SPO ponovo za otvaranje dosijea

Beograd -- SPO ponovo traži da Skupština usvoji Zakon o otvaranju tajnih dosijea komunističkih službi bezbednosti, izjavio je Aleksandar Čotrić, potpredsednik SPO.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Ko je protiv otvaranja dosijea?. Narod i građqani nisu. Znači vlast i političari. Zašto?. Ozvorimo dosijea da saznamo.
  (ribe, 5. januar 2014 17:25)

  # Link komentara

 2. da bi budućnost bila lepša treba se suočiti sa prošlošću i to je jedan od razloga za otvaranje dosijea. otvorite sve dosijee!
  (ja jedan jedini Milan, 5. januar 2014 13:41)

  # Link komentara

 3. Podrška za zahtjev. Srbija mora da postane uređena država prvenstveno zbog sebe, pa tek zbog ostalih.
  (Attack in Blue, 5. januar 2014 13:06)

  # Link komentara

 4. Hajde Vuce objasni kako si u Golf naselju dobio kucu. Mozda bi taj deo tajnih spisa bio interesantan
  (Nikola, 5. januar 2014 08:19)

  # Link komentara

 5. Nemojte se puno nadati ,,Mladene". Fabrikovanog dosijea će svakako biti, ali hvala Bogu ima i stručnjaka koji to lažiranje mogu otkriti. Kakve su sve laži, iz udbaške kuhinje, o Vuku lansirane za poslednje tri decenije, škrabotine iz tog lažnog dosijea, na njega ima da utiču kao povetarac.
  Vi ste sigurno u onom orginalnom dosijeu, kao dežurni sajber agitator protiv SPO i Vuka.
  (Zemun grad SPO, 4. januar 2014 15:21)
  ---…--
  Verovatno su to stručnjaci iz SPO-a, koji će sutradan, ako treba, potvrditi da njihov "lider i vizionar" ima najveći kvocijent inteligencije ikada detektovan na jednom živom biću ili, da poput alhemičara, od blata može da napravi zlato?!Pa ko dragi gospodine "Zemun grad SF", može da poveruje ovom gospodinu?!Pa on je toliko mišljenja, toliko boja i likova promenio da bi mu, za tu "umetnost" trebalo dodelito "Dobričin prsten"?!Znam da na njega ne može ništa da utiče?!On je davno raskrstio sa onima koji imaju "obraz"?!Svaku istinu on će bestidno obesmisliti i pretvoriti u laž. Svaku svoju glupost će predstaviti vizijom i proročanstvom?!Ja bih bio za njega ali, ne mogu da uhvatim za koga?! Ne mogu da uhvatim njegov lik?!Taman pomislim to je taj Vuk a, on isklizne kao sapun?!
  (Mladen Mladenović, 4. januar 2014 23:28)

  # Link komentara

 6. Ne samo komunista ,sve, sve, sve,
  od Obrenovica preko Karadjordevica, itd.itd. do dana danasnjeg.
  (cobi, 4. januar 2014 23:10)

  # Link komentara

 7. Iz SPO kazu da je to neophodno i da nam moze praviti probleme, treba razmotriti njihov zahtev i dokumente otvoriti dok jos uvek postoje i mogu se iskoristiti. Samo kod nas jos uvek postoje zaostaci te komunisticke vlasti i ocigledno je da njihova ruka seze jos uvek daleko.
  (dosije x, 4. januar 2014 22:54)

  # Link komentara

 8. Čotric je u pravu moraju se otvoriti dosijea i osuditi komunisticki zlocini pa kad izvrsimo tu moralnu obavezu onda mozemo da izadjemo pred Evropom kao prava drzava.
  (ZMAJ, 4. januar 2014 20:18)

  # Link komentara

 9. a bih prvo otvorio dosije VUka Draškovića i stavio ga na uvid javnosti.Da vidimo sve njegove "valunge" i sva njegova iskakanja, mahanja i rada "ispod žita"?!Siguran sam da bi popularni "Čiča", čak i tada, izjavio da mu nisu otvorili "pravi dosije" već onaj "fabrikovani" i podmešten od UDBE?!Ubedjen sam da je već davno osmislio "exit strategy",svestan šta će u tom dosijeu biti ubeležena sva njegova posrnuća, a bilo ih je, iha, ha.Inače ovaj njegov plač za dosijeima shvatam kao nedostatak svežih zaokreta i preokreta, novih "istina", kojima ume da "izbombarduje" ovaj narod u kome još uvek postoje ljudi zaljubljeni u njegove mladalačke i "revolucionarne" kovrdžice.
  (Mladen Mladenović, 4. januar 2014 13:30)

  ovo vam je pravi primer kako sluzba radi!
  stara praksa..

  kad neko postavi pitanje o kradji i proneveri,taj je prvi koga ce sluzba da obradjuje i ispituje.
  tako oni rade od 1945 pa do dan danas,nista se tu nije promenilo.
  (juznjak, 4. januar 2014 20:05)

  # Link komentara

 10. SPO ponovo pokreće pitanje otvaranje tajnih dosije koje je lider SPO u bezbroj navrat apokušavao da pokrene da se stvari isteraju na čistac.sada to čini gospodin Čotrić koji je potpredsednik SPO i narodni poslanik i ukazuje na propuste koje je naša država propustila da uradi a sa čijim posledicama će se suočiti na putu pristupanja EU.I ovo je dokaz da ova vlada nema kapacitete da to odradi jer premijer dačića kao direktni nastavljač ideje bivših komunista na člijim je osnovama nastao SPS o ovom pitanju nema sluha i dok je SPS činioc vlasti takve odluke neće biti.Zato moramo čekati neku novu vladu i politički konzenzus da se o ovom pitanju otvori debata u donese odluka.
  (novica952, 4. januar 2014 20:02)

  # Link komentara

 11. Dosijei na sunce.Pravda u Srbiju!
  (Righteous Clan, 4. januar 2014 18:38)

  # Link komentara

 12. Ako zelimo napred putem istine i pravde,moramo otvorti tajna dosijea.Sutra Pocinje Odmah ako otvorimo dosijea.
  (Albatros, 4. januar 2014 18:11)

  # Link komentara

 13. Ono sto je dobro za Srbiju treba uraditi.
  (gasi, 4. januar 2014 15:39)

  # Link komentara

 14. Zdravo drustvo imati, bez osude politickog, ideoloskog nasilja je nemoguce. Politicke likvidacije 90-ih najvecim delom su i bile moguce zbog totalitarnog nasledja u kome nije postojao sukob misljenja vec sile, u kome se drzava dozivljava kao nasledje, a u demokratiji vlast se bira na cetiri godine, postoje ciklusi onih koji odlucuju. To kod nas komunisticka linija nije shvatila. Komunisticka? Bogstaska, tajkunska u koju se pretvorila, metastazirala
   (vjeko, 4. januar 2014 15:31)

  # Link komentara

 15. ...znaci draskovic komunista da se izvini draskovicu cetniku...nije mi bas najjasnije...
  ...da li se odrekao tog dela svog radnog staza i zamolio da mu to ne racunaju u penziju...???
  (kraja, 4. januar 2014 15:31)

  # Link komentara

 16. (Mladen Mladenović, 4. januar 2014 13:30)

  Nemojte se puno nadati ,,Mladene". Fabrikovanog dosijea će svakako biti, ali hvala Bogu ima i stručnjaka koji to lažiranje mogu otkriti. Kakve su sve laži, iz udbaške kuhinje, o Vuku lansirane za poslednje tri decenije, škrabotine iz tog lažnog dosijea, na njega ima da utiču kao povetarac.
  Vi ste sigurno u onom orginalnom dosijeu, kao dežurni sajber agitator protiv SPO i Vuka.
  (Zemun grad SPO, 4. januar 2014 15:21)

  # Link komentara

 17. Podrzavam oovaj stav SPO jer se niko duze i doslednije ne zalaze za razotkrivanje pogubnog uticaja:Ozne,Udbe,DB
  (оsagomar, 4. januar 2014 14:39)

  # Link komentara

 18. Samo vi cackajte mecku pa ce vam ta ista sluzba i dalje razbijati stranku.Podrzavam vas ali se istovremeno plasim da ce vas sluzba razvlaciti po medijima i nastaviti da vas satanizuje.Kad god ste pokretali ovo pitanje desavali su vam se "spavaci" u vasoj stranci koje su kod vas instalirale sluzbe bezbednosti.Sreckovic nije poslednji,ima ih jos.
  (Nikola P., 4. januar 2014 13:54)

  # Link komentara

 19. Dug je put do otvaranja dosieja, ali meni je zanimljivo ovo zalaganje za usvajanje rezolucije SE broj 1481. Imao sam prilike da je procitam, mislim da bi usvajanje te rezolucije znacilo na simbolicnom planu puno. Srbija bi time poslala jasnu poruku da je komunizam totalitarni poredak i da je spremna da demontira svo komunisticko nasledje u Srbiji, koje Srbiju gusi...
  (Dzony, 4. januar 2014 13:52)

  # Link komentara

 20. Nakon svega što su građani Srbije doživeli i preživeli, niko nema pravo da čuva tajne o zločinima, pljački i podrivanju države. Sve to nam se dešavalo decenijama i to pod parolom patriotizma i odbrane propale ideologije. To što samo SPO insistira na otvaranju dosijea, izaziva opravdanu sumlju da čuvari tajni imaju, i dalje, presudan uticaj u ostalim strankama.
  (duh 9. marta, 4. januar 2014 13:44)

  # Link komentara

 21. Prazna prica, svi ukljicujuci i lidere SPO su saradnici sluzbe. Sve ovo sto ordinira politickom scenom Srbije je deo velikog zlocinacko-pljackaskog sistema, organizacije koja je unistila Srbiju, u bukvalnom smislu te reci!
  Ovoj zemlji spasa nema, samo bi ulazak u EU mozda promenio nesto, ali bojim se da od toga nema nista, i da cemo biti izolovani zajedno sa B i H, i da cemo im biti poligon za eksperimente, kao i do sada.
  (sasa jokic, 4. januar 2014 13:37)

  # Link komentara

 22. Do sada nije iznešen nijedan valjan kontraargument zahtevu za otvaranje dosijea. Šta se čeka?!
  (Šumadinka, 4. januar 2014 13:36)

  # Link komentara

 23. Što hitnije usvojiti rezoluciju o osudi komunistčkih zločina i otvoriti dosijee, a ne čekati da nas ceo svet opet osuđuje. Možemo jednom valjda da se ponašamo kao cela planeta! Vučiću podrži SPO u ovome, jer je to u interesu Srbije.
  (Šašilovčanin, 4. januar 2014 13:36)

  # Link komentara

 24. Proslo je cetvrnaest godina od sloma socijalizma, a mi i dalje nismo izvrsili lustraciju, otvorili dosijee, o rehabilitaciji i restituciji sramno je i govoriti dokle smo stigli! Podrzavam Srpski pokret obnove, moraju se dosijei otvoriti ako konacno zelimo napred!
  (Sheena, 4. januar 2014 13:35)

  # Link komentara

 25. Крајње је време... Па нисмо ваљда најгори, да једино код нас злочини остану неосуђени, а да досијеи грађана Србије остану строга државна тајна.
  (Рајко, 4. januar 2014 13:34)

  # Link komentara

 26. Da su dosijea otvorena 2000-te godine, Srbija bi danas bila sasvim druga zemlja. No, ne vredi da žalimo za propuštenim šansama, nego da se izborimo da ova 2014-ta zaista bude godina reformi - u reformama jedna od podrazumevajućih stavki mora da bude otvaranje dosijea i raskid sa prošlošću.
  (Miličica, 4. januar 2014 13:34)

  # Link komentara

 27. Ovo je jedan od uslova da bismo postali normalna država. Nema baš nijednog opravdanja da država uzmiče pred ljudima koji su činili zla našem društvu, kao i da krije ma čije nedela. Svi dobronamerni ljudi, bez obzira kojoj partiji pripadaju, treba da podrže ovaj stav SPO.
  (Darko, 4. januar 2014 13:33)

  # Link komentara

 28. Ja bih prvo otvorio dosije VUka Draškovića i stavio ga na uvid javnosti.Da vidimo sve njegove "valunge" i sva njegova iskakanja, mahanja i rada "ispod žita"?!Siguran sam da bi popularni "Čiča", čak i tada, izjavio da mu nisu otvorili "pravi dosije" već onaj "fabrikovani" i podmešten od UDBE?!Ubedjen sam da je već davno osmislio "exit strategy",svestan šta će u tom dosijeu biti ubeležena sva njegova posrnuća, a bilo ih je, iha, ha.Inače ovaj njegov plač za dosijeima shvatam kao nedostatak svežih zaokreta i preokreta, novih "istina", kojima ume da "izbombarduje" ovaj narod u kome još uvek postoje ljudi zaljubljeni u njegove mladalačke i "revolucionarne" kovrdžice.
  (Mladen Mladenović, 4. januar 2014 13:30)

  # Link komentara

 29. Sve treba izvesti na videlo svaki zlocin.
  (Marica, 4. januar 2014 13:27)

  # Link komentara