšteni iz porodice "pristojnih naroda" ponovo doveli na vlast I proglasili ih (ponajviše Vučića) nekakvim spasiocima.

Pele

pre 10 godina

Glavni politicki ideolog DS je covek koji je usao debelo u devetu deceniju.Pa ck ece povuci se u penziju vec jednom, pa ti si bio dobar svima, Djindjicu, Vuksanovicu, Tadicu, Djilasu.Idi covece vise, tebe vise niko ne slusa niti veruje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bojan, 13. januar 2014 11:23)

Pa šta ako je bio uz svakog predsednika stranke? Čovek je sve korektno i pametno rekao i upravo je poručio to da nije bitno ko je predsednik DS-a već da stranka živi nezavisno od toga. To je balkansko doživljavanje politike da je samo lider bitan. Treba da učimo od Amerikanaca gde se nakon unutrašnjih izbora u strankama svi, i poraženi i pobednici, angažuju na politici koja je prevagnula. A to je i logično jer se program ne menja, već se samo kandiduju različita moguća sredstva da se on sprovodi.

Fišer

pre 10 godina

Ako gospodin Mićun ne vidi promene onda da krenem redom , malo da podsetim:
1. Žetoka borba protiv korupcije i kriminala
2. Reforma pravouđa.
3. Stabilnost domaće valute
4. Sasečena inflacija
5. Samnjen broj nezaposlenosti
6. Izlazak iz duggodišnje recesije
7. država izbegla bankrot
8. Sređivanje i kontrola javnih finansija.E pa sad, malo li je ovo za godinu i po dana? Naravno da nije a posle izbora biće još mnogo toga bržeg, boljeg i kvalitetnijeg.

bobi

pre 10 godina

od izbora do danas DS je velikoj panici. Pogrešne poteze ređa u nizu. I izbor Mićunovića za predsednika stranke ne bi bilo nikakvo iznenađenje. A kako bi se to odrazilo na rejting stranke vreme će pokazati.

живела демагогија

pre 10 godina

Е мој Мићуновићу а што ти ниси неговао опозицију кад си био на власти него сте узели све медије под своје причали да ће да нам уведу санкције да нико са нама више неће да сарађује да ће бити општа пропаст, а то што не видиш реформе у друштву па ваљда је ваших 12 година било довољно да се све реформише а не да сада крећемо од почетка.

MilanCh

pre 10 godina

Deda Micun mudro zbori. Siguran sam da ce smiriti strasti i da nece dozvoliti nikome da se ponizava. DS za primer. Svoje poverenje dajem Draganu Djilasu!

sasa

pre 10 godina

ovako:
tadic-ruzna proslost DSa i srbije
djilas-proganjan od svih, buducnost DSa, buducnost srpske politicke scene
rakic-vucicev izbor za DS
vucic-nadajmo se, ruzna proslost srbije, skinut na opstenarodnom buntu sa dramaticnim ishodom
nikolic-zaboravljeni sns, srs manipulator

Jelenaaaaaa

pre 10 godina

Poštujem Micunovica kao starijeg i iskusnijeg politicara, ali iz ovog intervjua se vidi da ni on ne zna sta im se događa i da ni on ne može da smiri celnike DS-a niti da spreci ocigledan raspad

teznja - objektivnost

pre 10 godina

Molio bih one gradjane Srbije koji insistiraju na potrebi za udaljavanjem, povlacenjem iz politickog zivota ili vrha stranaka od onih koji su izgubili na jednim izborima, da sagledaju cinjenice iz sadasnjosti i politicke istorije svoje zemlje. U ovom slucaju, kao nazalost ni u mnogim drugim, Srbija se razlikuje od savremenog zapadnog drustva. Jasno je da partije zele da vladaju - time ostvaruju ciljeve sopstvenog postojanja. Posto je tako, a kada se zna da se kod nas retko pojavlju nove politicke zvezde - sta strankama preostaje nego da fosiraju stare kadrove koji, iako u jednom momentu s nizim rejtingom, i dalje imaju mnogo veci potencijal u buducnosti on novih lica.
Primeri potvrdjuju navedeno.
DS je, na primer, na poslednim stranackim izborima na celo doveo Djilasa, ne novo lice, ali ne politicki istroseno. Pored Djilasa, kao podpredsednici, izabrani su za vecinu gradjana poptuno nova lica, sa solidnim profesionalnim biografijama - svakako boljim od kolega iz drugih partija. I, sta se desilo DS-u? Prepolovljena podrska, iako se mora priznati da politicki trenutak kada su postavljen nije povoljan. Ali rasta, ni posle godinu dana od izbora, nema.
S druge stane, partije koje postizu rast - SPS i SNS, u samom vrhu imaju, bez namere da vredjam, politicke fosile.
Moj zakljucak je da se prema DS-u, Tadicu konkretno, gradjanstvo veoma strogo nosi. Argument da je izgubio na izborima i da nema sta vise da trazi u politici najbolje opovrgava danasnji Predsednik nase zamlje.

Стефан

pre 10 godina

ДС је одавно изгубио компас куда треба да иде. Није успео да се носи са великом концентрацијом моћи коју је поседовао. Воћство странке није успело да наметне јединствен став у ком правцу треба да иде и држава и странка. Данас је дошао дан за наплату силних грешака које су направљене. Отерали су квалитетне људе из странке а и младе и перспективне људе који би допринели јачању земље из Србије. УРС је једини који је задржао јасну идеју економског и политичког издизања Србије после пада Милошевића.

Siniša

pre 10 godina

Gospodine Mićunoviću, sve ste u pravu samo ste zaboravili da kažete najvažnije - demokratija nije anarhija, da se donesu većinom glasova neke odluke, a onda da se ne sprovode, i da radi ko kako hoće. Ne može to tako. Vidite, i ja se mnogo puta nisam slagao sa odlukama većine, ali sam radio kako je većina odlučila. Rad, red i disciplina je vrlo važna i tu nema kompromisa. Rasprava treba da traje dugo, da svako kaže svoje argumente, ali kada se donese odluka onda mora da se radi kako je odlučeno. Prema tome, ne može u javnost da se izlazi kako kome padne na pamet.

Predrag

pre 10 godina

Bravo za Micunovica.
Ali moram reci kako je Tadic dobio podrsku od Babusnice,Bele Palanke i Dimitrovgrada.
Naime, Tadic je dobio samo podrsku od koordinatora za pirotski okrug,jer navedeni odbori se nisu ni izjasnjavali ili su to uradili u privatnom aranzmanu.
Sramotno je da Tadic koristi Informer i Kurir za svoju kampanju,posle svega sto se u tim novinama moglo procitati poslednjih meseci.
Koliko je Boris u zabludi govori i cinjenica da je danas u Kuriru napadnut i Boris Pajtic , koji ocigledno zeli dati puni doprinos
ocuvanju jedinstva u DS-u.

Vlajče

pre 10 godina

Ne slažem se po prvi put sa profesorom Mićunovićem. Nisam očekivao da čovek sa tolikim stažom na srpskoj političkoj sceni ima nezamerljiv stav. Pogotovo sada kada je DS-u najteže, kada ga vodi lider, čovek koji ne dozvoljava da iko u toj stranci izražava svoje mišljenje, gde najbliži saradnici predsednika nemaju ni malo kulture, a veoma malo obrazovanja i kvaliteta da obavljaju tako bitne poslove, kao što su predsednik gradskog odbora, sekretar stranke, predsednik izvšnog odbora. DS trenutno nema ni pravac, ni smer, gubi ideologiju i svrhu postojanja. I sada g. Mićunović koji bi trebalo da učestvuje u spašavanju ovako oskrnavljene Demokratske stranke, brani onoga koga bi trebalo svim snagama da napadne.
Istina je da se mnogo toga može zameriti i DS-u i Borisu Tadiću, ali u ovoj situaciji, članovi DS-a trebalo bi da ga apsolutno podrže.

svaka čast

pre 10 godina

"...stranke i pojedinci moraju se držati svojih uverenja i programa i da se rukovode opštim dobrom..."

Svaka čast, čiko... Kamo lepe sreće da više političara ima ovaj stav.

dr

pre 10 godina

Ona je Vaša, Đinđićeva, Pekićeva,.... dvojica pomenutih u naslovu nisu ni blizu intelektualcima koji su je osnovali. Takvi, pravi intelektualci, su nažalost, u izumiranju.

Vitez Koja

pre 10 godina

Ovo sto Micunovic govori na papiru drzi slovo ali u stvarnosti je situacija drugacija. U DS-u vec duze vreme stranka ne pripada clanovima vec predsedniku, takozvani despotski rezim, a svako ko misli ili zeli drugacije, prodje kao Jeremic. Tako da Micunovic ima zelju da smiri strasti ali je prica daleko od realne.

Milan

pre 10 godina

Vlada nije preuzela vas program vec program LDP-a. Da je preuzela vas Briselski sporazum ne bi bio potpisan. Vas program je kukavicki, cista demagogija i populizam i zato vise niste na vlasti.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Meni licno nije nikako jasna ta tolika "zabrinutost" za sudbinu DS ?
Ljudi moji "strpite se" jedno vreme u Srbiji se ionako svi PONOVO VRATE NA VLAST !
Trenutno je "sjahao Kurta, uzjahao Murta" pa ce onda ponovo da "sjase Murta a da uzjase Kurta" i tako svi u Srbiji dodju na red da "jasu" !
Ni SPS i "Radikali" nisu "jahali bez prestanka" i oni su morali da "naprave pauzu" pre nego sto su "PONOVO ZAJAHALI" !
"strpljen spasen" !

bojan

pre 10 godina

Glavni politicki ideolog DS je covek koji je usao debelo u devetu deceniju.Pa ck ece povuci se u penziju vec jednom, pa ti si bio dobar svima, Djindjicu, Vuksanovicu, Tadicu, Djilasu.Idi covece vise, tebe vise niko ne slusa niti veruje.

ns

pre 10 godina

Samo novi, strucni i neiskompromitovani ljudi mogu da vrate DS na mesto koje joj pripada. I za to ce trebati vreme, jedisntvo i rad cele stranke. Djilas i Tadic su proslost DS-a. Nadam se da ce se DS uskoro otrezniti i krenuti svojim putem bez njih.

a b c

pre 10 godina

DS je stranka kojom upravlja par ljudi i rade sta im je volja, izbacuju neistomisljenike (Jeremic, Petrovic) a imaju sve manju podrsku clanstva a o narodu da ne govorim, dovoljno je reci 13%..

Igor Gavran

pre 10 godina

"u medijima stvara potpuno lažna slika da u njoj sedi gomila lopova"

Ne, vi ste politicari svi posteni i fini. Da vidimo sta ste imali pre nego sto ste usli u politiku a sta imate sada? Svi ste isti, sve firme ste upropastili i pokrali, a zbog vaseg licnog sebicnog interesa narod je devastiran.

Чика Шапке

pre 10 godina

БИвши окорели члан КПЈ држи нам лекције о декоратији. Анализирајући досадашњи рад демократа, стекао сам утисак да су пре били ближи комунистичким методима већ изворној демократији. Елем, од демократије имају само префикс у имену странке.

Бојан Илић

pre 10 godina

Удаљавањем Јеремића из ДС-а сте изгубили много, само што још не признајете грешку...

Ojađeni penzioner

pre 10 godina

Program i ciljeve demokrtske stranke sigurno nisu kopirali naprednjaci. Vaš program smo imali prilike da vidimo u poslednjih dvanaest godina. Čega god ste se takli sve ste upopastili , uništili a državu doveli do bankrota.

maradona

pre 10 godina

od proteklih 15 godina DS je na vlasti bio bar 10. za to vreme pokazali su zavidan nivo kukavicluka, kalkulantstva, politickog slepila, oportunizma i neodgovornosti. Iskreno se nadam da ce Djilas zakucati poslednji ekser u sanduk te kriminalne organizacije u cemu ga svesrdno podrzavam.

Darko 581

pre 10 godina

Pa nije,ali se ponasaju kao da jeste!DS je u totalnom kanalu,bolje je da se povuku,ovako se samo brukaju,neka cekaju svoj trenutak ponovo.mada sumnjam da ce to biti skoro posto je SNS mnogo bolja stranaka od njih.

Poslednji Don

pre 10 godina

Dragoljub Mićunović poručio da, je bez obzira na ishod nesuglasica u toj stranci, važno da ona ostane snažna opozicija negativnim društvenim procesima.
Rece Micunovic i ja osta bez reci.Izvinite a koje su to negativne drustvene posledice?Jel mozda izborni rezultat SNS-a i trenutni rejtigng?Dajte molim vas nemojte vise te floskule barem vi da pricate.spasite stranku,izbacite Djilasa i da lepo budete konstruktivna opozicija.

Lik

pre 10 godina

@gradjanka NS
"DS se vrlo brzo vraca. Ovi nazadnjaci su za ovih godinu i po dana pokazali da su dno-dna."

DS će se vratiti ali tek za 10 god. (kad razjure sve ove stare koji su opljačkali Srbiju do kraja), ovaki kakvi su nisu naprednjacima ni do kolena.

DS je dovela Srbiju do prosjačkog štapa, uništila ono malo srednje klase i potpuno obesmislila osnovne građanske vrednosti. Ovi naprednjaci bar se ne foliraju a da opljačkaju nemaju više šta, ovi pre njih to su uspešno završili.

Na zadnjim izborima nisam hteo da glasam, DS više ne podnosim a naprednjake ne mirišem ali sada ću namerno da glasam za naprednjake, samo da se ovi DS demagozi ne vrate.

Rotterdam

pre 10 godina

Da su demokrate okrenute samo spinovanju i strančarenju govori mi izjava profeora gde kaže da su naprednjaci prepisali program demokratske stranke. Mislim da ova izjava ima za cilj da poistoveti demokrate sa naprednjacima. Naravno, takva teza ne pije vodu jer naprednjaci sa demokratama nemaj ama baš ništa zajedničkog.

zlatan

pre 10 godina

Uz svo uvazavanje g. Micunovica DS nema pravo da kritikuje stranke koje su danas na vlasti. Propadanje DS je posledica loseg vodjstva od strane Djilasa, a jos vaznije je dugogodisnja korupcija u kojoj je DS bio evropski sampion. Posledica toga je ekonomsko propadanje privrede i drustva u Srbiji

Realista

pre 10 godina

Demokratija je iluzija, demokratije odavno nema, ni u Srbiji ni u DS-u. DS je u znacajnoj meri izgubila kadrove u poslednjih godinu dana i pitanje je ima li ko da povede stranku.

frajlica

pre 10 godina

DS nije svojina da bi se ovako pričalo. DS je stranka koja posle svih nesuglasica i dešavanja gubi reputaciju i podršku naroda. DS će uskoro biti prošlost, jer pored SNS-a oni više nemaju priliku!

Jovanovic

pre 10 godina

Gospodin Micunovic je u pravu, treba biti snazna opozicija negativnim drustvenim procesima, odnosno snazno protiv Demokratske stranke jer je ista za vlasti to i pokazala, sve je bilo tako negativno da gore nije moglo biti.

simonida

pre 10 godina

DS preseliti u Podgoricu jer vecina clanova su Crnogorci ili Crnogorskog porekla. Sta imaju Srbijanci sa strankom kojom vladaju Crnogorci, nista samo stetu i to veliku.

Misica

pre 10 godina

Cim su pogubili fotelje poceli su da se svadjaju i da pokazuju svoje pravo lice. Takva stranka Srbiji ne treba, jer ce sve uraditi samo da bi ostvarili svoje licne ciljeve.

Demagogija

pre 10 godina

Kako to sada nije ni Đilasova ni Tadićeva. Zašto se birača i glasača sete onda kada se upuste u neku demagogiju. Do sada su oni odlučivali o svemu, a sada se odjednom pominju i tamo neki birači. Do sada njihovi stavovi i nisi bili nešto uvažavani.

lana

pre 10 godina

Ko god dođe na čelo DS biće isto. To je stranka koja je izgubila poverenje naroda i ni Mićunović ni Tadić to poverenje ne mogu povratiti. Naročito ako imamo u vidu da smo njih gledali i prethodnih godina i da nisu nikakvo novo iznenađenje.

Toza

pre 10 godina

Nije ali se ponasaju kao da jeste ,ne zna se ko je gori po tom pitanju!! Gaze preko svih zarad licnih ambicija e zato ce i da propadnu

Сале

pre 10 godina

Није ствар у програму исписаном на папиру, већ у томе да ли се он спроводи или не! У томе је разлика друже "џокеју" периода 1970-1980... Оно што јесте убило ДС јесте алавост и бахатост руководства. Годинама сте се уљуљкивали да сте богом дани да владате, нисте се освртали на знакове који су вас упозоравали да следи крај бахаћењу и нереалној слици, коју сте господо из руководства сами створили и што је најгоре поверовали да све је то истина! Није вам засметало ни када су чланови који су имали подршку на терену кренули да напуштају странку! Уместо да ставите прст на чело, ви сте кренули у осуду и пљувачину по тим људима! И данас настављате са истом праксом, свако ко је против великог Ђиласа одмах бива проглашен СНС агентом! А то што је клупа у скупштини све "краћа" то вас ни мало не брине. Битно је само да пар љубимаца и послушника задржи своје мандате... Сујета вам је огромна, превелика и на жалост не смањујете је никако. А цену плаћа странка и они који су веровали да знате шта радите... То поверење је на нашу душу!

Apache

pre 10 godina

@Удаљавањем Јеремића из ДС-а сте изгубили много, само што још не признајете грешку...
(Бојан Илић, 13. januar 2014 12:10)

Naprotiv, Jeremić po svom delovanju, ideologiji i statovima apsolutno je daleko od svake demokratske i građanske opcije. Najveća greška Borisa Tadića je upravo uglađeni nacionalista sa prezimom Jeremić.
Njegovo spoljno političko delovanje, debakl pred međunarodnim sudom , udaljavanje od prirodnih saveznika ( u stilu Miloševića i/ili Koštunice)su dodatni razlozi potpune dezorijentacije tradicionalno liberalnih i demokratski opredeljenih glasača.

Whirlpool

pre 10 godina

Tesko da DS moze da vise bude snazna u bilo kom segmentu.Unutar pomenute stranke svi su razjedinjeni,i kao takvi tesko da mogu da pairaju bilo kome.

IvanaA

pre 10 godina

Kaze da mediji prave laznu sliku o DSu, e bas nije tako! Ne rade mediji nista pogresno, sa samo prenose sta rade clanovi DSa. Ako je ispalo da su sve lopovi i prevaranti, sta su tu krivi mediji.

Djoka

pre 10 godina

"Ni Djilasova, ni tadiceva, ali crnogorska u svakom slucaju" - Na osnovu cega se micunovic samo usudjuje da Djilasa i tadica trpa u isti kos, sta je jos moralo da bude upropasteno za vreme tadiceve vlasti - a nije bas malo toga otislo u djavola - i zar nije on licno tadica izvukao iz sesira da bi svojim neznanjem i odsustvom politickog instinkta za osam godina urnisao srpsku privredu? Dobro sto prosecan covek u srbiji ima IQ 89, ali...

Radovan

pre 10 godina

A te mlade već godinama pominju a niko od ovih starijih da se skloni naročito Mićunović čovek je u penziji a nikako mu se ne pušta poslaničko mesto

Marija

pre 10 godina

Nikada ne bih glasala za stranku u previranju. Prvo se vi konsolidujte, pa posle barem godinu dana da vidimo šta ste uradili (opozicija do sada niste bili, jer se opozicijom naziva neko ko opoziciono deluje, ne preko izjava u medijima, već konkretnim akcijama, a ne neko ko se samo bavi unutrašnjim pitanjima). Pa ako nešto realno uradite posle smirivanja strasti u stranci i proteklih godinu dana, onda možete to da prezentujete, pa ćemo da vidimo. Gledano iz ugla opozicije, mnogo je više uradila jedna nova i mala grupa građana, što je poražavajuće za stranku sa infrastrukturom.

Tako kod mene stoje stvari. Do tada - beli listić, jer je i Čeda prolupao.

I da, ne zaboravite, mi smo mnogo pametniji nego što mislite. Stalno nas potcenjujete.

Bagz Moran

pre 10 godina

Demokratska stranka nije ni Djilasova ni Tadiceva, vec kako je radila, dok je bila na vlasti , ja sam mislio da je All Caponeova.

Andjelka

pre 10 godina

I on shvata da je Ds u raspadu, ponavlja da treba okupiti stranku, ali je pitanje ko to moze da uradi. Sada u DSu nema lidera koji bi to mogao uciniti.

beogradska bulumenta

pre 10 godina

Micunovicu, otkud u DS na tako visokim pozicijama: Djilas, Sutanovac, Petrovic, Jeremic, Trivan, Ristic, Dulic, Vlahovic, Balsa, Sapic, Milosavljevic, Cvetkovic, Novakovic, Jesic .... itd. do 1000!
Ko ih je dovodio u DS taj je upropastio DS zauvek.
Ako to nije Tadic, on je odgovoran samim tim sto je bio predsednik stranke dok su ovi "kadrovi" rukovodili strankom!
Ako to niste vi, odgovorni ste sto ste bili i jos uvek ste predsednik politickog saveta stranke koja je izgubila i politiku i dusu!

da se ne zaboravi

pre 10 godina

Mićune, Mićune, ti svima ideš uz dlaku, misliš da si svevremenski, da nema više onih koji se mnogo toga sećaju, i nikada ne mogu da zaborave šta si sve bio spreman da uradiš da bi sačuvao sebe. Možda i neće pustiti ovaj komentar istine, gde bi se skinula maska koja se nosi decenijama.

razocarenje

pre 10 godina

Iz Micunovicevog neodređenog intervjua može se zakljuciti da ni on ne veruje u ovo sto govori da DS nisu dva politicara. Jedno je tacno: Djilas i Tadic su se opredelili za prvu opciju, ulazak u Vlast pa makar i sa neistomisljenicima. To samo govori da im je najbitnija fotelja.

ljubica

pre 10 godina

DS treba da bude snažna opozicija sadašnjim negativnim društvenim procesima, i to kaze osnivac stranke koja ej unistila sve cega se dotakla.

Lekcija

pre 10 godina

U pravu je micun, mnogo su se oni osilili kao predsednik i bivsi predsednik Djilas i Tadic, najbolji izbor bi bio Jeremic, ali on covek video kuda sve to vodi, pa napustio na vreme.

DM

pre 10 godina

Da nam treba jaka opozicija tu se slažem ali DS nikada to nije bila uvek su gledali samo sopstvene interese više su se bavili unutarstranačkim sukobima i podelama nikada oni nisu bili konstruktivna opozicija jer kao i obično interesi pojedinaca su uvek bitniji od interesa građana Srbije

crni domino

pre 10 godina

Pametno zbori, a u teskim vremenima se vidi ko je za pravu demokratiju a ko za fotelju i lopovluk!
Trenutni je problem sto su mulci postali pametni a autoriteta nigde na vidiku!

Петар Миловановић

pre 10 godina

"DS nije ni Đilasova ni Tadićeva". Dragoljub Mićunović poručio da, je bez obzira na ishod nesuglasica u toj stranci, važno da ona ostane snažna opozicija negativnim društvenim procesima. Ево „свеже крви“ за посрнулу демократску странку, ево младих лидера пуних елана, животне снаге и нових идеја, ево перспективних кадрова којих још увек има у тој странци, али се до сада нису ангажовали у довољној мери нити довољно исказали свој стваралачки и лидерски потенцијал! Само напред у светлу будућност са тутанкамоновим исписницима и кумовима на венчању, са новим археолошким открићима у египатским пирамидама! Да ли овај паразит још увек има апартман у народној скупштини, где између седница дремка, одмара се и прикупља животну снагу за нове демократске победе? Избацити све те паразите из скупштине, па нека заседају до миле воље испод „Таковског грма“, старог храста или старог дуда, мада ни то нису заслужили, бре!

deda

pre 10 godina

mićunović je glavni krivac zašto je ds tu gde je sada, propali komunistički ideolog, koga je djindjić opravdano izbacio iz stranke, pokušava da lovi u mutnom da bi se na vreme priklonio pobedničkoj opciji. najveća greška tadića su idoli i mićun kad se dinstancira id njih može da očekuje boljitak za sebe i stranku ovako rascep joj ne gine...

kodak

pre 10 godina

Dokle god se budu tako ponasali kao da im je to testamentom neko ostavio,tavorice tu oko cenzusa i stranka ce im biti minorna.Svako normalan bi video da su oni od DS-a napravili svoju prciju i da rade i igraju se sa clanovima kao pionima.

Helios

pre 10 godina

Evo ga i Mićan koji sa ovakvim izjavama će još više poljuljati stranku koja je i ovako uzdrmana. Borba unutar DS-a će biti intenzivna a epilog ćemo videti kada bude GO gde će tenzije biti kao nikad do sada.

Sanjam

pre 10 godina

Stranka ne pripada i ne sme da pripada ni jednom jedinom pojedincu. Ali (prvenstveno Djilas) se ponasa kao da je stranka njegovo privatno vlasnistvo. Micunovic ima dobar stav, ali on je mali i slab da bi ocistio stranku od halapljivaca koji su se samo talozili i talozili godinama. Ukoliko DS ne sprovede unutrasnju reformu, bojim se da na izborima za 3, 4 godine nece uspeti ni cenzus da predju.

Бојан Илић

pre 10 godina

Apache!
"Углађени национализам"?!?
Каква демагогија, у духу Другосрбијанаца!:-)
Јел' му то још увек замерате "Марш на Дрину" у згради УН?!

Mirce

pre 10 godina

Ds mora da se stabiliše u konstruktivnu opoziciju i naredan perjod je sudbonosan za Ds čiji je jedan od doajena i Profesor Mićunović ali će to ići veoma teško posle svih dešavanja u prošloj godini i niza loših poteza Đilasa naročito unutarstranački ali i u vođenju Beograda.

sudija svitaj KRAJ

pre 10 godina

U ovako teškom stanju kod DS,još kao šlag na tortu propasti pojavljuje se Mićunovoić da ionako teškoj situaciji svojom izjavom poveća konfuziju.Propast DS je neminovna.

nidža

pre 10 godina

Problem je što je Glavni odbor Đilasov i jedino na šta se on poziva je podrška glavnog odbora. Pošto mu članovi (ostali) ne trebaju neka “otpadne” i formira svoju stranku zvanu Glavi odbor DS (GODS – bogovi).

bubica 2

pre 10 godina

To da će biti snažna opozicija ,čisto sumnjam gospodine Mićunoviću a da nije ni Đilasova ni Tadićeva to verujem. Samo su im važni lični interesi. Vama svaka čast na sedoj glavi i što još uvek ne gubite nadu. Svakoga dana se izgubi nešto zauvek.

MAUVAU

pre 10 godina

Stvarno Micune-cija je DS,cika Dobricina i nekih prxisovaca(onih koji su pisali programe i obozavali Milosevica pa su poceli da gundjaju kad je slabo ratovao)?

DS danas placa greh rodjenja!

BELI

pre 10 godina

Nikako ne može se reći da se oni koncentrišu na izbore kada svakodnevno po štampi čitate kako pljuju po naprednjacima a to ih je već jednom koštalo a bogami i sada će.

laufer

pre 10 godina

Tako je Mićune!Samo analiza šta se dešavalo pre i posle izbora pokazaće sve marifetluke onih nesposobnih koji su doveli stranku u ovu situaciju.Izašli bi načistac oni koji su mislili da sa Miškovićem mogu da rade u stranci i državi šta hoće,da prave vladu po njihovim interesima,ali im se izjalovilo.Neka se članstvo (na izborima u straci)izjasni ,ali ne preko delegata jer znamo da Elezović drži mnoge opštinske odbore u Vojvodini,a da članstvo u VOJVOĐ. DS-u nema takvo mišljenje!

Milenko

pre 10 godina

Uz duzno postavanje prema prof. Micunovicu ja ipak njega krivim za sunovrat DS jer se od stranke koja je okupljala intelektualce svela na stranku sibicara. On nije na vreme reagovao. Kada mu je Djindjic svojevremeno preuzeo DS on se naljutio i formirao novu stranku Demokratski centar. Posle povratka u DS mirno je posmatrao kako prvo Tadic a potom Djilas urusavaju stranku. Nazalost, ne vidim licnost koja bi mogla da povuce DS.

Brat Djura

pre 10 godina

Micuniovic lepo kaze ali nema ko da slusa.Djilas i tadic ce sada voditi prljavu kampanju ko ce od njih dvojice voditi stranku i samo ce doprineti da jos vise propadaju.zalono i tuzno.

milan

pre 10 godina

Mićunoviću interes ne može da ima svaki svoj da tu DS mora biti jedinstvena, to zastupanje pojedinačnih interesa i trošenje energije za svoj lični interes koštao je DS većine na zadnjim izborima. Ali umesto da taj događaj vide kao opomenu oni (demokrate) prave od te opomene pokolj u svojim redovima. Niti se može dati pravo onima koji su napustili partiju niti onima koji su ostali u njoj kao sopstvena opozicija. Ta ujdurma pokazuje svu slabost i onako krhke demokratije u Srbiji i 18 januara je možda zadnja šansa da se redovi stisnu i nađe izlaz iz problema koje nisu drugi napravili nego same demokrate. Neko treba da vide koje su rezultate postigli u zadnje vreme i pored svega da preispitaju dali treba da ostanu na vrhu stranke ili ne i to bez obzora koliko odbora iza njih stoje da je ovo zadnja šansa u skorije vreme partiju stabilizovati.

brkljač

pre 10 godina

Posle Đilasove vladavine, jer svakoj vladavini dođe kraj, DS-u će trebati nekoliko godina da povrati glasače koje je Đilas oterao, i tera ih i dalje, svakim svojim pojavljivanjem u javnosti.

pera

pre 10 godina

treba li sad da slusamo Micunoviceve savete ili da se vodimo njegovim primerom, posto to vise niko i ne spominje ja moram sve da vas podtsetim osnivanja Demokratskog centra kad ga je Djindjic smenio sa mesta predsednika DS, kad se ponovo vratio u DS setite se sami..

upropašćeno

pre 10 godina

Vi ,mislim DS, ste već upropastili sve čega ste se dohvatili a prvo ste za dugo vremena upropastili sopstvenu stranku.Vi sad pričate kao da nikad niste bili u vlasti umesto da ste postavili i promenili sam SISTEM.Ali onda ne biste napunili svoje džepove kao i oni pre vas i ovi posle vas.Sami ste učvrstili sistem Kurta i Murta,i da imate obraza ćutali bi do kraja života.A o mladima da ne komentarišem,da to stvarno mislite odavno ste trebali da napustite to mesto na kome ste.

Srdjan

pre 10 godina

Mnogo lepo rečeno. No bojim se da je ovo je naknadna pamet. Nisam čuo Mićunovića da o ovome govori dok je Tadić postavljao mediokritete na funkcije u Demokratskoj Stranci i u Srbiji. Kada je Tadićeva vlast bila apsolutna i nedemokratska. Nije podigao ovaj glas kada je slučajni Tadićev naslednik poizbacivao pola stranke. Sve je ovo na žalost ne borba za demokratizaciju jedine demokratske opcije u Srbiji već samo nova "ponuda" razočaranim glasačima.

crna guja

pre 10 godina

Demokratska stranka moze da se oporavi samo ako na celo dodje mlad ne kompromitovan covek bez putera na glavi.
(gorcilo, 13. januar 2014 11:5

Da je najposteniji covek na svetu, u ovoj zemlji bi se odmah angazovali Kuriri i Informeri i od njega napravili tajkuna i azdaju!!!

Ko Se Cuva i Bog ga cuva

pre 10 godina

A oni koji u medijima vec danima vode svojevrsni mali rat za pozicije u stranci , samo doprinose padu njene popularnosti jer prikazuju svoje pravo lice i svoje prave licne interese i ambicije

Lav

pre 10 godina

Dobro je da dođe do nekih promena u stranci da novi ljudi pokrenu neke stvari koje su dugo godina ostale nedodirnute, jer sa Tadićem, Đilasom i Balšom teško da ćemo uspeti da pokrenemo neke reforme, čak šta više sa njima nećemo da budemo ni jaka opozicija.

crni

pre 10 godina

Današnja slika DS-a i sve što je proizvela njena politika je umnogome i vaša zasluga gospodine Mićunoviću, što od raznih činjenja ali i od nečinjenja kad je trebalo.
Gledamo vas kako se svi od reda perete od svega i danas kao jasno znate sve ono što niste znali kada je trebalo.
Podlegli ste pred svim ljudskim slabostima koje su se stavile pred vas i pokazali da niste bili dorasli ni kao ljudi ni kao političari.
Njegoš bi rekao "Penjasmo se mi uz to uže umalo se uže ne pretrže, od tada smo veći prijatelji".
Ps.Nekadašnji poštovalac nekih ljudi i nekih dela čije ste postojenje i žrtve koje su podneli vi svi od reda izdali.

Jelica011

pre 10 godina

Ne znam da li se gore pomenuti politicari bore za vlast ili da pomognu narodu, vise mi se cilni da je ovo prvo. Tako da Micune, nije to DS kakva je nekad bila, unistili su je.

Srbin100%

pre 10 godina

Neko bi trebao da obavesti i Djilasa i Tadica o tome jer oni ocigledno misle drugacije a i njihovo ponasanje ukazuje na takav stav

petak13

pre 10 godina

Tačno gospodine Mićunoviću da stranka nije ni Đilasva ni tadićeva ali je tačno da su oboje trenutno u ofanzivi jedan prema drugom i da DS dele na dva tabora i tako dodatno politiziraju političku scenu Srbije.Ono što je sigurno ovo neće ostati bez posledica po DS, dalje podele i cepanje se nastavlja i biće još žešće i pogubnije po stranku.A to da neki razočarani građanin trenutnom političkom situacijom može da nađe neku utehu u programu DS je priča bez osnova i bez realnosti, jer prvo takvih građana nema a da ima nekog u programu i planovima DS nema šta da traži jer je stranka potpuno izgubila svoju političku orjentaciju.

Alfred!

pre 10 godina

Interesuje me samo, sta je to DS danas? Umesto da se bude konstruktivan i u opoziciji, ja to ne vidim, ja samo vidim oci pune zelje za vlascu i kvalitetnim vlastodrzackim pozcijama, mada ce gospoda iz DS-a biti zadovoljna i opozicionom klupom. Plata dobra, a posao nikakav!

SELO - GORI - A - BABA - SE - CESLJA

pre 10 godina

Deda Micun je potpuno u pravu kada kaze da DS nije ni Tadicev,Djilasov , Micunovicev, ali ono sto zabrinjava izgleda da gradjani Srbije imaju sve manje i manje poverenja u DS. Objektivno receno ko god dodje u ovom trenutku na celo DS-a bice isto tesko ce smoci snage da bilo sta promeni jer nema podrske gradjana za promene u DS-u. To je stranka koja je izgubila poverenje naroda i ni Micunović, Tadi, Djilas, Pajtic, Sutanovac to poverenje ne mogu povratiti. Narocito ako imamo u vidu da smo njih gledali punih prethodnih 12 godina i da nisu nikakvo novo iznenadjenje.

Ivana

pre 10 godina

Slažem se, opstanak nijedne stranke ne zavisi od pojedinaca, ali pojedinac može da nanese veliku štetu, kao što je u ovom slučaju Đilas sa podizanjem tenzija i unošenjem zbrke.